Freeeeeeetime.

God morgon L.A - God kväll Sverige!

Igår var det sannerligen ingen happy dag. Skrev sörjemail till päronen och lipade en skvätt..men det får man! Ut med det bara.
Kunde inte sova igår av någon anledning och vaknade hela tiden av att jag var svettig, vilket fick mig att tro att jag skulle bli sjuk igen..men icke:)
Jobbade 7.30-8.45 i morse och nu är jag ledig tills 4.30 idag..WOHO! Glädje hopp på det tycker jag!
Idag är en bra dag..sitter nu och väntar på att få skypa med syrran, äntligen!! Blir så glad av att ha fritid, haha! Glad av att slippa ligga i sängen, slippa känna sig som en lortis..Idag ska jag ut på shoppingtur heeela dagen..Ut och släppa lös mina shoppingbegär.
Något som också gör mig glad är att mamma, pappa och min ena syster ska börja boka deras resa hit i mars..CAN`T WAIT!!!!!!!! Min kompis Lina kanske kommer hit i februari..Waaa, det gör mig överlycklig!

Nu ska jag ringa min kära syster på skype!
Kortaste inlägget någonsin, applåd till mig:)


Vill visa mamma, pappa, mormor, morfar, farmor...att idag är jag frisk och glad!!


XOXO Pernilla <3

1 advent.

Jag är där jag borde vara och jag lever!
Jag blev som tur var inte sjuk mer, men det räckte kan jag säga. Mår mycket bättre nu, är bara trött och lite svag!
Sjukt att jag inte var utanför dörren i Mammoth på hela tiden jag var där, enda gången var när jag gick ur bilen på vägen dit och ur bilen på vägen dit. Jag vet iaf hur sängarna och toaletterna ser ut..

Imorse skypade jag med mamma och pappa, vilket verkligen behövdes. Skönt att få lite energi från dem:) Nu har jag kommit in i en svacka tror jag..det började i Mammoth och fortsatte idag. En del av ångesten jag har grundar sig i att vi kommer åka till Mammoth minst 5 gånger till enligt almanackan, och jag trivs helt enkelt inte där. Nästa gång blir 28 december. God jul Pernilla! Detta kommer inte alls få mig att längta hem över jul..mardröm!

Jag ska verkligen inte klaga, man ska vara glad att man får uppleva, men just nu ser jag ingen glädje i det. Nu saknar jag bara alla där hemma väldigt mycket!!

Annars har jag bara jobbat 15-21 ikväll, var ensam med Kayla och hon var vääldigt dukitg faktiskt. Somnade dessutom på första försöket, 30 min före riktiga sovtiden!

Nu ska jag sova och hoppas på att morgondagen bjuder på något roligt. Förhoppningsvis att hela min familj och mina vänner står utanför dörren..om jag drömmer riktigt mycket kanske det händer.
Påtal om drömmar så drömde jag att jag och mamma bakade tårta inför vårt släktkalas och när Kayla skrek kl 7 imorse och jag vaknade upp var jag helt yrvaken och trodde jag var hemma..Om jag blev besviken?

Ta hand om er där hemma!
XOXO Pernilla <3

2 inlägg.

Inte dåligt med 2 inlägg på en dag..men vad gör man när man bara ligger rakt upp och ner. Tänkte först meddela att det snöar här idag, lite mysigt även om jag inte saknat det! Familjen är och kollar på tomten eller nåt.
Jag roar mig med att titta på dansklipp på youtube:) Måste dela med mig av detta, så sjukt kul!

Har ni sett när Ellen DeGeneres dansar med dansarna från So you think you can dance??
Jag såg när det visades i Sverige men hade glömt hur kul det var:)
Hon är ju riktigt begåvad..riktigt kul att hon kör gärnet, man ser dock på hennes mun hur hon koncentrerar sig till max:)

Nu är jag helt död och ska nog sova snart, kl är 7.15 här.



XOXO Pernilla <3

I´m thankful for..

Vill börja med att tacka alla som varit så underbara nu när jag varit sjuk! Alla sms och mail värmer massor. Det bästa av allt är att ni alltid är så underbara, sjuk som frisk.
Igår firades det Thanksgiving i staterna, en fin högtid tycker jag då syftet bara är att samlas med släkt och vänner och säga vad man är tacksam för ungefär! Inga presenter, bara umgänge:)
Jag fick tyvärr ligga nere i min säng och titta på film, men jag hörde alla när de sa:
I´m thankful for..my family m.m m.m m.m m.m. Att ligga i sängen med en tallrik med massa thanksgiving mat och höra hur mysigt det är där uppe fick mig att sakna alla släktmiddagar och kalas riktigt mycket!
Som tur är får jag vara med om fler släktträffar hemma i Sverige:)
På kvällen kom Kristy med Pecanpaj och Pumpapaj och alla som känner mig vet att jag ÄLSKAR paj, mat och dessertpaj är min stora passion i livet! Kände mig bättre så det blev lite av pajerna, MUMS!

När Kristy kom ner sa jag att jag kände mig som en prinsessa som bara låg där och kollade på när de jobbade, jag har inte gått längre än 2 meter ( till toan )på 2 dygn.. Då vänder hon sig till mig och säger,
Pernilla- Efter den här första månaden du varit med oss förtjänar du all service.
Jag skakar på huvudet som vanligt eftersom jag aldrig kan ta emot positiv kritik.
Då blir hon allvarlig och säger, Seriöst jag menar det, du har varit otrolig och det handlar alltid om att ge och ta!
 
Det blir man glad av att höra och det vill jag säga till alla blivande au pairer, ge och ta, ge och ta..det är super vitkigt!

Jag mådde iaf lite bättre även om jag var trött igår, men när det var sovdags kom illamåendet krypandes..Det är nog bara tillfälligt tänkte jag, men efter en stund gav jag upp, tog min filt, gick upp till toan och la mig på badrumsgolvet som om det vore en ritual. Skakade som ett asplöv som jag alltid gör när jag mår illa, men jag kunde inte spy. Man vet hur bra man mår efter man spytt, så försökte sätta fingrarna i halsen men det gick inte.
Till slut 2 tim senare spydde jag igen 3 gånger..jag var illröd i ansiktet, ögonen hängde och jag såg medvetslös ut, tur att ingen såg mig..haha! Somnade i badrummet och vaknade av att jag hade ont i hela kroppen av att ha legat i samma ställning för länge, tog därför iniativet till att gå ner i min säng där jag somnade gott!!

Imorse när de andra fick reda på det kom det nog som en chock de var säkra på att jag skulle må bra idag, men icke! Då pratar de om att ta mig till sjukhuset...NEJ tack tänker jag! Jag lever ju fortfarande..

Nu har hela släkten lämnat huset för denna gången. Jag är nyduschad vilket aldrig varit så efterlängtat..Usch, har inte duschat sen jag kom hit, INTE okej! Nu känner jag mig bättre, ätit lite macka ( det enda jag är sugen på, mackor ) Kl. är 14 här och jag ska nog vila lite, imorgon åker vi ÄNTLIGEN hem..Hoppas av hela mig att jag inte spyr mer och att jag mår bra på den 6 tim långa bilresan hem!

Hur mår ni där hemma? Sitter ni fastklistrade framför Idol?:)
XOXO Pernilla <3

Jag har fått spysjukan x 100.

Min syster sa till mig: Jag gillar dina rubriker de passar alltid så bra...Vet inte om jag tycker denna är så speciellt bra, men den stämmer till 100 %.
Vill inte skriva för att få massa medlidande nu, men har lovat att uppdatera.
När jag gick och la mig första kvällen här, somnade jag men vaknade hela tiden av illamående och trodde det berodde på att jag inte ätit på ett tag och inte så mycket. Kl 1 på natten gick jag upp för att ta en banan, men jag hann bara till köket förrän jag fick springa till toan och ja, spy. ( om ni äcklas av sånt här, sluta läs ) Spydde som en kalv, jag hade pyjamas, mysdress och filtar men satt bara och skakade. Mådde illa, spydde mer. Ursäkta språket men om jag säger såhär, om jag inte spydde satt jag på toaletten. När jag spytt 15 gånger slutade jag räkna, och till slut var kroppen helt tom, men den ville spy, men inte ens vatten kunde jag få ur mig.
jag ville inte väcka någon här, men jag höll på sådär mellan 1-5 på natten sen kom den andra familjens Grandma upp och tog hand om mig, gav mig Cola och kex, även om jag knappt kunde få i mig något.

Till slut låg jag på badrumsgolvet av utmattning och när mina värdföräldrar kom upp, tog de med mig ner i deras rum så jag fick ett eget rum och nära till toan. Kristy sa att jag skulle vara utan vatten i ca 2 tim tills jag slutat spy, och tills magtabletten börjat värka,  sen måste jag börja fylla på med vätska och lite mat.
Jag sa att jag inte hade någon feber men nästa gång de kom in var min panna kokhet så varför inte få lite feber också. Jag kommer knappt ihåg en del stunder från igår, jag vet däremot att när de kom in och kollade till mig så började jag prata svenska med dem..haha! Jag var helt yr och visste knappt vad jag gjorde, men sen kom väl engelskan efter ett tag. Alla åkte skidor igår och jag låg i rummet i 12 tim, ingen aning om det var dag eller natt. De har verkligen tagit hand om mig väl här, alla är verkligen omtänksamma. Imorse kom grandma ner till mig och berättade en historia om hennes släktingar som hälsade på dem 2 veckor och de fick influensan 1 vecka och aldrig varit så sjuka..så allt kan hända!

Det sjuka är att för 2 veckor sedan pratade jag och kristy om sjukdomar och då sa jag att jag blir nästan aldrig sjuk, max 1 gång om året..och nu, har jag aldrig varit så här sjuk i hela mitt liv!!! ( vad jag vet )

Inatt sov jag i min säng, men har lyckats sova nästan hela natten, vaknade och tog tablett sen somnade igen. Verkligen behövligt! Har blivit serverad frukost idag, melon, bacon, pumpabröd, crossiant med någon fyllning, ägg och tro det eller ej det smakade riktigt gott även om jag är sjuk. Behövde verkligen mat. Tog mig 2 tim att äta, men nu trivs det nog i min mage hoppas jag:)
Kristy var så söt igår - Säg till om du behöver något när som helst..Eller jag vet vad du vill ha mest av allt nu. Din mamma sa hon då. Det var väl sant, man längtar alltid efter sin familj när man är sjuk, då vill man bara vara hemma, men klarar jag detta så klarar jag mycket får jag väl tänka!

Tycker bara det är så pinsamt att bara ligga här, inte jobba, man känner sig bara till besvär..men det är ju inget jag kan hjälpa och de har sagt att jag inte få ha dåligt samvete. Idag är det Thanksgiving och jag trodde jag skulle kunna vara uppe idag, men gick upp till toan innan och de var jobbigt, så får se hur det blir! Har fortfarande feber tror jag, så ska bara vila, de flesta är ute och åker skidor nu så det är hyfsat tyst i huset.

Den ena killen här hade varit sjuk, spytt och feber dagen innan vi kom fick vi reda på samma dag vi kom, så ingen fick leka med honom, men de tror inte jag kan blivit smittad så fort av honom. Jag är rädd för att det är´hmm, kan inte svenska ordet, men pga typ uttorkning och att man är här uppe första gången, är livrädd för att åka hit igen..de övervägde tom att ta mig till akuten igår..de känns ju bra.
Mammoth är inget favvoställe än så länge måste jag säga.

Nu har ni fått dagens uppdatering! Jag ska väl återgå till min sömn, även om klockan är 11 på förmiddagen.
Hoppas ni har det bra där hemma!!! SAKNAR ER MASSOR<3<3<3<3<3<3
XOXO Pernilla <3

Internet.

JAG HAR INTERNET!
Kristy sa till mig i morse att jag skulle ta med mig, tidningar, dator m.m. om jag ville för att ha på min fritid här uppe, så YES, det finns internet här. Tur det jag hade ju inte överlevt 5 dagar utan dator.
Ja, vart ska man börja? Blandade känslor om jag ska vara ärlig.
Började jobba kl 8.00 i morse och hjälpte till att göra barnen redo för resan, och 50 väskor, 30 snackspåsar och 3 pajer rullade bilen iväg mot Mammoth. Resan tog 6 timmar, men gick ändå väldigt fort, stannade och åt på In-N-out Burger som är en klassisk hamburger restaurang.
Det var väldigt häftigt att se hur landskapet kan ändras så mycket bara man åker 1 tim bort, det påminde mig precis om Tanzania i början med alla mega berg, både gröna och röda. Sen övergick det nästan i öken, torra växter, ökenfärgade berg, det va kul att se faktiskt:)
Väl framme bland Mammoth bergen var det lite snö på topparna, det var granar och det påminner mig precis om fjällen med husen och granarna!

Deras hus här är super mysigt, fjällen inspirerat och fint tycker jag!! Nu är vi 7 vuxna och 6 barn, i morgon anländer 2 vuxna till, så det är fullt hus!
Det är lite läskigt här uppe, för man är så högt upp i bergen att det är svårt att andas ibland. Speciellt när man går upp och ner för trapporna då tror jag att jag får en hjärtattack eller nåt, haha! Huden är väldigt torr och man måste dricka massa vatten..Hur orkar man bo här?
Fast man vänjer sig har jag hört.

Alla här är som jag sa väldigt trevliga och gulliga, men idag har jag fått min första hemlängtan. Jag tror vissa av er tror jag varit homesick innan, men i början hade jag ångest, inte hemlängtan, för det vet jag hur det känns! Allt har bara blivit bättre och bättre och jag trivs mer och mer, men idag kom den lilla onda anden till mig..
När gråten kommer upp i halsen, man är trött och man vill bara låsa in sig och va med sig själv..Någon gång måste den riktigt hemlängtan komma, eller inte för alla men jag vet att den kommer drabba mig och jag vet inte om den hade gjort det även om jag var "hemma" i Manhattan Beach eller om det är bara för jag är i Mammoth nu, men idag kom den till mig. Det får jag aldrig svar på, men jag känner att jag vantrivs lite just nu. Som att jag på något sätt längtar efter att bara få vara Pernilla som slipper anpassa sig och bara kan vara sig själv och prata sitt språk, den Pernilla:)

Självklart börjar man tänka, var det bara första månaden som var bra ska jag längta hem i 11 månader nu??
Tanken av att vi ska åka hit säkert 6 gånger till i år skrämmer mig lite, men jag får upptäcka något nytt det är positivt även om jag gillar Manhattan mer:)

Jag kanska bara är trött och inte van vid ett nytt ställe. Det är också lite jobbigt att veta att man inte riktigt får någon fritid här..just nu har jag fritid men jag sitter ändå bland alla som springer runt för jag har inte direkt mitt egna rum här. Det är ABSOLUT inget jag begär, men det blir väldigt intensivt!!
Nog om detta, jag har ingen aning om vad som kommer hända i veckan, förutom att vi ska äta Turkey på Thanksgiving på torsdag ungefär!

Hoppas det bara var en liten hemlängtan och att den inte kommer tillbaka i veckan.
Puh, nu somnar jag seriöst sittande..hoppas jag får gå och lägga mig snart! Jag har precis fått öronproppar, eftersom jag sover typ mitt i ett stort rum hur jag nu ska förklara det, så det ska nog gå bra:)

Hoppas hoppas på en bra vecka!!
JAG SAKNAR ER!

XOXO Pernilla <3

Mammoth.

Okej, detta blir ett KORT inlägg. Jag är helt död av någon anledning, kanske för jag jobbat hela dagen. Hursomhelst jag ska åka till Mammoth i morgon bitti som ligger 6 timmar härifrån, min värdfamilj har stuga där, typ fjällen:) Fick reda på det idag att vi ska åka i morgon och kommer hem lördagkväll, så då blir det bara till att packa ikväll. Ingen aning om vad jag ska ta med mig..har inga kläder till det där..Det är bara lite snö där nu och inte jättekallt och det är svårast att packa sådana där mellan kläder!
Får se hur det blir.
Det ska bli kul att komma dit, deras släkt är där så det blir 6 ungar, de är super gulliga allihopa så det blir kul, men jag har ändå lite ångest. Jag gillar inte riktigt att va med massa nya människor jag inte känner, jag blir helt enkelt väldigt blyg, dessutom blir det ju ingen fritid där uppe så de kommer bli intensivt, men förhoppningsvis kul det är ju Thanksgiving i helgen!!

Nu har familjen gäster så jag vill inte gå ner och fråga vad jag ska packa med mig..så det blir väl bara lite och hoppas på det bästa:)

Kommer inte ta med min dator TYVÄRR, vet inte ens om det finns internet där, men det får väl bli en datafri vecka..Usch, kommer kännas tomt!
Hör av mig igen på lördag om det inte blir dator innan!

Just nu saknar jag min familj VÄLDIGT mycket..fick bara en sån känsla ikväll..¨då jag bara vill sitta och krama mamma och känna att man kan vara precis sig själv! Jag kan vara väldigt mig själv i denna familjen vilket känns skönt, men sin riktiga familj är alltid sin riktiga och den saknar jag nu!

Hoppas på en bra vecka i Mammoth, kommer förmodligen dö efter denna veckan! Ska sova tsm med barnen, så jag har laddat med öronproppar!

Nu är det dags att börja packa..
TACK för kommentarerna! Älskar det <3

Jag har inte tid att maila alla och säga att jag åker iväg tyvärr, men familj och vänner om ni behöver nå mig så har jag med min svenska mobil:)
XOXO Pernilla <3

Jag trivs helt enkelt!

Söndagar brukar vara sorgens dag då man fruktade morgondagens skola som alltid började med 1, 5 tim karaktärsdans. Kanske låter kul, men defintivt inte så kul som det låter, det var mer en pina varje söndag kväll och måndag morgon, men alltid lika skönt efteråt:) söndagar brukade också vara de dagarna man ställde klockan på 9.00 gick upp och pluggade, grävde ner sig i fotöljen och satt med sina pluggböcker tills det var dags att sova igen. Det jag vill säga att är söndagar är inte så gråa och meningslösa längre..Solen och värmen bidrar väl med sitt såklart, men jag gillar söndagar!!!
Även om au pair jobbet kräver väldigt mycket av en, så gillar jag att äntligen få göra det JAG vill och inga måsten på det sättet att jag måste plugga 20 tim denna helgen för att få alla rätt på provet nästa vecka, eller jag måste göra det eller det..Vill jag sitta och titta på tv i 2 tim när jag är ledig så kan jag göra det, vill jag måla naglarna i 1 tim kan jag göra det, eller vill jag springa finns det den möjligheten också..Det har jag saknat!! Nu snackar vi min FRITID inget annat, på "jobbet" måste man anpassa sig väldigt mycket.
Nog om det:) Nu till min söndag!

Sov ut till kl 9.00, gick upp ca 9.30 och tog det lugnt, tittade mailen, la några maskiner med tvätt. Gick ner och möts av Don och Parker som städar garaget ( på tiden ) haha! Mmm, de har även varit och köpt en stor låda med nybakta bagels och creme cheese..vilken bra start på dagen:)
Sätter på O.C och käkar frulle och inser att det jag känner igen mig i OC livet hur dumt det en låter..festerna, dock utan intrigerna, husen, atmosfären..snacket..lite kul ändå:)
Tar mig ut på en kort springtur på The Strand, riktigt varmt idag..
Kl 14, hämtar Sofia upp mig och vi drar mot Santa Monica, älskar det stället:) Så mysigt och super bra shoppinggata..självklart en påse från Forever:) En väska denna gången, välbehövligt faktiskt!
Strosade lite, satte oss och käkade lunch på en restaurang, sen tog vi en tur ut på piren som består av ett tivoli typ, vi åkte faktiskt parishjulet..haha! Så himla fint med utsikt över hela kusterna och staden som är så belyst..
Ska ge lite bildbevis..

Det här är en bild från 2008 jag tog, men vi var här på kvällen nu och jag tog ingen sån bild, så ni får denna för att se hur det ser ut.



Detta bjuder vi på!!!! Från parishjulet :)


Nu spelas det julmusik på högsta volym i affärerna och julpyntet är i full gång..
Hur går det där hemma?


Nu har jag bäddat min säng med nytvättade lakan och det var för tusan en hel vetenskap..
För det första har jag en dubbelsäng, för det andra ska man först dra på ett lakan som ska runt alla kanterna på sängen och om man drar i ena kanten släpper det i andra och vise versa, sen ska man på med ett vanligt lakan över det. Efter det ska dubbel-duntäcket in i påslakanet som inte har några hål längst upp i kanterna....man måste alltså skaka ner täcket i påslakanet för att det ska bli rätt och jag orkar knappt lyfta täcket själv..haha!
I-lands problem I know, men hemma brukade pappa hjälpa mig med min 90-säng..haha! Var nog lite lat hemma ändå..Pappa, jag kommer va grym på detta snart:)
Ett till I-lands problem jag kom på igår var att jag ibland har svårt att somna för jag hör vågorna så mycket när jag ska sova...INTE okej att klaga över, så jag ångrade mig snabbt:) Det är mysigt!!!

Förresten igår åkte jag till gymet för första gången, fick en rundvandring och det är så STORT..och musklerna är även de stora..haha! Sprang iaf 30 min på löpbandet, gött att få svettas lite!! Jag kommer aldrig gilla gym, det är bara konstatera, men jag är så illa tvungen. så det blir det fler gånger!!

Detta är nog för idag, för att förklara rubriken så kan jag bara säga att jag trivs bra här!! När jag varit ute på något på dagen tkr jag alltid det är lika mysigt att komma " hem" och det är ett tecken på att jag trivs!! Hoppas det håller i sig:) Ser verkligen fram emot detta året, har så mycket jag vill göra här!!

TACK alla för era kommentarer, blir ALLTID lika glad när jag ser dem!!! Keep up the good work!!

XOXO Pernilla <3

Home Sweet Home. " Varning för långt inlägg "

Dålig uppdatering de sista dagarna här, men det beror på för mycket att göra och FÖR trött helt enkelt. Här kommer en uppdatering på de sista dagarna, får se om det slutar i uppstats eller inte:)

Jag var ju som sagt på au pair möte och åkte skridskor i torsdags kväll, vilket var väldigt mysigt. Man gjorde inte så mycket mer än att åka runt och runt som en fisk i ett akvarium men det var roligt:)
På dagen var jag med Kayla på dansen för första gången och shit va gulligt. Första timmen dansar de balett och ingen av dem vet egentligen var de gör, haha! De bara hoppar runt, men det är väl det som är så gulligt:) Sen sista tiden byter de till steppskor och dansar stepp sista tiden. Riktigt kul att se och jag ville bara hoppa in och hänga på hela tiden. Deras lärare var proffesionell dansare och hennes BEN. Ni som trodde ni sett snygga dansben ( jag har sett många dansben i mina dagar ) Hennes ben var att DÖ för, helt perfekta, hennes muskler, alla mammor utanför stod och beundrade läraren. Kommer få se mycket av de där benen i framtiden och varje torsdag sitta och undra varför man inte gör något åt sina egna ben typ..haha!
På tal om det jag ska signa upp för mitt gym nästa vecka och jag har hittat en dansklass där som verkar skit kul, mix av allt..riktigt taggad på att gå på den snart!!! Så fort jag ser dans här sprattlar det i hela kroppen jag vill bara dansa av mig..

Nog om det, nu till en sak som gör mig lite irriterad, eller ska man ta detta som en komplimang eller inte?
När jag är hemma i sverige och t.e.x är ute med mina systrar 26 och 29 år tror folk av vi är kompisar..alltså i samma åldrar, hemma hör jag alltså att jag ser äldre ut än vad jag är och i denna åldern tar man väl det som en komplimang?
Här i detta land däremot har jag hört flera gånger.. Gud, titta var ung hon ser ut, hon ser ut att vara 15 eller något, hur gammal är du?
- Jag är 19!!!!!!
Kul att se ut som 15, inte så va? MEN, alla som sagt det säger efteråt, ja titta på hennes hy...otroligt!
Jag vet säger alltid min värdmamma då, helt otroligt!
Nu är frågan, ska man ta detta som en komplimang eller inte?
Jag vill inte se ut som 15, men om de nu tkr hyn är något positivt får man väl tacka. Sa till Kristy att jag alltid får höra motsatsen i Sverige. Va? Sa hon då, men det är säker för du klär dig modeintriktat..

Okej, jag blir förvirrad av detta..haha! Vet inte hur det där lät nu, men ni fattar. Hoppas man växer till sig snart då! En liten parantes bara..

I fredags var jag ute och gick till Hermosa Beach, okej säger inte er så mycket men det tog mig ca 1 tim fram och tillbaka, väldigt skönt att komma ut!
På kvällen jobbade jag lite, sen var jag bara hemma och tog det lugnt och kollade på Greys Anatomy!!

Hela denna veckan har jag försökt förstå mig på deras kollektiv trafik här, men efter ett tag gav jag upp och insåg fakta helt enkelt. Det finns ingen logik och det är inte till för att användas..
Jag ville verkligen till Hollywood så jag gav mig inte och efter ett tag löste sig allt, eller i morse löste väl sig allt..haha! ( Jag som älskar planera saker och fixa och dona, får verkligen lära mig att ta saker som det kommer ) Jag fick ta bilen till Metro stationen och parkera den där och även om inte GPSn räckte ända fram så hittade jag faktiskt. Idag kände jag verkligen home sweet home Sverige med även home sweet home Manhattan beach, beskrivning kommer här:
Väl framme vid metron löste jag min biljett och satte mig på metron tsm med 1 mexikanare..
Kände hur alla filmminnen gick upp för mig..tåget stannar, strömmen går och vi råkar precis stanna i en tunnel...Även om det var mitt i ljusa dagen var jag inte helt nöjd med min situation. Desto fler stationer det gick ju fler mexikanare och inte vita personer gick det på, tillslut var metron full och jag var den enda blonda och vita på hela tåget..
Innan jag fortsätter, mamma och mormor ska nog sluta läsa här..
Jag var seriöst halvrädd hela resan..JAG var helt ensam blond, trodde jag kommit till ett annat land..Någon kommer kidnappa mig tänkte jag..haha!
Framme vid rätt stationen ska jag gå av och byta till en annan linje som ska ta mig till Los Angeles Downtown..Okej, där var det ju värre..jag tog beslutet ganska fort att inte hitta en sittplats, hittade nämligen ingen reko granne jag ville slå mig ner med. Jag tittade runt och så hur ALLA stirrade på mig som om jag vore naken eller en alien eller nåt. Kollar på en kille, han tar upp fingret vinkar åt mig och pekar på stolen bredvid.
Där ville jag bara hoppa ut genom rutan..( Pappa här var det verkligen att hålla ryggen fri..haha )

Högtalaren går på och alla passagerare måste hoppa av och ta bussar vi ska reparera...GREAT, tänker jag. Ofta jag fattar något här..Tog närmsta buss och den tog mig hur som helst till L.A downtown, Äntligen framme levande!!
Malin som jag skulle möta upp var på väg så jag gick raka vägen till ett köpcentrum där jag kände mig trygg:)

jag och Malin strosade runt lite i downtown som inte är så mycket att se, mest skitigt faktiskt, men kul att se ändå!! Tog sedan bilen till Hollywood och satte oss och åt på Walk of Fame.
Min svenska kompis Silvia och en fransk tjej var redan i Hollywood idag och skulle åka hem med bilen kl 2 så jag kunde åka med dem hem...Sååå skönt att slippa metron..Blä!
Jag och Malin hade det iaf jättekul och ser framemot att hitta på ngt snart igen=)

Glömde säga att vi såg 2 filminspelningar i LA idag, hittade dock inga kändisar, men ändå, lite coolt! Smygfotade lite:)




Walk of fame!



Malin och palmerna:)


Där fick ni lite bildbevis:)

Alltså måste bara säga en rolig sak, ingen i min familj kan säga PERNILLA, och det roliga är att jag kan inte uttala det svenska längre..Jag presenterar mig alltid som, Pernilla med R långt bak i gommen..haha! Speciellt min värdpappa försöker verkligen men kan kan inte och han kollar på mig och skrattar, det där var inte ens nära va? hahaha! De låter så sjukt kul när de ska säga Pernilla på svenska, blattesvenska typ. Parker kan säga mitt namn ganska bra men Kayla har aldrig ens sagt det tills IDAG...Idag har hon lärt sig ( nästan ), så idag när jag kom hem kommer hon springande naken med blåa solbrillor, Pernilla, Pernilla, Hi Pernilla..haha! Blev så glad att hon äntligen försöker:) Känns mer personligt...
Igår, kom hon in på mitt rum när jag var ledig och sa, jag hittade termometern kan vi leka doktor nu??
Ah, så söt är hon:) Då kommer Kristy efter och säger, hon sprang runt och sa, Where is my friend, where is my friend? Så menade hon mig :) Nu kanske hon kan säga mitt namn istället!!
Igår målade jag även lite prickar på mina naglar för att göra lite rolig manikyr och idag sa Kayla..
Oh my god, I love your toes.....
Jag kan inte hålla mig när hon är så söt :) En 3åring liksom..

Denna helgen är ju min weekend off, men ikväll jobbar mina vänner så ska fråga familjen om jag får ta bilen till gymet ( man kan träna 7 gånger gratis ) sen ska familjen på party där man går runt till olika hus och avslutar här..så får se om jag hänger på mitt rum lite..är heelt död idag så behöver kanske vila..ska nog hitta på ngt kul med Sofia imorgon:)

Vad säger man mer än att, Life is good!!!!
Önskar att ni alla kunde bo i min garderob, saknar er <3
Hoppas ni har en super helg allihopa!!!
XOXO Pernilla <3

Santa.

Dagens händelser..
Gick upp och gjorde i ordning mig kl 7 för jag tror att det är idag jag ska med kayla till dansen, men kom på när jag kom upp att det är i morgon.., men jag skulle ändå börja samma tid bara det att jag slutade 1 tim senare, så hade inte behövt stressa i mig frukost och grejer. Hursomhelst, började 2 tim senare, trött som aldrig förr, men vad gör man, tog dubbelvagnen och hämtade upp Parker i skolan, är alltid helt död efter jag vandrat uppför de mega backarna. Tog Parker till parken där kayla senare blev avsläppt.
Väl hemma lekte vi lite och kl 15.15 blev jag ledig i 1, 5 tim så jag gav mig ut på en liten springrunda och på tal om det,
NU VET JAG INTE RIKTIGT VARFÖR NÅGRA AV ER TROR ATT JAG SPRINGER MYCKET...haha! Igår var första riktiga gången..de andra gångerna har alltid skorna strulat eller så har jag bara promenerat..Så nej jag är inte duktig som springer mycket även om jag önskade det..:) Hoppas det ska bli mycket av det snart!!

Kl 4.30 gjorde jag middag till barnen och sen åkte vi downtown för att hälsa på tomten:) De var verkligen mysigt, idag var det ganska kallt här också, så det var supermysigt med alla dekorationer, lysen, det var gratis godis, kakor, mat överallt alla umgicks och hade det trevligt. Vi stod i kö 1 tim för átt barnen skulle få träffa tomten som satt med sina renar ute på piren..haha!
så kul att de tror stenhårt på tomten!! Parker frågade, pratar tomten svenska med dig när han hälsar på dig då?
Ja, det gör han, han kan alla språk sa jag. Mamma, visste du att tomten pratar alla språk säger han då. haha!

Lite senare, låter de mig ta bilen OCH barnen med mig hem för att lägga dem så de kunde fortsätta träffa sin vänner. Premiär med barnen i bilen..kul också att bilen var parkerad i ett parkeringshus där bilarna var crazy för att få platser. Är dock väldigt glad att jag klarade allt! Kayla somnade i bilen, så fick borsta tänderna på en medvetslös liten tjej typ..haha! 

Väl hemkommen och sovande barn städade jag bilen och gjorde tog mig lite mat, pratade lite mer grannen m.m.
Kristy är så söt, ig¨r var hon inte hemma men ändå gör hon mat bara för att jag ska få, och hon ber alltid om ursäkt för att jag inte får mat när hon lagar mat till mig varje dag..idag skämdes hon ihjäl för att jag fick pasta 2 dagar i rad..haha! Hon är väl för söt!
Igår städade jag bilen och diskade massa disk åt henne på kvällen och då fick jag ett mess som löd: 
Thank u for YOUR help, Angel Pernilla. 
Det uppskattar man verkligen:) Även om jag gör nästan allt på jobbtid så tackar hon så mycket att jag nästan skäms..haha!  

Imorgon blir bara jobb 7-12 sen är jag leeedig:) På kvällen blir det au pair meeting och då ska vi till Redondo Beach och åka skridskor..Nice med lite skridskor i värmen:)

Nu ska jag sova!!! När ska man bli pigg??
( Kan det bero på för många kakor varje dag? )
XOXO Pernilla <3

P-time.

Yeees, vad jag gillar " Pernilla-time", just nu i denna stund känner jag mig som en helt nyfödd människa!!
En springtur ikapp med solnedgången, lite styrka, dusch med nya peelingvantar, helkroppsskrubb, ny fotfil, nyplockade ögonbryn, persikodoftande bodylotion, you name it!! Och nu sitter jag och kollar på The. OC, självklart gamla avsnitt, men jag har börjat spela in alla här nu för då kan jag upptäcka vart de spelar in scener så jag kan åka dit och kolla läget:)
Jag var ju som sagt på IKEA igår och då blev det galgar, doftljus i ljuslyktor och ett fat till ljusen så det blir lite hemtrevligt i min lilla lya och självklart svenskt knäckebröd..Jammie!! Ska dit och köpa glögg och pepparkakor snart igen:) Det dåliga var att Cafet var stängt när vi kom, så det blev ingen mat:( Istället blev det friterad kyckling..haha! Kan ju låtsas att det var kronfågeln eller nåt!

Efter det shoppade jag loss på Target ( stooor affär med allt från mat till kläder, smink m.m. ( Riktigt grymt ställe!! Jag körde dit själv också, och hittade både dit och hem.

Inatt ringde min springklocka för att jag tydligen ställt in något alarm på den och det gjorde den hemma i Sverige också ibland och jag fattade aldrig hur man tog bort alarmet, och inatt kl 4 ringde klockan..Gick upp och hämtade den och tryckte på stopp..5 min senare ringer skiten och jag gör ett nytt försök, trycker på alla knappar och försöker somna. Det går 5 min och den ringer då blir jag så lack att jag tar en strumpa, stoppar ner klockan i strumpan och kastar ut den på balkongen.
Hade svårt att somna om men jag hörde den inte mer iaf..haha! Får se hur det blir inatt.


Idag gick jag och Kayla först till Parken vid 9 tiden, lekte lite, kl 11 gick vi till biblioteket där det var storytime i 30 min sen gick vi vidare till Farmers Market som är en marknad med frukt, mat, blommor m,m. Blev en del nya grejer att testa:) Sen kom Kristy dit och köpte några speciella popcorn till mig som tydligen skulle vara väldigt goda..och JA det var de..Jaaammie!
Kl 14.30 slutade jag och då blev det städning i rummet, och sen min springtime:)

Nu är kl 18.15 och om 15 min börjar jag jobba igen, eftersom Don är i Chicago och Kristy ska på möte .Blir väl till att bada och lägga barnen, sen vika tvätt och äta!!
Wish me good luck!!!

P.s. Imorgon kommer tomten till Manhattan Beach.......Ja, vad ska man säga?

XOXO Pernilla <3

1 månad i staterna!

God dagens!
Lite update från gårdagen kanske..var ska jag börja? Jag och Kayla tog det lugnt framför tv:n, sen gjorde vi i ordning oss och tog hennes nya " pretty pink " bike som den heter till exercise parken:)
Det var riktigt varmt och härligt igår, så det var väl inte så tråkigt att leka med henne i stekande sol och killar som gjorde push ups bredvid! haha!
Tyckte jag hade lite otur som alltid jobbar när det varma vädret är här och drömde mig bort att få ligga på stranden, så mitt förslag till Kayla var:
- Kayla, ska vi gå hem och göra lite mackor och sen ha picknick på stranden med våra dockor?
- Jaa, det kan vi:)

Och så blev det..lite handdukar, mackor och dockor..sen satt vi där och lekte en stund:) Sen kom föräldrarna hem från alla sina weekend aktiviteter och jag tror jag fick komplimanger för ett helt liv typ..haha! De är så söta..Kristy bara: Åh, jag önskar att jag kunde skicka dig på ett spa nu efter denna helgen..haha!

Sen skypade jag med syrran i över 2 tim, tack för du var uppe sis:)
Sen undrar jag vem som vill mig något ont? Är det gud, allah, buddah eller någon annan som vill att jag ska bli fet här borta?
Jag gav mig nämligen ut på en promenad igår och efter 5 min blöder ett litet pytte tiny sår på min häl, precis att såret nuddar skon, så jag fick vända hem igen...otur eller vad?
Ja istället, hade jag mini spa med mig själv, duschade, målade naglarna, städade, tittade tv och åt pannkakor, chokladbollar och massa annat gott:) eller vänta innan de gjorde jag faktiskt några sit ups och armhävningar..vilket fick mig att inse att jag nog tappade alla mina muskler någonstans på vägen hit, kanske på planet eller nåt..


Imorse var jag helt medvetslös..seriöst, jag gick upp 5 min innan jag började..och kom upp som en zombie typ!! Puh, jobbade 2 tim, sen var jag ute på en 50 min promenad ( utan sko skav ) . Måste bara nämna att på min walk idag såg jag en surfare som låg och paddlade och jag tog sikte på honom och ser att det hoppar en delfin bredvid honom...jag blir helt galen varje gång jag ser det...hur normalt är det att se en hoppande delfin bara sådär? Hemma springer hela familjen till fönstret om man ser en igelkott utanför typ..hahha!!
efter det jobbade jag 4 tim till..dessa barn i samma hus samtidigt är inte en bra kombination...Nu är Parker den svåra..han är trött, vägrar lyssna och inte alls så väluppfostrad som han var för 2 veckor sedan...
Kayla har sina stunder, men de har väl alla 3 åringar..men de går mycket bättre med henne om jag nu vågar säga det..men hon vill faktiskt sitta iknät fortfarande..och idag var mamma hemma en stund men hon lekte med mig ändå:) Ett stort plus!!!!

Idag är det 1 månad sedan jag lämnade sverige, eller egentligen inte, 4 veckor sedan men det är inte den 19 idag, men ja ni fattar!
Jag visste varken upp eller nej, jag mådde bra-dåligt-bra-dåligt, ingen aning om hur allt skulle sluta eller börja. Jag ångrar inte 1 sekund att jag gjorde detta, kan inte komma på något annat just nu som skulle vara bättre eller roligare för mig faktiskt.. Det är nog många där ute som trodde att det var struntprat, men se, här är jag:)
Jag vet inte om jag är särskilt stolt över mig själv att jag gjorde det, för jag visste att jag alltid skulle göra det..men det är väl lite modigt att lämna all trygghet ändå:)
Jag är så otroligt lyckligt lottad som kommit till denna familjen..de är verkligen som en extra familj och jag kan inte tänka mig någon annan familj eller något annat ställe att bo på heller!
Ett tecken på att jag verkligen trivs är att en " förlängning" av detta året inte är helt uteslutet. Idag nämnde min värdammam det att, du kan ju alltid ha det i bakhuvudet, det är väääldigt långt dit just nu, men det finns allltid en chans att förlänga året och då kan du ju åka hem några veckor i mellan och så... Men ja, det är långt dit!
Skulle jag förlänga skulle det endast bli 6 månader för att slippa de trista månaderna hemma..hehe!
Men som sagt, om 4 månader kanske jag känner att jag är färdig med detta och inte vill annat än hem, då kanske de sista månaderna går på ren vilja...jag kanske vill hem om 2 månader, sånt vet man aldrig!
Jag kan bara säga hur jag känner just nu, och 1 år är den tiden jag ska stanna varken mer eller mindre är tanken! Det finns så mycket där hemma som jag går miste om, men så kommer det alltid vara och detta året är mitt år och jag är här för min egen skull ingen annans!

Glöm dock aldrig att jag saknar er alla där hemma varje dag, fast på ett bra sätt! Jag uppskattar er varje dag och tänker på hur lyckligt lottad jag är! Ta inte varandra för givet där hemma!

Gud, vilket deeptalk det blev där..haha! Jaja, så kan det bli:)
Bara en liten hälsning till min syster som väntar lilla plommis ( bebis). Jag önskar av hela mig att jag kunde vara hemma och uppleva allt tillsammans mer er och va en moster för plommis.., men hälsa att jag kommer hem snart igen och då kommer jag hem som en SUPERNANNY :) Inte illa va?!

Nu är jag som sagt ledig och idag ska jag och Sofia göra ett besök på IKEA..åkte förbi det i veckan, så blev så sugen på att ta en lunch där, måste även köpa galgar..haha!
Får se om vi hittar dit och hem utan GPS!

Senare ikväll ska jag ut och köra bil själv..Kristy sa att jag gärna fick göra det så jag kan öva lite..så jag ska nog åka till Target och shoppa loss lite:)
p.s. I helgen blir det HOLLYWOOD:)

XOXO Pernilla <3

Girlpower!

I´m ALIVE!!! Dagen är avklarad, utan utbrott, utan skrik, utan trots..en bra dag helt enkelt, en mycket bra sådan!!
Kände mig helt död när klockan ringde kl 6.30, men som tur är bor man på jobbet och kan gå upp 10 min innan man börjar, de gillar jag:)
Gjorde lite frukost åt Kayla, satte mig och bara slappade framför TV:n med henne, gjorde frukost åt mig själv, diskade m.m. Jag och Kayla gjorde oss redo vilket innebär, solkräm, av med blöja, tandborstning, fläta håret, ta fram kläder, toabesök, packa lunch + snacks, extra underkläder..Ja, det är mycket som ska göras!! För att få denna tjej att göra saker kan man nästan aldrig säga, kan du vara snäll och borsta tänderna?
Istället tar man en nalle och säger, jag måste borsta tänderna men jag har ingen tandborste och jag vet inte hur man gör, kan du visa mig? Något i den stilen, då funkar det:) ALLT är en lek hela tiden, vilket kan bli lite tjatigt efter 10 tim..haha!

Det är ännu en varm dag här idag, shorts och linne under de varmaste timmarna. Så vi gick till exercise-parken, gick till Jamba Juice och hade varsin jordgubbsdrink, gick till ett ställe mitt i Manhattan Beach, runt om finns restaurangen och i mitten konstgjort gräs, med vatten fall och grejer barnen kan springa runt i. och där var vi i ca 2 tim, hade lunch och tog kort på varandra:) Kunde ju inte klaga när solen stekte och jag satt med solen rakt stekande på mig och en skrattandes tjej bredvid mig som ville göra fula miner:) Solning på arbetstid, de är inte fel!! Såhär kan det se ut om 3åringen får en kamera i handen...eller en 19åringen,







Vi hade det mysigt iaf:)
På vägen hem passade jag på att ta lite kort på The Strand som det kallas där jag bor, för jag vet att en del har önskat det..kanske ni förstår mer hur jag bor och hur det ser ut! Den här vägen är iaf en väg som går längs med stranden flera pirer bort..alltid massa folk här:) Jag älskar den!





På denna vägen bor jag om ni inte redan visste eller förstod det. Fick även en bild på solnedgången idag..denna bilden är tagen från köket:)


Igår var solnedgången jätte starkt lila, hur fint som helst!!!

Nog om det, sen bakade vi negerbollar eftersom jag hade med mig pärlsocker hit ( Tack syrran :) Mmm, va gott det var!! Sen lekte vi lite och jag målade Kaylas tånaglar och fingrar lila..lite svårt för henne att va still länge efter bara..haha!
Skulle sedan ge mig på att göra svenska pannkakor...vad var felet? Gjorde i en mindre panna, men tror felet var att jag stekte i smör i början. Tror bara det funkar med sprayolja..för det gick att få dem runda och hela efter ett tag och jammie va gott det var!!! Min värdmamma blev skitglad när jag sa att jag gjort det, för hon hade hört talas om det så lovade att spara till henne :) Det finns många kvar så imorgon blir det pannkakor!! Får bli någon mer gång, hoppas det går bättre då!!

Sen på kvällen, efter middag och bad kom Kaylas morfar som ska sova här inatt!! Jag sa god natt till Kayla, morfar läste bok och ungen somnar!!!!!!!!!!!
Va hände? haha! Hon har varit helt underbar idag faktiskt, många kramar, hon låg i min famn och läste bok idag och hon är aldrig sådär kramig av sig..Det har varit en riktigt bra dag med henne idag:) Så mycket lättare med ett barn, inte bara för att det är 1 utan för att det är 1 kön..att sysselsätta 1 kille och 1 tjej saqmtidigt går ju typ inte..eller mina barn gillar inte samma saker iaf:( Så det var kul att bara ha lilltjejen idag!

Hon var så söt, för hon säger alltid du kan inte dansa nu för din rygg gör ont, eller hur?
- Ja det stämmer säger jag. Och idag fick hon se mig dansa på Youtube och när hon fick syn på ett steg sa hon..Ohh, de va då du gjorde illa din rygg va? Du kan inte göra så mer..men titta, jag kan göra så det gör inte ont..så slänger hon huvudet fram och tillbaka typ..haha!
Sen skulle jag lyfta upp henne när hon tvättade händerna så säger hon: Vänta...springer iväg och hämtar sin pall. Jag kan använda pallen, då gör det väl inte ont i din rygg?
Så omtänksam är hon även om jag bara sagt 1 gång att jag inte kan dansa för jag har ont..sötis!

Imorgon får jag lite sovmorgon till 8.30 faktiskt..yihoo! Jobb till 13.30, sen skype med syrran och sen MÅSTE jag ta mig ut på en löptur..Puh..alldeles för mycket gott denna helgen ( igen ).



XOXO Pernilla <3

dirty or no?

Ännu en dag i staterna!! Idag var en av de dagarna jag önskade att jag inte jobbade som au pair. Gick upp kl 8.20 för att följa med Silvia och köpa nya joggingskor..men ekonomisk och lite smart som man är tänkte jag, det känns helt vrickat att behöva köpa nya skor bara för att jag visst köpte för små skor. Jag har kvar kartongen, jag har kvar kvittot OCH jag sparade lapparna. Så varför inte lura de små amerikanarna:)
Putsade skorna lite, tog bort lite stenar från sulan och sen var skorna redo att möta Sports Authoritys personal..
Såhär löd konversationen med personalen på sportaffären:
Pernilla - Hej, jag köpte de här skorna här förra veckan, men de är alldeles för små.
Personalen - Jaha okej.
Pernilla - Skulle jag kunna få byta de mot en större storlek?
Damen tar upp skorna, vänder, tittar på sulan sedan på mig och säger: Har du använt dom?
Pernilla- Nej, självklart inte.
Personalen - Okej, för de ser smutsiga ut.
Pernilla - Nej, men jag använde de bara här inne i affären när jag testade dem, så det är nog det.
Personalen - Mm, okej gå och byt storlek du.

Yeees, gissa om jag var nöjd:) Testade en halv storlek större och den fick det bli.
Innan jobbet gjorde jag ett nytt försök med skorna och WOOHOO, var ute och gick/sprang i 1 tim, utan att känna något skav någonstans. De var helt perfekta!!!
Nu finns det absolut ingen ursäkt att ta en powernap istället för att ge sig ut på en runda på dagarna..Skit också...haha!

Jobbade 12.30 - 7.30 idag och att sysselsätta dessa barn i 3 tim är skit svårt. De vill inte gå ut, de vill inte spela spel, inte puzzla....inomhus börjar de bara bråka..och idag var verkligen en dag jag inte kände för att leka. Var allmänt trött, men man har inget val!
En rolig sak är att när jag var liten sa alltid pappa, Ska vi leka doktor pernilla? JAAAA, blev svaret. Pappa fick vara patient och jag undersökte honom..Det jag aldrig fattade var att han låg och sov samtidigt som jag undersökte honom och var 10 minut sa han, Jag har lite ont i foten, jag har lite ont i armen..haha!
NU fattar jag hur gött det är pappa:)
Idag lekte vi doktor och jag fick vara patient. Låg i sängen och sa att jag hade ont i ögonen så jag fick blunda..haha! Tyvärr tröttnade de efter 10 min:(

kl 17.00 kom Don hem med hämtmat från en mexikansk restaurang som de gillar väldigt mycket och även jag:)
Sen blev det baddags och läggdags..Gick oväntat bra faktiskt!

24 tim framöver kommer jag jobba..Kristy åkte till Las Vegas i dag och Don och Parker åker och campar över helgen så jag och Kayla är ensamma till söndag eftermiddag...PUH! Men, det kommer bli kul:) Imorgon ska vi gå till Jamba Juice, leka i fontänen, måla våra naglar, baka chokladbollar, jag ska göra svenska pannkakor m.m. Bara roliga saker:) Sen på kvällen kommer Kristys pappa och sover här, så jag slipper vara rädd..hehe!
På söndag vet jag inte vad vi ska hitta på..det märker vi!
Får se om jag överlever helgen, det tror jag nog:)

Nu måste jag sova annars kommer jag aldrig komma upp 6.30 i morgon bitti..
Först ska jag försöka kolla in vem som åkte ur idol!!
Ha en bra helg!!

XOXO Pernilla <3

Policeman in da house...

God kväll eller förmodligen god morgon Sverige:)
Efter 2 tim jobb var kl 9.00 och jag tänkte ge mina nya joggingskor en sista chans med compeed. Redo ger jag mig ut ur huset och ser en polisbil hos grannen..Jaha, tänker jag har vi brottslingar till grannar nu också. Går vidare och ser att en polis står och plingar på våran dörr..

- Ehh, det är ingen hemma får jag ur mig..
- Okej, bor du här?
- Aa, eller nee, eller jo jag är deras au pair..haha!
- Jaha, okej jag fick ett 911 -call från ert hus så jag ville kolla så allt är bra.
- Hmm, fick du? Ne, men allt är bra..Jag gick nyss ut ur huset, vill du kolla?
- Ja, jag kommer gärna in och kollar så allt är bra så jag kan vara säker säger polisen..
( när jag väl släppt in honom, slår mig tanken att det kanske är en fejkpolis som ska slå ner mig och kidnappa mig och gräva ner mig i Mexico..)
- Han kollar runt och ber att få se mitt ID så han vet vem han pratat med, talar in på sin Walkie talkie och då känner jag mig säker:) Det var en riktigt polis!
 
Då vet man att 911 funkar iaf..haha!
kristy sa att det hänt en gång innan från deras gamla hus eller nåt, men de hade stängt av den linjen som orsakade det så ingen aning om varför, lite kul var det iaf:)
Jag tog mih ut på min promenad men var hemma igen efter 8 min för blåsan på min häl har spruckit mer och det var helt omöjligt att gå. Istället gör jag mig goooood frulle, det gamla vanliga + en nybakad crossiant som Kristy bakat:) Jammie!
Läste lite mail och där tror jag min lilla mini-hemlängtan kom..Läste ett mail från min vän Hanna som även bifogat en bild på oss och då insåg jag verkligen hur oförskämt bra vänner jag har..det är nog det jag verkligen insett under denna 1a månaden..Tack Hanna! Jag lipade lite och saknade alla där hemma, men det var skönt att gråta en skvätt!!!

Tog med Kayla i vagnen och gick uppför hillsen som var så brant att jag trodde jag skulle flåsa iväåg hela Manhattan Beach eller nåt..haha! Jäklar vad jobbigt, men vi lyckades komma till Parkers skola tillslut:) Därifrån gick vi till parken, lekte med andra barn i nästan 2 timmar. Gick hem och de båda bråkade i vagnen hela vägen och det slutade med att Parker blev sur och var sur och ledsen hela eftermiddagen..
Tyckte faktiskt synd om honomn till slut för han bara grät och grät och han sa att han inte visste varför han mådde så..så jag försökte ha lite deep talk med honom. Stackars pojk:( Mitt i allt kommer Kayla:
- I think he miss mum!!
- NO I DONT!! säger parker..haha!
( Kristy förklarade att han kan bli så ibland, tydligen  pga lågt blodsocker..

Hursomhelst, vi lekte, bakade Cornbread ( smakar exakt som sockerkaka ), lagade middag, Parker åkte på fotboll, jag badade Kayla och nu sitter jag här...
I badet sa Kayla: Dance for me, dance for me, do the dance..
Då sa jag att, Kayla kom du ihåg igår när du fortsatte komma upp ur din säng då sa jag att jag kan dansa för dig 20 min i morgon om du stannar i sängen, men du fortsatte komma upp och då sa jag att jag inte kommer dansa för dig denna veckan...så jag kommer inte dansa för dig denna veckan.
- Ohhhh, svara Kayla..och sitter tyst en stund..hon var förstående iaf!

Puh, min rygg är helt krossad känns det som..så fort jag böjer mig känns det som någon hugger in en hammare i den eller nåt. Tror det beror på att jag lyfter och böjer mig så mycket, plus att jag tappat mycket muskler..
Vill verkligen inte ta ipren, så ska försöka..Jag skulle behöva en spikmatta, muskelkräm, mammas massage och en ledig dag kanske..hehe!

Yes, imorgon ska jag få sovmorgon..de gillar jag!!! Ska kanske med Silvia och köpa joggingskor på förmiddagen..Får väl helt enkelt köpa ett par nya...även om jag älskar de nya, exakt de jag ville ha, bara lite små:)
Tack ALLA igen för kommentarerna..Önskar att ni förstod hur mycket det betyder!! THANKS <3<3<3



XOXO Pernilla <3

Shopping in Newport beach!!

Yes, shop till u drop!! I morse visste jag fortfarande inte när jag började, så messade Kristy och eftersom barnen är lediga idag så skulle hon antingen ta dem till L.A Zoo, Fashion Island eller något annat var det nu var och jag skulle börja kl 3.00, men om jag ville fick jag givetvis följa med och då räknades några av de timmarna som jobbtimmar. Så yes, jag valde att följa med skulle ändå inte göra något nyttigt här hemma..kanske äta möjligtvis..haha!
Det blev tillslut shopping på Fashion Island vilket tydligen låg i Newport Beach, me like!! Det ligger bara 40 min bort och jag älskar verkligen newport..Allt är så rent, inte ett löv på gatan, perfekta palmer, snygga bilar, glassigt helt enketl:) Så ja var väldigt glad att vara där:) Jag fick 1,5 för mig själv och gå och shoppa och självklart blev det en påse från Forever 21 och en från en annan affär:) Det var både väldigt exklusiva butiker, men även riktigt bra ställen där man verkligen  kan shoppa loss!!
Sen byttes jag och Kristy av så hon fick göra sina ärenden. Barnen var väldigt duktiga idag faktiskt måste jag säga. Sen styrde vi kosan mot ett annat köpcentrum där bla H&M fanns.
Det var en ritkgit bra utflykt iaf:) Newport blir det lätt fler gånger!

Sen lämnade vi av Parker på hans karate, jag badade Kayla och dansade för henne i ca 20 min och lyckades få henne att skratta åt mig i 20 min, ett framsteg:)
efter det lagade jag middag till barnen, Parker kom hem och Kristy åkte....sen var det roliga slut!!
Ni kommer seriöst inte tro mig när jag berättar detta...Allt gick hyfsat bra, med mat, tandborstning m.m. Sen läser jag bok för Kayla och hon stannar i sängen, sen läser jag för Parker och då kommer Kristy in och tror att jag inte läst för Kayla än för hon leker tydligen i sitt rum, så hon börjar fixa och dona sen kommer givetvis Kayla upp. Jag förklarar för Kristy att jag redan lagt henne så kristy tar henne till sängen igen.
Parker har lagt sig och släckt lampan..Kristy försöker lägga Kayla 15 gånger men hon fortsätter att komma upp..
Sen tror vi hon lagt sig så vi går ner..
Ner för trapporna kommer denna förbannade envisa unge..Kristy säger att hon inte får någon godis efter maten i morgon..Kayla går upp i sitt rum , kommer ner 2 min senare..vi går upp med henne, hon kommer ner igen, vi går upp, hon kommer ner...jag stannar utanför hennes rum och tar henne till sängen varje gång hon går upp..jag hade redan slutat jobba så jag tog min dator och satte mig utanför i hallen, för jag tänkte att där kommer jag få sitta i natt..ut kommer kayla...och av ngn anledning vägrar hon prata..
Jag lägger henne och säger att om hon komme rupp en gång till dansar jag för henne i 20 min i morgon...hon kommer ut ogen..nästa gång säger jag att jag aldrig kommer dansa för henne mer..
hon kommer upp igen...alltså 40 gånger räcker inte...det kryper i hela kroppen på mig..
Då sa kristy att det var en av anledningarna till att de skaffade en au pair, för hon kan bli så himla arg tillslut när hon haft barnen hela dagen och Kayla gör så..vilket jag förstår!!
Kristy säger att hon tar hand om det för jag har redan jobbat 45 min längre...
Det sjuka är att jag forfarande hör ungen....det var 2 tim jag föröskte lägga henne...ahhhhhhh, hon är så jobbiga..Befria mig från denna tjej!!
Tack gode gud att jag inte ska ha barn de närmaste 10 åren...Im so done with kids right now.........och det har gått knappt 3 veckor..aaaaahh!

Klockan är 8.45 här nu och jag ska sova...vet inte själv om jag lever faktiskt!!
Jag behöver semster!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Alla ni som tror att au pair livet är glassigt, testa så ska ni få se att ni ändrar er.
Varför önskade jag små barn? Big mistake..haha!

God natt!!!
XOXO Pernilla <3

Seniorita!

Yihoo, här sitter jag och nyper i min dubbelhaka som är grunden till fööör många cupcakes och peanut butter crackers... Jaja, jag kan fortfarande ha alla mina kläder, jag kan fortfarande röra mig normalt, men lite sundare kost skulle man nog bli piggare av..haha!
Som jag sa köpte jag nya joggingskor..när jag äntligen köpt ett par är de för små. Fick ett mail av min pappa i morse som skrev, du har köpt för små skor Pernilla, jag betalar ett par nya! Okej, de tackar vi för daddy, men det behövs inte:) Antingen ska jag plågas med dessa tills det känns bättre, eller köpa ett par helt nya..Har inte bestämt mig än, men jag gillar dessa så mycket, både snygga och sköna ( när man står still ) . Får se hur det blir med det, måste verkligen börja springa snart, då kommer jag bli mycket piggare också!!
Nu när vi ändå är inne på mat spåret kan kah fortsätta där, nu har jag fått förklarat för mig varför ALLA au pairer går upp i vikt. Du kan skippa alla muffins, kakor, godis, glass i 1 år men ändå gå upp i vikt. Varför?
Här kommer svaret:
I USA tillsätter de tror det kallas corn syrup i nästan allting, bröd, flingor, pasta m.m. Detta ämnet är beroende framkallande plus att kroppen inte kan bryta ner det, det lagras bara som fett. Hur kul är det då?
Kan inte vara lätt för alla amerikanare..haha! Alla har informerat mig om detta nu, så tack för det:)
Min värdmamma köper mycket organisk mat så det kanske är lite bättre kan man ju hoppas!

Man måste iaf testa allt:)

Idag har faktiskt varit en bra dag med barnen..thank god! Började 12.30, städade rummen, vek tvätt, sen kom Kayla hem och hade skrapat upp handen så jag fick tvätta och hon fick välja ett Hello Kitty plåster, sen kom jag på att jag fick barnplåster av fam Geller innan jag åkte så frågade om hon ville följa med i mitt rum och välja ett fint plåster, vilket hon ville och första kommentaren blev..
- Ohhhh, They are soo pretty! Så hon valde ett blommigt plåster ( även om man knappt såg såret..haha ) Tack familjen Geller, det gjorde succe:)

Sen hjälpte hon mig vika tvätt och jag började leka barbie med henne och sen skrattade hon i ca 1 tim när min barbie var rädd för en ödla..haha! Sen cyklade vi iväg och mötte upp Parker som varit på playdate, hem med honom, packade simväskan, karate kläder och Kristy tog barnen till simlektioner och karate..
Jag var ledig 1, 5 timma och gick till stranden en sväng, men det var lite kallt så gick upp och tog en nap på 15 min innan jag började..
Städade alla barnens leksaker som var slänga över hela huset, sen kom Kristy och barnen hem och säger att vi ska till en mexikansk restaurang ikväll och fira mig:):) Woohoo!!
Så himla mysigt och gott var det..och mitt i allt kom de in med en mega stor pimpad hatt och satte på mitt huvud, sen sjöng de happy birthday och gav mig någon friterad glass med massa mums!!
Tack familjen, igen:)

Hela vägen hem kunde Kayla hålla mig i handen även om mamma gick bredvid..YESS!! Hon har faktiskt gett mig många kramar dessa dagarna..det tackar vi för..men hon är lååångt ifrån lätt att handskas med, här gäller det att välja sina ord, säger man något fel kan hon få ett litet utbrott..haha!
Föräldrarna säger att hon kommer vara sån, för hon är i den åldern när hon är mitt emellan stor och liten, mitt emellan att behöva sin nap på dagarna och inte..m.m.
Jag har iaf bestämt mig för att de ska inte få köra över mig detta året, det ska sluta med att de vill att jag ska stanna här!!

Som jag berättade säger hon ofta, Jag pratar inte med dig...och föräldrarna förösker förklara för henne att hon inte får säga så..och ikväll när vi gick upp för trappan var pappan fortfarande kvar i hallen och jag frågade vad hon sa då sa hon:
Jag pratar med.....så stannar hon upp...ehh..DIG och pekar på mig...
Så gulligt hon ändrade sig i sista sekund för hon visste vad hon sa fel..och båda föräldrarna berömde henne för att vara så duktig och jag också såklart..Det värmde..haha!
Hela dagen har varit en bra Pernilla - Kayla dag...:)

Måste berätta en gullig sak hon sa igår. Jag hade tagit grå-glittrig eyeliner på mig..så satt jag och Kayla i soffan och lekte och hon stannar upp..
- Ohhh ( hon säger alltid ohh..haha ) I love your eyebrows, they are beautiful!!
Hmm..menar du mina ögonbryn? Ahh, säger hon och pekar rakt in i ögat på min eyeliner..haha! Förstår sen att hon menar eyeliner när hon säger att det är grått...
Hon har sina stunder den här tjejen:)

I morgon är barnen lediga från skolan för det är Veterans day eller nåt..Ingen aning vad vi ska göra eller när jag börjar än..det ryktas om något zoo..Hoppas det annars kommer ungarna slå ihjäl varandra!!

TACK mamma för ditt andra paket, vad söt du är!! Extra tuggummi och en teklämma precis som jag beställt:)
muums!!

P.s. *Grannen borrade inte i morse...han hade bytt ut borrmaskinen mot en hammare...Alltså..jag trodde det var ett skämt när jag hör hur han bankar på som han aldrig sett en spik förr..I morgon ska han nog slipa fasaden eller nåt..utanför mitt fönster säkert...





XOXO Pernilla <3

Perfect b-day!!!

Först och främst, jag kommer aldrig någonsin kunna tacka nog för alla gratulationer jag fått av er!! Att öppna min mail i morse var som att sväva på moln, jag visste att jag hade underbara vänner, underbar familj och släkt, men att ni var SÅÅÅ underbara..haha. Jag blev så rörd av alla mail och bilder ni skickat till mig så alla tårarna började komma på en gång, så jag beslutade mig för att spara mailen till kvällen istället!! Jag har nu läst alla och jag ligger minst 50 mail back nu..måste nog ta ledigt 1 vecka för att komma ifatt mig:)
Hursomhelst, TUSEN TACK, kommer aldrig glömma hur fantastiska ni är. Helt otroligt!!
Tack tack tack till alla kommentarer också, ni vet hur mycket jag uppskattar det!
Jag kommer aldrig kunna tacka nog, så jag kan lika väl sluta nu..hehe!

Nu till min birthday, som varit en helt underbart bra dag måste jag säga:) Har inte känt mig ledsen 1 minut, bara glad av att  ha alla er därhemma och att dessutom få fira min födelsedag med sol och värme:)
Dagen började med att jag gick upp och hämtade min svenska flagga, mina paket, la mig i sängen och sjöng jag må hon leva för mig själv, sen började jag öppna alla paket och när jag öppnat ett paket så sa jag, Åh, tack " Mamma" precis vad jag önskat mig. Det är sant jag gjorde det..haha! Måste ju låtsas att familjen kom in och sjöng:) Detta fick jag:



Sen ringde familjen från Sverige och sjöng, tack päronen:)
kl var 11 och kristy min värdmamma ville bjuda ut mig på frukost..Jammi!! Vi åkte till ett supermysigt ställe, känt för sin amerikanska frukost..riktigt svårt att välja men det blev amerikanska blåbärspannkakor för mig och min värdmamma tog en skiit god toast, fylld med massa godsaker:) Den blir det nog nästa gång!!
Det blev prat om allt mellan himmel och jord, om barnen, vad jag vill uppleva under året, sverige m.m. Riktigt mysigt!! Självklart tog jag lite bilder till er:) Tro det eller ej, jag orkade INTE äta allt..haha!


Kristy:)


Sen satte sig jag och Sofia på piren och pratade en stund innan hon skulle jobba!! Och vad gjorde jag sen?
Jag gick till en nagelsalong 2 min från vårt hus som kristy tipsade om, och där gjorde jag både manikyr och pedikyr..åhh, jag älskade det! Även om det var kineser som inte kunde e´ngelska typ, så kändes det så lyxigt och bara sitta där..de masserade händera, fötterna, filade, fixade nagelband, sen får man välja en färg som de målar och det ser så mycket bättre ut än när man gör det själv..naglarna är så, ja jag vet inte fria från döda nagelband eller nåt, haha! Mitt i allt börjar hon pilla i mitt hår, jag bara okej, ska hon leta löss?? Ne, då börjar hon nackmassage på mig...Waaaa, vad skönt det var:)
Kan säga att jag var mycccket nöjd efter besöket och allt detta endast för 16 dollar, plus 2 dollar i dricks, så det blev typ 130 kr eller nåt kanske!

Det har faktiskt varit varmt här idag, så jag passade på att sätta mig med en tidning nere på uteplatsen, men ananas och en filt, och bara njöt av dagen!! Bild på det med såklart, vill att ni ska hönga med i min b-day!
Naglarna + min kära utsikt! Haha, det roliga var att när jag satt där kom det en kille förbi springande, och stannar mitt framför och börjar stretcha och göra armhävningar..haha! Grejen var att jag inte ens såg honom från där jag satt för det var en stol i vägen, bara om jag typ låg ner..Så jag såg inte ett skit vad han gjorde ändå, så om han ville ha publik så lyckades han inte;)


Nu var det dags att inviga testa mina nya joggingskor igen och påväg ut träffade jag grannen som är DJ, proffesionell volleyboll spelare, model och allt var det är..har inte sett honom sen första dagen när jag kom  hit, så första gången jag snackade med honom nu också, vilket var nice..haha! Han är typ 30 år, så mamma var lugn!! Det slutade med att jag inte kunde springa för jag hade sån jäkla skoskav, för jag har förmodligen köpt för små skor..smart av mig!! Så fick gå en runda och sen ta av mig skon..

När jag kom hem stod, barnen och kristy där och väntade med 2 brinnande Cupcakes och present..Så sjöng de för mig och grattade mig..Mer cupcakes..hahahaha! Tror jag drömmer cupcakes snart:) Fick ett sjungande kort och en super mysig filt till min soffa, ni ska bara ´känna hur cozy den är!!!



Mmm, självklart blev det en ikväll igen! 3e dagen i rad:) Ska det va så ska det va..
Kvällen avsultades med mys med min värdmamma, mat, desperate housewifes, dancing with the stars och en cupcake:)

Självklart är alla födelsedagar hemma super!!! Men jag har många kvar att fira hemma och denna har varit super duper bra på alla sätt:) Äntligen en solig födelsedag!!!
Insåg nog lite idag också att jag lever lite i min dröm här..tar ett tag att inse det, men jag gör det, för jag har drömt om detta så länge och tänk att det blev så bra och vilken tur jag har!!! Sverige finns kvar, förmodligen oförändrat. Om bara barnen vore lite lättare och min, familj,, släkt och vänner kom hit då skulle jag kunna stanna här lääänge:) Inga dåliga krav va? Flytta hit nu!!!

I morgon blir det sooovmorgooon, som jag faktiskt hade idag också, men ne då ska grannen borra igenom ett hål i hela hans betong hus typ..Stängde alla fönster och la en kudde över huvudet, men det hjälpte ju inte ett skit!! Ingen sovmorgon där inte. Om jag hör en början till borrning i morgonbitti, då går jag ut, greppar tag i borrmaskinen och borrar ett stort hål i grannens skalle...då ska det nog bli tyst på honom!!

Haha, nu behöver jag sömn!! Håll ut allihopa, svar på alla era underbara mail kommer, det lovar jag!!!
TAAAACK för allt <3

XOXO Pernilla <3

Började i skratt & slutade i tårar..

Ja vad kan nu detta var för rubrik? Den kan inte beskriva gårdagen bättre faktiskt. Ska försöka berätta all jag gjort, men man kommer aldrig ihåg på kvällen..men det är ett bra tecken, mycket att göra:)
Som jag skrev så undrade Silvia i går och jag ville följa med till Del Amo vilket är det stooora köpcentrumet här i närheten och yey, finally shopping!! Riktigt nöjd med mina inköp må jag säga. Tog faktiskt en bild så ni kan få se lite av det jag köpte..Självklart blev det en kasse från Forever 21.
Yes, jag bor i Kalifornien men snart börjar det bli lite kyligare här och då kan det behövas lite leggings med stickade koftor:) Även om man ser ut som en björn när man använt dem så är jag nöjd!!



Här kommer lite smakprov på lite annat jag fick med mig hem, äntligen en mysdress!! Nästan alla går (väldigt ofta) runt i sina mysdressar och UGS här, så kände att jag behövde smälta in med mammorna:)
Lite träningskläder, nagellack, plånka..m.m.


Äntligen börjar man spendera pengar:)
Det var det roliga, Tack för dagen Silvia!! ´Började jobba kl 15.00 och det började med att jag skulle ta med ungarna ut för deras föräldrar sa att de måste ut innan de blri galna inomhus..så jag försökte få ut dem, välja cyklar, hitta hjälmar, hämta tröjor, hämta strumpor som Kayla vägrar ta på sig m.m. Klara för att gå ut, då vägrar Parker gå ut, han ville vara inne och då kommer Don ner och säger att de måste ut ( bra ide tkr jag ) men det slutar med att bara jag och Kayla går ut och hon cyklar och jag springer efter typ..sen stannar vi och leker i en exercise-park som den kallas, där kan man stanna och göra några situps under sin löprunda eller bara visa upp sig som vissa väljer:)
Efter 1 tim går vi hem och Parker är uttråkad så försöker leka lite affär med dem. De gick bra förutom att de bråkar hela tiden. Dags för mig att göra middag till barnen och det tar ca 15 min för Parker att välja pasta. jag vet att om jag gör fel kommer han bli sur, så bäst att han får välja!! Det slutade med macaroni n cheese, kyckling och ananas för er som vill veta..haha!

Okej, 30 min senare skulle alla gästerna komma, så jag springer runt och städar som en idiot och försöker hjälpa Kristy med hennes dukning samtidigt ( enbart för att jag vill ). Dags att bada barnen, så här långt går det bra, ingen drunknade, ingen drack vattnet!
Nu får ni välja varsin bok säger jag och sen ska vi sova, ni skulle sovit för 1 tim sen. Kayla springer ner till mamma och pappa..städerskan tar upp henne ( föredetta nanny ) Jag läser 2 rader för dem, Kayla ska lägga sig i sin säng, men utan att jag ser springer hon ner och tjatar att hon är hungrig..Då säger Kristy att de kan titta på tv i mitt rum..ta bara en show. Okej, jag har inga barnkanaler i mitt rum men de kan kolla på Dancing with the stars..Kayla springer ner och vill ha yoghurt..okej, hon får en yoghurt, jag förklarar att det inte finns några barnprogram och sätter på amerikanske " lets dance ungefär" Då börjar Kayla gallskrika och säga NEEEEJ, jag vill inte se detta..springer iväg, jag efter och säger att hon kan få titta på tom och jerry i mammas och pappas rum istället.. NEEEEEJ, de ville hon inte. de var 10e gången hon sprang ner och då gav jag upp..( jag orkar inte springa efter mer och få henne att störa sina föräldrar på deras fester hela tiden, det är därför de har mig så de ska slippa det) Ni som känne rmig vet att jag har lätt för att börja lipa, vare sig jag vill eller inte. Så när Kayla sprang ner gav jag upp och tårarna kom, jag var trött, hade inte ätit mer än frukost för jag hade inte hunnit och ja där sket det sig..
- Parker, vad gör du?
- Jag, förlåt Parker
-P, gråter du? Det gör inget Pernilla, Kayla är jätte svår att hantera, det är svårt..

Åh, han var så söt mot mig och verkligen stöttade mig den sötisen..
Sen kom frågan.
- Men varför gråter du? haha
Förklarade för honom att jag inte ville att kayla skulle springa ner dit och störa sin föräldrar och jag vill att hon ska lyssna på mig..bla bla bla...Han var väldigt förstående, och när Kayla kom upp sa Parker, Kayla varför gör du såhär? Du fick just Pernilla att börja gråta..
Förståndig 6-åring (oftast, hehe)

De tittat på tv och äter sin äckliga yoghurt, sen blir det mer böcker...Kayla springer ner några gånger till och käkar bröd denna gången, det slutar med att Don måste komma upp och sjunga en sång för henne..50 tim senare sover båda.

Jag var helt död och utsvulten ( nästan ) och Kristy som alltid är världens omtänksamma ser till så jag tar massa mat...Sen kommer hon och hämtar mig och då har hon köpt en Cupcake med ett ljus i till mig eftersom det är min födelsedag i morgon. Så Kristy, jag och städerskan som också fyller imorgon fick varsinn Cupcake att blåsa ut inför alla gästerna! Ahh, hon är så gullig! GRYYYMt god måste jag säga:) Då kändes det genast bättre! 

Gick upp kl 6.00 imorgon för att vakna med barnen så föräldrarna kunde sova ut ( händer bara vid sådana här tillfällen) Det gick som tur var bra!!! Kanske p.g.a. att de fick titta på tv. Sen skypar jag med Mamma och pappa, åhh vad jag blev glad efter det..Tack mam o pap, alltid lika roligt!! De fick skypa med Kayla och kristy också..haha! Jag garvade ihjäl mig när päronen skulle snacka engelska:) De är väl för söta! 
Jag var ledig resten av dagen men jag följde med Parker och Don till en sportaffär så jag kunde passa på att köpa joggingskor..och ÄNTLIGEN har jag ett par:) Nu ska det springas minsann!!  
Självklart säger Parker i bilen, pappa visste du att Pernilla grät igår..Jag visste att det skulle komma..haha!

När jag kom hem kl 13 åt jag frukost och efter det fick jag sådana kramper i magen, men jag gav mig ut och sprang iaf, men det slutade med att jag fick vända efter en stund och hem och ta en Ipren tyvärr:(
Familjen undrade om jag ville med till en middag ikväll och jag berättade om magen och då tror självklart min värdmamma att jag är ledsen..tror du det är för att det är din födelsedag i morgon? jag har medicin, gå och vila...hon är för söt, men jag ville inte ligga hemme och tycka synd om mig själv så jag hängde med och då räknades visst det som jobbtimmar...snällt av dem!
Var inte alls sugen på mat men Kristy gjorde i ordning en stor tallrik med typ kina/koreansk mat till mig som jag tydligen skulle äta, och sen bad hon mig sitta ner och barnen kom  in med cupcakes med ljus i til mig, kristy och 1 till som fyllde år...GRATTIS!! Herregud, jag har inte ens fyllt år än..Herregud sa Don du kommer fira i 1 månad till, och äta cupcakes i 1 månad till..haha! Kristy gillar att fira:)
Tur att jag köpt joggingskor nu..denna månaden blir nog byxorna lite tighta..haha!

Imorgon är jag iaf helt ledig och om jag ville fick jag åka till Disneyland hela dagen för vi har årskort där, men det var ingen som var ledig eller har kort där tyvärr, men jag ska iaf äta lunch med kristy på dagen sen hitta på ngt och fira på kvällen! Sen i veckan ska vi ut och äta på ngn mexikansk restaurang där man får en stor hatt på sig och de kommer in och sjunger happy birthday!!! De kommer nog blir super:D

Känns absolut inte som min födelsedag i morgon..men det är det:) 19 år är inte fy skam!!
Då kommer jag få öppna alla dessa fina paker..TACK familjen ni är underbara<3 ( p.s. det kommer ett till på posten sa mamma , yihho )



Har ni tröttnat på att läsa?? Sorry, hade mycket att berätta där!!
Ikväll på vägen hem sa Kayla något och jag hörde inte så jag frågade va hon sa, svaret blev:
JAG PRATAR INTE MED DIG, jag pratar med pappa!!
Jaha, förlåt då tänkte jag..hon har sagt så flera gånger..och när vi kliver ut bilen stannar pappa Don, Kayla och säger, Du pratar inte så där till Pernilla, aldrig mer Kayla, hon är en del av vår familj nu och då pratar man inte så, nu går du in och säger förlåt till henne.

I´m sorry hör jag ngn säga..
Sen kommer Kristy och säger, Du fick Pernilla att vara ledsen igår Kayla, jag vill att du är snäll mot Pernilla och samarbetar med henne, okej? Säg att du tänker bli mer samarbetsvillig Kayla..

Det känns väldigt bra att föräldrarna verkligen försöker med henne..hon är en envis jäkel, precis som jag när jag var liten..men hoppas hoppas att hon blir bättre, för jag trivs så bra här, men att varje dag blir sårad av en 3-åring känns fel!!! Hon är 3 år, hon förstår inte sina humörsvängningar, men om hon bara kunde vara lite mindre, JAg kan själv hela tiden...

Jag har aldrig haft svårt att " hantera " barn innan, jag kanske haft tur med snälla barn eller nåt, som tydligen gillar mig:) Jag har alltid älskat barn, men jag har börjat tvivla på den där kärleken de senaste 2 veckorna..

Nu ska jag hämta nya krafter inför min B-day imorgon..Woho!!!
Era kommentarer betyder mest i hela världen, jag lovar <3 Tack.

XOXO Pernilla <3

Kalas.

JAG saknar sovmorgon!!! Ni vet när man la sig kl 22-23 på kvällen och sov hela natten och vaknade utvilad kl 10-11 på morgonen..Sova är väl ändå livet, haha!
Här är jag helt död kl 8 på kvällen, somnar senast 10 om det blir som jag vill och vaknar någon gång på natten, sen nästa gång vid 5 el 6 sen vid 7 och då går jag vanligtvis upp, men som idag när jag hade sovmorgon, då kan man minsann inte sov ut!! Vaknar alltid tidigt på morgonen och jag är helt död. Men idag låg jag kvar i sängen till kl 9 bara för att lura mig själv att jag sovit ut..haha!

Igår, träffade jag en svensk au pair Silvia här i Manhattan Beach och det är jag såå glad för, super go tjej som jag verkligen hoppas jag kan hänga med en del:) Hon är dock 87:a, men va gör det?:)
Planen var att vi skulle åka till Hollywood och Universal Studios i morgon, men p.g.a. lite strul med bilar och mina jobbtider så får det bli en annan gång, men då har man ngt nice att se fram emot:) Istället blir det en lite mindre utflykt i morgon, kanske Santa Monica!

Kl 4 i går åkte jag med Parker på hans kalas och då insåg jag vad jag lär mig saker jag hade varit obekväm med hemma..Kristy hämtade upp några andra barn, släppte av oss hos födelsedagsbarnet, och därifrån skulle de ta oss till Bowlingarnen och Lasertag stället där kalaset var. Här är det ingen fiskdamm hemma i huset inte, här slår man på stort..haha!
Jag var iaf med alla barnen, på dessa aktiviteter i ca 4 tim innan det blev avfärd hem med olika mammor hit och dit, mycket samåkning i detta land! Det jag menar att jag lär mig av är att, någon släpper av mig på främmande ställen, med personer jag aldrig mött innan, nytt språk och där ska jag fixa det som behövs. Låter kanske inte så konstigt, men det är inte något jag hade känt mig bekväm med hemma. Här blir det snart naturligt, jag träffar nya personer varje dag..och alla väldigt gulliga och trevliga, den ena hetare morsan efter den andra:)  
Det känns riktigt bra att lära sig sånt..Man blir nog mer självsäker kanske, det är nästan ett måste!
Dessutom är det ett plus att komma från Sverige för deras uppfattning om oss är att alla är snygga, fin hy och allmänt fräscha..haha! Har hört det från flera håll nu, så alla svennar, bli stolta:=)
Det roliga var att pappan till födelsedagsbarnet var vääldigt trevlig och så, men lite närgången..haha! Kom smygandes bakom axeln och ville att jag skulle bowla och göra en strike åt honom, men jag skyllde på fel skor:)
Han var iaf skit rolig och väldigt " rolig " med många bruttor inkl hans fru, så jag behövde inte va så rädd till slut..hehe.

Efter kalaset kom jag hem och här var det fullt ös med middag och fest med värdföräldrarnas kompisar..och då var det dags att lägga barnen, vilket gick hyfsat bra efter att Kayla sprungit ner till mamma och pappa två gånger och sagt att hon var hungrig..
Sen åt jag middag och svimmade av i min säng typ...

Nu hade jag tänkt att bara fixa med mail, och ta det allmänt lugnt, men Silvia undrade nu om jag ville med till ett köpcentrum och de tackar man ju inte nej till!! :)
Ikväll blir det jobb och födelsedagsfest för min värdmamma, vilket betyder ännu mer barn!!
Hoppas er helg är bra!
XOXO Pernilla <3

Roadtrip.

God dagens!

Då var man mätt och go igen efter en härlig frukost, vaniljyoghurt, keso, jordgubbar,valnötter, pumpabröd ( som jag och barnen bakat ) och brieost såklart:) Shit, det lät som mat för en hel vecka..haha! Gott var det iaf!
Kommer knappt ihåg var jag gör på dagarna, men igår efter lite jobb på morgonen, tog jag bilen till Torrance för att fixa mitt Social Security Number som jag berättade om..Ställde in GPSn och tro det eller ej, jag KLARADE det, Yihaa! Missade bara en avfart, men de var ju bara att vända så det gick fint! Har hört att det kan ta ca 3-4 tim inne på SS, så jag var väl förbered, men det tog bara 15 min för mig:) Såå gött, så eftersom jag visste att det fanns ett STORT köpcentrum i närheten messade jag Kristy och frågade om jag kunde stanna där ett tag och visst kunde jag det:) Sökte efter köpcentrum i staden Torrance och plötsligt tog bilen mig till en stooort köpcentrum. Alla som känner till Forever 21 skulle älska detta, 2 våningar för bara F-21, grymt var det!! Var även inne på H&M som ser ut exakt som hemma. Är faktiskt väldigt nöjd med min present till Kristy ( vill ha den själv ) gick in på Victoria Secret och köpte ett kit med bodylotion, tvål, parfym..ni anar inte hur gott det luktar!! Så får man det i en sån snygg påse också, det gör ju hela grejen, så jag är nöjd:)
Annars blev det bara lite nagellack, träningskläder och en plånbok..
Sen skulle jag hem också och det gick väl sådär..hehe! Ibland hann jag inte ta av på de rätta avfarterna, man vill ju inte slänga sig genom 4 filer och svänga vänster..haha! Jag tog det säkra före det osäkra helt enkelt:) Men det grymma är att GPS hittar en ny väg om man kör fel så jag körde på och jag kom hem!! Yeey, var allt lite stolt över dagen:)

Sen blev det jobb som vanligt, en powernap hann jag med också..sjukt vad trött jag är hela tiden!! Längtar efter sängen varje dag..Men tror inte det är så konstigt för jag har varit uppe i varv i 2 veckor, lärt mig massa, koncentrerar sig hela tiden på ett nytt språk, vill göra så mkt man kan..m.m. och nu börjar all spänning släppa så det är väl en blandning av sen jetlag och spänningar som släpper, i guess!

Sa jag att jag fick världens finaste paket på posten??
Det fick jag iaf och jag såg direkt att det var från min största syster:) Ska ta kort på det, men det står öppnas 9 november så jag får inte öppna det förrän på måndag då det är min födelsedag!! Tack sis <3

Idag ska jag träffa en svensk au pair som förlängde sitt år från boston och gör sitt andra år här i Manhattan Beach, så det ska bli kul att träffa henne idag:)
Annars blir det jobba mellan 3-21 sen och då ska jag förmodligen med Parker på födelsedagskalas hos någon kompis.

Ah, måste berätta vad min söta värdmamma sa i morse..Jag stod vid bilen och gjorde klar Kayla i barnstolen, så sa hon: Just det jag träffade en vän till mig igår, som jag pratat mycket med om dig en längre tid om att du skulle komma och så, och då frågade hon om dig och då sa jag, Hon är helt underbar, hon är som en ängel, hon fixar allting, kan allt...det enda som är kvar är att köra barnen..det är perfekt!
Jag blev helt rörd, och gav henne en stor fet kram och sa att de var den bästa värdfamiljen man kunde få att jag var så lycklig att få dem som värdfamilj..
Det roligare var att hon sa att hon vet att jag är väldigt hård mot mig själv, och det är lite kul att hon redan märkt det. Jag har sjukt svårt att ta åt mig det de säger eller vad någon annan säger om det är bra kritik, men hon sa att jag absolut inte ska vara hård mot mig själv!!!
Kan inte riktigt ta åt mig det nu heller, för jag känner inte att jag gör ett sådant bra jobb som hon säger, men men tack för det iaf, alltid superkul att höra iaf:)

Till något helt annat så går engelskan sämre denna veckan tkr jag, får inte fram mina ord riktigt..haha! Men om jag tänker efter så går det faktiskt bättre än på NY-skolan så det är väl framsteg, har väl kommit in i en språksvacka!!

I helgen blir det B-party för hela slanten och förhoppningsvis köp av joggingskor innan jag ruttnar i min egna kropp..haha! Har slutata att promenera i mina sandaler för jag har börjat få värk i och runt hälarna..konstigt..haha!

Nu ska jag måla naglarna, hoppas ni alla får en super bra helg vad ni än gör!!!
Någon snö i Svedala än??
miss u <3
XOXO Pernilla <3

Energy..please!?

( Detta skrevs igår )
Okej, det får nog bli ett litet kort inlägg nu ändå!!
Idag har INTE varit en särskilt bra dag...men det är så himla konstigt, och tro mig man har tid att tänka här borta. Jag längtar INTE hem..jag har inte haft riktigt, riktigt hemlängtan än, de har bara varit ångesten, men det är inte på samma sätt! Det sköna är att jag inte vaknar med ångest längre, jag vaknar tidigt men utan ångest vilket är skönt!!
Det jag vill komma till är att, Ja jag trivs super i min familj, super med stället, MEN jobbet. Självklart allt kan inte vara en dans på rosor det är inget arbete, men någon gång ska man väl känna att man tycker det är kul och har energi till det?
Jag har inte känt en enda dag sedan jag kom hit att, åh va spännande det ska bli att jobba. Hemma i Sverige älskade jag att leka med barn, spela spel, dansa, leka kurragömma, pyssla m.m, men inte här. Jag får ångest så fort jag vet att jag har 2 tim fritid med barnen..mina ben är helt orkeslösa ( trodde jag skulle dö av trötthet efter att kastat en boll 5 gånger ) , jag känner mig så fruktansvärt oangagerad. Jag vill ge barnen det bästa av mig, men just nu kan jag inte det. Jag längtar bara till min fritid hela tiden..då mår jag som bäst..haha! Så vill jag inte ha det. Självklart fritid är alltid kul, men jag vill känna mig engagerad i barnen.
Det har gått lite mer än 1 vecka med barnen och jag har tröttnat..Vad är felet?
Är det någon som känner igen sig, eller vet varför? allt känns så bra förövrigt...
Jag gillar livet här..men jag är här för barnens skull och det är det som inte funkar...
Jag ska ge det någon eller ett par veckor till, känns det likadant då kommer jag åka hem..
Haha, det trodde ni va?
- No waay, jag skulle aldrig åka hem nu..

Jag trodde innan jag började denna resan att om jag åker hem blir det pga att familjen inte känns bra eller hemlängtan blir fööör stor..men de två delarna känns kanon!
Idag när jag tog kayla till parken..stod jag där och puttade på gungan i 20 min..ska jag göra detta i 1 år?, jag behöver mer spänning än så..ska jag försöka få henne att ta sin naptime i 1 år..Ni fattar, det finns annat jag kan göra med mitt liv..
Man blir aldrig nöjd kanske ni tänker, och visst ligger det mycket sanning i det..men att flytta bort från familj, vänner och trygghet för 1 år det är väl tillräckligt med spänning kanske, men just nu känns det inte som att jag gjort världens grej..det är nog tack vare min värdfamilj som tar hand om mig så!!
Jag lär mig nog omedvetet mycket saker varje dag även om jag inte märker det ( mer än att lära mig göra peanutbutter sandwich ) .

Okej, nu blev det deeptalk här, det har jag inte alls tid med för om 30 min måste jag vara klar då kommer Sofia och hämtar mig och vi ska på bio:)
Jag fortsätter helt enkelt detta lilla inlägg ikväll..
Be right back....

Okej, jag hade allvarliga problem med att hålla mig vaken på bion, så det blev ingen fortsättning på detta inlägget igår, men däremot nu!!!
De va nice med lite bio igår, skönt att även prata av sig lite..
Imorse jobbade jag 7.30-9.00 och nu har jag break till kl 12..och vad gör jag då? Jo, jag tvättar..wooho!
Jag slipper tvätta barnens tvätt, men min egna skit ska ju tvättas, det bästa är att man behöver inga gradantal här, knappt ingen sortering - bara allt som inte är vitt i en hög typ :) Sen vrider man på och maskinen kör sitt egna race..De gillar jag!! Jag vågar dock inte torktumla allt än, det ska gåutan att det rkymper men jag gjorde en tvättlina av ett presentsnöre i mitt rum i stället..haha!
I USA måste man ha ett social security number ( vet inte varför - mest för säkerhet tror jag ) så jag fick ringa till något office och fråga mig fram hur jag skulle gå till väga, adressen dit m.m. Jag gillar att man måste fixa allt själv här faktiskt, även om mina värdföräldrar hjälper mig om jag frågar så är det kul att fixa saker själv, i Sverige hatade jag att ringa sådana samtal, jag hade tur att ha en syster med en grym telefonröst..haha! (Tack Brunnen )
Man kan få vänta 3-4 tim på det där kontoret, så jag frågade hur jag skulle göra eftersom jag inte kan ta bilen än..Kristy svarade: Men ta du bilen, så kan jag åka framför en bit till Kaylas dans sen fortsätter du, vi sätter på GPS:n.
- What??? Usch, va nervös jag blev..det är faktiskt hela 20 min dit..jag har kört 2 x 15 min typ. . men det här ska nog gå bra:)

På lördag fyller min värdmamma år och jag mååste köpa ngt till henne i morgon bitti, enda tiden!!
snälla har någon ngt tips?? skit svårt..

Angående barnen, så går det både framåt och bakåt..Kayla kommer alltid vara 3 år och trotsig, bara att inse det..men i morse efter att försökt klä på henne genom många olika vad så lyckades jag..och innan hon gick sa hon..jag behöver ge " henne" en kram...
De tackar vi för:)
Jag älskar mina värdföräldrar, men det jobbiga är att Kristy är hemmamamma, eftersom barnen bara går till henne då..om jag jobbar springer de ändå till mamma...kan jag få det..jag vill inte gör det..
När jag är ensam med barnen då har de inget val och då kan de faktiskt lyssna på mig. Det är lite negativt, men jag gillar kristy och don så mycket, så inte mkt att göra åt.

Ne, nu ska jag väl lägga i en till maskin tvätt, gud vad jag behöver shoppa på tal om kläder..har inga kläder verkligen!! Shoppingtarmen värker...
Sen blir det jobb mellan 12-18.30, excited!!!!!!!!!

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3


XOXO Pernilla <3

My name is Tyra..

Okeej, jag blir helt tårögd av alla era kommentarer..det kan verka som en fis i rymden att bara kommentera ett ord, men ni anar inte hur mycket det betyder! Jag älskar det!!! Ni är heelt fantastiska hela högen..dagens höjdpunkt att läsa era fina och grymt roliga kommentarer, det får en även att uppskatta saker mer..TACK!!!

Då var det som alla vet måndag, ny vecka och nya möjligheter..och tro det eller ej, jag vaknade upp med positiv energi som skulle ta mig genom denna dag på ett eller annat sätt!!
Jag snoozade 1 tim, gick upp vid 9 tiden och snackade lite med syrran på msn, svarade på mail, städade..tog sedan på mig mina gladiatorsandaler ( får panik av att inte ha skor ) och gick en runda längs stranden i ca 40 min, sen blev det en efterlängtad frukost som bestod av, vanilj yoghurt, valnötter, jordgubbar, banan och lite musli! Kl var 11.30 och dagens arbetsdag började, jag städade och diskade tills barnen kom hem, och eftersom Parker hade playdate så blev det 6 ungar..gjorde mat till dem och försökte se till så de inte kastade bollar inomhus...
Min värdmamma hade bakat cupcakes i morse, så de fick barnen dekorera..eller jag gjorde chokladen och de la på 1 godisbit, och sen tog hela i ett svep :) Barnen blir helt vilda inne, så jag och kristy tog med alla till stranden..men helt plötsligt blev det jätte dimmigt och man såg ingenting, och då säger den ena killen att det kommer komma en storm, och alla kommer dö, för det gjorde det annan gång ( ? ) De andra instämmer, JA, det börjar regna vi måste springa in..Jag små skrattar för mig själv och säger till ungarna, killar - vi kommer inte dö av lite regn...vi väntar och se, det kanske inte ens blir något regn..haha! ( hjälp de smälter säkert om de får 1 droppe på sig )
Då börjar Kayla gallskrika för hon tror att hon ska dö, hon springer till mamma och säger, I want to play inside with her och pekar på mig.. ( Pernilla heter jag, ingen kan säga det namnet )

Jag tar med Kayla in och försöker lugna henne och förklara att ingen kommer dö i ca 30 min...haha!
Sen åker killarna hem, och jag had ett break på 2 tim som tur var för sen kom nästa gäng med ungar på en ny playdate..haha!

Då gick jag till downtown manhattan beach och hittade en matäffär, så jag kunde köpa mig 1 shampoo och 1 balsam och av ngn anledning blev det 105 svenska kronor..haha! inte som hittat direkt.
gick förbi jamba juice och skulle köpa med mig en mangodryck på vägen och nu till rubriken..
Här i usa kan ingen uttala mitt namn, det blir mer PÖRNILLA, eller PEAR ( som i päron ) NILLA. så jag har gett upp och numera uttalar jag det på amerikansktvis..och varje gång säger mina v-föräldrar, fast egentligen heter hon ..Ja så förösker de uttala mitt svenska pernilla..haha!
Iaf, när jag skulle köpa jamba juice idag, så måste de alltid ha namnet..och kassörskan säger:; and whats your name? Eh, Tyra svarar jag..haha! Jag visste att jag skulle få bokstavera det annars..så Tyra funkade bra:D

Väl hemkommen, vilade jag i 30 min innan nästa pass..då lagade jag mat till ungarna..sen åkte min värdmamma iväg, så ikväll har jag varit sj med barnen, och det skulle ätas, badas, och sovas!!
Hur gick det?
SKKIIIITTT BRAAAA!!!!
Jag hoppade av glädje efter denna kväll, ingen dramatik, allt gick som planerat..och jag är såå glad för det!!

Efter att ha städat lekrummet efter 50 ungar och diskat så åt jag och sen fastande jag i detta förbannade skafferi i 30 min...fasen va gott det är..man vill testa allt också:D Jag hetsäter i typ 30 min, sen ångrar jag mig alltid, haha! 
Och nu har jag precis läst ett underbart mail av min vän Joanna..Tack gumman, var tårögd genom hela mailet - av glädje!! Du är såå fin! Svarar så fort jag får tid, vill svara:) 

imorgon blir det jobb 7.30 - 4.00, yiihaa!! 
sorry för mina långa inlägg:( 

 
XOXO Pernilla <3

Gooood day!

Varning, detta blir kanske ett lite längre inlägg!! Fast ni trogna läsare är väl vana nu..
Har mycket kul att berätta:)
Lördagen började med att jag skulle övningsköra för första gången här..Ja, jag var nervös men måste säga att det gick bra:) Så gött med automat, även om det var ovant, och fickparkera fick jag göra det första också, det har jag aldrig gjort hemma i Sverige, men här gick det fin fint!

I lördags var det också som alla vet Halloween..yihhaa! Har sett framemot att fira det här vääldigt länge, och det var över mina förväntningar faktiskt. Jag och familjen gjorde i ordning oss i våra olika kostymer, och Kristy hade fixat en Mimmi Mouse kostym till mig, väldigt hot..haha! ( bilder på det kommer senare, när Kristy skickat dem till mig )
Vi åkte sedan till en gata som faktiskt var avstängd pga Halloween, haha! där var det musik, dj, mat, leksaker, familjer och pyntade hus..och även om min familj bara kände 1 familj av alla verkade det som alla kände alla..det är det jag älskar med USA..stämningen är så mysig. Alla känner alla stämning:) Så efter några timmar där gick vi vidare till en annan gata, och där gick vi in i något hus där det fanns mer mat, mer dricka och MER barn..haha! jag är alltid ensam au pair så jag får helt plötsligt 20 barn.
Några tequila senare för alla föräldrar höjer min värdpappa glaset och säger. Pernilla- You´re gonna drive tonight..haha! Här i USA är det lagligt att köra med lite alkohol i kroppen, men han kom till mig sen och frågade om det var okej, för han kände sig inte redo att köra..haha! självklart kunde jag det:) Jag sa till dem att, det var en bra plan att låta mig övningsköra idag..nu hade de fyllechaffis..hehe!
Sen var det dags för Trick or Treat, alla barnen gick från hus till hus och haffade godis..kändes som man levde i ett annat land på den där gatan, mysigt var det iaf!
Sen var vi påväg hem men på något vänster hamnar vi i ett annat hus 1 timma till..haha! Crazy night, men det var super kul även om jag " jobbade " .
just det, jag testade pumpapaj för första gången..Mmm, det var verkligen jammi!

Idag har jag varit ledig..och vilken braaa dag det varit! jag mötte upp en svensk tjej Sofia, super gullig tjej:) Vi köpte med oss frukost och åt på piren, sen tog vi hennes bil och körde mot Redondo Beach som 2 pirer bort..inte vilken pir som helst utan där DE ÄTER FRUKOST I THE OC!!!!!! Alla oc nördar som jag vet, right??
först såg jag att det är piren Ryan brukar cykla på, så försökte leta efter frukoststället och jag hittade det..såå coolt!! Jag fick rysningar..vilken nörd jag är!
Bildbevis är ett måste....

Här är piren, känner ni igen?






Yeey, här är det..här käkar de frulle i OC!!


En liten bild på hur jag bor..huset till vänster om trappan bor jag. fattar ni?


Sen har jag legat på stranden en stund idag och pluggat till mitt körkort..puh! Sen lekte jag lite med Kayla, trots min lediga dag, men vill verkligen få bra relation med henne. Tror jag lyckades lite idag..för hon gick efter mig upp i mitt rum och frågade:
Pernilla - May I play in your room please? Så söt..
Självklart fick hon det..jag blev bara glad..sen sa hon..
Är det okej om jag lämnar din dörr öppen medan jag går och hämtar en filt till dockan? ( hennes rum är bredvid mitt ) Så gulligt när hon är så artig..artiga 3 åringar gillar jag:)
Sen satt vi och pratade i min soffa en stund..det behövde jag verkligen!!!

Sen beställde vi thaimat och jag och värdmamman hade lite deeptalk om allt möjligt..och nu sitter jag här i mitt kära rum och tittar på tv!

Det har alltså varit en väldigt bra dag, vilket är väldigt skönt!
I morgon är det måndag, vilket innebär ny dag med nya möjligheter ( Pappas bästa uttryck )
Det kan bli en piss dag men det kan också bli en bra dag, jag hoppas på det sistnämnda!!
saknar er alla!

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0