Question:)

Har fått lite fler frågor som jag jätte gärna besvarar :)
Kanske fler som vill ta del av dem :

 Hur gjorde du ditt brev till barnen?
Brev till barnen är vad jag förstår SUPER :) Det är nog inget man måste göra som t.ex. fotokollage eller så, men det är verkligen ett plus! Då förstår föräldrarna att ni tänker på barnen också, som faktiskt är största anledningen till att de vill ha en au pair antar jag!
När jag gjorde mitt brev tänkte jag först att jag ville göra ett brev som är roligt för barnen att läsa och titta på, men även så föräldrarna ser att jag är kreativ. Jag skrev brevet på datorn, där jag skrev lite om att jag ser framemot att spendera ett år med dom, och sen skrev jag massa saker som jag ville göra med dem, men även att jag ville ta del av deras intressen och så :) Jag skrev det i röd färg på datorn, med en ram runt, sen skrev jag ut massa små bilder på olika saker man kan göra t.ex. en fotboll, en lekpark, bakning, tivoli, sandslott..m.m. Sen klippte jag ut alla bilderna och satt runt texten på pappret, sen plastade jag in det :) Tänk er in i barnens situation de försökte jag göra, hoppas de blir uppskattat av barnen iaf :D
Kom på att jag kopierat brevet, tog kort så ja kan visa, allt för er=) Här är det utan färg och lite dålig kopiering dock..men hoppas de kan vara till någon hjälp !!



Har du planerat att göra några presenter eller något liknande att ta med dig till din nya familj?
De här var en klurig fråga:) Jag har faktiskt tänkt på det här, men eftersom jag inte fått familj än vet jag inte riktigt hur många barn, ålder o.s.v. men man vill nog gärna ge något som symboliserar sverige lite..vi har ju många kända glasmärken här, t.ex. kosta boda och allt va de heter, något sånt kanske är uppskattat, de gör ju allt möjligt!
Jag vet en som gav svenska fotbollströjor till barnen, väldigt uppskattat :) Måste nog fundera mer på den här frågan ;) Kanske kul att ge något personligt också, hmm..ska fundera på det...Någon som har något tips??

Ni får gärna kommentera om det är något ni tkr ja ska ändra med bloggen, t.e.x skriva mer eller mindre av, berätta något mer detaljerat eller något!!
Ha en super kväll :)

Pernilla <3

XOXO Pernilla <3

Ska ja mejla?


God kväll :)
Usch, vad jag varit dålig på att uppdatera nu det senaste..Går i skolan 8 - 19 varje dag så får skylla på det..hehe!
Jättekul att ni fortsätter läsa iaf :)
Det har inte hänt så mycket på au pair fronten tyvärr..idag är det exakt 5 veckor sedan de började min matchning och fortfarande ingen match, jag är så otålig nu ! Tycker ni att jag borde höra av mig till Cultural Care och fråga?
Jag tror faktiskt jag ska mejla dom nu..., de är ju alltid så trevliga :)
Då ska jag passa på att fråga om de kommer att lägga upp mitt kollage på "My Profile" på hemsidan, som de tydligen brukar göra..men jag har inte hittat något än! Om de lägger upp det, kopierar jag det så ni som önskade kan få lite tips och idéer :) Man får lite idétorka ibland när man sitter med alla papper och kollage..så lite idéer kanske kan vara bra:)

Man lever verkligen med allt som har med au pair att göra tom när man sover..haha! I natt drömde jag att jag fått en familj i CA, med två unga föräldrar med ett litet barn på 2 år...en helt underbar familj, så när jag vaknade trodde ja de va sant..haha! Börjar ja bli knäpp, eller väldigt otålig? haha!

Kul att så många ska åka som au pair, då kanske vi ses :)

Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

Frågor & svar från frågestunden :)

Då var det äntligen dags för att svara på era grymma frågor :) Jätte kul att så många frågat tycker jag! Har även mejlat fram och tillbaka med några av er, så jag la in några av era frågor här också, så ni andra får ta del av det också.
Hoppas jag kan glädja någon med mina svar, ska försöka fatta mig ganska kort..hehe :)

Vilken organisation åker du med ?
Jag åker med Culture Care ( CC ), och hittils är jag hur nöjd som helst verkligen. Både med hon som hade hand om allt med ansökan i min stad, även samma tjej som hade infomötet och intervjuade mig. Kontoret i Sthlm som nu tagit över kontakten är också kanon, tjejerna på kontoret är så trevliga och hjälpsamma! Jag är alltså jätte nöjd än så länge :)

Varför valde du att åka med Cultural Care?
När jag själv skulle söka tog jag reda på i stort sett ALL fakta om organisationer, framförallt STS och CC som är de största, jag skrev ut info om de båda och läste på:) Vad jag förstod var det mest matchningen och intervjuerna som skiljde dem åt, STS intervjuar en på engelska i ca 2 tim + 1 eng test. CC frågar bara några enkla frågor på engelska..De tycker ja va skönt:) Man åker ju dit för att lära sig! Matchningen då, hos STS får man en sida på nätet där man skriver om sig själv, så får familjer gå in och läsa och höra av sig om de är intresserade, det är alltså inte säkert att man får en familj.
Hos CC kan man garantera en familj förr eller senare, och de gör allt för att det ska bli en så bra match som möjligt. Det var en av anledningarna till att jag valde CC. När jag mejlade båda, så svarade CC direkt och bad om mitt nummer, så ringde de och förklarade allt! De kändes bra, så hon bokade in mig på ett info möte direkt :) Thats why..hehe!

Vilken organisation tror du är bäst?
Jag kan självklart inte uttala mig om STS egentligen, men ni vet varför jag valde CC iaf :) De är säkert också bra, men jag är väldigt nöjd att jag valt CC, hittils!

Vet du vilket datum du åker och vilken stad i Sverige åker du ifrån?

Mitt preliminära datum är 10 augusti, och då åker jag från Landvetter i Göteborg. Någon mer som åker där omkring?


När var du på ett s.k. Informationsmöte?

Har skrivit en del om det i början av bloggen, men självklart tar jag det igen. Det jag är till för:) Jag gick på ett infomöte i oktober förra året, jag hade egentligen redan bestämt mig för att söka då, men det är verkligen att rekommendera tkr jag. En av er var tyvärr inte så nöjd med sitt möte, men de beror nog på informatören tror jag..Det är iaf väldigt bra information, man märker fort om det är något som passar en!

Du vill bara åka till Kalifornien eller?

Japp, mitt önskemål är att få komma till Kalifornien, som många andra verkar det som..hehe! Det är hård konkurrens om familjerna i CA, men jag vill verkligen dit, så jag tänker hålla ut!! Självklart är familjen det viktiga som jag tidigare sagt, men CA är en del i drömmen:)

Hade du varit i Kalifornien en gång tidigare?
Ja, förra året var jag på semester i CA och Hawaii. Besökte LA, San Francisco, och södra CA, Newport Beach, OC ( Ni som sett serien The.OC.) Har alltid varit min dröm, och när jag till slut kom dit ville jag bara tillbaka, så det är den största anledningen till att jag vill tillbaka! :)

Hur ser din drömvärdfamilj ut?

Hmm..Kluriga frågor :) Om man får välja och vraka helt är det ganska lätt :) Min drömfamilj skulle nog finnas i södra CA, runt Newport där kanske i ett stort hus nära stranden, där jag skulle få ett eget poolhus :)  och ett sommarhus på Hawaii..haha! Familjen skulle vara som en andra familj, med 2 aktiva barn i 3 - 6 års åldern kanske..med 2 föräldrar som är väldigt måna om att man ska vara en del av familjen... Usch, ja känner mig som en kräsen liten skit unge nu :) Men det är nog min drömfamilj..Hehe! Inga dåliga önskemål va? haha!

Hur har du skaffat dig dina barnerfarenheter?

Jag har i stort sett alltid tagit hand om barn känns de som :) Jag har 8 kusinbarn jag suttit barnvakt åt med jämna mellanrum, sen känner jag två tjejer, ett tvillingpar, som nu är 5 1/2 som jag varit barnvakt åt sen de va ca 9 månader.:)  Hade redan där mer än 200 tim som är vad man behöver men alltid bra med barnerfarenhet har ja hört :) Har även praktiserat på dagis och BB 2 veckor, så ja har lite blandat :)

Hur många och gamla barn vill du ta hand om?
Max 3 barn hade varit lagom..Jag är mest van vid små barn och tror därför jag skulle göra det bästa jobbet med småttingar:) Så i åldrarna 3 - 6 skulle nog passa mig, men får se vad jag blir erbjuden:)


Har du någon aning om vilka kurser du tänker läsa?

Vad jag förstår är det väldigt olika vad det finns för kurser beroende på var man bor, men en engelska kurs är jag säker på att jag ska läsa..Vill verkligen lära mig så mycket som möjligt! Sen hade det varit kul om det fanns någon dans eller surfkurs:) Går dansgymnasium nu, så de hade vart super:) Och surfar gör jag på somrarna ( vindsurfing) , så de hade också vart kul, men hade velat lära mig att vågsurfa bättre, utan att trilla varje gång när man precis kommit upp..haha!
Har inte så stor koll på alla kurser, Vad planerar ni läsa??

Har du haft några matchningar?

Nej, tyvärr har jag inte det..väntar med spänning på min första..Snart är det 5 veckor sedan de började min matchning..Lite för lång tid tkr ja, ska snart ringa och höra hur det går tror jag :)

Kommer du att förlänga ditt Au Pair år?  Och i så fall hur länge?

Kan nästan lova redan nu att jag inte kommer att förlänga, är nog alldeles för hemmakär för det..haha! 1 år är redan en lång tid..men såklart, om ja trivs hur bra som helst och vill förlänga gör jag gärna det:) Men inte som ja tror nu!

Skulle du kunna scanna ditt fotocollage så man fick se det? kanske få lite ideer och så?

Hade jättegärna lagt in foton på collaget och gett er som vill lite tips, men eftersom det är i Boston nu blir det svårt :( Jag tog kort på allt jag gjort, men tror tyvärr de är borta, ska leta..Hittar jag det lägger jag absolut upp det !! Kopierade nog personliga brevet och brevet till barnen, de kan ja nog lägga upp :) Fråga gärna om ansökan, så kan jag förklara allt jag gjorde i så fall :) Idéer är alltid skönt, de fick jag när jag var på ett möte.. Det är lite segt att komma igång med det där tkr ja!!


Vad vill du få ut av ditt år i USA?

Oj, nu måste ja fundera... Det är så otroligt mycket jag förväntar mig av mitt år tror jag..Jag har längtat efter det här i så många år, så mina förväntingar är ganska höga, vilket nog både är positivt och negativt!! Självklart vill jag lära mig flytande engelska, få många vänner från olika länder, en andra familj för resten av livet...men framförallt vill jag få massa erfarenheter och upplevelser för alltid !! Jag tror man växer så otroligt mycket som person om man ska bli lite djupgående här..haha! Man kommer mogna, lära sig ta massa beslut och ta hand om sig själv väldigt bra!!
Allt detta hoppas jag gå ut av mitt år i USA!

Vad ser du fram emot mest?
Det hänger nog ihop lite med förra frågan, men om jag skulle utgå från att jag redan fått en familj skulle jag nog mest se fram emot att träffa värdfamiljen på riktigt och se hur de är:) men ja ser fram emot allting tror ja..hela au pair livet, slippa plugga 24 tim om dygnet och i stället hänga med vännerna och göra mysiga och roliga saker på fritiden, efter jobbet då såklart..;)


Så där då va frågestunden klar för den här gången, men sluta inte fråga :)
Hoppas ni är nöjda med svaren iaf, Ha en super bra helg !!
Kram & tack för ni läser och kommenterar:)

<3 Pernilla.

XOXO Pernilla <3

Mejl till Cultural Care !


Härligt jobbat med frågestunden :) I morgon kommer svaren !!
I går var det exakt 4 veckor sedan de började min matchning..tålamod tålamod..Ja, det är verkligen vad som behövs. Jag har mejlat med många av er och det är tydligen väldigt hård konkurrens i CA, som är mitt önskemål. T.o.m hårdare än vad jag trodde faktiskt, men det är väl bara att hålla ut! Min plan är att om jag inte hört något efter 5 veckor, ska jag mejla CC och höra hur det går:)

Idag har jag faktiskt mejlat Cultural Care kontoret i Sthlm angående mitt pass..Som ni kanske läst, har jag fixat ett nytt riktigt snyggt pass..NOT! haha! Har för mig att jag skulle mejla mitt passnummer när jag hade ett nytt pass, men man ska nog skicka en kopia också, så jag mejlade och frågade!! Lika bra ;)

En bekant till vår familj, eller dottern i familjen var i CA ungefär 2 månader som stipendiat för ett par år sedan, och då var hon i 2 superbra familjer som mejlar henne nu och vill att hon ska komma tillbaka=) Häromdagen, berättade min mamma för hennes mamma som var iväg, att jag skulle åka till CA som au pair, och då sa hon att ja måste få adressen till de där familjerna som va så superbra !! Visst kan det vara bra?? Man vet aldrig vad som händer där borta, och då är det alltid bra att ha lite kontakter. De tyckte t.o.m ja skulle mejla dem och fråga om de visste någon som behövde en au pair, kanske t.o.m. någon som är med i Cultural care:)
Kanske är en bra idé..man kan ju alltid ha öronen öppna för andra kontakter !!
Vad tycker ni??

Nu är det nog dags att återgå till plugget...as usual!
Glöm inte sista spurten på frågestunden :)

Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

sugna på frågestund?

Hej på er :)

Kul att så många är under matchning och de som även funderar på att söka..Mitt råd till er som funderar på att säka är att gå på ett informationsmöte i er stad, då märker ni direkt om det är något som passar er :) Även om jag inte åkt än rekommenderar jag redan er att söka, allt är så spännande och jag tror aldrig man ångrar sig. Man kan ju inte mer än att försöka, right?

Eftersom det är många som både är intresserade och blivande au pairer, tänkte jag följa trenden och
ha en frågestund här på bloggen! Det är bara börja fråga allt ni undrar över ( det saknade jag när ja sökte) . Det är självklart alltid fritt fram att fråga, men den här lilla frågestunden pågår ett par dagar, och om jag har fått in några frågor framåt helgen, gör jag ett fråga & svar inlägg :)
- FRÅGA PÅ :)

När jag skickade in min ansökan märkte jag att mitt pass kommer att gå ut när jag är i USA, så de var jag tvungen att fixa ett nytt så fort som möjligt eftersom man måste skicka en kopia på passet till kontoret i sthlm. Så igår var jag och hämtade ut mitt nya pass..Är det meningen att man ska se ut som en fånge, eller vill bara tullpersonalen ha något att skratta åt, man kan ju börja undra ?=)
Det var iaf väldigt smidigt nu med de nya passen, man går bara till polisen, ställer sig i luckan tar ett kort på 1 sek, man behöver inte visa örat eller nånting, och man får inte le, sen skriver man sin namnteckning och efter 1 vecka kan man hämta det ..Mycket smidigt !! Nu kan jag säkert ta mig till staterna igen !!



Glöm inte frågeveckan :)
Ha de bra!

Pernilla <3

XOXO Pernilla <3

P.S. I love you

Det här hör nog inte till min au pair resa att göra, men jag måste bara dela med mig..
Ikväll såg jag filmen P.S. I love you, och jag kan inte minnas när jag grät så mycket senast, jag grät nästan konstant i 2 timmar, och kunde inte sluta förrän mer än 20 min efter filmen..Även om filmen hade sina komiska stunder så var den fortfarande så fin och sorglig..
Tur att jag såg den själv iaf, så som jag bölade..haha! Var bara tvungen att rekommendera den. Någon som sett den ??
Vet inte om ja var trött och allmänt känslig, men riktigt bra var den iaf :)
Min klasskompis rekommenderade den och hon lipade nog mer än mig, så de är nog inte bara ja som är en toffel..hehe;)
Se den !!!



Nu när jag ändå kom in på det här spåret kan jag ju fortsätta :) Skulle behöva er hjälp !
För jätte längesen såg jag typ slutet av en film, som verkade så himla bra..den handlade nämligen vad jag förstod om en tjej som varit barnflicka hos en familj och jag hann mest se när hon skulle åka, och ta farväl..kom ihåg, hur man fick se hennes sista kväll med tjejen, som va så ledsen över att hon skulle åka...Hmm, vet inte hur ja ska förklara mer.
Någon som kan ha en aning om vilken det kan vara?? Vill verkligen se hela..
( Jag brukar inte bara se tragiska filmer, även om det lät så nu ) haha!
Om ni inte vet kanske ni har något annat tips?

Sov gott !

<3 Pernilla

XOXO Pernilla <3

Besök i USA - JA TACK :)


Tack till alla som läser och kommenterar, alltid lika kul :) Speciellt tack till Amira ( blivande au pair) som gav mig lite info om matchningen..,Jag håller med dig om att det nog är värt att vänta extra länge på drömfamiljen, förhoppningsvis dyker den upp:) Jag hoppas inte jag tvingas tacka ja till 9:e familjen, som någon gjort, säkert många som tackat ja till 15:e också, men då kommer jag nog komma i väg 2019..haha!! Man ska nog vara lite lagom kräsen, det är min teori :)

Igår, satt jag och fikade med några av mina vänner, och då sa en av dem ( Loppan ):
- Vilka hänger med till USA Pillas 13:e månad och köper en billig bil och kör runt i hela USA i en månad??( som au pair har man en extra månad att t.ex. stanna och resa runt)
Mkt positivt svar från tjejerna måste ja säga..Jag blir såå glad när någon tar upp ngt angående USA, om att de t.e.x. vill hälsa på. Hoppas verkligen det blir av, tänk vad mycket besök man kommer vilja ha under ett år, jag som är så hemmakär..hehe!

Nu ska jag snart åka med två små påskägg till ett tvillingpar..( bättre sent än aldrig, right? )Två 5 åriga tjejer, som jag varit barnvakt åt sedan de va ett halvår:) Även en av mina barnreferenser !! Kommer verkligen sakna dem, kan inte hela den familjen flytta till USA ett år så kan ja va au pair hos dem? :)

Trevlig lördag på er :)
 <3 Pernilla


XOXO Pernilla <3

Eviga väntan...

Ja, då var det 3 veckor sedan de började min matchning...Har det tagit lång tid eller är jag bara otålig?
För en del har det bara tagit 1 vecka, men jag antar att det beror lite på att jag har mina önskemål, så det kanske tar lite längre tid, för min barnerfarenheten är mycket över vad det behöver vara, så de borde inte va felet iaf :) Eller kanske de bara testar ens tålamod, och ser om man har tålamod nog att ta hand om barn.. Eller kanske inte., haha!

Det är planerat att jag ska åka i augusti, och det är ju ett tag till, men man kanske inte tar sin första familj man får. Vissa tackar ju nej till minst 5 innan de tackar ja, och om ja också tvingas göra det då kommer det väl dröja jätte länge. Eller? 

Ne, nu ska jag sluta spekulera..haha! Det kommer förr eller senare:)

Jag har velat det här såå länge nu, och det är nog också en av anledningarna till att jag har ganska mycket förväntingar på allting.., Jag tror egentligen inte man borde ha så höga förväntingar när man åker iväg, blir det bra så blir det, man har ju aldrig något att förlora på det!!  Man ska nog bara åka dit och ta det som det kommer, då kan man ju inte bli besviken iaf! Sen blir det  förstås alltid va man gör det till också :)

Bara från att gå på ett infomationsmöte till att dagligen vänta på en matchning, tycker jag är en spännande resa bara det , så det här blir nog bra !! 

Det är olika för alla som jag förståt, men någon som vet ungefär hur lång tid en matchning kan ta??

Nu ska ja ta mig ut på en liten powerwalk i solen:)

<3 Pernilla 
XOXO Pernilla <3

Question!

Har fått lite frågor som jag gärna besvarar :)

Vilket datum åker du?
När man skriver sin ansökan måste man ange ett preliminärt datum då man tidigtast kan åka. Eftersom jag tar studenten nu i juni och sen ska jag jobba och va på semester med familjen, och hinna umgås med vännerna så tyckte jag att augusti verkade som en bra tid :)  Sen måste det alltid finnas tid till packning, avskedsfest m.m. Det här med packning..Puh, jag kan inte ens packa till en weekend på 4 dagar, hur ska detta gå?? haha! 
Mitt preliminära datum är iaf 10 augusti ! Någon mer som åker där omkring?

Vilken stad i sverige åker du ifrån?
Jag åker från landvetter i GBG.

Vart vill du bli placerad i USA?
Sedan jätte många år tillbaka har min dröm alltid varit att åka till Californien och när The O.C. ( best tv-show ever) började sändas blev Newport Beach, Orange County ännu mer av en dröm. Hur som helst, förra året var jag i CA på semester, och bl.a. Newport, sedan dess blev jag fast i CA :) Så ni kan nog lista ut att mitt önskemål är Cailfornien! Men jag håller fortfarande fast vid att familjen är det absolut viktigaste!

Underbara Hawaii.


Hoppas alla fått en bra start efter påsken :)

<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3

Fråga på :)

Tänkte bara påminna om att Ni får fråga alla frågor ni har, det är ju faktiskt lite av den anledningen jag skapat bloggen nu innan ja åker :) Kom själv ihåg att jag letade efter massa bloggar när jag skulle söka och va mitt uppe i de..Då känns det alltid skönt att fråga någon som själv är mitt uppe i det eller vart med om det !!

Så fråga jättegärna, så ska jag försöka svara på de ja kan :)

Helt otroligt hur mkt man tänker på allting, jag tänker på allt om USA varje dag, flera gånger om dagen säkert, med blandade känslor..men mest mycket förväntan och längtan :)

Ne, nu är det dags att fortsätta plugga, skola i morgon..hade inte varit fel med några dagar lov till !

Trevlig kväll på er!
 
<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3

50 frågor.., äntligen besvarade :)

God kväll :)

Några dagar sedan jag skrev nu, men det har tyvärr inte hänt så mkt på au pair fronten, kanske inte så konstigt eftersom Boston kontoret säkert också har lite påsk ledigt..eller har de kanske bara inte hittat någon familj än!
Det står ju tydligt i informationen från Cultural Care att matchningsprocessen kan variera väldigt beroende på önskemål och erfarenheter och så...men det är ju ett tag kvar till augusti, så än är jag inte orolig :)

Idag, passade jag på att ta hjälp av ena syrran nu när hon var hemma över påsk med att fylla i ett frågeformulär som myndigheter i USA vill att alla au pairer ska fylla i... Det är 50 frågor som handlar lite om hur man anpassar sig till nya kulturer, hur man ser på andra människor med olika värderingar o.s.v. men måste säga att de va faktiskt ganska klurigt..dels var inte engelskan det lättaste och frågorna behövde man verkligen tänka efter på ibland!

Det bästa av allt var att man inte behöver skriva några svar, bara att kryssa i allt från definitly true, true, tends to be true..not true..Ja, ni fattar :) 

Hoppas alla haft en härlig påsk , sj passade ja på att äta extra mycket eftersom det faktiskt dröjer 2 år tills nästa svenska påskbord om allt går som planerat !!

         

Skönt, då kan man skicka i väg häftet till Sthlm :)

<3 Pernilla

XOXO Pernilla <3

Au pair lönen höjs :)

Då öppnar min sin mejl som vanligt, och 1 nytt i inkorgen..Från CULTURAL CARE..Jaa, tänkte ja för en stund, men insåg lika snabbt att det bara va reklam..:( I går fick jag också ett mejl från CC med reklam.. man tror iaf för nån sekund att man fått en matchning..hehe!

Fast reklam är inte fy skam inte, det stod massa kul saker, kunde bla läsa om en tjej som ska åka tillbaka ett år till USA :) Och en annan väldigt trevlig nyhet, i juli höjer de lönen till 195 dollar / veckan..trevligt för mig som förmodligen åker i augusti :)

Bara att hålla ut :)

<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3

Väntar på en matchning..

God kväll :)

Nu är allt som klart som behöver vara klart för att börja matchningen...I morgon är det 2 veckor sedan de började matchningen tror jag! Eftersom jag har speciella önskemål om att komma till kalifornien så tar det säkert lite längre tid!
Det kanske är bra i och för sig, förhoppningsvis letar de bara efter den bästa matchningen :)
men visst blir man lite otålig..hehe!

Man tänker på det varje dag, och varje gång man öppnar sin mejl hoppas man att det ska stå Cultural Care i inkorgen :) men det kommer nog!
Boston kontoret kanske tagit lite påsk ledigt :D

Glad påsk på er !

<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3

STORT kuvert från CC :)


Oj, tjejen på CC hade verkligen rätt om att jag skulle få en stor bunt med papper hem :)  Hade precis kommit hem från skolan och såg ett stort kuvert på köksbordet..Jaa, från culturalcare, man blir så glad så fort det händer något nytt angående usa..:) Egentligen hade jag inte tid att läsa allt, men jag satte mig och läste lite av alla, när man läser att man t.ex. kan hamna i fängelse om man lämnar ett barn utan uppsikt blir man lite rädd..haha! Det är inget ja hade tänkt göra, men ändå..haha! USA ska alltid va värst ;)

Det som fanns i kuvertet var :

- Ett välkomstbrev där det stod vad som skulle hända nu, hur allt går till.
- En bok om olika försäkringar m.m.
- En handbok där det står allt från au pair skolan till hur det är att köra i usa ( bla en sida med bra fråfor man kan fråga familjen när de ringer)
- En bok, man bör läsa igenom innan man kommer till skolan i New York, står lite om vad de kommer ta upp, om regler, hur barn i usa är o.s.v.
- Ett frågeformulär med blandade frågor som USA vill ha tror ja.
- Hälsopapper m.m.

Det var väl ungefär vad som fanns i kuvertet , super bra information iaf :D




<3 Pernilla

XOXO Pernilla <3

Körkort !!!!


JAAA !!! Den 20 / 3 körde jag upp och fick mitt efterlängtade körkort :)  Äntligen! Något som var lite kul vara att hon jag körde upp med, eller det var 2 i bilen, men den ena berättade att hon varit au pair i kalifornien i 2 år när hon var yngre..så vi pratade om det hela vägen, och hon gav mig lite tips !! Väldigt trevligt :) Som tur var godkände hon mig, annars hade hon inte varit lika trevlig,..haha!

Hann inte ringa samma dag ( fredag) till kontoret och meddela att jag tagit körkort, men på kvällen såg jag att jag hade ett missat samtal från sthlm!! Så på måndag ringde jag dit och sa samtidigt att de ringt mig..Ja, sa de, vi ringde och kollade hur det går med körkortet. Jaha, jag fick nämligen körkort i fredags..hehe! Kul att de ringde samma dag :D

Hon gratulerade så mycket och skickade några frågor angående körkort och körning o.s.v. över mejlen som jag besvarade, sen fick jag ett svar att hon skrivit in mig på programmet och att jag snart skulle få en stort kuvert med en bunt papper hem..

Nu kändes det som det var på gång på riktigt :)

<3 Pernilla

XOXO Pernilla <3

Samtal från Cultural Care Sthlm :)

God morgon :)

Jag har varit väldigt nervös över att min ansökan inte ska komma fram till sthlm, har nämligen hört att det hänt en gång..inte så stor chans, men tänk att behöva göra om allt !! Ja hade ju kopierat precis allt, men usch, va hemskt'!

Som tur va hade det kommit fram..det ringde ännu en gång en väldigt trevlig tjej från CC i sthlm och sa att de hade fått in en kanonfin ansökan idag, och hon hade låtit den gå runt på hela kontoret..( vem vet, de kanske säger så till alla..hehe, men lite glad blir man allt ) Det enda som fattades var fortfarande körkortet, men hon sa att eftersom jag snart kommer ta det, så skickar hon den till Boston iaf ( där matchingen sker) så kan jag bara ringa samma dag jag fått körkort , så börjar de med matchningen :D:D

då blev man verkligen taggad att få körkort...

<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3

Good news :)


En dag fick jag ett sms från Anna som jobbar för CC i min stad, där det stod ungefär , Hej Pernilla, jag undrar om jag kan få använda ditt fotokollage och ditt personliga brev på mina möten och ha som exempel/ mall, de är verkligen super bra!! Så kul verkligen, det kanske var värt allt slit med ansökan trots allt :D Så självklart fick hon använda sig av det !

Nu hade hon skickat ansökan till Sthlm, så nu var det de som tog över !
Spännande !

<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3

Luciaerbjudande !

Glömde säga att Cultural Care hade ett lucia erbjudande förra året, vilket innebar att om man skickade in sin ansökan innan ett visst datum fick man despositionen gratis (2495 tror jag) , men jag var inte klar!
Hur som helst, det jag skulle säga var att i samband med det bjöd Anna som höll de informationsmöte jag var på hem de som var på mötet på lussefika och samtidigt kunde alla ta med sina ansökningar så kunde vi gå igenom dem och få tips o.s.v. Det var verkligen en super idé, då fick man tips och idéer och fick samtidigt ställa frågor till au pairer som precis kommit hem som var där :D

Så om ni får ett liknande erbjudande, gå på de :)

I början av januari var hela ansökan klar inkl alla referenser..men det enda som fattades var KÖRKORTET :((
Innan jag sökte visste jag inte att de inte ens kunde börja leta familj innan man fått körkort, och ja hade fyller sent på året så ja blev lite stressad..men de va bara att lägga i en växel och skaffa kortet !

Hela ansökan var iaf hos Anna som läser igenom och kollar så allt stämmer :) ett steg närmare..

<3 Pernilla

XOXO Pernilla <3

Ansökan

Puh!! Att bestämma sig för att ansöka som au pair var inget svårt beslut för mig men att börja med alla papper till ansökningen var betydligt jobbigare.. Ni som går på gymnasiet vet förmodligen hur svårt det är att få tid över till annat. Hur skulle jag kunna göra en hel ansökan med foto collage, alla referenser , personligt brev m.m när man pluggar konstant? Ansökan är ju inget man bara slänger ihop på en dag, den vill man ju verkligen gå in för så mycket som möjligt :) Inte lätt, men jag bestämde mig för att göra klart ALLT på jullovet..bra tips måste ja säga..Ja får ju erkänna att jag fick en del hjälp av grymma vänner som har bott eller är födda i engelskspråkiga länder, inte alls fel!! haha! 


Jag började att skriva hela ansökan på svenska, och när all översättning var klar skrev jag rent allt! När jag väl gör ngt blir det ofta till 100 % och det här är ju kul att göra, även om det är väldigt mycket, så jag satt heeela lovet , men de var det värt. Det personliga brevet och collaget är verkligen viktigt, och va jätte kreativa..Vad som helst..Jag plastade t.ex in alla mina sidor, där jag skrivit ut bilder i olika storlekar och former, satt klistermärken och skrivit om varje bild..Ja, vet det låter lite barnsligt, men de gillar sånt har jag hört..haha! Sen band jag fast hela collaget med siden band..det finns massa man kan göra..

Det personliga brevet försökte jag också göra så kreativt och "ovanligt" som möjligt..Gör det personligt, något som verkligen symboliserar dig !!

Ja , man kan hålla på i all evighet...det gäller bara att ta tag i det! När man väl börjat är det faktiskt kul :D

Hoppas någon fick ngt tips..fråga annars, det gjorde jag :)
Lycka till !!

<3 Pernilla

XOXO Pernilla <3

Första steget till Aupair livet!

Jag har som tidigare nämnt velat vara aupair så länge jag kan minnas, men det är ju skillnad på att säga och göra något:) Redan förra sommaren började ja läsa om olika organisationer, jag hittade ganska snabbt de två största organisationerna, som jag direkt började jämföra..( jag kunde nog nästan varje rad utantill på deras hemsidor ..haha ) Den största skillnaden mellan STS och Cultural Care som jag jämförde var matchningsprocessen, men jag mejlade båda två och frågade lite och speciellt om de hade många familjer i kalifornien där jag alltid drömt om att bo:) Jag var även på semster i Kalifornien & Hawaii förra året och det gjorde mig ännu mer sugen på att åka tillbaka !! Självklart är familjen det absolut viktigaste, men CA har alltid varit en dröm ! 

Tillbaka till mejlet,  CC svarade och bad om mitt nummer så de kunde ringa upp och förklara för mig, vilket kändes jättebra!
Det ringde en otroligt trevlig tjej från kontoret i Sthlm och det kändes super direkt, så hon bokade in mig på ett informationsmöte i min stad !!

I oktober förra året var jag på ett möte, och det är verkligen något jag rekommenderar för alla som funderar på att va aupair...man märker väldigt fort om det passar en och man har chans att ställa massa frågor :) man får även gå på en liten intervju ( verkligen inget att oroa sig för, som jag gjorde :) De ställer några frågor på svenska sen några  ganska enkla på engelska, som te.x varför du vill va aupair och om du har några djur ungefär..hehe!

Nu var det bara att sätta igång med ansökningarna och ett steg närmare, som jag inte ångar, än så länge hehe :)

<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3

Välkomna :)

Ja, då var det dags för bloggens första inlägg:) Jag är 18 år och ska ta studenten nu i sommar, så länge ja kan minnas har jag alltid velat va aupair i USA och det är också anledningen till att jag skaffat denna bloggen. När jag precis skulle börja med alla ansökningar till att bli aupair och allt där till hade jag gärna läst om hur processen från att ansöka till att få en familj går till!
Så ja tänkte, nu ska ja passa på att skriva så mycket jag kan om hur det går till osv. Så hoppas jag någon får nytta av det :)

Ställ gärna frågor, så kanske jag kan svara !

<3 Pernilla
XOXO Pernilla <3
RSS 2.0