Drammö? Dömmra? Dmörma?

Tack alla för kommentarer och mail angående mitt beslut! Kännd så mycket bättre ska ni veta, dock inte lättare men det hjälper att ha allas stöd:)
Sitter här och funderar på vart min kära syster befinner sig just nu, kanske någonstans i luften över Asien, hoppas iaf allt går bra.
Hur har min tisdag som även var min lediga dag spenderats?
Jo, vaknade av att klockan ringde 11.15, checkade mail och gjorde mig i ordning. Planerna var att möta upp Louise på Farmers Market och köpa lite goda grejer och luncha på beachen eller i en park men nej, det var fasen skit kallt här idag. Ni som befinner er i Sverige har det mycket varmare, vilken skam. Men bara 2 dagar kvar sen börjar sommaren säger de, haha! 1 juli då är det sommar på riktigt här. Det är inte riktigt som i Sverige att man aldrig vet om sommaren kommer eller inte, här bara kommer den. Inte idag dock. Mötte iaf upp Louise och käkade Brunch på mitt nya favvo ställe, yum! Åkte sedan hem till mig och satte och och snick snackade i 1,5 på min uteplats. Alltid lika trevligt:) Kl 4 var det dags för henne att börja jobba och jag begav mig istället till gymmet. Usch var så fruktansvärt otaggad idag, att jag nästan ville vända när jag kommit fram, men lite exercise blev det allt och nu är jag hemma. Både Mona och Nicole är borta denna veckan och Louise jobbar så det blir Pernilla mys ikväll.

Idag när vi precis lämnat Farmers Market ringer min värdmamma:
- Hi, Pernilla, the kids really want to say hi to you.
- Eh, where are you? at Farmers market?
- Yes, they saw you and your friend there, but I were paying so we couldnt run after you.
- Oh, sorry, I didnt see you guys.
- No worries, C u later:)

Så gulliga är de, träffade Kayla hemma ca 30 min efter och hon hade tydligen blivit väldigt upprörd för hon inte fick träffa mig. Sen kom Parker springande, heeej, we saw you at Farmers Market today:)
Parker sa att han såg mig och min kompis hålla handen,haha. Nja jag tror inte det..Jo det gjorde ni. Nej det gjorde vi inte..Jo det gjorde ni..hmm, okej det kan han få tro då..Då sa min värdmamma att hon berättade för Parker att det är ett europeisk sätt, att man håller hand med sina kompisar.
Hmm, jag gör inte det jätte ofta med mina kompisar, men det är okej. haha! Hursomhelst så höll vi inte handen:)

Väl hemma idag hade städerskan städat hela mitt rum, för det ska nog va några gäster som ska bo här i helgen och herregud, visst det är väldigt rent men jag fick nog ägna 20 min åt att omorganisera allt. Hon flyttar ju runt på grejerna hit och dit, haha!
Kolla bara på det här, fick mig ett gott skratt:)
Fick dessa bokstäverna av mamma i julklapp som brukar stå på min TV. Hmm, ser ni var det står?
Haha, Hon gjorde ett tappert försök. DRAMMÖ ( med upp o nedvänt Ö ) = DRÖMMA.



Här kommer lite andra pics från dagen.

Njuter av utsikten från min uteplats:) Varmt det ser ut va?






Haha, denna bilden är till min kära mamma. Hon retar alltid mig för att jag är skadad och alltid står i 1:a position, och jag antar att det stämmer. Hade nämligen ingen aning om att L tog kort här, haha.




Det var väl allt för idag. Eller nu kom jag på en kul sak som jag glömt berätta. När vi hade Beach party på stranden förra veckan så kom 2 livvakter fram när vi serverade tårta och frågade hur länge vi skulle stanna för de ville va kvar så länge vi va där, väldigt snällt. Min värdmamma ska alltid bjuda in alla och va så social så hon frågar killarna om de vill ha tårta, haha.
När de går ropar hon: Är det säkert att ni inte ska ha lite tårta? haha. Nej tack svarar grabbarna.
Då kommer mina värdpappa och asgarvar. Kristy, så typiskt dig.. Då skämtar min v-pappa och säger..
Don - Eh, guys, want some cake or my au pairs phonenumber? HAHA.
Då berättar Don att Kristy gjordt det förr, haha! Så kul:)

Hörde att Skansen börjar ikväll! Åh Svensk sommar med allsång..det är väl inget som slår det <3
Enjoy! Får nog bli lite SVT play emellanåt.
XOXO Pernilla <3

Love the way you lie.

Intressant dag, blandad dag med blandade känslor. Innan jag utvecklar detta ska jag snabbt sammanfatta gårdagen som spenderades med Nicole. Vi shoppade loss på Target, köpte mat på Whole Foods och hyrde film för att sedan ha en Movie night @ my house. Låter väl trevligt? Då valde vi 2 trevliga filmer, New York I love you och Áll about Steve. Börjar med att min DVD har fått fnatt så när vi satte in skivan lät det som någon hackade 50 morötter samtidigt ungefär. Inget bra tecken, ingen bild heller för den delen. Testade och testade, till slut fick Nicole igång NY, I love you. SE DEN ALDRIG. Det var den sämsta mest ologiska filmen jag sett, så kass att vi stängde av efter 45 min. Inte ofta jag inte kollar klart, men fy va kass. Så konstigt för det var BARA kända skådisar. Minst 20 topp skådisar. Men, nej grymt dålig. Den andra filmen funkade inte alls så vi begav oss till våning 1 för att testa där, där det faktiskt är perfekt att ha movie nights för TVn är sjukt mycket större m.m. Hursomhelst den funkade men shit whats up med våra filmval? Sandra Bullock och Bradley Cooper  i huvudrollerna, men den var riktigt kass den också. haha! Men, men vi hade det jätte mysigt trots filmvalen:) 

Jobbade 8-9 imorse och sen skypade jag med Mamma, pappa, systrarna, systers fästman och deras lilla baby girl Joline. Har inte skypat med familjen på hur länge som helst vilket ger mig riktigt dåligt samvete, men det har vart så fullt upp och bara inte blivit av. Fick mig att inse hur mycket jag saknar dem. Idag, förmodligen just nu flyttar min syster till Australien för att plugga i 6 månader så det var avskedsmiddag där hemma. Usch, mamma och min andra syster var inte helt nöjda att ha 2 barn på andra sidan jorden och 2 systrar på andra sidan jorden, vilket jag kan förstå. Ibland är det värre att vara hemma och sakna någon, trots att man har familj och vänner hemma.
Vi började prata om förlänging eftersom det snart är dags för mig att ta ett beslut. Min äldsta syster har alltid sagt KOM HEM, eller hon brukar rättare sagt säga, " Åt helvete med den där förlängningen " haha. Mer behöver jag väl inte säga och mina föräldrar försöker vara snälla och säga, det är ditt beslut, vi älskar dig lika mycket för vilket beslut du än tar ( men vi vill att du kommer hem, står oskrivet i pannan ).
Usch jag ser på min mamma att hon blir allvarlig när vi pratar om det och jag kan nästan läsa hennes tankar. Detta är nog det värsta beslut jag tagit eller kommer att ta. Jag vill bara göra alla till lags, det är allt jag vill, men det kommer aldrig att funka. Hur jag än gör kommer jag få dåligt samvete. Vill bara att någon ska ta beslutet åt mig. Jag har inte tid att skriva mer om detta nu, måste avsuta snart, men jag ska bestämma mig om 1 månad och hoppas då att jag lutar mer åt något håll.
När jag sagt hej då i skypen började jag storlipa, jag kände mig bara så skyldig på något vänster, min mamma va ovanligt tyst i skypen, tror det beror på att min syster flyttade idag, men blev lite orolig. Insåg hur mycket jag saknade dem och fick damp över beslutet så lipade ett litet tag. Tog mig sedan ut på en 50 min lång löprunda på The Strand för att rensa tankarna. När jag kom hem hade mamma messat och skrivit massa tex att de älskar mig precis lika mycket för vad jag än gör m.m. och då började jag lipa igen, haha!
Jag tror det är svårt för er utanför att förstå hur svårt detta beslutet är, för mig är det verkligen det för kjag kan inte bara tänka på mig själv och säga hej nu bir de så här.
Det jag kan tänka på just nu är att varje gång man avslutar något börjar något nytt och det är upp till dig hur du vill att det ska bli. Det gäller vilket beslut jag än tar!

Började jobba kl 1.45 igen, tog hand om Kayla och hennes kompis, mötte upp Parker och Kristy på Cold Stone och käkade glass. Lagade middag åt Kayla, Parker kom hem, badade kidsen, läste böcker och nu sover de så gott så.
Min värdpappa berättade allt vi ska göra i New York och de kommer verkligen bli nice. Vi ska göra typ alla turist turer man kan göra, empire state building, båttur runt frihetsgudinnan, massa museum m.m. Ska bli skit kul att uppleva det:) Fick inte se så mycket av NY förra gången. Sen ska vi åka 2 tim utanför NY och bo hos Dons släktingar som har en jättefin gård, där vi bara ska ta det lugnt, bada, simma, rida m.m. Jag har alltid lite ångest inför resor med familjen, men lika bra att vänja sig eftersom det blir MÅNGA av dem i sommar. PÅ måndag åker vi till NY, tror det blir kanon!

Nu ska jag snart titta på dagens avsnitt av THE BACHELORETTE, yihhaa! Veckans höjdpunkt. Jag och min värdmamma har snackat i en vecka om detta kommande avsnittet nu, haha! Vi analyserar alla killarna m.m.
Haha, nu kom hon hem och knackade på min dörr:
- Are u watching the Bachelorette?
- No, havent started yet, but I will, soon:)
- Im gonna watch it now, im so excited, haha
´Fun:)


Så imorgon är jag ledig, hurray för det! Planerna är att möta upp Louise från australien 12.50 på Farmers Market, blir nog lite köp av nötter och frukt sen ska vi vidare och bara chilla och äta lunch i en park eller på stranden, beroende på vädret. Blir nice och snacka lite skit:) Blir väl gymmet också antar jag! Sen får jag se vart dagen bär mig:)

Nu ska jag vänta på att FRIDA Grundström ska ringa mig, ring Frida, ring!!! Sen blir det bacheloreeeeeette.
Saknar er alla!!!!

2 år sedan? Vet inte hur jag lyckades att få världens bästa systrar. Ni är helt underbara på alla sätt, utan er finns jag inte ens! Älskar och saknar er mer och mer för varje dag. Jag i USA, Emelie i Australien, Jessica i Sverige, spelar ingen roll var vi befinner oss<3



Dagens låt tips:
Eminem feat Rihanna - Love the way you lie.

XOXO Pernilla <3

June glooooom.

Sol, sol, sol, sol, MOLN. Precis så är det att åka från Palm Springs och precis när man ser skylten Manhattan Beach kommer molnen som en tårta i facet. MB har vart så molnigt det senaste, inte okej! Men, June-gloom gör väl skäl för sitt namn antar jag! Det bästa idag var att jag inte behövde ha dåligt samveta att sitta inne, eftersom det inte var sol:)

Gårdagen började med allmänt lek med barnen, poolen ett par timmar, lunch time. Jag fick lite fritid och tanken var att åka till ett outlet i närheten men ångrade mig och la mig en stund vid poolen när ungarna var iväg:) Blev bara någon timma, ville helst inte börja koka. Tog en boogie board och la mig på i poolen och flöt runt, och jag skämtar inte om jag somnade, haha! I poolen. Härligt då blev håret ännu mer grönt. Hatar kloret i detta landet!!
Skönt var det iaf, gick sedan in och tog en liten nap i mitt lilla poolhus:)
Min värdmamma ringer och undrar om jag vill ha frozen yogurt så de kan köpa med sig en till mig.
- Nej, det är bra tack.
- Jo, jag vet att du vill ha, vilken smak och topping?
Och där hade hon övertalat mig, haha:) Yum!!

Blev mer pooltime på kvällen, åkte iväg och käkade dinner på en mexikansk restaurang och om det är ngt jag kommer sakna härifrån är det mexikansk mat. Jag kan äta det varje dag om det vore så. Kommer börja laga mexikanskt varje dag när jag kommer hem. Mamma det är lugnt va?:)
Så, yes det var nice! Väl hemma lekte alla barnen på golfbanan, spelade baseball m.m. Efter det var det dags att lägga alla 6 barnen tsm med föräldrarna, men de var helt slut efter allt badande så det var ganska smärtfritt.
Jag blev off och gick över till mitt:) Det var den lördagen det!

Idag är det Parkers birthday, hipp hipp hurra!! Öppnade presenter på morgonen, åt tårta m.m. Mina presenter blev väldigt uppskattat faktiskt, tur det:) Han fick den 3e boken av Diary of a wimpy kid som han älskar, 2 olika armband med baseballs och soccerballs på, glow in the dark bugs och en någon slags spray grej ( ungefär som utomhus kritor, men man sprayar färgen och kan göra olika mönster ). Kids kan inte fejka om de gillar det eller inte så det är alltid spännande att se, haha!
Tog sedan med mig 5 barn och badade i poolen ett par timmar innan vi skulle åka. Älskar verkligen alla de där barnen de är alla så olika och goa på alla sätt:)
10.30 lämnade vi Palm Springs i morse och vidare för att köra Go-cart tsm på Parkers födelsedag. Jag fick stanna hur länge jag ville, eller åka hem, men alla barnen har tjatat hela dagen att jag skulle stanna så kände att jag ville stanna en stund. Jag fick jätte gärna köra, men tackade nej till det. Du har ju hoppas Bungee då kan du väl köra Go-cart? haha! Det har de rätt i:) Har redan kört en gång hemma, vilket är skit kul, men jag kände mig ganska nöjd med att titta på idag!! Stannade en stund innan jag åkte hem för att ta igen en veckas mail. Har inte hunnit med något alls i veckan, så fick bli en eftermiddag med mail svarande m.m, vilket kan behövas.

Nu var tanken att ta en sväng till gymmet eller ut och springa men fy jag kan somna sittandes, säkert ståendes också så jag skiter i det, haha! Ska träffa Nicole en liten stund ikväll och de blir väl säkert FY som vanligt. Ne usch, för mkt FY det senaste, men gott är det:)
vi tänkte åka ut på lite äventyr ikväll, till bla Griffith Park i L.A men tror vi båda är för trötta för det!

Hoppas ni alla haft en underbar midsommar helg!!


Tog en bild när jag tog en nap i skuggan vid poolen. Pilly palm njöt av utsikten:)


Tog en bild när jag körde så inte jätte bra, men ser ni att det står PALMER? Man kör in till höger till vårt område. Fick uppleva lite av en mini dröm igår, när jag åkte ut med bilen en sväng sen när man kör in på vårt område är det 4 grindar, och ett hus med personal som bevakar området. Så när man åker in där så öppnas grinden för en och de ler så glatt åt en, haha!
Har alltid tyckt det ser så coolt ut på filmer så nu har jag upplevt det själv. Grym musik i högtalarna, grinden öppnas och man möts av ett nästintill leksaksland. Tro mig, det finns inget som är fel i det området. Allt är perfekt. Inte en blomma är fel planterad!

XOXO Pernilla <3

Midsommar med Anna Anka.

Glad midsommar till er alla får man väl börja med! Antingen är ni väl på efterfest, tar sista varvet runt stången, några av er sover som stockar och några är nyktra som aldrig förr! Vad ni än gör hoppas jag ni har en kanon bra midsommar, en solig sådan!
Känns som det var evigheter sedan jag uppdaterade, vet därför inte var jag ska börja. Börjar med gårdagen för den kommer jag ihåg, haha!
Eller nu kom jag ihåg när jag slutat i onsdags kväll åkte jag över till Nicole för att fixa med våra Bungeejump videos, men piss på dem. Vi filmade med Ipods och vi vill redigera dem, klippa vissa delar, vilket vi gjorde men nu kan man inte spela upp eller ladda upp på FB. Inte bra! Får se hur det blir med det där.
Jag har vart helt död denna veckan, på riktigt och inte gjorde jag det bättre av alla gårdagens aktiviteter. Kunde bara inte stå emot och sova kan jag göra i graven, även om jag gärna hade föredragit mer sömn denna veckan. Så, torsdag kl 9.00 kom Mona och Nicole hem till mig och vi var ready for some suuurfing! Eller Boogieboarding, haha! Vi började med att duka upp och äta frulle på stranden, vilket var super mysigt:) Efter väldigt mycket ätande hoppade vi ut i vågorna med våra brädor. Yihaaa, it is SO much fun!!!!! Jag garvar seriöst konstant när jag är där ute. Så grymt kul!! Man spolas upp på stranden som en stor fet strandkrabba och ligger där helt livlös med 7 liter vatten i lungorna, haha! Men vad gör det:)

Redooo! Mitt hus i bakgrunden btw.



Haha, älskar denna bilden! Typ så det slutar:)




Hej, vad hände med vigheten?


Ja det var grymt kul kan jag lova er! Jag började jobba kl 12 så blev 2 timmar för mig. Torsdagens jobb bestod av Beachparty på stranden för Parkers klass, eftersom det var sista dagen av skolan! Eller nej vänta det var i onsdags det, haha! Ja då var party hela dagen lång, i går var det Parkers B-day party som bestod av Lasertag, så större delen av dagen gick åt till det.
Vad hände när jag slutat???
Jo, det var svensk midsommar fest på  klubben Les Deux i Hollywood och det är inte vilken klubb som helst, The Hills spelas in därifrån, eftersom de festar där och om ni googlar det är de flesta kändisarna där. Måste ju erkänna att ja tkr det är coolt, då jag är lite kändis galen. Det var 3 rätters middag, med sill och lax m.m. midsommar stång och väldigt seriöst så jag ville verkligen gå även om jag skulle dö av trötthet. Fick med mig min tyska lilla vän Nicole, haha! Tysk som svensk, whatever, haha! Vi slutade vid 8 tiden båda två så vi gjorde oss redo och åkte in till Hollywood. Vi missade tyvärr middagen men Nicole hittade Swedish Fish och gnaga på istället ( godis fiskarna ). Vi fick 2 feta X på händerna eftersom vi är under 21. De kunde nog inte gjort större kryss, haha! Men efter 2 minuter där fick vi 2 kontakter som kan fixa in oss på många klubbar även om det är 21, bara att vi får kryss på handen och nästan inga klubbar gör så. Kontakter, kontakter, det är allt som krävs! Hon jag snackade med var host för festen och var svensk och fixar fester hela tiden, så nu har jag hennes mobilnummer, yihaa! Och måste man dricka så kan man göra det innan, eller ngn annan köper till dig. Inte mkt svårare än så!
Så, ja det var dj med svenska artister, lite ABBA, Robyn, Agnes bla. Midsommarstång och svenskar här och där! Jag och Nicole hängde vid baren lite och jag kollar bak och tror att jag ska svimma, seriöst! Där sitter ANNA ANKA, hollywoodfrun ANNA ANKA i soffan. What?? Nicole visste inte vem hon var så hon fattade inte min reaktion riktigt, haha! Jag blev helt galen!!
Okej, jag går inte härifrån utan ett kort på oss ihop. DEt är ett måste! Efter ett tag tog jag mig mod. Vi kommer aldrig ses igen ändå.
- Hej ursäkta att jag stör..skulle jag kunna få ta ett kort tsm med dig?
- Eh, jag får tyvärr inte det. Det är min manager som bestämmer det och jag får inte ställa upp på bilder.
- Nehe okej, va synd.
- Om du vill kan du ge mig din adress och jag skickar en bild på mig och signar den.
- Ehhhh.. ( så cool är du inte ) mm, visst, ska se om jag kan hitta papper och penna.
- Tack så jätte mycket och ursäkta att jag störde.
- Ingen fara!
- Hej då Ankis, haha!


Va faaaasen!! Jag skiter väl i om jag har ett kort på henne, haha! Jag vill ha en på oss tsm!! Så nej jag gav aldrig min adress, såg henne inte igen efter det heller. Men ah, jag tycker fortfarande det är coolt! Loppan frågade om hon var ful, haha!
Hon såg precis ut som i TV tkr jag faktiskt och pratar lika drygt också, haha! Hon var INTE där med Paul, någon annan äckel gubbe.
Ja de va nice. Midsommar med Anna Anka är inte varje år det händer!
Jag och Nicole var så sjukt trötta vi satt i en soffa och lyssnade på ett Live band och båda kunde typ somna där, så vi åkte hem och var hemma vid 1 tiden. Jag är fortfarande så glad att vi gick, det var skit nice!! Träffa lite svennar och komma ut i vimlet. Dessutom precis utanför klubben är ett av ställena där OC spelas in, när de blir utslängda från en klubb, så vi ska dit och ta fler bilder:)

Öppnade garage porten som alltid när jag kom hem och gick in, snubblar på en sko när jag kommer in för jag ville inte tända,haha! När jag går upp i trappan tänds lampan och jag ser Parker och Don stå på "bron" i huset och titta ner. Ehm, Hi, It´s me..
Oh, hi, Parker heard the garage door open and got scared. Haha, stackarn!!

Efter några timmars sömn började jag klockan 8 imorse och seriöst jag gick upp som en jäkla Zombie, jag kunde knappt hålla ögonen öppna, det var hemskt, men värt det:) Min värdpappa åkte till Vegas idag och jag, kidsen och min värdmamma åkte till Palm Springs.
Jag och Kristy hade långa diskussioner hela vägen i bilen idag om allt möjligt, bla förlängning och gud min värdmamma började typ gråta när hon skulle förklara hur bra relation hon tyckte vi hade. Jag blev också helt tårögd, haha! Men det kändes bra att prata och fråga lite om förlängning och de säger att de gör precis allt för att jag ska stanna, jag kan åka hem 2 gånger till Sverige om jag vill ( jag betalar för det sj såklart ) men ja massa, sen var det diskussioner om livet, the oc, m.m. Haha! Hon var så söt och sa:
- Ibland tycker jag det är skönt att bara åka iväg med dig utan Don för då får jag umgås mer med dig. Ahh, så gulligt sagt!! Kan inte vara mer lyckligt lottad över hur bra relation jag har med min v-familj. Självklart ser man väl brister i folk, men inget jag kan klaga på.
Vi åkte även och hälsade på Kristys faster som är sjuk och det var det värsta jag sett på länge. Jag vill inte gå in på detaljer, men jag hade tårar i ögonen länge efter den stunden och samtalen jag och min v-mamma hade efter det.
Man måste vara så tacksam över vad man har och jag började typ lipa av tanken hur lycklig lottad jag är med min riktiga familj, vänner och släkt! Finner inte ord! Ville bara komma hem och krama er alla!!!!

Nog om det jag måste avsluta snart! Väl framme i Palm Springs, Herrrejäääklar vad varmt. 43 jäkla grader i luften. Tänk då soolen! Fy fasen vad hot det är här, men nice! Hoppade i poolen en stund när vi kom sen nu ikväll har vi vart iväg med deras kusiner och ätit på en skit cool japanesisk restaurang där man sitter runt ett bord och de lagar maten framför dig, så coolt och så gott!!! YUM!!!



Familj+kusiner!


Då sover man i poolhuset igen:) Love it! Så skönt att ha sitt egna place. Ska försöka sova nu, hur det nu ska gå till, det är cp varmt här inne. AC ska tydligen vara på men så mkt skillnad gör det inte..PUH! Det är 30 grader på natten så kan inte direkt öppna dörren, haha!

Det var den uppdateringen det, vi stannar här till söndag och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till MB och bara ha en lugn vecka för det har vart sjukt mkt på G det senaste. Gillar det, men jag vill bara lugna ner mig lite, och ladda inför NY city, dit vi ska om 1 vecka!

Glad midsommar igen älskade familj, vänner, släkt, läsare!

XOXO Pernilla <3

Battle L.A

Kan fortfarande int sluta tänka på bungeen, vill bara göra det igen och igen och åter igen! Så grymt! Idag har jag och Nicole lagt över alla videor på datorn och kollat också och då blir man ändå mer sugen:) Måste på ngt sätt försöka ladda upp filmerna här, vet inte hur dock. Om någon vet får nu hemskt gärna säga till!! 
Så hur har tisdagen spenderats i L.A? Jo, jag var ledig vilket alltid är uppskattat:) Gick upp och gjorde mig i ordning kl 9 för att ta cykeln och möta upp Nicole och Mona i downtown Manhattan Beach och käka frulle på Koffe Kart. Riktigt mysigt ställe och gott dessutom! Omelett med keso och muffins! Yum! Ni tycker säkert det ser skit äckligt ut bara för det, haha!

 

Efter detta var planen att cykla vidare till Redondo beach och börja vår OC-STALKING. Som jag sagt innan har vi en karta över vart säkert 100 av OC scenerna spelas in så vårt mission är att besöka alla och ta kort på dem:) Vi hann tyvärr inte till Redondo eftersom Mona började jobba men vi cyklade till Hermosa och tog lite bilder på 3 olika ställen där O.C spelas in, bla affären där Trey snor en klocka, kommer ni ihåg?
Mona har de bilderna så det blir en annan gång. Gick även in på ett nytt Frozen Yogurt ställe och tog massa samples och gick utan att köpa något, inte riktigt nöjda, vi börjar bli finsmakare nu, haha! Det blev en liten på Lotus istället. Yum! Usch dessa tjejer är inte bra för mig...så mycket ätande dessa dagar, haha! Skönt att skylla på någon annan:)



Manhattan Beach Blvd.


Yes, det var en riktigt bra start på dagen! Jag och Nicole fortsatte sedan hem till mig för att mecka med bilder och videos från Bungeen, gick inte så bra så bestämde oss för att åka hem till henne och fortsätta mecka i hennes dator. En sväng på Target emellan sen vidare till henne, jag åkte hem och bytte bil med min värdmamma kom tillbaka till Nicole och då måste hon tyvärr börja jobba direkt för hennes värdmamma fått " förhinder" ( eller inte ). Stackars Nicole!!
Jag åkte vidare mot Sout Bay Galleria och shoppade loss lite. Alldeles förlängesedan jag shoppade nu så det var dags:) Så nöjd över min nya Roxy väska, love at first sight!!





Efter lite shopping, blev det ännu en sväng till Target för att köpa födelsedags present till min värdpappa som fyller år imorgon. Riktigt nöjd med presenten får jag säga. Köpte boken Outliers, hört talas om den? Jätte känd här iaf och handlar om varför vissa lyckas, tex varför Bill Gates blev så framgångsrik som han blev, varför nästan alla proffshockey spelare är födda i janurai, typ sådana saker. Skit cool bok, ska själv läsa den:) Hoppas han gillar den, sen köpte jag även klart presenter till Parker som fyller på söndag!
Alltid är det något!

Väl hemma gav jag mig ut på en springtur och ohh yeah inte visste jag att jag satt inne med den energin. Recepten kanske är att äta en FY per dag, haha! Var riktigt sugen på att springa så gav mig ut och energin fanns där och jag sprang i 50 min, non stop! Tror det var ca 7-8 kilometer. Inte så snabbt, men jag är riktigt nöjd:)

Okej nu kommer det coola. Det var en filminspelning är någon slags filmning på stranden rakt utanför vårt hus i eftermiddag/kväll så mina v-päron tyckte jag skulle "låtsas" springa förbi, haha!
Efter jag sprungit klart hade jag bikinin under och hoppade rakt ut i det blå. Åh ni fattar inte hur skönt det är!!! Vattnet är helt underbart skönt och så grymt kul i vågorna, jag kan va där i evigheter! Gick lite åt sidan för filminspelningen men badade ändå ganska nära, man såg allt som hände. T.ex ett gäng killar i arme killar som sprang runt. Action, Action och allt var de skrek:)
På vägen tillbaka till mitt hus frågade jag en snubbe var de filmade och då var det en filminspelning till en film som kommer ut i februari nästa år och heter Battle L.A. Sååå coolt! Kan inte vänta att se den, tänk så ser man mitt huvud i vågorna när de springer där, haha! Kanske inte så troligt men hursomhelst så när jag ser den scenen så vet jag att jag är 30 meter bort. Jag tycker iaf det är COOLT!

Hann ta en bild från min balkong precis när de packar ihop, men bevis ändå:) Till vänster badade jag, haha!


Resten av kvällen spenderades i mitt rum, med tacos och so you think u can dance och nu lite dator som vanligt!
Det var allt för denna dagen:) Hoppas ni haft en bra dag!

XOXO Pernilla <3

Bungee bungee bungee bungeeeeeeee

Om jag har hoppat bungeejump? Hmm, det vet man aldrig! To be continued..först ska jag rulla tillbaka tiden till lördag där jag slutade förra inlägget.
Lördagens jobbtimmar gick hyfsat fort får jag säga, det blev beachen med kidsen, vilket alltid är nice. Speciellt när vårt hus ligger precis ovanför en av lifeguard stationerna. Vad innebär det? Jo att det alltid finns en lifeguard att spana in. Kayla, kom så bygger vi ett sandslott ( och spanar in livvaktens 6-pack, haha )lite så är det:) 
Efter jag slutat kl 7 mötte jag upp Mona och Nicole hemma hos Mona och sen vidare för Sushi på ett nytt sushi place i Manhattan Beach som vi aldrig prövat. Vi kommer snart bli en jäkla sushi rulle om vi fortsätter äta samma mängd sushi haha! Men, gott är det:) Efter det blev det Target där jag och Nicole gjorde livets investering. Vatten skor för 10 dollar. Vilket kap säger jag bara, eftersom vi gick skulle hika genom vatten 6 gånger så behövdes bra skor. Man fick nämligen inte stanna och byta skor under vandringen,men vi gick 5 tim i våra och de var gryyymma!
Efter Target begav jag mig hem för att packa inför det stora äventyret. Haha, mina värdföräldrar är alltid så snälla och ser till så jag har allt när jag ska iväg, jag lånade nämligen en rygga av dem och då började Don fråga ut mig om jag hade allt och efter några minuter säger Kristy:
- Don, you really sound like a dad right now..haha
- I know, I do it on purpose.
De är för snälla!

I morse berättar Kristy hur Don hade blivit väldigt orolig igår morse och sagt:
- Kristy, vi har ingen adress till där Pernilla ska hoppa. Tänk så skadar hon sig och jag måste åka och hämta henne, då vet vi inte vad hon är.
Kristy låt aldrig henne åka iväg på något äventyr igen, utan att vi har adressen.

Haha, kul! Sen hade de börjat klura ut hur de skulle få tag på adressen m.m. för jag lånade deras printer så då skulle de söka upp den sidan..haha! Vi hade inte ens sändning där uppe och man kan inte åka bil dit så det hade blivit svårt ändå. Haha!

Okej så när jag packat klart allt var klockan 12.15am och jag skulle försöka sova. Kl 1 kom jag på att jag inte köpt något kort eller något för farsdag till Don så jag gick upp och skrev några rader på ett papper och la utan för deras dörr. Somnade till slut någon gång och 4.30 ringde klockan. Upp och hoppa!! Där fick ja till det va?:)
5.30 på morgonen hämtade Nicole upp mig och vi var påväg mot vårt äventyr.  Vi hade inte direkt exakta adressen så vi ville vara ute i god tid, allt gick bra och vi var uppe i bergen 45 min tidigare, men bättre att vara tidig! Kl 8 mötte vi ca 30 andra hoppglada människor inkl 2 från Bungeeamerica. Fick fylla i papper, väga sig m.m sen började den 2,5 tim långa vandringen genom skog, klippor, berg, vatten, forsar och med en temperatur som en öken. Strålande sol och inte en liten bris på hela dagen, haha! Sunburned? Nja, det är bara nacken som gör lite halv ont och är lite röd men annars gjorde vi ett riktigt bra jobb med solkrämen. Otroligt bra för att heta Pernilla tycker jag. Sen att man fick riktigt snygg bränna efter linnet och ryggan är ju en annan sak. Så ja vi hikade upp och jag älskar äventyr mer än något annat så det var bara grymt kul:) Så otroligt fint att hika där, men ändå roligare när man har en destination att komma till.
Mål i sikte!!! Vi såg bron, den berömda bron. Gick upp på bron, ut på kanten och ser hur någon idiot slänger sig ut och skriker som en stucken gris. Jag och Nicole kollar på varandra och tänker inga vackra ord ska jag säga er. Va fasen gör vi? Är jag helt dum i huvudet? Det är feta klippor nedanför runt om överallt och där ska jag bara slänga mig ut? Ja men okej, inga problem!

Det var fortfarande en annan grupp som hoppade så vi väntade kanske 1´-1,5 tills det var vår grupp. Riktigt kul att se allas stilar och miner, fröjd för ögat kan jag lova, haha! Som en av de som jobbade där sa, han hikar upp varje helg, det finns liksom inget annat sätt att komma dit än att gå så man undrar varför de gör det varje helg, lör-sön, men han sa att, att se allas miner varje gång driver honom att gå upp 4 gånger varje helg och de förstår jag, haha!
Ska bara flika in med att det fanns INGA toaletter i detta berget. Träd kallas det. Så jag och Nicole drack typ ingenting för man orkade inte springa till ett jäkla träd hela tiden, haha! De 4 killarna som jobbade där uppe hade däremot väldigt kul med det och gick igenom olika stilar och sätt att göra det på, haha! På tal om de killarna, de va sjukt roliga. De gjorde jätte mycket av hela grejen när de var så snälla, roliga och allmänt bra!

Okej, då var det våran grupp! Sjukt kul kille gick igenom säkerhet, info, hoppstilar m.m. och man garvade som aldrig förr ibland, haha! Vi delades in i 3 olika grupper, lättvikt-medel-tung. Så ja det var väl inte mycket att vänta på, jag var taggad att sätta igång så vi bestämde att jag skulle hoppa först av mig och Nicole och hon skulle filma med Ipod, sen gav vi våra kameror till 2 andra så vi skulle få så mycket som möjligt:)
Om man hoppar för första gången fick man välja på 2 stilar, selen runt höfterna och antingen slänge sig utåt med magen neråt eller med ryggen bakåt och inte se något. Hade lite svårt att bestämma mig med bestämde mig tillslut för att slänga mig baklänges.
Yes, selen på, då var det bara att klättra över på plattformen. Då säger killen: Är du nervös?
- Yes, jag är nervös.
- Okej, du måste bestämma dig nu för om du ska hoppa eller inte för när du är på andra sidan kommer du bli 100 gånger mer nervös.
- Åh, men tack för peppningen, haha!
- T.o.m jag blir nervös när jag kliver över.

Klev över och ser klippor, lite vatten och klippor.
- Titta inte ner..
-Jo klart jag måste kolla  lite.
- haha, okej du gör som du vill.
Ställde mig redo med tårna på kanten och ryggen mot klipporna och ögonen mot killen.
5,4,3,2,1 bungeee..
- Neej, vänta inte än, haha! Nästa gång gör jag det jag lovar..
- Okej kolla på mig..
5,4,3,2,1 ...
YIHAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!
Jag flyger rakt ut i det blå, helt ovetande om när repet kommer dra upp mig och där snurrar man runt som en vante som världen största sekundvisare hängande från en bro. Waaaaa, Yes, jag skrek som en baby, haha! Har bara en sak att säga. IT WAS SOOO FREAKIN AWESOOOOME!!! Det var det häftigaste jag gjort i mitt liv, inom äventyr, haha! Direkt när jag hissats upp på plattformen säger jag:
- That was sooo fuun, I wanna do it again!!
- You do? Wow, I didnt know you had that in you, hahah!
That was an excellent jump, so proud of you:)
Man tackar, haha!
Tvivlar grabbarna på mig? De var det värsta:)
När man kommit upp ska man visa händern och se hur mycket de skakar de visar på vilken person man är och yes mina fingrar skakade som små asplöv, haha!
I DID IT!!!! Soooo cooool!

Då var det Nicoles tur, usch det är läskigare att kolla än att göra det typ, haha!
Nicole valde att hoppa framlänges, och när man gör den stilen gör man automatiskt en kullerbytta, lite läskigt! Ahh, hon gjorde ett grymt jobb, hon slängde sig ut som en fågel utan vingar, haha! Så sjukt cooolt!
När hon kom upp och visade sina fingrar skakar hon knappt..så tråkig är hon! haha! Kirurgen Nicole.
Efter vi hoppat sa vi direkt, vi gör det igen!!!
Så yes, vi köpte ett till hopp för typ 60 dollar eller nåt vi vet knappt, men vi brydde oss inte heller för vi skulle hoppa i vilket fall:)
Yihha!!!
Vi tog ett litet break gick ner under bron och hade lite picknick och väntade på vår tur. Väl uppe på bron igen gjorde vi oss redo för ännu ett hopp i det blå:)
Denna gången bytte jag stil till framlänges. ( Man måste hoppa 2 gånger för att få göra hopp med sele runt fötterna )
Satte på mig selen och jag hade en byxdress på mig när jag hoppade och när de fixar min sele säger en av killarna:
- Ahaa, that is pants, I thought it was a dress..
- haha, No, I would never jump in a dress.
- You would never jump in a dress? Why?
- Eh, It would´nt look very good from up here, haha!
- Haha, but it would look good from down there. ( under the bridge )
- haha, yeah thats true! ( NOT, haha)
Sen var alla iblandade i min byxdress av ngn konstig anledning..
- You should jump in a dress, you would look like Marilyn Monroe, that would be cool.
- Eh no thanks! We are not gonna have that fun today.
Haha, Okay, Pernilla lets jump! 
 
Klev över på plattformen och inser att detta kommer bli 50 gånger värre. Jag står och kollar rakt ut på klippor och ska slänga mig rakt ut, utan att veta när repet kommer dra upp mig. Fy fasen! Detta tog emot lite att bara slänge sig ut. MEN, I DID IT! haha, jag fick inte ens ur mig någor skrik denna gången, bara när jag väl kommit ner och hängde där, haha! Wooow! So coool, jag vill göra det igen och igen!!

Sedan var det bara vandringen tillbaka kvar..vi ville ta kort på vägen tillbaka så det tog väl minst 3 tim tillbaka, men kul var det:) Tro det eller ej, vi hittade hela vägen tillbaka själva utan skyltar eller tecken. Lite stolta är vi!
Väl tillbaka i bilen var det dags att FIRA! Vi åkte raka vägen till MENCHIS när vi kom hem och köpte Frozen Yogurt, där Mona även mötte upp oss. När vi ätit upp säger Nicole..
- Second round? haha!
- Im in!!
- You are?
Mona kände inte oss för ett tag, haha!
- I´ve been hiking for freakin 5 hours, if i´m gonna eat FY twice a day, im gonna do it today:)
Och där tog vi andra omgången av en FY, YUUM! haha!

Det var den bästa dagen på jag vet inte hur länge, jag säger det ofta känns det som men jag har många bra dagar:) So fun!!
Somnade som en sten efter en lång dusch igår!!

Idag har jag jobbat hela dagen, hann med en runda på gymmet också.

Nu måste jag avsluta här, men ska bjuda på lite pics!!!!











Andra hoppet...


















Har sååå många bilder jag vill visa, men har inte tid nu! Får bli en annan gång, eller får ni kolla på FB om ni vill se när jag lagt upp där:)
Ta hand om er!!!!!
Skydiving nääästa....
XOXO Pernilla <3

5 year extension?

Stort grattis till Vickan och Westling får man väl börja med att säga. Att man missar en sådan stor dag där hemma är ju en liten skam. Fick däremot 2 söta mail från personer som gav mig info om att de sände vigseln på SVT play, så jag hann faktiskt se 5 min innan jag började jobba idag:) Ska ta mig tid att titta på det någon dag, man är väl ändå svensk! Fick nästan en liten tår i ögat, mycket stolt att vara svensk får jag erkänna!!!
Klockan är nu snart 1am lokal tid vilket innebär att jag borde SOVA, men jag bloggen var ett mååste kände jag, så känn er prioriterade gott folk. Ska dock fatta mig kort.
I går jobbade jag hela dagen och det var en bra dag får jag säga, det var playdates hit och dit tog kidsen till Lotus ( Frozen Yogurt ) middag m.m. Klockan 6 åkte jag direkt till West L.A College för att ta min business class. Självklart tog inte GPSn min adress, men jag hittar till Culver City så åkte dit och sen sökte efter college på GPSn, men ibland är den helt efterbliven och tar de konstigaste vägarna tex ledde ut mig på freewayen där jag blev fast och tiden gick, sa några väl valda ord och körde tyvärr inte lagligt. Hatar hatar hatar att vara sen, klockan var 7pm och jag skulle hitta mitt klassrum också, med massa ombyggnationer var det inte det lättaste att hitta men jag hade turen på min sida igår, de stod utanför och väntade på nyckel till klassrummet så jag missade inte ngt alls:) Klassen var sååå himla bra, skit grym och läraren var också kanon så nu är jag fit for fight för att starta en business, haha!
Han sa massa intressanta saker som tex att medelmåttet på success för företag är 14 år, sen kursar alla. Typ 80% av alla företag kursar efter 5 år..m.m. Ska berätta mer saker när jag har mer tid!
Grym klass iaf! När den var slut kl 10pm skulle jag ta mig tillbaka till bilen där bara jag parkerat vilket innebar att jag skulle ta mig dit själv. ( Mamma sluta läsa )
Jag skämtar inte om jag skakade av rädsla. Fy fasen det gör jag aldrig om! Jag är en liten chicken med att gå själv på kvällarna men här, jag var tvungen att gå igenom en liten skogs del där det var fullt med stängslen och plast överdrag pga byggnationer. Gick livrädd med nyckeln i högsta hugg och mobilen i andra, började låtsas prata i mobilen på svenska, men då hade jag svårt att höra om det kom någon så jag slutade, haha. Helt plötsligt skakar överdraget till och ger av ngt läte och fy fasen jag hoppade nog 3 meter upp i luften sprang därifrån med hjärtat i halsgropen. Insåg ganska snart att det bara var vinden men behöve nog inte säga att jag var glad av att komma in i bilen. Puh! Aldrig mer!
Kul att Mona berättade idag om tjejen som blev mördad här förra sommaren också, kidnappad och mördad. Fast sånt händer överallt och kan hända när som så jag går inte runt och tänker på det direkt, men usch det var ingen kul stund igår.

Idag jobbade jag på morgonen från 7.30-9.30, åkte till gymmet en snabbis sen jobbade igen 12-6 och 8.30-9. Imorse säger min värdmamma:
Kristy - Pernilla, tack för du organiserade alla papper här. Detta hemmet hade inte funkat utan dig.
Pernilla - Inga problem alls, fast de är inte sant, haha.
Kristy - Jo det är det, fråga Don.
Don - Ehm, Pernilla det finns det här 5 year extension programmet, har du hört om det? haha
Hahahaha, jasså? Nej de har jag inte hört om..:)
Kristy - Ja precis och då ingår det även att din familj kommer och bor med oss, haha
Pernilla - Har aldrig hört om det, men det låter som en bra deal, haha.


De är väl för söta!!
Blev allt möjligt med kidsen idag, bla Cold Stone ( Ice Cream ). Klockan 6pm kom Nicole hem till mig och vi checkade datorn och gjorde lite planer. Vid 7.30 tiden mötte vi upp Mona och käkade Sushi, sen var jag tvungen att åka och hämta Parker och lämna honom hemma för mina v-päron hade fest hemma. Så Nicole följde med snäll som hon är, hon körde tom i hennes bil, hämtade Parker lämnade honom, hämtade upp Mona igen åkte och köpte Frozen Yogurt, I know mycket glass det senaste:) Sedan vidare mot bion där vi såg The Killers och fick äran att sitta på första raden. Goosh, nackspärr, jo tack! Såg typ 1/10 av filmen, men det var skit bra verkligen. Riktigt himla kul!!! Ashton Kutcher..Mmmm! Där har vi ett levande bevis på perfection. Yum!
Det var verkligen en mysig kväll med tjejerna får jag säga:) Som alltid!!

Imorse frågade min värdmamma hur min morgon var,
- It was good, I went to the gym.
- Pernilla you are communicating with me, right? If u need something or need to be off a certain day, cuz I really want u to hang out with your friends and make a lot of friends, since a lot of them left.
- Yes I promise, thank you so much!

Hmm, har aldrig frågat efter ledigt vet inte om jag kommer göra det heller, men om det verkligen är ngn gång jag skulle behöva är jag inte rädd för att fråga och det är väl det viktigaste. Så glad att hon bryr sig så!!

Okeeeej, så imorgon ska jag jobba 8 tim och jag ser inte fram emot det, hoppas tiden går fort! Slutar klockan 7 och då ska jag träffa Nicole och Mona igen och hitta på något, kommer förmodligen bara bli en lite stund för yihhhaaaa jag ska upp kl 5 på söndag. Jag och Nicole måste börja köra tidigt så vi hinner fram i tid till bergen så vi kan börja hika upp till bron där vi ska hoppa Bungeejuuuuuump. Jag kan inte ens tänka på vad vi ska göra...vad gör jag? Fy fasen!

Nu måste jag sova, det var allt för mig!!!
Miss u all!

Pics kommer, Jag looovar!

XOXO Pernilla <3

Creating a successful business.

Kidsen sover och ännu en dag i staterna har gått. Vaknade pigg och glad imorse kl 7 av att mexikanarna i grannhuset började borra och spika för kung och fosterland. Nej det är INTE okej. Husen här ligger typ med 2 meters mellanrum och min säng och 2 av mina fönster ligger så nära grannhuset man kan komma. De har nu rivit ner i stort hela huset och renoverar om det på nytt vilket kommer ta minst 1 år säkert och det i sin tur innebär 0 sovmorgon för mig!!! 7am? Seriöst? Måste de börja borra de första de gör också. Satte in öronproppar kl 9 imorse men som om det skulle hjälpa. Jag väntar på den morgonen då jag är rikitgt trött och öppnar fönster och skriker, borrar du en gång till ska jag sätta borrmaskinen i huvudet på dig.
Haha, ne usch vad ond jag är det är min och Aleex humor det där, haha! Dessutom kan jag inte ha öppna fönster längre för då blir mitt rum svart av allt smuts så nu är det skit varmt i mitt rum på nätterna och jag måste ha kallt när jag sover så i måndagsnatt var jag uppe och gick runt i mitt rum kl 3 på natten av värmeslag, haha! Stackars mig va? Nej det är inte synd om mig däremot ville jag få ur mig min lilla ilska jag har på grannhuset just nu!! Nu sitter jag iaf och med öppen balkongdörr och vädrar och lyssnar på vågorna, det får man inte klaga på.
Så ingen sovmorgon för mig inte, kl 10.00 tog jag på mig träningskläder och gav mig ut på en barfota runda på stranden. Även om det är sjukt jobbigt att springa i sand så får man alltid en energikick. Att tex ligga i sanden och göra sit ups med 20 surfare som utsikt är väl inte heller fel. Väl hemma skyndade jag mig in i duschen för att börja kl 11.10 men då skickar min v-mamma ett mess och frågar om jag kan börja kl 2 istället och jobba hela passet fram till 9.30. Flexibel som man blivit sa man ju självklart ja. Hade inte bestämt med någon ändå. Då var man iaf uppe, lite surt att jag stressade med träningen men lite motion fick man. Åkte till posten, till banken och gjorde lite ärenden. Besökte Costco och köpte present till Parker, till Trader Joes (mat affär), hem och bokade Bungeejumping. WAA! På söndag smäller det, fy fasen jag dör!

http://www.bungeeamerica.com/location.html Checka in!! ( inte du mamma, haha )

Allt är sjukt seriöst, tur är väl det men man ska mötas långt upp i bergen 7.30 på morgonen så vi måste typ åka kl 6 hemifrån. Man hikar upp i 2 tim, man kommer vada genom vatten och grejer, berg och sten. Rambo hade nog tvekat på detta. Där uppe får man lektioner i safety, käkar lunch och sen kommer helvetet. Hoppet! Bara jag överlever så är jag väldigt lycklig! Sen är man hemma på kvällen någon gång. Jag är iaf riktigt taggad!! Jag och Nicole blev det till slut:)
Man ska ha värsta hikar kläderna och skorna, rygga m.m. Äger inget av de där sakerna, men de ska nog gå bra, haha!

Började igen kl 2, tog hand om Kayla och hennes kompis Sienna, vi målade, ritade på asfalten vad det nu heter på svenska, finns det ord för det? blåste såpbubblor m.m. Hämntade Parker från Karate, lagade middag och la barnen och nu sover de som sagt!
Imorgon ska jag jobba från 10.45-6 och kl 7pm-10pm ska jag befinna mig i Culver City på West L.A College för att gå en class jag signat upp för. Efter denna har jag bara 3 timmar kvar:) Klassen heter Creating a successful business tror den kommer bli intressant, hoppas det:) Det blir väl den torsdagen det! Ska försöka orka mig upp på en springtur på morgonen också...

Usch ikväll ville Parker prata lite innan han skulle sova så frågar ja, vad vill du prata om?
- Ehm, how are your friends doing in Sweden? Do they miss u?
- They are doing good, they are sending me a lot of messages telling me they miss me so I hope so, I sure miss them a lot.
- Yeah, cuz its hard to be away a whole year..but you are gonna stay 1 year and 6 months, but you will meet them when u go home for christmas.
- Ehm, I havent decide if Im gonna extend or not yet but maybe..
- Hmm, I want you to.


Söta unge, vill verkligen inte lova de något tills jag bestämt mig! Parker har verkligen sånt fint litet hjärta, han är 7 år men han är så omtänksam det är nog hans bästa egenskap. Han bryr sig verkligen om andra människor!! Så söt!

Nu blir det nog lite So you think u can dance innan bedtime!

XOXO Pernilla <3

OC fans? Läs följande..

Butter Crunch Cashews är precis vad jag gnagar på just nu och vet ni hur goda de är? Nej det vet ni inte, men jag ska tala om för er att det är himmelriket att stoppa in dem i munnen. Nöt monster som jag är kan det inte bli bättre! Yum!
Förlåt för min dåliga uppdatering men det har vart en busy helg och tom med mitt rum har vart stökigt, då är det illa, haha! Jag städar alltid upp innan jag somnar i vanliga fall, annars mår jag inte bra i själen, men inte i helgen, haha! Så, hur såg söndagen ut? 
Jo, jag började med att gå upp med kidsen, Parker stod med penna och block vid min säng redo att gå upp kl 7.00am. 7am va rikigt sent ändå, så lite sovmorgon tackar vi för! Blev de vanliga rutinerna med frukost, tv m.m. 
Slutade 9.30 men familjen hade köpt biljetter till Kaylas första dans show och självklart ville jag gå:) Har vart med henne på lektionerna och kollat, jag har tom lärt mig dansen av att titta, haha! Exakt sådana här shower har jag gjort så länge jag kan minnas så jag blev nästan rörd av att titta på henne. Det var en show som hela dansskolan satte upp, så olika åldrar och stilar. Det var på ett riktigt konsert hus så ingen liten mini scen här inte och ni ska bara veta hur seriöst det är. Kläderna ser ut att kosta flera tusen per dansare, de ska ha smink tom 3 åringarna, haha! Vi hade också kostymer på våra shower men så proffsiga hade vi inte! Har inte bilder nu men jag lovar all lägga upp när jag fått dem:) 
Iaf, att titta på barn som dansar kan väl inte bli mer underhållande, en kliar tittar på scenografin, en annan kliar sig i rumpan en annan snurrar runt när alla andra sitter, haha! Jag skrattade så jag grät ibland, vissa kids hade nog ingen aning om vad de gjorde där uppe. En skit kul grej var när alla satt ner med ansiktet mot publiken och en liten tjej sätter sig och fläker upp rumpan mot publiken, haha! Riktigt kul var det!! 

Körde hem och gjorde mig i ordning för äventyr med Nicole och dagen började med ett besök på Long Beach aquarium och det var hur kul som helst ska ni veta! Vi och kidsen, haha! Det var super stort, fint och allt från hajar till den konstigaste räkan. Allt var verkligen häftigt, tyvärr glömde glömde jag min kamera på dans showen så Nicole har alla bilder, men jag uppdaterar med bilder så fort som möjligt! Vi klappade hajar, fiskar och det roligaste av allt vi gick in i ett omringat ställe med massa fåglar som flög runt och om man köpte mat och gav dem hoppade upp och satte sig på axeln eller handen och självklart gjorde vi det:) Nicole var grym med fåglarna, jag måste faktiskt erkänna att jag var lite halv rädd, fåglar är så aggresiva, haha! Men jag gjorde det!!!
Efter några timmar åkte vi mot Manhattan Beach och besökte Menchis, kan ni gissa vad det är?
Rätt, ett Frozen Yogurt ställe, yum! haha, jag har klippkort där så jag får den 10e gratis!! Jag ska spara mig i en vecka för den 10e, jäklar vad stor den ska va!
Efter en liten förrätt åkte vi till Whole Foods och köpe Sushi, Nicole är beroende av Sushi, det enda den tjejen tänker på, haha! Köpte sushi och hade myskväll hemma hos Nicole, med middag snacks och det bästa av allt vi gjorde upp grymma planer för de kommande månaderna!!
Vi vill göra precis samma saker, älskar det så vi har gjort upp en lista som säkert består av 30 saker, minst! På söndag blir det Bungeejumping, jag vet inte vad jag gör, kommer förmodligen dö, men det är ju en annan sak. Skydiving, ska till San Diego i juli och ut på Kajak utflykt, man åker in i grotter m.m hur coolt som helst, sen ska vi till Sea World och simma med delfiner dagen efter i San Diego. Vi vill verkligen få in Canada någon helg och besöka Nigara fallen.
Hennes familj har hus i Palm Springs som vi gärna får låna, Waaa, Love palm springs så vi ska försöka åka dit en helg och glassa och försöka rida kamel, haha! Vi har de konstigaste ideerna ibland, men äntligen någon som vill utforska och uppleva:) Spänning i livet är mitt motto!!
Nicole har listan ska lägga upp den någon gång men nu till rikitgt coola saker..
ALLA OC FANS HÅLL I ER...
Nicole har hittat en karta där man kan hitta var alla OC scener spelas in, de flesta iaf och alla husen vart de ligger m.m. Här har ni hemsidan!!
http://www.seeing-stars.com/oc/
OCH när vi började läsa inser vi att typ hälften av allt ligger HÄR I MANHATTAN/HERMOSA/REDONDO BEACH. Skolan som Johnny och Marissa går på kör jag förbi varje vecka, mall avsnittet ligger 10 min bort, massa parkeringar och restauranter ligger här. Det är så cooooolt, massa saker jag inte lagt märke till men som jag kör förbi eller går förbi varje vecka!!! Där Ryan spelar fotboll det ligger 10 min från mitt hus...waaa!!
Så nu ska vi besöka ALLA dessa platser och ta kort på allt:) Ska nog ta några av motellen där Julie brukar gömma sig med Luke i helgen, yeeey! Strippklubben där de träffar Kirsten syster och Paris hilton måste vi också kolla in, haha! Jag är så lycklig!

Så ja vi har sjukt många planer, vi börjar bli lite stressade för jag är som ni vet inte ledig helger vilket hon oftast är så blir svårt att hinna med allt, men vi ska börja klämma in saker på veckodagarna:)

Idag har det bara blivit jobb, gym och åter jobb. Kom precis hem från Target förresten. Håller på med ett litet projekt till min kära farmor, mormor och morfar:)

Hade många saker att berätta känns det som men nu glömde jag av allt pga OC snacket, haha! Iaf tiden går ruskigt fort, på lördag har jag vart borta i 8 månader vilket innebär 4 kvar. Sommaren vill jag inte ens tänka på hur fort det kommer gå, vi kommer i stort sett vara borta varje helg. Om 3 veckor åker vi till New York t.ex. Crazy! Jag är snurrig i hela huvudet, ingen aning om vad jag vill med livet här just nu, men vet inte om jag är klar här om 4 månader. Tanken på att vara hemma om 4 månader är självklart underbart för att få träffa alla men samtidigt vet jag inte om jag är redo. Well, jag blir inte klokare av att grubbla!

Mamma, jag ska svara på ditt mail så fort jag kan och alla andra, vilket innebär imorgon!
Nu MÅSTE jag kolla The Bachelorette, min värdmamma sitter nere och kollar men hon har snart kollat klart och jag ville göra detta först så hann inte kolla med henne men ibland sitter vi  och messar varandra när vi är på olika våningar i huset, haha!
- OMG, you have to see what Jesse just did..( or whatever we are saying, haha)

Bilder kommer! Ta hand om er och varandra!!
Måste avsluta med en klok sak jag lärde mig på en lektion under skolan i Maryland.
" Make informed decisions"
ett exempel är om du blir tillsammans/gifter dig med en kille som vart otrogen mot alla sina tidigare flickvänner är sannolikheten väldigt stor att han kommer vara otrogen mot dig också, eller låna inte ut pengar till personer som du vet aldrig betalr tillbaka. Ni förstår innebörden, det är verkligen så sant! Nu var det väldigt självklara exempel, men ibland skyller man ifrån sig så mycket och spelar dum att man inte visst men det går att lista ut saker för att undvika dumma beslut. Självklart lär man sig av sina misstag men det är en annan sak.
En liten tankeställare till er alla och mig själv också såklart!!

Va fasen alltid blir det jordbävning när jag bloggar...en liten denna gången men igen, haha! Lustigt! Tror det vart 5 eller 6 sedan jag kom hit!
XOXO Pernilla <3

Friday night in the U.S

Friday night in the U.S visst låter det nice? Haha, man vet aldrig hur dagarna slutar här, men det är väl lite av tjusningen med livet antar jag!
Gårdagen började med jobb 7.30-9.00, åkte direkt till gymmet efter att skjutsat Kayla till skolan. Väl hemma gjorde jag mig i ordning för lunch med Mona. Lunch innebär Frozen Yogurt såklart:) Mmm, riktigt gott som alltid! La oss 1 tim på stranden innan jag började igen kl 2. Det första min värdmamma säger när jag börjar är, Pernilla I were thinking you could take the kids to Yogurtland? Haha, yeah sure, just got back from there. Inte alls kul att titta på när 3 kids käkar FY som hungriga vargar, men 2 FY på en dag fick det bara inte bli!
Skjutsade hem Parkers kompis, badade barnen, sen var det dags för BBQ. 2 andra familjer med barn kom över för en BBQ. Riktigt mysigt, bra väder, grillning, kidsen sprang runt överallt, bra musik i inbyggda högtalare inomhus och utomhus, nice!! Slutade ca 8.30, bytte om, gjorde mig i ordning och blev upphämtad av Nicole ( tysk tjej som jag precis lärt känna, super go ) okej här börjar vår fredag...
Åkte mot Del Amo och Lucky Strike för att möta upp Louise och bowla, har hört massa bra om Lucky Strike så vi var taggade, men när vi glada närmar oss ingången måste vi visa ett jäkla leg för att bowla. Det är tydligen lounge och allt därinne så vi fick inte komma in, bara om vi är där innan kl 8:( Så surt, såg iaf grymt coolt ut där inne så vi får testa en annan gång.
Jaha då går vi 1 min bort för att boka biobiljetter, ställer oss i kön till en automat där du klickar själv och hela tiden skämtade vi om hur det skulle bli utsålt när den 3e av oss skulle beställa sin biljett och att man borde få se innan man köper biljetten hur många biljetter det finns kvar. Självklart var jag den sista att köpa och innan sista klicket står det, Sold out!!! Haha, var faktiskt riktigt kul ändå! Sprang direkt och lämnade tillbaka biljetterna för att boka en annan film, sold out, sold out, nej den är också sold out. Jaha, vilket jäkla skämt! Vad händer med denna fredag? Det hela slutade med en kaffe på Starbucks! Tråkigt att alla planer sket sig men det var super kul att ses och skvallra lite så det var en bra kväll iaf:)

Lördagen började med sovmorgon, lika efterlängtat som vanligt! Åkte till gymmet vid 12 tiden, svettades 1 tim och när jag rullade in på min gata och ser vågorna tänkte jag: Självklart ska jag ta en svalkande dopp i havet innan duschen:) Hoppade i bikinin och i havet, det är verkligen skön temperatur, under 20 måste det vara, men det är skit skönt! Ni ska bara veta hur stora vågorna är, jag kan inte ens stå upp när det kommer en våg, haha! Jag blir som ett barn på nytt, skulle kunna åka runt bland vågorna i timmar:) Fick sån energikick av doppet!!
Efter det blev det dusch och frukost, sen frukost vid 2 tiden, haha!
Började jobba klockan 3 idag, åkte med hela familjen till Parkers bälttest i Karate, släppte av föräldrarna på deras party, tog barnen på middag hos en annan familj, hemma vid 7, läste böcker och kidsen somnade! Städade,vek tvätt,  åt middag, tittade TV och nu sitter jag här och det var min lördag!


Imorgon blir det definitivt ingen sovmorgon, ska gå upp med barnen, så det blir väl vid 6 tiden. Imorgon förmiddag är det även dags för Kaylas dans show:) Ska bli riktigt kul att se, söta kids!!!
Är ledig hela dagen efter det så jag och Nicole och förhoppningsvis några mer tjejer ska till Long Beach och gå på aquarium, haha!
Hoppas ni har en bra helg nu måste jag avrunda!

XOXO Pernilla <3

June 11th.

Ännu en dag avklarad i det stora landet, läskigt vad fort det går! Detta får bli ett kort inlägg ( I will try ) för jag sitter här med nymålade naglar och de får inte förstöras, haha! 
Igår messade min värdpappa mig när han kom hem ( jag var i mitt rum ) och frågade om allt gått bra, 2 min efter får jag ett till mess: 
- Wow, the house looks GREAT! Thank you so much!! 
Jag som hade lite dåligt samvete att jag städade lite halvt, men var så sjukt trött, fast tydligen såg han ingen skillnad:) De är alltid så tacksamma för saker man gör, och av den anledningen gör jag även sakerna. Ge och ta!!! Jag gillar att huset är städat och fint, men hade aldrig gjort det om jag inte fick cred för det!! När min värdmamma kom hem idag berättade hon hur min värdpappa ringt till henne och berättat hur städat allt var, så snällt! Jag städar alltid upp på samma sätt, men tror de var extra förvånade pga att jag haft barnen hela dagen utan break och ändå hade städat eller nåt, hursomhelst så är jag glad att de uppskattar det:)
Gick runt och städade lite när barnen tittade på tv och min värdpappa precis kommit hem och han bara: Huset var helt otroligt fint igår, jag ringde till Kristy och berättade det och då frågade hon om inte hon höll det så fint och skrattade. Så kul för min värdmamma erkänner verkligen att hon inte är någon höjdare på att hålla ordning:)
Jag måste verkligen påminna mig själv om vilken bra v-familj jag har, för nuförtiden är det ovanligt att faktiskt få en bra familj. Jag hör nästan bara skräckhistorier eller problem så man ska vara tacksam! Nu vill jag inte skrämma er blivande au pairer, men allt är ge och ta, glöm inte det!!

Det senaste känns det verkligen som jag är en del av familjen, barnen springer in på mitt rum på morgonen, Parker kom in 30 min sedan för han vart hos en kompis och sa hej och frågade vad jag gjorde. De har alltid vart gulliga men de känns som mina syskon! Vi kan bli arga på varandra och nästa sekund kramas som aldrig förr:) Åh, spelar ingen roll hur trött jag kan bli på dem ibland jag tycker om dem så mycket att det finns inte och jag vill inte ens tänka på den dagen då jag lämnar dem!

Nu vet jag inte vad som hände med mina paranteser här, haha! Det jag vet är däremot att det är STUDENT där hemma nu och jag får en konstig känsla i hela kroppen som säger ta mig tillbaka!! Jag vill inget ánnat än att bara göra om allt!!! Bästa dagen någonsin. Grattis alla iaf, och njut!!

Dagen har bestått av jobb i 10 tim, som innebar alla möjliga ärenden hit och dit, mycket bil hit och dit tycker jag! Hann med en sväng på gymmet idag också, annars inte mycket mer faktiskt!
Imorgon blir det jobb, sen gymmet, efter det blir det lunch med Mona som innebär Frozen Yogurt:) Jobba igen 2-8.30pm efter det blir det bowling med Nicole:) STRIKEEEEE! Fram med skillsen nu..
Blir tyvärr ingen bungeejump på söndag, ringde idag och det krävs en hel dag till det så måste ta en annan dag tyvärr:( Jag som är sjukt taggad!!! Istället blir det nog en sväng till Long Beach Aquarium på söndag, haha! Ska vara sjukt stort så kan nog bli kul:)

Åh, har kollat dubbelavsnitt av so you think you can dance nu och det är helt obeskrivligt hur grym det är! Har suttit och lipat, skrattat, lipat, skrattat i 2 tim!! Grymt!
Nu är det dags för mig att få lite sömn, men först ska jag nog göra mig av med lite saliv eftersom jag inte kan svälja, haha! Här ska inga detaljer utelämnas:) Sorry!

Ha en bra fredag gott folk och tusen tack för alla fina kommentarer igen! Love em!
XOXO Pernilla <3

Busy day

Yes, en busy dag som började väldigt märkligt! Jag släckte lampan 10.30pm igår, tänkte att mycket sömn skulle få mig frisk, har nämligen haft sjukt ont i halsen i över 4 veckor nu. Ni vet när man väntar att svälja så länge som möjligt, tills hela munnen är full med saliv för det gör så ont att svälja, haha! Precis så är det och jag är trött på det, men jag vägrar gå till läkaren, det gör jag bara inte! Det är konstigt för när jag precis blivit förkyld hörde min värdmamma det och då är hon alltid försöktig med att jag inte ska smitta någon och samma med barnen, men nu vet hon inte att jag fortfarande är "sjuk", så jag har vart jätte nära barnen, gjort deras mat m.m. men ingen har blivit sjuk så det är lite lustigt, men tur!
Hursomhelst, jag somnade direkt och vaknade när klockan ringde kl 11am imorse, så jag sov alltså mer än 12 tim men kunde lätt sovit längre!! Kollade datorn lite snabbt, 11.10 kollade jag mobilen och ser 3 meddelande och 1 samtal från min v-mamma att jag måste börja 11.10 istället för 11.45 för att hämta upp Kayla från skolan. Kristy åkte till Palm Springs imorse så jag visste att jag var tvungen att vara där 11.30. Kutade upp, gjorde mig i ordning i turbo fart och 5 min senare satt jag i bilen och rullade in på skolan precis i tid för att haha nu tänkte jag skriva picka upp(pick up)..hämta upp Kayla och Stratton, körde till Live oak park för att lämna av Stratton och hämta upp Parker. Körde hem och gjorde lunch för kidsen och jag åt frukost:) Kl 2 åkte vi till parken och mötte upp 2 andra barn och lekte en sväng. Kl 3 tog jag Parker och Kayla till Parkers karate, körde hem och bakade banana-nut muffins med Kayla ( blev grymt goda btw ), hann precis ta ut dem ur ugnen, in i bilen med Kayla hämtade upp Parker från karate.
Väl hemma lagade jag middag till kidsen, diskade, städade, badade barnen, läste böcker, sovdags. Städade lite till, vek tvätt och där var klockan 8.15pm. All dagar här är väl mer eller mindre busy, men nu är jag glad att dagen är över så man får andas lite!

Har precis plåstrat om alla mina 100 skavsår på fötterna sedan jag gick i D.C och då saknar jag mamma och pappa, de hade alltid de bästa lösningarna. Gör så här, ta lite alsolsprit, så gör vi så m.m. Bara sådana små saker man kan få för sig att man saknar ibland, haha! Stod och letade i familjens plåsterlåda idag, men plåster var väl allt jag kunde hitta och lite tejp. Här får man plåstra om sig själv minsann, haha! Tufft liv:)

Ska väl försöka sova ganska snart, blir en tidig och en lång dag imorgon också!

På söndag har jag och Nicole härliga planer...mamma håll i dig...
BUNGEE JUMPING!!! Det är på samma ställe som Jake och Vienna från The Bachelor hoppade. Det är från en bro ner i typ ett stenras och vatten tror jag. Usch, vet inte vad jag gör, men jag känner att jag måste ha lite utmaning i livet just nu annars blir jag uttråkad! Kul att jag är höjdrädd men det ska nog gå bra, fyy!!
Jag har ingen försäkring för extrem sporter, men jag känner att här är det 50-50, man slår sig väl inte bara lite halvt...haha!
Vi ska även hoppa fallskärm, men vi har inte tillräckligt med tid för det på söndag, så jag hoppas, hoppas att bungee jumping blir av på söndag:)

Saknar er alla<3

XOXO Pernilla <3

Pernilla Obama.

Yes då var man hemma 20 kakor och 2 kilo glass senare och det är dags för en uppdatering av ännu en gryyyym helg! Kommer bli svårt att toppa alla de grymma helgerna jag haft här i staterna när man kommer hem. Då var det väl bara att gnugga till geniknölen och se vad jag kan komma ihåg..
Börjar med en sjukt cool sak som hände i onsdags. Mina värdföräldrar var ute på middagen i Hollywood Hills på kvällen med en annan familj och dagen efter frågar jag hur det var och svaret blev:
- Det var kanon bra, tittade du på serien The. O.C?
- JAAA, jag var besatt.
- Vet du vem Ben McKenzie är? Vet inte vad han heter i serien..
- Ja, RYAN!!
- Vi snackade med honom hela kvällen, så himla trevlig kille.
- Ursäkta vad sa duuuuuu??
Jag blev helt galen, jag är besatt av serien och då har de pratat med killen hela kvällen. På den restaurangen introduserar de alla som kommer in pga att de är så många kändisar där.
De berättade massa om vad han sa och vad han gjorde, m.m. ( han var kortare än mig,haha) Han sa även att han älskade Manhattan Beach men det är så dyrt att bo där sa han. Mina värdföräldrar bara, Jaha jaa..haha! Vad fick han för lön efter OC åren egentligen?
Ahh, det är så coolt! De tóg hem mat därifrån till mig så jag har ju lite connection till honom, eller hur?
Ska nog börja hänga där..

Torsdag/ Fredag:
Jobbade fram till 8.30pm och för 1 år sedan hade jag nog stressat upp mig rejält över att jobba ända tills jag åker, planeringsmännsika som jag är men nu la jag barnen, Parker kom upp 10 gånger,jag stängde väskan och ringde taxi.
Åkte med Virgin America till Washington och jag blev verkligen positivt överraskad. Röda mattor, tända ljus och musik när man checkade in. Riktig lyx och planet var även det hur fint som helst!!!
De bokade in mig på en fönsterplats på vägen dit vilket var tur för 4, 5 tim gick sjuukt fort. Jag somnade , vaknade lite här och var sen var vi framme! Riktigt nice, men nu börjar något som inte alls var lika nice! Frusterarad jag bara tänker på det..finns en sak att säga:
INKOMPETENTA ***** AMERIKANARE!!!
Jag landade 6.15 på morgonen och Malin skulle hämtade mig vid 11 tiden så jag ville ju stanna inne på flyplatsen och vänta så man kunde slagga och äta lite. När jag gått av planet för att hämta min väska tänkte jag att om jag går ut för att hämta min väska kanske jag inte kommer in till gaterna igen. ( Ni vet hur det är att det bara är ett rullband och i stort sett inget mer där man hämtar väskan, och där ville jag inte sitta i 5 tim )
Innan jag lämnar själva insidan av flygplatsen går jag fram och frågar en gubbe om jag kan gå ut och hämta min väska och sedan komma tillbaka? Ja har du din biljett? Ja jag kom precis från L.A, så berättar jag hela historien. Ja men det går bra säger han du behöver bara gå igenom security igen. Okej bra!
Går ut och hämtar min väska men är fortfarande liiite skeptisk. Kommer fram till security igen:
-Nej här kommer du inte in.
- Va? Jag pratade med en gubbe och han sa att det gick bra.
- Nej du måste ha en biljett som tar dig ut från Washington.
- Berättar historien igen och tjatar.
- Du kan gå till dig flygbolag och be dem skriva ut ett boardingpass.
- Okej bra, en security vakt där såg att jag bloev lite sur tror jag så han sprang efter och frågade var som hände..
- Jag berättade och han berättade vart jag skulle.

Kom fram till mitt flygbolag och berättade historien..
- Nej det går tyvärr inte..
-Va??? Nu har jag pratat med 3 stycken som sagt att jag kan göra så, jag hade aldrig lämnat om det inte funkade.
-Finns det absolut inget du akn göra? Jag vill inte sitta ute och vänta i 6 tim.
- Tyvärr...
Jag har verkligen lärt mig att säga ifrån nuförtiden, men detta var inte direkt hans fel, det är den första gubben jag ville slå ner.
- La till mitt väldigt sorgsna och arga face och mumlade thank you och drog därifrån.

Envis som jag är ville jag gå ner till security igen för att bevisa att de hade fel, haha! Så jag frågade en donna där och nej det gick inte som sagt...mmm, hej då!!

Så det var inte mycket mer än att sätta sig på en stol och titta på ett rullband i 5 tim. The good news är att jag somnade sittandes kramandes med min resväska i någon timma, haha! Det fanns en affär där jag var och det var Starbucks, thank god!! Så lite frulle fick jag iaf. Det var den historien det, var väldigt frusterard för en timma, men det släppte för vad kan jag göra åt saken när det redan hänt? Inget.
Alltså för att slippa prata med folk i detta landet måste man typ spela döv eller stum. Alla pratar med mig heela tiden och ja det är jätte trevligt, det tycker jag men ibland går det för långt! Efter 5 min vet man för fasen vad deras faster heter typ..

Runt 11 träffade jag fina Malin på flygplatsen och åhhhh vad det är kul att träffa någon hemifrån. Vettigt folk, man vet vad man pratar om, kan snacka om platser, människor...Love it!
Spenderade fredagen i Washington D.C och herrejäklar det var 32 grader, stekande sol och vindstilla. Behöver jag säga att vi svettades? Hela helgen har vart så sjuk varm, jätte kvavt också, trodde bara djungeln kunde bli så varm, jag lovar! California har aldrig haft sånt väder så länge jag vart här..inte i närheten, vilket förvånade alla, haha! Frös ju nästan av att komma tillbaka till CA.
D.C var grymt, tycker det var en jätte cool stad, mysig också! Bara vetskapen om att Obama finns några meter bort gör saken bättre:) Besökte de vanligaste sevärdheterna och hade det allmänt kul!!
Körde sedan mot hotellet där även skolan äger rum i Baltimore, Maryland. Tog ett besök på IKEA på vägen och där blev det efterlängtade gifflar och singoalla som nu är slut tyvärr, haha! ( Såg dock att min värdmamma vart på IKEA i helgen och köpt 3 påsar gifflar och svensk musli,hon är väl för söt ) Checkade in på hotellet och tog definitivt en dusch!!
På kvällen blev det bio, SEX AND THE CITY 2 igen för mig, haha men Malin hade inte sett den och jag ser den gärna igen:) Kul att vi var 4 stycken på bion inkl oss, haha!
Innan bion började blev det Baskin Robbins till dinner:P Muums! Ungefär som Ben & Jerrys för er som inte vet, i kulglass! YUM!

Somnade efter 2 någon gång på fredagen och jag har aldrig fattat hur man kan somna i sin egna mening men nu vet jag..haha! Märke själv hur jag verkligen slumrade till när jag snackade så vi var tvugna att avsluta, haha!

Lördag:
Skolan började och ja tkr verkligen skolan var grymt bra!!! Hade inte vart kul alls om jag inte gjorde det med Malin tror jag itne, iaf inte i närheten av så kul!! Vi träffade säkert 20 svenskar varav 5 var från Jkpg så coolt, en från min skola och man hade gemensamma kompisar med nästan alla, riktigt kul!!
Hade lektioner från 9-8 på kvällen, sen var det filmkväll på kvällen. Jag hade massa bra lektioner som Life Skills, Stress management, Money, Boxing t.ex. Jag säger bara en sak, maten på skolan var gryym! Alla måltiderna var hur goda som helst, buffé med massor av god mat, men gud jag väger nog 5 kilo mer efter denna helg, det var snacks precis hela tiden och 10 oilka sorter av cookies. Chocolate chip, macademia nuts, white chocolate, peanut butter, Smarties m.m m.m. Har aldrig ätit godare kakor i mitt liv, de var varma, färska och mmmm!! Ni anar inte, glad att jag inte räknade antalet av alla kakor som nu ligger i min mage! Man var liksom tvungen att äta för att inte somna så det var ju inte direkt att man hade något annat val..eller hur?:)
Blev sängdags efter 2 även ikväll, det går att snacka i evigheter...

Söndag:
Lektioner även idag tex, grammatik, american politic, sports in america. Man fick välja på olika klasser men detta var de klasserna jag valde och de flesta var kanon bra!! Tiden gick waaay tooo faaast, som alltid! Vi har säkert garvat hela tiden, så grymt kul har det vart verkligen. Det är allt lite jobbigt att träffa folk hemifrån, då saknar man allt mer för man inser hur kul man har, men samtidigt vet man att Habo är som vanligt där hemma och finns kvar när jag kommer hem och förhoppningsvis alla vänner också, men lite hemmasug får man när snackar om allt och alla där hemma!!
Skolan slutade kl 5pm, Malin skjutsade då mig till flygplatsen i Baltimor där hon höll mig sällskap tills det var dags för mig att gå. Vi har jobbat på ICA i habo tsm så vi skrev även ett vykort till personalen på ICA, haha!
TACK MALIN för en helt grymt rolig helg!! Saknar dig redan massor, njut av de sista veckorna i staterna nu så ses vi i Habo igen, då blir det Style och bokskogen, haha!
- Nee, nu luktar jag också..
- Ne, men då var ni klara..
- Fyyy va ful du är!!!
- Chiilliiiiinnnn.

( Lite intern skämt gillar vi )
/ Love Phinies & Ferb.

När jag checkade in sa snubben att jag skulle fråga vid gaten efter en plats för han kunde inte ge mig ett seat number. Sure, no problem!!
Kommer dit och frågar:
- I don´t have a seat assigntment..
- Eh, okay. We are actually oversold, so do you wanna leave tomorrow morning at 6?
- What? NO, I can´t im working tomorrow( drog jag till med ). Fast jag skulle aldrig gå med på det eftersom jag redan bokat min biljett och är lovad en plats.
- Okay, I will get a seat for you.
Min mördarblick sa väl allt, haha! Ne men de försöker väl alltid att se om folk vill lämna över sina platser, men inte jag tyvärr.
30 min senare fixade han en plats som tur var.
Sen var planet 1 tim försenat också pga en storm, men inte några större problem!
Gick in i planet och ser att det inte finns någon dyna på mitt säte, bara ett stort hål. Jaha, var det, det bästa snubben kunde fixa tänkte jag? haha!
Då har sätet blivit blött så de väntade på ett nytt säte..så de kan bli:) Hemresan tog 5 tim o 30 min, lite halvsegt. Alltid svårt att somna när man sitter i gången tycker jag, men fick mig nog någon timmas sömn iaf, för jag gjorde inget annat än att bara sitta där i 5 tim, så jag borde somnat lite!
Älskar att flyga in över L.A på natten, det är helt fantastiskt fint, går inte ens beskriva!! Klev av planet och ser palmerna vinka åt mig. Då är jag hemma!! Borta bra, hemma bäst antar jag! Kul att det var kallare här bara, haha! CA vart är sommaren??
Tog taxi hem till kära The Strand vid 1 tiden och somnade  gott..

Idag måndag, vaknade, packade upp, tvättade, frukost och kl 1 åkte jag till Torrance för att ha min UPPKÖRNING! Haha, körde väl runt i MAX 15 min, ingen freeway el något, bara lite runt omkring här och var, fick backa längst en trottoar och jag märkte själv några fel jag gjorde under uppkörningen tex stannade för långt ut vid en limit line. Men vem fasen bryr sig när man klarade uppkörningen?:) YEEY, då har man ett amerikanskt körkort också!! NICE!!

Nu är det dags för mig att pallra mig till gymmet sen blir det nog bara hemmakväll för min del, för de flesta verkar jobba kväll!! Men.. The Bachelorette is on tonight..so I will be more than fine:)

Lite bilder måste jag väl bjuda på från helgen:)

The White House. De hade faktiskt massa press konferenser när vi var där så vi antog att Obama var där:)


I want to be Obamas assistant so freakin baaad!!!


Glassen smälte innan jag ens hunnit ta av pappret typ..haha!


WAA, jäklar nu skakade till här..jordbävning, jo tack! Blev det en annan gång när jag bloggade också, haha! Detta är nog min 4:e jordbävning på 7 månader. Ja så kan det vara!

En ring för varje delstat.


Abraham Lincoln!






HAHA! FYY, det var så sjukt varmt så mina fötter svullnade det dubbla typ och det kändes som om jag var gravid då fötterna kan bli som korvar..titta mina tår, hahaha. Så feta! fick knappt på mig mina sandaler som är löösa i vanliga fall. Härligt solbränna man fick också..


Fanns recept på IkEA och kolla in denna översättningen, haha! Janssons frestelse - Janssons temptation, HAHA!

BAGEL Mallan:) 


Hittade en klocka på flyplatsen av alla ställen, love at first sight så var tvungen att köpa den:)

Alldeles för stor dock men ska åka och förminska den nu faktiskt. Bara det inte kostar mer än klockan, haha! Står 20 dollar på klockan, ingen aning om varför, haha! Tro det eller ej, kostade bara 19 dollar:D


Hoppas helgen vart grym, men mkt tårta på nationaldagen också <3
XOXO Pernilla <3

flyget går mot Obaamalalala!

Obama Im coming...hang in there!!! Yes, jag Pernilla Karlsson ska till självaste Obamastaden. Baracks nuvarande hemstad. Yihaa! Ju mer jag tänker på det, ju mer excited blir jag faktiskt. Obama min största idol! Nästan att jag kommer kunna ta på honom:) Haha, det sjuka är att jag drömde inatt att han kom i en limo utanför Vita huset och det var en mega lång kö för att se när han åkte förbi och av alla de människor får jag den bästa platsen där ingen stod och där han åkte super close, men självklart dog min kameran precis i samma ögonblick och jag gick därifrån med zero pics. Haha, sjuk dröm, men lite besatt kanske jag är ändå!!
Såå, jag är riktigt taggad att åka till Washington D.C, med eller utan bilder på Obama!! Till vita huset ska jag, och jag kollade upp guidade turer där men det behövdes bokas göras minst 2 månader innan eller något sånt, så det var riktigt synd!! Well, vita huset från utsidan får duga:) Har jag tur kanske jag ser Obama dunka några basket skott med hans döttrar som han tydligen gör varje dag!
- Go Obama, Go Obama, You can do it, I know it, So show it!! Ooooooobama! Hejaramsan sitter där den ska då är det bara att köra!
10.30 imorgon kväll lämnar jag Los Angeles för Washington D.C. Ska spendera hela torsdagsnatten på ett flygplan, tar ca 6 tim. Så hoppas, hoppas på att jag ska kunna sova annars blir det lite halvjobbigt att missa en hel natt när man ska koncentrera sig i skolan en hel helg.
Framme i D.C klockan 6 på morgon, ska vänta på flygplatsen till kl 11 då fina Malin kommer och hämtar mig och vi ska göra D.C hela dagen:)
Lördag och söndag blir det lektioner i Baltimore, Maryland hela dagarna. Tror det kommer bli hyfsat kul faktiskt:) Kommer iaf bli grymt kul att träffa Malin, så om skolan av någon anledningen skulle suga så har vi varandra!!
Tänk att man nästan är halvvägs hem när man kommer till andra sidan USA, sjukt vad stort det är!

Fick idag reda på att vi ska till New York om 1 månad:) Yihhaa! Nu blev jag väldigt excited trots allt!! Ska till NY city 2 dagar sen ut till farmen där det blir poolhänh, de ska nog rida hästar och göra massa roliga saker. Nu är jag glad att jag ska med!!!
Ska även till staten Washington och Idaho i sommar, så det blir en del flygande nu, men det är nice:)

Annars har jag bara ägnat mig åt jobb, jobb och åter jobb denna veckan. Jobbar nämligen 37 tim på 4 dagar, så blir inte mycket tid över till annat. Imorgon jobbar jag tex 10 tim och jobbar ända tills jag måste ta taxin till flygplatsen, för mina v-päron har party! Nästan att man blir utbränd som au pair, haha!

Måste bara berätta en liten rolig händelse som hände igår. Jag stod med Kayla i badrummet och borstade hennes tänder och in kommer deras pappa och Parker står i dörröppningen. Han kommer in och säger:
- Ahhh, Kayla I need to go to the bathroom sooo bad ( och håller sig för rumpan )
- Then go, säger Kayla och skrattar lite.
- Plötsligt kommer det världens mega brak....haha! Då har han en pruttkudde innanför brallorna!
Alla börjar as garva och då säger han:
- Pernilla is a part of our family, so we just have to share this kind of stuff with her, och där står jag och aaas garvar! Så oväntat, men så kul!

Ja så kan det bli i denna familjen!!

En fråga, har The Bachelorette och So you think you can dance börjat i Sverige nu?
Det är så lustigt jag tror fortfarande det är mars i sverige, jag går runt och tänker att det fortfarande är kallt och lite snö, men helt sjukt att det är juni, REDAN, och tydligen hos er också, haha! Ni får också sommar minsann.

Nu måste jag packa klart och fixa det sista, borde nog få mig lite sömn inatt!
Gud vilket flummigt inlägg, förlåt! Är lite distraherad av andra grejer känner jag.
Ha en grym helg, får se om jag blivit Obamas nanny nästa gång jag skriver eller inte;)
XOXO Pernilla <3

Summer in L.A

Sommar, sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol...eller hur går den? Sommar i L.A!!! Äntligen har sommaren hittat hit för några dagar iaf. Hur kul är det faktum att det inte vart så dåligt väder i Kalifornien sedan typ Lincolns tid..nästan! Inte okej, när jag väl är här för ett år känner jag, haha!
Jag tänker iaf att hur dåligt det än är här så kommer det alltid vara bättre en Sverige, antar att det är så man får resonera:)

Så, denna långhelg som vart här i USA hur har den spenderats?
Jo, jag började kl 9 igår morse, organiserade Parkers rum och försökte slänga leksaker eller ge bort och det är fasen inte lätt när ungarna är med..
- Ahh, I have been looking for that one..
- That is mine Parker, no it is mine, NOOO ( Kayla börjar lipa )
Kan vi ge bort denna?
- Är du inte klok? Det är ju en nyckelring..
- Ja, men Parker hur ofta leker du med den?
Kan vi slänga denna?
- Neej! 
Parker för allt du säger ja till måste du veta exakt vart du vill lägga det, för vi måste organisera bättre. Du har FÖR mycket leksaker, det kommer alltid nya. Hur ofta leker du med den t.ex. Vad är det ens?
Typ så där lät det, haha! Ibland slängde jag lite saker när de inte såg för jag vet att de aldrig kommer fråga efter det iaf, men Parker råkade titta i soppåsen och blev lite upprörd för vissa saker jag slängde, haha!
Jaja, det gick hyfsat bra iaf!! Lyckades väl bli av med lite skit!

Blev lite scooterride, hide and seek m.m. Fick rast kl 1 och då sprang jag ner och la mig på stranden i 3 tim. Ahh, sommar, love it! Hör det här då. Pernilla tog årets första dopp i Stilla havet:) Och Stilla havet gör INTE skäl för sitt namn kan jag lova er, Herrejäklar!
Har hört att det ska va sviiinkallt i havet, men gick i och tyckte det var riktigt skönt! Vågorna är alltid hyfsat stora här, men tyckte inte de såg så stora ut tills jag kom ut och insåg att de var dubbelt så höga som mig..Galet, jag åkte runt som en jäkla torktumlare där ute, haha! Kom upp som en riktigt snygg dränkt katt på stranden:) Ett riktigt skönt premiär dopp, men helt crazy vad strömt det är och jag gick kanske 4 meter ut. Samma dag förklarade min värdpappa för mig hur jag ska simma och göra om jag fastnar i en ja nu kommer jag inte på namnet..men ni förstår. När det bara går runt runt i strömmar och man inte kommer ur den. Så det känns tryggt!
3 timmars solning i detta landet är som 3 veckor i Sverige, no kidding! Solen tar så sjukt bra. ( Mamma jag brände mig inte ).
Började jobba igen kl 5-7.45. Hela familjen satt i Jacuzzin när jag kom upp, så jag badade barnen och en annan familj kom över så det blev middag för kidsen m.m.
Efter det åkte jag till gymmet och target en sväng, sen blev det nästan läggdags!

Idag är det memorial day här, vilket innebär att de flesta är lediga. Jag fick äran att gå upp med Kayla, Parker och Parkers kompis i morse 6.30. 6.35 kommer killarna in med gigantiska ficklampor, Pernilla, we are awake.
No way? I thought you were asleep. NOOOT! Då var det bara att pallra sig upp och göra frukost till barnen m.m. Lekte lite med kidsen, städade, vek tvätt m.m sen fick jag sluta 11.30.
Åkte till gymmet en snabbis, gick ner och la mig på beachen 2 tim, precis lika nice idag. Mycket folk, många volleyboll spelande killar. Hamnade även mitt i en flock med grabbar som spelade amerikansk fotboll, jag bara väntade på att få ett skott i huvudet, haha! 
Blev även ett dopp i det blå idag. Det är någon konstig temperatur på vattnet som gör att det är så skönt, för egentligen är det nog väldigt kallt, men jag gillar det:)
Hade lite picknick med mig själv på stranden, sen gick jag upp och började packa till Washington. Ska jobba 40 tim på 4 dagar nu så kommer inte ha mycket tid till att packa i veckan. Familjen är hos deras kusiner i eftermiddag så nu spelas den högvolym här i huset:) Har även passat på att springa runt och dansa lite, men det skulle jag nog inte gjort ouppvärmd för nu har jag skit ont i ryggen, haha! Inte så rutinerat av mig!
Som sagt, åker till Washington D.C på torsdag kväll, framme på fredag kl 6 i D.C. Där ska jag träffa Malin från min hemstad och vi ska göra D.C för en dag:) Yihhhaa! Lördag-söndag blir det weekendclass i Baltimore, Maryland. Kommer nog bli kul, om inte annat har jag Malin:)

Den 5 juli ska vi antingen bila upp längst hela kusten med min värdfamilj eller så ska vi åka till New York och hälsa på min värdpappas släkt. Det är dock inte bestämt om jag ska med till NY och det blir det. Beror helt på biljetterna. Jag är fine med vad det än blir faktiskt, det är skönt att vara ledig så klart, men åker vi till NY ska vi spendera 2 dagar i NY city och resten ute på deras farm som tydligen ska va super fint, och jag är ju här för att uppleva så det hade vart kul, men det spelar faktiskt inte så stor roll om jag ska vara ärlig! Får se hur det blir:)

Nej, nu måste jag fortsätta packa, så nu får det räcka med uppdateringar! Ska dock bjuda på några kort från dagen. Glömde kameran till beachen, så tog lite kort från vår balkong istället!







Från min balkong:)


Kan ni se hur de målat lifeguard husen? Alla i hela L.A är målade i ngn blommig art. Usch, jag föredrar de gamla vanliga! Det var bättre förr helt enkelt:)


Nu ska jag återgå till min packning!
Tack för gratulationerna på namnsdagen familjen. Hade helt glömt att det var Pernilla dagen idag:) TACK!
XOXO Pernilla <3
RSS 2.0