Vilda äventyr!

Woho...det är nyårsafton i Sverige nu:) Tänk att vi kommer vara på helt olika år imorgon! När ni har 2010 har jag forfarande 9 tim kvar av 2009, coolt ändå!
Nu tycker jag nästan det känns värre att vara borta på nyår än på jul..jag älskar traditionerna på nyår..åker ut med familjen och massá andra familjer och åker pulka och grillar korv, sen blir innebandyspelning barn mot vuxna, bastusittning och sen träffar man kompisarna på eftermiddagen och gör sig iordning tillsammans, lagar mat och förbereder sig för en förhoppningsvis grym nyår:) Det saknar jag sjukt mycket i år. Imorgon kommer jag förmodligen inte göra ett skit..ta hand om barn. Just nu har jag så ont i magen att jag knappt kan stå upp, så min positiva anda försvann lite idag..Hoppas verkligen det försvinner imorgon!!
Kanske lite vin gör susen imorgon, haha! Min värdfamilj är verkligen ett stort fan av viner, så om man inte gillar vin innan man kommer hit, gör man det definitvt efter detta året!

Idag har jag jobbat nästan hela dagen..jag och Kayla var ute och försökte hitta en liten backe att åka pulka i, vi hittade faktiskt några små snöhögar och det var sjukt kul:D Om man kliver i snön så går snön till mina lår, det är riktigt mycket snö här nu!! 
Senare på dagen åkte jag upp med Kayla till backen och stannade och drack lite hot cocoa med familjen och deras vänner och släkt..mysigt att få lite afterski feeling:)

Sen hade jag 2 tim off och då bestämde jag mig för att gå till mammoth village där det finns lite shopping m.m och med kartan i högsta hugg började jag vandra med start från skidbacken, och jag lyckades ta genvägarna och kom fram:) Gick runt lite och det var en mysig liten by..haha!
Värre var det att komma hem eftersom jag inte skulle gå samma väg hem..jag började gå, men såg på kartan att jag nog gick åt fel håll. Vände om och tänkte, varför inte bara fråga någon, jag börjar ju snart! Frågade en DUM engelskman som trodde han visste exakt vad han pratade om..du ska gå dit sa han och pekade!
Okej tack. Jag var 99 % säker på att det var fel väg han sa..men jag beslutade mig för att lita på honom..
vilket jag ångrade hela vägen. Nu gick jag den vägen jag kom ifrån, men då kommer jag till skidbacken inte hem. Som tur var visste jag vart jag var, så jag kom hem..men ändå, jag blev så arg att jag inte bvara litade på mig själv!! Den tomten visste ju inte vad han snackade om, haha!
Var ute på en 1, 5 tim promenad iaf, vilket var skönt:) Behövs efter allt onyttigt jag käkat idag, puh!

Förutom magonten så har det varit en hyfsad bra dag, det går framåt här också. Jag har lärt känna mig själv att jag behöver lite tid att vänja mig vid nya saker som dessa. Det blir på något sätt en liten vardag här också..
Det bästa är att vi KANSKE åker hem lördag..hoppas hoppas!

Nu vill jag önska alla nära och kära, läsare och främlingar världens bästa nyår som förhoppningsvis blir oförglömlig!!!
Gott nytt år!!!!!!!!!!!

Nästa inlägg blir väl 2010-Yeaah! Good bye 2009..Jag har haft ett riktigt bra 2009, så många roliga saker som hänt under detta året att jag aldrig lägger 2009 bakom mig!!!
Men 2010 du är hjärligt välkommen du också.

Va rädda om er imorgon!! ( idag blir det väl för er )

XOXO Pernilla <3

Snakes.

Positiva tankar, positiva tankar! Nej, jag försöker inte intala mig själv jag sprudlar av glädje=) Lite ironi finns det nog i den meningen, men fakrum är att denna dag inte varit rena pesten!!
När jag gav mig ut på min runda här i bergen blev jag glatt överaskad, det var så otroligt vackert här uppe..solen sken, perfekt väder och att bara gå runt uppe bland hus och snö, men stora vita berg var helt fantastiskt! Att gå upp för en backe här är typ som att springa maraton, haha! P.g.a den höga höjden är det riktigt jobbigt, men när jag kommer tillbaka till manhattan kommer jag ha grym kondition ( hoppas jag ) eftersom kroppar producerar mer röda blodkroppar här uppe!
Jag gick och gick och visste egentligen inte vart jag var på väg men till slut kom jag till skidbacken, vid liftarna och allt! Även om jag får en hemlängtar känsla när jag ser allt detta så njöt jag lite av promenaden! Vill också ha skidsemester med min familj. OCH jag vill åka skidor:) Blev rikitgt sugen idag!
Tack alla för hjälpen med minneskortet, jag har tyvärr redan testat det och det funkar inte i min dator:( Bilderna får alltså vänta lite, men de kommer:)

Idag har jag i stort sett bara hämtat och lämnat barn och vuxna i backen hela dagen..det tar 1 min att åka dit, haha! Har även lekt lite i snön med Kayla och ett annat barn JT och när Kayla ville äta snö sa jag att det inte var en bra ide för då kan hon får magknip och diarre om hon har otur. De fortsätter och frågar och jag försöker förklara att man kan få mask i magen att det är små larver som finns i snön som kommer in i magen..men jag visst inte vad larver hette på engelska så jag drog till med snakes..haha! Jag sa att det var pytte pytte små snakes som man inte ens ser för de är så små....
Och där började utfrågningen..stackars barn, nu trodde de att deras magar skulle fyllas med ormar!
- JT: Men, hur kommer de ut?
- Jag: De kommer ut i ditt bajs, haha
- JT: Jaha, nu förstår jag..de kommer ut när de behöver gå på pottan eller? Säger han helt allvarligt.
- Jag: Ah, precis..haha!

Denna diskussion om dessa "snakes" fortsatte länge..efter typ 20 min sa jag till Kayla( hon såg nämligen lite skrämd ut) ..Kayla du förstår väl att det inte kommer komma några snakes i snön här, de är så små att de inte syns..de kommer endast i din mage om du äter snön..inget kommer hända!
( detta har jag försökt förklara i typ 20 min, men Kaylas svar blir)
- Ett långt OHHHHH, som hon alltid säger när hon förstår något..haha!

Hoppas de inte får mardrömmar:)

Kl 17 åkte jag och Veronica den andra babysittern och gick på bio, den enda filmen som visades var, Sherloke Holmes, vet inte ens hur det stavades..haha! Inte alls min typ av film, men de va kul att komma ut lite iaf.
Nu ligger jag här i mitt rum den sista natten innan jag flyttar ut till sängen i hallen:(

Fatta det är snart nyår helt sjukt! Det kommer bli en helt vanlig dag, men ändå..nytt år är väl alltid trevligt!
Mer träning står på listan..

Imorgon ska jag ha hand om Kayla från 8-14...Hon kommer bli crazy här inne i stugan..måste hitta en pulka backe eller nåt! Sen på eftermiddagen kommer fler barn hem hit som vi ska ta hand om och föräldrarna ska träffas i ett annat hus..6 barn var lite väl lite tycker jag:)

Snart halvtid här:)
P.s. Det är snöstorm här ikväll!!! Hur är det hemma?

XOXO Pernilla <3

En dag närmare målet..

En liten uppdatering såhär på tisdagsförmiddagen sitter väl inte fel..
och där var den uppdatering slut typ..Så mycket har det hänt här ungefär! Igår åkte barnen skidor på förmiddagen, sen hade jag barnen inne hela eftermiddagen..sen var jag ute och provkörde deras stora mega bil igen. Det är mycket snö här nu, så de ville visa mig så jag känner mig säker. Jag ska nämligen skjutsa och hämta upp dem nu i veckan i backen.

Har precis avslutat en utsökt frukost..sjutk vad mycket gott, som hotell!! Det är det enda roliga man har här i bergen..ÄTA! Nu ska jag faktiskt ta på mig kläder och gå ut och gå en runda, mycket snö och sol så det är väldigt fint:) Sen ska jag hämta upp barnen från skidskola och senare ikväll ska nog jag och den andra barnflickan som är med ( hon är 37 år, ser dock ut som 22 eller nåt) gå på bio här. Skönt att få komma ut lite iaf!

Jag var ganska positiv när vi åkte hit i söndags, för jag tänkte att det kan faktiskt bli ganska kul..vara ute mycket, hänga i backen och åka pulka m.m. Riktigt så blev det inte! Jag är bara inne i huset och tar hand om barnen när de inte åker skidor..och när jag är här längtar jag hem. Mest efter manhattan beach, men också efter familjen för allt påminner mig om när min familj vad på skidsemester när vi var små jämt. Så när man ser alla familjer i backen, mår jag bara dåligt och saknar alla!!
Förlåt att jag inte är så positiv, jag försöker men ser inte så mycket positivt i det hela! Det hela gjorde det inte bättre när jag igår fick reda på att vi åker hit om några veckor igen med 2 andra familjer i januari, sen i februari igen!!

Nu ska jag ta mig ut från huset en sväng, kanske tar med mig kameran:) Men bilderna kommer när jag är hemma igen, har ingen sladd!
Hoppas alla mår bra och att nyårsplanerna går bra:)

XOXO Pernilla <3

Svininfluensan?

Då var man uppe i bergen igen, det är väl för kul! Resan hit gick väldigt bra, 6 tim med barn i bilen låter värre än vad det är, de är väldigt duktiga i bilen måste jag säga=)
Jag drack 3 vattenflaskor på vägen upp för att verkligen vara på den säkra sidan..blåsan spricker nästan men hellre det än mammoth sjukan igen!
Och på tal om det..idag pratade vi om när jag var sjuk förra gången och det första den andra familjen som är här sa var: Hej Pernilla, så du vet så har vi en toalett här och en här, en där uppe...haha!
De sa idag att jag förmodligen hade SVININFLUENSAN förra gången när jag var här, för jag hade alla symptomer man kan ha typ..Yes, då har man vart ett svin också=) Då får man väl inte det igen iaf!
Era klenisar som går och vaccinerar er som dårar där hemma..

Som jag mår nu mådde jag INTE när jag kom hit förra gången, så jag hade förmodligen något på gång redan på vägen upp hit..det förstår jag nu. Det känns mycket bättre nu, but still..Mammoth kommer aldrig ligga mig varmt om hjärtat. Det är bara inte min grej och det enda jag kan tänka på är när jag får komma hem till Manhattan Beach igen!! Alla är jätte snälla och trevliga här det är absolut inte det..men alla måste väl inte gilla mammoth?

Haha, måste bara säga, det första alla barnen sa när de kom hit var. ( den andra familjens 4 barn ) :
- Var är Pernilla? Är hon sjuk? haha..nej jag är inte sjuk:)

Nu har jag mitt egna rum i 3 nätter, riktigt skönt sen byter jag med den andra barnvakten så hon får detta rummet och jag får sängen i hallen. Så nu gäller det att njuta av sin privacy!!

Imorgon fick jag sova ut för barnen är på skidskola, så börjar klockan 11, sen har jag ingen aning om vad som händer. Kanske kommer det en mega tornado så alla måste lämna mammoth och åka hem..jag vet inte!!

Ta hand om er därhemma och njut av ledigheten!!!!
XOXO Pernilla <3

pediatrician i Hollywood?

Min lediga dag började med sovmorgon om kl 9 räknas som sovmorgon? Hemma var sovis närmare 11, men här har det bytts ut till 8.30-9.00..de gillar jag inte! jag vill ju bli pigg!!
Nog om det, på morgonen tog jag det bara lugnt och packade, åt frukost, tittade lite tv. Stackars lilla Parker hade spytt flera gånger inatt också, ponken! Han mår bättre nu iaf, tur det!
Idag är det stor rea dag här, men jag var inte crazy och gick upp kl 6 för att shoppa direkt, men kl 14 idag åkte jag en sväng till ett köpcentrum och jag tycker inte alls det var någon bra rea. Istället kom jag hem med 3 saker från Forever 21, tyvärr inga rea varor, men de va värt det:)
Tröttnade efter 1 affär, så det blev överstökat ganska fort, åkte istället hem och tog på mig träningskläderna och gick till piren. Har aldrig varit ute på piren sedan jag kom hit, inte ända ut..så nu var det dags..det var ett litet gulligt cafe och museum där ute:) Fick sånt lyckorus när jag var där..solnedgången, ställde mig att kollade på alla surfarna som tog vågorna lätt som en plätt. Det är sjukt vad vågorna är större än vad man tror när man tex står inne i huset. Då slog det mig verkligen att jag inte kan komma på något bättre ställe att bo på..om man ser till platsen. Helt underbart!! Behövde den lilla lyckostunden:)

När jag kom hem var barnens morbror eller var det va här och hälsade på och han är barnläkare inne i Hollywood..MITT DRÖMYRKE...så coolt och han sa att jag kan få komma in dit någon gång så kan han visa mig runt på sjukhuset och jag kan få vara med honom och sånt...JA TACK!!!Waa, jag blev helt exalterad..här gäller det att knyta kontakter=) Han var så himla gullig, en äkta läkare! Lite inside info är att hans man är någon kock och tränare om jag förstod det rätt för kändisar, så för ett tag sen gjorde han frukost till Jennifer Lopez när de ringde honom..haha! De bor i hollywood hills och det är allmänt coolt:) 
Åh, vad jag vill va med honom på sjukhuset någon dag!!!!
 
Jag vill också vara barnläkare i hollywood!!!

Nu har jag pratat med massa på msn och samtidigt dricker jag mitt Lussebulle te som familjen skickat...MMM säger jag bara, så otroligt gott:) TACK! 

Behöver lite hjälp, hur skrämmer man bort en man/kille? Det räckte inte att säga att han skulle kunna vara min pappa..rent tekniskt,det tyckte han var kul sagt...inte så va? haha. 
 inget verkar hjälpa och jag vill inte vara otrevlig eftersom han är jättesnäll för övrigt!! Antar att det bara är att låta det rinna ut i sanden...
haha! 

Nu ska jag äta mat och nog dricka min julmust och ladda krafterna inför veckan i Mammoth!! 


 

XOXO Pernilla <3

En jul jag sent kommer att glömma - på gott & ont!!

Ja, det finns bara en sak att säga..här blir man inte uttråkad iaf. Detta bör läsas, men håll i er det blir en blandning mellan skräck och förtjusning!!
Var ska jag börja?
Julafton ja..
Gick upp och skypade med familjen och lite släktingar och innan julen såhär så har jag inte känt något alls, inte direkt hemlängtan eller något bara vanligt. När jag öppnar skypen sitter min pappa utklädd till tomtemor, haha! Sjukt kul pappa, inte visste jag att tomten var transa:) Sen fick jag se hela familjen, släkten och allt och då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Visste inte alls att jag skulle reagera så, men det är väl inte så konstigt antar jag! Det var jättekul att skypa med alla även om det nog fick mig att sakna dem mer. Min värdfamilj kom in när jag skypade och sa god jul till alla i min familj också, så gulligt av dem! Efter skypen började jag jobba och de var så gulliga hela dagen och undrade hur det var med hemlängtan om jag mådde bra och allt, men det kändes faktiskt jättebra, det var bara lite jobbigt att se dem!!

Det var lite vänner över på lunch här, sen gjorde vi oss iordning för kyrkan som var frivilligt för mig, men jag hängde gärna på. Hemma brukar jag inte vara super exalterad över att gå till kyrkan direkt, men jag gillade verkligen det här. Så mysigt och alla var så trevliga och öppna. Prästen var riktigt cool och tackade jesus för skypen så alla kan prata med sina släktingar runt om i världen. Jag bara; What the hell dude? Det är faktiskt en svenne som uppfunnit det. Ge inte Jesus cred för det också, haha! Jag tänkte det iaf:D
Efterkyrkan åkte vi till deras vänners hus för lite party, med massa barn och familjer, mat och gottebord!! Som vilken fest som helst egentligen förutom................

Jag börjar skaka nu när jag ska berätta det;
Okej såhär var det, jag satt med Kayla och en annan liten tjej i soffan och kollade på Grinchen. Kayla vill ha lite popcorn som den andra tjejen så jag går och hämtar lite och ger henne. De sitter glada och myser i soffan. Plötsligt hör jag kayla börja hosta och jag kollar på henne och hon fortsätter hosta, jag frågar henne om hon är okej och om hon kan säga sitt namn?
Jag vill förstås att hon ska säga KAYLA, men istället nickar hon bara. ( jag skulle nog sagt vad är ditt namn istället, men men) Jag börjar förstå att det inte står rätt till för hennes ögon blir glansiga och plötsligt sluter hon ögonen. Jag slänger runt henne och börjar slå henne i ryggen och skriker på Don hennes pappa. Han kommer och fortsätter slå henne i ryggen och han ropar på en annan vuxen som är barnläkare.
Läkaren får till slut henne att börja gråta och får ut det. FY FASEN, det var de värsta sekunderna i mitt liv vad jag kan komma på nu. Kristy och Don tog med henne ut och lugnade ner henne, och jag som alltid har lätt för att börja gråta..började som sagt att gråta..all must gick ur mig och jag blev också rädd och man skyller allt på sig själv!
Alla var såååååååå himla gulliga, kan inte ens beskriva, jag har aldrig fått så många kramar på en och samma stund, haha! Don kramade mig säkert 10 gånger och sa att jag gjorde ett jättebra jobb, men hur ska man ta åt sig det, det går inte i en sån situation.
Att alla hela tiden sa att jag gjorde det rätta och om inte jag varit där och kollat henne så hade det gått illa..det gjorde mig mer rörd och ledsen för jag beundrar alla här hur omtänksamma alla är!!!!!
Puh, tårarna slutade inte rinna!!!
Det viktigaste är att Kayla mår bra, men usch jag vaknade flera gånger i natt och tänkte på det. Så fort jag hör någon hosta stannar mitt hjärta...Tänk om jag är själv någon gång?
Vi ska iaf gå en kurs i detta nu, allihopa! Det känns lite bättre.

Nog om det tragiska, nu till något kul:)
Igår kväll satte vi ut kakor och mjölk till tomten vid den öppna spisen och morötter till renarna, haha! Alltså dessa barn tror så stenhårt på tomten att det finns inte, jag kan typ inte hålla mig:)
Idag juldagen är deras stora dag här och jag fick vara med på det jag ville, inget räknades som jobbtimmar,men självkart vill man vara med:)
Gick upp kl 9 och gick ner till familjen för att ge dem sina presenter och mysa lite med dem, man vill även ge dem deras familjetid också.
När jag kom ner kommer barnen skrikandes och är helt ivriga med kramar och presenter och Don sa att jag hade en Rockstjärna effekt när jag kom ner, haha! Själv tror jag mer det var barnens spänning efter att santa varit där:)
Det var så mysigt på morgonen, de öppnade mina presenter och jag tror faktiskt de blev riktigt glada, de lekte iaf med allt:) Jag fick också massor av fina grejer av dem och jag öppnade alla min fina svenska presenter också. Jag har verkligen de bästa "familjerna" blir det nu!!! TACK ALLA!!!!!!!! Gjorde oss iordning och for till Long Beach där släkten höll hus och där var det verkligen super mysigt också, alla barnen är så söta och jag älskar släkten!

VEM HADE INTE KÖPT EN JULKLAPP TILL MIG OM INTE....Grandma Jackie såklart!!! Ni vet grandma jag berättat om innan som jag älskar? Jag vill bara ta med henne och hennes man hem till sverige. Åh, vad jag gillar dem:)

Maten var abslout inget att hänga i granen, Svenska julbordet slår det med hästlänger!! Go Sweden! Fick berätta för alla hur en typisk jul var för mig hur vi gjorde och de tycker allt vi är lite konstigt som kollar på en tv-show på kvällen..hur ska man förklara svensson svensson?? haha! Alla hade det trevligt, Jackies man satte på julsånger och gick runt och vrålade..hhaha! Jag gillar hur öppna alla är, det är bara köra på:)
Parker började tyvärr må lite dåligt på eftermiddagen/kvällen men han blir sådan ibland, börjar gråta och inte vet vad han vill, men det slutade med att han spydde och vi fick åka hem:( Stackarn, på juldagen!! Vi hade vart där hela dagen så vi skulle ändå åka senare men ändå:(

Väl hemma pratade vi lite och Kristy sa, Pernilla när du kom ner här imorse och se hur glada barnen blev var helt fantastiskt...och nu säger jag INTE detta för att ni ska säga eller tycka, åh va duktig du är, för jag tycker absolut inte själv att jag är någon speciellt bra au pair egentligen. Jag vill bara säga hur mycket man uppskattar att höra sånt. Sådana små kommentarer gör så mycket!!

Jag är super nöjd med min jul här i Amerika den skiljer sig inte jättemycket från Sverige ( nu talar jag för min familj ) det är lite samma upplägg ändå:) Jag saknade alla hemma väldigt mycket och jag har insett vad det är som betyder något. Det låter vuxet, men det är så sant! Att jag får möta så mycket människor här har gett mig ett helt nytt perspektiv på saker. Nu älskar jag att möta nya människor och få ta del av deras upplevelser!

Nog med deeptalk det är inget för mig, haha!
Nu ska jag avsluta denna fina juldag med én riktig rolig kommentar jag hörde från en tjej på festen igår kväll.
En 8-årig kille var på toaletten och inne i badrummet var även 2 andra killar och en 10 årig tjej och en 3 årig tjej..
Killen på toaletten ställer sig upp och den stora tjejen får syn på hans privata delar. Hon springer ut till mig och skrattar...hon fortsätter och skrattar och säger vet du vad?
- Nej vad, berätta säger jag?
- Hon skrattar och får knappt fram det, jag såg hans..du vet..hon asgarvar och säger:
- It looked exactly like a HOT DOG.


hhahhaaa..jag garvade säkert i 5 min efter den kommentaren:D
om ni inte slutat läsa så förstår ni att det varit blandade känslor denna julen! Jag är iaf glad att vara här och ännu gladare att jag har alla underbara människor där hemma i Sverige och alla omtänksamma personer här i staterna!

Nu avslutas det med lite bilder på de senaste dagarna:)
Hoppas ni haft en underbar jul som ni förtjänar allihopa!!!


Här är allt jag köpte för presentkortet jag fick av mina v-föräldrar!! Allt detta för 141 dollar, egentligen 255 men de får allt för halva:)




Juldagsmorgon!


Mina fina presenter:) Av värdfamiljen fick jag, strumpor, escada parfym, presentkort på sportaffären, massa biocheckar nötter och kakor som santa kom med, haha! Sen ser ni längst ner den lilla guldrenen-den fick jag som jag ska hänga i min gran nästa år om inte jag är här så jag inte glömmer det..hur gulligt är inte det??
Allt det andra fick jag av familj och släkt i sverige, TACK såå hemskt mycket att ni skickade allt detta det är så snällt av er alla! Alla presenterna var helt perfekta:D


Denna och ett halsband inuti fick jag av Jackie och Bill:)



Kort på några i släkten:)


Haha, det ser ut som en 90-årig hand, men såhär blev naglarna iaf. Så glad att det är mina egna naglar, när jag kommer hem till kalla sverige kommer de sluta växa så fort igen:( Hjälp, vilket problem!!


Nu är det slut med bilder för den här gången, nu ska jag sova och imorgon är jag LEDIG!! Ska vila innan det bär av mot Mammoth på söndag! Vem vill byta med mig?

God jul igen. Hoppas ni mår bra imorgon efter era äventyr på juldagen!!

XOXO Pernilla <3

God Jul <3

GOD JUL TILL ER ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det får bli ett litet kortis inlägg nu, för sen kanske jag inte har tid i dagarna. Idag har jag jobbat, jag och barnen var på biblioteket sen var vi och åt lite mexikansk mat:) Ute på en springrunda, sen hem började jag jobba igen!!
Jag har nog kommit in i en liten svacka..jag känner mig inte alls entusiastisk över jobbet och den närmsta veckan vill jag bara elda upp. Positivt va? haha! Jag känner bara att julen betyder inte så speciellt mycket i år, allt känns bara som vanliga dagar, imorgon är ju ingen speciell dag för de här..det enda vi ska göra är att gå till kyrkan och gå på en middag, men de gör de ju jämt, hehe! och jag ska jobba heela dagen. Det roligare är att jag ska skypa med familj och släkt imorgon bitti:) Ska bli riktigt mysigt, men även lite jobbigt för då kommer jag inse hur jag saknar julen hemma!

På juldagen blir ju den stora dagen här, med klappar och fest!! Kommer bli spännande att se om amerikanarnas jul är något att hänga i granen?! Återstår att se:)
På söndag åker vi till kära Mammoth och stannar där 1 vecka. Ångesten kommer krypandes.. Behöver jag säga hur mycket jag längtar tills nästa år???? 2010, yiihaaa!! Det bästa med att åka till Mammoth är att jag älskar att komma hem till Manhattan Beach efter:) Det är verkligen lycka!!

Nu skulle inte detta bli något deppigt inlägg, jag är glad att det är jul iaf och att jag har underbara vänner och en underbar familj som bryr sig och mår bra!! Det är väl det som spelar roll:)
Hoppas ni får en helt underbar julafton allihopa!! Sj kommer jag sova under hela er julafton i princip, haha! Lustigt det där!

Hälsa Kalle Anka o Co från mig att vi ses nästa år:)

Merry Christmas<3
XOXO Pernilla <3

FF.

Hej alla fina vänner, familj, släkt, läsare m.m :)
Hoppas ni alla mår bra såhär inför julen, sj kan jag inte förstå att det är julafton om 2 dagar jag har inga känslor överhuvudtaget. Jag har lite julstämning men jag vet inte om jag ser framemot julen eller inte, jag vet inte om jag kommer längta hem eller tycka det är spännande, jag vet ingenting faktiskt. Jag bara tar allt som det kommer:) Det sägs ju att julen ska vara det jobbigaste med att vara borta såhär, så då har man det värsta över snart. Jag tycker inte det varit så speciellt jobbigt än, men det kanske kommer, eller så kommer det inte. Det återstår att se!
Jag är iaf klar med alla julklappar vilket känns riktigt skönt:) Ingen mer stress över det! Hoppas dock att posten ökar lite så de svenska klapparna kommer fram innan torsdag!! Posten är ju inte den pålitligaste här i världen, så varför ens hoppas egentligen, men julen handlar ju om hopp så jag hoppas lite till:)
Ne, nu får det vara slut med det poetiska, vad har jag ägnat mig åt den senaste dagen?

Igår jobbade jag största delen, sen var jag på Target och inhandlade det sista och det tåls att sägas igen.
TARGET är guds gåva till världen!! Blir lycklig bara jag går innanför dörrarna. Om du inte behövde något innan du går in har du genast 10 saker i korgen 2 min senare, I promise!

Idag har jag också jobbat hela dagen och nu i eftermiddag åkte familjen till min värdmammas pappa och ska sova där inatt så jag har huset för mig själv!!!!!!!!!!!!!! Yihaa! Vad gör man då?? Jag hänger ändå bara på mitt rum, men man sätter på RNB på högsta volym och shakar loss med öppna dörrar och njuter att ljuden i mina öron har bytts ut från - " du skär upp korven fel, jag vill inte ha den"  till - " Lady Gaga - Bad Romance"
Nu låter det som mina värdbarn är hemska, det är de absolut inte, jag älskar dem, men lite omväxling är riktigt skönt!!!

Nu i eftermiddag lyxade jag till det med att gå och göra manikyr och pedikyr..älskar det! Speciellt när man får massage också! Gjorde franskmanikyr med mina egna naglar, alltså utan förlänging, riktigt duktiga är dem:) Det tråkiga är att imorgon kommer säkert hälften åka bort när jag skrubbar stekpannor igen, haha!

Idag fick jag julklapp av mina värdföräldrar..Åh, de är bara för snälla! Fick ett presentkort att jag imorgon får åka till en stor sportaffär här och handla för 50 dollar vad jag vill, men eftersom de får nästan halva rabatt så får jag handla för 100 dollar för då blir det 50:) Så himla snällt! Kristy bara, ja det finns uggs och sånt där..
Ja som köpte det igår här..haha! Osis, men men de gör inget!! Tusen tack K och D!!!

Här är mina uggs jag köpte, de kostade ca 1100 kr här tror jag..vad kostar de hemma??


De blev lite mer fynd också:) funderar på att ha klänningen på juldagen. Inte så juligt kanske, men var tusan, är man i CA så är man:)



Jag kommer bli så bortskämd med att denna familjen beställer så mycket hämtmat, eller min värdmamma lagar mycket mat men ja, vi beställer mycket iaf, haha! Jag har aldrig testat sushi på riktigt, bara testat en tugga en gång och då var det ingen succe, men nu är jag ett ritkigt sushi fan, jammi!!!
När jag kom ner till köket hade Kristy redan gjort en tallrik och en stor sallad till mig. Omtänksam som vanligt!!
Kunde hon inte lagt på lite mer? haha!


Ne, nu ska jag njuta av huset!! Antingen ska jag åka iväg och köpa kinamat på tal om hämtmat eller ska jag göra ngt här eller ska jag bara äta mig mätt på snacks, det låter också som en mycket bra ide tycker jag:D

XOXO Pernilla <3

Vad gjorde jag?

Oj oj oj säger jag bara..här ska uppdateras!!! Jag blir nästan rädd för mig själv att jag ens gjort det jag gjort, men jag lever och mår bra, det är ett gott tecken:)
I dag har jag varit ledig hela dagen och det började med en skype med syrran, mamma, pappa och farmor. Lika kul som alltid:) Sen bar det iväg mot lite olika köpcentrum´och folk är ju helt hysteriska nu i juletider, kön i affärerna och i trafiken ska vi inte ens tala om. Puh, var ute för 4,5 tim och nu är jag helt slut! Fick faktiskt tag på nästan allt jag behövde, några fler investeringar ska forfarande göras i veckan!!

Nu till gårdagen som heter duga, haha! Jobbade hela dagen och eftersom det faktiskt var väldigt skönt här igår så var jag och barnen på stranden nästan hela eftermiddagen:) På kvällen var jag ledig och jag hade inte bestämt några planer, antingen vara hemma och vila eller ut och göra något och jag ville mer det sistnämnda eftersom det inte är ofta jag är ledig på kvällarna, då vill man passa på!
( Om Sara R läser detta nu kommer du få dig ett gott skratt eftersom du vet vem vi talar om här ) I veckan har min granne försökt övertala mig att gå ut i helgen och i fredags jobbade jag när han messade om utgång, men för att vara trevlig så sa jag kanske imorgon (lördag) och " tyvärr" funkade det bra..haha! Han jobbar som DJ och skulle jobba på en klubb i Hermosa igår..lång historia, men efter att han övertalat mig och jag velat i 2 tim så bestämde jag mig för att hänga på. Alla som känner mig kommer frmodligen inte tro mig, jag tror knappt på det själv, det är något jag aldrig skulle göra hemma, alldeles för blyg för det. Jag kände ju inte en kotte där och knappt min granne heller, men mina värdföräldrar känner honom så jag åkte inte med en främling direkt..haha!
Eftersom det är 21 här i staterna så fick jag ett leg av hans kompis som var blond och blåögd, men 5 år äldre..haha! Inte speciellt likt direkt. Detta skulle jag iaf komma in på sa han..jag pluggade mitt födelsedatum, mitt stjärntecken, adress m.m. och from då hette jag Andrea:)

Vi anlände iaf till klubben och där behövde jag inte ens visa leg som tur var:) Jag kände ju igen där så jag fick stå i hans DJ bås i typ 3 tim, haha! Det var faktiskt kul måste jag säga även om jag kände mig lite som en enstöring!
Vid midnatt kom hans tjejkompisar dit så då hängde jag med dem lite, 10 år äldre än mig typ, men de var jätte gulliga. Riktigt kul att få shaka loss lite igen!
Klubben stänger och vi åker vidare till en klubb i Manhattan Beach och där behöver jag heller inte visa leg, antar att jag hade tur:) Där blev det dans, umgänge och gratis drinkar!!
Min värdmamma var så söt, hon messade min granne och sa, Är du snäll och ser till att Pernilla kommer hem säkert ikväll?? hon bryr sig verkligen:)

01.30 var jag iaf hemma tror jag och var faktiskt väldigt glad att jag hängde på:) Man kan ju alltid träffa nya folk!! Man blir nog väldigt självständig när man är borta som alla säger, utan att man märker det. De flesta au pairer jag pratar med säger samma sak, och nu förstår jag kanske lite vad de menar!

Riktigt härligt med sovmorgon idag men vaknade upp med riktig halsont som hållt i sig hela dagen så nu har jag investerat halstabletter. Ingen förkylning här inte!!! Idag har grannen messat 3 gånger om att gå ut ikväll, men nu räcker det, haha! Jag tänkte om jag gör det en gång så blir det slut på tjatet..nu kan han inte säga att jag aldrig ställer upp iaf:) Hoppas jag kan få med mig nån kompis ut nästa gång, de hade vart kul:)

Var tvungen att dela med mig av gårdagen, hoppas ni hängde med! Nu ska jag ner och äta lite middag så jag inte svälter ihjäl, det finns ju ingen mat i det här landet!
Hoppas alla mår bra och att ni är taggade inför julen, kan inte fatta att det är 4 dagar kvar!!
TACK för alla kommentarer igen, som alltid, ni är bäst <3

P.s. Igår var det exakt 2 månader sedan jag lämnade Sverige för Manhattan Beach!
XOXO Pernilla <3

Bildspel på min lya.

Jaha då var det fredag igen, och då ropar man hej..eller? Eftersom jag jobbar i stort sett varje helg så ropar jag inte jätte hej direkt. jag saknar det där när man hade skola hela fredagen, satte sig på ICA några timmar och sen visste man att det var helg, härlig känsla!! Men, jag antar att det är andra fördelar med mitt jobb!

idag har varit en väldigt hektiskt dag åtminstonde morgon..kaos på alla håll, barnen skulle på sina vinter shower i skolan och jag orkar inte ens berätta allt, men det slutade med att jag fick ta den STORA bilen för att hämta Kayla, och den är inte stor den är typ den största som finns. ´Jag har aldrig ens suttit i bilen men det var den enda bilen som var hemma eftersom allt blev stressigt så det vara bara hoppa in..Galet, när jag startade den lät det som hela garaget skulle blåsa iväg, haha!
Jag krashade inte bilen eller mig iaf:)

Idag har jag även sprungit och julstädat min lya och passade då på att ta lite kort till er hur jag bor här:)
Hoppas ni får en känsla!!

Här kommer man in och då ser man köket och tv:n Till höger har ni soffan och balkongen.





Nu står jag vid balkongen och tar kort om det hjälper er att förstå!


inte jätte spännande att se badrummet kanske, haha! Här har ni det iaf:)


Nu står jag vid min säng och tar kort:) Haha, detta känns lite roligt måste jag säga..gulligt litet bildspel jag gör här!


Nog dags att byta ut 90-sängen hemma i höst..haha!


Framför min säng står min heliga byrå med kort på alla änglar!! Bara buddah som fattas typ:)
Det är dock många bilder jag saknar..skulle vilja ha en bild på ALLA..Miss u!



Här är en av mina julpyntningar..mysigt eller hur?


Här står julkorten från er uppställda och lite julpynt jag fått av värdmamman:)


Min älskade bästa familj hemma i sverige har redan skickat massa julklappar!!!! Vet inte om jag ska öppna dem själv på julafton eller öppna dem på juldagen med värdfamiljen, får se:) TACK familjen!!!


Ne, nu får det vara nog med bilder för den här gången!! Imorgon blir det jobb heeeela långa dagen!!
Hoppas ni får en super bra helg!!


XOXO Pernilla <3

All kärlek till Obama!

Dagen har inte varit så speciellt händelserik på nya upplevelser kanske, men började på morgonen körde Kayla till dansen, tog henne till parken efter och imorse tänkte jag; Nu ska jag ta på mig mycket kläder så jag slipper frysa i parken som jag alltid gör..självklart blev det hur varmt som helst idag, puh! Hade jeans och en tröja och vi var tvungna att åka hem för det var så varmt, haha! så det kan bli! Hade några timmar ledigt på dagen då jag tog en härlig powernap sen skulle jag springa men efter att gått 5 min gick mitt hårband sönder och då kan man ju inte springa, så jag sprang upp och ner för några backar 2 gånger sen gick jag hem igen..haha! Fasen jag skäms för hur dåligt jag tränar, men mitt nyårslöfte är att köpa gymkort efter nyår! Då blir det andra bullar.
Jobbade kvällen som vanligt och ikväll har jag tittat på världens bästa dokumentär som jag spelat in ( hur ska jag klara mig utan TIVO hemma? ) Christmas at the white house . Oprah Winfrey gjorde dokumentären hemma hos Obama familjen...Jag satt fastklistrad i 1 tim, han är verkligen min största idol, vilken man:) Michelle är inte illa hon heller. Där har amerikanerna att lära ifrån!!! Satt verkligen och skrattade åt dem, riktigt roliga överraskande nog, Bush var väl inte direkt den skämtsamma typen..det enda han tyckte va kul var väl att sitta och pressa sina sedlar och njuta av att amerikanarna blev allt fattigare och han rikare typ..Ja där fick ni min åsikt! Den giriga lilla tönten!!
GO OBAMA GO!!!!!!!!!!!
Hoppas det visas i sverige:):)

Nu ska jag skryta över min grymma syrra! Hon pluggar på universitet just nu och ansökte om att få plugga sista terminen i Australien, men de tar bara in 1 eller 2 så chansen var ju inte jätte stor...men
HON KOM IN!!!!!! Grym som hon är:) Så nu flyttar syrran till Australien (igen) för 6 månader! GRYMT! GRATTIS, så glad för din skull!

Är även otroligt stolt över min andra syster som går runt och bär på stora plommis hela dagarna och inte får någon sömn!!! Snart blir du mamma och jag är så stolt över dig syrran! Dessutom ska du flytta hem snart..Yihho, att du är hemma när jag kommer hem:)


Jag kan fortsätta i evigheter för jag är stolt över alla jag har, men detta fick bli en extra notis:)

Kan inte fatta att det är julafton nästa vecka? Det är sjukt, waa jag måste julhandla imorgon..!!!
Happy holiday!!

XOXO Pernilla <3

Yeey, love L.A.

Yes, jag lever:) och jag mår riktigt bra!! Förlåt för dålig uppdatering, men jag har verkligen haft bättre saker för mig de senaste dagarna! Ler bara jag tänker på det.
I måndags jobbade jag till 6.30 på kvällen sen tog jag mitt pick och pack + en handskriven karta från Kristy och gasade på mot The Grove i Hollywood. Att läsa karta, byta filer, köra, hitta avfarter är ingen bra kombination. Det är inte min starka sida här i livet det där med bilkörning och kartor. Jag har ju GPS men Kristy ville visa mig en snabbare väg så därav den hemmagjorda kartan, haha! Ca 1 tim senare pga trafik var jag framme:) Hel och levande och lite av en kick efter att klarat det. När jag satt där helspänd mellan 7 filer, dunkande musik så skrattade jag för mig själv..Körskolan i Jönköping kan ja skita på sig, varför ska man ha flera lektioner på motorvägen i sverige? Seriöst, nu undrar jag varför jag var nervös över det..det är ju typ 1 fil..haha! Jaja, nog om det:) Väl framme mötte jag upp Frida, Evelina och en till svensk tjej som bor i L.A Hanna hette hon. Jag älskar the Grove det är som ett eget litet land..ska bjuda på en bild från det! Där strosade vi och åt mat på en super mysig grekisk restaurang.



Älskar fontänen, den gör olika spel och sprutar runt åt olika håll emellanåt!


Efter detta mätta och goa som vi var åkte vi till Yoghurt land för lite frozen yoghurt..om det är ngt jag skulle kunna leva på är det de. Fasen va gott! Man får gå runt och ta vilka smaker man vill, hur mycket man vill, ta vilken topping man vill och då kan man välja på allt från blåbär till cheescake bitar..ALLT! Love it.
Bild på det tycker jag;)  haha, man ser inte ens glassen för min topping. Ser ni cheescake bitarna? och kakbitarna?



Efter detta åkte vi hem till deras hotell och där lyckades vi få in min bil i garaget och även mig:) Vi hade det mysigt på hotellrummet och " googlade" ( haha, vi googlar på det tycker jag-sorry internskämt) Vi googlade faktiskt i ca 3 tim minst för att försöka luska ut hur vi skulle lägga upp morgondagen..Efter 3 tim sömn gick vi upp och tog en hollywood tour som riktade in sig på KÄNDISHUSEN!!! Grymt var det, perfekt väder, perfekta platser, perfekt liten minibuss med öppet tak, bra guide..kunde inte bli bättre! Så kul när man åkte in i Bel Air sätter han på Bel air låten, när vi intar Rodeo Drive åker Pretty woman låten på..Riktig feeling:)
Åkte runt och njöt i 2 tim och vad såg vi? BECKHAMS HUS, MICHAEL JACKSONS, DR PHIL, PLAYBOY MANSION, TOM CRUISE, CHRISTINA AGUILERA..och masssa mer har inte listan här så kommer inte ihåg alla. Det var grymt kul iaf:) Vissa var man precis utanför, Beckhams var vi inte lika nära men här kommer bilden...



Vi stannde uppe på en utsiktsplats där man såg ut över hela LA och även Hollywood skylten och där hände ngt riktigt roligt..haha!
En kines frågade om han fick ta kort på oss..men vi fick inte riktigt fram något svar..han bara: Så ni är modeller? Eh, nej svarar vi. Han fortsätter, förlåt kan jag få ta ett kort ni är så vackra..Nej tyvärr blev väl svaret från oss. När han fick reda på att vi var från sverige säger han, jaha där var jag förra året och ska dit i mars igen. Jag var i Jönköping..WHAT? haha..då har killen vart i jönköping och står och pratar om hur bra råslätt är..(inget nice ställe för er som inte vet ) Han försökte glänsa med några svenska fraser sen säger han..Jaha, okej så ni jobbar som modeller här då? MEn NEJ, vad är det han inte fattar? haha! Vi är au pairer här..Pucko!
Kul iaf:) Ingen nice bild det här..haha! Men här är ligan iaf,



Efter turen bestämde vi oss för att gå på Jay Leno show:D Det är gratis och det fanns biljetter så det fick det bli..skit kul var det verkligen:) Christina Applegate var där som gäst och Nick Lachey på skype typ..riktigt kul att va på en show:) Sen blev det ett besök på Yoghurtland igen, kan aldrig få nog! Sen till hotellet, planen var middag och drinkar, men någon måste ju köra så det blev ett väldigt mysigt restaurang besök istället:) Strosade lite på Hollywood Boulevard, sen cruisade vi lite och tog lite bilder på Beverly hills skylten:)
 
Här har vi sötisarna och Michael:)




Det var tänkt att jag bara skulle sova en natt, men eftersom jag började kl 12 idag och för att tjejerna är helt underbara så stannade jag en natt till:D 3 tim sömn igen skulle jag tro, men jag hade kunnat va utan sömn helt för att göra om detta..jag har haft så otroligt kul och har insett hur mycket jag saknar att hönga med mina tjejgäng hemma..nu känns det inte som det finns nån här i manhattan längre förutom silvia! Så avundsjuk på tjejrna som har så många svenskar i San Francisco!!
Nu planeras det iaf en party-weekend till SF snarast!!! Då jäklar tjejer blir det ös:) Så glad att jag träffat tjejerna och jag kommer leva på detta tills nästa år:)

Nu måste jag absolut sova snart för ikväll ska jag definitvt inte googla något, har fått nog av det:) Här ska sovas, kl står på 7 imorgon igen..

Måste bara säga, fick ett mess av min värdmamma när jag var iväg att Kayla 3 åringen frågade efter mig och undrade om jag kom hem snart..är hon vaken? vart är hon? då hade jag åkt på kvällen och kl var 9 på morgonen dagen därpå..så söt! Idag frågade jag om jag kunde få en kram för jag saknat henne sa jag..ja det fick jag och efter ett tag sa hon, jag har saknat dig mycket!! ah, det värmer! hehe!

P.s nu har mamma,pappa och syrran bokat biljetterna hit! 5 april är det magiska datumet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Här ska smidas planer!

Jessica, syrran- Parker frågar ofta om plommis ( bebisen i magen ) när kommer den? blir du moster då? måste hon åka till sjukhuset varje dag nu och kolla om den kommer och så allt är bra? haha! han är för söt!

SAKNAR ER!!!
GRATTIS till min bästa vän Aleex som fortfarande har födelsedag här! Hipp hipp hurra min finaste vän!
Saknar dig så jag önskar du krymper till en liten tuss så någon kan skicka hit dig!!!!!!!



Tack alla för alla julkort som rullar in här i brevinkastet titt som tätt..Ni är för söta!! Idag kom det första paketet med massa juklappar från päronen..lipar alltid när jag öppnar något, haha! TACK!

Nu ska jag verkligen sova på riktigt!
Love.


XOXO Pernilla <3

Mycket bra dag & bättre kommer det bli:)

Yes, härlig rubrik va? Egentligen borde jag sova, men måste bara uppdatera denna dagen. I går ringde något konstigt nummer till mig massa gånger och jag var säker på att det var föräljare så jag struntade i det..i morse ringde det igen och då klingar det till hos mig att det kanske kan vara Frida från Jönköping, nu au pair i San Francisco:) Mycket riktigt så var det de, haha!

en parantes, inatt kom Parker in till mig igen och sa, Pernilla jag går och kissar..Eh, okej? haha! Jag hade inte hand om barnen, men han hade nog glömt det..sen kl 6 imorse kom han in och frågade om vi kunde gå ner och kolla på tv. Mitt svar blev kort - Du kan gå in till mamma och pappa. Okej sa han och sprang iväg.
Så var det med den efterlängtade sömnen! Jag sov iaf ut väldigt länge, behövligt och skönt!
Idag trodde jag att jag skull träffa Frida och hennes svenska kompis hela dagen, men det tog lite tid för de att köra från San Diego, så kl 17 möttes vi i Redondo Beach som är OC piren för er som inte vet det. Självklart gick vi in på det berömda frukost stället och där visar ägaren i vilken soffa de spelar in OC i, sen visar han kort på alla skådespelarna och deras autografer:):) BEVIS PÅ DET...ser ni ramen?? Jag smekte varje del av soffan så jag säkert får lite dna från seth eller summer:)



Efter detta skyndade vi oss mot Manhattan Beach där det var fyverkeri som tydligen skulle vara väldigt fint:) Vi hann precis, och visst det var väldigt fint!!



Efter en liten rundvisning av mitt hus så gick vi ut och åt på en väldigt mysig restaurang här i Manhattan Beach, har inte ätit ute här än, så det var premiär även för mig:)
Imorgon ska jag jobba OCH skypa med min finaste vän Aleex, äntligen!!!!!!!!!!
Ewelina och Frida ska sova i L.A tills på onsdag, så snälla som de är sa de att jag får sova med dem på deras hotell imorgon natt och eftersom jag är ledig på tisdag så kan vi göra massa kul, äta mysig frukost tsm, sen blir det bla, huntington beach och sen åka och kolla kändishusen i hollywood:)
Hoppas de kan smugla in mig på hotellet:)
Jag är såååååå glad att jag träffat tjejerna..ser verkligen framemot dagarna!! Tyvärr bor de i San Francisco men det blir snart en weekend dit!! Yihha!

Nu måste jag sova, ovanligt va?
Hoppas helgen varit super! Ta hand om er!

XOXO Pernilla <3

Lycka.

Sorry, det blir inga bilder idag heller:( Har inte hunnit, men det kommer!!
Kommer inte ihåg vad jag uppdaterat om men i fredags skypade jag med mamma och pappa sen några ärenden och jobb på det..Jobbade hela kvällen och i morse skulle jag gå upp med barnen när de vaknade för att föräldrarna skulle få sova ut. När jag vet att barnen kan komma in till mig sover jag väldigt oroligt, för man oroar sig omedvetet hela tiden..kl 3.30 på natten kommer Parker in och säger att han ska gå och kissa..Ja, okej..gör du så! Att han alltid ska informera en om det..gick upp och kollade så han var okej, sen somnade han, men inte jag. Kunde inte somna om igen:( Sen kommer han upp 2 gånger till på natten pga magont m.m. Kl 6.30 går vi upp, lite lagom..haha! Tittar tv och jag gör, äggröra,bacon och bagel till barnen..Vilken husmor jag börjar bli:)

Det är så kul när värdföräldrarna är så tacksamma hela tiden, då går man upp sådär tidigt utan att behöva tycka synd om sig själv..haha! Tack för det familjen:)
Idag har jag varit på Target och ett köpcentrum hela dagen och fixat klart lite julklappar, tyvärr inte klar än:( Vad kan man köpa till enn 6 årig kille??

Idag regnar det för fulla muggar här, trafiken stannr nästintill upp, men idag badade nästan bilarna i vatten så det fanns väl anledning till det idag:) Lite mysigt är det faktiskt när det regnar, eftersom det nästan aldrig gör det!!
Nu ikväll jobbar jag igen och allt gick väldigt bra..inga bråk, skrik eller ledsamheter. Vi hade det så mysigt en stund ikväll, jag låg och tittade en stund på en julshow med barnen i deras föräldrars säng och bredvid sängen har de en öppenspis som vi tände..Riktigt julmys:)

Igår frågade Parker mig i bilen, kommer du stanna 1 eller 2 år?
- Eh, jadu jag kan inte svara på det än sa jag. Jag har ju bara varit här 2 månader än så jag får se..
- Yes, you have a long time to figure that out säger han då..haha!
- Vad tycker du frågar jag?
- 2 år blev svaret! Annars kommer man sakna dig så när du åker sen.
Kändes skönt att han inte sa 1 iaf..hehe!

Jag vet ju nästan till 100% att jag inte kommer stanna 2 år som jag känner nu..men att förlänga med 6 månader är forfarande möjligt:) Får se! Svårt att säga nu!!

Imorgon är jag helt ledig..yiiiha! Då skulle jag egentligen möta upp några andra au pairer från san francisco varav 1 kommer från min hemstad:) De bilar här i närheten imorgon, men har inte hört något än så får så hur det blir! Hade varit riktigt kul att ses, annars vet jag inte vad jag gör! Det är fyverkeri här imorgon kväll som tydligen ska va fantastiskt!! Det ska jag se iaf:D

Hoppas er helg varit bra!!!

Åhhhh, nu är det bestämt när mamma, pappa och syrran ska komma!!!!!!!!!!!!!!!!!
I påsk kommer de och jag kan inte vänta tills den dagen, en sak som är säker är att jag kommer vara den lyckligaste på hela jorden just då!! Låt det gå fort!


XOXO Pernilla <3

Julpimp.

Ett kort inlägg om dagen..
Kunde sova ut för första gången på länge..ställde kl på 10.00 och jag vaknade lite då och då innan men kl 10.00 kände jag att jag skulle kunna sova 5 tim till om jag fick..
Gick upp och åt frukost och kl 11.30 kom Silvia till mig för en promenad på The Strand, vi gick till Hermosa Beach och tillbaka, tror vi var ute över 2 tim..inte illa:) Tack Silvia för det, väldigt trevligt!! Alltid kul med sällskap också:)

Hem och skrev klart alla julkort-äntligen!! Fixade lite i min lya och sen kom det hit en svensk mamma, som är kompis till min värdmamma, hon har själv varit au pair och nu är hon gift och har barn här. Tycker om henne så himla mycket, kul att prata lite svenska:)
Det var dags för mig att börja jobba, gjorde mat till barnen, badade dem och sen var det läggdags. Sen var det städning m.m. Igår när barnen somnat st'dade jag våra 2 gigantiska skafferi..gillar att organisera så det var kul, kan säga att det behövdes!!! Fick ett stort tack av Kristy idag..kul att det syntes iaf:)

Ikväll har jag pyntat klart i min lya och imorgon tänkte jag lägga upp bilder på mitt julpynt men även på hela rummet eller snarare lägenhet:) Hoppas jag hinner med det!!

En rolig sak är att, idag sa Kristy att vi inte kommer hinna åka till Mammoth lika många gånger i år som förra året pga av värdpappans jobb...Åh neeej va synd..eller inte:) Fy va skönt!!! Däremot blir det nog ingen långresa på deras springbreak pga hans jobb:( Men Las Vegas eller Palm Springs är inte heller fel..jag är glad för vad som, except MAMMOTH!!!!

Nu är det sovdags! Tänker på er där hemma <3
XOXO Pernilla <3

Måste ses..om och om igen.

Dagen började med jobb i 2 tim till kl 9.00 sen skypade jag med min vän Loppan i 2 timmar:) Tack för det loppi, verkligen kul!! Måste vi göra om snart:)
Blev däremot lite hemmakär efter det och blev lite halvdeppig även om jag inte har något att längta hem till förutom alla underbara vänner och familj då.
Åkte några ärenden sen styrde jag kosan mot South Bay gallerian, meningen var att ´jag skulle köpa julklappar till värdfamiljen, men istället kom jag hem med 1 par jeans och 1 linne till mig själv. Det är ju så svårt att köpa, speciellt till barnen de har ju allt...leksaker vill jag gärna inte ha mer att städa upp..haha!
På vägen hem stannade jag och köpte ett äpple som jag blev riktigt sugen på konstigt nog, satte mig på piren och käkade och sen hem:)

Väl hemma öppnade jag min mail, och jag har nog inte garvat så mycket på ritkigt länge. Tårarna sprutade av främst skratt men även p.g.a.. att jag saknar alla så. Detta måste ni se, min syster har gjort denna lilla julvideo av min familj:)
Vad säger man, God Jul & Gott Nytt År önskar Fam Karlsson:)!!!!

Höj volymen och njut! Vilka dance skills vi har ändå, haha!

http://elfyourself.jibjab.com/view/1zJ1J524QzD4f7ZQ

Det är förmodligen roligare för er som känner oss, men det är sjukt kul! Sprang ner med datorn och visade min värdmamma och barnen innan, var bara tvungen och de garvade som mig, haha!

Nu har jag precis varit ute på en springtur, möttes av flera gäng med tonårskillar som var ute och sprang och samtidigt gapade i kör..Here I Am.....Rock you like a hurricane..så jag hängde på dem och trallade med lite i melodin sist i ledet, sen frågade de mig om jag ville hålla i deras stretching denna gången. Eh, okej tänkte jag, varför inte? Stela som kylskåp var de när jag sa att de skulle gå ner i spagat..
Nej, det var inte sant, men jag mötte dem och de sjöng, resten kan ni glömma:)

Nu ska jag börja jobba och jobbar hela kvällen..Yihoo!

Hoppas er dag varit bra och att ni sussar sött.

XOXO Pernilla <3

Aldrig mer IKEA-våg...

Helloo:)

Idag har solen tittat fram i CA igen..känns riktigt bra, usch var inte alls kul med regn även om det bara varade 1 dag..lite mysigt var det allt, men det räckte med en dag! Jag har frusit konstant den senaste veckan..mitt rum har varit så sjukt kallt och jag vill inte röra temp displayen för jag har redan gjort det en gång och hela huset började dåna..haha! I dag har jag gått runt med mössa och tjocka strumpor, brr! Vinter i kalifornien.
Ikväll hjälpte iaf Kristy mig med tempen så nu är det golvvärme i hela mitt rum och förhoppningsvis blir det varmare snart. De var så söta, de kom in med massa olika fleecetröjor till mig nu ikväll om jag skulle behöva och jag har inte ens sagt att det varit kallt. Don visade mig vart alla jackor fanns om jag vill låna så jag slipper köpa någon..så snälla är dem! Jag tror dock jag vill köpa en egen jacka..hehe!

Igår åkte jag silvia och hennes kompis till IKEA..det inhandlades massa gott som glögg, gifflar, mjöklchoklad,singoalla, pepparkakor, julmust..m.m. som jag ska ge till värdföräldrarna i julklapp, köpte en julkorg och cellufan idag också:) Måste berätta en rolig sak..eller sådär rolig. Jag köpte en våg på IKEA tyckte det var dags, men jag vet att deras vågar slår för mycket, men jag testade ändå. När jag kom hem ställde jag vågen på min heltäckningsmatta och klev upp...What? Den visade 10 kg plus..har jag gått upp 10 kg på 5 veckor?? Då blev jag så lack att jag tog mitt singoallapaket och åt upp ALLA, det är sant, alla kexen på en gång..för jag bestämde mig för att börja äta nyttigt fram till jul. Så var ju tvungen att äta upp dem..haha!
Sen ställde jag vågen på badrumsmattan och vågen visade 5kg mindre..men forfarande 5 kg plus min vanliga vikt, men det var väl rimligt tänkte jag. Sen ställde jag vågen på klinkersgolvet, på normalt underlag och då visar den min normala vikt....Där lättades en stor sten från mitt hjärta...Seriöst, 10 kg tänkte jag, jag jan fortfarande ha alla mina kläder utan problem.
Pratade med syrran idag och hon sa att hon slängt sin IKEA våg för längesen, den är helt efterbliven, inte pålitlig för 5 öre. Den borde gå ganska rätt på normalt underlag.
Ja, det var en spännande stund jag hade igår kväll..haha! Jag ska nog använda min värdmammas våg lite mer..

Efter IKEA körde han oss till Beverly Hills där vi åt middag på Cheesecake Factory..dock ingen cheesecake denna gången..men en riktigt god middag:) Älskar det stället i Beverly hills, det är som ett eget litet land, med fontän, julpynt, julbelysning på alla palmer och träd, låtsas snö som sprutar och massa affärer...super mysigt!!!
( Pappa, det är det stället där det var en mat marknad också, kom du ihåg att vi var där? )

Jag omringas hela tiden av människor som absolut inte vill lämna detta stället som antingen ska förlänga sitt år, eller har gjort det och ska komma tillbaka och plugga, eller personer som jobbar här och ska flytta hit...och jag lovar det smittar av sig.. jag kommer aldrig flytta hit, men man tänker mer och mer på hur mycket man gillar stället och hur man trivs...hade utan tvekan kunnat bo här om jag hade familj och vänner här:) Att vara au pair längre än ett år tar nog emot lite..det är inte direkt något glassigt jobb alltid, men det har sina fördelar det också:D
Just nu längtar jag tills mars/april så jag kan dö...mest för att mamma, pappa och min ena syster kommer hit och hälsar på:D men även för att då är det sista gången vi åker till Mammoth..sen blir det aldrig mer mammoth, thank god! Och det går mot sommaren, alla här säger, vänta tills sommaren kommer, du anar inte hur kul det är här då..Waa..jag vill ha sommar nu:) Men dessa 3 månader kommer springa iväg som alltid, snart är det mars:D

Idag har jag jobbat ganska lite, sen har jag bara sprungit, skrivit julkort, varit på ärenden..
haha, idag frågade även min granne mig om jag ville med honom och åka skidor i morgon i bergen..haha! "Tyvärr" måste jag jobba i morgon, men en annan gång kanske..haha!

Imorgon blir det som sagt jobb och skype med min vän lina:) Annars får vi se vad dagen erbjuder!
P.s. idag har jag pyntat granen:) Kristy har även gett mig massa pynt till mitt rum, så nu ska det pimpas..haha!

XOXO Pernilla <3

rain in california..

Igår när jag kom ner till familjen så spelades det julmusik, julgranen var på plats och julmys på högsta nivå:) Granarna här är så sjukt fina, man ser inte skillnad på äkta och oäkta men vi har äkta iaf. Vi har inte pyntat den än, men idag har Kristy pyntat hela morgonen så det ska bli mysigt:)
Vissa hus här är ju så fyllda med julbelýsning att man inte ser huset..haha! Ámerikaner, amerikaner, att de alltis ak vara värst!

Igår kväll åt jag och Sofia på Cheescake Factory och självklart glömde jag min kamera:( Men först när man rullar in bilen öppnasd bildörren man kliver ut och en man i kostym parkerar bilen åt en. När man kommer in beter sig alla som om det vore en riktigt exlusiv restaurang, de kommer till bordet hela tiden och servar en, men de var riktigt trevliga så det vara bara kul! Resaurangen ligger precis i en hamn, så det är super fint med utsik över alla belysta båtar!!

Vi skippade maten och tog varsinn Cheescake och delade på. Det finns säkert 30 olika smaker och den ena godare än den andra, helt omöjligt att välja. Det sjuka är också att en cheescake bit innehåller ca 1200 kalorier. Haha! Det är ju ett skämt, men vem bryr sig. De är så goda att man skiter fullständigt i det:D Vi tog en snickers cheescake och en chocolate chip-cookie doug cheescake...De är typ 1 dm höga och intye nog med det sprutar de på massa klickar med grädde runt om...Det är som 3 middagar tsm, behöver jag säga att jag mådde illa efter?

Mätta och goda går vi ut från restaurangen och där rullar de fram vår lilla pärla, öppnar dörren och man kan köra iväg:) Har alltid velat känna mig som en kändis..haha!
Sofia åker tyvärr hem imorgon, men det var en jätte mysig kväll med henne!!! Hoppas hon snart kommer tillbaka:)

Idag är jag ledig och guud va skönt med sovmorgon...äntligen äntligen!!!! Vad hände när jag drog upp rullgardinen till min balkong?
Jag har filmat för att ni ska kunna se..men nu kan jag inte lägga upp videon. Någon som vet hur man gör? Det är inte en youtube film, bara egen digitalkamera film..men men, ni får en bild istället!



Ser ni? Kanske inte, men det spöregnar i Kalifornien idag..är det möjligt? Tydligen!! Brr..vinter här nu! Idag blev det ingen springtur, det blev mysdag istället..och nu ska jag sätta på julmusik och skriva julkort.
Ikväll ska jag Silvia och hennes killkompis till IKEA och sen ut och äta, blir säkert trevligt:)
Så roligt att världen stannar upp när det regnar här..de smälter nog om de går ut..stackars människor..haha!

 

XOXO Pernilla <3

Craaazy weekend!

Yihha! I´m still alive..vilken helg, vilken helg kommer knappt ihåg hälften av allt som hänt, men självklart bjuder jag på en uppdatering såhär på söndagseftermiddagen.
I fredags började jag kl 12.00 och då började även min helg som var allt annat än lugn. Jag och Kayla började med att göra smycken och måla naglarna tillsammans och hon fick för första gången måla själv, och vem blev offret? - Jag såklart, jag tyckte det var dags för henne att prova på själv så klart man ställer upp:) Halva mina fingrar var väl glittriga i både lila och blått, men hon gjorde ett riktigt bra jobb måste jag erkänna.
Sedan åkte Parker till sin kompis för en playdate och jag tog med Kayla till grannen för en annan playdate. Så skönt att dela på dem ibland! Jag lekte mamma, syster , baby med Kayla och hennes kompis och jag fick vara baby och jag lyckades övertala dem om att babyn måste ta en nap hela tiden..eftersom jag var död som vanligt fick jag mig en liten vilopaus:)
17.30 körde jag och Kayla iväg och hämtade Parker och hans kompis från Karate träningen, körde hem Ethan och sen hem till oss för att laga dinner åt barnen. Baddags och läggdags och innan denna helgen hade jag bestämt mig för att detta skulle gå riktigt bra..även om de vägrade lyssna skulle allt gå bra..och det gick faktiskt riktigt bra..Kayla somnade direkt efter Cinderella-boken, Parker kom upp en gång och sa att han inte kunde sova men jag vet att han inte ens försökt, så fick sitta med honom och prata lite och tillslut så somnade han.

Som jag sagt innan så sov föräldrarna borta fre till lör, vilket innebär att jag jobbar på natten också, men det hade jag inte ritkigt planerat. Somnade vid 23 på kvällen, 2 på natten hör jag någon i mitt rum. Pernilla, PErnilla, I can´t sleep..Då är Parker uppe, jag kollar på klockan och tror det är ett skämt. Han går till toan och kissar och lägger sig i sängen och vill sova igen. ( nödvändigt att väcka mig..haha) Sen kunde jag självklart inte somna om..
jag tror jag lyckades somna lite men kl 5 kommer någon in igen. Pernilla, my tummy hurts..Eh, okej..mår du illa? har du magknip? Är du hungrig? Han har bara ont i magen..men han lyckas somna igen..
6.24 kommer han nästa gång..är det morgon nu?? Ja, snart är det morgon, försök somna om lite..
6.50..Nu är det väl morgon? Kayla är vaken..Ja nu är det morgon..

Puh, vad hände med den sömnen..småbarn, småbarn! självklart vill jag att de ska känna sig trygg med mig och veta att de kan komma in till mig när som..men lite sömn hade varit härligt:)
Gick upp och tittade tv och åt frukost och sen körde iväg till Noahs Bagels som ni nog kan räkna ut är en affär som säljer bagels, inte svårare än så:) Beställde smaskiga bagels med cream cheese och köpte varsinn jamba juice och hade det mysigt!! Tråkigt nog var det mulet och lite små kallt, men vi hade det mysigt ändå:)
Åkte till parken en liten stund och sen styrde kosan hem för att göra pepparkakshus..Woho:) Jag har aldfrig gjort det förr så det var riktigt kul. Svårt men kul:) Roligast var ju att äta glasyren..Jammi! Ungarna ville äta upp dekorationen mest, men vi lyckades få ihop ett litet hus!
Haha, måste berätta en liten kul sak. Samma morgon lämnar jag barnen för 2 min och springer upp till mitt rum och när jag kommer ner sitter Kayla på pepparkakshuslådan..
- Kayla, va gör du? Du kan inte sitta på pepparkakshuset då kan det gå sönder..Jag hoppas det höll säger jag..
När vi öppnade det sen så är julgranen i 2 delar..haha! Kayla kollar på mig med stora ögon och säger: Oh!
- it´s okay säger jag,but don´t do it again.
- Yeah, It´s okay, because it was an accident..
Jag och Parker börjar garva och säger i kör, Nej Kayla det var inte en olyckshändelse att du satte dig på huset:D



13.30 på lördagen kommer föräldrarna hem och jag är ledig för 2 tim sen ska vi på julparad i Long Beach. Eftersom jag sovit så lite fick jag välja att följa med eller inte, men jag ville se det och ville vara snäll mot dem. 
Först träffade vi släkten som var med i Mammoth och alla var glada att se mig på benen denna gången:) Jag älskar grandma som jag berättat om..det är min värdmammas systers mans föräldrar ( fattar ni? ) Direkt när jag kom sa hon, har du ingen varmar jacka? Nej tyvärr, men det är ingen fara säger jag. Vänta här jag har faktiskt med mig en riktigt snygg kappa..Tillbaka kommer hon med en zebra liknande kappa med lite fransar..haha! Så söt är hon jag vill bara krama henne!! Den hade jag på mig hela kvällen:) 
Se´n gick vi till ett hus där det var ett party och det är bara usa som är såhär galna..de hade bjudit 200 personer till detta lilla hus..mat och barn överallt och jag var ensam nanny så jag fick mer barn helt plötsligt..kunde inte ens höra mina egna tankar där inne... Crazy people..
Helt plötsligt kommer grandma med en tallrik med mat..Här du behöver äta lite, du tappade säkert massa under din magsjuka..Ah, hon är så gullig, önskar jag kunde ta med henne till Sverige! 

Sedan vidare till paraden..hela huvudgatan i Long Beach  var avständ och där var det en gigantisk parad med allt från cheerleaders till barndmän:) Riktigt kul att se, dessutom bubbelmaskiner för att få den riktiga snökänslan. Kul att de försöker iaf:)



Kom hem ca 21.30..kom i säng 1 tim senare och 5.30 ringde klockan i morse, då skulle jag med Don, Parker och Kayla på Dons Karate tävling för Kristy hade välgörenhetsarbete... Varför sova när man kan vara vaken liksom?
Den var faktiskt kul att se, det var på ett stort collage i deras idrottshall-äkta basketarena:) Don vann 1 tävling och kom 3.a i en annan, bra jobbat:) Jag tog hand om barnen och försökte underhålla dem på läktaren!

Kl. 12 var det dags för mig att åka till au pair mötet och de hade parkerat en bil där igår som jag kunde ta tillbaka för de skulle stanna längre och den här karate tävlingen låg ca 45 min bort vilket innebär att jag skulle ta freewayen hem...motorväg-7 filer. Okej, nu blev jag faktiskt lite nervös, folk kör ju som idioter där och på vägen dit var det en olycka med en krossad bil..då kändes det mycket bättre,NOT!
Hur som helst, jag gav mig ut på freewayen och eftersom jag sitter här nu så lever jag! Det gick bra får jag väl säga, en del byter ju från innersta filen till avfarten i ett svep och det finns inte en chans att de kollar döda vinkeln där..idioter!! Ja, ja..efter att ha frågat efter vägen så hittade jag till mötet:)

MUMS! Alla hade bakat något från sitt egna land och jäklar vad mycket gott det fanns, hade ont i käkarna till slut. Det var faktiskt ett roligt möte..träffade några tjejer som verkar väldigt trevliga som jag nog ska träffa nästa vecka, 1 från sydafrika, super gullig tjej:)
Denna helgen har jag ätit kakor för ett helt år, men lika bara att ta allt i ett svep, just därför ska jag åka till Sofia nu och vi ska bege oss till Cheescake Factory:)
På tal om det, i helgen hittade jag en våg här i huset och jag tog mod till mig att kliva upp. Memorerade siffrona och googlade sedan hur många kilo det var eftersom det står i pounds. Jag vill verkligen veta om den där vågen stämmer..det tror jag inte för isåfall har jag gått ner i vikt sedan jag kom hit. Men men, jag går på sunt förnuft:)

Jag är helt död efter denna helgen..och jag fattar inte hur min värdfamilj kan vara såhär busy heeela tiden..att de orkar!
Imorgon fick jag vara ledig:) En av planerna är nog att åka till Ikea med Silvia och inhandla lite julklappar till värdfamiljen!! En annan plan är att SPRINGA!!!

Miss u!

XOXO Pernilla <3

Lussebak?

God dagens!

Igår var minst sagt en händelserik dag, haha! Började med att skjutsa Kayla till danslektionen, därefter lekte vi i parken och sen var kl 12 och jag slutade för dagen:)
Då bestämde jag mig för att göra ett nytt försök till Del Amo köpcentrumet, men inte ens min egna vägbeskrivning funkade och när jag till slut inte visste var jag var blev jag lute orolig för jag vet att det är något område däromkring som jag absolut inte får åka till. Där skottlossningar är förnamnet typ! Så jag vevade upp fönstret och satte på GPS:n för att se om den kunde hjälpa mig och tillslut 40 min senare var jag där..Vad är felet? Nästa gång ska jag INTE åka den vägen..
Även om jag var så trött att mina fötter släpade 2 meter efter så lyckades jag shoppa klart att svenska julklappar iaf..riktigt skönt!!

Kom hem och skulle springa, gjorde jag det? Knappast, åt och la mig och vilade 15 min, sen skulle Silvia komma hit och baka lussekatter. På söndag är det nämligen au pair möte tillsammans med alla familjerna och då ska alla ta med sig någon dessert från sitt hemland och vi ville bjuda på våra omtalade lusse"kusar" som det står i boken.
Var ska jag börja? Jag har nog inte skrattat så här mycket sedan jag kom hit tror jag inte..det här blev så fel som det bara kan bli. Trodde faktiskt inte det kunde bli så fel ens..haha!
Vi gjorde som det stod i min bakbok, men däremot var vi tvugna att ta något konstigt mjöl för det vanliga räckte bara till hälften, men det andra mjölet var sånt som var " självresande " inte vet jag om det gör någon skillnad men iaf. Degen var helt feeel, vi knådade nog i 1 tim..sen skulle man blanda den konstiga saffranssmeten för sig..Ja allt var helt enkelt bara konstigt!!

Vi gjorde iaf våra små kringlor och satte in dem i ugnen..Ut kommer ganska fina bullar, vi tar ett bett, tittar på varandra och börjar as garva..för det första de var stenhårda, för det andra de smakar SKIT! De smakade inte ens lussebullar..degen var däremot god, men de var hårda och torra!
Första plåten:)


Andra plåten har jag ingen aning om vad some hände med..haha! Eller jo vi brände den kanske lite för mycket!


Haha, när Silvia tog ett bett så hörde jag hur det knaprade i hennes mun:D Tur att vi hade riktigt kul iaf!!!


Måste visa lite andra bilder på degen och deras saffran här som ser ut som mossa!!





Hahaha! Sista plåten blev väl hyfsad, men den smakade fortfarande lika äckligt!! Vi insåg att vi helt enkelt inte kan bjuda på detta, så vi bestämde oss för att sanbbt slänga ihop en sockerkaka..Jag har nog aldrig sett någon göra en smet så fort..Go Silvia, haha! Vi fick använda något mjöl som var grovt, typ dinkelmjöl..men va gör man:)
Slänger in den i ugnen och ut kommer en väldigt tunn sockerkaka och även den väldigt hård..Seriöst vad är felet på amerikanska ingredienser?????

Visst den ser fin ut:) Den känns som en svamp man tvättar bilen med och den smakar INTE sockerkaka...Då insåg vi att vi skulle gjort en kladdkaka istället, det kan man väl inte misslyckas med?
Men nej, vi gjorde ingen mer..nu fick det vara nog..haha!
Tur att vi slipper äta vårt egna..folk kommer ju undra vad vi är för land om detta är vårt godaste vi har att bjuda på..

Jaja, kul hade vi iaf:)
Efter det vid 22 tiden började jag må riktigt illa och den påmind mig precis om Mammoth, fick lite smått panik, men somnade på golvet utanför badrummet och vaknade 1 tim senare och mådde bättre..Puh!

Om 2 tim börjar jag och då kommer jag jobba från kl 12 idag till kl 12 på lördag, för mina värdföräldrar sover borta så jag är helt ensam med barnen..Sen på lördag har jag 2 tim ledigt sen ska jag med dem på något julfirande i Long Beach, på söndag börjar jag kl 6 på morgonen för jag ska med pappan och barnen på någon karate grej, jobbar till kl 13 då det är au pair möte till kl 15, sen ska jag och Sofia troligen ut och äta på söndag kväll, för hon åker hem till Sverige på tisdag:(

Jag var trött innan, vad kommer jag vara efter denna veckan? Kommer jobba 62 tim eller något denna veckan, men jag sa att det var okej eftersom de ska sova borta..men bara jag får mian timmar i semester sen, då är det lugnt!

Ja, önska mig lycka till med barnen i helgen:)
Säg till om ni vill att jag ska skicka en lussekatt till er?

XOXO Pernilla <3

Tålamod är en au pairs bästa vän....

Man vet aldrig hur dagen ska bli..man vet aldrig hur barnen kommer vara man vet ingenting..Idag trodde jag definitivt att dagen skulle bli annorlunda..lite iaf!
Jobbade 7.30-9.00, sen var jag ute och sprang en kortis första gången efter magsjukan..Puhh, de va riktigt jobbigt även om jag typ bara sprang i 20 min..haha! Sen skulle jag få ha bilen kl 11.30..kl blir 11.45 ingen bil, 12.00 ingen bil..jag messar Kristy 12.15 och då har de visst glömt det så de kommer senare..Jag börjar bli frusterad av att bara sitta med kläderna på och slösa tid på min lediga dag. Jag är så sjukt otålig när det gäller sånt. Kl 13 ringer hon och frågar om det är okej att de handlar först så de kommer 13.30..
Va säger man? Det är klart, det är ju deras bil..men ah, jag orkade inte vänta mer.

När jag välk hade bilen blev allt stressat men jag skulle ta mig till köpcentrumet iaf men GPS visade bara att jag skulle ut på freewayen och jag har inte kört där än och de vill inte att jag ska göra det heller innan de övat med mig en gång..så jag var tvungen att vända. Ville inte chansa på vägen har bara varit där 1 gång innan, så det fick bli ett annat köpcentrum. Inte lika bra med jag hittade några kap iaf och lite julklappar också faktiskt.
Efter att fått ut mina frustrationer genom hög radio så tänkte jag..vad kan jag göra åt det? Inte nånting, det som hänt har hänt, let it go! Känner mig så mogen att tänka sådär..haha!

Äntligen har ja en cozy morgonrock att mysa i:) Var bara tvungen att ha denna klänningen, det tråkiga är att det finns så mycket snygga party kläder men när ska jag ha det?? Jag kan inte gå ut här och hur ofta är man på party..inte ofta! Det man köper nu kanske inte jag vill ha om 1 år hemma i Sverige ändå..så surt!



Litet halsband fick det bli också, har inte testat men gillar det ändå:)


Började jobba igen 4.30, gjorde middag och som vanligt som varje dag ville inte Parker ha maten. ( Även om det är deras mamma som bestämmer maten ) Jag vill inte ha denna pastan..jag vill ha något annat. Att säga, ja visst jag gör en helt ny middag till dig kommer göra ungen bortskämd och jag vägrar uppfostra ett bortskämt barn. All pasta smakar för tusan samma. Till slut åt han pastan, men igår var jag tvungen att göra ge honom ngt annat...inte okej!

Bad och läggdags var ju en mardröm..Kayla somnade hyfsat fort, men sen höll jag på med Parker i ca 1 tim, han grät och gick ut och la sig i hallen, visste inte vad han ville..fortsatte gå upp ur sängen..han är så övertrött att han säger att han inte kan sova, men han har inte ens lagt huvudet på kudden..Mitt tålamod tar verkligen slut i dessa situationer..Va ska man göra? Ja kan ju inte bli arg på honom..visst kan jag säga till på skarpen, men det hjälper ju inte. Han förstår ju inte sitt beteende..till slut satt han och grät i sängen och ville ha sin mamma. Vi började prata lite om allt möjligt..han berättade saker jag berättade saker, och tillslut blev han väldigt intresserad av att min syster är gravid så då glömde han bort att han var ledsen. Som tur var kom mamma hem precis då, mycket tidigare än vanligt, så hon kunde prata med honom lite.
Puh..i de stunderna vill jag bara flyga hem eller långt bort iaf!!

Nu har jag ätit soppa och panini och ska nog sova..min favoritdel av dagen..haha! Seriöst vad skönt det är..är det något som är underskattat här i livet är det väl ändå att sova:) Hoppas dock jag får en bättre sömn denna natt, inatt vaknade jag flera gånger av att jag drömde mardrömmar..bad! ( ni kan ju skriva upp det )

Imorgon blir det bakning med Silvia - LUSSEKATTER!!!! Sjukt gott ska det bli! Först ska jag köra Kayla till dansen på morgonen..Älskar att titta på hennes dans.



XOXO Pernilla <3

Världens bästa mamma <3

Vem har världens bästa mamma? JAAAAAAG. Mamma, du är underbar! Idag fick jag ett STORT mega paket på posten..det var verkligen oväntat, så glad jag blev:)
Detta gömde sig på insidan..


Svenskt skvaller, efterlängtat extra, tomte och bockar som julpynt:) Omtänksam som mamma är hade hon köpt en prinsess-choklad kalender till Kayla och en bil-choklad kalender till Parker. Eftersom jag inte äter godis fick jag en vanlig kalender med glitter och grejer, jätte fin:) MAMMA du är så fin, Kristy hälsar jätte mycket tack och barnen blev super glada! Passar de perfekt! TACK!!!

Hade sovmorgon till kl 1 idag och idag sov jag faktiskt ganska länge, till ca 9. Riktigt skönt, sen åkte jag ut på några ärenden innan jag började..
Idag utan förvarning säger Kristy att jag ska ta barnen till simlektionerna och sen karate..vilket innebär bilkörning..Yihaa! Nya utmaningar det gillar jag. Allt var väldigt stressat (som vanligt) och jag hade bara varit där 1 gång så var inte säker på vägen, vi hittade inte adressen på gps och hade inte tid att leta så Kristy sa:
-Kör så ringer jag dig. ( De har sagt att jag aldrig någonsin får prata i mobil när jag kör, haha )
Jag visste ungefär vart det låg så jag körde på, och precis innan korsningen ringer kristy och fråga mig inte hur jag lyckades svänga och byta fil, prata i telefon och försöka lyssna på vägbeskrivning samtidigt! Mamma är nog väldigt nervös just nu, jag är inte den bästa bilföraren i staden det vet jag, haha! Men ta det lugnt, det gick riktigt bra..bilarna här är riktigt lätta att köra och ratta av någon anledning. ( Pappa jag kan ratta sådär nu, när man endast använder handflatan, haha ) Parkera kunde jag inte ens i Sverige, men här gör man det med en hand!!

Även om jag virrade bort mig för att hitta stället så kom vi dit i tid, och första gången jag var med på simlektionen frågade jag Kristy, hur många är det i varje grupp? Jag har själv simmat hela min uppväxt och då gick man i simskola med flera stycken tänkte jag.
Här är det lektioner som i privatlektioner..så det var bara 1 i varje "grupp"..haha!
Duscha, byta om, torka hår. Därifrån till Parkers kompis där han blir avsläppt för att bli körd till sin karate. På vägen hem hade jag och Kayla riktigt roliga samtal så jag låg nästan över ratten ibland..De har sina stunder:)
En kommentar var:

Kayla - My tummy hurts....
Pernilla - Ahh, I think your hungry Kayla. I´ll make you some dinner when we get home, okay?  
Kayla lägger världens fis....och säger:
- Oh, That feels SO much better.

Det är den här nivån man ligger på..haha! Jag har inte ritkigt garvat, skrattanfall på så länge nu så ibland kan jag skratta så jag gråter av hennes kommentarer. Hon kan sitta tyst i 5 min sen kommer en riktigt rolig kommentar.

Gjorde mat och slutade kl 8 ikväll. Nu sitter jag här och kollar Gossip Girl och har insett att nu kan man se alla program på den riktiga tiden..Nu har det varit Thanksgiving och då är det Thanksgiving i alla såpor..I Sverige var det typ jul i serierna mitt i sommaren..haha!
Imorgon är jag ledig mellan 9 och 4 så då ska jag bege mig till mitt favorit köpcentrum och julhandla..

Miss u <3

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0