levande grill.

Då börjar jag där jag slutade, vilket var i sängen och tro det eller ej jag är fortfarande kvar. När jag slutat blogga igår somnade jag aldrig för jag var så sjukt varm, huvudvärk, sen frös jag, trodde det var för jag vart i solen alldeles för länge igår så man hade lite solfrossa eller nåt, fast det var ändå konstigt för jag har knappt bränt mig, detta är ingenting mot hur jag bränt mig innan och då har jag aldrig känt så.
Började verka i kroppen, hade ont i halsen och när jag kollade mig i spegeln var mitt ansikte helt illrött, haha. Vaknade precis varje timma hela natten, och tillslut insåg jag att jag hade feber. Man känner igen den där känslan, iaf jag.
Gick upp till mina värföräldrar på morgonen, så de tvingade i mig en toast, vatten och värktabletter och skickade tillbaka mig till sängen. Pappan i den andra familjen är läkare så man är i trygga händer, haha! Har haft skit ont i halsen så jag har väl fått ngn infektion.
Det regnade här på morgonen fram till lunch, så familjerna har bara haft film/spel morgon, sen sken solen upp och de gav sig ut med båten hela dagen. Innan det kom min värdmamma in med cheese and crackers, vatten och lunch. De är alltid så gulliga!! Tittade lite på tv, sen sov jág typ hela eftermiddagen, men det värsta är att solen skiner in rakt i mitt rum så det är nästan 35 grader i mitt rum, med AC på och feber på det. Jag svettas typ ihjäl, vilket gör det svårt att sova.
När min värdmamma kom tillbaka vid 18 tiden ikväll kom hon in i mitt rum och typ fick en chock..Wooow, honey it is sooo hot in here!!! Nehe? haha.

Nu ikväll tog jag en svalkande dusch, väldigt behövligt sen har jag ägnat kvällen åt att läsa och sitta lite vid datorn. Vill vänta med att sova tills jag ska sova för natten  så jag kan sova när det väl är dags:)
Alltid lika surt att vara sjuk, men jag får mest dåligt samvete över att jag inte jobbar. Hoppas verkligen jag kan jobba imorgon för jag vet att de behöver min hjälp mkt då på kvällen när vi ska över till palatset igen. Inte för att jag känner för att springa runt och leka datten och hoppa i vattnet just nu, men ändå!

Nu kommer min värdmamma snart upp med min favoriträtt:) Tacosalad!! Yum, deras egna är så sjukt god!! Hoppas jag känner för att äta när jag ser den, hehe.

Det var nog allt för mig idag, spännande va?
Tack till Anna som pratade med mig på FB hela kvällen:) Saknar dig vännen!!!

XOXO Pernilla <3

House? Mansion? Palace? Castle?

Yissses, vilken dag! Önskar så av hela mig att jag hade en kamera på huvudet idag så ni fick se vad jag sett idag för det är ingen chans i världen att jag kan förklara vad jag sett. Det finns inte en ord för att beskriva det. Okej, vi börjar från början. Imorse kommer Kayla in (igen) 7.30 och jag var så trött att jag inte ens lyssnade på vad hon sa, jag hörde bara. - Pernilla, Tommie did that to me and..Okay, go wake up mom and dad, haha! Efter många om och men lämnade hon mitt rum och jag kunde inte somna om. När jag tillslut somnat om knackar det på dörren och min värdmamma undrar om jag kan gå upp och börja jobba. Vi bestämde nämligen att hon skulle knacka när hon behövde mig och kl var då 9.15. Det var den sovmorgonen. Får se vad hon har att säga imorgon bitti.
Vi åkte ut med båten och åkte över till en annan familjs hus där vi spenderade 6 tim av dagen och där börjar historien. Detta "hus" de bor i är ett sommarhus först och främst. Jag trodde jag hade sett många galet fina palats under mitt år men NEJ. De byggde detta själva för några år sedan och hemma i Sverige bor jag i ett normalt stort hus, inte litet, inte stort skulle jag väl beskriva det men jag tror att mitt hus skulle få plats 20 gånger i det huset, haha! Efter att ha sett det finns det ingen chans att det räcker med 100 miljoner kronor för det huset om de skulle sälja det. Jag menar det verkligen!!! Det var det sjukaste jag sett i hela mitt liv och förmodligen kommer jag adlrig mer se ngt liknande i mitt liv. Huset var byggt i sten och vitt trä och typ 1 km brett, 3 våningar eller hmm kanske 4 jag såg inte ens halva huset typ. Min stil till 100% det var modernt, havsinspirerat, allt var vitt, fast med svart trä golv, så sjukt snyggt. Lite lexington stil för er som vet:) Åror och surfbrädor på väggarna etc. Det var 3 stora kök, biljardbord, säkert 15 baddrum, massa matbord,, allt var planerat i minsta detalj. Mitt i trappan är det hyllor på vägen med häftiga båtar och helt plötsligt visar det sig att man kan öppna en gigantisk dörr och det är ett mega rum med dansgolv, tv ( jag såg typ 5 plattv på1 vånig), Wii, en gång in i bakom väggen för barnen där de kunde rita på väggarna. Ett secret room! Giiiigantiska uteplatser på alla våniungarna, uteplats med mega tv, 5 öppna spisar, jacuzzi, 2 jet ski, båt, surfingbrädor, en mega studsmatta som flyter som man kunde hoppa från, waterslides, högtalare i varje rum, på uteplatserna, vid jacuzzin, vid båten, överallt med grym musik. Bara musik jag lyssnar på:) Så gött!!! Jag kan hålla på i evigheter det slutar aldrig. Man har på ngt sett blivit van vid att se så sjukt fina hus, men idag tappade jag typ hakan och undrade hur fasen de gick till. Tom min värdfamilj och den andra familjen var typ mållösa. Fast de uppskattar alltid allting även om de själva har fina hus, vilket jag verkligen gillar hos dem:) De tycker fortfarande att en liten stuga kan vara gullig och fin. Jordnära helt enkelt!
Ja shit, detta hus kommer aldrig släppa det. Nästan läskigt hur mycket pengar det finns i detta landet! Eller hur mkt pengar det snart inte finns, haha! På tal om det satt och snackade politik med föräldrarna igår kväll, vilket jag verkligen gillar. Vad de tycker Obama gör fel, jag frågade varför  tex. och vi pratade om försäkringar hur olika det går till i sverige och usa. m.m.

Så idag hände vi på palatset hela dagen, jag sprang efter barnen hela hela dagen så man blev typ grillad i solen, men de va bra för nu är jag solbränd:) Bara lite röda kinder dock, haha!
Lekte datten på den flytande studsmattan, skulle datta någon och vattnet var "fritt" så man var tvungen att slänga sig ut i vattnet hela tiden, haha! Föräldrarna har sagt hela dagen, åh du har haft en sån lång dag, du var på den där studsmattan hela dagen. Men nu var ännu en dag över!!

Ikväll lagade vi middag, och satt runt elden och gjorde Smores, som är graham cracker, med choklad och grillad marshmallow emellan. För mig blev det gramhan crackers eftersom jag itne äter godis, haha! Super mysigt var det iaf! När kidsen somnat gick vi ner till elden och grillade, vattnet var spegelblankt, stjärnorna lyste och det var bara hur fint som helst!!
Då var det 2 dagar kvar i Idaho. Fredag, lördag sen åker vi söndag morgon. På lördag ska vi tillbaka till palatset.

Detta får bli allt för ikväll, måste sova nu!!

Stort grattis till världens gulligaste tjej, Joline på hennes 6 månaders dag!! Jag älskar och tänker på dig massor ska du veta<3



XOXO Pernilla <3

Piratecruise.

Tusen tack alla för era gulliga kommentarer!! Ni ska veta hur glad jag blir<3
Då var det, det här med att komma ihåg vad man gjort på dagarna. Inte det lättaste kan jag lova er. Ska försöka sammanfatta gårdagen och idag så gott det går. Först ska jag säga att min kamera gått sönder:( Så inga bilder denna veckan. Så himla surt, så himla mycket jag vill ta kort på under denna resan, självklart flippar den ur nu. När jag sätter på den åker bara linsen in och ut, in och ut hela tiden och den flippar ur totalt. Jag får min värdmammas bilder nästa vecka, men det är ändå surt att inte kunna ta kort på det man vill. Pappan i den andra familjen har den mest avancerade kameran ni kan tänka er, den linsen är gigantisk och kameran väger typ 10 kg, haha. Så han får också helt grymt bra bilder:)
Vet inte hur jag ska göra nu om jag måste köpa en helt ny, vilket jag absolut inte vill, men det återstår att se.

Så gårdagen (tisdag), vädret var lite mulet så vi åkte ut på sjön åkte lite vattenskidor m.m. Hade lunch ute på sjön och sen åkte vi till ett resort och badade i en pool i ett par timmar, där vi träffade lite andra familjer som de kände. Haha, det var en kille i kanske 24 års åldern som jobbade där och tydligen hjälpte de andra familjerna mycket. Så min värdmamma ropar på honom och han svarar typ: Vad kan jag hjälpa till med? Detta är Pernilla och pekar på mig, hon är från sverige. haha! Så sitter hon där med ett smile, hon borde starta en dating business, haha. Killen var faktiskt riktigt het dessutom, lång, muskulös, halvblond och blåa ögon. Visade sig att hans föräldrar var från Norge, fast han var adopterad av ngn anledning. Han bara, men hoppas vi kan ses på sjön ngn dag. Eh, yes.Bye haha!
Efter pooltime var det dags för Pirate cruise:) Det var verkligen en pirate boat också, med kanoner och hela köret. Man satt uppe på deck och 6 skådespelare hade en show på typ 45 min för kidsen och föräldrarna. Det kom tom en prins på en motorbåt och räddade prinsessan som var fast hos piraterna, haha! Där dog min kamera tyvärr, så har inga bilder just nu. Sen var det dags för Taco-tuesday som det kallades. Taco buffe och de gjorde vad man ville till en, hur gott som helst. Om jag fick välja skulle jag kunna äta mexikansk mat varje dag. No doubt! Yum. Var lite låttävlingar m.m. Jag gick efter barnen när de lekte "tag" så kul hade jag:)
Det var gårdagen det, idag åkte vi ut på sjön igen och papporna testade wakeboard m.m. Idag kom jag faktiskt upp 2 gånger på vattenskidorna men jag trillade efter typ 5 sek. När jag inte klarar ngt direkt kan jag bli sjukt arg. Ni som känner mig vet, haha! Då är jag inte rolig att ha att göra med:) De gillade dock att jag blev arg och inte gav upp, men man får ju behärska sig, haha! De sa att de har gjort detta i flera flera år och första gången de testade kom de inte upp på en hel vecka. Det känns lite bättre, men de har sagt typ 20 gånger idag att jag ska upp denna veckan;:) Vi ska nog ha en instruktör imorgon, det kanske hjälper. Trodde aldrgi det skulle vara så svårt om jag ska vara ärlig.
Vi åkte till en restaurang och käkade lunch, sedan vidare tillbaka ut på sjön och lekte igen:) Haha, roligaste kommentaren som jag just kom på. Min värdpappa hoppar i för att imitera ett av barnen. När han väl är i skriker han till:
- Aoooch, I hurt my tenders. Tenders är ett annat ord för killars privata delar. Efter det började diskussionen om att på familjesemester kan man inte skämmas, jag blir härdad på dessa resor kom vi fram till, vilket är sant:) INGET förvånar mig längre, tro mig, vilket är en bra sak för det betyder att jag känner de väl!

Sen eftermiddag var det en åskstorm på väg in så vi åkte hem och hoppade i jacuzzin, sen badade jag barnen, lagade middag, satte på film för kidsen, de vuxna åt och sen la vi barnen. Det var onsdagen det!
Jag kan väl inte säga annat än att jag har det bra här, det är bara de bästa människorna att umgås med och vi gör roliga saker så klart det är bra, men jag måste erkänna att jag räknar ner dagarna tills jag är hemma i manhattan beach igen. Det är ju mitt hem nu! Jag "jobbar" från 10 på morgonen till 10 på kvällen i stort sett och även om vi sitter i en båt och gör roliga saker hela dagarna så blir det ändå intensivt att aldrig ha en stund för sig själv. Typ när man går på toa, inte ens då för det finns inte lås, så då kommer väl kidsen in, haha! ( har aldrig förståt mig på usa, varför kan man inte låsa dörrarna? ) Jag känner mig aldrig säker, haha! 
Iaf, Don sa ikväll, förlåt att du inte får mkt tid för dig själv.
 Men jag förstår,  eftersom vi är borta nästan hela dagarna är det svårt att ge mig break.  Jag överlever, men jag längtar efter Pernilla-time.

Nu är min enda egen tid, datorn och jag! Imorse när jag fick sova ut till 10 kommer Kayla in 8.30.
- Pernilla, can u give me some bread?
- go downstairs and ask mom and dad please. AND close the door please haha.
30 min senare.
- Pernilla, where is my toothbrush, I cant find it.
- Kayla it´s in your bathroom.
10 min senare.
- Im looking for underwear.
- There is underwear for u outside ur door.
- But I dont like those underwear.
- Well, thats the underwear u have right now KK.
5 min senare.
- Mommy said that my bathingsuit is in here. ( fick gå upp och leta efter den ) och det var min sovmorgon det. Helt nyvaken och hon kommer in pigg och glad och ska fråga saker, hur mycket jag än tycker om den tjejen så finns det bättre sätt att bli väckt på. 
Jag är säker på att hon gick in för att hon ville, hon hade inte ens försökt leta efter hennes tandborste, den lilla skiten, haha!

Nu ska jag väl läsa några rader i min bok, yes jag läser en bok:) Min första i livet ungefär. Outliers, grymt bra!
Godnatt Idaho, godmorgon svedala!

XOXO Pernilla <3

Who said life would be easy.

Who said life would be easy? No one, cuz it´s not!
Okej, jag kan börja med att varna er att detta förmodligen kommer bli ett av de längre inläggen, men förmodligen ett av de viktigaste och mest innehållsrika inläggen i denna bloggen.
Igår var nog den absolut värsta dagen under mina 9 månader här i staterna. Började med att jag som gick upp med kidsen som vanligt, tog med dem och käkade frukost, tittade tv m.m. Klockan 9 på morgonen hade jag bestämt att skypa med mina kära stora syster en stund och det var inte vilken skype som helst, varför kommer jag till snart.
Ni vet att jag länge funderat på om jag ska förlänga 6 månader här eller inte och om jag ska vara ärlig så har jag tänkt på det sedan säkert 3 månaden här och även när jag haft de värsta dagarna här har jag nog aldrig tänkt, nej jag kommer inte förlänga, men jag har heller inte tänkt att jag till 100% ska förlänga, jag har alltid velat vänta att ta mitt beslut tills slutet av sommaren. Man vet aldrig hur man känner i slutet av året, eller om man ångrar sig. Det har vart mycket som talat FÖR att förlänga men också mycket som talat MOT, det har vart fler fördelar men nackdelarna har betytt mer på ngt sett. Min familj väger så mycket tyngre, vilket fick mig att tveka.
Det värsta har vart att jag inte sett min äldsta syster sedan september förra året och jag har heller aldrig sett hennes 6 månaders baby Joline som jag är moster till vilket är något av det värsta. Jag återkommer till detta, men nu i slutet har jag kännt att jag vill bara ta mitt beslut och jag har vart ganska säker på min sak ett tag, vilket var att förlänga 6 månader. Så med det sagt betyder det att jag kommer att stannna till 19 april nästa år!!!
Jag hade "möte" med mina värdföräldrar i måndags förra veckan, då jag frågade om lite allt möjligt. De ger mig 2-2, 5 veckas obetald semester för att åka hem över jul/nyår och jag får ändå min 1 veckas semester kvar, vilket jag tycker är jätte snällt. Fast de har alltid sagt vi gör allt vi kan för att du ska stanna och vara lycklig:)
Kvällen efter gick jag ner till mina värdföräldrar och sa, nu har jag tagit mitt beslut att stanna 6 månader till och de båda hoppade upp från soffan och spranf fram och kramade mig i typ 10 min och sen ser jag att båda två står och gråter, haha! Det trodde jag aldrig, inte från min värdpappa iaf. Fick säkert 50 kramar under 10 min. Så söta är dem, så det kändes skönt:) Vet inte om jag sagt detta förr? Men de har planerat att ha 3 till au pairer efter mig, men nu sa de att om jag förlänger så är dey troligt att jag blir den sista. Jag skäms för att prata "gott om mig själv" men jag säger vad hon sa och det var att, de säger att de aldrig någonsin kommer få en bättre au pair så de vill inte ha en ny. Vilket jag inte håller med om, de bara känner så nu för att vi kommer bra överrens eller nåt. De kanske ångrar sig , men förmodligen inte sa de. Det var så sjukt oväntat av dem!!
Anyway, nu är det beslutet taget så nu ska jag boka biljett hem så fort som möjligt:)

Nu tillbaka till skypen med min syster. Jag har vart nervös hela veckan inför att berätta om mitt beslut inför henne, för hon är den som vart helt ärlig med att hon verkligen vill att jag ska komma hem NU. Speciellt nu när både jag och min andra syster bor utomlands. Jag började prata och efter några minuter kom alla tårarna, fick inte fram ett ord och jag satt bara och lipade. Fick fram ord och förklarade att jag bestämt att förlänga och då kom hennes tårar och vi båda satt där och lipade. Joline 6 månader satt bredvid och pillade min syster i håret för hon såg att hon var ledsen, usch det var det värsta jag vart med om. Jag är super nära med mina systrar, de betyder ALLT för mig så att se den du älskar mest gråta är bara helt obeskrivligt. Jag vet att jag måste ta mitt beslut grundat på mig, men det värsta av allt är att jag aldrig kännt sådana här skuldkänslor. Det känns precis som att jag inte bryr mig alls om min familj och väljer bort dem på ngt sett. 1 år, fine men sen väljer jag att stanna ännu längre. Jag vet att de älskar mig precis lika mycket oavsett mitt beslut, men dessa känslor de är hemska!!! Värsta skypen ever!!! Kan prata om detta i evigheter, men det jag kan säga är att jag kommer alltid ha dåligt samvete, det kvittar hur jag gör, men jag känner mig ganska säker med mitt beslut även om det var det värsta jag gjort. Till alla, jag saknar er mer och mer för varje minut jag är borta från er, att jag stannar längre betyder absolut ingenting. Det betyder att jag har mer att uppleva och lära, men jag tänker varje dag på den dagen jag kommer hem för att stanna, glöm inte det!

Efter skypen gick jag ut och träffade min värdfamilj och Kristy kramade mig som hon alltid gör när jag skypat för hon tror att jag alltid blir lite ledsen, denna gången hade hon rätt så jag började lipa inför min v-familj, men kändes skönt att prata om det. Jag var lite halvdeppig hela dagen, eller väldigt men försökte hålla humöret uppe. I slutet av dagen frågade Kristy hur jag mådde och jag sa att det inte var den bästa dagen i mitt liv, men att jag klarar det, förklarade situationen m.m. och sa att det värsta är bara hur dåligt samvete jag har.
Den dagen gick åt till att åka på sight seeing i staden Pullman, kollade på björnar, sen körde vi till Idaho och vårt hus där vi nu bor. Badade, checkade huset m.m. På kvällen satt jag uppe och snackade med föräldrarna och den andra familjen, haha! Dessa samtal, inget förvånar mig längre:) T.e.x som idag på sjön. Då hoppar min värdpappa i och säger... Ahhh, that felt good, I had to go pee so bad, haha!
Senare säger min värdmamma: Can I jump in? i need to go pee, haha! barnen har vädligt kul åt att man får göra nr 1 i sjön, haha!

Seriöst jag har nog aldrig sett ngt liknande i mitt liv. Detta är nog det finaste huset...helt sjukt. Alla här tycker det är helt fantastiskt och de båda bor på The Strand i lyxhus. De som hyr ut huset designade det själva och allt är såå vackert. Hela hsuet har typ utsikt över sjön, jag kan ligga i min säng och titta på solnedgången över sjön:) Har även en öppen spis i mitt rum, haha! Vår egen brygga, med båtar, jacuzzi, jag finner inte ord för stället. Önskar ni kunde förstå bilderna, men åh helt underbart!
Idag har vi vart ute i båten från typ 10 - 7 på kvällen, så sjukt kul. Har åkt vattenskidor ( jag kom inte upp, haha! men jag ska imorgon:) Trillade precis när jag stod upp varje gång) De andra har gjort det flera, flera år så de sa att det tar lång tid att lära sig. Blir så sjukt arg när jag inte klarar ngt direkt, ni som känner mig vet. Åkte på en sån där stor ring efter båten, åkte till staden och åt glass på ett äkta creamery. Oh yeah. Så sjukt gott. Den minsta kulan var typ 5 vanliga. Jag skämtar inte!!
Vi har haft en helt underbart bra dag, alla är så roliga som vanligt, vi har hoppat från båten, sjön är jätte varm och skön, solen steker och man grillas som ett spett i båten, men det är nice:)
Ikväll blev det BBQ och jag badade barnen m.m. Ligger nu i min säng här och jag är helt överlycklig över att få mitt egna rum. Det gör mig till en gladare au pair:) Att dela rum med kidsen och inte får ngn privacy i 9 dagar är inte att rekommendera.

Nu är jag helt slut, kan somna inom 1 sekund. Imorgon vet jag att vi ska på pirate cruise på kvällen, haha! Blir spännande:)
Det blev ett långt och väldigt blandat inlägg, men ville försöka att avsluta lite glatt. Tänker fortfarande massor på gårdagen och det kommer jag förmodligen alltid göra men det är ingen annan mer än mig som valt att leva med det! Hur mycket det än suger rent ut sagt så hoppas jag ändå att jag tagit rätt beslut.

Im such a creative au pair, haha!


Helt omöjligt att visa på bild, men ska försöka ta mer bilder så ni kan se lite bättre!




Morsan i den andra familjen var så grym braa! Hon är van dock, men ändå. Proffs!


Min värdmamma har fler bilder. Nu är det dags för mig att få lite sömn! Tack alla för era åsikter och ert stöd!
Ni är bäst!!
XOXO Pernilla <3

Snake river.

Då har man spenderat ännu en dag i staten Washington, det är sunny och ca 39 C i luften. Låter väl härligt? Speciellt när man glömt solkräm som jag gjort. Sorry mamma! Jag får låna familjens, men hallå 30 och 50 i solskyddsfaktor, det vore trevligt om man inte gick runt som ett spöke hela sommaren. Jag vill bli solbränd:) Hela sommaren när jag vart med barnen har jag på något vis alltid hamnat med ryggen mit solen, vilket jag även gjorde idag så min rygg är typ svart jämfört med framsidan, haha! Brände mig inte idag faktiskt, blev bara lite röd på nacken och ett fint streck efter bikinin runt halsen. Kunde vart värre:) Nästa vecka ska jag använda 30 mamma, jag lovar!
Sov inte alls mycket inatt, pga att jag vaknat så fort jag hört barnen, kan bara inte sova bra när jag är ansvarig för dem. Klockan 5 började Kayla snacka med mig, som tur var somnade de om, men kl 7 satte vi på TV. Klockan 8 gick vi ut och käkade frukost här på motellet, riktigt god frukost tro det eller ej!
Vid 9 tiden vaknade föräldrarna, de sa att jag fick välja om jag ville följa med dem idag på lite olika grejer, men de skulle till någon river, så de trodde min värdmamma jag skulle uppskatta. självklart hade det inte suttit fel med en powernap men jag vill ändå uppleva så jag hängde på.
Familjen plus Dons 2 high school polare hängde med hela dagen och den ena är så sjukt rolig så jag garvar åt allt han säger, haha! Vi åkte först till Snake river som den heter, inte för att det finns ormar i utan för att det ser ut som en snake:) Badade vid en liten gullig bad plats, här får ni lite bevis.
Hur fint som helst, men svårt att fånga på bild som alltid.


No Kayla doesn´t like pink at all.


Åkte sedan vidare och checkade in hmm vet inte vad det heter på svenska ens. Ni vet där det forsar vatten och det bildas energi och elektricitet? haha! Vad dålig jag är. sjukt stort sådant iaf. En sån:



Efter det åkte vi till ett riktigt grymt ställe:) Det var en liten strand med så grunt vatten att det typ aldrig blev djupt ens så folk hade stolar och bord ute i vattnet m.m. Det var ett ställe där typ alla college studenter hängde och festade så yes, stället var fullt med heta studenter i bara överkroppar, haha! Mitt i allt säger Dons kompis:
- Ey, jag tar hand om kidsen så går du och leker:) Titta runt här, någonstans här kan du nog hitta en advokat eller läkare eller nåt, haha!
- Haha, guess im in heaven:)
Älskade det stället så gött, önskar jag var student där. Att gå runt med kids är ingen bra raggningsteknik, haha!
Alla hade det bara gött, spelade volleyboll, beerpong, chillade m.m.
Hängde där för ett tag, badade och njöt av utsikten;) Har så mycket mer att berätta med måste verkligen avsluta snart så får gå vidare.
Väl hemma tog jag barnen till poolen/jacuzzin en sväng, badade dem och gjorde oss redo. Körde iväg med kidsen till en restaurang och åt dinner och shit jag är 100% morsa, de kan jag lova. Finns ingenting jag inte gör som en mamma gör känns det som. Hade middag med kidsen, lite drama för Parker ville inte göra sin läxa, men efter ett tag löste sig problemen och vi åkte tillbaka till hotellet och åt kakor, tittade tv och barnen somnade. Jag vet att jag absolut skulle kunna va en morsa just nu, det kan jag säga utan att ljuga men är jag redo? NEEEJ, stort, stort NEEEJ! Det får man reda på när man är au pair. Jag älskar fortfarande barn, men inga barn för mig på 10 år. Jag vill inget annat än att ha barn, men INTE inom de närmsta 10 åren.


Det tar typ 10 min för varje bild att bli färdig så får bli mer bilder en annan dag:/ Måste bara avsluta med en rolig händelse. Här på motellet serveras det kakor på kvällarna så igå satt ´jag med barnen och fikade lite och så kommer killen i receptionen gående med en bricka fylld med kakor, han kollar på mig och jag kollar på honom helt plötsligt ser jag hur det bara flyger chocolate chip cookies all over the place, haha! Och där ligger killen under bordet och skäms. Usch, jag tyckte så synd om honom, kunde inte annat än att säga att jag var ledsen.
Parker berättade det för kristy så idag frågade hon mig om vad som hände och jag berättade historien hur det verkligen gick till och hon skrattade så hon grät typ,så berättade hon för de andra hur vi hade ögonkontakt och han blev "distraherad" av mig och snubblar. Det var hennes story, haha!
Min värdpappa as garvar och säger:
- hahah, Pernilla, you just have that effect on people!
Hmm, hoppas det är ngt positivt, haha! Stackars killen:/

Imorgon åker vi mot nästa delstat, Idaho!!
Nu ska jag försöka få lite sömn!

XOXO Pernilla <3

3 states - 1 day.

Då har man vart i 3 delstater på 1 dag:) California, Oregon, Washington. En snabb visit i Portland där vi mellanlandade, sen vidare till delstaten Washington där jag nu befinner mig. Resan hit gick bra förutom att man var grymt trött och kunde typ inte hålla ögonen öppna, men annars gick det bra. Väl framme fick vi vår hyrbil, hurray för det. Min favoritbil:) Den är ändå ganska lik den vi har, fast denna är mer fancy ändå!! Nu blev detta en bilblogg också.


Anledningen till att vi är i Washinton är för att min värdpappa har High School reunion här i helgen, så vi sover på ett Motel faktiskt i en liten stad här, finns inget att göra mer än att bada i poolen. Vi har 2 rum med en dörr emellan så vi kan gå emellan vilket är bra, jag sover med kidsen i ett rum och mina v-föräldrar i det andra rummet. Självklart får jag jackpotten att gå upp med barnen på morgonen och på natten om de vaknar. Tjoho va nice! Au pair livet är inte alltid en dans på rosor, tro mig! Den enda gången jag kan längta extra mkt hem här i USA är när jag reser, det blir nya grejer och när man är på familje trip så tänker man extra mycket på sin egna familj. Hur mycket jag än tycker om min värdfamilj så kommer ingen familj i närheten av min egna familj, så det får mig alltid att tänka extra på våra familjeresor och hur kul det alltid är, så familjen ni ska veta att jag tänkt på er extra idag och önskat att ni var här mer än någonsin!!!

Ikväll följde hela familjen med till reunion partyt, fast jag spelade spelmaskiner med kidsen i över 2 timmar, sen körde jag hem med den till motellet. YES, jag körde favvo bilen:) Så nice, vill ta med den hem!! Tittade på tv med barnen på rummet, gick ut i lobbyn och käkade kakor, lite mer tv och nu sover dem!
Får väl också lägga mig snart eftersom jag vaknar när de vaknar. Imorgon blir det poolen hela dagen vad jag vet och på söndag bär det av mot ännu en delstat Idaho där vi stannar 1 vecka.
Jag älskar att uppleva så mycket som möjligt, och är jätte tacksam för det men jag saknar manhattan beach och just nu hoppas jag tiden flyger förbi så jag är tillbaka igen! Borta bra men hemma bäst antar jag!

Ska avslöja en liten hemlis..
Idag frågade min värdmamma vad jag tror att jag kommer göra nästa sommar.
- Kommer nog jobba så mycket som möjligt och spara till min backpackertrip, sen åka till sommarhuset, och semestra med familjen/kompisar.
- Okej, för vi funderar ju på att åka till Italien nästa sommar och då tänkte vi om vi kan få flyga dit dig och betala dig så du är med oss och tar hand om barnen och så. Du har väl inte sett jätte mycket av italien heller? Så får vi ses igen också:) Men inget är bestämt än det är bara en tanke, vi måste också försöka kordinera med dina föräldrars semester så du kan åka med dem också.
JAAA tack! Tycker det låter som en grym idé:) Ska inte hoppas på ngt men jag vet att de pratat om det nästa sommar, hade vart hur kul som helst! Då får jag ju träffa dem igen också!!!


Det var allt från Washington för den här gången<3



XOXO Pernilla <3

Washington

Då var resväskan packad igen och redo för nästa äventyr. För 9 månader sedan tog det mig en vecka att bara packa ihop en resväska, mamma fick alltid sitta med mig och gå igenom allt jag skulle ha med mig, haha! Men jag måste säga det att man börjar nu bli en rutinerad packare. För det första har jag inte världens bästa mamma här som kan hjälpa mig och för det sker det så ofta nu för tiden att jag måste bli rutinerad:) Nu slänger man bara ner allt man tror man kommer använda, det blir oftast ganska mycket samma, om vi inte ska till Mammoth förstås, fast där vet man också hur man ska packa, så det jag vill komma fram till är att jag gått från en usel packare till en rutinerad packare:) Haha, finns det ens ett ord som heter packare?

Senaste inlägget slutade med att jag gick på turbokick passet och det är helt galet va kul det passet är, har aldrig någonsin gått på ett sånt bra pass. Jag ville inte att det skulle ta slut. Det är turbo tempo från första minut till sista och grymmaste musiken och alla instruktören skriker och peppar och vissa skriker även med, haha! I sådana tillfällen tänker jag på hur mentaliteten skiljer sig mellan sverige och amerika. Det skulle aldrig ske i Sverige. Då står alla och trycker i hörnen och vill helst inte synas alls.
Ja, det var bara en parantes som vanligt, men grymt var det:)
Gårdagen gick bara åt till jobb hela långa dagen, efter jag slutat vid 8 tiden tog mig ut på en springrunda på The Strand, riktigt mysigt att springa när det är mörkt så man ser in i alla hus och dessutom ser man ända bort till Malibu:) Mina v-föräldrar vill inte att jag springer när det är mörkt dock, även om detta typ är det säkraste stället man kan bo på så föredrar de att jag springer när det är ljust vilket man ändå kan förstå.
Väl hemma, åkte jag över till Nicole 1 tim och bytte lite bilder och snick snackade. Packade på kvällen och släckte vid 2 tiden, som tur var ställde jag klockan till dagen efter. Började klockan 1 idag, vaknade en gång vid 7 tiden av ett sms tror jag, sen igen vid 12 när klockan ringde.
Idag har det också bara blivit jobb hela dagen, mest skjutsat runt Parker på massa olika saker, vilket jag inte har något emot, älskar att köra bil och jag slipper underhålla kidsen. Haha, ibland behöver man sådana dagar. Barnen somnade runt 7.45 tiden, vek tvätt, plockade ur diskmaskinen sen var jag off.
Efter det har jag packat det sista, duschat, ätit, målat naglarna m.m. Tror jag är redo inför morgondagen, kommer bli en nice trip tror jag även om jag har en liten gnutta ångest för jag kommer typ inte träffa Nicole och Mona på 1 månad, för vi åker om varandra på grejer:( Sen saknar jag alltid Pernilla-time när jag är iväg, men jag ska absolut inte klaga, jag är tacksam för allt jag får uppleva, det är jag verkligen!
Imorgon ringer klockan 5.15 på morgonen, fy det är inte okej, men inte mkt att göra åt, planet går mot Portland där vi byter och sedan vidare mot staten Washington där vi stannar till söndag, sen flyger vi vidare till Idaho där vi stannar sön-sön. Har hyrt ett hus tsm med en annan familj, ligger precis vid en sjö där vi också hyrt en båt:) Brukar alltid bli väldigt kul till slut!!! Jag är dock lite orolig att jag börjar bli förkyld, har haft förkylningsblåsor hela veckan och ikväll har jag svårt att svälja, men jag hoppas bara det är tillfälligt!!

Bilder från San Diego kommer i helgen eller under nästa vecka. Promise!
Nu måste jag få lite sömn. Hoppas ni alla har en underbar sommar, kan bara inte förstå att det snart är augusti redan? Var det inte juni förra veckan?
SAKNAR ER ALLA SÅ OTROLIGT MYCKET!!'

Haha, denna bilden gör mig så glad:) Vi satte alltid kameran på selftimer, så man visste aldrig hur det blev.
1,2,3, Jump..No, not yet, NOW, jump. No, too late. haha!

XOXO Pernilla <3

mirror.

Ledig dag. Det är väl alltid för trevligt:) Sovmorgon, göra precis vad man vill av dagen, de gillar jag! Det negativa med att ha lediga dagar mitt i veckan är att ingen annan är ledig, så man kan inte utforska så mycket om man inte vill göra det själv vill säga, som jag i och för sig gör ibland, haha! Fast ensamvarg som jag är ibland är det ganska skönt att ha Pernilla-dagar och bara umgås med sig själv. Idag är en sådan dag!
Efter sovmorgon skulle jag egentligen till Mona och fixa bilderna från helgen men det blev ändrade planer så vi får ta det en annan dag, därför blir det heller inga bilder från helgen idag, men det kommer i veckan:)

Jag har säkert 10 avsnitt av program jag måste ta igen på tv:n, har inte blivit mycket tv på senaste, vilket är bra, men So you think u can dance och The bachelorette är de showerna jag bara inte missar. Så ägnade morgonen åt lite So u think..mail, försökte hitta en sista kurs för mina credits, har bara 3 tim kvar men hittade ingen, så får se hur det blir med det. Sen blev det ett besök på Target där jag spenderade en halv veckolön, haha!

8 GB USB, mitt 16 GB är redan fullt med bilder från mitt au pair år, haha. Köpte bla boken Outliers som jag gav till min värdpappa i present. Vill så gärna läsa den själv, så nu är det dags:) I New York skålade de för mig och tackade för att jag införde boken i släkten för båda mina v-föräldrar läser den nu och de köpte den i present till Dons syster m.m. haha!


Åkte till frisören och köpte shampoo som tar bort den gröna färgen i håret, hoppas det hjälper.


Haha, nu undrar ni väl? Okej, jag har ingen helspegel i mitt rum och under dessa 9 månader när jag verkligen vill se min outfit har jag tagit kort på mig själv med självtimer, haha! Men jag saknar verkligen en spegel så hittade en bra på Target, men vill inte sätta upp ngn på väggen eller nåt och göra märken. Messade Kristy och frågade om det var okej så länge jag inte sätter upp den på väggen och det var okej:)
Glad jag ser ut på bilden, men jag är glad för veckans investering!!


Nu har jag precis ätit lunch som bestod av grovt bröd, avocado och kalkon. Yum! Kände mig riktigt nyttig för en gång skull:)
Ikväll ska jag åka till gymmet och gå på Turbokick pass, grymt kul, efter det blir det The Bachelorette, yihhaa!

Saknar er<3

Eminem - Not Afraid.
Justin Bieber - Somebody to love.
Lady Gaga - Speechless
Taio Cruz - Dynamite

XOXO Pernilla <3

The Golden Coast.

Blogg? What´s that? Sorry, igen får jag väl säga för den urusla uppdateringen, men bättre sent än aldrig:) Jag har så mycket att berätta att jag inte vet var ska börja, att jag snart somnar gör väl inte saken bättre men en uppdatering ska det bli. Så som vanligt får jag väl börja där jag slutade, vilket var i torsdags.

Torsdag: Jobbade som vanligt, fick ett par timmar ledigt på dagen då jag begav mig till gymmet. Färdig svettad och klar satte jag mig glatt och startade bilen. De lät inte så bra, testar igen, inga framsteg. Bilen funkade inte. Yes, det var precis vad jag behövde. Det är en fin och ny bil, men den gick sönder för mig en annan gång också. Ringde min värdmamma, pratade med Kristy och Don hit och dit, slutade med att jag ringde AAA som fick komma och hjälpa mig, problemet var att jag parkerat i parkeringshuset på våning 5 där det redan är super tight att köra och parkera. Speciellt med den mega bilen, så de kom på att vi inte kan bärga ut bilen för den är för stor. Vi testar en sista gång och den funkade:) Min värdmamma som var på plats körde den direkt till verkstaden och jag tig kidsen. Rolig ledig stund man fick, men inget man kan hjälpa, nu är det lagad iaf.
Där började väl oturen för kommande dag.

Fredag: Jobbade 8-2.30 och under hela dagen försökte jag och Nicole boka horsebackriding för kvällen, men inget svar, när de väl svarade behövde vi en fax för att kunna boka. Nicoles internet var sönder, plus hennes telefon strulade så vi hade svårt att kommunicera. Min fax var sönder och Nicoles printer funkade inte och hon hade ingen fax, så direkt när Nicole skutat vid 3.30 åkte vi till ett affär och faxade och chansade på att det fortfarande fanns platser kvar. Yes, vi fick de två sista, men frågan var om vi skulle hinna dit i tid? Faxen i affären strulade också såklart, men klockan 4 satte vi oss i bilen och körde mit Hollywood hills, men vi var väldigt skeptiska eftersom det är rusningstrafik x 100 vid den tiden och mycket riktigt vid 4.50 ringde de och frågade var vi va och sa att de inte kunde vänta längre. ( Började kl 5 ). Som tur va fick vi boka om till söndag istället, men sån otur, så mycket meck. Då kör vi istället runt och letar efter Frozen Yogurt som lite tröst. Vi körde i sammanlagt 3 tim pga trafiken. Inte okej!! Fast man är van, 1 tim här är som att köra till ICA hemma typ, haha!
När vi ändå var i Hollywood åkte vi till Hollywood Bowl för att checka det stället, det är som en stor mega ute konsert plats. Som en stor " bowl" där man sitter på gräset, alla har picknick och det är olika konserter varje kväll. Vi åker in betalar 20 dollar för parkering och då parkerar alla framför, bakom, runtomkring, överallt, vilket innebar att ´man måste vänta och köra ut tills ALLA sitter i sina bilar och konserten är över. Idiot som kom på den idén!! 15 000 personer ska ut samtidigt?
Gick dit och kollade biljetter, de kostade 40 dollar och det var skit band och typ Scooby Doo som gästade. Kul! Då var vi fast de 3 närmaste timmarna.
Gick ner till hollywood blvd för att gå på bio, då går alla bior typ 2 tim senare. Nehe? Då får man väl göra det man alltid gör när man är uttråkad. ÄTA! Gick till en Sushi restaurang bredvid Kodac Theatre, så det blev super mysigt till slut, men vi kunde inte ha mer otur denna dag. Inte ett skit gick vår väg!! Men vi överlevde, värre än så var det inte:)

Lördag: Oh yeah, oh yeah, här börjar bästa helgen eeeever. Ja vet, jag säger alltid det efter lediga helger, men shit va kul vi haft!!
Önskar jag hade en filmkamera på min axel hela tiden så ni bara kan få uppleva allt, kan inte ens berätta 1/1000 del av allt, men ska göra mitt bästa:) Nicole hämtade upp mig och Mona runt 9 tiden och där började vår roadtrip söder ut. Finns det något bättre än att sitta 3 brudar i en bil med världens bästa musik och köra längst med "The golden coast ". Svar: Nej! Love IT! Vårt första stopp blev Laguna Beach, vilket var heelt fantastiskt. Så otroligt fint och mysigt. Spenderade några timmar där, blev lunch, lite beachtime och massor av pics:) 
Fortsatte söder ut och nästa stopp blev San Diego, körde direkt för att hitta ett hotell och tur var väl det för det var Gayparad samma helg, vilket innebar 30 000 mer personer och fullbokade hotell, men vi fick ett riktigt bra, stort rum, finaste på hotellet enligt gubben, haha. Fick även lite billigare när vi sa att vi var från Norge och Sverige. Han sa även att jag var som Tiger Woods fru för att jag också var Nanny och svensk. haha! 
Efter det tog vi sedan en båt ut till Coronade Island som också var helt underbart. Super mysig liten ö, med lite restauranger, fantastisk utsikt och bara helt perfekt. Blev middag på ön innan vi tog oss tillbaka till fastlandet och hotellet. Innan det blev det ett beök på Vons var det nu kan innebära:) 
Yihaa, då var det kväll och det var dags för paaaarteeeey. Nu kommer den roligaste händelsen, haha! 
Vi var i full gång att göra i ordning sig och Mona korkar upp våra cider åt oss, eller försökte. Ingen har kasylöppnare. Himla skit, vad gör vi? Smart Mona, sätter flaskan i dörren, där man stänger dörren va de nu heter. Splaaashh och det ser ut som det sket ett mord i vårt hotellrum. Rött på hela väggen och Mona, hahhah! Kanske inte bästa idén:) Då tar Nicole och sveper runt en handduk runt och kör nästa cider vilket funkade bra. 
Mona kommer skrikande...
HAHAAHA, det är skruvkork!!! 
Hahaha, då är det skruvkapsyl på de jäklarna. Garvade så jag dog, hur dumma får man va:) Alltid lär man sig något!!
Gick mot On Broadway som klubben hette och tydligen bästa nattklubben i San Diego. Vi närmar oss kön och en kille kommer fram och ger oss gratis entre biljetter och säger att vi kan gå före kön. Oh yeeeah, vilket flyt vi har:)
Våra ID funkar perfa, så det var bara tuta och köra! Yihha! Grym klubb får jag säga:) Bra musik och vi hade bara så sjukt kul:) Har någon någonsin hört om drinken Scooby Snack? Let me know! Vi bad nämligen bartendern blanda drinkar med de ingredienserna vi ville och enligt han hette min favorit Scooby Snack, men vi var väldigt tveksamma till det, haha!
Träffade ett par som blev våra polare och som även följde oss hem till hotellet så vi inte gick vilse, och haha det var sjukt kul:)
Hemma vid 3 tiden och vid 6 tiden skulle vi gå upp igen för att hinna med allt dagen därpå. Yes, 2 tim sömn blev det denn natten, det var väl lagom. När jag vaknade kändes det seriöst som jag var halv t död. När jag stod i duschen kunde jag inte ens blunda för då trillade jag, haha! Efter lite frukost var vi back on track igen:)

Söndag: Då körde vi tillbaka norrut igen och vårt första stopp denna dagen blev Newport Beach. Jag älskar Newport. Kusten är helt ofattbart fin och hela Newport är bara allmänt mysigt och fint. Vi åkte över till Balboa Island och strosade runt där och hade lite lunch och det blev verkligen ett av mina favorit ställen här. Vi såg bla parishjulet som Marissa och Ryan i OC hånglar i för första gången, hahah!
Åkte sedan tillbaka till Manhattan Beach för att lämna av Mona och byta om för det var dags för mig och Nicole för att åka ut på nya äventyr. Horsebackriding!
När jag kom hem hade familjen gäster och Kayla kommer springande och slänger sig i min famn och kramar och pussar mig och säger:
- Pernilla, I missed you! And, I like your earrings, where did u buy them? hahah, so cute and so random:)
Klockan var 3 och jag och Nicole åkte till Hollywood Hills och denna gången kom vi i tid som tur var. Fick en liten genomgång sen var det bara att hoppa upp på hästen och det började inte för bra. Min lilla häst lyssnade inte alls på mig, det första han gör är att gå in i stallet, hahaha! De fick leda ut honom igen, men efter 10 min på ryggen började han lyssna bättre på mig tycker jag allt. Jag kommer aldrig kunna beskriva detta för det är bara för bra för att vara sant. Tänk er ett stort berg med underbar natur, växtlig natur+ lite halv öken, med utsikt över heeeela Los Angeles. Solen sken det var 30 grader, man red dessa olika stigar, uphill, downhill, på stigar där det var stup nedanför i stort sett, helt utan räcke och de där skit hästarna ville bara gå nära stupen.  
Vi red runt Hollywood skylten, nedanför och lite här och var, inte super nära men var ändå super coolt:) Åh, i vissa stunder satt jag bara på hästen och försökte ta in allt. Hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så fantastiskt!
Det enda som jag kunde skippat var väl när hästen framför fes en rakt i ansiktet i uppförsbackarna. Det var ingen trevlig upplevelse, tro mig, haha!
Efter 2 tim turen åkte vi hem och åt på Whole foods, och var sedan hemma vid 9 tiden.
Behöver jag säga om jag somnade fort när klockan var 11 och jag sovit 6 timmar sedan torsdagsnatt?
Men jag vill uppleva så mkt som möjligt här, då får man offra sömnen, det ä inte annat.

Det var verkligen en sån grymt bra helg!! Önskar att det kunde fortsätta i månader. Våran lista på saker vi vill göra här är så lång att vi behvöer minst 2 månader semester här, detta funkar inte, haha!
Kan man ta ett friår som au pair?:)

Idag har jag jobbat 8.30-11.30 sen skypade jag med mamma och pappa, vilket var såå himla efterlängtat. Har inte pratat med dem på evigheter kändes det som. Tack världens bästa föräldrar! Blir alltid lika glad när jag pratar med er, ni är bäst! Varje gång påmins jag om hur roliga ni faktiskt är, haha!! Fast saknar er alltid extra när vi skypat, som vanligt!
Pratade med min värdmamma efter och hon gav mig en stor kram och frågade om jag var okej, för hon vet hur nära jag är min familj och att jag alltid saknar de extra när jag skypat. Hon är så söt!!
Det sjukaste hände när vi skypade som jag ALDRIG trodde skulle hända, det är inte okej. Skypen hackade hela tiden så jag fick fråga om och mitt i allt säger jag;
- Say it again?
Och alla börjar as garva inklusive mig..haha! Det bara kom ur mig, fy det är inte okej, men man säger det ofta och jag pratar ingen svenska, det bara kom, haha!
Men NEJ, jag har inte glömt svenskan. Jag har allergiskt mot personer som " glömt" sitt hemspråk efter 1 år.

Jobbade sedan resten av dagen till 7.30. Efter det åkte jag till gymmet där jag gick på en yoga class, jobbigt men i slutet trodde jag att jag skulle somna på riktigt. Mitt i plankan stod jag typ och jäspade, haha! Väl hemma pratade jag med Mona på skypen i 1 tim. Hon skulle bara berätta om en händelse från idag, så blev det 1 tim. vi är sämst på att avsluta!

På tal om avsluta är det något jag borde göra nu. Jag ska förhoppningsvis till Mona och få alla bilder imorgon så jag ska lägga upp många bilder här imorgon om jag har dem:) Vi har typ 700 bilder från helgen, haha! Fråga mig inte hur det gick till:)

Kl är 15 min efter midnatt och jag ska sova! Ska sova uuuut imorgon, äntligen!!
Saknar er alla massor!

1 pic från helgen som smakprov:)
Vi står på träpelare och Mona tappar balansen och trillar på rikitgt, det roliga är att hon inte posar medvetet, men det blev grymt bra. Efter trillar jag och Nicole, haha!
XOXO Pernilla <3

stressed.

I´m alive efter världens stressigaste, frustrerande dagen någonsin. Har nog aldrig haft sådan otur på en och samma dag. Speciellt Nicole. Ingen luck överhuvudtaget idag! Nu är grejen såhär att klockan är 1.30 på natten och jag ska upp om typ 5 tim, så jag väljer att inte uppdatera om de två senaste dagarna idag, för då kommer jag inte överleva helgen!
Ska uppdatera om allt senare jag lovar, men imorgon bitti åker jag och Nicole till San Diegoooo över helgen:) Ska till Laguna Beach, Balboa Island, Coronado Island, utgång i San Diego. På söndag gör vi fler utflykter och avslutar med horsebackriding under hollywood skylten på kvällen:) Sounds like a good weekend to meeee!!!

På måndag har jag vart i staterna exakt 9 månader, så jag tar denna helgen som en liten firar helg:) Hipp hipp hurrraay for 9 months!!

Nu måste jag sova!!! Kortaste inlägget ever antar jag!
Ha en grym helg alla, saknar er!!

Tack till Lisa som skickade världens gulligaste mess i morse. Du ska veta hur glad jag blev. SAKNAR DIG!!!

Tack även till världens gulligaste syster som skickade ett MMS på Joline. Världens sötaste unge, och då menar jag världens sötaste!!! TACK!

XOXO Pernilla <3

Yes or No?

Jag lever, det gör även min dator. Förstår dock att ni börjat tveka! Usch, vilken dålig uppdatering de senaste dagarna, men jag lovar jag har anledningar till det. Jag tror jag ska anställa någon som uppdaterar åt mig, helst någon som kan läsa mina tankar och översätta mina tankar och känslor. Det vore grymt, någon som är intresserad? Kan nog förhandla oss till en hyfsat inläggslön.
Well, tills dess får jag ta mig tid till att uppdatera på egen hand, som jag så gärna gör, bara jag har tid. ( vilket jag aldrig har ).
I lördags satt jag ute vid poolen till 1 tiden på natten och snackade med folket, och det var nog den roligaste kvällen på länge, haha! Tror jag känner mina värdföräldrar på en helt ny nivå nu:) Det var inga barnvänliga historier kan jag väl säga, haha! Galet, men grymt kul!! Mitt i samtalet säger min värdpappa:
- Pernilla I just love that ur hanging out with us, it is so much fun!! Awe, vad glad man blir:) På middagen samma dag skålade alla för olika saker och då skålade de bla för mig och tackade för all hjälp och sen sa de även, tack för alla underbara familj/släkt medlemmar och de som vi önskar var vår riktiga familj och tittade på mig! De är väl för gulliga! Kan bara säga detsamma, jag älskar deras släkt på båda sidorna!! Hur snälla alla än är så är det riktigt skönt att vara hemma nu, man umgås med varandra 24-7 och det har inte alls vart några problem, men nu är det skönt att få mer break från familjen kan jag erkänna. Tror Kayla behöver break från mig för hon har kommit in i en mamma-pappa fas nu, vissa stunder duger jag, andra är det. Go away!!!!! Påminner lite om min första månad här, den lilla skitungen. Vi är nog så tighta man kan bli, men även bästa vänner behöver väl break från varandra antar jag?:) Parker är lika snäll som alltid!!
Nu vet jag inte vad jag kom in på här, haha. Som vanligt! På söndagen blev det poolen, vi fick besök av lite andra familjer, grillade och hade det allmänt bra! På kvällen hade bandet en liten mini-konsert för oss. Holy moly, va grymma de är! Deras mest kända band heter: Elvis Perkins In Dearland ( Finns på Spotify ), men det är inte min favorit musik, men deras nya band de startat nu som heter Diamond Doves är grymt bra. Väntar tålmodigt på deras första platta!! En av de nyaste låtarna som trummisen skrivit, som även är barnens kusin är helt galet bra. Fattar inte hur de bara kan skriva låtar bara sådär. Efter den lilla "konserten" blev det packning och läggdags ganska skapligt!
Dagen efter (måndag) packade jag ihop alla barnens grejer, tog de till poolen en liten stund, sa hej då till alla djuren:) Sa även hej då till alla underbara människor:( En mening som beskriva hela mitt år här är:
- It only takes a second to say hi, but forever to say goodbye.
Kl 5pm NY time gick planet hem mot L.A igen, tog över 6 tim hem för vi fick sitta och vänta i planet i 1 tim innan vi kunde lyfta. Riktigt seg resa hem, fast det bästa är att det är live -tv i varje säte, så jag kollade på Gossip Girl, Hollywood Access, m.m.
Som jag sagt innan det är alltid lika underbart att flyga in över L.A. Blir alltid lika glad, tyvärr var det inte lika varmt här, men palmerna väger upp:)

Jobbade i stort sett hela dagen igår, tog Kayla till gymnastics tex, lagade middag, badade barnen, de vanliga rutinerna. Slutade 6.45 skyndade mig att fiixa till mig, körde till Fresh and Easy och köpte snacks och vidare till min LCC:s hus där det var au pair möte. Game night stod på menyn och tro det eller ej det var grym kul, haha!
Körde ett skit roligt spel, alla fick samma lista på 10 oilka kategorier, tex 1, president 2, animal 3, U.S Cities etc. Sen rullar man en tärning där man får en bokstav, man sätter klockan sen ska man skriva så många katergorier man kommer på med den bokstaven tex L. Lincoln 2, Lizard 3 Los Angeles eller något sånt, men man får inte poäng om någon annan har samma ord. Man blir skit stressad och får blackout, men as kul spel!!!
Lyckat möte får jag säga!!
Hemma vid 11 tiden och hoppade direkt i säng. Tar fortfarande igen alla sömn som jag missat från förra veckan och det märks, i morse trodde jag seriöst att jag sovit max 15 min, det var det värsta jag vart med om. Började 7.30 hjälpte Kristy att få iväg ungarna och packa saker till deras utflykter de skulle på idag. Jobbade till 9.15 sen är jag ledig hela dagen. Yihaa!
Åt frukost i lugn och ro framför datorn och tv som inte hänt på evigheter, sen var det dags för årets mest efterlängtade powernap!!! Sov väl sådär 1,5 tror jag, men när jag vaknade kl 12 kunde jag utan problem somnat om igen, men ville inte slösa bort en helt underbar sommardag i sängen.
Gick ned och la mig på stranden och njöt av en solig dag här i L.A. Njöt dock inte lika mycket i vattnet. Gick ut max 2 meter ut i havet för att svalka mig, våg på våg på våg dränkte mig och jag spolades upp med typ 10 kilo sand i bikinin. INTE OKEJ! Hur mycket jag än håller emot kan jag inte stå emot de där mega vågorna. Helt otroligt vilken kraft det är! Om man har en boogie board är det skit kul, haha, men inte utan! Så ja, doppad det blev jag och det var riktigt skönt även om jag gärna skippat sanden!

Gick hem vid 3 tiden och nu sitter jag här och uppdaterar lite innan jag ska dra till gymmet för första gången på typ 2 veckor. Inte okej, det heller!! Ikväll ska jag nog träffa Nicole, blir kanske picnic på stranden och planering av helgen. Kommande helgen innebär ledighet för min del och jag VÄGRAR att befinna mig hemma. Det är mitt mål för mina lediga helger. Dessutom kommer gäster hit och jag vill inte bo i lekrummet igen. Planerna har länge vart San Diego med kayaking och Sea World inklusive simma med delfiner. Vet inte vad det blir än, för det är kanske bara jag och Nicole som kan åla nu, men vi ska planera ikväll!! Iväg ska jag iaf:) Vi kanske ska bila ner längst kusten till San Diego också och stanna i Laguna Beach etc. Får se:)

Sammanfattningsvis har New York veckan vart helt underbart bra!! Har upplevt så otroligt mycket, så otroligt tacksam för det! Dessutom, utan att spendera en krona, haha! Eller jo de köpen det blev på H&M, haha!
Har inte fått bilderna från min värdmamma än, men ska lägga upp fler så fort jag fått dem! Tills dess kan ni få ta det av lite andra pics!

Köpen på H&M.

Haha,ser ut som en jätte klänning, men iaf jag älskar den!! Då var julaftonsångesten avklarad:)


Beachen idag:) Mitt hus är bakom mitt huvud, haha!


Pernilla, grubblaren!


Älskar hur solblekt håret börjar bli nu. Älskar däremot inte den grönaktiga färgen det blir av vattnet här. Det är ju inte helt grönt såklart, men inte okej! Kayla som typ lever i poolen har seriöst grönt hår när det är blött, haha! Så kul. Ska till frisören och köpa shampoo idag som tar bort den gröna tonen. Behöver bara använda det ca 1 gång i månaden.

Nu till viktiga saker!!! Denna månaden innebär beslut om förlängning eller ej för min del och jag skulle verkligen uppskatta er åsikt! Jag ber er inte att säga vad ni tycker att jag ska göra, utan vad ni TROR att jag kommer göra. Skulle verkligen uppskatta om ni lämnade en kommentar, den behöver bara innehålla JA eller NEJ.
JA - Stanna. Nej- Åka hem.

Så kom ihåg, vilket beslut ni TROR att jag kommer ta!!


Hoppas ni alla njuter av den underbara svenska sommaren!!! Själv hoppas jag att L.A sommaren har kommit för att stanna!! Passar även på att njuta av Manhattan Beach, för nästa fredag flyger vi till staten Washington och Idaho för nästa semester!
Saknar er alla massor<3
XOXO Pernilla <3

Cannonball.

Yiikes! Ännu en grym dag här på farmen, haha. Låter som Farmen på TV, fast utan naken Janne:) Kl är nu 10pm och kidsen har somnat, ska strax gå ut och joina de vuxna vid poolen där de sitter och njuter under stjärnhimmel, men tända ljus och facklor. How can it be bad? Så en snabb uppdatering av dagen sitter väl fint.
Kidsen väckte mig vid 8.30 tiden, så skönt när de sover ut nu när de går och lägger sig så sent. Tittade lite på TV sen lagade mina v-päron frukost och tro det eller ej det spöregnade, blixtrade och åskade i morse, trodde inte mina ögon men så var det. Så vi chillade inne lite på morgonen, sen gick vi över till alla chickens och klappade dem och gick in i hönsgården och tog in 12 stycken nya ägg:) Så mysigt att bara gå runt i lite halvregn, trampar lite i fårskit men ingen bryr sig och hämta sina egna ägg, haha! Mysigare än vad det låter, tro mig. Sen var det dags för en tur med THE BAD BOY. Oh yeah, så sjukt kul!! De har en stor jeep, och här snackar vi safari jeep, utan tak. Min värdfamilj, Nick och Lee tog en tur ut i skogen och galet va kul. Totalt off road hela tiden, gjorde några stopp och utforskade naturen, annars var det bara grymt kul. Man återvände 1 tim senare med typ halva skogen i håret, men de e nice. Parker testade också att köra och galet trodde typ min sista stund var kommen, han var inte blyg på gasen, haha!
Väl hemma blev det lunch time, sen var det dags för horsebackriding, yihha! De har 2 hästar, varav en är mega stor och inte lika väl tränad, men kidsen red den mindre sen frågar Katie, Pernilla, do u want a turn? Ehh, sure:) Spräckte typ mina jeans när jag hoppade upp på hästen, men annars gick det fin fint:) Har blivit avslängd av en häst förr, men konstigt nog var jag inte alls rädd och jag satt kvar hela turen!! Verkligen super kul!!

Kayla är helt galen i djur då menar jag besatt hon är totalt orädd för precis allt, så man får följa efter henne som en liten svans ibland, men hon är minst sagt i heaven här ute just nu med alla djur:)
Gick ut på en spring/walk runda på 1 tim efter det, skönt att komma ut och röra lite på sig. Väl hemma skulle de flesta ta en nap så jag svarade lite på emails och hade mig, sen var det dags för pooooltime.
Badade med kidsen och resten av folket, musik på vid poolen, de vuxna grillade och dukade upp. Kändes precis som svensk sommar med maten och naturen. Skönt att få en släng av svensk sommar också:) Vi åt faktiskt hemmagjord potatissallad, allt är hemmagjort här och organiskt, tom hemmagjord glass. Yuum!!
Badade barnen och sen var det middagsdags och här börjar galenskaperna!!! De killarna som är med i bandet och även de andra är heelt galna i poolen de hoppar in och ut ur poolen som stuckna grisar, gör trick och volter, bla eldade upp basebollar och kastade på de som gjorde kanonkulor i poolen, haha! Alla vuxna garvar ju lika mkt som dem och inte minst barnen, haha! ( med gör inte detta hemma barn, går replikerna )
När allt var som galnast tar de och kastar i fastern med kläderna på rakt in i poolen och ja har allt på film...efter kommer hunden rakt i poolen för han blev lite orolig för Katie, haha! Garvar ihjäl mig:) Ja det var helt galet, har garvat så jag fått ont i magen. Jag hade badat barnen och gjort de redo så frågar de om de får hoppa i och deras pappa kunde bara inte säga nej, det är väl det sommaren är till för att barnen ska ha så kul som möjligt så i hoppar de med trosor och kallingar, haha!

Nu när det blev mörkt har vi skådat stjärnor och planeter och vart på firefly jakt. Så magiskt att se alla fireflies i träden och överallt!! So much fuuun stuff!!
Har fått en ny polare:) Lee, Kaylas gudfar som är barnläkare och även bög, haha! Bra beskrivning va? Han är världens goaste, han har mitt drömjobb han åker till afrika flera gånger per år och utbildar barnläkare och hjälper till, precis vad jag skulle göra allt för att få göra. Han är bara grym! Han och hans sambo var på middag och träffade Bill Clinton förra månaden, haha. Sinnes men han är den mest jordnära människan. Genomgod och han har sagt att jag jätte gärna får följa med honom till sjukhuset någon gång. Yihhaaaa. dreeam!! Dessutom gillar jag honom ännu mer när han tyckte min engelska var perfect:) Hahah, vilket skämt!!! Trodde min engelska skulle va 50 gånger bättre vid denna tidpunkten än vad den är, men men, man lär sig varje dag:)

Nej nu ska jag joina folket där ute, ska bjuda på några bilder från min kamera, min värdmamma har nästan alla andra!

Sötisarna väntar på horsebackriding.


HAHHA!


Haha, so cute! Kayla hoppade i med trollorna på. Gillar hennes pose med fötterna, haha!


Det var allt för ikväll! Hoppas ni har en grym helg! Imorgon är det sista dagen on the east coast innan jag far över till andra sidan igen.
XOXO Pernilla <3

The Farm <3

Kl är nu 00.30 NY time och jag är som vanligt mer än redo för sömn, men nu måste jag verkligen blogga, och tro mig det ska bli kort! ( även om jag har 100000 saker att berätta )
Vi tog tåget från NYC i torsdags morse, för att ta oss ut till farmen. Mitt första besök på Grand Central Station i NY och åh det är så coolt. Den finaste byggnaden, ska visa bilder en annan dag. Men tågresan på 2 tim flög förbi super fort, kvaliten på tågen är inte direkt X2 1000 men de funkade:) Utsikten var helt otrolig hela vägen, bara vatten, berg och super fin natur så det var en rolig upplevelse!!
Väl framme på farmen, är väldigt likt Sverige måste jag säga, känns precis som jag är Öland och husen är precis sådan stil så det är väldigt lantligt svensk stil på det hela. Deras faster äger så mycket land här så de har inte ens vart på hela den arean, haha! Men det är en stor gård som några tar hand om åt dem, sen ett farm house med massa rum, 3 olika gästhus. Vi bor i the Cottage som det kallas som tydligen är ett av gästhusen. Yes, åh vilken litet gästhus, haha! Not. Allt är från typ 1700 talet här, men mycket är också renoverat lite, men shit galet. Önskar bara så att ni kan se allt:) Men ska ta massa kort så ni får se. De har 2 hästar, kossor, hönor, kycklingar, påfågel, får, hundar..ja vet inte ens om jag fått med allt, haha! En riktig farm helt enkelt:)

Så i torsdags var det poolhäng hela dagen, och på kvällen var jag och syrran som befinner sig i australien inne på FB samtidigt så vi bestämde oss för att skypa en sväng,. så himla kul, fick sån glädje kick:) Tack sis!
Fick sova ut idag och jag somnade typ lite efter 11 tror jag, vaknade några gånger på natten och morgonen, men vaknade igen 11.50 på morgonen och de sa att jag inte behövde börja innan kl 12 så jag ställde inte klockan. Haha, men jag sov ut antar jag och när jag vaknade kändes det som jag kunde sova minst 6 tim till. Jag är värre en kidsen!
Så blev det med den springturen i morse;) Har legat i poolen i typ 6 tim idag, kidsen vill va där hela tiden, vilket är nice, men när det blir molnigt blir det lite lite kyligt (30 grader nånting ). haha!
Idag har vi förberett inför álla skulle komma, ikväll kom nämligen alla Dons släktingar ca 15 stycken eller fler, och typ 6 av dem är runt 30 lite yngre, lite äldre, några av dem spelar i ett ganska känt band här i NY och de har deras repstudio här ute så de är här också och de är släktingar de med så det är skit nice!

Så ikväll, jag blir nästan gråtfärdig! Vet inte hur jag ska förklara detta för att ni ska förstå. Först och främst jag tror inte ens jag vet hur mycket jag ändrats som person under mina snart 9 månader här. Jag har inte ändrat min personlighet något vad jag vet, men innan har jag mer vart typ, jaha oj va kul att träffa nytt folk, varför? Jag har de jag behöver, alltid vart ganska blyg för de jag inte känner, tar inte för mig m.m. Jag är fortfarande inte den som tar för mig så mycket och jag har insett att jag aldrig kommer bli en sådan person, men det är inte något jag känner att jag måste bli, jag har blivit så mycket mer framåt här, så jag är nöjd, haha! Kommer aldrig bli den som kommer in till ett rum med 10 nya personer och börjar snacka, haha! Här har jag däremot fått bli van vid det, träffar nya personer hela hela tiden här och man får bara bli van vid det, men nu måste jag börja med det jag tänkte berätta, haha!
Träffade alla dessa underbara människor ikväll och låt mig berätta mixen, först och främst jag är alltid omringad av alla dessa otroligt översmarta framgångsrika människor som bara är helt underbara som jag älskar att vara omkring på alla sätt. Så mixen här är, några stycken investerare/finans business män/kvinnor, en barnläkare, en nästan färdig advokat, några professionella musiker, en modell, fotograf, en au pair, haha! Ja gud vet allt vad det är och så kul som jag haft ikväll:) Hade BBQ vid poolen, käkade en super god middag och ikväll har vi suttit ute med tända ljus och facklor och druckit vin/öl och haft de roligaste konversationerna. Jag gråter typ av skratt ibland:) Och där sitter denna mix av personer och från åldrarna 19-65. Sjukt kul!! Jag blir bara så rörd när jag får träffa alla dessa underbara människor, alla super trevliga och snälla och man bara hoppar in i diskussioner med lite olika folk då och då, beroende på var man befinner sig på farmen och i varje konversation lär jag mig något. Jag älskar det! En av konversationerna idag, förklarade modellen hur det japanska språket fungerade, för han har bott i Tokyo i 4 år så jag frågade lite om det och ja det är bara sjukt hur mycket man lär sig om saker!
Satt tex och pratade med Dons mamma, ca 85 år, den gulligaste tanten och pratade om ditten och datten, när hon åkte kom hon och gav mig en kram och tackade för att jag tog så bra hand om hennes barnbarn:) Så söt!
Så ja, jag kan nog inte vara mer lyckligt lottad med alla dessa människor!
Men fatta mig inte fel, jag är den lyckligaste i världen över att ha alla de personerna hemma i Sverige i mitt liv. Herregud utan alla er hade jag inte ens vart här!

Ska gå upp med kidsen imorgon igen för jag sover i rummet vid köket så kommer ändå vakna när de går upp! Så nu är det väl dags att få lite sömn innan de kommer igen!
Imorgon blir det poolhäng, kanske lite hiking och även horsebackriding:) Yihaa, blir nog fun!!
Gillar det verkligen här ute även om jag får erkänna att jag saknar Manhattan beach lite..det är mitt hem nu och jag saknar att få lite mer Pernilla time:) Däremot saknar jag inte MB vädret, som är det sämsta ever i CA just nu..så sjukt kallt och det ska va sommar där nu!! Vad händer??

Ha en bra helg folket<3

XOXO Pernilla <3

Upper East Side.

Im in New York City annnnd I love it<3 Of course! Förlåt för denna uppdatering, som inte ens blivit någon uppdatering men busy schema här kan jag lova, så ingen tid för dator inte! Men det är väl lite av skönheten med "semester" (även om det inte är min semester). Jag gör allt för att uppdatera mina dagar för er, ska försöka fatta mig kort både för min egna och er skull.
Dont even know where to begin...Måste säga att det känns lite konstigt att tänka svenska, min hjärna blir förvirrad, haha! Skulle aldrig kunna vara tolk tror jag inte:) Pratar ingen svenska alls längre, eftersom jag inte har svenska vänner här, vilket både är på gott och ont, jag lär mig sjukt mycket engelska iaf:) Och åh, jag fick världens bästa kommentar igår, blev så sjukt glad, även om jag inte tycker det själv.
Pratade med barnens farbror och han frågar, var kommer du ifrån? Hur länge har du vart här?
8 månader. Wow? Du har redan börjat få en non-accent:) Vilket innebär amerikansk accent, yihhaa, det är lite av mitt mål!!

Så hur ska jag komma ihåg detta? Vi flög hit i måndags, vilket gick super bra, kidsen var jätte duktiga och det gick hyfsat fort:) Väl framme kommer världens grymmaste bil och hämtar upp oss som deras faster fixat. Älskar de bilarna, en svart SUV, splitter ny, riktigt fet:) Tar oss från JKF till deras faster lägenhet där jag bor med barnen. Okeeeej, då bor hon on the upper east side, vilket är det finaste området i hela New York området ( Precis vid Central Park och 5th Av) inte nog med det. Hon har en meeega lägenhet för att vara New York, allt är oftast tiny, tiny här, men galet allt är typ från 1500 talet och så coolt. Jag är inget fan av antika saker, men detta är bara så coolt. Och vad har de inte? Ett jäkla bibliotek i lägenheten. Väl inne i bibblan snurrar hon på en av väggarna som är fyllda med böcker, ni vet hur man kan snurra på väggen och det är ett "secret room" där bakom? Då är det ett badrum där bakom, haha! Så sjukt coolt! Jag bara älskar deras faster, smart, rolig, så otroligt omtänksam, full av spännande historier:) Dessutom gör hon grymt goda kakor, haha! Det är 2 personer som jobbar i lobbyn hela tiden, och en av dem åker med dig i hissen hela tiden och vevar upp den, ahha! Det är sant, det känns precis som i Pretty Woman!! När man kliver av på rätt våning är det som ett extra rum med en soffa, tavlor, spegel, m.m. innan man knackar på. Bara så grymt!
Kan prata om detta i evigheter...Jo förresten New Yorks borgmästare bor i granntrappan, står alltid en polis utanför! Haha, hej jag är granne med borgmästaren!! :)

Så här sover jag med barnen och fastern + uncle Clint:) Föräldrarna på hotell. Så vi lyckades ta den varmaste dagen i New York på hela året. Nära 40 grader..Yiikes! Barnen såg svimfärdiga ut ibland, men de kidsen klagar nästan aldrig, det måste jag säga!!! Jag har vart riktigt trött ibland, tänk då kidsen, de har vart grymt dukitga!! Så igår gjorde vi en båttur runt frihetsgudinnan och vi åkte upp i The Empire State Building, allt är riktigt coolt som vanligt!! Blev många glasspauser för att kidsen skulle överleva:) Solbränd blir man iaf, det är alltid nice:)
På kvällen tog jag hand om kidsen och innan läggdags ville fasterna att jag skulle ge mig ut på äventyr i stan, så hon erbjöd sig att lägga barnen!
Så out I went:) Började promenera 10 min senare märker jag att jag går i fel riktigt, smarthead. Gick tillbaka och hittade rätt, tog förresten buss några block för mina fötter var inte lika glada som jag:) gick ner till Rockerfeller Center och shoppade på H&M och de va den grymmaste HM någonsin!! Grymma kläder och grymt stort!! Efter 1 tim gick jag därifrån med 3 klänningar och 1 par öronhängen. Riktigt nöjd! Gick runt och njöt kl 10 på kvällen och bara tog in livet på manhattan!! LOVE IT! Varje plats jag åker till vill jag alltid flytta till, haha men hit ska jag flytta ngn gång på riktigt!!! Bara måste. Mamma berätta inte för mormor att jag var ensam, haha! Blev tillslut för trött för att gå hem så tog en taxi, haha! Väl hemma stod hiss killen och väntade på mig:)
Måste flika in med att kidsen sov 6 tim igår natt och jag ca 5, så de somnade typ stående tillslut så inatt sov Kayla 13 tim, haha!

Idag, onsdag, precis lika varmt, härligt! Började med att gå till Museum of art. Ett av världens största museum, och JA de va grymt stort. Kidsen gillade det fasktiskt och jag också tro det eller ej, man skulle aldrig gå dit med en kompis antar jag så det var intressant:) Efter det spenderades dagen i Central Park, så fint, ser faktiskt ut som Sverige, haha! Bokskogen för er som vet:) Gick vidare in till Central Park Zoo, vilket var riktigt kul, men varmt! Pingvinerna var hiiiilarious!! Så kul:) Vi såg Isbjörnar, snow leopards, apor, sälar m.m. m.m. Gillar Zoo!
Avslutningsvis gick vi till en gigantisk leksaksaffär och de fick båda välja en sak:) Kayla köpte bla lite swedish fish som de sålde i lösvikt, hon gillar det, haha!
Väl hemma, badade jag barnen lite fort, tog en snabb dusch sen gav vi oss ut på en fancy dinner som de kallas, haha! Åkte till Chinatown och åt på en, inte så överraskande,  chinesisk restaurang, yuuum!! Åh, vad jag gillar aunt katie och uncle clint, så söta! 
Första dagen hade jag på mig en zebra randing klänning och Clint säger: Wow, u look great, you really New Yorkish! Så kul för han är en sån man verkligen inte trodde sa sådana saker, men han är sjukt rolig och genomsnäll. Idag vid middagen hade jag mina New York öronhängen och han lägger märkte till dem, Ohh, I love your earrings, that is just marvelous, haha!  
Så cool gubbe, han berättade om World Trade Center, han jobbade där, men hans möte i en annan byggnad blev flyttat till 9 istället för 10 så tack vare det var han inte där, men han såg båda planen flyga in i tornen från en annan byggnad och han önskar att han aldrig sett det. Så hemskt!!!

På tal om att jobba där, min värdpappa brukar pendla mellan LA - NY varje vecka för några år sedan och jobba på Wallstreet, så coolt, vill också det!!! Dock vill jag inte flyga 12 tim varje vecka, haha! But, you do what u gotta do...

Så det var lite av uppdateringen för de här dagarna,som alltid jag kan hålla på i evigheter!! Nu ska jag försöka sova lite innan kidsen vaknar igen! Imorgon bitti tar vi ett tåg ut till deras farm, tror det kommer bli kul:)
Tråkigt att lämna NY city dock, men jag kommer tillbaks!!!

Ska bjuda på ett par bilder!!



Har denna jätte tavlan från IKEA hemma, eller en tavla på detta området, men huset etc. Någon mer? Nu har jag äntligen vart där i verkligheten:)






Här står grabben och väntar på mig, haha


Central Park.




Inget mot riktigt afrikansk safari i serengeti eller va säger ni brudar??:)
( HAHA, glömmer aldrig malins kommentar till aporna)


Hoppas ni alla har en underbar sommar!
XOXO Pernilla <3

Happy 4th Of July :)

Happy, happy, happy, happy det är precis vad jag är, det är väl trevligt så här på Amerikas nationaldag och JA det märks att de älskar sig själva och sitt land, haha! Vilken helg, eller snarare vilka 4 hektiska men grymma dagar det vart det senaste. Om jag publicerar inlägget mitt i en mening beror det på att jag antagligen somnat på tangentbordet för jag måste seriöst äta hela tiden för att hålla mig vaken. Ska göra mitt bästa för att sammanfatta dessa dagar, föhoppningsvis kortfattat! Eller det måste blir kortfattat snarare:)
Börjar som vanligt där jag slutade, och då hoppar vi tillbaka till fredag. Fredagen innebar jobb från 11.45-10.30 på kvällen med 1,5 tim break på dagen. Mitt break gick åt till att springa en kortis på The Strand. Familjens nya gäster kom med deras 2 barn, föräldrarna gick ut och åt och jag var barnvakt åt alla 4. Dags för läggdags och yikes vad smärtfritt det var, trodde det skulle bli lite knivigt pga att de andra kidsen var lite halv jobbiga, men Pernilla stängde av alla filmer och sa att det var dags för läggdags och kidsen gick och la sig på sina sovplatser, jag stoppade om var och en, 10 min senare sov alla. Nästan för enkelt, hur gick det till undrar jag? haha!
Men det tackar vi för. Klockan 10 på kvällen knackar en söt liten Frida Grundström på dörren:) Då var hon här med sin svenska familj, blev lite rundvandring av mitt hus, super kul att träffa hela familjen för första gången. Frida stannade hos mig, min familj kom hem så vi gav oss ut på äventyr:) Strosade runt lite i downtown Manhattan Beach och studerade fyllefolket! Vad gjorde Pernilla och Frida sen då? Kl 11.30 en fredagskväll? Jo, vi åkte självklart till Yogurtland, haha! Det är bara jag och Frida på denna planet som delar samma förståelse för det här med Frozen Yogurt. Något magiskt är det över det hela, haha! Så där spenderade vi kvällen, myys!
Väl hemma låg vi sked i vårt lekrum, haha. Som vanligt snackar vi allt för mycket så vid 3 tiden började Frida snarka och kort efter somnade även jag:)
Blev väl 3 tim sömn, efter att vaknat lite då och då, gick upp och gjorde i ordning oss för att träffa Fridas familj som skulle ut på äventyr i CA. Efter lite överläggning blev det så att jag hängde på familjen Grundström till Redondo Beach för att checka in det berömna OC cafet, haha! Blev tom så att vi åt frukost där och nej detta gillar jag inte med Fridas föräldrar var bara världens gulligaste och bjöd mig på frukost och allt, så snällt, aldrig ens träffat de förr! Super goa, men de är ju Jönköpingsbor så man förväntar sig inget annat, haha! Tack igen för det!
Tanken var att beställa French Toast men det kom med ngn marmelad inuti som jag inte alls ville ha så det blev Chocolate chips pancakes för oss brudar:) Det går alltid hem även om svenska pannkakor är 100 gånger godare.




Ah, Familjen Grundström på Redondo Pier.



Vi åkte sedan vidare till Venice Beach som man bara måste se när man är här, strosade runt där ett tag innan vi gav oss vidare till Santa Monica och MENCHIES, vilket innebär Frozen Yogurt:) Har aldrig vart på just den Menchies men åkt förbi några gånger och vet att det kan vara hyfsat kändistätt där ibland, de gillar vi!
Måste bara berätta en parantes. Jag letade efter ´telefonummer till Menchies i Manhattan Beach, eller det tillhör nog Redondo Beach men iaf. Så skrev Menchies, manhattan beach och vad kommer upp på google då? Min blogg, haha! Blev sjukt chockad, tror 3 olika länkar till min blogg kom upp, så testa att googla det, haha!
Man undrar ju om det är en Frozen Yogurt blogg jag har istället för au pair blogg:) Nu har det gått för långt om min blogg kommer upp på FY sökningar på google, haha!
Klockan var 4 och jag lämnade Frida och Co och gav mig tillbaka till Manhattan Beach. Usch alltid lika tråkigt att lämna varandra, men förhoppningsvis ses vi SNART igen!! Var iaf super kul att få en liten härligt svensk familje boost. Så kul att se hur lika våra familjer är i sättet, haha!
Det fick mig dock att sakna min familj mer och fick många minnen från när de hälsade på <3

Väl hemma, lite så där härligt trött, så där trött att jag mådde illa och då brukar jag intala mig själv att jag är trött för att jag inte ätit på länge? Japp, det kan jag ju få tro om jag vill, nu är nog inte fallet så, haha, men åt det gjorde jag!! Då blir jag säkert skit pigg, eller?
Jag och Nicole ville ut och partaja och fira 4th of july men hon har inget ID så visste inte vart vi kunde komma in riktigt, men jag messade en svensk tjej jag träffade för några veckor sedan som jobbar i Hollywood och fixar fester och grejer ofta, super go är hon och hon sa att antingen kunde vi åka till klubben Level 3 som är 18+ det KissFm spelade eller kunde hon fixa så vi kunde komma in på Les Deux där midsommar festen var. Vi gjorde oss i ordning för Hollywood och för Level3. Klubben ligger mitt på Hollywood Blvd, vid Kodac Theatre och Madame Tussaue hur det nu stavas, för ni som känner till Hollywood.
Vi ställer oss längst bak i kön och 30 sek senare pekar vakten på oss och vinkar in oss, och där går vi förbi hela kön och in på klubben efter ID check. Fick ett härligt kryss på handen igen, men gött See ya later alla i kön:) Haha, fy va hemskt det stämmer verkligen att man blir utvald på klubbar här. Inte alla såklart men vissa!
Betalde 20 himla dollar i inträde och det var skit lite folk, alla kändes så små och nej det var inte alls kul så vi gick väl efter 15 min. Så vad nu då? Jo, Nicole hade med sig Monas leg och jag hade mitt amerikanska ID som jag fått av en tjej, ska vi testa? Ja va tusan, let´s do it! Kommer ner på Hollywood Blvd där en kille haffar oss och frågar om vi vill testa deras nya klubb The Highlands, tjejer gick in gratis igår! Yes, why not? Är ni 21? Eh, ja! haha. Här skriv i er mejladress här och där fick vi vara snabbt tänkta, vi kollade på varandra och båda fattade direkt att vi måste hitta på en som stämmer överens med våra ID, så min mejl blev, [email protected]! Ställde oss sist i kön som vanligt och efter kanske 2 min pekar inte vakten men en annan snubbe på oss och håller upp 2 fingar? Yes, vi är 2 st, så vinkar han in oss. Oh yeah, vilket flyt vi har..varför stå i kö när man kan gå in direkt liksom, haha! Men shit är alltid lika nervös när jag lämnar fram det där himla legget jag vet inte ens adressen utantill typ, men det gick grymt bra. Inga problem alls faktiskt, så där va vi inne på Higlands som 25 och 23 åringar, haha!
YIHAAAA!!! Nytt favoritställe, for sure! Der var uppe på ett tak med utsikt över Hollywood och med massa olika dansgolv och coola rum, grymt! Vi såg bara 1 våning först där det var mysigt men inget ös, sen sa Nicole. Hmm, jag hör något, känns som det är ngt mer här..Så kommer vi ner till världens största dansgolv med den grymmaste DJ som dansade hela tiden, haha, väldigt speciell dock men grymt! Efter 1 tim hoppade upp 2 tjejer på pelare och dansar som galningar, sen byttes de av efter var typ 3e låt med andra dansar, haha! Dansare inte strippor, bli inte oroliga:)
Ahh, vi hade så grymt kul och dessutom finns det en riktigt het bartender där, haha! Så dit får det bli fler besök:)
Körde hem och var hemma vid 3 tiden igår natt, körde direkt till Nicole eftersom vi bestämde oss för att ha en Sleepover:) Några timmars sömn, klockan 8.20 ringde min klocka och det var dags för mig att bli redo och börja jobba klockan 10-3 idag..woho, vad hände med att bli utvilad innan New York? Inget med det!

Har vart på så läskigt bra humör idag, haha! Jag är oftast på samma humör, vilket är ett bra humör förutom de dagarna jag haft mina down dagar, men idag fick bara ett litet lyckorus:) Har alltid haft lite ångest inför New York resan men inte nu, nu ska det bli kul!! Svårt att förklara för er som inte är au pairer, men vi tar det en annan gång!
Har hjälpt till att packa m.m. Var på väg ut med ungarna på The Strand när en av våra grannar kom förbi, har pratat med frun i huset innan som försökt para ihop mig med hennes 20 åriga son som pluggar i Santa Barbara och är en flitig surfare:) Och nu har han kommit hem över sommaren vad jag förstår så idag sa farsan, titta där är min grabb och hans "good locking" friends, haha. De är allt surfare de vill träffa dig:)
Eh, jaha, haha. Jag pratade med din fru om det:) Så stod de där uppe och vinkade till mig att jag skulle komma. Han är lite blyg säger pappan då och ropar sedan till sonen att jag jobbade. 10 min senare kommer de ner på The Strand, möter dom och det blev mest,
- Hi, how is it going?
- Good, thanks, how are u?
bye..ungefär så..haha!
Ska dra med Nicole och Mona ngn gång så de kan få ge oss gratis surflektioner, de kan jag gå med på:)

Blev jobb till kl 3 som sagt, har packat klart till NY nästan och nu vill jag bara sova men jag och Nicole ska cykla bort till Hermosa Beach ikväll där det värsta party folket håller hus, min värdmamma sa att det bara är kul att titta på allt crazy folk. Ska dit och checka läget och kolla på de berömna fyverkerierna. Endast lagligt på 4th of july i detta landet så då slår de på stort:) Kommer kanske bli min enda 4th of july så måste väl fira den lite.
Har faktiskt gjort blåa och röda cupcakes med kidsen idag, så det var min celebration, haha!

Ne, usch nu somnar jag!! Ska hoppa in i duschen innan jag går annars kommer jag nog somna på cykeln.
Imorgon bitti åker vi som sagt till New York City. Hoppas de säger att jag går sova om jag vill, haha för även hur pigg jag än är sover jag alltid när jag flyger, det är det enda jag gör så tänk då nu...blir inte lätt!

Har alltid mer att berätta men tyvärr ingen tid till det, hoppas vi haft en grym helg, vet att vädret är underbart där hemma nu!!! Njut <3

Lite pics från The Higlands. En av uteplatserna med utsikt över Hollywood.


Denna är tagen därifrån:)







Happy 4th of july!!
XOXO Pernilla <3

Tack världens bästa vänner<3

Hej jag heter Pernilla och jag är den mest flexibla personen ni känner. Haha, måste peppa mig själv lite:) Min värdmamma har dock tackat mig hela veckan för att vara flexibel, så jag tänker ta åt mig den kommentaren! Mer om det snart..
Somnade vid 2 tiden igår natt efter ett pratat med en kompis på MSN, vilket var jätte kul, vaknade dock lite då och då inatt och imorse, men gick efter många snoozningar gick jag upp vid 11.30 tiden tror jag. Gillar vi:) Slängde in mina gigantiska lakan i tvätten eftersom jag lämnar över mitt rum till några andra gäster i 3 nätter. Kollar på Ellen Degeneres show och har precis avslutat min frukost så knackar det på dörren och Kayla och Parker kommer in och ger mig en stor ryggsäck!!
- This is for you:)
- For me? Why?
- Ehh, we dont know..haha! Ask mommy:)
Kramade om dem och gick ner till Kristy ( I trappan frågar Parker, Eh Pernilla do u still have your PJ on? Eh, yes sort of, haha. Why? Ehm, cuz I havent got dressed yet. Oh yeah, cuz you slept until like 10 or something probably. Eh yes, haha ) Han är för rolig ibland!
Kommer ner till Kristy och hon förklarar att hon tyckte jag behövde en ryggsäck när jag är ute på alla mina äventyr:) Dessutom är den rosa så hon var bara tvungen att köpa den till mig sa hon! Blev verkligen hur glad som helst och hon låter mig inte betala så det är väl bara att tacka och ta emot nu antar jag:)
Grymt märke och lite surfinspirerad, me like! Gillar den mer i verkligheten ser jag nu, haha! Ser lite ut som första skolväskan på bilden. Skit bra fack, gjord för att ha dator i, ipod m.m. Dessutom är det som kuddar i ryggen:)
Nu blir det äventyr kan jag lova!!


Tänkte ut och springa idag, men jag hade inte ens 1% lust för det, ibland måste man tvinga sig till det, ibland måste man bara skita i det, vilket jag gjorde idag! Åkte till Blockbuster och lämnade tillbaka filmer, åkte sedan till Target och shoppade lite:) Svårt att se, men 2 klänningar, ett par spets leggings plus en klänning i froté material att ha på beachen/poolen, sen lite annat smått och gått!!



Började sedan jobba kl 2.30. Tog kidsen till Karate, Kayla till en klass som var inställd, så vi lekte i parken 1 tim innan vi hämtade upp Parker och Ethan på Karate, hem och lagade middag till kidsen, badade barnen sen var det bedtime vilket inte var så smärtfritt ikväll. Kayla var övertrött och började storlipa över att jag valde fel bok. Vi hade bara tid för 1 bok och de kunde inte enas så då tog jag en. Då började hon gallskrika och jag är så sjukt trött på att hon börjar lipa hela tiden och använder det för att få som hon vill. Det är inte okej, så hon kan glömma att jag tänkte ge mig. Parker är alltid så snäll och får stå ut med att hon oftast får som hon vill, så jag sa att om hon ville läsa bok var det den som gällde. Gallskrek ännu mer så slutade med att jag la henne i sängen och la mig nedanför hennes säng och sa att nu ligger jag här tills du somnat och slöt ögonen. Hon skrek väl i 3 minuter sen hörde jag hur hon kollade ner på mig och såg att jag "sov räv" så somnade hon kort efter.
Fick lite dåligt samvete att hon somnade ledsen men hon har nog glömt det imorgon förhoppningsvis, hehe!
Läste för Parker en stund sen sov de små kidsen!!
Ikväll har jag försökt packa så mycket som möjligt inför New York eftersom jag inte kommer va i mitt rum på typ hela helgen. Mina v-päron är ute och äter ikväll med de gästerna som ska sova i mitt rum, men kl 9 messade hon och sa att de tar med partyt hem och bad om ursäkt eftersom jag ska sova där nere där de har fest, men jag är i mitt rum en stund till sen ska jag gå ner till lekrummet och höra på festfolket, haha! Tror inte internet funkar där nere, brukar inte det iaf.
Så ja, här får man vara flexibel! Hon messade innan och skrev: U r the best!! Men va ska man göra, nej ni får inte sova i mitt rum, haha!
Imorgon kommer nya gäster igen, härligt! Jag bryr mig inte jätte mkt om att jag får sova där nere, det enda är bara att jag kommer vakna kl 6 när kidsen går upp, för det är så sjukt lyhört till nedervåningen, men det överlever jag det med!

Imorgon blir det jobb hela långa dagen, ska sitta barnvakt åt 2 till barn imorgon, så det blir till att lägga 4 barn imorgon kväll! När jag slutat vid 11 tiden imorgon kväll ska jag träffa Frida och vi ska ut på äventyr:)

Nu till något väldigt viktigt! Mina vänner! Mina finaste vänner gjorde en video till mig från midsommar där alla säger en liten mening var, inspelat av Loppan:) Haha, jag skrattade så jag grät, både av lycka, saknad och ren humor!!! We rock u pillan:) Haha, bra Hanna!! De hade även gjort en video som var från både tjejerna och killarna från midsommar, så kul att se att jag inte ens kan beskriva! Ännu roligare att en del av killarna inte ens fattade att den va till mig, haha! Vill bara tacka alla och säga att ni är världens bästa och underbaraste vänner<3<3<3 Saknar er varje dag, hela tiden, men vetskapen om att ni alltid finns där gör mig lycklig:) Nästa midsommar blir det dubbelt upp brudar! Älskar er.

Nu måste jag avsluta, men ska ge 2 låttips eftersom jag fick en kommentar om det:) Kul att du gillar min smak, haha!

Ne-Yo - Beautiful Monster. Kommer inte ihåg om jag redan tipsat om den?
Christina Perri - Jar of Hearts. ( från So u think u can dance )


Trevlig helg på er!
XOXO Pernilla <3

Karibien?

Då sitter man här med fina små baby fötter igen efter en härlig manikyr och inte nog med det, satt och läste Dagens Industri som pappa skickat:) Tack daddy, nu har man koll på den svenska politiken igen!!
Så typisk jobbar inte alls så mycket som vanligt denna veckan pga att jag kommer jobba mer nästa vecka och självklart är både Nicole och Mona bortresta. Vi som alltid har svårt att hitta tid tillsammans. La mig vääldigt tidigt igår för att få extra mycket sömn, ca kl 22 tror jag, hade dock svårt att somna, mycket i mitt huvud plus att det var för varmt, haha. Har sovmorgon nästan hela denna veckan, så himla nice. Sovmorgon är väl ändå meningen med livet, haha!
Kl 11.45 var det dags för en skype med min bästa lilla vän Alexandra. Yihaaa, Aleex kommer hit om lite mer om 2 månader så idag blev det planering av Vegas m.m. Kan inte vänta en dag till, kommer bli så sjukt kul!!
Nu kommer världens bästa ide som vi kom på idag. Aleex är 100 % positiv till förlängning som många andra kompisar också är och varför ska jag berätta en annan gång. Men, om hon kommer in på skola på Hawaii ska hon bo där februari-april och då fick jag den briljanta idén, mitt år slutar i 19 april och jag vill jätte gärna använda min sista månad här men har ingen att resa med eftersom ingen kan ta ledigt 1 månad här och det är svårt att få ngn att bara komma hit och resa. MEN, om aleex redan är i närheten, hur bra är inte det? Dessutom ska vi förmodligen till Hawaii i april med min värdfamilj, så då kan jag hälsa på henne också, waaa!
Vad är då planerna? Jo, att bila från New York ner till Miami och sen avsluta med en kryssning i Karibien:) Vad tycker ni? Det har alltid vart min dröm här, så det ska bara ske!
Det enda kluriga är att hennes skola pågår till slutet av april och jag slutar mitt år 19 april och måste vara ute ur landet 19 maj, men det löser sig:) Åhh, vad jag är taggad för det nu!
Alla andra som är sugna på att komma hit och spendera min sista månad är välkommen:)

Ja det var en lika bra skype som alltid!
Börjad sedan jobba kl 1, städade och donade, hämtade kids, planerna var beach party men det var för kallt. JA, det var för kallt i CA. Inte okej!
De åkte och badade i någon kompis pool istället så jag fick sluta 50 min tidigare:) Åkte till gymmet, duschade, gick upp och gjorde manikyr och nu är jag hemma igen! Ville gå på bio ikväll egentligen men Louise jobbade sent så det får nog bli hemmakväll verkar det som.
Ska flytta ner till lekrummet torsdag, fredag, lördag för familjens gäster ska få sova i gäst sviten, som alltså är mitt rum. Hade väl helst vart utan den lilla flytten, men inte mkt att göra åt. Får passa på att sova nu, för där nere hör man precis vartenda steg på övervåningen.

Ska jobba största delen av morgondagen+fredagen sen på kvällen ska jag träffa Frida som jag hälsade på I San Francisco. Hon är här med sin svenska familj, så får se vad vi hittar på:) På lördag ska jag förhoppningsvis spendera mer tid med Frida, annars får jag se. Förhoppningsvis utgång på kvällen eftersom det är 4th of July weekend, en USAs största högtider! Även den enda dagen på hela året de får skjuta fyverkerier.

Man vet aldrig hur dagarna blir här i staterna, det gäller väl överallt i världen men de är mer oförutsägbara här tycker jag allt! Spänning gillar vi:)
Haha, för ni som inte vet så älskar jag att lösa problem och det är det enda jag vet om min karriär, jag vill ha ett yrke där jag får lösa problem, anordna, koordinera, organisera och vad var min problemlösning idag?
Jo, att sätta ihop Parkers nya bilbana, någon slags bilbana, och jag blev helt taggad när det körde ihop sig lite och jag fick tänka, haha! Det är ett tecken på hur jag behöver mer utmaning i livet. Det låter lite konstigt, är det inte nog med utmaning att flytta till ett främmande land, bo med främlingar, sköta sig själv och vara borta från nära och kära 1 år. Jo, det är en utmaning men på ett annat sätt!! Svårt att förklara det var iaf dagens utmaning, haha!

Kollade på Allsång på skansen igår, thanks to SVT Play, och vilken känsla. Underbar känsla som blandades med lite ångest och vemodighet får jag erkänna. Svensk sommar när den är som bäst! Som jag skrev på Facebook, hur mycket jag än älskar L.A så finns det inget som en riktig svensk sommar <3

Avslutningsvis skickar jag en hälsning till min syster som efter en lååång resa har landat i Melbourne, Australien för andra gången i sitt liv. Nu börjar ditt äventyr Sis. Enjoy!!!


Aleex, vad säger du om denna kryssningen??


Saknar er alla<3
XOXO Pernilla <3
RSS 2.0