Home sweet home

( Skrev detta igår, men vårt kära internet funkar fortfaranden inte, så nu är det Starbucks som gäller igen. Väntar på att skypa med mamma och pappa, sen blir det gym och jobb. Väl hemma igår kollade jag American Idol i 3 tim, sen somnade jag innan jag lagt mig i sängen typ. Sov ut så mkt jag kunde imorse med borrande grannar som spikar och gör allt så högt det bara går)

Och där överlevde man ännu 6 dagar i fängelset. Check på det! Nu är det  1 tripp kvar upp till bergen, sen blir det förmodligen neeeever again, iaf inte som au pair om jag får bestämma. Den enda anledningen jag sätter min fot där igen är med vänner eller familj för en liten skidsemester, men hur stor är chansen att man åker till Mammoth och åker skidor? Minimal!! På tal om det, jag ska nog åka skidor nästa gång, min värdpappa försökte övertala mig att nästa gång måste ja ta mig ut, det är en av de bästa bergen i hela USA och då måste jag ju kunna säga att ja slirat ner bergen.
Sitter faktiskt i bilen på väg hem nu, barnen tittar på film, så ja frågade om jag kunde göra lite stuff på datorn och de började garva och sa att jag skulle sluta va så silly, haha! Klart jag fick sa dem, men det känns alltid bäst att fråga först, och inte bara hej nu sätter ja på datorn här. Bättre fråga en gång för mkt, right? De tyckte de va konstigt att ja inte ville se Chitty Chitty Bang Bang, haha! Självklart inget internet i bilen, men smart som man är skriver man nu och sen klistrar in inlägget. Allt för att spara tid!!
Mina timmar kom upp till 60 timmar av jobb denna veckan.  Inte att leka med! Overworking? Just a little..de är alltid rättvisa och ”make it up to me” men inte konstigt att man är trött. Speciellt när man inte sovit ett skit på 7 dagar. Måste dock erkänna att detta var den bästa trippen någonsin till Mammoth, allt beror nog på gymmet att jag fick komma ut ur huset, blev som en ny människa. Jag sa de till familjen och de var så glada att jag kunnat gå till gymmet och komma ut ur huset varje dag, de förstår verkligen att man får ”cabin fever” av att va inne i ett hus 24-7 i en vecka, men jag säger alltid ” no worries” som vanligt, det är lugnt, ingen fara…fast innersinne kanske ja  tänker annat ibland, men så länge de förstår att det inte är en dans på rosor att va au pair så känns allt bra och det förstår de VERKLIGEN. Däremot att ja inte tycker det är värre att ta hand om 5 barn än 2 förstår de inte, haha!
I lördags jobbade jag på morgonen, jag och Kayla gick ut och gjorde en riktig snygg snögubbe, jag lärde även Kayla säga snögubbe och det lät precis som en svensk, så sjukt kul!! Men R kommer hon aldrig lära sig, haha!









Körde KK till backen vid 1.30 tiden sen åkte jag direkt till gymmet som jag inte alls kände för men jag va där iaf. Vet inte om jag sa det, men jag glömde mitt gympass till gymmet häromdagen och mannen sa att ja va tvungen att ha det, då de kryssar för varje gång på mitt 5dagars pass. Ja tänkte inte åka tillbaka å hämta det, så ja frågade om de bara kunde skriva en lapp eller vad som. Nej du måste ha det..Seriös? Men då kom gubben ja köpte det av och han bara, nej men det är lungan! Så jaaJ Lite halv bundis, med gubben i hästsvans, haha! Men det bästa av allt var så klart att de inte kryssade för den gången och dagen efter var han inte där, så vad innebär det? Jag fick en extra gång, eller en gång gratis skulle man kunna säga!! Jag är alltid väldigt ärlig med sånt där, men inte denna gången minsann. Nu har jag ju 2 tillfällen att gymma nästa gång vi kommer upp istället för 1. Skit bra!!! Hyfsat smart drag av mig att glömma plånkan. Det är bara typ 60 +are som tror att de är 20 som gymmar där, några enstaka under 30 kanske, men alla glor som om de aldrig sett en människa innan. Vad är deras problem? Det är en man som är runt 60 kanske, han är nog i solariet varje dag och så otroligt obehaglig. Denna man har vart där samma tid som mig varje dag och glor, glor och glor och inte nog med det han följer efter mig. Visst det låter kanske inte sant, men det är mer än sant! När jag gör situps för han situps, när ja gör armövningar, står han vid maskinen bredvid..osv. Så förbannat äcklig!!! Till slut blev ja så lack så jag hoppade i poolen istället. Messade min värdmamma och sa att han snart kommer dela löpband med mig, haha!

Rikitgt glad att slippa honom!! Sen när jag lämnade in nyckeln, ska alltid killen snacka i typ 5 min och gör allt i slomotion..Kom igen, ge mig mitt kort så ja kan dra!! Förlåt ibland orkar man inte va social. De är väl exalterade över att se nytt folk uppe i bergen, haha!

På kvällen åkte vi alla över till en annan familj, där vi var förra året. Deras mansion!! Och det är ju bara ”vinter hus” kom ihåg det. Ja hittar inte ens barnen i det huset..inomhuspoolen är 25 meter bassäng, finaste vyn över bergen och allt är så sjukt häfitgt. Tur att man inte är au pair i det huset dock, de åker upp varje helg till mammoth och de bor i manhattan beach. Hur orkar man?
Det var iaf trevligt, vi alla hoppade i poolen, som var typ 40 grader..
Väl hemma blev det säng dags och klockan var 22. Var helt död eftersom jag inte sov ett skit natten innan, denna knarrande säng gör mig galen. Kunde inte sova och varje gång ja rör mig knarrar det galet högt, så vid 4 på natten blev ja så lack och la mig på golvet med täcke å kudde, haha! Tänkte lite vad familjen skulle tänka när de såg mig liggandes på golvet. Sov väl 1 tim eller nåt, sen igår frågade min värdpappa om sängen var obekväm, så förklarade ja att den är skön bara att den knarrar och jag ville inte väcka alla, vilket var sanning. Han bara nu flyttar vi ner hela madrassen på golvet. Nej men det är lugnt säger jag. Nu flyttar du ner den, aldrig att du sover på golvet.  La mig på madrassen igår och sov hela natten, non stop. Bästa sömnen på 7 dagar. From nu kommer ja alltid flytta ner madrassen. Ja skäms så att vara till besvär, men det var nog för det bästa iaf.

Imorse packade alla ihop och vid 10 tiden rullade vi iväg. Tjänade 80 dollar extra denna veckan också, från de andra familjerna, vilket de inte hade behövt, men måste ju ta emot nuförtiden.  Pappa, kanske att ja köper dig en bira nästa helg, haha!
Glömde berätta om den goa konversationen föräldrarna hade häromkvällen. Ni såg nog i förra inlägget att jag börjar skriva det, men glömde berätta om det, haha!
Iaf, jag satt med min dator i köket lite efter att Kristy tvingat mig upp där för att få lite lugn o ro när de la barnen den kvällen. Sen satt ja kvar med min dator lite när de satte sig och chillade lite och konversationen började lite lätt med en diskussion om olika fisar, pruttar osv…sen spårade ur totalt, haha! Och min värdmamma ropar: Pernilla ur getting ur education right now, haha! Herregud, kul att man är en i familjen, haha! 2 av papporna är läkare så de började berätta massa sjuka saker, lite väl under bältet så efter en stund drog ja mig tillbaka och lämnade rummet, haha!
Vid middagen pratade familjerna om uppväxt, pengar, rikedom etc. lång historia, men de alla är så otroligt ödmjuka, det gillar jag. Det viktigaste de vill att sina barn ska förstå är att oavsett pengar, hus, ras, färg såklart så är alla precis lika mkt värda och de umgås ju istort sett bara i kretsar med otroligt mkt pengar, så alla familjerna försöker alltid ta ut barnen på andra resor så de kan få en förståelse att Manhattan Beach inte är en normal community att bo i. Som en av mammorna sa, bara för att vi spenderar sommaren med KODAK familjerna så är de inget annorluna eller speciella alls. Heja dem!! Vissa är ju dock hjärntvättade, och då är det inte barnens fel om de blir besatta av materiella saker etc.
En liten parantes bara. Sen att man måste ha pengar i USA för att ha ett bättre liv är väldigt sorgligt tkr jag!
Sitter fortfarande i bilen, men har checkat lite lunch emellan och barnen kollar fortfarande film. Längsta filmen  någonsin!! Så skönt när de kollar film så slipper man leka gömma kängurun med Kayla, haha!
Ikväll ska mina värdföräldrar på Oscars party, eftersom det är Oscars galan ikväll!!
Nu ska de inte på den riktiga festen, haha men till en annan och alla måste klä ut sig till en av karaktärerna som är nominerade. Så mina v-föräldrar är Barbie och Ken ikväll, haha, eftersom de är med i Toy Story 3 eller va det är.
Sj ska jag ta hand om kidsen, skulle kunna somna om 1 sek, men ska laga middag till dem, bada dem och sen blir det riktigt tidig läggdags om ja får bestämma. Barnen är helt utmattade efter denna veckan så de kommer somna direkt iaf!
Sj ska jag tvätta och börja packa inför MIAMI/KARIBIEN!! Om ja orkar vill säga!

Hoppas ni har en trevlig start på er måndag!! Sj hoppas jag på sovmorgon imorgon. Mer än nödvändigt!


XOXO Pernilla <3

Blizzard

Blizzard, blizzard, det är bara förnamnet. Mamma du kan förmodligen börja fundera på att stänga ner denna sidan redan nu..fast tur att allt redan hänt så du slipper bli alltför orolig, gjort är ju gjort:) Vilken gaaalen dag, jag är från Sverige och jag har aldrig vart med om dess like på mina 20 långa år. Den värsta snöstormen har slagit till i Mammoth och jag skämtar inte om det kommit 2 meter snö på 1 dag. Så nu snackar vi 4 meter snö här, och då är snöhögarna högre än husen, och då snackar vi inte små fjällen stugor, här är ju deras "vinter" hus större än de flesta svenne hus, så då kan ni försöka förstå mängden. Det är galet!!! Det är som sagt snöstorm också, det är STORM, snöar och all snö flyger helt galet. Man ser inte ens!! Svinkallt och det riktigt piskar på en.
Det började igår kväll, men imorse såg man inte ut genom fönstret, haha!
Barnen skulle ha skilessons men när de kom upp till backen kom de på andra tankar, så de kom tillbaka efter 1 tim. Ja började 8.15 imorse, var hemma med Kayla, en av familjerna var också hemma, sen kom 3 andra kids hem pga den inställda lektionen. Föräldrarna åkte ut å åkte lite, medans jag fick ansvar för 4 kids och den andra familjen hade deras 3 kids som de var ansvariga för såklart. Så, what to do now? Vem vill inte ut å leka i snön i det vädret, så om jag var okej med att köra barnen upp till pulkabacken så fick jag, vilket jag var. Mamma, jag körde typ i 10 miles/hour, jag var väl medveten om att det låg is under snön så jag kröp fram, plus att det var som ett vitt moln överallt. Jag älskar att ha ansvar, men ansvar kan ha lite olika innebörder..bara för att jag tkr det att kul att ha ansvar vill ja ju inte åka ut med alla barnen i snöstorm bara för att ja vill ha ansvar. Att ansvara för ngns barn är nog det största ansvar man kan ha, eftersom det är det viktigaste i någons liv. Iaf, den andra familjen körde också till backen så vi var 2 bilar, vilket gjorde allt mer okej. Hade aldrig åkt ut om jag inte kände mig säker med det.
Så då var det bara att börja ta på alla 4 kids 150 lager kläder..föräldrarna här blir lite lätt stressade av att få alla ut ur huset och stressar runt som dårar, haha! Visst det är svårare när man ska göra alla kids redo, plus sig själv..men ja blir aldrig direkt så stressad över det!
- Pernilla, where is my gloves? Can u put my boots on? Pernila, im cold. Do I need my helmet? Can u put my goggles on? Can I go outside? I cant put my sock on...
Okay, lite halv stressigt kan de ju bli..haha! En sak i taget så blir de nog bra..vilket det blev också:) Vi alla kom till backen, med rätt vantar å strumpor. Jag höll dock på att tappa mina fingrar av kyla..alla tappar ju vantar hela tiden så man vill hjälpa dem såklart, sen hade jag typ tyg vantar med, haha! Smart ass!!
Åkte några turer upp och ner..sjukt svårt för man såg inte ett skit så man bara körde, haha! Jag åkte med Kayla varje gång och en av gångarna åkte vi helt ur track och sjönk ner typ 2 meter i snön och ingen såg oss, haha jäklar va vi garvade:) Den andra familjens barn blev kalla fort så de åkte och käkade lunch ngn stans medan ja stannade med de andra 4 kidsen. Vi begravde varandra i snön, gick på kottjakt, haha. De har gigantiska kottar här, så vi hittade en, men alla andra låg väl 5 meter under snön. En av barnen är den sötaste jag vet, han är lite halvmullig, eller hans benstomme är bara riktigt grov medans hans syster har pinnar till ben och armar. Han är världens sötaste, så han blir lite halvklumpig ibland...när ja tittar bak ligger han under ett stort träd, begravd det enda man ser är hans söta runda tryne som smilar...Heeelp, säger han lite försynt. Ja kunde bara inte hålla mig. När allas kinder var illröda och snön låg innanför jackan var det dags att brumma hem igen. Riktigt kul var det iaf!!
Väl hemma var min värdmamma tillbaka och var överlycklig att vi åkt pulka:) Vi lagade lunch till kidsen, klockan var 1 och jag fick ledigt.
Självklart blev det gymmet för mig i vanlig ordning, sen en simtur och jacuzzi på det och varje dag får jag brottas med mina fobier. Duschdraperi och offentliga dushar, framförallt golvet. Tycker man inte det är äcklig är man i min mening lite halvkonstig, jag är inte så nojig med saker, men det är nåt jag bara inte pallar. Ja kan knappt ta i draperiet.  Detta är ju inget luffigt ställe, men usch, längtar tillbaka till min dusch, haha! Ja känner mig liksom aldrig riktigt ren.

Well, well, ute från gymmet och ut i stormen. Fy fasen, vilken mardröm!! På den stunden ja var på gymmet var bilen typ begravd. Då var det bara att ta fram skraparen och DÅ insåg jag varför jag inte är en vinter människa. Stod där och svor för mig själva..nr 1 bilen är så stor att ja inte ens når att skrapa rutan. Nr 2 jag dör av köld Nr3 när jag skrapat ena sidan är andra täckt i snö redan. Jag ska inte klaga, I know, men seriöst hur kan man bo här uppe?? Ja hade begravt mig inomhus tror jag!!
Tro det eller ej, men jag hörde att det kan bli så kallt i L.A inatt att det är möjligt till snö. SNÖ i L.A har inte hänt på 50 år..va händer med världen?
Ska man behöva flytta till Afrikas djungel för att slippa kylan?
Nej jag är inte bitter:) Faktiskt så är jag inte alls bitter, det är helt okej med lite snö nån vecka så där, men att bo i kylan, de kan jag slippa!!

Väl hemma gjorde min värdmamma "mountain coffee" till mig..hon vet att ja inte alls gillar kaffe, men var ju tvungen att va lite snäll..så hon körde i kaffe, baylis, och lite grejs..haha! Skulle ju inte göra en själv, men inte så att jag spydde heller, haha!
Ikväll blev föräldrarnas restaurang bokning inställd, pga snön, ingen kommer fram på vägarna. galet, men till slut fick de ett bord på ett annat ställe, så jag var kvar med 7 kids:) Ja älskar många barn!! Visst de e lite galet att lägga 7 barn ibland, men ja gillar det. Efter att flyttat om lite madrasser, letat efter en gose kanin, gett kayla en banan efter läggdags, sett till så alla kidsen är tysta och slutar göra ljud så de andra inte kan sova..haha så somnade de små liven:) Roligaste kommentaren av Fred, 4. Han är en lite tjurig en, gillar att gnälla väldigt mkt, men när han väl ligger där och jag har släckt säger han..I want my football..what fred? I want my football..ja börjar garva, och alla andra..But Fred, u dont need a football right now, its bedtime...Då säger hans bror..nej men det är hans gosedjur..haha! Så börjar alla garva som också trodde det va en fotboll han menade. Till slut hittade han sin lilla nalle, named football:) man måste ha lätt till garv när man är med kids, ja säger då det.
Haha, som Kayla idag..
- Kayla you need to go potty säger jag.
- No I dont need to.
´- Yes, KK u need to try..
- But guess what? som hon alltid säger...I actually went pee in the middle of the brownie...
- What? hahaha! Yes, I did,I promise! Då menar hon att hon gick på toa när hon åt sin brownie..man lär sig deras språk väldigt bra:) en annan kan ju fatta det lite fel.

Päronen va hemma tidigt, så nu var det slut på friden och jag är tillbaka i min knarrande säng...NÄSTSISTANATTEN!! Yes, imorgon är det lördag och sista dagen i machmut! Ser inte fram emot imorgon dock, vi ska över till deras kompisars hus..eller mansion och hänga, bada i deras innomhuspool etc..inte alls taggad, men som tur är, är det sista kvällen så då står jag ut!!

Hem på söndag och då ska föräldrarna på Oscars party så då jobbar ja hela kvällen igen..puuuh!! Över 45 tim? skulle man kunna säga.
Vill så gärna in och kolla på röda mattan på söndagen, när det är Oscars galan..men jobbar ju:(

Hoppas ni har en trevlig helg!!!

rolig konversa

XOXO Pernilla <3

Good old Mammoth- anxiety is back.

Då var den riktiga Mammoth känslan tillbaka, precis så de ska va, eller? Det var väl det jag visste, nu är allt i sin ordning! Varje gång här uppe tänker jag, hur fasen klarar jag av att vara här? Det är ju dock så att jag inte har ngt val..kan inte direkt åka hem. Så man klarar alla dessa gånger vare sig man vill eller inte..Jaha vad lär man sig av detta då? Nja, inte ett skit typ! Man lär sig att man inte ska ägna sig åt saker man inte vill.
Men nu är detta verkligen näst sista gången i mitt liv jag är här uppe. Sista gången jag lämnar detta ska jag baka tårta och göra en show för familjen och visa min lycka:)

Idag har det väl inte hänt mycket nytt, jobbade 8.30 - 1.30, körde några vändor till backen med allt folk, sen var ja bara hemma med Kayla hela förmiddagen, vilket var sjukt skönt! Vi spelade Go fish, gjorde prinsess kronor och dekorerade dem, valentines card, även om det är över, haha! Rktigt stolt över min kreativa sida:) Sen blev det lite andra spel och självklart lunch och snacks däremellan.
Sen åkte jag direkt till gymmet, var på gymmet från 2-5 idag, hahaa! kostar de 80 dollar ska de fasen utnyttjas, dessutom är det ingen annan stans jag hellre är, så det passar bra. Nu sprang ja ju inte på löparbandet i 3 timmar, haha, men lite löpning blev det, sen lite styrka här och var, avslutade med 15 min simning och jacuzzin på de:) Sen anlände jag hemma på Sierra Star kl 4.55, haha! Timing på den:)
Började jobba igen kl 5, middag, bad m.m. och nu försöker jag lägga Kayla uppe i deras föräldrars rum, alla andra barn sover nere men hon får inte plats så hon har lipat ett tag här nu och vill inte alls sova. Kristy sa att ja kan sitta här uppe med min dator om ja vill, så de passar väl bra. Vågar typ inte skriva för jag är rädd att väcka henne. Hade verkligen noll tålamod ikväll, det är så ja blir när jag vantrivs och är nära till tårar, då pallar ja inte. Egentligen vill man bara säga: Okej, men då kan du sitta här och lipa så ses vi imorgon när du vaknat, men riktigt så går det inte till. Well, tror hon somnat nu, hon är iaf tyst!!

Idag sa ena familjens pappa,
- Pernilla are u gonna be with us 1 year now?
- Yea, and when u are done with them, can u come to our family? säger den andra familjen, haha!
We can show the east coast in the summers...yea and we r going to Utah, colorado and hawaii...U know there is a lot to see!! Haha, här försöker de locka mig..
- Yes u could stay here for at least 25 years...
Ja precis, tror inte min mamma skulle bli så glad över det..

De är för roliga..är det ngn annan familj jag skulle va i är det en av dem som är helt underbar!!
Mamma var inte orolig IM DONE!!!

Ughh, nu ska jag snart ner och lägga mig i hallen!! Fy fasen, jag kryper hellre upp i skorstenen och lägger mig. Vet ni att om jag fick en madrass inne på toan skulle jag utan tvekan sova där:) ALLT är bättre en den äckliga sängen som ja en vacker dag ska elda upp.
Varsegod gott folk, här får ni den mörka sidan av Pernillas au pair liv. Honest as can be:) Mitt hetaste tips, matcha aldrig med en familj i Mammoth, haha! Nej, men då blir man väl van vid det:) Jag blir det då aldrig!!

Nu har iaf onsdagen gått och det är 3 dagar kvar. Hoppas tor-fre går fort sen lördagen brukar jag alltid tänka..vi åker hem imorgon, vi åker hem imorgon...

Kollade Solsidan igår och fick iaf skratta konstant i 30 min:) Tur att ja inte hade mardrömmar om Ove Sundberg, haha! Ikväll blir det sista delen av The Bachelor från denna veckan!

Nej, fy nu fick ja sån panik att ja bara vill ut ur huset!! Ni måste tycka jag är galen, men då får ni tro det för ja pallar inte längre. funderar seriöst på att gå ut nu. Klockan är 21.30, svart ute och svinkallt, men ja tror jag måste!! Sen kanske jag råkar somna i en snöhög..och vaknar stelfrusen imorgon så ja måste ligga på sjukhus i 3 dagar och titta på filmer å hade mysigt. De vore ju synd...ska satsa på det! Uppdaterar väl på lördag igen om de inte har internet på sjukan.

Jäklar va ja skriver!
God morgon på er Sverige!
XOXO Pernilla <3

Snow Creek Athletic Club

YES en dag närmare Manhattan Beach:) men en dag närmare att sova i hallen, haha! Har faktiskt vart en hyfsad dag här uppe, vilket beror på denna familje dag innan stormen bryter löst ikväll och imorgon och då är jag tillbaka i Mammoth ångesten igen.
Igår kväll blev det att rensa mailen som inte blivit rensad på ett tag, sökte ett jobb, kollade lite Bachelor och vid 10 tiden släckte jag och försökte sova, men icke. Tror seriöst att jag sov max 1 tim. Vid 12 hade jag inte somnat, vid 2 kollade jag på klockan, vid 3 kollade jag klockan...vid 4 och vid 5..kunde verkligen inte sova, och tror det berodde på altituden, jag sover alltid dåligt här första natten, när man har svårt att andas osv, men igår var värst. Dessutom var jag hungrig som en huligan också. Sen vid 7 tiden hörde man alla springa ovanför mig, bara ngn går ovanför låter det som hela huset ska rasa, haha! Så det var den natten det. Började jobba vid 9.15 och planen va att ja skulle va hemma med barnen till 1 tiden, sen åka till gymmet men de frågade om de kunde ändra planer, och visst kunde de det. Här uppe bryr ja mig inte..eller hemma säger ja iof också alltid ja, men ändå, haha! De åkte skidor med barnen hela dagen. Jag åkte till gymmet som inte va det lättaste att hitta, då gps inte hittade dit, men med lite sunt förnuft och Pernillas små hjärnceller så gick de fint:) Skit bra gym faktiskt, hade det man behövde, de hade även yoga klasser och andra klasser på dagarna, pool, 2 olika jacuzzi och ja de va riktigt bra:)
Frågade vad ett 5 dagars pass kostade och kanske inte som hittat..80 dollar för 5 dagar. Hej jag betalar 35 dollar i månaden hemma i Manhattan för gymmet där. Ett litet minirån här alltså, fast sen är det ju bara rikt folk som är på semester här uppe också, i stort sett, så it makes sence I guess. Nu är ju inte ja en av de rika, haha! Fast ja tänkte, va fasen nu slår ja till. Så ja köpte ett 5 dagars pass, men mina v-föräldrar sa ikväll att de betalar 40 dollar alltså hälften, väldigt snällt av dem!!
Så det blev 1 tim tränande, sen hoppade jag i poolen och även en liten stund i Jacuzzin efter, sjukt nice!!!

Hämtade upp Kayla kl 2 uppe i Canyon Lodge, vi åkte och köpte bröd på ett bageri, sen hämtade vi upp resten av familjen. Åkte hem, alla hade snacks, chillade lite sen hoppade familjen i vår Jacuzzi här och jag fick ta det lugnt, så läste tidning i 15 min, sen badade jag barnen, föräldrarna gick ut i 2 tim, jag lagade middag till barnen och nu har jag lagt dem. Snart kommer den första familjen också!! Buuh, sista natten i mitt egna rum, sen tänker jag nog fly till gymmet så fort jag är ledig, men bara det att man måste sova där alla går är ingen favorit. Sover dessutom piss också, men nedräkningen är i full gång:)

Idag på gymmet var det en kille som inte hade alla hästar i stallet. Han följde efter mig på 3 övningar. När jag gjorde benövningar, gjorde han grejen bredvid, när jag gjorde sit ups gick han fram och tillbaka bredvid osv. Hmm, efterhängsen? Jo tack!!

Idag hade jag och Kayla så kul i bilen, haha! Vi har verkligen samma humor..först kom det en låt och helt plötsligt börjar båda garva samtidigt åt en rolig mening de sjöng i låten:) Sen kom låten Hero med E. Inglesias, och efter varje mening han sjöng, sjöng jag efter i en ful röst..
- Would you cry?
- would you cry?
- If u saw me crying?
- If u saw me crying...osv..haha! Sen började Kayla så höll vi på så typ hela låten. kul man kan ha med en 5 åring:)

Nu kom precis den andra familjen, så var uppe och hjälpte dem och såg till så de fick lite mat, mina v-föräldrar va på väg hem nämligen. När min v-mamma kom hem nu sa hon direkt, Pernilla go to bed, go to bed, thank u so much! Omtänksamma är nog min familjs största egenskap!!!
Vilket även min riktiga familjs största egenskap också är, så grattis till mig som har de bästa familjerna E-V-E-R!

Kollade aldrig Solsidan igår, så nu ska de minsann bli lite Sunny Side här:)

En liten reminder här...Om 2 veckor ligger ja på en kryssning i karibien och lyxar till max!!! Ja de tänker ja inte sticka under stol med:)

XOXO Pernilla <3

Party at Casa De Geisha

Updating from my favorite location of all times, Mammoth Mountains. Okej, det var ju så klart a big fat lie:) Uppe i bergen igen, men vet ni? Så bra som det känns just nu har det aldrig känts här uppe förr, fast jag har nog förklaringen till det. Det är bara min värdfamilj här uppe idag, vi hade en bra ride upp, alla har bara hängt nu ikväll, jag har eget stort rum ( i 2 nätter, sen blir det hallen ) ja kommer bara ha hand om mina kids imorgon då den första familjen kommer sent imorgon kväll, sen nästa familj på onsdag, vilket gör allt lättare för mig och ger mig mer privacy. Så allt det där spelar in, sen att jag vaknade med ångest imorse det hör väl till. Jag vet fortfarande hur jag kommer känna om ett par dagar när det blir den vanliga Mammoth-busy-crazy-time igen, när jag bara vill kuta hem varje minut, men åtminstonde känns det bra i denna sekund:) Skål på det!!
Igår frågade jag hur vädret skulle bli här uppe om ja kunde ut å springa å så, men det är sjukt mkt snö, så blir lite svårt, men då sa de att det fanns ett gym här uppe. Jag har faktiskt redan googlat gym här uppe en gång, så då ringde de och fixade ett gympass till mig, så himla snällt. Fast det visade sig bara vara ett 1 day pass, så ja ska kolla imorgon om ja kan betala för 1 vecka, för det skulle få mig att må 100 gånger bättre tror jag. komma ut ur huset, få energi, alone time, man kan bada i poolen där, basta, duscha utan att oroa sig om barn ska öppna dörren eller ej. Amerikanska lås är INTE pålitliga, eller helt opålitliga faktiskt. Sen att bränna kalorier här uppe är bara förnamnet av vad man behöver, då det enda jag gör är å äter. Inne i huset 24-7 och ett hus med bara mat. Så va gör man inte liksom? haha!
De sa att de kunde köpa ett gymkort de här dagarna till mig, men ja går aldrig med på sånt, så får se vad det kostar imorgon, för ja tänker faktiskt unna mig det.

Så, i lördags efter Starbucks åkte jag hem och fixade till mig för destination Casa De Geisha, Long Beach. Haha, Carro bor i ett typ poolhus, fast utan pool, så hon har döpt huset till Casa De Geishan. Förklaring kommer senare:)
Brummade ner till LB i spöregn vid 7 tiden, jag och Carro åkte och handlade lite vätska. Kassörskans kommentar: - Ehm, are u having a party?
- Yea, kind of. haha!

Festen började, sen kom även söta Emilia och joinade oss och festen var igång! Vi skypade även med norska Kristine som bor i Redondo Beach men kunde inte komma i lördags och hon hade träffat Chris Brown i helgen. Sjukt!! ( En parantes, Carro och Emilias kompis, som jag bara snackat med på FB, en svenska au pair, bor i Jennifer Lopez förra hus. Hennes värdfamilj köpte det av henne. Hur sjukt är inte det? Ja vet faktiskt vilket det är. Man har ju åkt startouren ett antal gånger, haha )
Iaf, vi partade loss och tiden rann iväg, men efter 12 tiden gick vi ner till 2nd street och ställde oss i kö för att komma in på klubben The Legends. Borde väl inte skriva om sånt här, men jag drar slutsatsen att usas spioner inte läser min blogg. Måste leva med lite spänning!
Så jag hette Rebecka den kvällen och det är lika jobbigt varje gång, denna ovisshet och shake i benen om man kommer in eller ska bli utslängd, haha! Men rebecka och ja gick hand i hand å vakten släppte in oss:) Så nice!!
Vi kom dit sent, så var väl där 1,5 tim, men de va kul så länge det varade:) Vi hängde med några killar som vi fick skjuts hem av, eftersom de trodde de skulle få hänga emd oss in, haha! De kan de glömma! Mamma, han som körde var nykter. Sötaste killen, som bara var så snäll och reko inte som alla andra amerikanare som man bara vill slänga i väggen ibland. En av hand kompisar är ett exempel, den snälla killen ursäkta honom hela tiden, haha!
Iaf, denna kille var med i armen och om amerikanarna använder ordet "fuck" mycket så är det ingenting mot vad han gjorde. Jag skämtar inte om det var vartannat ord!
Till slut blev ja så trött på honom och frågade om armen screwed him up, för han hade typ en störning, haha! En del blir ju hjärntvättade av att va i armen och han var en av dem. I bilen satt han och snackade med musiken i stort sett och sa fuck, vartannat ord. T.o.m, the name Pernilla is so fucking beautiful, yea, fuck so beautiful. Okej, why don´t u just go to afghanistan? frågar ja.  I will, fuck, go next week, to fucking afghanistan. Yea, fuck and im gonna fuck those, fucking idioits. Seriöst, galen!!
Den snälla killen sa dock att han är skit go när han är nykter, hoppas ja verkligen annars förstår ja inte varför de hänger. Sen den tredje killen va en mörkyhyad smal kille, med glasögon som inte sa ett knyst på hela kvällen och såg helt oskyldig ut, haha! Konstigaste mixen av ett kompisgäng.

Vi anlände till Casa De Geisha runt 2.30 tiden kanske, Carro en aning tröttare än oss andra:) Jag och Emilia delade säng, eftersom Carro bara mumlade i soffan, haha! 15 min senare slänger sig en trött Carro över våra ben och somnar så. Väldigt skönt för våra ben, haha! Lite senare kryper hon ner mellan oss, sen förfyttade hon sig till soffan efter ngn timme igen, ahha! Så ja det blev max 3 tim sömn. Dagen efter blev det frulle hos Carro, de andra åkte till Universal Studios, men mitt pass har gått ut där så ja sa att de kunde åka dit för ja behövde ändå packa å tvätta å greja inför mammoth. Casa De Geisha får 5 stjärnor:)

Lite pics från kvällen.

Förklaring till Geishan:) C va en geisha på Halloween, så där av namnet:) Hon var tvungen att bragga runt i Geishan lite igår.


Tjejer, tjejer, ja kan ett party trick, vill ni se? Haha..okej, Emilia satte sig sedan på väskan, med Carro i:)


haha, bilden på Rebecka är väldigt sur så ja övade min sura min som ja tänkte köra för vakten:)

E o C:)


Mycket lyckad kväll:)
I söndags däremot var inte bästa dagen..hela veckan ha ja haft lite smått hemlängtan, eller en konstig olustkänsla som man inte kan sätta fingret på. Dels pga att ja inte haft internet tror jag, dels för att ja skulle till Mammoth och fler andra anledningar...sen ligger det hela tiden latent att ja ska hem snart, vilket också är jobbigt på ett sätt!
Iaf, vid 1 tiden i söndags var ja bara tvungen att skypa med ngn, för ja började lipa, vilket inte händer ofta. Mamma och pappa var så snälla och va uppe till kl 23.30 och skypade med mig. Åkte till Starbucks parkering och skypade i bilen, haha! Vi pratade en stund sen började jag gråta. Men jag har nog inte lipat av hemlängtan mer än hmm, vad jag kommer ihåg 2 gånger, första julafton här, sen en annan gång..så att lipa lite efter 16 månader är helt normalt som pappa sa, haha! Får väl hålla med om det. Känns alltid bra och bara prata med päronen som alltid bara har visa saker att säga:)
Första gången erkände jag också för min v-familj att ja hade hemlängtan, för vi messade om att jag åkte till starbucks och gud de är de bästa!! Min värdmamma messade mig massor och frågade bla messade hon igår:
" Don and I had "empty nest" syndrome last night with u and Parker gone " De var bara hemma med Kayla nämligen. Haha, hur gulligt är inte det!!
Sen messade de detta messet:
Kayla said:
" Pernilla is the only person that can make me feel better when I cry. Even mommy can´t make me better, only Pernilla "
Okej, då började jag lipa igen för det var det finaste messet. Ja tar det som ett bra betyg av Kayla:) Fy va söt! Hon gör mig också alltid på bättre humör när ja e deppig, de gör hela familjen. De vet aldrig när jag är deppig, men bara genom att vara dem själva så blir ja glad, för de säger alltid ngt kul eller gulligt:)
När ja kom hem kom min värdmamma och kramade mig, sen kom Parker och frågade, sen Kayla, sen kom Don och kramade mig sen stod vi alla där i entren och pratade. Haha, hur fick jag en sån familj? Helt otroligt hur de bryr sig!!! Parker hade frågat K och D: So..does this mean that Pernilla is going home soon? Now when she is homesick? Sötaste, Well, Parker she Is going home soon, but that is because her year is up.
Har aldrig direkt erkänt så tidigare, för jag har aldrig behövt heller, så söta är de!!
Igår gymmade jag en snabbis efter skypen, sen packade ja å tvättade, sen la jag mig kl 7pm. Yes det är sant, ja var helt död. Somnade efter 8 någongång, sen gick jag upp vid 7, så fick en bra sömn iaf, vaknade bara en gång:)
Kayla frågade imorse: Pernilla are u coming to Mammoth with us? yes I am..YAAY ropar kayla och gör en spin i luften..Do u know why I want u to? No, why? Cuz, u know if i cry, u can make me feel better:)
Haha, sööötis!!

Ikväll vågade Kristy knappt låta mig gå in på rummet själv för hon är rädd att ja ska va ledsen, men sanningen är att när ja har min dator är jag mer än nöjd:) peace and quiet är precis vad ja vill ha, innan stormen bryter lös imorgon!
Här är det ju internet, thank god, ANNARS hade ja förmodligen grävt ner mig i snön!

Ikväll ska ja svara på mail, kolla första delen av The Bachelor på datorn och sist men inte minst, SOLSIDAN!!! Yeah, baby!!
Sen få en bra nattsömn innan nätterna på en skrikande säng i hallen väntar.

Trevlig vecka på er alla!!!

XOXO Pernilla <3

16 months celebration!

Blogg break var det här ja, inget medvetet sådant! Tur att svenska mobilen finns, så jag kan övertyga mamma om att jag lever!! Har nog inte vart en av de bästa veckorna här om ärligheten ska fram. Tänker inte uppdatera om hela veckan för då får ja sitta här hela helgen och Starbucks stänger ju vid 11 så de funkar ju inte.
Anledningen till bloggbreaket är internet breakdown. Fett meltdown har vårt internet haft, haha! Började i måndags att vårt internet helt enkelt inte funkade. Så har det hållt på i 1 vecka nu, men det funkar på mina värdföräldrars dator, deras stationära. I mitt rum funkar det dock inte, vilket suger! Lyxproblem? Nej, inte när man bor på andra sidan jorden och det enda kontakt med omgivningen man har är genom internet.
Helt sjukt vilken skillnad det gör, hade aldrig klarat 1 år här utan internet. Jag lovar! Efter denna veckan har jag fått hemlängtan och det händer inte allt för ofta, men imorse vaknade jag upp med riktig hemlängtan! Övertygad om att det är pga att jag vart helt utesluten från vänner/familj. Just därför jag sitter på Starbucks och häckar nu, där de har trådlöst internet:)
Veckan som varit har ägnats åt jobb, jobb, lite gym, otrolig trötthet följt av en mega förkylning. Härligt det där! När ja inte jobbar har jag sovit, nu när ja inte haft dator heller har jag lagt mig vid typ 9 tiden och somnat direkt. Antar att förkylningen var lite av förklaringen till det.
Berättade aldrig om kvällen i Long Beach i söndags. Vi gick på bio och såg " Just Go With It" med Jennifer Anitston, och herre min skapare vilken film. Jag garvade högt hela filmen, non stop!! No kidding! Så galet rolig film. Ni MÅSTE se den!! Mycket nice kväll i LB!

Skulle skypat med min kära aleex från Hawaii i veckan, men det gick ju sådär utan internet:( Man blir seriöst handikappad utan internet, inte ens lite skönt att vara utan, för man vet att mailen blir fler och fler och allt byggs på och sen har man 100 dagars jobb och göra på datorn. Fast tur att det är så, tänk så hade man haft 0 mail i inkorgen var dag, hade inte allt vart kul, så tack alla:)
Åkte faktiskt till Starbucks igår och skypade med mamma och pappa:) Satt i bilen med datorn utanför Starbucks för ja hörde inte Skypen inne på cafeet, haha! skönt att prata med dem, som alltid!! Riktigt längesedan nu!
Om 2 veckor sitter ja snart på planet på väg till Miami för å träffa pappa!! Åh va kul det ska bli, alltid vart en dröm att åka på kryssning i Karibien och nu går drömmen i uppfyllelse. YEES!!

Tack alla för era kommentarer, ni är bara världens sötaste!! Blir så glad ska ni veta! Min mamma började tom gråta åt ett en av kommentarerna, haha! Ska svara på alla nästa vecka!! Be patient:) TACK! 
Denna helgen är min lediga helg, faktiskt min sista lediga helg i L.A, okej det är läskigt! Det blev inget Vegas i helgen, och jag har lite dåligt samvete att ja inte åker ngn stans, men vet inte vart ja vill åka, haha! Igår kväll jobbade jag till 8pm, sen gick tjejerna ut i Long Beach och jag mådde verkligen inte bra, så kände inte för att åka dit och "testa" att gå ut sen stå där  å inte komma ngn vart. Dessutom var det regnstorm här i L.A igår, inte alls trevligt!! Kunde somnat direkt vid 8 tiden, men när ja har min lediga helg får ja dåligt samvete om ja sitter hemma, så ja tvingade mig ut på bio vid 9.30 tiden. Alla tjejerna hade redan sett filmen " No strings attached" med Ashton Kutcher och Natalie Portman, så ja skulle få se den ensam i vilket fall, och ja ville verkligen se den så jag gick på bio med med själv. Sjukt trevligt sällskap!! Den där Pernilla har så bra svar på allt, ganska tyst, men bra sällskap!!! Vilka filmer det går nu, också så galet bra film, sjukt kul!!!! Måste ni också se:)
Somnade vid 1 tiden och vaknade ett par gånger under natten sen igen vid 8.30 tiden av det förbannade borrandet grannarna håller på med. Sen sjunger mexikanarna utanför mitt fönster också! Seriöst inte ens på en lördag får man lite sömn! Ja, jag tkr lite synd om mig själv! Kul att de är glada att ha ett jobb, men fortsätter de så kanske jag avskedar dem.
Så var det med den sömnen, åkte till Starbucks vid 10 tiden idag och sitter fortfarande här 2 timmar senare!
Har slutat stressa över att ja måste göra massa på min lediga helg, tänker inte ens träna, eller kanske en promenad. har inte tränat på 3 dagar nu, men är väl bäst att lyssna på kroppen.
Ikväll däremot då blir de party! Ikväll blir det utgång i Long Beach med tjejerna:) Förhoppningsvis löser sig allt och jag kommer in=) Om inte,kör ja väl lite streetdancing utanför klubbarna!!

Förövrigt går jobbet bra, Kayla har klängt på mig som en apa ända sedan ja kom tillbaka från Sverige. Varje morgon springer hon och kramar mig, sötis! Får gråten i halsen bara ja tänker på att lämna mina favoriter! Min v-mamma börjar lipa lite då och då, haha! Sa i bilen till Kayla att jag åker om 2-3 månader och direkt sa hon:
- But, No, Im gonna miss u!
- Im gonna miss u too sweetie
- No, but im gonna miss u even more. Im gonna miss u for 100 years..are u gonna be gone for 100 years and then come back?
- Haha, I dont think we will be alive in 100 years, thats a long time, but I will definitely come visit u guys again.
- Im always gonna miss u!
Där blev det ett stort hål i mig när hon sa det. Fy va söt!!! 100 år också:)

En unge trodde jag var Kaylas mamma i veckan så hon sa:
- Kaylas mom, Kaylas mom..
- I am Kaylas babysitter, Pernilla.
- Oh, okay. Pernilla...guess what? Sen skulle hon fråga ngt.
Då säger Kayla:
- Yes, that´s Pernilla,I hug her everyday, cuz I love her.
Haha!!

Fick 2 andra förfrågningar i veckan, so do u have a daugher or son in this class?
ehm, well, I am their babysitter, haha! Värst va man växer upp här..Nu ser man ut som en morsa också:)

Avslutningsvis så firar jag 16 månader i USA idag!! 19 februari. 19 october 2009 åkte jag hit, hur galet låter inte det? 2009 också, haha! Well, känns inte som 16 månader. Har bara max 3 månader kvar här och andra familjer börjar fråga hela tiden när ja åker nu. Påmins varje dag, blandade känslor såklart!!

På måndag åker vi till Mammoth för Skiweek! Wohooooo! Jag ler från öra till öra. At least they have internet up there:) Det kan jag glädjas åt. Men sängen i hallen lockar inte. 2 gånger kvar, sen sätter jag aldrig mer min fot där! Har ja klarat typ 10 gånger, klarar ja 2 till. Är där 1 vecka, sen hemma i MB i 6 dagar, sen flyger ja till Miami på lördag kvällen. Yihoooo!!!

Fick så vackra blommer av värdfamiljen på valentines day, nu blommar alla och är så fina! Ja köpte valentines gosedjur å godis till barnen, plus blommor å kort till familjen:)



Fick 2 kort och tuggummi som ja älskar av mina kära systrar!!!! Tack tjejer, ni är BÄST!!


Haha, så kul! Alltid på gymmet får jag 4 eller 6 svettrutor på linnet, inte för att ja har rutor utan de bara blir så, haha! Men detta linnet är lite fladdrigt så de blir annorlunda svett på den, haha varför säger jag detta? Ja iaf, när ja kom hem och kollade i spegeln har det bildats ett hjärta. OCH detta var alla hjärtans dag, det är faktiskt lite läskigt!!! Min present till er:)


Trevlig helg på er alla!!! Saknar er!

XOXO Pernilla <3

Life is a roller coaster.

Livet är en roller coaster det kan man minst sagt säga. Ett au pair år är ungefär som berg och dalbanan på liseberg. Mitt år är banan och jag är tåget, då var min start den där riktigt långa evighets backen upp innan man kommer upp till toppen för att sedan få en riktigt härlig resa. Mitt tåg har stått uppe på toppen och vickat  för största delen, sen måste tåget ner för att sedan ta sig upp igen och de där down dagarna och ibland även down perioderna väljer ibland att åka den där riktigt långa backen rakt ner, men ibland bara en liten mini backe för att snabbt komma tillbaka upp på toppen. Så skulle jag beskriva det!! Och de flesta människor vet att för att komma upp på toppen krävs alltid en backe. Utan backar hade man aldrig vetat hur det såg ut på toppen så det jag säger här är nog att jag tackar de down perioderna jag haft här, måste erkänna att de vart få!
Denna veckan har vart noll blogg intresse, har vart en hyfsad vecka, men samtidigt haft en del stunder då jag bara känt, jag orkar inte leka med denna lilla äckliga figur en sekund till och låtsas att jag är en "bad guy" som ska stänga in prinsessorna. Har känt att jag behöver så mycket utmaning nu att det finns inte. Ja det är en utmaning att vara borta hemifrån, men inte längre. Är så van vid allt att det inte är en utmaning på det sättet längre. Det blir mer annat man lär sig av! Har också haft en del stunder denna veckan då ja faktiskt börjat lipa över att ja inte vill åka hem. Jag är mer än färdig med au pair jobbet men jag blir aldrig någonsin redo att lämna L.A och min värdfamilj. De är som min andra familj och jag älskar de helt oroligt mycket! Det börjar närma sig nu, så det känns skit jobbigt! Men allt har alltid ett slut och då börjar ett nytt äventyr! förstår bara inte hur jag ska kunna säga hej då till dem. Vet att vi kommer ses igen, utan tvekan men inte när! De börjar få panik över att ja ska åka också så nu blir jag nog itne deras sista au pair längre, de har sagt så söta saker. Det kommer aldrig vara ngn som kan ersätta dig, jag måste bara vänja mig vid tanken att det aldrig kommer bli sig likt helt enkelt. Så söt! Så nu försöker ja hjälpa dem hitta en ny svensk:) De ska nog köra utan agency dock, i några månader eller nåt. De vet inte själva va de vill!!
Självklart lite jobbigt att ngn kommer efter, men det känns ändå bra, jag har haft min tid här och de frågade mig om vi kan skypa när ja kommer hem till Sverige, haha! Så vi håller kontakten!

Nog om detta, nu får de bli en liten update om föregående dagar! Ska försöka fatta mig kort.
Så i onsdags skulle jag ju sova ut...kl 8 messar min värdmamma, Då ska AC gubbarna in i mitt rum och mecka..Jätte snällt att de fixar sånt men åh vad jag saknade min sovmorgon! Jaha va ska ja nu göra? Då tog jag mig ut på en spring runda på morgonen istället, men okej, det var den värsta löprunda EVER! Jag är alltid envis och fortsätter springa hur trött jag än är, men den gången. Kroppen dog. Fick stanna vid piren, har aldrig hänt! Gjorde lite styrka, sprang 2 km, stannade igen vid piren, styrka sen tillbaka. Så lite slöa intervaller fick de bli. Fy fasen vilken pina!!! Helt underbart väder så kunde bara inte motså havet. Jag hoppade seriöst i vattnet med träningskläderna på, haha! Så sjukt skönt:) Kom hem och min värdpappa bara garvade..Klart du ska hoppa i Pernilla, måste ju ta vara på det vi har eller hur? Haha, kom in som en blöt hund:)
Sen kommer ja inte ens ihåg va ja gjorde efter det! Jobbade iaf hela långa dagen!
Torsdag jobbade jag i vanlig ordning, ett besök på gymmet blev det också! Igår, fredag jobbade jag på morgonen, gick på ett Yoga pass och gymmade lite:) De satte upp kameror runt mitt rum och fixade min TiVo så ja kan spela in alla mina shower igen:) De va i rummet hela dagen så ja stängde till sk skjutdörrarna till mitt rum och försökte ta en nap, men de gick inte direkt, haha! Vid 1 tiden messar min värdmamma att ja måste ta mig ut ur huset för det luktar gas. Gick ner och pratade med min värdpappa som ringt 911, då var det tydligen så att en gasbubbla åkt in över manhattan beach och hela MB stank gas, så jäkla mysko, sen försvann det, haha!
Jobbade igen 2-8, vi hade gäster över, slutade och åkte till Target och det var min fredag det.
Idag är det lördag och vilken wunderbaaar dag det vart!!! Verkligen uppe på berg och dalbana toppen:)
Jobbade först 9-12 på morgonen och då frågade ja om ja kunde ta barnen till parken, kände verkligen för det. Så tog med Pk, KK och Pks kompis Ethan till min favorit park där man kan mata ankor och göra massa saker. Det var typ 30 grader och sol i parken, galet varmt men jag klagar inte:)
Planen var väl ett gymbesök idag men vem åker till ett svettigt gym när det är 25 grader strålande sol och inte ett moln. Inte jag!! Kände att det var way too hot för en springrunda runt 12 tiden, så jag tog mitt pick och pack och gick ner på stranden. Helt underbart!!! Då var det dags att svalka sig och havet är egentligen riktigt himla svinkallt men av ngn anledning gillar ja den känslan. Uppfriskande!! Gick ut och vandrade runt lite i vattnet eftersom jag såg att det var strömmar, så försökte hitta rätta spotten utan att bli invirad i en ström. Stog ute i vattnet i väntan på rätta vågen och vad ser jag?? Ca 5-10 meter från mig simmar 5 delfiner rakt framför mig. Jag blir lika excited varje gång jag ser en delfin. Stod där helt mållös och fick sån riktig lyckokick!! Har simmat med vilda delfiner i Afrika innan, men det är alltid denna speciella känsla!
Var på beachen i 2,5 tim och stekte. Emilia och Carro undrade om ja ville med till Santa Monica idag och steka, men skulle bara hinna va där i 1,5 tim så var inte lönt för mig. Så himla surt!!

Vid 3 tiden gick jag upp och tog på mig löparkläderna, lika bara tänkte jag! och oh yes idag var det andra puckar. Det var stekhett och jag har nog aldrig svettats så mkt, men sprang på 29 min, min vanliga 5,5 km runda. Kändes så nice!!
började jobba vid 4, gick ner och mötte familjen på beachen. Lekte datten och en annan spring lek i typ 1 tim, haha! Extra motion skadar ju inte. Hade verkligen så himla kul med kidsen idag! Det var verkligen att jag garvade från hjärtat, haha! av att leka datten:)
Sen blev det baddags, middag, film och nu sover barnen och föräldrarna är på ferre!!

Imorgon ska jag gå upp med barnen, tjohoo!! Jobb till 9.30 sen 1.30-4.30 igen och efter det är det egentligen au pair möte, linedance, haha i Thousand Oaks som är typ 1,5 tim härifrån, men de andra svenskarna kanske inte ska gå och ja tänker inte köra upp dit om ja inte känner ngn ändå. Det är typ 100 au pairer, men de bor ändå långt från mig om ja skulle lära känna dem så får se om ja åker. Om inte ska ja ändå träffa de svenska tjejerna så får se vad som händer!!
Nästa helg är min lediga helg och det pratas om Vegas faktiskt. Väldigt spontant i så fall, haha! vet inte om det blir så än, men får se!

Nu ska ja kolla lite Tv innan det blir läggdags!

Kan se mina flip flops och toppen av mitt hus på samma gång:)


All I need:) Yes mamma jag smörjer faktiskt in mig lite och brännan är precis lagom, inte bränd, bara lite extra gyllenbrun. Surt bara att man alltid får fulaste brännan när man är ute och springer!
Jobbigt för mig, haha!

XOXO Pernilla <3

Good night sweetie.

Day off var det här jag!! Självklart vaknar man 8.30 och kan inte somna om. Frustrerande när man ligger där och är skit trött men somnar inte om. Kollade dator och lite tv på morgon innan jag runt 12.30 tiden tog mig ut ur huset, men destination Whole Foods för köp av järntabletter. Nöjd mamma? Så stolt över mig själv att jag trotsade Whole Foods alla frestelser. Köpte tex inte mina favorit nötter, stay strong, stay strong! Mitt nya nyttiga liv har börjat, det brukar vara i ja, runt 8 timmar. Sen börjar jag om varje dag och det varar tills jag kommer ner i köket och så håller det på:) Nu har jag vart nyttig i 2 hela dagar! Woho, applåd till mig! Får se hur länge det håller i sig!
Åkte direkt till Best Buy och köpte 16G usb minne, sånt där som är riktigt kul att spendera 45 dollar på. Men men, vad gör man inte för sina värdefulla bilder:)
Sen blev destinationen South Bay Galleria och tanken var faktiskt att få en massage där, det kostar mellan 12 och 20 dollar och mina knutar is killing me, så det var dags. Kom dit och kinesen kollar upp och ner, ner och upp på mig, sen börjar han prata med mina bröst. Ja inte med mig iaf! Do u want one? Ehhh, Í´ll think about it...och där drar jag. Skippar nog en massage från honom. Man sitter mitt i köpcentrumet på en massage stol med alla kläder på, så det är ingen riktig massage på det sättet, men seriöst. Nej tack!! Snusk gubbe!!
Istället blev det shopping för mig, inte riktigt tanken, men så blev det. Spenderade 96 dollar på forever 21, men ta det lugnt, använde 60 dollar på mitt presentkort där!! Ska ju nämligen spara...
Riktigt nöjd med köpen får jag säga..
Åh, kan inte vänta att få använda pälsjackan:) skor och pälsvästar/jackor är jag svag för här asså. Hatt kan alltid vara bra att ha!! Mamma, bevis på nya tabletter!! När ja kommer hem till Sverige kommer jag faktiskt kunna börja använda alla mina sommarkläder jag köper..förhoppningsvis tillåter vädret!


Genomskinlig tunika, svårt att förstå materialet, men skit snygg till jeans tkr jag!


Väl hemma gick jag ut och la mig på uteplatsen, målade naglarna, läste tidning och letade löpande kändisar, dock utan framgång, haha!
När det blev kyligt förflyttade jag mig upp till rummet, letade lite jobb, sen tänkte jag blunda i 30 min innan gymmet, sluter ögonen och tyckte jag hörde min dörr öppnas. Öppnar ögonen och bredvid mig står Kayla, Oh hi Pernilla, there you are!!
- Hi Kayla, what are u doing?
- I just wanted to see u.
- Oh, okay, come on in cutie.
Sen ligger hon i soffan med mig och kramas och busar. Så mysigt att hänga med kidsen när man inte har alla måsten. Helt annan grej om man jobbar eller ej.
Efter lite kramandes sa jag,
- Kayla Im gonna take a nap now, feel free to nap with me.
- Okay, good night sweetie säger hon och ger mig en puss på kinden..sen börjar hon as garva åt sig själv. hahah!
Så jäkla söt, hon kan verkligen underhålla sig själv! Haha, Pernilla i said sweetie, thats so funny:) Haha, hon är för söt!!
Efter en stund av dansande i mitt rum sprang hon iväg!!

Kl var 17.30 och jag brummade iväg till gymmet och det var dags för BOOTCAMP!! Oh yes,. loove boot camp! Önskar jag kunde göra det varje dag. Dagens camp var lika bra som förra, gillar själva militär stylen! Instructören är skit bra, hon är hård och tuff på ett bra sätt, med humor. Inte bara sträng som man hatar, haha! Vi gjorde ngn övning och hon skriker:
- If u are chewing gum at my class, u are not working hard enough. Stackars brud som tuggade för fullt, haha!
Kommer förmodligen vakna med go träningsvärk, gillar vi!!

Har precis ätit dinner, har one tree hill på i bakgrunden, har sovmorgon imorgon så hoppas på bra nattsömn inatt:)
En del kanske såg på Facebook men för er som inte, måste jag visa dagens mail från min kära pappa.
He cracks me up!!

Pappa skickade ett mail till mig och mina systrar som sa:

Hej på er!
Skickar en bild på min mage så ni ser att jag inte fuskar med träningen. / Pappa.



Pappa, du och dina idéer, gud va jag skrattade!!! Pappa, somnade du i solariumet eller? haha!

Kram på er alla!

XOXO Pernilla <3

Redondo Beach Super Bowl 5K Run

Redondo Super Bowl, vilket race, vilket race!! Sitter här och önskar jag hade minst 20 sådana race framför mig. Önskar så att ni alla fått uppleva det, jag är sjukt glad att jag gjorde det. Ett minne jag sent kommer glömma:)
I lördags kväll jobbade jag i vanlig ordning och vi gick över till en annan familj för middag. Okej, kan man säga för middag? haha! for dinner, för middag? Jaja, vi åt iaf middag och det är alltid lika kul tsm med den familjen, underbara barn och föräldrar:) Jag, barnen, pappan och deras granne med son var ute på gatan och spelade fotboll och grannen frågade vart jag kom ifrån och när jag sa Sverige så var konversationen igång, han hade vart i både Gbg och Sthlm väldigt mycket och han var god vän med Regina Lund, haha! Hon hade vart hos honom här i Manhattan Beach ( samma gata som oss ) flera gånger och spelat in skivor med henne. Han tyckte hon var otroligt begåvad och smart, kunde tydligen 6 språk. Om jag ska vara ärlig vet jag inte mycket om henne, hon är inte riktigt min generation sa ja då:) Nej precis, de förstår jag hon är helt klart min generation säger han:) Jag vet väl det man borde veta typ, haha! Sen frågade han ut mig om diverse frågor som om de vore ngt frågeprogram:) De berättade för mig sen att hans son hade viskat till pappan i den familjen jag känner..How old is she? Ross frågade högt Pernilla How old are you? Okay, and he is 17. Vi måste säga till Pernilla när ngn är into her, hon behöver det självförtroendet. Eh va? Into me? Yes, sa 2 ord till killen. De är för roliga:) Jobbade till 7.30 den kvällen, sen blev det hemma kväll för mig. Laddade mest upp inför morgondagen, det stora loppet:)
Lite halvsvårt att sova faktiskt, vaknade av alarmet kl 6.00 och självklart stänger jag av alarmet. Smart som man är ställde man ett extra alarm, som ringde 10 min innan jag tänkt åka. Tur iaf, annars hade jag nog snoozat vid starttid.
Usch, kl 6 är tidigt, lämnade huset runt 6.30 tiden, körde ner till Redondo Beach, letade parkering, hämtade ut mitt Bib nummer, chip, checkade läget etc. Tyvärr startade morgonen väldigt dimmigt, så hela mitt race var en stor dimma,haha!
Allt flöt på perfekt i tid, ingen stress och perfekt väntan för lite uppvärmning:) Såå, ställde mig vid startlinjen som miljoner andra kändes det som eftersom jag kom ganska långt bak. Var lite så där halvnervös ändå, ville så gärna slå min tid:) Ngn grym tjej sjunger national sången och högtalar killen va sjukt rolig:) 3,2, 1 START!!!
Okeeej, öka!! Vilka slöisar det var, en del gick och en del små jobbade ibörjan, hallå, öka öka jag kommer inte fram. Kunde inte börja springa på nästan de 3 första minuerna, för det var så packat. Fick springa sick sack mellan alla, efter sådär 10 min var det ganska bra med utrymme så man slapp akta sig hela tiden. Hade ingen aning om hur rundan var, jag hade försökt kolla upp men de va svårt att se. Det var fasen uppför de första 3 km, ne om inte mer, vilket jag inte är van vid. Dessutom var det dimmigt så man såg inte slutet på backen, riktigt störande! Men jag hade faktiskt riktigt mycket energi kände jag, så jag försökte springa på så gott det gick. Började känna igen vart vi var och att målet förhoppningsvis började närma sig. Sprang förbi en tjej, Ehh, flås,flås, do u know how much is it left? No, idea, sorry. Nehe, skit samma tänkte ja, nu får ja öka lite. Tur jag gjorde det, för sen började målet närma sig. Är alltid rädd att öka för tidigt så pallar man inte sen, men 5K är ju inte långt så de orkar man ju alltid, no matter what. Ser mållinjen och börjar kuta och yeeeees, mitt mål var att komma under 30 min och det gjorde jag:) Det är egentligen inte alls snabbt, men får faktiskt skylla på att jag inte tränat för loppet. Jag går bara ut och joggar ibland när jag känner för det, så att jag kom under 30 blev jag glad över, men att jag däremot när jag kom i mål kände att jag kunde gett mkt mer var inte alls kul, man vill väl inte komma i mål med energi kvar, haha! Fast nog om det, det var bara så grymt kul att springa:) 
Såhär såg det ut när ja sprang:/ Detta var när jag sprungit, därför inget folk, haha!


Ett av båsen hade Sverige flaggan uppe:)


Var en Health and Fitness mässa efter loppet också, precis vid lagunen på stranden. 200 m från mållinjen:)



Självklart blev de soligt framåt morgonen:) Stannade och kollade på 10k löparna och jag garvade verkligen högt, en del klädde ut sig, eftersom det också är en costume competition.




Denna idiot gallskrek WOHOOOOOOOO, när han närmade sig mål, haha! Så jäkla kul:)

Ett gäng hoppade bock in i mål..

En springande Banan, hahah!


Det fanns alla möjliga kostumer, fy va kul! Har roligaste videon på ett gäng killar som hade roliga kläder, alla med varsinn pappersfigur hängande på ryggen, liknande dem själva, haha! En av killarna sprang med barnvagn, som man också kan göra, men han hade inte en bebis i utan största högtalaren ever med HÖG volym. Så jäkla kul va dem! Precis när jag filmar springer de in mot mållinjen och med 10 meter kvar trillar bergsprängaren ur vagnen, haha! och musiken tystnar. en av killarna med högtalare börjar snacka och garva och alla står bara och as garvar. Så kul att ja fick de på video:)
Här är min snygga tröja jag fick, baksidan av den. Står på framsidan också:) Sen lite info om kommande lopp i L.A area. Nu jäklar ska de springas:) Seriöst, vill springa imorgon igen! Sån go känsla, alla är glada, roliga och det är bara riktigt kul!!!


Efter loppet och lite mingel, åkte jag hem duschade och började jobba direkt. Sen blev det jobb från 12.30-8 på kvällen, eftersom Kristy skulle på super bowl party. Hade hand om barnen, plus 3 andra och deras babysitter men de blir bara mer jobb, haha! Ska se till så alla har det bra, inkl babysittern. Mexikanare på 45 bast, haha! Well, well, skönt när dagen var över! Åkte direkt till Target eftersom jag fått ngt slags munsår, haha! Aldrig haft ett munsår i mitt liv, och aleex sa att då kan man inte få det, men ngt sår är det,i mungipan och ja stod inte ut längre. Så fruktansvärt ont om jag ska vara ärlig. Så köpte ngn mirakel salva, som seriöst bedövar hela läppen, haha! Fast det verkar hjälpa iaf:)
Det var söndagen det och somnade fort på kvällen kan jag lova:)

Idag, måndag jobbade jag på morgonen, sen åkte jag direkt till El Camino college för att göra mitt sista engelska test. Vi fick 25 min att skriva en uppsats om en favorit plats man besökt, sen en kort muntlig intervju med en lärare. Plus att man fick tillbaka sina resultat.
Det första läraren frågade mig var: Är du verkligen utlänsk student? Eh ja! Ok, sen berättar jag att jag är från Sverige osv och hon bara jaha...ja precis, jag är från sverige, haha! I couldnt hear an accent. Sen är alla typ kineser eller mörkhyade så jag sticker väl inte ut på det sättet. mer än att jag är den enda blonda på hela skolan och hela området, haha! De placerar en i en av 3 olika nivåer i 3 olika delar, beroende på testen man gjorde. Så på reading delen fick jag 111/120 så där blev jag Advanced klassen, Speaking klassen blev jag Advanced och writing och grammar blev jag intermediate, så blev mitten gruppen på den. Det är verkligen ngt jag vet att jag behöver jobba på, grammatik, verkligen inte min starka sida, haha!
Jag får välja vilken grupp ja vill ta, eller om ja vill ta alla, men de sa att de 2 där jag är avancerat är det ingen mening med att ta. Självklart kan man alltid lära sig mer, men it makes more sence att ja den jag behöver jobba på. Så ska försöka signa up för writing/grammar. Känns riktigt bra faktiskt:)

Väl klar där, åkte jag direkt till gymmet, parkerade, bytte om i bilen, nej men då har jag glömt mina skor. Smart Pernilla. Kan inte direkt gymma i sandaler, så åkte hem och tog mig ut på en springrunda istället. Helt underbart sommar väder idag, sprang 7,5 km och kom tillbaka med svett all over och en bränna:) Eller gillar iof inte sporttopp och Ipod bränna, men men:) Gick ner och la mig på stranden efter det och somnade till 30 min, otroligt skönt! Kidsen har vart på massa olika saker idag som Kristy var tvungen att va med på så det gav mig lite extra ledigt idag. Skönt, men timmarna ska ju jobbas upp i veckan iaf.
Började jobba igen 4.30-7.30 och nu har jag precis avslutat The Bachelor! Om inte jag är gift när jag är 3...ja 33 då åker jag hit igen och söker till The Bachelor, haha!

Nu ska jag avsluta och faktiskt ta och skicka ut mina första CV:) Ber till gud att grannarna inte börjar borra kl 7 imorgon när jag har min lediga dag!!

Kollade precis tiden från loppet nu, men det är svårt att se för jag vet att det är ca 9000 löpare, men vet inte hur många som sprang 5 K osv. Jag kom iaf på 11e plats i min grupp, som är åldern 19-25 år. Man delas även in i grupper, och det var ngt på 90..i den gruppen. Står faktiskt att ja sprang på 28 min där och nr 1 sprang på 24 min. Kom på 203e plats bland tjejerna och 604 av alla springande. Vi säger hälften hälften, då sprang ca 5000 5K.Så 600 av 5000 kanske.  Vill ta reda på detta:)

Det var allt för mig:)
XOXO Pernilla <3

Favorit i repris.

Vart ska man börja? Ett minst sagt händelserikt dygn ligger bakom mig!! Innan jag kommer till det ska jag snabbt uppdatera om läget. Så jag kan fortfarande inte röra mig, den där boot campen var inte att leka med. Min rumpa och mina lår är helt mörbultade. Känns ändå hyfsat skönt, samtidigt som det är en pina att ta sig ur sängen, gå i trappor etc, haha! Var ute och sprang igår och i förrgår i hopp om att släppa lös på musklerna lite, men icke!
Dagarna har ägnats åt jobb och löpning, tro det eller ej så ska jag springa ett lopp på söndag:) Har ju inte alls tränat löpning länge, jag är en sådan som bara tar en jogg när ja känner för det. Har fått mersmak för det på senaste dock och hörde om detta Super Bowl Redondo Beach 5K Run på söndag och tvekade inte en sekund:) Kollade med min värdmamma om jag kunde springa och de gick fint. Kostar ca 200 kr och man får faktiskt en tröja, haha! Ska jag gå och stoltera med sen, om jag kommer runt vill säga:) Loppet startar kl 7.30 på söndag morgon, vilket betyder uppstigning vid 6 tiden. Seriously? min kropp är inte vaken då? Så ska man ut och kuta. Galet! Jag är så sjukt envis att jag måste komma under min tid jag satt, men det kan jag bara göra om jag springer 5K på the Strand, utan backar. Läste lite om denna rundan och den har diverse backar upp och ner, tyvärr, vilket jag inte är van vid. Har övat 5 km i längre backar 2 gånger denna veckan, men fasen är alltid 2 min för slö, så har jag självklart fått ont i knäet nu också. Score!!
Well, jag springer för det är kul med ett lopp, ska göra så gott jag kan, slår jag min tid så gör jag, om inte, då fick jag en kul upplevelse iaf:) Ska iaf va fin utsikt där rundan går. Så svårt när man aldrig sprungit rundan och veta hur fort man kan springa osv, men de ska nog gå bra!!

Ska upp med barnen imorgon bitti, så ingen sovmorgon denna helgen och inatt blev det inte heller direkt ngn sömn och här kommer föklaringen. Världens bästa förklaring:)
Jobbade morgonpasset igår, sen igen 11-7, tog mig direkt ut på en runda, duschade sen klar runt 8 tiden och då för första gången på hela dagen kollar jag min svenska telefon. 3 sms och 4 missade samtal från min bästa vän Aleex. Hon flög från Sverige igår till hawaii där hon ska bo i 3 månader och hur dum får man vara att inte kolla sin mobil när jag vet att hon mellanlandar i L.A?? Vill bara ge mig själv en stor fet smäll!!!! Först tänkte vi ses när hon mellanlandade på LAX men om man inte har mer än 4 tim byte får man inte gå utanför kontrollerna, så jag visste att vi inte kunde ses. MEN, allt kan hända och dum som jag är tänkte jag inte så långt!!!
Aleex hade missat sitt flyg från LA- Honolulu och när jag läst alla meddelande och messar henne så är hon på ett hotell 10 min från mig. Både jag och min värdfamilj frågar varför hon inte bara tog en taxi direkt till vårt hus även om jag inte svarade. Aleex, nästa gång gör du det!!!!!
Iaf, hon hade payat för ett sunkigt hotell redan, men hej där kan hon inte ligga trött å ledsen när jag finns 10 min bort och vem vill inte träffa sin bästis???
Körde raka vägen mot hotellet och träffade min finaste vän!! Aldrig trodde vi att vi skulle få återförenas i L.A igen, cruisa runt i Manhattan Beach. Helt galet! Medan jag väntade i lobbyn frågade jag receptionen om hon kan få pengarna tillbaka om hon vill checka ut igen, för jag bor ändå här och hon kan bo hos mig, och det fick hon:)
Skit bra, så vi checkade ut och checkade in på The Strand istället:) Galet att vi satt här i mitt rum igen!!
Kunde tyvärr inte sova av ngn anledning, men fick några tim sömn, sen åkte vi till flygplatsen igen vid 6 tiden på morgonen. Har inte hört från henne än, men förhoppningsvis har allt gått bra och hon har kommit fram välbehållen. Så ja så gick det till, tänk att ja träffade min bästa vän bara så där:) Inte alla dagar det händer! Nu saknar jag henne igen, såklart, men 3 månader kommer flyga förbi och snart ska vi glassa på Hawaii tillsammans. Hemma vid 7 tiden igen på morgonen, städade rummet och började jobba vid 7.30, skjutsade Kayla till skolan, åkte till gymmet, men var där i typ 30 min, somnade ju nästan när ja gjorde sit ups, haha! Väl hemma, skypade jag med syrran min:) Spontan skypar gillar vi!! Tack sis<3
Sen var det dags för en efterlängtad NAP. Önskar jag lagt mig tidigare, för sen var ja tvungen att vakna för att börja nästa jobbpass. Hörde inte ens när de öppnade garage dörren under mitt rum, som jag annars brukar vakna av, så djupsömn var det definitivt:) Har lagt barnen nu, min värdmamma har party på nedervåningen och min värdpappa är i Mammoth. Förhoppningsvis sover kidsen nu. Ska dock inte gå ut ikväll ändå, klockan är 8.30 och jag vill typ gå och lägga mig NU, vilket jag nog ska också. Snart iaf! Ska upp tidigt imorgon, jobba hela dagen, upp tidigt söndag, jobba hela eftermiddagen, så det blir väl inte mkt annat. Klart man kan gå ut ändå, ibland är det sjukt värt att va trött, men ibland är det också inte värt. Att jobba och knappt kunna ha ögonen öppna är ingen höjdare!
Kom just på att om max 3 månader och 2 veckor är jag hemma i Sverige, for good!! Fy va läskigt!!
Vet fortfarande inte när jag vill åka hem än, så har inte bokat resa hem än. De ger väl sig:)
Om 4 veckor är jag i Miami och även i Karibien, också väldigt sjukt!

Hoppas ni alla får en super bra helg!!

Där i smeten kommer ja stå som en packad sill på söndag:) Ett å två, hej å hå..


Eller så tar jag med kidsen och kör 10 K med barnvagn..haha! Galet:)Finns 3 val: 5K, 10K eller 10K med barnvagn. Ja är chicken och tar 5K:)

XOXO Pernilla <3

Boot Camp ( Kick my ass camp )

Och var exakt kom den energin från? Överdriver inte när jag säger att jag hoppat runt i mitt rum och gjort diverse hopp, moves och konstiga grejer och garvar bara av att se mig sj i spegeln. Nej, jag är inte lättroad av mig själv jag har bara sjukt mycket energi just nu och är på sådär strålande humör. Det har nog inte att göra med att jag haft en ledig dag, nej nej, inte alls! Har vart förkyld nu det senaste och börjat få ont i öronen, inte så lovande när båda barnen äter antibiotika för öroninflammation, men idag är det faktiskt bättre, riktigt skönt! Somnade runt 12.45 tiden igår, vaknade vid 7.30, somnade om och vaknade igen 11.30. Sov nästan 11 tim, så grymt skönt och jag kan fortfarande somna bara jag sluter ögonen. Guess Im fighting something som man brukar säga, ingen bra översättning på det.
Gick upp och käkade frulle i sängen faktiskt, riktigt mysigt. En nybakad bagel, inte alls fel! Sen blev det en sväng till Santa Monica idag iaf och då var det, det här med shopping igen. Vad ska man annars göra liksom? Får ju passa på det sista. Nej pappa jag har inte tillräckligt. För ovrigt älskar jag Santa Monica, shoppingen är superb och alla palmer är bara grädden på moset. Efter shoppingen cruisade jag runt i beasten med nervevad ruta, KISSFM i högtalarna, njöt av utsikten av palmer, stranden, piren med parishjulet etc. Då är livet så där riktigt bra:)



Köpte min efterlängtade kepa:) Baksidan av klänningen, tycker den va finare så:)


Riktigt nöjd med skorna faktiskt. Köpte jag med mitt presentkort från mina v-föräldrar:)



Väl hemma, blev det ett snabbt ombyte sen iväg till gymmet och herre min skapare. Första passet på boot camp. Hallå ja! Har alltid velat gå, men inte passat i mitt schema. Men nu jäklar!! JAG ÄLSKAR BOOT CAMP!! Behöver nån som kickar mitt ass, run, grab ur weights, run, faster, down on the floor. 1, 2, 3, 4...no u were resting..start over 1, 2...Waa, kutade runt i salen med en vikt i varje hand, benböj, utfall, datt i stol mot väggen förbannat länge, idioten, push ups..ja det var sjukt bra!!! sista 15 min ville jag bara dö, vi hoppade ner i plankan upp och låtsades skjuta basketskott, ner i plankan, hur länge som helst. Låt mig överleva, låt mig överleva..haha! Nej, de va sjukt bra! Gillar när de är lite militär stil på det hela:) Man åker väl inte dit för att vila heller. Om inte de finns hemma i Jkpg, då ska ja minsann inför det! Haha, då ska de dö jkpg-borna!!
Äntligen nydushad och kvällen höjpunkt är på ingång, The Bachelor, oh yeah!!
En bra dag får jag säga!

Det är ju SuperBowl weekend nu i veckan, vilket innebär slutmatchen i amerikansk fotboll. Ännu en anledning för amerikanarna att festa å dricka:) det är även  ett sk SuperBowl 5/10K race på söndag, hörde på gymmet och kollade upp det nu. På söndag kan man springa antingen 5 eller 10 km i redondo beach, kostar ca 200 kr och går till välgörenhet tror jag. Vill sååå gärna springa:) Det är 7.30 på söndagmorgon, så jäkla tidigt, alla lopp ä alltid tidigt. På lördag ska jag upp med barnen, så ja kan ju glömma sovmorgon i helgen. Ska prata med min värdmamma om det, för det ör bara vi och barnen hemma i helgen. Fatta va kul? Borde börja öva nu då kanske? haha!
Jädrar om ja inte slår mitt rekord då!!!

Här är 2 foton från festen förra helgen, som vanligtvis gömmer ja mig:) man e ju rutinerad:) Carro till vänster:)


Kramkalas!!


Nu är det dags för the Bachelor!!

STORT tack till hela familjen GÅRLIN för det fina B-day kortet!!!! Ni är för söta och ALLDELES för snälla!!!!!!!!
Tusen tack, blev så glad!!!:)

XOXO Pernilla <3

doctor P.

Blue Valentine - check! Har precis vart på bio, med ja, mig själv, haha! Silence is Golden, please remain from talking säger de alltid innan varje film. Ja tänkte jag, de blir inga svårigheter idag:) Kl 5pm idag måndag frågade kristy om jag hade planer eller om jag vill gå på bio. De hade en biobiljett som gick ut idag och Don var borta och Kristy kände inte för att gå. Varför inte tänkte jag? Det fanns dock inga jag direkt ville se, men blev filmen Blue Valentine till slut. Slutade vid 6.30 och brummade direkt iväg till 6.55 bion. Det är faktiskt mysigt att gå på bio själv måste jag ändå erkänna, man pratar ju ändå inte så mkt, men filmen..ja mycket märklig film! Hände inte så mkt och man blev mest lite halv deppig, men tur att den var gratis, haha! Gratis är gott som pappa lärt mig, haha!När ja kom hem ikväll ropade Kristy: 
- Heey, how was it? 
- Ehm, weird svarar jag och garvar och hon börjars asgarva, hahah! Weird är nog rätta ordet! 

Vad har annars hänt sen senast updaten? Gick upp med kidsen i söndags, vaknade vid 4 tiden och mådde inte alls bra i förkylningen, sen somnade jag bara om en liten stund innan barnen väckte mig. 
Slutade vid 9 sen fick ja ledigt hela dagen:) Gjorde inte direkt ngn nytta måste jag erkänna..åkte till gymmet och gick på Yoga direkt, inte ngn höjdare att hänga med huvudet upp och ner i 1 tim när man är täppt i näsan. Kunde ju inte andas på 60 min, haha! Skönt att röra på sig lite iaf. Spenderade 1 tim på Target och tyvärr även 110 dollar. Usch, men de va de värt:) De får man väl unna sig när man är förkyld, oskriven regel eller? Spara pengar var det ja! 

Åkte hem och kollade på Solsidan, veckans höjdpunkt:) Kollade på lite andra roliga program på datorn, vilade lite, regnade faktiskt lite igår så det gjorde det hela okej att va inne. Gick och gjorde min naglar på eftermiddagen. Alltid en treat!! Gick och la mig hyfsat tidigt, men var tyvärr död när jag vaknade imorse och var på allmänt dåligt humör. Jobbade morgonpasset och åkte direkt till El Camino för att göra mitt engelska test. ville verkligen inte då mitt huvud sprängdes och jag bara va hängig, men var så illa tvungen. Gjorde en läskunnighet delen, får se hur det gick! Ska tillbaka för part 2 nästa vecka, skriva uppsats och muntlig del i 3 tim. Tjoho! Sen ska jag äntligen placeras i en grupp. Så mkt meck! 
Jobbade sedan från 12.30 - 6.30. Nu sitter jag här och njuter av tanken att jag har sovmorgon imorgon. Preciiis vad jag behöver. Wunderbaaar! Ska sova ut, sen är inte dagen riktigt planerad är ledig så ska på boot camp class på kvällen det är allt jag vet. Vill till Santa Monica imorgon, men då blir det shopping de vet jag. Hmm..

Glömde berätta att i lördagskväll skjutsade jag mina v-föräldrar och 4 till av deras kompisar till Studio City till deras party. Tog 1 tim dit, dels för det är långt, men också för sjukt dålig traffik på freewayen men galet va kul det är att lyssna på dem, ja bara lyssnar å garvar:) Och de säger bara , Pernilla, ur a part of our family, u know us..óch garvar, haha! Det är ju inte alltid barnsäkra konversationer, haha! 
En annan babysitter tog hand om alla barnen medan jag skjutsade, ja åkte och hämtade hem barnen för att lägga dem hemma hos oss och ser direkt att Kayla är sjuk. Hon har vart hängig och såg direkt att hon inte mådde bra. Försökte direkt börja skoja, för såg att hon hade gråten i halsen hela tiden, ville inte prata osv. Även om jag själv blev orolig får man ju aldrig visa det för barnen..bara visa att allt är bra och nu ska vi bara ta lite medicin och sen snooza gott. Hämtade febertermometern och såg att hon nästan hade 39 C feber plus öroninflamation. Fick trycka i henne en banan också så ja kunde ge henne medicin, eftersom hon knappt velat äta middag. Usch stackarn bara skakade när jag la henne i sängen. Ska bara kolla din temp lite..ja, okej, men god natt då..tog snabbt ut den, ville knappt se hur mkt det var, sa självklart inget till henne. Hon somnade snabbare än kvickt kan jag lova! Nästa morgon mådde hon mkt bättre igen:)
Vaknade nästa morgon av en Kayla i min säng, med ansiktet 1 cm från mitt. I want breakfast, and I cant sleep. haha! God morgon på dig också!

Hoppas ni alla hade en bra helg & måndag!

Allt är Target fynd:) Svarta tröjan är beach tröja har ja tänkt mig, så nice att ta på sig till stranden. En fårpälsväst, på rea faktiskt:)


Byxorna till höger har ja letat efter i månader..äntligen hittade jag ett par:) De andra är som ridbyxor, lite leggings material fast finare. Älskar min gråa lilla tå i nedre hörnet av bilden, haha!

Köpte dessa på forver ett tag sedan, var egentligen 1 stl för stora, på gränsen, men köpte dem ändå för de va så snygga, haha! Nu har ja bestämt att behålla dem:)

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0