SIX FLAGS!!!!

( skrev världens uppdatering på ca 1 tim igår och självklart gick det inte publicera och 1/10 fanns kvar,nu kommer jag inte ens ihåg vad jag skrev, så nu får det bli en liten update. Himla skit! )

Ja det var då det sjukaste, här sitter man förmodligen 534 hjärnceller fattigare efter att blivit omtumlad om och om igen i ca 7 tim. Awesome? Det är bara förnamnet för att beskriva Six Flags, det finns inte ord!! Först och främst jag älskar åkattraktioner, blir galen bara jag ser Lisebergs skylten, men shit Liseberg är för chickens:)
Jag Sofia och Nathalie åkte mot Magic Mountains igår morse och rullade in perfekt 10 min innan öppning. Grymt jobbat av oss:) Alla startade dagen med en banan i magen i hopp om att det skulle minska spyrisken, haha! Tydligen hjälpte det, för det blev inga spyor alls! ( Från oss iaf )
Kostade 55 dollar för en dag och nu har vi årspass också, Nice!! Det bästa med hela dagen var att det inte alls var mycket folk, förra söndagen hade det vart 2 timmars väntan till nästan alla attraktioner, men vi väntade som längst 20 min, men för det mesta var det bara att gå in och vänta några min. Kan inte bli bättre!! 
I detta landet har jag inga hämningar längre, man är Yes man rakt igenom:) Nu får ni inte tolka det fel, vad som helst gör jag väl inte, bara bra saker:) 
Vi sprang runt som galingar och åkte precis allt, alla värstingar. Nathalie var dock en liten chicken ibland, men hon var en väldigt bra väskhållare åt mig och Sofia! Tack, haha! 

Efter man åkt en del attraktioner hade man ingen aning om hur man åkte, upp ner, bakåt, framåt..man bara hängde på, haha! Är så otroligt svårt att fånga hur stort och coolt allt är på bild, men lite pics ska jag försöka ge er!! Grymt var det iaf:) 
När vi stod i kön till X2 som blev min favorit kom alla åkandes in helt allvarliga och såg seriöst helt förstörda ut..Varför skrattar ingen undrade jag och Sofia? Man satt i en stol och tippades bakåt och åkte baklänges och jag såg ingen som kom tillbaka i stolen som log, haha! 
När det var vår tur tittade en pappa på oss, skakade på huvudet och sa:
- Good luck och gick därifrån halvt döende.
Jaha tänkte jag och Sofia vad ger vi oss in på nu. Det verkar inte speciellt roande det här..
När stolen tippades baklänges måste jag erkänna att jag hade lite smått panik. Kunde inte tänka på annat än allas vettskrämda face som kom tillbaka, haha!
När man väl åkte, snurrade stolen hej vilt samtidigt som man åkte upp, ner, bakåt, framåt, mitt i allt kommer det kanoner med eld när man hängde där upp och ner..Hur kul som helst, men helt galen!!! Jag förstod ansiktsuttrycken nu kan jag säga, såg nog precis likadan ut. När man kom tillbaka kändes det som högra och vänstra, lilla och stora hjärnhalvan och blandats ihop till en stor klump. Fast det var det värt:D
Trots omtumlande hjärnceller blev det min favorit!!!

Så frustrerande att nästan allt försvann jag skrev, nu kommer jag inte ihåg. Ska bjuda på lite pics iaf!















Hel omöjligt att fånga på bild, nu ser de helt mesiga ut. Va tråkigt! Ni får åka dit helt enkelt:)

Idag är det en väldigt busy dag kan jag lova. Är lite små stressad nu, åker till Palm Springs imorgon och kommer tillbaka söndag förhoppningsvis och på måndag vid 12 kommer min familj hit!!!!! Har massor att fixa med innan de kommer hit så min To do lista är uppe i minst 30 saker och jag har prickat av 1, haha! Idag kommer jag alltså springa runt som en liten iller på alla ärrenden. ( Pediykyr är ju definitivt något man måste göra också, haha )
Jag är dock överlycklig att familjen kommer hit, så vad är då en stressig dag?
Nu ska jag Skypa med min älskade syster som tyvärr inte kommer hit om 1 vecka pga att hon precis blivit en stolt mamma:) Hade gjort vad som helst för att få träffa henne nästa vecka, men det går fort! Snart står vi där och kramas sis <3

Igår var det inte mycket mer än jobb, gym och jag körde ner till Long Beach och träffade en ny svensk au pair. Alltid lika trevligt! Hade vart ännu trevligare om det inte tagit 50 min på freewayen.
Innan min dag börjar ska jag bjuda på Kaylas roliga kommentar från igår:
Vi lekte gömma ägg, vilket innebär att man turas om och gömma ett ägg och den andra leter. Inte svårare än så, haha! Jag lyckades lära henne fågel, fisk eller mittemellan som hon faktiskt förstod och använde sig av sen. När hon närmade sig ägget sa ja, Ohh Kayla its warm, its hot, its hot. Ni vet som man gör när det bränns, haha! Förklarade för henne och trodde hon förstod.

Kayla går runt och letar, närmar sig ägget..
Pernilla - Ohh, Kayla its hot, now its really hot..
Kayla - But Pernilla, it doesnt feel very hot here..( älskar hur hon säger Pernilla, så sjukt kul )
Hahaha, söta unge!!
Hon förstod faktiskt sen:)


Igår bokade jag flyg till San Francisco:) Yihhaaa! Nu är det spikat. Den 21 maj anländer jag! Kommer bli så grymt Frida!!!!

Over and Out!

XOXO Pernilla <3

Moving to Santa Barbara...

Sorry, mamma jag har blivit kär! Jag lovade att inte bli kär här i staterna och stanna för evigt, men kärlek är väl inget man planerar, right? I mitt fall var det kärlek vid första ögonkastet så det är inte mycket att göra åt.
Im sooo in love with Santa Barbara. Never felt this way before..
Som ni kanske förstår har jag vart i Santa Barbara idag. Jag och Sofia gav oss ut på ännu ett äventyr på Kaliforniens vägar. Satte mig i beasten ( vår största bil, därav namnet ) hämtade upp Sofia och äventyret var ett faktum. Yihha! Mot SANTA BARBARA!
Ca 2 tim tog det oss att komma dit, men de gick smidigt:) Speciellt för oss som älskar att åka bil!
Jag vet inte hur jag ska förklara denna stad med ord, det funkar inte och inte heller med bilder. Det måste upplevas! Jag trodde inte man kunde bli så fast vid en stad eller en plats om jag ska vara ärlig. Jag har vart på många ställen som jag verkligen fastnat vid och sagt att jag måste tillbaka till, men detta. Vilken kärlek mellan mig och helgonet Barbara.
Det var bara något visst, inga stressade människor, härlig stämning, underbara palmer, underbara vyer, världens bästa shoppinggata, mysig pier, stränder, college...Det hade allt och lite till!!
Så nu mamma..blev jag fast! Nu måste jag flytta hit och plugga eller nåt liknande, helt såld på stället! Vill tillbaka nuu!

När vi kom dit började vi med och ligga på stranden och steka i några timmar, eftersom vädret var helt underbart! När vi va lite lagom sandiga, lagom svettiga och solkrämen började blandas med svettdroppar gjorde vi oss i ordning för middag! Strosade ut på piren och hittade en grym restaurang med utsikt över hela havet och stranden. Kunde inte blivit bättre:) Dessutom perfekt sällskap, lilla Sofia:)
Fick däremot skoskav det första jag fick så det var inte lika kul, men vi åkte med bilen upp och ner för State Street som är gatan som går från piren och flera miles upp fylld med shopping, restauranger, bio, cafeer, allt! Jag och Sofia var helt fashinerade och varje minut blev kommentarerna:
- Wow, jag älskar detta stället!
- Det är helt otroligt, här måste jag bo.
- Det är så speciellt, allt är så fint överallt.

Det kan fortsätta i evigheter!

Åkte även och kollade in Santa Barbara City College, och det tackar man väl inte nej till. Såg riktigt fint ut, att det dessutom har utsikt över hela Santa Barbara och Stilla havet gör det inte sämre.
När det tyvärr var dags för oss att lämna vårt nya favoritställe, lämnar vi det i solnedgången. När jag tittade i backspegeln såg jag palmer med en bakgrund av rosa skymning från solnedgången.
Hur kan man inte bli kär?

Blev körning i Sofias flip flop hela vägen hem pga skoskav, även ett besök på Target, skolös, haha! Nu kan vi pricka av det på innan vi dör listan Sofia.
- Springa barfota på Target.

Jag är glad att vi klarade oss hem levande denna gången också:) Jag sa till Sofia att jag är så glad att mamma eller mormor inte vet vad vi gör för stunden..Mormor hade förmodligen trillat av stolen om hon visste var, hur och när jag körde! haha! Det man inte vet har man inte ont av:)
Blev iaf en grym hemfärd i mörkret. Jag, Sofia, KissFm och freewayen..det kan väl inte bli bättre?:)

Verkade även var en del svennar där, hörde några lite här och var. Dessutom ser man på långa vägar om de är skandinaver. Stilen säger allt!
Jag och Sofia fick in lite svensk stäming på stranden idag när jag skulle säga inte ett moln på himlen...,men istället säger jag, inte ett moln..sen fortsätter jag så långt ögat kan nå..
Sofia fortsätter:
- inte en droppe regn, på flera "dar"
Pernilla
- med en glass i min mun
Sofia
- och sandaler av plast
Pernilla
- går jag i solen och tänker på dig..
Ja sen fortsatte vi varannan mening genom hela låten, haha! Kan man inte den, då är man inte svensk det är en sak som är säker!!

Försökte sammanfatta detta inlägget hyfsat kort för jag behöver sömn inför morgondagens nya äventyr..
SIX FLAGS med Nathalie och Sofia...Sooo freakin EXCITED!!!

Innan sovdags bjuder jag självklart på lite pics från dagen.

Älskar kustvägen!




Den bästa bilden på mig idag, då kan ni föreställa er de andra, haha!


Utsikten från vårt bord på restaurangen:)


Sofia stekaren=)




Liten del av SB City College. Mellan palmerna ser ni lite av utsikten!




State Street.


Rakt fram går piren.
XOXO Pernilla <3

It´s a beautiful day..

Yes, it´s a beautiful day och den har utnyttjats till max:) Idag kommer bli det kortaste inlägget någonsin och kommer förmodligen gå till historien..
Jobbade som vanligt 7.30 -8.45 i morse, efter det skypade jag med mamma och pappa. Har inte pratat med dem på jätte länge känns det som så det var verkligen kul:) Som vanligt pratar jag på om allt och inget, haha!
Det var inte vilken skype som helst, nästa gång jag ser dem ser jag dem nämligen i verkligheten!!! Det är för mig helt ofattbart och jag kommer inte inse det förrän jag ser dem rulla ner för rulltrappan på Los Angeles flygplats och det blivit kram och gråtkalas i någon timme, haha! Efter att snart inte sett dem på 6 månader så kommer de bara stå där helt plötsligt..Lycka!

Efter skypen var det tänkt att jag skulle till beachen med Mona, men blev tyvärr ändrade planer så jag gick ner och byggde mitt egna lilla bo på stranden i min ensamhet. Med ett par bra tidningar, bra musik och stekande sol mådde jag bra:) Helt perfekt dag idag, inte för varmt, inte för kallt, inte för blåsigt, inte för stilla. Lagom är väl ordet! Lagom är bäst, svensk som man är! Kul att lagom inte ens finns i engelsk översättning, haha! Tecken på att svennarna alltid ska vara så lagom hela tiden, ingen bättre än den ena! Jag gillar dock ordet lagom..
Nu vet jag inte riktigt varför jag analyserar ordet lagom här, detta inlägget skulle ju bli kort..

Efter 4 tim på stranden var det dags att bege sig till gymmet, en härlig och svettig timma blev det allt!! Nu är klockan snart 7 på kvällen och jag börjar jobba igen!
Se där, det var min dag, kort inlägg va?
Får verkligen hejda mig själv att inte skriva så¨tangenterna glöder..

Imorgon är kanske planerna att ta en roadtrip till Santa Barbara över dagen med Sofia. Har hört att det ska vara en riktig college stad. Beror på om jag behöver jobba på kvällen eller ej, annars ska vädret bjuda på strålande sol och 28 grader och då blir det väl stranden kan jag tänka mig:)
På söndag däremot, då har vi riktiga mega planer....Jag, Sofia och Nathalie ska till SIX FLAGS!!!! Screw Liseberg, Screw Gröna Lund...SIX FLAGS kommer bli gryyymt! Om inte jag minns fel är det en av världens största nöjesfält...känner redan hur jag nästan lyfter från stolen. Så sjukt taggad!!!!

2 min tills jag börjar..att bo på jobbet har sina fördelar:)

XOXO Pernilla <3

Torsdagsmys.

Då var man nytränad,nyduschad,nyskrubbad och sitter uppkurad i min favvo morgonrock och tittar American Idol:) Torsdagsmys helt enkelt!
Imorse gav min värdmamma mig sovmorgon även om det inte var tänkt så och jag har sagt det förr och jag säger det igen vad vore livet utan sovmorgon? Jag sov minst 10 tim och när jag vaknade var jag precis lika trött som när jag somnade, haha! Det jag vill få fram är att det var en välbehövd sovmorgon:)

Igår var jag hemma hela dagen pga vård av sjukt barn. Tog hand om Parker i ca 7 tim, riktigt mysigt när han hade spysjukan. Han hade dock slutat spy och kände sig mycket bättre, men jag var inte jätte sugen på att bli sjuk! Än så länge är jag frisk iaf:)
Idag har vart en riktigt bra dag med de små liven. Hämtade Parker från skolan, tog sedan ut barnen på The Strand och ritade med kritor, hoppade hage och hade oss. Efter det tog barnen sina scooters och jag dubbelvagnen och vi begav oss mot Jamba Juice. Satte oss med varsinn smoothie och hade det mysigt. Träffade Parkers kompis så vi gick till Metlox och lekte i minst 1 tim. Metlox ligger mitt i Manhattan Beach, massa mysiga restaurangen, i mitten finns en vattenfontän för barnen, uteplatser med träd som har små lyktor. Det är allmänt mysigt och jag går mer än gärna dit med barnen! De springer runt som galningar och jag tittar på och spanar på folk, haha! Sån skillnad när barnen har andra kompisar att leka med annars är det alltid jag som måste vara monster och jaga dem, haha!
På väg till piren tittar två tjejer på mig och säger:
- Ahh, I like your jacket, its so cute.
- Ehh, Thanks!
- Wow, is it your kids, because you look great?
- No, they are not mine, haha!
- Okay, that makes us feel better, haha.
- Haha, im only 19 so they are not mine.
- Im 3,5 skriker Kayla..aaaand I got a haircut...barn säger vad som helst och när som helst! Älskar det:)


Har fått många förfrågningar det senaste om jag är mamma eller syster..eh, babysitter! haha!
Ska dessutom börja ta på mig min H&M jacka mer för av någon konstig anledning börjar folk prata med mig pga jackan när jag bär den..så börja använda den lite mer kanske? :)

När vi går förbi alla klädaffärer på Manhattan Beach Blvd idag utbrister Kayla:
- Woow, Pernilla look at that dress, its soo beautiful!!!
I samma stund går en riktig hunk förbi och börjar as garva åt Kayla, haha!


Gick sedan längst ut på piren där det är ett aquarium med allt från sjöstjärnor till hajar..Faktiskt riktigt kul! Fiskarna är så otroligt fula att man inte kan låta bli att skratta.
Efter det började det gå mot dinnertime, så vi började ta oss hemåt igen! Slutade 5.30 idag, men har haft en riktigt bra dag med kidsen idag:)

Hoppas ni alla mår bra!!!

Avslutningsvis en bild som är en äkta CA bild för mig. Tagen från cykelturen i tisdags:)

XOXO Pernilla <3

Bikeride Manhattan - Venice.

Quadriceps värker, kittlas, skriker efter vila och är allmänt trött. Visst heter det quadriceps? den stora lårmuskeln? Något hoppas jag stannade kvar sedan gymnasietiden:)
Vilken dag, en mycket bra dag även om mina lår har en annan åsikt just nu.
Jobbade 7.30 - 1.30 och gjorde de vanliga tisdagsrutinerna som innebär, parken, storytime, farmers market. Gillar tisdagar de är mysiga och går alltid super fort. På tal om parken, imorse vände sig hela magen när jag får se en mamma i parken som är så sjukt lik Nichole Richie. Kepsen och brillorna gjorde henne lite anonym också, men när jag insåg att det förmodligen var en helt random människa blev jag lite besviken:( Men, men jag lever fortfarande på att det kunde vart:)
När jag och Sofia slutat 1.30 idag tog vi oss ut på ett riktigt äventyr. Ett äventyr som innebar en bikeride med start Manhattan Beach och mål Venice Beach. Hade egentligen ingen aning om hur lång tid det skulle ta, men vi cyklade på:)
Det var skit kul men väldigt speciellt på något vis, största delen av cykelvägen går på stranden, men vissa delar tar en också in i hamner, städer och konstiga miljöer! Helt plötsligt kunde man lika väl kunna vara i Rom, med tanke på miljön! Riktigt häftigt:)
Det tog 1 tim och 10 min att ta sig till Venice Beach. Bra jobbat tycker vi, dock ingen aning om hur lång sträckan är. Strosade runt lite bland alla hippies, sen blev det middag på en italiensk restaurang innan hämfärd. Även om hemvägen kändes dubbelt så snabb, så tog det lika lång tid. En lagom cykelrunda på 2,5 tim med andra ord:)

Lite pics från det, de jag hann med innan kameran dog. Orutinerat får jag nog erkänna.



Då var vi på en bro i Rom..


P gets excited:)


Utsikt över Marina Del Rey!


Glada miner, de gillar vi:)





Sofia tar täten...


Ja det var en riktigt lyckad dag:) Då kan man pricka av det på listan också!! Det blir nog fler gånger kan jag tänka mig:)
Väl hemkomna skulle vi både kunna somna stående, men icke! På med gymkläderna så åkte vi och pumpade lite tillsammans. Mina ben brände och värkte för varje trappsteg jag tog i trappmaskinen, så tydligen gav den där cykelturen lite ändå:)
Igår natt kunde jag av någon anledning inte somna, så klockan 2 på natten gav jag upp försöken och började läsa min Obama bok. Efter några sidor bytte jag till Topphälsa, någon gång där efter somnade jag tydligen, men ikväll blir det inga sömnsvårigheter:)

Ikväll när jag kom hem hade Parker fått spysjukan stackarn. Hade spytt flera gången ikväll, så nu gäller det att isolera sig så gott det går. Får se hur det går när jag börjar jobba kl 8 imorgon bitti...

Btw, den 21 maj åker jag förmodligen till SAN FRANCISCO och hälsar på Frida:) Yeeeeeey!!!!!

XOXO Pernilla <3

How to park in a garage?

Vilken efterlängtad och väbehövd sovmorgon jag hade i morse. Konstigt nog är jag lika trött ikväll, det är nog inte bra att ta det lugnt, haha! Vila kan man väl göra i graven, inte sant?
Imorse stod jag i valet och kvalet om stranden eller shopping? Himlen såg dock lite lurig ut så jag gav mig ut på en shoppingrunda. Äntligen, way too long since last time - det är inte bra för själen!
Åkte först till Costco och tankade åt min värdmamma och där spenderade jag 15 min i kö. Crazy people, har de inget annat för sig än att tanka? Åkte till Del amo mall och redan efter första kassen fick jag ro i själen:)

Den svarta klänningen kommer jag bosätta mig i till sommaren. Älskar den redan:)


Gjorde mitt bästa kap någonsin idag, en ROXY bikini för 27 dollar, som kostat 79 dollar! Jag har letat efter en bikini länge och jag har vetat hur jag vill att den ska se ut i bakhuvudet men inte hittat den rätta. Tills idag!!!
Exaaakt som jag vill att den ska se ut:)
Då är det väl bara brännan och sexpacket som fattas:)



Gold-digger? Absolut inte, du som hatar guld kanske ni som känner mig tänker nu? De föll ändå mig i smaken även om det var guld!!



Ja det blev en trevlig shoppingtur, sen blev det jobb 4-8 ikväll!
Igår bokade jag mitt teoriprov för mitt amerikanska körkort. 5 månader senare, haha! Trodde det skulle räcka med ett körkort i livet..
Den 27 april smäller det!

På tal om bilar..jag kan börja med och erkänna att jag suger på att parkera. Har alltid gjort och kommer alltid göra!
Eller jag har blivit 100 gånger bättre sedan ja kom hit när det typ är det enda man gör, men fortfarande ingen höjdare. I vårt garage har vi 3 bilar och jag lyckas aldrig parkera mitten bilen rätt. Allt är bara oklart när jag får olika directions om hur jag ska parkera hela tiden...
I söndags när jag parkerat och skulle ta ut barnen på glass ser jag hur det är skrapat på ena sidan..hade ingen aning om det var jag eller ej, för jag har inte märkt något! Visade ändå min värdmamma när jag kom hem och ja sa att det säkert är jag för det är bara jag och deras faster som kört den i veckan. Jag erbjöd att betala det, men det gick hon inte med på.
Idag såg min värdmamma hur det är borta en bit av cementen på huset där man kör in i garaget...Oops! Får panik, jag vet inte om det är jag, men vem annars skulle det va antar jag?
Jaja, ska prata med pappan imorgon!
Finns det någon how to park in a garage klass på något college här kanske???

Det enda jag kan glädja mig med är väl att det var en accident! Ingen jag planerade, vet inte ens om att jag gjort det!

Ska avsluta med en liten roligare sak som Kayla sa i helgen: 
Kayla took my hand, gave me a big kiss and said: Pernilla I just gave you a kiss, because I love you so much.
Awwe, sometimes I love their honesty:)

Idag är det 2 VECKOR tills familjen kommer hit!! Jag hinner inte ens med och tänka på det..helt sjukt!! Kommer bli helt grymt!!!!!! Börjar nästan bli nervös, haha!

XOXO Pernilla <3

intense.

Baaad update, I know!! Jag ber om ursäkt, men tror faktiskt inte jag hunnit andas under denna veckan. Som tur är överlevde jag utan syre:) Ska använda mitt fiskminne och försöka uppdater så gott det går!
I fredags kom som sagt barnens faster, som flög från New York för att hjälpa mig. Kan säga att hon var helt underbar! Önskar hon bodde här så man kunde springa över till henne på söndagarna och äta nybakta kakor. Egentligen är det lite lustigt hur man helt plötsligt delar hus med en främling. Aldrig träffats förr och nu ska vi dela hus. Det var inte alls konstigt för hon var underbar men tanken är lite lustig!
I fredags jobbade jag i stort sett hela dagen, hjälpte fastern och barnen med de vanliga rutinerna. På kvällen efter barnen somnat fick jag ledigt och vart kvällen bar efter det är ju en historia för sig själv. Haha, jag skrattar bara jag tänker på det, därför ska jag självklart ge er en update angående det;)

Ni som är trogna läsare kanske kommer ihåg att jag och Nathalie träffade en svensk kille på Starbucks för ett par veckor sedan och i veckan fick vi reda på att han skulle ha lagfest och vi var bjudna! ( han spelar golf här ). Yey, lagfest lät inte helt fel, självklart kommer vi!
Jag och Nathalie brummade iväg till Torrance där festen ägde rum. Båda var helt övertrötta, vilket ledde till skratt vilket var väldigt kul men efter att umgåtts med barn 48 tim i streck utan vuxet sällskap blir man lite knäpp, haha! Tror inte det fanns något jag inte skrattade åt!
Jaha, när vi kom in på den sk festen kunde man definitivt inte annat än att skratta..vilket folk! Känns som vi åkt 40 år tillbaka i tiden, hippie folket kom fram, asiaterna kom fram och allmänt konstigt folk hittade man där. Festen var att nötterna satt och spelade tv spel och kollade på en dokumentär typ, haha och folket kollade på oss som om vi kom från Mars.
Några personer vågade väl sig fram och prata med oss iaf, så det blev Beerpong och pingis resten av kvällen:) Man vet aldrig vad man kan vänta sig, haha! Vi resonerade iaf som så att nu kan det aldrig bli värre!!

Lite pics från kvällen:
Tobias visar hur man kör Beerpong.


Seriöst, mina pingiskills! Fy fasen, va kom de ifrån? Hade jag vetat det hade jag utan tvekan gått pingisgymnasium istället för dansgymnasium. Då hade jag haft 53 SM guld och 1 OS guld nu..



Här har ni min motståndare som inte direkt var något motstånd, haha! Reko kille som pluggade till polis!  


Nej, allvarligt talat så var det sjukt kul med pingis:) Spelade minst 1 tim med honom och efter ett tag fick han hjälp av sin kompis som gick med i hans team.
När en annan mupp kom ut säger han:
- Damn, she´s killing you guys...
Yeees, i did!!! Dold talang;) haha!


När jag missade några gånger säger han:
- What happend to you now?
- Well, your almost a cop so.. better be good.
Poliser muckar man inte med...

Här står min hejarklack, Nathalie och Tobias!!!


Ja det var minst sagt en spännande kväll.( Firade 5 månader i staterna i fredags ) De kunde ju vart grymt och de kan man ju inte missa:) På vägen hem säger Tobias att vi kan låna hans Gps hem för vi hade ingen gps i vår bil, så visst gjorde vi de. Det tog 15 min dit, när vi körde efter Nathalies handskrivna beskrivning. Hemvägen var ett stort skämt!!!! Det tog oss 1 tim att komma hem MED GPS. Vi skrev om adressen 5 gånger, men den var efterbliven och tog oss aldrig rätt!
1 tim senare var vi dock hemma!!

På lördagsmorgonen tog jag Kayla till ett birthday party i en park. Ett äkta amerikansk barnkalas, tyvärr glömde jag kameran. Kalaset var ute i en park, det fanns mat, tårta, ballonger, goodie bad till alla barn, prinsessklänningar, pyssel m.m. Mitt i kalaset kom det en utklädd prinsessa och målade ansiktsmålningar, lekte och hade sig:) 
Det är kul nu när man lärt känna alla mammorna, de alla är helt underbara och hur mycket jag än saknar alla hemma i Sverige vet jag inte hur jag ska kunna lämna alla personer här i USA. Jag kommer tom sakna alla mammor, haha!
Well, åkte och lämnade Kayla hos fastern på Parkers baseball game. Efter det blev jag ledig resten av dagen:)
Tog mig ut på en runda på The Strand ( i dimman tyvärr ). Nathalie kom hit på kvällen och hängde när jag gjorde i ordning mig, sen gick vi ut och åt middag och efter det träffade vi Sofia och gick på bio!! The Bounty Hunter med Jennifer Anitston blev det. Den var hyfsad, men jag skulle inte se den igen! Tack för kvällen tjejer:)

Mina värdmamma kom hem igår efter sin tripp, men tyvärr behövde min värdpappa åka direkt till New York som har att göra med hans släkt. Av den anledning behövde även fastern köpa en ny biljett och åka tillbaka till New York redan i morse.
Blev därför jobb för mig hela dagen eftersom min värdmamma skulle bort.
Började 8.30, skjutsade Parker till hans Baseball practice, hämtade upp en av Kristys kompisar, körde hem och gjorde iordning Kayla, tog henne till en Playdate, hem och packade Parkers Karatekläder + snacks. Hämtade Parker på hans Baseball, körde till Karaten och lämnade av Parker. Åker till Kaylas playdate, hämtar upp henne, åker tillbaka och hämtar Parker. Efter det fick barnen bestämma idag och det blev Mc Donalds som de nästan aldrig har, så de var väldigt exalterade. Lekte inne på Mc D i 2 tim, sen tog ja med dem för lite Frozen Yoghurt:) Körde hem och klockan var 4 och jag slutade. Ja så kan en dag i denna familjen se ut. Ingen dö tid kan jag lova er!!
Kayla är snart 4 och använder fortfarande sin napp i bilen och på kvällen, men vi ska försöka ta bort den nu för hennes tänder börjar bli konstiga. Så det har blivit mitt uppdrag nu. Min värdmamma orkar nog inte riktigt med alla de utbrott det kan leda till om man inte ger henne nappen, men jag tänker aldrig ge mig. Hon kommer ju sluta skrika någon gång, så jag tycker det är värt det. I veckan har hon inte haft nappen en gång i bilen med mig, men idag när hon inte fick den skrek hon så jag trodde jag skulle bli döv.
- I WAAAANT MYYYY PAPPPPPIIIIII NOOOOWWWW!!!!!!!
Shit, hörde inte ens backsencorn så jag backade nästan in i en bil när hon skrek.
Som sagt, hon slutade skrika efter ett tag:) Hon kommer tacka mig en vacker dag när hon inte har kanintänder.

Måste erkänna att det vart en intensiv vecka och jag är allt lite trött. Ikväll blev det gymmet och nu ska jag bara svara på alla 150 mail jag ligger efter med och imorgon blir det soooovmorgon!!! 

Detta är till alla er där hemma -
Sometimes you have to be apart from people you love, but that doesn't mean you love them any less.
Sometimes it even makes you love them more.


XOXO Pernilla <3

Supermom or what?

Yes, jag lever, barnen lever och huset lever! Allt är under kontroll. Igår morse skjutsade jag mina värdföräldrar till flygplatsen och efter det började livet som ensamstående mamma i Manhattan Beach. Nu vet jag varför alla mammor är så små och skinny här, man stressar ju runt som en stucken katt och det finns ingen ro att äta...Min värdmamma har gjort upp ett super detaljerat schema med tider, adresser, aktiviter allt i minsta detalj som ska ske när de är borta. Väldigt bra, det är bara att följa, även om man gör hälften av det som står på schemat i sömnen av ren rutin.
Igår gick väl allt nästan som planerat, mitt på dagen skulle jag ta barnen från en park till ett annat hus för en playdate, men pga att vi gick en annan väg så gick vi fel. Eller jag gick fel. Gick runt med barnen och letade i 20 min i ren hetta! Barnen ville ha vatten och jag blev mer och mer frustrerad att jag gått fel och behövde utsätta barnen för det. Dessutom hade vi bråttom tillbaka till Parkers skola där han hade en Science klass och sen till bilen, hem och hämta Karate kläder, efter det hämta upp Parkers kompis och sedan ta de till Karaten. Ni hör ju själva, man stressar runt som aldrig förr!! 
Det slutade med att vi hittade och en annan mamma körde förbi oss och erbjöd skjuts till skolan. Ja, vi hann iaf!!

Frustrerad som jag var skynda jag mig till bilen för att köra hem och hämta Parkers karate kläder..vrider om nyckeln, men bilen funkar inte..Den skulle bara våga vara sönder tänker ja..Testar igen, men den kämpar för att funka, men orkar inte. Börjar typ lipa av frustration, men vad skulle det hjälpa. Mina värdföräldrar satt på planet till Colorade så jag fick tänka snabbt.
Springer hem, packar Parkers kläder, snacks m.m. Tar den andra bilen tillbaka till Parkers skola. Mina värdföräldrar ringer och det slutar med att AAA ska komma och hjälpa mig.
Tar med Parker till Kaylas playdate, hämtar upp Kayla, hämtar upp Parkers kompis, släpper av dem på Karaten, skyndar mig tillbaka till Parkers skola där den andra bilen är för att möta AAA.
De lyckas fixa bilen och de visste knappt själva vad felet var och jag skiter i vilket, bara den inte gör om det, haha!
Tar med Kayla i den nu fungerande bilen, parkerar den i garaget, sätter Kayla i vagnen och går tillbaka till Parkers skola för att hämta den andra bilen...För att ta sig till Parkers skola måste man gå upp för 6 gator som seriöst lutar i minst 80 graders vinkel. Behöver jag säga att jag svettades? 
Kör hem med andra bilen, lagar mat, tar emot Parker som blir avsläppt, badar barnen sen är det bedtime! 

Jag la mig 10.00 igår kväll och 10.30 kommer Parker in, jag kan inte sova. Okej, men försök igen. 11.00. Jag kan inte sova..Fortsätt försöka..00.00 Kayla kommer upp och gråter av en mardröm. 01.00 Kayla behöver bajsa mitt i natten..
Jag somnar lite halvt ca kl 3 på natten, 06.40 ringer klockan och jag väcker barnen!!!

Där fick ni en liten miniresume av gårdagen. Barnen har vart jätte duktiga och jag känner mig seriöst som en äkta morsa!! Har märkt ännu mer vilken planeringsmänniska jag är. Planerade allt inför imorse så allt gick som på räls:)
Orkar inte ens berätta om idag, men allt har gått bra idag och precis enligt planerna!!
Speciellt när man fyller i alla parentspapper, ordnar med läxor m.m. då kommer moderskänslorna, haha! Då vet man att man klarar att vara mamma också, det var ju tur:) Något jag däremot är 100% säker på just nu är att det dröjer länge innan jag blir mamma på riktigt. Hur gulliga barn än är så känner jag inte det minsta sug efter att bli mamma. Innan jag kom hit kunde jag små länga lite, men den längtan är inte nära längre. Man måste lägga ner hela sitt liv, själ och hjärta när man får ett barn och visst är det underbart när det väl sker, men waaaa vad mycket jag har kvar att göra innan jag har tid att vara någon supermom!!!!

Nu borde jag sova innan barnen väcker mig igen..hoppas dock jag hinner somna innan de kommer in denna gången! Imorgon kommer deras faster från New York och hjälper mig, så imorgon får jag lite rast:)

Ha en bra helg!!  

XOXO Pernilla <3

earthquake - dream?

Varför känns det som något skakar? Varför skakar persiennerna? Varför skakar hela rummet och sängen? Helt yrvaken som jag var inser jag iaf att det är en jordbävning som pågår..det slutar skaka, jag tittar på klockan som står på 4am mitt i natten..det börjar skaka igen och sen tog det slut!! Okej det där var en jordbävning..tog en stund innan jag somnade om igen, men när klockan ringde 9.55 var jag lite osäker på om det var en jordbävning eller en dröm, men om det var en dröm var den äckligt verklig i så fall! Går upp och läser nyheterna på datorn för att få klart för mig om jag drömde eller inte..inga nyheter om någon earthquake inte!
Inte en chans att jag drömde..

Gör i ordning mig och åker till frisören, finally:) När jag sitter där med folie i håret säger den andra kunden..
- OMG, did u guys felt the earthquake this morning?
Tänkte väl det, det var alltså en jordbävning, messade även min värdmamma som sa att det var en jordbävning, så då har man varit med om det också. Önskade dock att det hände på dagen så man kunnat fatta vad som hände lite mer..för lite coolt var det faktiskt:)
Gjorde som sagt slingor idag för första gången i USA, så ni kan förstå att det var nödvändigt. Blev så sjukt nöjd måste jag erkänna! Blev perfekt färg, naturligt precis som jag ville, så nu är man blond utan utväxt igen! Känner mig som en ny människa, dessutom blir brännan mer påtaglig nu, yihha! Här använder de ingen hätta utan kör bara med folie, vilket fungerade riktigt bra!!!
105 välspenderade dollar!!!

Haha, idag när jag tankade bilen hade jag alla rutorna nervevade och när jag tankat klart och ska hoppa in i bilen ser ja hur en liten äcklig fågel skitit ner hela innedörren, på kanten, sätet och ratten...Jag vill inte ens veta vad den fågel käkat, men den borde definitivt lägga om sin kost...FYY! Är dock glad att jag inte hoppade in 1 min tidigare, haha!

Idag har det vart HOT här, 30 grader och stekande sol!! Och sommaren har inte börjat, eller hur var det??
kl 3 idag kom det en kille hit som skulle träna CPR och choking med mig och enligt Kristy skulle det ta ca 1 tim..det tog 4 tim. 4 tim av min lediga dag..Jag är dock väldigt glad att jag gjort det, för det var jag själv som ville göra det ( inte i 4 tim däremot ) men känner mig mycket säkrare nu om det skulle hända något med barnen.
Usch, det var så jobbiga situationer, jag och killen var ensamma hemma och han ska visa på mig och ja på honom..jag var inte bekväm med att ligga över honom och göra hjärt-lungräddning kan jag säga...han däremot verkade inte ha bråttom. 
- Okay, let´s do it again...
- OR let´s be done, ville jag bara säga......................
Han var snäll och trevlig och så, men fy jag är glad att det är över. Jag blir tyvärr inte certified, men det var jätte seriöst med skriftligt och fysiskt test. Yes, jag klarade båda!

Där gick mina gymplaner upp i rök:( Inte bra!
När han åkte 7pm hämtade Sofia upp mig och vi åkte till Wholefoods och käka dinner, väldigt mysigt som alltid:) Sen cruisade vi runt lite i redondo, hermosa m.m.

Imorgon åker mina värdföräldrar till Colorade på skidsemester och är borta till söndag, vilket betyder att jag är ensam med barnen och kommer jobba i stort sett 24/7. Det kommer nog gå bra, har mest lite ångest inför nätterna, för jag vet att jag inte sover bra när jag är ansvarig för barnen. Dessutom vaknar de typ 5.30..
Barnens faster från New York kommer förmodligen hit och hjälper mig över helgen, väldigt snällt!!

Nu ska jag sova och få min sista nattsömn innan dagarna.

Tusen tack för alla kommentarer från förra inlägget och alltid också dessutom! Blir överlycklig, det vet ni:)
Keep up the good work!!!!

XOXO Pernilla <3

dolphins made my day.

Klockan ringer 7.00, lite små trött efter att inte kunnat sova pga tidsomställningen, snoozar, går upp gör mig redo och börjar jobba som vanligt 7.30. Barnen grät och ville inte till skolan även där pga tiden. Yes, vilken härlig dag detta kommer bli!
Går ner till Kayla och börjar med frukost m.m, tittar ut genom fönstret och studerar surfarna som vanligt, men ser något väldigt mer intressant.. 3 delfiner som hoppar upp och ner i vågorna...jag har sett det innan men blir alltid lika faschinerad. Springer fram med Kayla till fönsret och studerar dem. De simmar kanske 10 meter från stranden och glider med surfarna i vågorna..Där fick jag världens bäst start på dagen!!!!
Stod och var väldigt avundsjuk på surfarna där ett tag tills jag kom på att jag också simmat med vilda delfiner:) Hade nästan glömt men fick mig en glad påminnelse. Sen att jag höll på att få en hjärtattack när en hel flock med minst 20 delfiner omringade mig mitt ute i havet är ju en annan historia, haha!

Skypade med syrran imorse, även om hennes kamera inte funkade så var det lika kul som vanligt:) Jag får ju se henne om 3 veckor!!!!!!
Solade 1 tim på balkongen innan jag började igen, och jag trodde jag skulle smälta för ett tag..Puh, det är inte ens sommar här än, hur ska detta gå? Fast ja klagar inte det minsta...
Hur går det för er där hemma? Skottar ni fortfarande små stigar för att komma fram och går runt med ishackor runt halsen? haha!

Min jobbdag idag bestod i stort sett av att vara på stranden..inte så jobbigt kan jag inte säga! Däremot fick jag en chock av hur stark solen är här..visst, jag är inte dum det är klart den är så mycket starkare här än hemma, men för det första den färgen jag fått på knappt 2 dagar här får jag inte ens efter 1 hel veckas pressning i Sverige tror jag inte..för det andra, jag var på stranden 1 tim idag och hann inte smörja in mig..Nu har jag bonnabränna efter t-shirten på armarna, runt halsen och nacken..Snyggt!!!
Ska inte slarva med solkräm i fortsättningen..

När jag jobbat klart gjorde jag mig en smoothie a la Pernilla..Mmm! Den borde stå i historieböckerna, Yum vad god! Satte mig på balkongen med smoothien i ena handen och en Topphälsa tidning i andra, beachen rakt fram och halvsvettiga killar joggandes under mig...









Ja där har ni lite pics från vår balcony:)

Har jag sagt hur mycket jag älskar att köra bil här?
Skulle kunna sitta i en bil hela dagen..solen skiner, palmer längs vägen, grym musik, drömmer sig bort och undrar hur vissa fått sitt körkort ungefär, haha! Jag älskar det!! Innan blev det fler turer in till Hollywood och Beverly Hills när Felipe bodde här och jag saknar de turerna! Satte sig i bilen med grym musik, ut på freewayen och ja något visst är det! Ni skulle förstå jag lovar, jag är inte dum i huvudet!!!

Åkte iaf till gymmet ikväll det var dit jag ville komma:) Eller första en sväng på älskade Target.
När jag väl står i trappmaskinen och svettas ska jag börja gå på sidan och för att göra det måste man vända sig mot personen som står bredvid..snubblade nog till ett trappsteg när jag ser att killen bredvid har en överarm större än mitt lår..om inte båda låren tillsammans..Okej att det är trevligt med muskler, men hur tänker de? Aldrig hört less is more?? Kände dock inte att det var läge att ifrågasätta honom...haha!
Simmade några längder och avslutade med jacuzzin och ångbastun:)
Riktigt bra dag nu när jag tänker efter!!

Hoppas ni haft en bra dag!!!

XOXO Pernilla <3

Dangerously in love.

Då har sommaren äntligen hittat till L.A:) Första riktiga helgen i sommarväder här och vad kan jag säga? I love it och jag njuter av varje sekund solstrålarna hälsar på mig. Det absolut bästa är väl ändå att det bara blir bättre och bättre, sommaren har knappt börjat här, vilket betyder att det blir varmare och bättre ju mer tiden går!! Ända tills jag åker hem i okt/nov ( om jag gör det ). Hurra för det!

Måste visa en rolig bild från i fredags när jag och Nathalie var på bio..Hon sätter sig först och säger:
N - Men titta stolarna, vad är det för fel? Man åker ju upp...haha.
Jag sätter mig och börjar garva när jag gör likadant.
P - Men det måste vara pga alla tjocka amerikanare, eller? Vi svenskar flyger upp som fjädrar, haha!



Igår kväll blev det som sagt Frozen Yoghurt, men glömde visa en bild. Det bästa med FY är alla samples man får ta:) Går runt i 15 min, smakar alla smaker tills man är lite halvmätt, sen köper man lite glass..
Snålt? Nej ekonomiskt..:)
Nathalie var ingen höjdare på att trycka måste jag säga, men här har vi smaken Cookie Cream:) Mmm!



Även idag har vart en underbart bra dag, sov ut riktigt och vaknades av en skrikandes Kayla av någon anledning, kollade på klockan och ser att man ställer om klockan 1 tim framåt idag. De va ju inte bra, då missar man en soltimma!! Den som bestämde detta tänkte definitivt inte efter... Puckot var säkert bosatt i Alaska och sket i vilket, haha!
Nog om tidsomställningen, blev upphämtad av Nathalie runt 1 tiden för att jobba på brännan i Hermosa Beach. Efter att kört runt i evigheter och letat parkering som alltid gav vi upp och ställde oss på 1 hour parkeringen. Nu chansar vi här, de borde ha annat för sig än att kolla hur länge vi står här..



Låg och stekte några timmar och löste världsproblem:)
- Känns inte som solen tar så mycket, eller?
- Nej, det känns inte så..fast det gör den säkert..
- Så är vi säkert illröda ikväll..

Jaha, skulle man smörja in sig? Är bara lite röd på hela baksidan, resten blev brunt, haha! Mamma jag lovar, ska köpa solkräm och smörja in mig i fortsättningen! Promise.
Efter några timmar var det dags att ta sig tillbaka till bilen, om den nu var kvar..
- Jaha, spännande det ska bli och se om vi fått någon ticket nu då..
- Ja usch, tänk så har vi det..
Vi ser en lapp på rutan..
- Fast ibland kan det bara vara reklam..
- Kan det?
- Okej, fast detta är nog inte reklam..

Och då hade man fått sin första ticket..45 dollar kostade det att ligga på beachen idag. Nice! Förbannat dyr parkering.
Haha, vi får skylla oss själva, vi chansade på att Hermosa polisen hade annat för sig en söndags eftermiddag, men tydligen inte!! Jag är glad att kunna bidra med lite till Kaliforniens kassa ekonomi..45 dollar i rätt riktning! Varsegod Arnold!!!
Efter det tyckte vi att vi var värda lite mat, så vi tog oss till Panda Express för lite china mat. Yum!!
Sen fick det bli en sväng till gymmet också och förhoppningsvis kanske man brände 1 friterad räka iaf, haha!

I helgen fick jag brev från min fina syster som innehöll en tidning, kort på Joline och ett brev "skrivet" från den lilla tjejen! Blev visst några tårar.. Idag tog jag fram mina pysselskills och satte in korten i en ram och meckade lite. Nu kan jag se lilla prinsessan varje dag:)


Skickade dessa skor till Joline för några veckor sedan, men har inte kunnat visa innan de kom fram.
Visst är de söta?



Idag slog det mig hur många kort,brev och paket jag fått under de 5 månaderna jag vart här. Ni är helt underbara där hemma som inte glömt mig:) Jag har definitivt inte glömt er! Tänker alltid på er <3 Tusen tack ni är bäst!!!



Vart tog helgen vägen? Att det alltid ska gå så fort. Sammanfattningsvis har det vart en perfekt helg:) Bra på alla sätt! Im in love with CA!!!! Dangerously in love, Im afraid.
XOXO Pernilla <3

Malibuuuuuu!

Weekend off - me like! De flesta au pairer jag pratar med är lediga på helgerna, vilken lyx! Det positiva med att jag är ledig var fjärde helg är väl att de blir mer uppskattade:) Annars hade jag inte tackat nej till mer lediga helger!! Nu är det som det är och jag är glad ändå:)
Igår slutade jag 19.30, åkte då raka vägen och hämtade upp Nathalie för lite fredagsmys. Vi gick ut och åt på en italiensk restaurang här i Manhattan Beach där det alltid är lika gott med trevlig personal. Efter det var det dags för bio igen:) Remember me hade premiär här igår, vet inte om den visas hemma, men det tror jag? Den var riktigt bra, kan verkligen rekommendera den - Annorlunda med bra budskap!!
En bra fredag helt enkelt!!

Idag, lördag blev det minsann äventyr:) Ett av mina mål under detta året är att för varje ledig helg jag har måste jag upptäcka eller göra något nytt och än så länge har jag lyckats!! Även idag...
Imorse hämtade jag upp Silvia och Nathalie för en roadtrip till MALIBU:) Älskar att åka på delar av Pacific coast highway som tar en längs hela kusten, med berg, palmer, klippor, stränder, sol och surfare. Väl framme bosatte vi oss på en ganska öde, men mysig strand några timmar. Underbart väder, äntligen kan man börja få lite bränna:)



Haha, tappert försök av Silvia att blir längre än mig...good luck S ;)




Förhoppningsvis lite brunare, defintivt svettigare och sandigare åkte vi söder och tillbaka till Santa Monica för att äta middag. Efter att letat parkering för länge bestämde vi oss för att åka till Manhattan Beach och käka istället. Fick bli mexikansk, satt riktigt fint i magen:)
En liten nap efter det var det inte heller fel på kan jag lova er! Det tar på krafterna att sola, tro det eller ej.

Ikväll var tanken att vi skulle försöka gå ut, trots min och Nathalies ringa ålder, haha! Det blev ändrade planer till slut och lördagskvällen slutade med mig, Nathalie och en Frozen Yoghurt. Jag klagar inte:)
Fick sådana cravings efter FY ikväll så det var ett måste:) Åkte till Hermosa Beach och käkade en grymt god FY som ligger fint och myser i magen nu. Dessutom var det halva priset ikväll-perfekt:)
Det roliga var att där FY stället ligger är det väldigt många uteställen så vi gick utanför alla och tittade in allt party folk.
Jaha, då var det ett ställe vi kom in på..Lotus - Frozen Yoghurt!! Inte lätt alltid..

Efter att strosat runt lite kommer en vakt fram när vi går förbi och säger:
V - Hi, ladies! How are you doin tonight, wanna come in?
P-N - Ehh..mmm..ser lite osäkra ut och diskuterar om vi ska eller inte osmarta som vi är..
P - Yeah, sure!
V- Okay, nice. The only thing I need is your ID and a happy smile...okay?
Opps...haha! Vi börjar garva och ja får ur mig
P - Is it enough with a happy smile?
Vakten lägger armarna i kors...
V- Dont you have your ID with you?
P - No, we only went out for an ice cream tonight..didn´t really plan to go out..
V- Go home, get your ID , come back, and I give you a shot..
P-N - Ehh, nooo..
V - How old are you girls? Are you 21?
P-N- ehh...you never know...haha! noo.. 
Bye, thanks anyway!

Om man inte testar kommer man ingen vart:) Kul var det iaf - även om man kände sig som 15 igen..haha!
En FY var väl ändå den perfekt avslutningen på en dag som denna!! Jag är både rikare och kommer definitivt må otroligt mycket bättre än största delen av Hermosa imorgon:)

Planerna för morgondagen är - BEACHEN!!!! Jag hoppas sommaren kommit för att stanna!


XOXO Pernilla <3

El segundo - where have you been?

Vet inte vart jag ska börja för mitt minne blir bara sämre för var dag som går. När jag väl sitter här och ska skriva vet jag aldrig vad jag gjort! På dagarna brukar ja tänka, detta ska ja skriva i bloggen, detta måste jag berätta om...men nu då? Helt tomt!

Det jag vet är att jag är trött som vanligt, varför, kan jag inte bara va pigg hela tiden. Gick upp 7.00 som vanligt och min replik till Parker vad han ville ha i sin snackbox kanske inte lät lika entusiastisk som den brukar låta, så min v-mamma frågar: 
- Pernilla är du trött? 
- Eh, jaa, lite! 
Förlåt, jag tänkte i morse att jag kanske borde gett dig sovmorgon!
Så söt är hon, jag är väl ändå här för att jobba.  
Har börjar bli förkyld - IGEN, kanske därför man är lite seg. Saken blev inte bättre av att Kayla var en riktigt stubborn liten gris idag..hon lyssnade varken på mig eller Kristy. Min värdmamma kan ju flippa ur, men det kan inte jag för det är inte mina barn, haha! Då gäller det att vända sig om och tänka på något trevligt - och kanske bita sig lite i tungan, haha! Cant blame Kayla för att vara envis, det var väl exakt så mina föräldrar hade under 10 år, haha - om inte värre! Sorry mamma och pappa! Nu får jag minsann igen...

Under en av mina raster idag tog jag på mig min kära ipod och gav mig ut på en löprunda på The Strand. Vilken lyckoboost det är! Screw alla lyckopiller, ut på The Strand då kan man inte må annat än bra! Konstigt nog hade jag massa energi under löprundan, så det fick bli extra långt och en extra backe på vägen hem:) Vädret börjar bli helt underbart nu också! Det var minst sagt en lyckostund.
Väl hemma har städerskan occuperat mitt badrum, men det är väl inte direkt något att klaga över. Svetten fick bara torka in extra länge innan jag fick tillgång till duchen, haha!

Har i stort sett jobbat hela dagen, på eftermiddagen åkte vi över på familjemiddag. Väldigt mysigt, älskar den familjen så det var bara kul! De har precis flyttat in i sitt nya hus och det är verkligen ett Extreme Homemakover hus. Underbart hus! Barnens rum var exakt som de gör på programmet, det fanns allt! Hade gjort vad som helst för att få ha det tjejrummet när jag var liten. Det var som att bo i ett minislott!
 
Slutade 19.30 ikväll då blev det en sväng på Target:) Sen åkte jag faktiskt och utforskade ett nytt ställe jag aldrig vart på innan. Åker förbi varje dag, men åker aldrig dit. El Segundo heter det och är ett område med olika affärer,restaurangen m.m. Fick direkt ett favorit ställe! Super mysigt där. Dessutom var alla palmerna klädda med ljusslingor - då var Pillypalm glad:) Besökte även Whole Foods som fanns där, har nämligen aldrig vart där konsitgt nog. Nu äntligen! Jag har missat ett grymt ställe förstod jag ikväll..
Har aldrig hittat nötter i lösvikt här i USA tills ikväll:) Go Whole Foods. Här har ni en ny stammis!
Köpte självklart några nötter, satte på grym musik och åkte runt i bilen och hade det mysigt med mig själv, haha! På vägen hem gjorde jag vad jag och min mamma alltid brukade göra hemma. Åker runt på kvällen och tittar in i hus, haha! På kvällen ser man allas stilar och inredningar - perfekt! En liten mysig roadtrip jag hade ikväll tkr jag allt. 

I helgen fick jag min lediga helg, vilket ska bli skönt även om det var lite tråkigt att det blev så kort varsel så jag inte hann planera så mycket! Planeringen är i full gång så något kul ska det allt bli! 
Blir nog beachväder i helgen så lite beach-häng skulle inte sitta fel! 

Sömn skulle heller inte sitta fel, därför ska jag ge mig själv sömn nu! 

 
XOXO Pernilla <3

Farbror Oscar?

Då ska jag försöka fatta mig kort, jag hör själv hur det låter jag lyckas ju aldrig ändå. Idag ska jag dock försöka, för P behöver sömn:)
Igår började dagen med jobb sen skypade jag med en av mina bästa vänner Joanna för första gången på snart 5 månader. Var helt tårögd av att få " se " henne! Älskar hur allt är som vanligt när man pratar:) Tack vännen! Sen blev det en powerwalk på The Strand med Sofia!! Resten av dagen innehöll jobb till kvällen.
Idag blev det som vanligt jobb med playdates,storytime, farmers market m.m. Slutade dock 2.30 vilket var väldigt skönt!
Efter en dag med allt för många besök till skafferiet fick det bli ett välbehövt besök till gymmet på eftermiddagen. Kändes faktiskt bra, hade dessutom premiär för min nya Ipod och armbandet till ipoden. Gjorde att jag glömde bort att jag tränade för ett tag, när jag var fullständigt fokuserad på den kommande låten och hur man ändrade volymen m.m. Mycket bra så man slipper stå och räkna sekunderna i trappan..
När jag la in låtar igår, förde jag bara över alla låtar jag hade på datorn för jag orkade inte mecka med annat så idag när det var som jobbigast och svettigast i trappmaskinen kommer Sven Ingvars och Lasse Stefanz i lurarna...What? Trodde jag skulle trilla av trappan ett tag. Låt efter låt av dansband - inte okej!
Gick då upp för mig att jag för längesedan laddade ner låtar till mamma på min dator som nu finns på min Ipod, haha! Mamma - inte en chans att jag ens sympati lyssnar på Lasse Stefanz...Delete, delete..

Ikväll var det fin besök i min lilla lya..Sofia och hennes kompis som är på besök från Washington (också au pair) kom över och kollade på Oscarsgalan som jag spelat in med min kära TiVo!  Blev en riktig tjejkväll med mexikanskmat,oscarsgalan ( delar av den, allt spelades inte in tyvärr) gossip girl, american idol, skvallertidningar...Riktigt mysigt! Tack tjejer.



Frågan varför det hette Oscarsgalan kom på tal och vad gör man då? Jo, man googlar såklart! Oscarsgalan kan även kallas Academy Awards och började 1929 tror jag, anledning till namnet Oscar är oklart men det sägs att en ledamot i akademien utbrast: Den liknar ju min farbror Oscar, när hon fick se statyetten för första gången.
Efter det blev det tydligen Oscar. Nu skrev jag på fri hand vad jag kom ihåg av det jag läste innan, men tror det var något i den stilen:) Trodde dock att namnet Oscar hade en större innebörd i detta sammanhanget, haha!
Vilken kunskapsblogg det blev nu också! De gillar vi.

Detta blev ett hyfsat kort inlägg tycker jag allt. Därför sätter jag punkt där så det förblir kort. Avslutningvis blir det ett nytt citat från min kära far:

- Alla problem innehåller lösningar.

Kunde inte sagt det bättre själv:) Pappa akta så du inte blir för poetisk bara..Vad jag vet var rambo ingen större poet?

God natt eller god morgon!
XOXO Pernilla <3

Hike - Palos Verdes.

Ännu en dag har gått och vad händer med dagarna? Det är morgon sen är det kväll, det kanske inte finns någon för och eftermiddag här? Kanske missat det. Verkar nästan så för dagarna flyger iväg..
Vaknade imorse av att Parker står 2 cm från mitt öra och säger:
- Pernilla, your pillow is falling of your bed..
Jag börjar av någon anledning skratta för jag var så vimsig, jag låg nämligen på bredden i sängen. Sängen är så stor så jag kan ligga raklång på alla håll, men jag kände inte igen mig när jag vaknade så jag var lite yr.
Klockan står på 6.20am.
Härligt! Då var det bara gå upp med ett leende på läpparna och titta på tv och göra frukost till de små liven. Jag tror jag ska sova 1 år i streck innan jag skaffar barn, sen lär det inte bli sovmorgon på de närmsta 15 åren..

Igår när föräldrarna var på " rock party " bestämde jag mig för att skriva en liten note till dem. Jag kan inte vara mer lyckligt lottad med denna familjen och ibland är jag orolig att de inte vet att jag verkligen trivs här, så tyckte det var dags för en liten love note! Den löd ungefär:
Hi:)
Hope you had a great night!
Just wanted to say that you are an awesome family. Im so lucky to have you, and to be a part of your family.
- i love to be here!
" You rock " haha.
Sleep in tomorrow.
Love, Pernillla.


På morgonen berättade de hur glada de blev när de kom hem och kramade om mig:) De skrev datum på lappen och skulle spara den, haha! Jag sa att jag ville vara säker på att de verkligen vet att jag trivs här, och då sa de att jag alltid säger fina saker men att det är speciellt kul att ha det nedskrivet!!
Jag gillar lappar, ska nog skriva en till mig själv och lägga nedanför sängen. Kommer ju vakna med ett stort smile imorgon..Haha, usch vad tragiskt det lät! 

Idag var jag på au pair möte och mötet var att hika i Palos Verdes som är en udde här i närheten. Har aldrig vart där och jag blev verkligen så glatt överraskad. Det var så vackert och såg verkligen ut som Hawaii!! Ska bjuda på lite bilder:)



Jag erkänner jag är besatt av palmer. Nu har det gått så långt att Sofia kallar mig PillyPalm, haha!


Delar av au pair gänget.


Jag och Nathalie på äventyr:)








Sjöstjärnorna kom fram när tidsvattnet åkte ut.


Där fick ni lite smakprov. Det var verkligen en lyckad liten vandring!! Jag och Nathalie ska dit i sommar på picknick har vi tänkt:)
Någon som är sugen på att hänga på?

Idag insåg jag på mötet att av alla de som var där idag så har jag vart här längst. Skrämmande, jag tycker nyss jag var ny i gruppen och introducerade mig själv!
Ikväll var föräldrarna på Oscars-party så det blir jobb ikväll igen och Kayla var som vanligt kramig och gosig men till min stora förvåning låg Parker på min axel och med armen runt mig när jag läste bok. Sen frågade han hur länge jag hade kvar hos dem.

Imorgon måndag och nya tag igen! Ny vecka - nya möjligheter! Haha, nästan varje måndag under min uppväxt när jag var som tröttast och mest otaggad för skola, möter man en pigg pappa vid köksbordet.
- Morgon, morgon - Ny vecka - nya möjligheter Pernilla!
- Det enda svar han fick var lite mumlande, haha!
Förlåt pappa, jag uppskattade din positiva anda innerst inne:)  ( inte alltid 5.30 på morgon dock )


Det får bli dagens slutcitat:
Ny vecka - nya möjligheter!
XOXO Pernilla <3

american accent? or not.

Det är lördag kväll och vad gör jag? Jo jag ligger och lyssnar i monitorn när Kayla snarkar, haha! Bestämde mig nu för att sänka volymen innan jag kommer börja räkna hennes andetag.
En liten lägesrapport sedan tsunamin sitter väl inte fel. Igår blev det en pilatesklass på morgonen och tydligen ville den läraren se mig medvetslös efter lektionens slut..Puh, vilket pass! Härligt att känna att man lever:)
Åkte hem och solade 20 min på balkongen även om det var lite små kyligt. Träffade Sofia på The Strand, gick till Starbucks, tog en walk tillbaka på The Strand och löste lite världsproblem. Så kul nu när vi bor så nära då kan man bara messa och bestämma, vi möts på 19th The Strand om 10 min:) Då snackar vi gångavstånd! Perfekt! Sofia lämna mig inte, det är inte snällt!!! Amerikanska ambassaden ligger inte bra till hos mig just nu..de tar ifrån mig alla vänner..Obama, do something!!

Jobbade 3-6.30 sen hämtade jag upp Nathalie, en ny svensk au pair som kom hit för en vecka sedan. Woho mer svenskar, de gillar vi:) Bestämde oss för att gå på bio och i väntan på filmen åkte vi till Starbucks och hängde lite. In kommer en kille och jag säger till Nathalie
- Han måste vara svensk, det ser man.
Är ni svenskar, säger han då? haha!
Efter det slog vi oss ner och fikade lite tsm. Han spelade golf och pluggade här sedan 2 år tillbaka. Där ser man=)
Haha, när vi skulle gå säger han:
- Jaha, vad ska ni göra nu då?
- Vi ska gå på bio, ska se Dear John.
- Nej, ska ni? Den tänkte jag också se ikväll..
- Haha, nej men vilket sammanträffande då kan du ju hänga på!
Haha!!

Han följde iaf med oss, vilket var trevligt. Alltid kul med svenskar!! Han sa att han träffade minst 1 ny svensk varje vecka här. Det bor tydligen 10 000 svenskar bara i Santa Monica:)
Vi såg som sagt filmen Dear John. Går den i Sverige? SE DEN! Hur bra som helst, var en blandning mellan Jarhead och Pearl Harbor om ni sett dem. Rolig, sorglig, romantisk..mycket bra!!

Idag sov jag ut! Gick inte upp förrän 11.45 tror jag inte! Så skönt. Snoozade säkert i 2 tim, haha! Är nog fortfarande lite jetlaged - 5 mån senare, haha! Himla skit att man inte kan skylla på det längre..
Träffade Nathalie på Target en snabbis, och visade henne lite av Manhattan Village Mall:) Började jobba 4.30 och jobbar fortfarande, men barnen sover! Imorgon ska jag gå upp med barnen så mina värdföräldrar kan sova ut.
Så kl 5 imorgon bitti kommer väl Parker in och frågar när han kan få kolla på tv..Att de måste va så morgonpigga! Det blir även au pair möte imorgon och då är det hiking i Palos Verdes som står på schemat om det inte regnar, efter det blir det mer jobb! Det är oscarsgalan imorgon, vet inte om det visas hemma, men min v-föräldrar ska på oscarsfest och jag ska ta hand om de små liven!  Där fick ni en update om livet!

Ska avsluta med 2 roliga grejer..
Igår kommer min värdpappa in till mig och barnen och säger vet ni vad jag gjorde idag?
- nej vad?
- Jag har värmt upp mitt kaffe och skulle smaka, men istället för att smaka bränner jag nästippen i kaffet. Tänkte inte mer på det, tills jag kom till spegeln och kollade. Ser ni?
- Haha, jag började asgarva. Han har en rund illröd cirkel mitt runt hela nästippen:) Det är allt orutinerat måste jag säga, haha! Idag var den svart, så synd om honom!! Men kul:D


Jag tänker ofta på hur mycket svårare det var att komma in i engelskan än vad jag trodde det skulle vara och det är fortfarande väldigt frustrerande att inte kunna säga vad man vill, men Parker fick direkt 10 poäng av mig igår efter hans kommentar:
- Pernilla, were you born in Sweden? ( först trodde jag han frågade were you BORED in sweden, så det var därför han trodde jag flyttade hit, haha )
- Yes, i was born in Sweden.
- Hmm, because you have an american accent.
- Do you really think so?
- Yes, you have an accent that sounds american.
- Oh, thanks Parker, thats a nice compliment. Your accent sounds a little swedish I think..  
- Nooooo, it does´nt skriker han och skrattar, haha!

Ibland är det väl för fint när de är ärliga:)

Nej, nu är det sov dags! Snart vaknar väl kidsen.

Mamma och pappa, förlåt att jag inte svarat på era mail än:( Jag lever och tänker på er, svarar imorgon!

XOXO Pernilla <3

a tsunami inside our house.

Woow, vilken dag! Jag började med att jobba 7.30-9.00 åt frukost, kollade mailen de vanliga ritualerna:) Åkte till gymmet och de första stegen i trappmaskinen kändes som om jag vadade runt i cement med 15 hästar på ryggen. Skämtar inte, mina ben var fruktansvärt sega, förmodligen efter yogan, annars mår kroppen förvånansvärt bra!!
 Efter att klivit av trappmaskinen ropar en medelålderskvinna på mig:
- Är den där trappmaskinen bra?
- Ja den är kanon.
- Är den bra för rumpan eller benen? Jag vill liksom ha en fast butt.
- Ja, men jag också, så jag tycker den är bra. Det känns i både ben och rumpa.
- Hur länge ska jag köra? Jag har precis flyttat hit och jag kan inte så mycket om gym.
- Eh, den är inställd på 20 min, du får definitivt en bra workout om du kör 20 annars är det bara förtsätta.
- Okej, tusen tack!
- Inga problem, lycka till! Go for it!

Hinner 2 meter bort och hon kommer springande:
- Skulle du vilja visa mig hur man gör?
- Självklart. Hoppa upp i trappan här..tryck quickstart, här är olika levels bla bla bla..


Haha, då blev man personlig tränare för några minuter:) Kanske ska köpa en 24hoursfitness t -shirt och springa runt och tjäna lite extra cash, haha!

Åkte hem efter en workout och denna dagen blev oförglömlig i samma stund jag klev innanför dörren..
När jag kliver in hör jag hur det droppar massa vatten någonstans. Jag visste att några gubbar skulle komma och fixa is/vatten maskinerna i huset så jag var säker på att de meckade med något. Går ändå ut i köket för att kolla och ev hälsa..
Tror jag slutade andas för en stund, det droppade inte, det nästan forsade vatten från taket i köket och hela köksgolvet var ´översvämmat med vatten..Okej, det här kan inte vara en del av gubbarnas arbete. Det kommer förmodligen från övervåningen så springer upp till tvättrummet och hela tvättrummet badar i vatten. Kranen till diskhon är på för fullt. Stänger av den, sprnger ner och ringer min värdmamma. Berättar allt och jag hör att hon inte fattar hur allvarligt det var, men jag hade panik innerst inne, vattenskada var det enda jag kunde tänka på...
Jag tog alla handdukar jag hittade och försökte torka, och när jag går ner till nedervåningen är hela det badrummet fyllt med vatten..Det har alltså runnit från 3e till första våningen genom alla väggar och tak.
Kristy kom hem så fort hon kunde och där fick jag se en ny sida va min v-mamma vilket jag förstår. Shit, lilla Kayla var nog den som blev mest rädd.
Gubbarna som gjorde det kom, Don fick komma hem och allt var helt crazy..Jag visste att deras golv är väldigt dyrt, men de har tom importerat det från Guatemala och det var det absolut sista som fanns så de kan inte ersätta det.
Gubbarna svär på att de inte satt på kranen och jag svär på att jag inte rört den, det som oroade mig var att jag tvättade i morse så de skulle tro det var jag som glömt kranen, men jag har aldrig ens rört den kranen för jag behöver den aldrig. Jag sa massa gånger att det absolut inte var jag och att jag självklart sagt om det var jag, det hade jag aldrig kunnat ha på mitt samvete.
Det som vi förmodligen tror kan ha hänt är att min v-mamma kanske glömt kranen på när vattnet inte funkade och sen när de fixat det satte det igång, men det är fortfarande deras ansvar att kolla så alla kranar funkar som de ska, speciellt när ingen är hemma!
Båda mina värdföräldrar har tackat mig massor av gånger idag för att jag räddade deras hus och för att jag ringde och allt. Inte för att jag räddade deras hus, men jag kanske minimerade skadorna förhoppningsvis och framförallt att de inte tror det var jag!

Fy det var ingen rolig syn jag kommer drömma mardrömmar om tsunamis i natt! Nu har vi fläcktar i hela huset som förhoppningsvis ska minimera skadorna så mycket som möjligt, så det är freezing där nere nu. 
 
Man vet aldrig vad dagarna har att komma med. Det blev inga lediga timmar för mig idag, förutom gymmet då pga tsunamin, så efter allt lugnat ner sig tog jag barnen till Art Zone där de kan måla, bli skitiga, gå in i mudroom, lerskulpturer m.m. Efter det blev det lite bikeracing i en park i Hermosa Beach jag aldrig åkt till innan. Kul med lite omväxling, speciellt när jag såg en 10 gånger snyggare Måns Zelmerlöf kopia ute på promenad med sina hundar. Riktigt lik Måns, fast som sagt mycket snyggare, det ni:) 
Då var det verkligen läge att använda sig av huntricket..om man inte har någon hund då? Då får man tänka snabbt...
- Kayla,Heel!! Down on all fours and look like a dog. Haha! Kanske hade funkat?

Ikväll har min v-mamma tjejkväll här..bara litet party på 40 personer. Haha, festfixarn nr 1, så jobbade till kl 8 och hjälpte Don med bath/bed time.

Ne, Pernilla Karlsson nu måste du svara på lite mail!!! Helt ofattbart att det är fredag imorgon IGEN, time flies!! Imorgon är det 5 mars och vad är så speciellt med det? I know.
4 veckor tills mamma, pappa och ena systern landar på LAX. I´m soooo excited!!!!



XOXO Pernilla <3

to do list.

Jag får inte nog av era helt underbara kommentarer! Det är bara fantastiskt att läsa från er varje dag, kompisar, familj, släktingar och främlingar vilket är otroligt kul. Kommer inte kunna tacka er nog, med det uppskattas så mycket mer än vad vi ens kan föreställa er, promise! Säger det igen, Keep up the good work!!

Ledig dag, vad gör man en ledig dag i Manhattan Beach? Ska jag vara ärlig finns det massor att göra, men låter man fantasin flöda finns det väl inga hämningar antar jag, haha! Måste säga att det blivit en hyfsat effektiv dag ändå. Somnade sent igår så det fick bli en härlig sovmorgon:) 
Åt frukost och kollade på The Bachelor, fyllde i en insurance claim så jag kan få ersättning för mitt läkarbesök och idag insåg jag vad jag lärt mig på bara dessa månader. Innan jag kom hit, drog jag mig för att ringa t.ex. info samtal. När jag väl skulle ringa planerade jag alltid ut i förväg vad jag skulle säga, haha! Här har jag ringt massa olika samtal och nu även om det är på engelska slår jag bara numret och pratar på. Bara en sådan där sak kan jag komma på ibland att, ja man kanske har lärt sig mycket under den här tiden ändå! Det vet jag i och för sig att jag har även om det inte blir så påtagligt för mig själv.
Jag ringde iaf till Insurance företaget och frågade lite, sen fyllde jag i en claim och där lärde jag mig mycket nytt kan jag lova. ( Google hjälpte mig nog med halva, haha ). Hur ska jag veta vad Swift code and Iban code betyder? Nu vet jag det iaf!

Gjorde lite ärrenden på Target, åkte till posten, åkte sedan hem och lyssna noga nu..
Signade up för en college class:) Finally!!!!!
Det blev en Salsa aerobic, pilates and yoga class på Santa Monica College. Allt i ett:) Riktigt taggad, tror det kommer bli kul! Träning och credits på samma gång, kan det bli bättre? Även om jag har många credits och timmar kvar efter den så är jag en bit på väg. Ska förmodligen ta en project management class också, verkar riktigt kul faktiskt! 
 
Har även ägnat mig åt att svara på mail idag, förlåt förlåt alla för mina sena och dåliga svar!! Jag har inte glömt er men jag har absolut inte hunnit på senaste! Tar fortfarande igen allt så håll ut, svar kommer:)

Min to do lista var riktigt lång imorse men nu har den bara några enstaka punkter kvar. Det är väl för härligt!
Ikväll åkte jag till gymmet och tog en Yoga klass för första gången här i USA och yihhaa va kul det var. Riktigt jobbigt och kul:) Lite ledsen blev jag allt när det gick upp för mig hur vigheten svikit mig sedan jag slutade dansa..Inte okej! Det ska det bli ändring på. Efter passet hoppade jag ner i jacuzzin och bubblade lite och avslutade med ångbastu.

Väl hemma blev det dinner sen var det dags att ta tag i rummet som lyckats bli ett bombnedslag det senaste, inte likt mig inte!
Jag säger som Kayla:
- i like my room nice and clean!
Faktum är att hon städar alltid upp sitt rum, haha! När hon är klar ställer hon sig mitt i rummet, tittar runt och säger..i really like my room nice and clean.
Nu är mitt rum också nice and clean:) Känns riktigt bra!

Ska avsluta med en liten konversation mellan Sofia, mig och 2 killar på Staple Center.
Killarna - Am i in the picture?
P - Eh, no!!
K- are you going to the lakers game?
S - No, we don´t have any tickets.
( de blir lite mer närgångna )
K - buy tickets and come in with us.
P- No thanks!
K - Where are you from?
S o P - Sweden.
K - Ohh, how old are you?
S o P - Guess?
K - You are 22 and you 21..
S- I´m 15..
P - I´m 14..
K- WOOOOW, deras ögon blir dubbel size och de backar 5 stora kliv..
S - This is how we look in Sweden. Have you ever been to Sweden?
K - Woow, okay..

Jag och sofia vänder om..
Så blev man av med dem säger jag till Sofia:)
Haha de va minst 30 år säkert..Usch o fy!

Ta hand om er!

XOXO Pernilla <3

Jason Derulo live.

Yihaaa..ännu en awesome dag i staterna! Haha, min lilla Kayla har börjat lära sig använda ordet "awesome" i sammanhang, ett exempel är från parken idag:
(Kayla sitter och gungar på en trähäst)
- Woohoo, come on horsiiie, you are awesome!!!

När jag och Sofia lyssnade på radion i söndags hörde hon att Jason Derulo ( hits som Whatcha say & In my head för er som inte vet ) skulle ha en gratis show på L.A live idag. Gratis är gott så självklart googlade jag det och visst var det så, radiostationen KissFm arrangerade!
Både jag och Sofia var för omväxlingsskull lediga båda två, så där fanns det ingen tvekan om vart vi skulle spendera kvällen:)

Idag jobbade jag 7.30-2.30, parken, sagostund, bikeride, parken..Har vart riktigt härligt väder idag så jag gjorde något jag inte gjort på flera månader. Tog mig ut och sprang barfota längs med hela stranden. Strålande sol, lagom varmt, musik i lurarna, sanden mellan tårna, svalkande vatten...Energin efter den rundan var på topp kan jag lova!
( Låt inget hindra er där hemma,  av raggsockarna och ut i snön bara. Det viktigaste är att man är varm efteråt har pappa sagt, haha)

Gjorde mig i ordning och hämtade upp Sofia med Gpsn inställd på Staple Center. Ingen av oss hade vart där förr och blev glatt överraskade, riktigt fint område!! Vi hade egentligen inga förhoppningar på kvällen, för vi visste så lite om det, men vi skämtade ändå om att det skulle vara ett litet gig utomhus eller i ett köpcentrum.
Det var faktiskt inget skämt, mycket riktigt var det utanför och en uppbyggd scen:) Fast vad kan man förvänta sig när det är gratis? Det var iaf hur bra som helst. Han var grym och han hade med sig 4 grymma dansare som gjorde 95% av showen. Hade dock ångest hela giget för jag ville bara upp dig och köra! Allt påminde mig om alla mina gig och jag saknar det så jag nästan spricker! 2 min till och jag hade vart uppe på scenen..Trust me!
( Amy-tjejer, även Jason Derulos dansare står bakom scenen och går igenom alla danssteg när alla ser på) 
Grymt var det och jag är super glad att vi gjorde det!

I väntan på showen hann vi med lite foton här och var:)

Där i mitten ser ni scenen.
 



När vi tog dessa bilderna kom det fram en man och erbjöd sig att ta kort på oss båda, och frågade mig:
- Vem har gjort den där klänningen?
- Ehm, min hjärna ville säga Gucci, men det blev sanningen, Forever 21.
- Jaha, okej jag är jobbar nämligen i Fashion Buisness så jag är lite nyfiken...ska precis på ett möte nu och sen på Lakers matchen.
Hmm, okej...förresten jag har sytt den själv, sugen på ett samarbete? Haha!


Sofia den lilla solstrålen.









Sen blev det Starbucks en sväng ( idag fick jag heta Holly på muggen. Har gett upp att få dem att fatta Pernilla, haha)
Taggade som vi var fick det bli mer foton på Staple Center:)

Go SOFIA!


Vet inte riktigt vad mina ambitioner är där, haha...






Kul hade vi iaf, haha! Sofia vårt nya mål med att vara med på fler bilder gick bra ikväll ser jag..haha! Ja det har vart en kanon kväll och tusen tack för att jag har min familj, släkt och vänner där hemma annars hade jag inte kunnat lämna detta landet. Jag älskar L.A mer och mer för varje dag som går och ju mer saker jag upptäcker ju mer gillar jag staden..Bli inte orolig mamma, ni vinner över L.A där hemma, jag kommer hem!
Inte nu, men om ett tag!

Imorgon är jag LEDIG och den ska nog gå åt till att göra tråkiga saker som att skicka insurance papper, boka in mig på skolor, städa..Nödvändigt men mindre spännande!
XOXO Pernilla <3

looove Universal studios.

Vilken dag, mitt huvud värker efter dagens bravader och skriker efter sömn, men först ska jag dela med mig av en grym dag:)
Hämtade upp Sofia vid 12 tiden, tog på oss solbrillorna, vevade ner rutorna och på med musiken för att ta oss ut på nya äventyr igen, med destination Universal Studios.
Hade inga förväntningar alls men jag älskar det redan, riktigt kul var det:) Köpte man ett dagspass för 69 dollar fick man även hela 2010 FREE utan undantag. Yeah, nu kan jag åka dit precis hur mycket jag vill.
Här kommer dagen i lite bilder,

Misslyckat försök att hoppa upp på räcket, haha!






Behöver jag säga att jag var lycklig resten av dagen..




Vi gick på lite shower där de visade hur man gjorde alla special effekter i filmer m.m. Verkligen kul att se samtidigt som alla mina fantasier dödas. Jag kommer fortfarande tro lite på att det allt är riktigt...Roligare så:)
Vi åkte även en Star tour som tar en runt på hela området och man får se vart de spelar in olika serier och filmer, de berättar hur de gör m.m. Vid ett tillfälle åkte man in i en studio som var uppbyggd som en tunnelbana och helt plötsligt blir det "jordbävning" där inne och bilar åker genom taket, det börjar brinna, vatten sprutar och en tunnelbana kommer på andra spåret och krockar rakt in i en stor pelare. Skit häftigt!

Den här äckel hajen skrämde livet ur mig. Jag satt vid kanten i bussen närmast vattnet och helt plötsligt hoppar en jäkla haj upp 1 meter från mig, haha!  


Min huvudvärk beror nog på alla gånger jag blivit skrämd idag, det började i the mummy ride! Det var en berg och dalbana som började lite lugnt bland mumier och skelett sen sätter den fart och åker sjukligt fort, med skrämmande effekter. Vid ett tillfälle stannade tåget till och man får se en skärm där massa kryp börjar äta på en människa och i samma sekund börjar attraktionen kittlas på fötterna...fy, ni ska bara veta vad läskigt det faktiskt
var!

Någon som känner igen dessa husen?
 





Om ni inte listat ut det så är det där Desperate Housewifes spelas in:) Satt och kollade på ett avsnitt innan jag åkte och hämtade Sofia imorse och 2 tim senare var man där.

Det sista vi gjorde innan det stängde var att gå in i The House of Horrors. Här går vi in i förväntan på ett musem..
Nej det var inget museum, jag skrek och lipade på samma gång. Det spelar ingen roll om det är skådespelare, det är inte okej att bli skrämd så där..
Nu i efterhand är det dock väldigt kul men i stundens allvar kan jag inte säga att jag njöt av det. Usch!
Härligt avslut på dagen:)

Vi begav oss till City walken och åt en riktigt god middag, sen tog jag med Sofia till Mulholland Drive för att titta på utsikten över L.A. Jag kommer aldrig få nog av det, jag blir mer kär varje gång jag ser det! Det går inte beskriva och inte visa på bild, det måste upplevas. Tänk er att stå uppe i hillsen och kolla ut över HELA Los Angeles som är upplyst..Det var jättesvårt att ta bilder där uppe så tyvärr kan jag inte visa någon:(

På vägen hem åkte vi genom Sunset Blvd med vår alltid lika höga musik!!
Nu är jag helt slut, men det har vart en kanon bra helg verkligen:) Tack Sofia!!

God morgon Sverige, God natt amerika!

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0