Powernap or powersleep..

Då var torsdagen redan över och vad har hänt..Jobbade 2 tim till kl 9.00 sen gjorde jag en mega frukost till mig själv som jag av någon okänd anledning tyckte jag förtjänade=) kl 10.00 skulle jag skypa med min fina Alexandra men hennes dumma internet funkade inte, så typiskt:/ så det blev inget med det tyvärr!! Tack för du försökte iaf vännen. Idag var jag ledig mellan 9-15.30 vilket är väldigt länge, men vad gjorde jag med min dag? Ingen nytta överhuvudtaget. Jag har mått lite halvbra i veckan, trött och illamående och imorse fick jag huvudvärk så jag tog en Ipren och la mig för att ta en powernap kl 11.30 på morgonen..vet inte riktigt om det är en powernap om man vaknar 1,5 tim senare av skrikande ungar, men en powersleep var det definitivt. Vaknade och svettades och trodde för stunden att jag hade feber men det tror jag inte alls att jag hade. Kanske bara ren utmattning eller nåt, haha! Vad gör då dagen bättre än ett SMS från mina finaste tjejer hemma i Sverige?
- Hej gumman!
Tänkte bara säga att vi sitter ett gäng tjejer
i bilen påväg in till stan för att ta en fika.
Tänkte bara säga att vi saknar dig,
och sen hoppas vi att du har det bra:) Puss från oss <3

TAAAACCCK! Det är ingen som förstår hur mycket ett sånt sms kan betyda, helt obeskrivligt! Bara vetskapen om att ni tänker på mig och inte glömt mig där hemma gör mig verkligen lycklig!!
Självklart håller vi alla kontakten på Facebook och allt vad det heter, men ett sms bortanför atlanten värmer:)

Ja, efter min powersleep åt jag lunch och även där förtjänade jag tydligen flera mackor med peanutbutter..jag var ju lite sjuk då får man äta vad man vill..haha!
Tog mig faktiskt ut på 1 tim runda på The Strand, väldigt välbehövligt och skönt! Varmt också dessutom. Jag blev livrädd när jag såg att det knappt var några vågor och vattnet har åkt långt ut nu.......
Hallå, det är alltid stora vågor och aldrig lite vatten..är det förberedelser inför tsunamin eller vad händer?
Efter typ 10 min märker jag hur jag gått och planerat hur jag ska göra om jag ser vågen, springa hem och hämta bilen, hinner man? eller bara springa? haha skrattade lite för mig själv när jag kom på mig..

Jobbade sedan tills läggdags och nu sitter jag här..By the way, solnedgången här var helt fantastisk idag. Den är ofta väldigt fin men det var ett tag sedan nu, idag var himlen helt orange,rosa,röd,lila..helt otroligt fint! Grädden på moset är ju att jag stod och diskade samtidigt som jag beundrade himlen.

I helgen blir det massor av jobb och jag vet inte ens mitt schema, men på lördag ska jag på dop i Long Beach hela dagen. Förhoppningsvis kommer jag inte hem alltför sent, skulle vara kul att gå ut och göra ngt på lördag också!

DET ENDA JAG TÄNKER PÅ JUST NU ÄR MIN SYSTER OCH PLOMMIS!! IMORGON DEN 29 JANUARI ÄR DET BERÄKNAT FÖR MIN SYSTER ATT FÅ BARN.......JAG TITTAR MIN SVENSKA TELEFON HEELA TIDEN OCH GÅR STÄNDIGT RUNT OCH ÄR NERVÖS. Ploppa ut nu då plommis...:) Syrran jag kan inte beskriva hur stolt jag är över dig, du är bäst!!

Ha en underbar helg!!
XOXO Pernilla <3

Tsunami?

Sorry, dålig uppatering på det senaste tycker jag. Jag gillar att blogga men det är också ett ständigt påhäng, om jag inte uppdaterar går jag runt med dåligt samvete, haha! Men jag gör det för er skull:) Den bästa belöningen är kommentarerna!
Igår jobbade jag 7.30 - 13.30 och då tog jag Kayla till bibioteket på sagostund, lånade lite böcker och läste. Sen gick vi vidare till Farmers Market, som är som en matmarknad för er som inte vet. Köpte lite jordgubbar och grönsaker m.m. Det bästa med FM är att de alltid har massor av frukt man får prova, så jag och Kayla stod i 15 min med tandpetare och åt massa frukter..Jag försökte få Kayla och testa flera olika så jag sa ofta: Kayla testa denna den var super god..efter ett tag säger tjejen: Wow, Pernilla, testa den här, du kommer verkligen gilla den..haha! Så söt=)
Sen blev det lunch och lektime hemma, sen var min jobbdag över. Då gick jag och bokade ett hotell till mina föräldrar tills de kommer:) Hotellet ligger gatan ovanför mitt hus och självklart får ni havsutsikt mamma & pappa!!
Syrran bli inte ledsen, du får också ocean view för du bor i mitt rum:) Yees, kan inte vänta till de kommer. Nu är det bara 2,5 mån kvar:)
Efter det blev det gymmet sen träffade jag Sofia som kommit tillbaka för 3 månader till och nu bor hon några gator från mig:) Kul att ha henne tillbaka!! Vi gick iaf på bio och såg To save a life, väldigt bra film!

Idag har jag varit ledig och det är ju alltid lika trevligt konstigt nog. Sov ut, sen skypade jag lite med syrran och skvallrade lite:) Sen bar det av till gymmet, efter det träffade jag Mona - en norsk tjej som varit här 2 år och kom nu tillbaka för några till år. Super kul att träffa henne!! Det blev smoothie och en promenad på piren och va säger tjejen då?
- Vet du att det är tsunami varning här?
- VA??
Ni läste rätt, hon hade sett en skylt om det och det stämmer tydligen..så spring om du ser en stor våg säger hon då, haha! Ah, det lär jag göra. Första gången jag önskar att jag inte bodde på stranden faktiskt. Trodde aldrig jag skulle säga det, haha! Men, förhoppningsvis varnar de oss.. tror faktiskt inte det händer.
Hann även med en sväng till Target och shoppade lite, sen på bio ikväll, The Blind Side blev det, har velat se den länge nu och den var verkligen så bra som jag trodde!!
Kommer Valentine´s day visas i sverige?? Den kommer ut på alla <3 dag här och den verkar GRYMT bra:) Bara kända och bra skådisar!!

För övrigt mår jag bra och trivs fortfarande..häromdagen tänkte jag: Jag har världens bästa värdfamilj, jag bor i världens finaste hus, kan inte bo på ett bättre ställe, jag är frisk, jag har kompisar här....finns ingen anledning att klaga på något alls. Det enda jag kunde komma på var att jag inte få vara med mina nära och kära, men det positiva är att ni finns kvar och det är det viktigaste!! Förutom att jag saknar alla där hemma varje dag, hela tiden och varje minut, så skulle jag inte vilja vara på någon annan plats i världen just nu och det är så jag vill känna! Då har jag förmodligen tagit rätt beslut än så länge..
Jag tror jag har växt otroligt mycket på bara 3 månader ( faktiskt inte fysiskt, haha ) så glad över allt jag får lära mig hela tiden! 

Nog om detta. nu är det dags att sova - jobbdags imorgon bitti.  
XOXO Pernilla <3

Hollywood weekend.

What has happened since last time? Hmm, a lot as usual=) I lördags jobbade jag 10-14 på förmiddagen, det var städdag familjen så min uppgift blev att organisera 10 stora lådor med barnens kläder..de får så otroligt mycket kläder av andra barnfamiljer som de sedan lägger i olika lådor beroende på åldern. Smart och bra! Det behövdes dock sorteras och städas och det gjorde jag. Gillar att organisera och mecka så tiden gick fort och det var faktiskt kul. Speciellt när man ser hur fint det blir efter:)
Efter jobbpasset blev det lite shopping på Target och sedan åkte jag och brände lite på gymmet. Tanken för lördagskvällen var egentligen att boka en Hollywood limo tour. Man hyr en limo i 2 tim, man åker runt i Hollywood och har party inne i limon i stort sett, sen släpper de av en på en nattklubb. Problemet var att vi inte var tillräckligt med folk, så det får bli en annan gång. Det ska definitivt bli av innan jag åker hem, har väl alltid varit lite av en dröm att stå upp genom taket i en limo med Hollywood Blvd i bakgrunden:)
Jag åkte iaf in till min kompis på lördagskvällen och nu måste jag berätta en liten inte så rolig händelse...

På väg in i trafiken skulle jag messa min kompis och säga att jag var på väg men trafiken stod stilla som vanligt..precis då dör mobilen. Smart! Vad gör jag nu? Jag hade adressen till honom men kom inte exakt ihåg och dessutom kommer man inte in utan nyckel. Batteriet var så dött att man inte ens kunde sätta på det i 1 sek, så vad gör man? Jag hade min svenska mobil med mig men inte hans nummer så där sket det sig. Jag parkerade på gatan i närheten där jag trodde det var, sedan hittade jag trappuppgången, men där måste man knappa in rumsnumret för att komma in och det visste jag inte, som tur var kom en som skulle in där och jag hängde på=) 
Jag kom på att han bodde på 6e våningen..men hallå? ska jag knacka på alla 100 rum och vänta tills jag hittat rätt? 
Taddaaaaam....P fick en idé-Hade inte han en dörrmatta utanför med hundtassar på? Mycket riktigt, jag hittade mattan och ringde på och jag var rätt, haha! Ibland lönar det sig att lägga märke till detaljer. Det löste sig iaf!
 
 
Väl framme bestämde jag min kompis och hans kompis, för att ut och äta. Efter 1,5 väntan på ett bord fick vi ÄNTLIGEN sitta ner. Det var ett skämt, alla var så hungriga så man inte var hungrig längre för man väntat så länge, men det var iaf gott och trevligt till slut:) Efter det kom det över lite grannar till deras lägenhet och det blev kortspel, party och trevligt sällskap! Jag och 3 killar till satt och spelade kort tills ca 3.30 tills en av grannarna bad oss vara lite tysta!

Dagen efter var tanken att gå ut och äta frukost och sen shoppa..men av någon anledning blev det inte så...man var ju inte jättesugen på att gå upp när man sovit typ 2 tim. Vi tog oss iaf ut på en frukost i Beverly Hills vilket var mysigt och gott, speciellt nu när solen och värmen hittat tillbaka till CA:) Frukost stället var tydligen ett ställe m¨ånga kändisar käkar på, men tyvärr såg jag ingen:(

Jobbade 15-18 igår kväll sen blev det läggdags 2 tim senare!! Välbehövligt!
Fortfarande lite seg idag, men det är sånt man får ta,, jag har iaf haft en jättebra helg:)

Nu har jag 3 tim rast, så jag ska bege mig till gymmet och sen blir det jobb hela långa dagen!
Blev så glad i morse när Kayla skulle till skolan då sätter hon sig i mitt knä och börjar krama mig..Åh, man blir så glad, när hon verkligen inte är sån! Igår när jag kom hem sa hon: Hiii Pernilla, I want to play with you...please play with me..Sötis!!

Hoppas ni haft en super helg där hemma!

XOXO Pernilla <3

El Camino College sucks.

Hej alla fina läsare!

Vad har vi att uppdatera om idag. Började jobba 7.30-9.00 som vanligt, ett break på 3 tim som var lite av ett skämt. För er som inte vet så måste man som au pair även studera på ett College under sitt år, för att få ihop 6 credits innan man åker hem. I minst en månad har jag försökt signa up för en dansklass på ett College i närheten och jag hittade en perfekt klass i deras katalog de skickade hem, men kursen finns inte på deras hemsida, vilket gör mig galen. Har mailat med ca 15 personer för att försöka få reda på information, men alla hänvisar vidare och ingen kommer någon vart. Häromdagen fick jag nog och ringde dit, vad gör de? Ger mig lite information och hänvisar sedan till hemsidan. Ingen framgång på hemsidan senare heller så idag gick jag med bestämda steg in på administrationen.
- Förklarade för tanterna i luckan och genast får jag en utskällning av den förlåt mig men tjocka, olyckliga tanten:
- You have to fill out an application FIRST.....
- Okey, but I can´t find the class at your website..so, it doesnt matter typ..
- You have to fill out an application...
- Men jaaaaa, jag fattar det. Hon var helt dryg och skällde ut mig som om jag kommit dit för att mucka med henne.
Då säger den andra snälla tanten, jag ska hjälpa dig, ring detta numret här och fråga...sen förklarar jag resten.
Jag lånar deras telefon och får prata med någon på dansavdelningen och hon säger visst att kursen finns på hemsidan, jag skulle tydligen söka på ett annat kursnamn. När jag la på visste jag ändå att den inte skulle finnas på hemsidan men ändå. Frågade tanten i luren annan information, tex, Vet du om kursen är full, för den börjar ju 16 februari.
- Tanten skrattar och säger..Ne du, det vet jag inte, det får du kolla själv.
OKEJ MEN VARFÖR SITTER DU BARA DÄR PÅ ANDRA SIDAN OCH INTE GÖR ETT SKIT!!!
haha, förlåt, men efter 3 månader i detta landet tappar man tålamodet på servicen. Det finns ingen struktur någonstans. Ta bara klädaffärer som ett exempel, allt går så fruktansvärt sakta..kön växer nästan utanför butiken, men det skiter dem i och fortsätter prata med varandra...USA har mycket att lära!!!

Hur slutade mitt besök på El Camino?
Jo, tanten visade mig hur jag skulle göra för att registrera mig m.m. Här får man lära sig att verkligen stå på sig annars får man inte reda på ett skit. Frågade ut henne massa följfrågor, så om det inte funkar vad gör jag då? och om inte det blir så, kan jag göra så? Ni fattar.
Åkte hem och fyllde i en application innan arga tanten drar ett skott i pannan på mig...
Mycket ritkigt fanns inte klassen
på hemsidan nu heller...Jag är nog klar med detta lagom tills året är slut!

På tal om det, tittade på Cultural Cares hemsida med min värdmamma idag för det är så sjukt många au pairer nuförtiden..och då sa hon att hon fick se på deras account att det stod att min sista jobbdag var 18 oktober i år..hon berättade hur hon hade börjat hyperventilera och få panik inför den dagen..haha! Så söt=) Hon bara, ne nu slutar vi, jag vägrar prata om det...
Men som sagt, inget är bestämt än, kanske åker jag hem 19 oktober, kanske senare..inte tidigare om inget inträffar!

Jobbade sedan från 12-20 och hela dagen var jag med barnen på Adveture Plex tror jag det heter, det är en gigantisk lekställning med nät runt överallt där de kan springa runt i timmar och man i stort sett bara sitter och tittar på dem. Jag var inne och lekte med den en stund men man får ju nästan klaustrofobi där inne, haha! Som tur var kom 2 andra au pairer med deras barn 1 tim så man fick lite sällskap:)

Ikväll funderade jag på att gå ut, men jag är helt död just nu, så jag bestämde mig för att ta igen alla tv program jag ligger efter med..The Bachelor, Greys Anatomy får det bli ikväll:)
Imorgon jobbar jag bara 4 tim, vilket ska bli riktigt skönt:)

Trevlig helg!!

XOXO Pernilla <3

Tornadoooo.

Okej då har stormen anlänt till Manhattan Beach och hela södra Kalifornien. Har hört att ett oväder ska dra över landet och det varnades för regn, storm och tornado i södra CA. Har inte tänkt så mycket mer på det, men nu är det svårt att undgå när regnet nästan slår sönder rutan och det blixtrar och dundrar hit och dit...
Lite häftigt är det dock att se lightning över havet. Det skulle regna hela veckan, vilket det gjort men förhoppningsvis är det slut på lördag sägs det:) Där fick ni en liten väderrapport från CA.

Igår hade jag min lediga dag för veckan vilket var riktigt skönt. Gick upp och skypade med mamma och pappa, som vanligt var det väl jag som ledde samtalet, haha! Man blir riktigt pratsugen när man skypar och vill prata konstant om allt och inget. Åkte sedan till gymmet, sen blev det försök att boka in mig på ett College, men jag ger snart upp...har mailat 15 olika personer om massa frågor men ingen kommer någon vart, har tom ringt dem..kursens info finns inte på hemsidan..allt gör mig galen, så där kom jag ingen vart! Ska försöka åka dit imorgon istället och trycka upp dem mot väggen...
Resten av dagen blev bara lite fixande sen på kvällen blev jag upphämtad av en kompis och hans kompis, det blev yoghurtglass i regnet, dinner och bio:) It´s complicated fick det bli..den var allt sevärd tycker jag:) Det var vi och 2 till i hela biosalongen, så man slapp ju slåss om platserna iaf.
På vägen ut fick det bli 3 minuter i några massagestolar och seriöst så föredrar jag hellre mina värdbarn som massörer framför massagestolen. Den var väldigt lustig, men, massage är väl alltid massage!!
Sammanfattningsvis hade jag en mysig dag!

Imorse knackar det på dörren och min värdmamma undrar om jag kan börja 5 min tidigare för hon har också fått spysjukan som Kayla:( Usch, stackarn! Så idag har jag jobbat från 7.30-19.30 med 1,5 tim rast och då va jag på gymmet i 30 min. Länge, men jag har haft en riktigt bra dag, jag känner verkligen att jag gillar mitt jobb nu. Så skönt att känna att man är tillbaka efter svackan=) Idag var det tom lite kul att bada barnen...så här vill jag alltid känna!

Nu har jag precis avslutat en smarrig mexikansk sallad som jag älskar och tittat på American Idol, shit vilka stolpskott det finns!

Ha en bra helg!!

XOXO Pernilla <3

3 months:)

Sätt er till rätta om ni ska läsa detta inlägg för jag har en känsla av att det blir ett av de längre. Har mycket att uppdatera om nu sedan senaste gången.
Söndags: I söndags i Mammoth jobbade jag största delen och på kvällen var det dags för den stora utmaningen, lägga alla 6 barnen samtidigt, i åldrarna 3-7. Ja, vad säger man: Kalla mig Supernanny!! Den gick riktigt bra, inga bråk, skrik eller ledsamheter och visst beror det på de snälla barnen men lite är får jag väl ta åt mig:) Det svåra var att alla barnen borstade tänderna på 3 olika våningar samtidigt och ska sova på 3 olika ställen, jag sprang upp och ner som en stucken katt. Borstar ni tänderna? Okej, bra jag kommer tilllbaka om 2 min. Ta på dig pyjamasen, kommer tillbaka om 2 min. Okej, 2 min mer av den boken...haha, lite crazy! Men jag tycker fortfarande det är mysigt med många barn så det gick kanon:)
På dagen hade jag hand om de 3 minsta barnen och då kom jag på en sjukt bra lek, tips till andra au pairer!
När jag märkte att de började bli lite uttråkade av att leka pirater och prinsessor så sa jag, Hey, jag har en super bra lek, alla ni kan massera mig sa jag och la mig på golvet. Riktigt uppskattat blev det, alla stod på mig och masserade mig överallt. Tillslut gick det lite för långt när alla 3 ungarna stod och masserade min rumpa..haha! Då fick det räcka, men riktigt bra lek tycker jag:)

På måndag morgon var det dags att åka hem mot Manhattan Beach och eftersom det tydligen var en snöstorm på väg fick vi ge oss iväg tidigt. Det skulle komma 3 meter snö och när vi åkte snöade det för fulla muggar. Något rolig  som hände innan vi åkte var att Parker har en lös tand, hans första lösa tand som han är väldigt förväntansfull över. När han stod och borstade tänderna visade han hur han kunde vicka på den. Då säger jag:
- PUSH IT IN!! PUSH IT IN!! Han trycker in den och plopp så ligger tanden på tungan..hahaha! Båda vi springer ut och skriker ner till alla på nedervåningen..
Riktigt kul var det:) Trodde inte den skulle åka av direkt, haha!

När vi var uppe i Mammoth så blev ett av barnen sjuk på vägen upp, men vi bestämde oss för att de skulle komma upp iaf. 3 dagar efter blev hans pappa också sjuk. Igår satt vi i bilen hem från Mammoth och resan tog totalt 6,5-7 tim, riktigt segt.
Så här kan det se ut på vägen till bergen:



 Pga ovädret kunde vi inte köra så fort, men även pga av en annan händelse...
- Kayla säger, det känns som jag ska spy. Eh, okey här har du en mugg just in case..10 min efter känner hon sg bättre. Man vet aldrig med barn. Lite senare ser jag hur glansig hon blir i ögonen och senare börjar hon spy i denna lilla mugg...Stackarn! Jag hade även äran att sitta bredvid. Som tur är tycker jag inte det är så hemskt, värre för min värdmamma som nästan själv spyr, haha!
Väl hemma hinner hon bara till garaget innan hon spyr i papperskorgen.  Stackarn hängde på mammans axel helt utmattad och hon spydde typ 8 gånger efter det. ( Ni kan ju skriva upp det ).
På kvällen var jag helt död, men tog mig ändå till gymmet vilket jag är glad över för shit va bra det gick. Även om jag svettades som en gris kändes det som jag hade lika mycket kvar att ge:) Kanske för att jag varit inne i ett hus i typ 4 dagar, haha!

Imorse jobbade jag 7.30-13, fick ta hand om Kayla för min värdmamma var tvungen att jobba i Parkers klass. För att gå in på detaljer kommer jag nog ha diarré-drömmar inatt efter denna dagen med Kayla.
- Kayla ligger i soffan och säger:
- Ehh, I think I have diarrhea in my pants..you have to clean that..
- Okay, Kayla can you please go to the bathroom so we don´t get diarrhea in the couch.

Som tur var hann hon i tid till pottan...barn är ju roliga, hon sitter och garvar på toan och säger..
- Diarrhea poop is soo funny. haha, hon tycker det låter roligt. Men fy nu räcker det med detaljer här. 

Det är tydligen ett oväder på gång över landet och en tornado här i södra Kalifornien..har regnat i stort sett hela dagen och det ska tyvärr förtsätta hela veckan. Men, man överlever det händer inte direkt ofta. Nästan lite mysigt:)
Idag var det 3 månader sedan jag lämnade göteborgs flygplats och sa hej då till nära och kära. Nu börjar tiden gå väldigt fort känns det som..Nästan lite skrämmande att man snart kommer packa väskan och åka hem igen..
Jag är iaf ur min svacka jag tydligen hade för någon vecka sedan..Nu är jag vanliga Pernilla igen óch jag njuter av livet!

Idag har jag haft en bra och effektiv dag, efter jobbet åkte jag till Target och shoppade lite, sen till gymmet. Efter gymmet hoppade jag i Jacuzzin som finns där, riktigt skönt! Efter lite spaande blev det shopping!! Äntligen, alldeles förlängesen sedan sist. Här är några av köpen=)



Efter shoppingen började jag ett riktigt spännande projekt--Organisera min garderob! Seriöst var det riktigt kul! Organisera är min grej, organiserade barnens art & craft lådor idag också..shit vilken mess de va! Blir rikitgt glad när det syns också, fick beröm av min värdmamma. Roligare när det syns:) 
Tillbaka till mitt projekt, såhär såg det ut när jag var i full gång..



Här trodde man inte det skulle bli något vidare, men det blev bra tillslut:)  Den svarta hängaren är ju nyinköpt så nu blev det ordning. Problemet är bara att det inte får plats att hänga 1 plagg till. Hmm, hur blir det de resterande 9 månaderna? 


 
När jag var nere och hämtade mat ikväll sitter mina värdföräldrar där och min värdpappa säger:
- Det började bli lite "tuffa" delar i serien här och Kristy började bli svettig och jätte nervös att du skulle komma ner under den delen och tro att vi tittar på något nasty...hahaha! Så himla kul, tv:n var nämligen pausad när jag kom ner, så ni pausade sa jag då? haha! De bara ne, vi spolade över det:) Så himla kul!!

Så, där då fick ni en uppdateringen på de senaste dagarna:)
Imorgon blir det sovmorgon för jag är LEDIG!!!!
Saknar er alla!!!!!!

XOXO Pernilla <3

resumé.

Okey där gjorde jag av med den sista energin jag hade. Vilken dag, men faktiskt en hyfsat bra dag ändå:)
Började 8.30 fick ut alla barn ur dörren skjutsade till backen, städade lite, hämtade Kayla, hämtade 2 barn till, lagade lunch, lekte familj, lekte med play-doh, ritade, åkta pulka, hade snöbollskrig, 3 barn till kom hem, spelade spel, hjälpte barnen med middag, satte på film,lekte lekar, tog på pyjamas kl är 19.00 och jag har jobbat 10,5 tim. Mitt huvud sprängs, jag mår illa och är rosig i hela facet. Lägger mig på min säng i hallen och somnar!!!!
haha, där har ni dagens resumé:) Dagen har gått väldigt bra faktiskt, tycker alltid det är lika mysigt med många barn!!
Efter att jag somnat en stund nu ikväll åt jag middag med alla päronen, drack lite vin och pratade! Alla är verkligen trevliga här, gillar alla så mycket! Tänk vad mycket värre det kunde bli, här har jag inget att klaga på förutom att jag saknar Manhattan Beach:) Eller jo, FÖR mycket godsaker! Idag har jag syndat i 12 tim konstant...men på måndag blir det nya tag:)

Sista dagen här imorgon, det blir en liten utmaning. Imorgon kväll ska nämligen föräldrarna ut och jag ska lägga 6 barn:) En lyckospark hade jag nog behövt. Det ska nog gå fint, don´t mess with Pernilla skulle jag vilja säga:)
Får se om jag fortfarande gillar när det är många barn imorgon, haha!
De här barnen känner jag inte så väl, vilket nog kan vara en fördel.

På måndag bär det av mot kära L.A igen. Som att bli kär på nytt när man ser palmerna.
Sen är det bara 1 månad tills nästa Mammoth resa..

Tjejen jag berättade om igår som är som ett frimärke...gav mig en teckning idag där det stod: I LOVE YOU! Hon var därmed förlåten:) De har sina fina sidor de små liven, haha!

Ta hand om er!

XOXO Pernilla <3

DO NOT STOP.

Hej alla fina!

Då var det ett litet tag sedan jag uppdaterade, därför kommer jag inte ihåg vad jag gjort sedan sist. Då ska vi se, i onsdags var det jobb, gym och filmkväll. Filmkväll var kanske att ta i, haha! Man tror alltid man ska se hela filmen men det slutar med att man pratar om annat, men kul var det:) 
I torsdags packade vi på morgonen, hämtade Parker från skolan och ca 12.00 lämnade jag, min värdmamma och mina värdbarn Manhattan Beach - sorgligt nog! Väl ute på freewayen hör vi sirener som går..Vi ser dock ingen polis och undrar var det kommer ifrån. Plötsligt ser vi polisen bakom oss som blinkar och tjuter. Vi ligger i Carpool-lanen på ett ställe där man inte får byta lane, så vi blir lite förvirrade, men min värdmamma börjar byta filer sakta men säkert och då märker vi att polisen är ute efter oss, utan någon som helst aning om varför. Vi saktar in och försöker stanna, 
- DO NOT STOP! DO NOT STOP!  Okej där blev man döv och hela freewayen hörde det, haha! 
Körde av freewayen och polisen kommer fram som om han vore mäktigaste gubben i staterna. 
Han påstår att Kristy körde för fort och mycket för fort..men Kristy svär på´att hon inte körde så fort och jag håller med. Bilarna passerade oss på höger sida, vilket innebär att de körde fortare. 
Hursomhelst, den lilla skiten gav henne en ticket + att hon måste göra om en trafikskola eller gå till rätten och massa skit. Riktigt surt! Men då har man varit med om lite polisdrama också:) 
Resan upp gick hyfsat bra det tog sjukt lång tid eftersom vi inte ville överskrida hastigheterna igen, lite segt, haha! Jag körde också en del av resan och vi kom fram levande. 

På kvällen var bara jag och min värdmamma i huset när barnen somnat innan alla andra familjerna kom, och vi hade det riktigt mysigt med middag och väldigt varierande samtal kan jag säga, haha! Riktigt kul:) 
Jag kan inte vara med lycklig med min matchning, jag älskar min värdfamilj och har verkligen dem att tacka för att jag trivs så bra!!! 

Här i Mammoth är det som vanligt, jag sover i hallen och att gå upp för trappan är som att bestiga ett berg. Idag har jag tagit hand om Kayla, åkt pulka, vart uppe i skidbacken och försökt lära Kayla att ploga ner för backen. Eller pizzapie som de säger här, haha! 
Fick lite ledigt en stund nu, var ute på en liten promenad och nu som jag har längtat efter lite egen tid ska självklart en av ungarna sitta i mitt knä hela tiden när jag sitter här och skriver. Svårt när man inte har någonstans att vara, men denna ungen är som ett frimärke HELA tiden. 

Imorgon blir det jobb 10 tim utan paus, hoppas det går fort:) Annars är allt som vanligt här, jag dör inte men det enda jag tänker på är mitt älskade Manhattan!!! Det man ägnar sig åt här är att ÄTA. Varje familj tar med sig mat för typ 3 veckor och vi ska vara här i 4 dagar, haha! Hälften av det är godsaker också..Puh, svårt att hålla sig när man är inomhus största delen. 

Ha en superbra helg därhemma:) Miss u. 

 

XOXO Pernilla <3

Habo-besök.

Ännu en bra dag i staterna och tur är väl det för jag behöver ladda batterierna ordentligt innan Mammoth på torsdag.
Började med att jag gick upp och skypade med syrran på förmiddagen:) Väldigt efterlängtat och lika kul som alltid, tack sis!
Sen bar det av mot Redondo Beach där jag mötte upp två tjejer från min hemstad Habo:) Vi har gått på samma skola och man bor i Habo, där känner man varandra, haha! En av tjejerna har släktingar här så de har varit här i snart 1 månad och hälsat på och självklart tar man chansen att träffa lite svenskar:)
Riktigt kul, vi strosade lite i Redondo sen åkte vi till Manhattan Beach och käkade lite lunch med utsikt över havet och stekande sol. Får se hur länge värmen håller i sig!



Vi hann med lite visning av mitt hus och stranden sen skjutsade jag dem till ett köpcentrum i närheten och jag åkte vidare till gymmet!
Hade gärna haft kvar tjejerna här längre, alltid lika kul med besök:) Tack för ni kom girls!

Nyss hemkommen från gymmet och det luktar som någon har tappat ut 1 hink klor i mitt rum, haha. Ni kan vara lugna, det är bara städerskan:) Sakerna är lite omplacerade, men det luktar rent och ser rent ut så jag klagar inte!! Hon gör ett grymt jobb!!

Nu börjar jag jobba strax, men bara 1 tim sen ska Silvia komma hit och de blir film och fruktsallad som jag sa igår! Imorgon är det sista dagen i Manhattan Beach för den här veckan och mer jobb blir det också, men jag är nog laddad! 

-Loppan fy va härligt att ni också fått sommar nu blir jag avis, mycket folk på Domsand igår?  
XOXO Pernilla <3

18:15

Här sitter jag nu i min kingsize säng och har insett hur GLAD JAG ÄR ATT VARA HÄR!! Seriöst, undra om jag tagit något bättre beslut än det här i livet. Hittils har jag varit nöjd med mina beslut i livet, haha, men detta ´är jag verkligen nöjd med! Jag tvekade aldrig på att åka, men till er som tvekar på något - sluta tveka med en gång. Ni har absolut inget att förlora och det blir aldrig värre än att avsluta det man gör! Om man inte testar och prövar sig fram blir man nog inte rikare i livet!
Allt går upp och ner men jag har aldrig ångrat det jag gör och just nu i skrivandes stund kan jag inte vara mer än happy. Tänk att jag hade så visa ord inom mig, visste ni inte va?

Jag har alltid tyckt att de som säger att man blir glad av träning är idioter, haha. Nu måste jag medge att det ligger något i det där..Jag längtar till gymmet och när jag vart där är jag fylld av energi:)
Idag jobbade jag på morgonen och lite mitt på dagen sen åkte jag och Silvia till gymmet och svettades lite. Eller inte så lite faktiskt;)
Kl är nu 18.15 här och om 45 min ska jag hämta upp Silvia för att köra till ett Au Pair möte. Det är tydligen Laser Tag ikväll, får se om några ska spela eller inte!!

Imorgon bitti blir det skype med syrran:) Äntligen! Efter det blir det gymmet och resten av dagen är oklar. Jobbar bara 1 tim imorgon kväll, men efter det ska jag och Silvia ha film kväll med fruksallad, haha!
Tror det blir filmen It´s Complicated som står på menyn.

Annat trevligt att veta är väl att värmen hittat hit. Äger ingen termometer här, men short och linne var hot om det säger er något:) Kan nog lära mig att leva med denna " vintern "

XOXO Pernilla <3

P is back on track.

Hej på er!

Lite dåligt med uppdatering det senaste men jag kan lova er, jag har haft bättre saker för mig:) Jag antar att jag haft en liten svacka den senaste veckan, vet inte varför men nån gång måste man väl börja känna av vardagen här. Det är längre ingen vacation här borta! Som allt annat blir man trött på det man gör, men im back in track igen!!
I fredags jobbade jag hela dagen eftersom jag var ensam med barnen, det gick väldigt bra och på kvällen fick jag ligga i Kaylas säng och hon bad mig berätta historier i över 30 min:) Väldigt mysigt att ha sådana stunder. Hon som inte är så kramig sa: Du får gärna ligga här bredvid mig, här på kudden med huvudet. Så glad blev jag:)

På lördagsmorgonen när jag kom ner kommer båda barnen springande och ropar på mig och ska berätta massa saker och en sån dag gjorde nästan hela dagen. Jag har haft en liten down period med barnen också tror jag, så känns skönt att de blir glada av att se en iaf:)
Jag hade som sagt min lediga helg denna månaden som blev väldigt hastigt bestämt, men jag hade definitivt bestämt att inte sitta hemma på min lediga helg. Jag har väl inte lämnat allt jag har i Sverige för att sitta på mitt rum. Först åkte jag till gymmet och gjorde lite nytta och alla andra au pairer jobbade eller var bortresta så jag tog mitt pick och pack och körde till Ikea i Burbank som ligger i norra Hollywood tror jag, haha! Shoppade loss lite, bla en grej till min garderob så jag kan organisera alla kläder. Får panik av min lilla garderob, men inget att klaga över direkt. Ska lägga upp en bild när jag organiserat klart! ( Min värdmamma tkr jag ska jobba som proffesionell organiserare så jag har lite press på mig, haha ) Köpte även lite gifflar till min värdfamilj, de älskar dem:)
Här har ni IKEA-Burbank. Åh vad det ska bli kul att åka till IKEA i Jönköping och se granarna utanför. Inte så. Jkpg har sina stunder, men palmer inget kan ersätta det.


Sen åkte jag till Beverly Center som är ett shoppingcenter inne i Hollywood. Hade aldrig vart där och jag blev glatt överraskad:) 3 våningar med butiker, heaven! Blev dock bara 2 klädesplagg men däremot 1 rosa IPOD NANO. Känns som ett bra köp, den kostade ca 1200 kr här, vet inte hur det är förhållande till Sverige, men jag skulle ändå ha en!



På eftermiddagen ringde en kompis mig som bor i Hollywood och det visade sig att han bodde 3 min från Beverly Center. En liten parantes är att han är svensk. Vi gick iaf ut och åt, gick på bio ( up in the air ) se den när den visas i Sverige, skit rolig faktiskt. Åkte runt lite i Hollywood sen åkte vi upp i hillsen och kollade på utsiken över hela Los Angeles och det var nog det finaste jag sett på riktigt riktigt länge. Man kan stå helt stum i flera minuter. självklart glömde jag kameran, men jag kommer åka dit fler gånger. 'Ni kan försöka föreställa er hela Los Angeles upplyst! Efter det blev det grym musik, cab och lite mer rundkörning i L.A. Försöker inte förfina det och få det att låta som en film, men sanningen är den att det kändes som det.
Det är i sådana stunder jag inser varför jag är här, jag älskar stället! Tur att jag har familj och vänner hemma annars hade jag aldrig kommit hem.  
Resten av kvällen blev lugn med prat och you tube klipp:)
Väl hemma kl 2.04 på natten blev det läggdags och där har ni min lördag i stora drag!! Riktig bra dag blev det.

Idag sov jag ut och städade lyan, sen blev det gymmet och tro det eller ej jag gillar gymmet. Ni läste rätt, jag nästan längtar dit:) Får se hur länge det håller i sig, haha! Träffade Silvia ikväll och gick 1 tim på The Strand:)
Nu har jag precis avslutat en utsökt sallad a la Pernilla..I det här hushållet finns ALLT i matväg , tro mig, så det blev mer än salladsblad kan jag lova.
Imorgon är det dags att ta sig tillbaka till verkligheten, men förhoppningsvis kommer en Pernilla full av energi tillbaka:) På torsdag bär det av mot Mammoth igen...

Hoppas er helg varit great. Grattis till Linköping som hade -29 grader igår...Fy fasen va kallt! Frys inte sönder där hemma. Saknar er!

XOXO Pernilla <3

beach 2010.

Jag har överlevt dagen:) Den började i katastrof med att Kayla vägrade släppa mamma när jag skulle ta henne till dansen, hon grät och grät och skrek som en stucken gris stackarn! Men när vi väl börjat åka och jag tog fram min pedagogiska sida och satte på lite go musik så blev det bra igen:) Sen har hela dagen varit jättebra..det går oftast bra när föräldrarna inte är hemma. I eftermiddag när jag var ensam med Kayla så kom min galna sida fram och jag skrattade så jag grät. Ibland har jag och denna lilla 3 åring samma humor, haha! Det är så kul att ha små hemlisar med henne, hon tar det på största allvar även om det bara idag var att en jordgubbe vi hade i kylen såg ut som en rumpa..seriöst det var 5 jordgubbar som växt ihop, största jordgubben jag någonsin sett och denna familjen har en speciellt namn för rumpa vilket Kayla säger hela tiden, så ja lång historia men det blev kul till slut:)

Efter jag jobbat klar ikväll träffade jag Silvia på gymmet och vi gjorde förhoppningsvis lite nytta! 1 dag närmare beach 2010 som bara är ett par månader bort..waa! Snart ångrar man nog alla extra kakor..haha!
Jag är iaf glad att börjat träna, det känns riktigt skönt. Jag hoppas på riktigt go träningsvärk i baken imorgon:)

Sista långa dagen imorgon, hoppas den går lika bra sen blir det långledigt och jag har ingen aning om vad jag ska hitta på!
Men jag lär väl inte bli sysslolös direkt. Kanske ska åka in till L.A och klippa och slinga mig, men jag vet inte om jag vågar. Min värdmamma tycker absolut intejag ska låta någon slinga mig...men jag behöver verkligen.

Mina värdföräldrar har av någon anledning blivit oroliga för mig och tror att jag inte trivs här, de har frågat flera gånger i veckan. De är så omtänksamma och vill så väl, men jag mår bra:)
Bara för jag skypade 2 gånger förra veckan, haha!

Njut av snöstormen där hemma, eller inte:) Idag har det varit så dimmigt här att jag såg typ 2 meter framför sen var det bara grått, hoppas det klarnar upp imorgon!
Ganska meningslöst inlägg men det behövs det med! Nu är det fredag hos er så jag önskar er trevlig helg allihopa!
XOXO Pernilla <3

Jan 7th.

Då var det dags för en liten update igen även om jag inte är på det bästa tänkbara humöret.
Kommer inte ihåg vad som hänt sedan senaste gången, men jag skaffade mig som sagt ett gymkort och igår var jag där med Silvia för första gången..Haha, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Om ingen annan skrattade åt oss när vi försökte lista ut maskinerna så gjorde definitivt vi det:) Ja, det var riktigt kul måste jag säga!! Trodde att jag skulle ha världens träningsvärk idag men till min stora förvåning vaknade jag upp helt utan krämper! 
Eller inte helt, min nackkota känns seriöst helt krossad. Det är från när man gör en magmaskin då tar verkligen kotan stryk, så det är det enda stället som gör ont idag, inte illa! 
Imorse var det tänk att vi skulle ta oss till en yoga klass kl 9 men det blev ändrade planer så istället blev det en promenad på The Strand för mig. Så skönt väder här just nu, har gått runt i shorts och linne faktiskt. Hörde att ni hade snökaos hemma?  

Jag är nöjd över att äntligen fixat gymkort och förhoppningsvis kommer det användas också, det känns faktiskt så. Det är däremot värre att vänja sig av med godsakerna. Detta småätande gör mig tokig, ett beroende får man nog kalla det. Men men, så länge jag håller mig i min vanliga form får man väl njuta lite av det goda:)

Imorgon jobbar jag 8.30 - 19 utan break och på fredag 7.30-22 med 2 tim break. Puuuhhh, har ångest redan. Mamman är borta och pappan jobbar. Inget jag ser framemot när jag just nu inte direkt njuter av mitt jobb. Jag älskar stället och att vara här måste jag säga, men när barnen inte lyssnar och när tjejen är så sjukt trotsig ( tom mot föräldrarna) då undrar jag bara vad jag gör här..idag blev jag så trött på allt så jag började lipa när jag kokade pasta, haha! Man blir allt känslig här.
Antar att allt inte kan vara perfekt.
Den här helgen blev min lediga helg och det är väl skönt men samtidigt så har jag inte tid att planera något nu när jag fick reda på det så sent, men hoppas det händer något spännande!

Det positiva är att tiden börjar gå väldigt fort och igår var det 3 månader tills familjen kommer!!!!!!!!!!!!!!!!! Det är sjukt och jag vet hur fort tiden kommer gå:) Ibland blir jag nästan rädd att tiden kommer springa iväg, det kommer bli svårt att byta ut L.A mot Habo.

Saknar och tänker på er alla!

p.s. Louise jag har börjat med månadens au pair frågorna och jag lovar att göra klart dem snarast, förlåt!!!
XOXO Pernilla <3

Keep this fire burning.

7.30 i morse gick jag ut genom min dörr för att börja jobba. Jag ser att barnens dörrar är stängda och att de fortfarande slaggar. hmm, Parker ska till skolan om 15 min, undra varför Kristy låter dem sova så länge idag...går ner till köket, Ho Ho. Ingen där..Något är på tok tänker jag. De måste försovit sig. Jag testar att knacka på föräldrarnas dörr..inget svar, ringer hennes telefon. Jag ville inte bara gå in, det kan bli lite jobbigt om man kommer olägligt mitt i morgonstressen. Knackar igen och en virrig Kristy öppnar..I overslept..haha!
De hade försovit sig första dagen efter lovet. Hon var glad att jag väckte dem iaf:)

Hela morgonen var Kayla mammig och det påminde mig om i början av min tid här när jag inte fick göra någonting, ut ur mitt rum, du får inte vara här bla bla. Jag hatar när det blir så, då undrar jag vad jag gör här i sådana lägen.

Efter lite städning och tvättning skypade jag med min bästa vän i 3 tim..Yes 3 tim och det var så efterlängtat att jag inte kan förklara hur mycket jag saknat henne. Första gången jag pratat och sett henne på nästan 3 månader..inte konstigt att jag höll på att börja lipa!! Tack gumman, det gör vi om snart igen!!!! Behövde din energi sååååhäääär mycket.

efter det tog jag tag i mitt nyårlöfte och skaffade gymkort..man betalar bara för första och sista månaden, väldigt smart! Så när man vill säga upp sitt konto är det bara säga till. jag betalade 71 dollar tror jag för första och sista tillsammans..skit billigt om jag använder det i 9 månader till:=)
Åkte några ärrenden och sen avslutade jag på Sephora för att köpa ny ansiktskräm och jag använder alla Biotherms produkter men av någon konstig anledning säljer de inte det märket i USA...Jag vill verkligen inte byta, men vad gör man? Fick hjälp av den bästa bruden idag, hon gick iväg och googlade min ansiktskräm för att hitta något motsvarande till mig..riktigt serviceinriktad, kallade alla kunder för honey och darling dock, haha!
Det blev en kräm från ett nytt märke, Iceland eller nåt! Mamma har alltid köpt ansiktsgrjer till mig för hon tycker det är viktigt, så jag gick på mammas råd, men inte visste jag att det hela skulle sluta på 88 dollar??
En ansiktkräm och 1 pensel för 6 dollar. Nu jäklar om inte denna kräm är bra!!! Nu gäller det att jag får en mega hy av denna. Men men, nu har jag en kräm iaf:)


Började jobba igen på eftermiddagen och Kayla fortsatte att vägra ha med mig att göra..och då blev jag verkligen ledsen. Jag bestämde mig för att jag minsann skulle få henne att ändra sig ikväll. Badade barnen och när Kayla säger att hon ska kissa i badet säger jag att hon kommer bli alldeles gul på hela kroppen för alltid och då släppte det..de var tydligen jätte kul, haha! Efter badet blev hon jätte kramig och ville kramas hela tiden:)
Kayla är ingen tjej som vill kramas hela tiden eller vill att man ska mysa så när hon väl gör det är det väldigt uppskattat:) Så efter jag läst bok för henne slutade det med att jag låg bredvid henne i hennes säng ( som jag aldrig får göra annars). Vi låg och gjorde hälsningar med våra näsor vad heter det? Eskimåhälsning? Hursomhelst och jag berättade historier som jag hittade på, haha! En hemlis som verkligen går hem är denna;
- Kayla, du får aldrig aldrig någonsin fisa framför brasan, okej? Vet du vad som händer då?
- Ne, svarar hon nyfiket?
- Om du fiser framför brasan kommer du bli alldeles bränd och helt svart..för alltid!
- Kayla garvar så hon gråter..faktiskt sant:) Hon är i fisåldern..
- Jag fortsätter, och när tomten kommer ner för skorstenen och du fiser då kommer du ju bränna tomten och hans skägg blir helt svart...

Haha, ibland är barn allt lättroade:) Jag uppnådde iaf mitt mål den här dagen att vända hennes fasoner..

Nu måste jag absolut lägga mig snart!

XOXO Pernilla <3

Lycka är..

Lycka är när man börjar se de stora skyltarna på freewayen, med namnen Santa Monica, Sunset Blvd, Burbank, Long Beach...Lycka är när man ser palmerna vifta mellan höghusen i L.A city, Lycka är att se The Strand i framrutan och veva ner rutan och känna värmen..Lycka är att köra längs The Strand och se vågorna, solen och surfarna. LYCKA är att svänga ner på The Strand, parkera bilen och kliva ut och känna att man är HEMMA!!
Home Sweet Home!


Det upplevde jag igår..när man börjar se allt detta då blir jag lycklig! Nästan lite rädd på samma gång eftersom jag inte riktigt vet hur jag och Jönköping ska bli vänner igen. Jag älskar detta stället!
Men som ni vet, familj och vänner betyder alltid mest- och ni finns där hemma!

I fredags kväll såg jag som sagt The Hangover och jäklar vad kul den var:) Måste se den snart igen! Ett tips ni som inte sett den, SE DEN!
På lördagsmorgonen packade vi ihop och hade en lång resa hem! Väl hemma var jag så trött att jag kunde somna stående..helt slut, jag såg ut som jag inte sovit på 1 vecka..packade upp barnens väskor, städade bort alla julklappar som fortfarande täckte hela vardagsrummet och sen var jag ledig! Puh.
Tvättade, packade upp, åt min favorit hämtmat, cashewnötter, kyckling, vattenkastanjer, någon sås och ris! Mmm. Efter min spakväll, med ansiktsmask och grejer hade jag bara myskväll framför Sex and the city!

Om 2 veckor åker vi till Mammoth igen och ångesten är faktiskt i stort sett borta. Jag kommer aldrig längta dig som jag sagt innan, men nu har jag iaf ingen ångest direkt. Nästa gång blir det packat med nya familjer men då blir det nog bara 4 nätter iaf:) 
Igår kväll stod jag och mina värdföräldrar i tvättstugan så säger min mamma för 2a gången.
- Pernilla är du glad att vara hemma nu va? 
- Eh, to be honest, YES! haha! Alla började garva för vi har pratat om att det är lite crazy där uppe, jobbar typ 24-7 och ingen privacy. 
Men jag sa att det faktiskt varit kul där uppe, men det är alltid skönt att komma ´hem och framförallt ha sitt eget! 
Det förstod de verkligen=) De är ju glada att jag gillar Manhattan så mycket!!  

Igår när jag kom hem låg det ett paket till mig!!!!!!! Mer tänkte jag? Och ser att det är från min bästa vän Aleex...WAAAA, Jag sken upp som en sol, det var den bästa presenten man kunde få när man kom hem även om jag inte ens hade öppnat det:)
Det var också världens bästa presenter, 2 paket med super fina muffinsformar med rosor på, ett skit roligt kort och 4 olika lipgloss som är som kakformar ni vet?! ( kommer kort på det )
TACK vännen, du är bäst!!!!!


Idag är jag ledig och sitter nu och väntar på att mamma, pappa och syrran ska skypa med mig=) sen ska jag träffa Silvia, äntligen. Får se vad planerna blir=)
Förresten iförrgår hade jag min första dröm på ENGELSKA..det var verkligen lustigt! Lite häftigt ändå!

Nu ska jag ladda upp lite bilder till er, önskar jag kunde visa alla, men här kommer några:

Här kommer man till skidbacken.




Huset.




Baby Jake med nyårshatten - Jag lovar, det finns ingen snällare baby. Du kan sätta honom på golvet och där kan han sitta och leka i 1 tim utan att säga ngt. Det enda han gör är att skratta:)



Nästan alla kids i väntan på " ring klocka ring "


Haha, Kayla gillar att låna min kamera och det är faktiskt riktigt kul för man vet aldrig vad som finns när man laddar upp bilderna:) Ser mest ut som när man lämnat kameran på ett bort på en fest...


Nu messade mamma att vi ska skypa! Yihaa.
´Hoppas 2010 börjat bra för alla:) Imorgon börjar nyårslöftena på riktigt..usch, jag måste signa upp för gymet imorgon!


XOXO Pernilla <3

Till mina underbara vänner <3

Dessa första rader ska jag rikta direkt till ALLA mina vänner där hemma i Sverige. Innan jag åkte hit visste jag att jag hade massor av underbara vänner som jag alltid kan lita på i alla lägen!! Jag visste att det skulle bli svårt att vara borta från alla, men tyvärr inser man inte de mest viktiga sakerna tills man "förlorat" dem. När jag åkte visste jág inte alls hur många jag skulle hålla kontakten med, hur många som skulle hålla kontakten med mig, m.m. Jag kunde bara hoppas på det bästa!! Ett år är trots allt en lång tid där mycket kan förändras.
Nu måste jag erkänna att jag trodde nog inte jag hade så otroligt underbara vänner som stöttar mig, mailar mig, messar mig hela hela tiden! Varje dag i 2 månader har jag fått något mail eller mess av något slag , av någon vän! Det är för mig helt otroligt!!!  Även om jag inte pratar med alla varje vecka så blir jag överlycklig av tanken att ni finns där nu och att ni finns där när jag kommer hem!!
Glöm aldrig att jag tänker på er alla varje dag och kan bara njuta av hur underbara vänner jag har som jag aldrig kommer släppa. Jag saknar er hela tiden, varje dag, varje minut, men jag vet att jag är på rätt plats just nu och att ni är på rätt plats i världen där ni är!
Att några av mina vänner på juldagen i dimman gjorde en video till mig ( har dock inte sett den än ) där de tydligen berättar hur de saknar mig, hoppas det stämmer att de saknar mig, haha, det är bara, ah, jag finner inte ord! TACK!
Alla vänner som nu läser detta, ta åt er av precis varje ord, för jag älskar er och saknar er och kan inte vara mer lyckligt lottad än att ha er som mina vänner!! The good news is..vi ses i ÅR!!


Förlåt om det blev lite blödigt nu, men det var absolut något jag behövde säga!

Idag har varit en bra dag! Kanske för vi åker hem imorgon, haha! Men det har varit en bra dag iaf. Idag i en av mina taxi rundor till backen, hämtade jag 4 barn i baksätet, Kristy låg på golvet mellan sätena och såg ut som ett fyllo typ..plus 2 fullvuxna män som delade framsätet, shit vad jag garvade!! Fylletaxi :) De skämtade om att nu kan du även skriva upp busschaufför på dina jobberfarenheter, haha!

Idag fick jag en dålig nyhet av en av tjejrna jag träffade på NY-skolan att hon ska åka hem till sverige:( Vi som planerade vår sista månad tsm! Det var av olika anledningar, dels familjen, men även saknad efter det där hemma! Hoppas allt löser sig vännen! Man vet aldrig hur det blir förrän man testat och det är strongt nog att testa tycker jag!

När en av de vuxna här trodde att jag pratade mycket engelska i hemmet ( vilket skämt) så blev det en liten diskussion här, 
jag blir så frustrerad att jag aldrig blir bättre, känns som jag bara står och stampar... Barnen frågade om jag kan mer svenska än engelska? haha! Tur att jag kan ngt språk bra känns det som! Min värdmamma säger att jag blir bättre varje dag och lär mig nya slang varje dag, men det är inte min åsikt! Kanske lär man sig utan att man märker det. Det som är bra är att jag inte direkt tänker längre..ibland kommer jag på mig själv att ha stått och pratat med barnen i 5 min utan att tänka och då tror jag att jag pratat svenska, men det har jag inte, haha! Känns läskigt att orden bara kommer ut...
Kan man inte bara lära sig allt nu!

Ikväll ska de vuxna ut och vi ska vara hemma med barnen och när barnen somnat ska jag vira in mig i filtar, sätta på brasan och kolla på The Hangover..yihha!!! De vuxna här kollade på dne häromkvällen men jag orkade inte titta just då, men de sa att den var grymt bra:)

Imorgon blir det hemfärd!! Mot Manhattan.....
Hoppas det nya året börjat bra och att ni satt igång med era nyårslöften, haha!
Bjuder på en lite bild från pulkaåkningen igår..bilderna från min kamera kommer i helgen!!
Ser ut som en stoppad korv insåg jag nu:)



Gott nytt igen!



XOXO Pernilla <3

Happy new year - - - 2010!!!!!

Happy new year & gott nytt år på er!!! Faktum är att det faktiskt inte är 2010 här än..1, 5 tim kvar, men festen är över! Va? Tänker kanske ni..Ja, amerikanare är allt lustiga.
Här kommer uppdateringen på min nyårsafton här på andra sidan atlanten. Lång bort i fjärran land..

Jobbade på morgonen och det började med att alla åt pannkakor och gjorde sig redo för skiing..det hade kommit massor av mer snö pga den lilla snöstorm vi hade igår! Var ledig mellan 9-12 på dagen och då tog jag med mig hunden som den andra familje har på 1 tim promenad, och jag kände allt lite träningsvärk i låren efter gårdagens äventyr, haha! Den där engelsmannens fel som fick mig att gå 30 min extra säkert, men men jag behövde min motion:) Hämtade och skjutsade barn..och en runda hade jag 5 barn i bilen och alla ville lära sig svenska..de sa meningar på engelska och jag sa det på svenska och då insåg jag att jag inte kan prata i svenskt tonläge om jag inte pratar med någon från sverige..Ni ska bara veta hur svårt det är..de låter helt fel, men som tur är vet inte de hur det låter ändå, haha!

På eftermiddagen gick jag, Don och kristys syster med 5 av barnen och åkte pulka i närheten, blev även lite snöbollskrig och av någon anledning var alla mot mig..De ska allt få igen de små skitarna:)
Väl hemma gjorde vi mat till barnen och jag och barnen hoppade i Jaccuzin och woho va skönt det var..massage och hela paketet:) Sen gjorde vi i ordning oss och till min förvåning var inte denna kväll så speciell kändes det som..för oss är det nog den dagen man planerar och klär upp sig mest inför..här var det jeans och en t-shirt som låg överst i väskan typ..haha! Alla ser alltid bra ut här,även i underställ, men det var inte direkt paljettklänning om ni förstår.
Fler kids kom över och plötsligt var det 11 kids..haha! Crazy, varav 1 av dem hängde på min rygg hela kvällen. fick typ gömma mig..och jag fick ett nytt smeknamn - Skinny. Jag har många smeknamn och de flesta stämmer in, men detta?? Va hände?
Hennes kommentar var:
- Why are you so skinny? Oh, I know, it´s because you are a teenager.
- Can i call you skinny?
enligt henne går det alltså utför efter tonåren...opps..inte bra!! Tyvärr har det redan gjort det, haha!
Denna tjejen ska bo här nästa gång i mammoth..puuuh!! Lite väl intensivt.

Det var matlagning, kakbakning, ABBA skiva på högsta volym...vin och champange. Vanligtvis gilla rjag inte champange men denna va riktigt god. Undra varför? Jo, för den kostar 100 dollar flaskan..haha!

Kl 21.00 här var det live från NEW YORK!!
Nedräkning och när den stora bollen släpps så är det HAPPY NEW YEAR!! 2010!!!
Då är det faktiskt 3 tim kvar tills nyår i Kalifornien, men de räknas inte här..de räknar detta som midnatt för 21.15 var festen slut..haha! Snabbaste nyår ever.
Vi la alla barnen och jag har kommit fram till att jag älskar när det är många barn, det är så mysigt! Speciellt när det är så goa kids som dessa. 2 barn kan vara sjukt jobbigt, men jag vill ha minst 3..4 är mysigt..alla kan umgås med alla och ibland kan det faktiskt va lättare med fler barn!
Min värdmammas syster har 4 barn och jag älskar dem..de är från 17 månader till 8 år:)
Tänk att sitta så många vid frukostbordet..det är supermysigt ju. ( så länge alla äter och är tysta, haha! Ne men jag gillar det )
Det har varit en konstig nyår men en bra nyår! jag saknar party med vännerna, men jag har några år kvar att göra det:)

Hur var er nyår?? Hoppas den var awesome!!

Den känns läskigt att säga i år kommer jag hem!! Hallå hem..i år står jag på flygplatsen hemma i sverige. Det känns bara läskigt!! Även om jag saknar alla så jag spricker, så är jag glad att jag har lite mer än 9 månader kvar här i usa. Har fortfarande mycket att lära och utforska. Kan inte vara mer lycklig med min värdfamilj heller, ett stort tack till dem!  Med det sagt tror jag 2010 kommer bli ett grymt år precis som 2009. Jag ska dessutom bli moster vilket är helt otroligt!!

Jag har såå många fina och roliga bilder att visa er, men det blir på lördag!! Yes på lördag för vi åker hem på lördag.....hipp hipp hurra för det!!

Hoppas ni inte mår alltför dåligt imorgon mina vänner:)

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0