Jolines 1st B-day.

Då ligger man här i sin kära säng, med bästa spotify listan i högtalarna och party maken på:) Just precis, ingen PJ idag inte, idag är jag redo för ferre! Det är fredag kväll 8.15 lokal tid och jag väntar på att få brumma ner till Long Beach och gå på inflyttningsfest hos en svensk tjej som jag aldrig träffat. Det är så det är i au pair livet, nu är hon student men sak samma, de e bara hänga på vare sig man känner folket eller ej. Om man ska vänta tills man känner folk, kan man sitta hemma ett år. De jag ska åka dit med är 3 svenska tjejer och en norsk tjej och jag har träffat dem ett par gånger ca 10 min var gång. De är nu i min au pair grupp. De bor lite längre från mig så det är också en av anledningarna, en annan är väl också att jag hade Mona och Nicole innan så nära, vilket gjorde att man inte brydde sig om att åka iväg till andra när man hade trion.
Om jag inte vill sitta själv mina sista månader så gäller det att ta tag i livet och ragga polare:)
Så yes, de blir inflyttningsfest av ngt slag!!

Annars började denna fredag med jobb i vanlig ordning, sen direkt till gymmet och körde ett nytt pass, eller nytt för mig. 24.SET heter det, lite step up, konditon, benböj x 1000, armhävningar, vikter, bänkpress å andra dumheter. Har inte jag träningsvärk i morgon har jag blivit helad, ja jag säger då det!
Men fy kan ja få tillbaka träningsmotivationen? Den är under 0 nu. Så fruktansvärt otaggad, inte okej! Snälla ge mig tips innan det går utför.
Jobbade sedan 7 tim, tog bla Kayla och hennes kompis som fyllde år till Yogurtland. Härlig stund man får betalt för, haha! Tyvärr blev det en sväng till Y-landet igår också, dock inte mina iniativ, vilket gör det hela mycket bättre, eller? Man måste ju följa sina plikter på jobbet? haha!

Igår, torsdag efter morgonpasset tog jag mig ut på en löprunda eller det var nog mer en Celeb-run:) Jag ska fasen se en kändis på The Strand innan ja flyr landet. Samma morgon sa min värdmamma, Oh Pernilla jag är säker på att jag såg 2 kändisar imorse, hon visste dock inte namnen på dem men en från en äldre serie och en annan yngre skådespelare. Fasen va orättvist! Studion där bla The. OC spelades in ligger ju ca 5 från mig så inte konstigt om de håller till här iof. I februari kommer filmen ut som de spelade in utanför mitt hus, då jag var ute och simmade när de spelade in den i hopp om att komma med i bakgrunden, hahah!
Jobbade hela långa dagen, på kvällen kollade jag på American Idol, längtat hela dagen. Fy fasen jag ligger typ på golvet och as garvar för mig själv. Sjukt kul!!! Gick och la mig lite efter 9 då jag var helt slut, som jag alltid är av ngn anledning. Buh!! Somnade dock inte direkt, och vaknade med känslan.. NEJ det kan inte vara morgon, jag är alldeles för trött, haha!
Gick och la mig med balkongdörren öppen en stund igår för att få lite kalluft och de där stunderna är heliga. Ligga i sängen och höra vågorna på stranden och känna stranddoften:) Inte tänkt att skriva poesi här nu, men måste erkänna att det är ngt speciellt. Det somnar jag gärna till:) Nej mamma jag sover inte med öppen dörr, jag låser den innan ja somnar:) Sådana stunder och som att borsta tänderna på morgonen och titta på surfarna i morgonvågorna, det gillar jag och det kommer jag sakna!!

På tal om surfare, haha jag kan inte sluta skratta åt detta..Hade hämtat barnen från skolan, svängde vänster ner på en gata och åkte ner för backen och i varje backe ner mot stranden står det alltid surfare och byter om bakom sina bilar. Byta om, menar jag då, ta av och på våtdräkt, ta på, av tröjor, byxor osv. Inte mer än så! Igår däremot, gick det ett steg längre. Hahaa..jag åker ner för backen ser huvud och axlar på en mycket välvuxen kille i sina bästa år, enligt min bedömning. Kommer lite längre ner i backen och ser hur han står bakom sin dörr och byter om i hopp om att ingen ska se hans privats. Det han nog inte hade med i planeringen var att bilar även kör nedför backen...
Kommer närmare och jag det första jag ser är en helnäck rumpa, hahaha! Och där står alltså han med handdukar framför sig men helnäck från topp till tå bakifrån.
Ja började asgarva och kunde inte sluta le på ett bra tag, haha! Hur tänkte han där? Det är ju inte så att han vart och surfat vid en liten sjö vid skogen, mitt inne i samhället, haha!

Här, slutade jag skriva igår, hann aldrig skriva klart och publicera, så jag sparade och nu är jag tillbaka såhär på lördagseftermiddagen, haha!
Var som sagt på ferre igår och yihaaa va kul de va! Först var jag lite skeptisk då det såg ut som ett fängelse med människor från alla världens hörn, svenskar, ryskar, amerikanare, kineser, men en sjukt bra blandning. Super kul å träffa både svenska killar och tjejer. Vi hade väldigt kul åt alla dialäkter, då vi hade en skåning, smålänning, norrlänning, stockholmare ja riktigt härlig mix:) Dock tråkigt att inte kunde festa till det då jag körde..men underhhållningen var det inget fel på, haha! Ja kunde sovit hos Carro, väldigt snällt av henne men skulle upp och jobba vid 9 idag, så kände att likabra å köra hem. Plus att jag ändå behövde ta bilen från festen till carro, så spelade ingen roll, men iaf, jag hade skit kul ändå!!! Det var brud som hmm, hon gillade väl mat lite extra kanske och hon körde ngn slags korsett som gick över naveln, hon var vääldigt packad, var inne i hennes egna värd och körde riktigt många moves..även om det är taskigt så har vi svenskar väldigt kul åt att slänga in svenska kommentarer som ingen fattar. En av killarna fick nog och bara, nej men fy fan, kan någon bara ge henne en vinterjacka!!! Hahhaaa, så jäkla kul, de låter taskigt, men ni anar inte, haha!
Ja det var en lyckad kväll:)
Kom förbi en kille igår också som var så gay som man kan vara, haha! Alla gaykillar ja träffat här är så sjukt roliga att umgås med och denna fick pluspoäng av mig:) Han pratade dock i slomotion och var lite väl poetisk för min smak, haha, men iaf, vi snackade lite så frågar han:
- So where in CA are u from?
- Eh, Manhattan Beach, or I am not originally from CA, im from Sweden.
- Really? Oh, I can´t tell on ur accent.
Pluspoäng till honom, då va ja tvungen att snacka lite extra med honom för han sa det,haha! Seriöst, jag som trodde jag skulle va 100 gånger bättre just nu, så surt. Jag säger inte detta för att ni ska tro att ja är bra för det är jag absolut inte, jag kan göra mig förståd gott och väl, that´s it! Men blir bara så glad, eftersom det är ett av mina mål att bli av med Svedala accenten. 2 veckor utanför USA gjorde mig dock riktig svenne igen, buh! Märkte jag bara jag var hemma i Sverige.

Well, sen körde jag hem vid 1 tiden och det var dne värsta körningen jag gjort i hela mitt liv. Sorry mamma att jag berättar detta. Åkte ut på freewayen och det var som att åka in i ett rökmoln. Aldrig vart med om så mkt dimma i mitt liv. 7 filer och jag såg knappt bilarna på vägen, såg inte skyltarna eller om vägen svängde. Grejerna som lyser upp på marken och skiljer filerna åt såg man knappt heller. Var tvungen att köra skit sakta, men var rädd att köra FÖR sakta, kan ju vara farligt på en freeway då man inte får köra långsammare, men de andra trafikanterna körde också sakta. Jag körde nog liiite långsammare dock, haha! Jag var seriöst skit rädd!! Ibland tänker jag på om jag skulle krocka och jag tänker alltid bara på vad som skulle hända med bilen, aldrig att jag tänkt på mig själv. Det gjorde jag första gången igår. Började tänka massa hemska tankar att jag ville leva och inte ville bli skadad och massa. Det har jag aldrig tänkt innan, då förstår ni att ja va rädd.
Iaf, jag hittade inte hem så fick sätta på GPSn och med GPS på körde jag fel i Manhattan Beach. Seriöst? Jag såg verkligen inte ett skit! Men men, hem kom jag levande och utan repor eller skador:)
Gör jag gärna inte om!!

Idag jobbade jag 9-11 på morgonen, jag hade längtat efter sovmorgon hela veckan så fick ja ingen, haha! Jäkla skit och imorgon ska jag upp med kidsen på morgonen, då blir det definitivt ingen sovmorgon. Pratade med en kompis på msn en stund på morgon innan jag gav mig ut på en dagsutflykt till Kamprads place IKEA!!! Yeey, lite hemkänsla, aldrig fel. Mysigt och mkt gott har de också:) Fick faktiskt tag på lite grejs som ja ska fixa med som present till K o P när jag åker hem.
Även ett besök på Target i Carson, sen direkt till gymmet. Första gången på månader jag kände mig taggad, så tror faktiskt vinden kan ha vänt:) Efter det ännu ett ärende. Kristy tvingade mig att köpa med mig ngt gott till middag som de betalar för. Jobbar hela kvällen lång, föräldrarna ska ut så hon vill alltid att ja ska ha bra middag. Jag är verkligen inte picky, ja brukar bara ta lite rester om det inte är dagens middag, kylen är alltid proppad ändå, men bäst att göra som hon säger annars blir hon inte nöjd, tro mig, haha! Så åkte förbi whole foods och köpte Sushi. Mums!!

Insåg nu att detta blev en roman, I apologize for that!!
Nu börjar jag jobba igen, men måste först göra en offentlig grattis hälsning till min älskade systerdotter på 1 års dagen!!

Grattis finaste Joline<3 Saknar dig varje dag, hela tiden & önskar så jag kunde spenderat din första b-day med dig!
Love u Moster P.

Adorable.


XOXO Pernilla <3

Blake, Wanna go for a run?

Are u freakin kiddin´me? I am speechless, omg don´t even know what to say!! I almost peed my pants skulle jag vilja säga i Julia Roberts style:)
Först och främst, detta måste bli ett snabbis inlägg, eftersom det är American Idol Live 2night:) Har inte fått min TiVo än, så kollar allt live, va jobbigt för mig, haha! Otroligt bortskämd med TiVo, behöver aldirg planera livet efter tv:n kan titta preeecis när man vill, men just nu är det andra bullar. Så sjukt kul att se alla auditions, så skriver lite i varje paus här:) Galet, det var precis en brud som precis graduated från Harvard och jobbar nu i administrationen i Vita huset för Obama, hon sökte och fick ett internship där. Kul att hon har mitt drömjobb!!!! Hon kom in på Harvard, jobbar i vita huset och söker till american idol, hejja henne, haha!

Vad som har hänt sen sist? Ja du, det kan jag inte ens själv svara på. Har mest jobbat och jobbat. Fortfarande helt underbart väder här, så förösker njuta av sommaren även om jag jobbar!
Nu kom jag just på, gårdagen ägnade jag åt skype-maraton:) Skypade först med äldsta systern och systerdottern 1 tim, sen messade jag mamma och pappa och frågade efter skype, vi skulle ändå skypa i veckan, men tänkte varför inte ta alla på en gång? Skypade med päronen ett tag, alltid lika kul! Sen hade jag bara 1 kvar i familjen:) andra syrran och hon var också ledig så då blev det lite catchin´up där också! Och 4 tim av skype var avklarat!! Haha! 
Okej, sätt er till rätta för här kommer bomben! 
Igår stod jag i köket med mina värdföräldrar och min värdpappa står och retar mig och min värdmamma för vi är sådana fans av The Bachelor, som alla andra killar på denna planet förstör de alltid prgrammet med att säga ngt dumt. Sluta tänka grabbar, de är ett skit bra program, ni är bara avundsjuka att ni inte får 25 brudar att välja mellan;) Sen fortsatte diskussionen till andra tv serier och då säger Don: 
- Btw, speaking of Gossip girl..one of the characters ran by our house the other day when I was out there..some teenage girls ran after her, screaming like crazy, haha! i dont know who it was, but blond, tall, fit, cute..
- SERENA??? Or I mean Blake Lively????
Okej, där dog jag! Tjejerna hade stoppat henne, och Blake hade tagit ur sina hörlurar och stannat och pratat med dem och enligt min värdpappa var hon vädligt trevlig. Mailade sedan dessa bilder till´Kristy o Don och han sa att, Yes det var hon!!! Han sa även att hon förmodligen bor runt häromkring, han trodde hon sprang här ofta! Då började vi prata om kändisar och det är så sjukt många celebs som bor häromkring, springer förbi mitt hus jämt, en del vet man inte om, många missar man och en del känner ja kanske inte igen. Alla är så snygga här också, så man blir inte förvånad om en snygg tjej/kille löper förbi. Detta är ett skämt?? Har fortfarande inte slutat tänka på det! Blake Lively från Gossip Girl sprang förbi mitt hus. OCH JAG VAR INTE DÄR!!
Nu har jag verkligen den största anledningen till att ut å löpa oftare och längre:) Mina ögon har spärrats upp x 100 nu, celebs ögonen är vidöppna!!
Nej, detta kommer jag aldrig släppa! Var ute på The Strand och lekte med kidsen idag och jag kunde seriöst inte koncentrera mig på kiddosen, haha! Checkade in varje kotte som sprang:)
Hemma i Sverige, har vi stora fönster då vi har full koll på alla som går förbi vårt hus och då låter väl kommentarerna : Mamma, är hon gravid igen? Är det inte han som är nu i kassan på konsum?
Hahah, nästintill!!







Hon kanske kan bli min löparkompis?
Andra nyheter är att jag blir så trött på alla dessa klasser. Tog mig tid och åkte till El Camino, skulle göra test imorgon, men då måste ja betala 250 dollar för att jag inte är resident i CA. WTF? Klart ja inte tänker betala det, de andra au pairer gjorde inte det, så förstår inte varför allt går emot mig med dessa förbannade klasser. Ska försöka på Santa monica istället. WAAAA, okej precis just NU när jag skriver detta kollar jag på nyheter och då har det vart elever med pistol på El Camino och de stängde av skolan idag. Kanske va en mening med det där ändå, haha! Jag kollar nästan aldrig nyheter, vet inget om nånting därför tkr ja allt är så säkert häromkring:) Manhattan B är iof det säkraste området man kan bo i, men det räcker att åka 10 min bort så är det inte alls säkert längre.
Nej, nu stänger jag av nyheterna! Precis en som blev våldtagen i Laguna Hills under en löprunda.
Ja håller mig till American Idol och The Bachelor:)

Nu blir det snart läggdags för mig, är sinnes trött idag!
XOXO Pernilla <3

Jamba love.

Day off in MB!! Sounds pretty awesome to me:) Hade som sagt ledigt igår och hur nice är det inte då att termometern står på 28 C och inte ett moln så lång ögat kan nå. Beachen kallar!!
Först blev det en skype med min kära vän alexandra och Hawaii planerna kokade:) Hotellet i Waikiki är nu bokat och flyget från ön Oahu - Kauai är även det bokat!!! Idag är det exakt 3 månader tills jag flyger över till paradiset och kommer leva loppan med min twin.
Nu har föräldrarna även kommit tillbaka från Hawaii och självklart hade de det helt underbart:)
Efter skypen tog jag mitt pick och pack och la mig på stranden och stekte! Läste tidningar och bara njöt av Manhattan och sommarvärme i januari månad!

Swedish magazine + 28 C, what a goood mix!!


Faktiskt ganska krävande att jobba på brännan!!


Blev lite rastlös efter ett tag och gick då upp och bytte om till löparkläder:) Fråga mig inte varför jag sprang 6 km i 28 C, kl 2 mitt på dagen och inte ett moln. Svettigt, men gött efteråt!! Slog mitt rekord med 3 minuter:) Och tro mig, ja fick springa som en jagad katt från piren för att slå rekordet, haha! Är nu medlem på Jogg.se som mina fina systrar tipsat om:) I hopp om större motivation. Måste ändå hålla med om att det är ganska kul det där. Var än i världen man befinner sig kan man mäta ut sin runda, föra tränings dagbok, kolla in sina kompisar hur de sköter sig med sin träning, sitt person bästa/snitt bästa, ja det är en trevlig site får jag säga!! Hoppas det ska boosta min träningsmotivation, som nu ligger på ca 0. Kom helt ur fas när jag slutade träna under semestern i Sverige och sedan dess har det vart kämpigt att komma igång. Jag började mitt nya liv idag och det varade fram till kl 3 idag. Yeey me!! jag skyller ALLT på Corn Syrup som gör oss feta, plus ger oss ett stort, riktigt stort sötsug beroende. Inte konstigt att det är förbjuder runt om i hela Europa!!! Läser man om det på google, blir man rädd. Det har förstört lite av min kropp, det tar skit lång tid för kroppen att bli av med det där och man måste vara utan det länge för att bli " återställd" om jag nu kan använda det ordet, haha!
Himla skit är vad det är! Vill hem till svensk normal mat!!

Nog om det, kollade på Solsidan igår och galet va kul det är!!! Skrattar konstant:) Finns väl inget som svensk humor:) Hade en väldigt bra, relaxing söndag!!

Snodde en bild från google, orkade inte leta upp mina! Här har vi mitt paradis. Manhattan Beach Pier.





Idag fick jag min lediga dag för denna veckan så blev 2 dagar på raken. Åkte till El Camino College imorse för att fixa en engelska klass. Herregud, är ju som en helt annan värld där borta. Jag var den enda blonda jag såg i hela området, hela skolan som är stor för den delen och bara man åker närmre de områdena hör man sirener. Lustigt hur det kan ändras så bara man passerar en viss gata, bortanför den klassas det som finare eller not safe, beroende på riktningen.
Ska dit i veckan igen och göra ett engelska test så de kan se vilken nivå jag ligger på. Hoppas så inerligt att detta funkar nu, orkar inte med klasserna längre.

Efter det åkte jag till Manhattan Beach piren och gjorde det jag är bäst på:) Checka in surfarna!! Först gjorde jag ett mkt intressant besök på Jamba Juice för en Mango smoothie för frukost/lunch var den nu klassades som.
Beställer min smoothie och killen frågar efter mitt namn som de alltid gör. Och han var den första som inte frågade om namnet när jag sagt det.
Sen frågar han var namnet kom ifrån och konversationen var igång. Ja frågade honom hur han stavade det och han stavade mkt riktigt fel, han bad om ursäkt fast det var inte riktigt därför ja frågade, haha! Berättade att ingen kan stava mitt namn m.m. Sen tog han fram en lapp och bad om stavningen igen. Jaha okej, så du uttalar inte R.et eller gör du det? Va hände med konversationen? haha!
- That is a really cute name, now I like u even more säger han då.
Ehm, jupp, haha!
Han hade namnskylt och ngt på Est..something, var hans namn, namnet var från costa rica tydligen.
Han blir inte godkänd av mina föräldrar kan jag ju säga direkt, eftersom han hade tatueringar på armarna. Opps! haha!
You have a great day, Ill see u around Pernilla.
Thanks, have a good one säger jag och försöker skynda ut genom dörren som jag tror är halvöppen. Pang, okej,  inte så halvöppen. Hittade snabbt handtaget, öppnade och skyndade iväg med min smoothie i högsta hugg, haha!
Får ändå erkänna att han va lite halvsnygg, eller kanske tom helsnygg, haha!
Trevligt med en liten flirt på jamba juice en måndag vid lunchtid:)

Stod ue på piren en stund och beundrade surfarna som tog vågorna med storm, grymma skills:) 
Åkte till posten, tankade, sen hem, la mig på uteplatsen och solade/halvsov och nu sitter jag här i väntan på Zumba! sjukt glad att få gå på Zumba ikväll:) Hoppas det är en bra instruktör bara:) 

Innan jag avslutar ska jag svara på några kommentarer jag fått, förlåt för mina dåliga svar. Har verkligen blivit urusel, men här kommer några svar. 

Hej.
Jag har läst din blogg ändra från början och läser den dagligen.
jag ska åka som au pair om ett och ett halv år så som de är tänkt så ska jag söka till cultural care efter sommaren för då har jag tagit mitt körkort.
Jag har blivit kontaktad av en familj som verkar jätte jätte bra verkligen men det jag känner är tråkigt är att dom bor i Nebraska. Mitten av hela usa och jag vill som du till california. Har du några tips?
Dom vill även att jag ska åka med en organisation som inte är svensk.
/ Jennifer

Svar:
Hej och Tack Jennifer!
Du gör SÅ rätt i att åka som au pair. Detta är alltid en svår fråga, eftersom man nog aldrig får det rätta svaret. Kom ihåg att det bara är du i slutändan som kan ta beslutet men så här resonerar jag: Familjen är ABSOLUT prio nr 1. Ingen tvekan om det, du kan komma till bästa stället, med det största huset och de fetaste bilarna, men om familjen beter sig som skitstövlar kan du glömma allt det materiella, så familjen är absolut det viktigaste. Min situation är nästan för bra för att vara sann, jag lyckades få den bästa familjen på bästa stället (enligt mig) men om du trivs i familjen kommer du också falla för platsen.
Sen ska jag dock vara helt ärlig och säga att jag hade aldrig trivts lika bra i tex norra usa mitt ute i skogen, eller i en liten håla. För mig är det hela paketet. Få leva i en ny familj, helt ny miljö, livsstil och visst är CA en dröm men stirra dig inte blind på CA. Det finns massa fantastiska platser runt om i USA. Jag tycker du ska ställa massor av frågor om hur det är där dín ev familj bor, finns det många au pairer? får du tillgång till bil om du bor långt från en stor stad ( bil är nödväntigt i USA ). Vad kan du göra på din fritid, googla stället:) ( Glöm dock inte att fråga mest frågor om barnen och familjen ) Känns allt bra där, då är det bara att du åker på semester till CA istället:). Gå på magkänslan!!! Det är en stor chansning man gör och det får bära eller brista. STORT lycka till Jennifer! 


Hej Pernilla! Hittade dig pa nagon annans blogg och sag att du var au pair i La. Just nu ar jag au pair I annapolis Maryland men funderar pa att forlanga i California i ett halvar och vill darfor onska LA bland annat.

Hur ar det att vara au pair dar? Finns det nagot jag kan tanka pa nar jag ska matchas med familjer? :)

Jatte tacksam for svar

kram marieke


Svar: 
Hej Marieke, kul att du funderar på att förlänga, go for it:) Åk inte hem och ångra att du inte stannat! 
L.A är enligt mig det bästa tänkbara stället, det passar verkligen mig till 100%. Alla älskar det inte, men det gör jag:) CA är i det stora hela helt underbart, finns så otroligt mkt att se och jag får ALDRIG nog av CA. 
Jag tycker det viktigaste att tänka på när du matchas med familjer här är att inte falla för hus/läge/bilar etc även om frestelsen kanske kan vara svår att motså, det är trots allt väldigt mycket av det goda här. Eftersom du redan vart au pair 1 år vet du hur viktigt valet av familj är, så det behöver jag inte informera dig om. 
En annan sak som är super viktigt är att du frågar om det är ett au pair tätt område eller inte. Där jag bor finns det tex inte speciellt många, min kompis var au pair i Menlo Park, San Francisco där det istället kryllar av au pairer. Du kan komma till en familj uppe i The Valley, där du kanske måste åka 40 min för att komma till närmsta vän. CA är i allmänhet ingen au pair tät stat, det är vad jag hört och även vad jag upplevt, men det beror helt på vart du kommer såklart. Kolla upp det innan!!! Fråga även om du får tillgång till bil även om det kan låta som en oviktig fråga, du klarar dig INTE utan bil i L.A. Det är sant, då är du fast!! Bussar kan du glömma! 
Hoppas det var till lite hjälp! Lycka till!! 

Nu är det dags för mig att röra på asset och ta mig till gymmet!! Zumbaaaaaaaaaa!
 


XOXO Pernilla <3

Sore - Check!

Kan man sjukskriva sig för träningsvärk? Okej, bra för jag har ingen annan utväg idag!! Oftast är det så där riktigt skönt att känna musklerna jobba och man njuter oftast av lite ömma muskler, men inte idag! Jag gick på ett Turbokick pass i torsdags och i slutet gjorde vi benböj och utfall etc, plus att dum som jag är gjorde massa rump/lår övningar på en maskin. Smart när man inte tränat sen innan jul. Vaknade dagen efter med värsta tänkbara träningsvärken i rumpan och insidan av låren, det är inte ens kul, haha!
Har ni också hört att man ska röra på sig för att bli av med träningsvärk? Det är SOMMAR i L.A just nu, helt underbart väder, så igår hade jag planerat en löprunda på The Strand och samma dag skrev Mona från Norge till mig att jag måste ut på The Strand och springa åt henne, vilket jag gjorde.
Hela rundan var en pina pga min träningsvärk, försökte stretcha efter men det var ju som en dödsdom. Trodde jag! Idag däremot, kan inte ens böja mig, vända på mig i sängen, jag är handikappad, haha! Ahh, det är sån smärta, men förhoppningsvis får jag lite muskler:) Får se om det blir ngn träning idag!

Annars ber jag om ursäkt för dålig uppdatering, har haft så minimalt med fritid denna veckan så har inte velat ägna den åt bloggen tyvärr, då jag vet att jag aldrig lyckas med att skriva längden av en ingress, haha!
Som sagt man är morsa på heltid denna veckan, barnen har ändå vart väldigt duktiga måste jag säga! Bäst de uppför sig med mig;)
Har insett denna veckan att jag nog skjuter upp mina bebis planer med 20 år. Haha, nej jag älskar barn mer än ngt annat, men det är inte direkt som att skaffa en hund. Det kommer självklart bli annorlunda att ta hand om sina egna barn, dessutom kommer inte mina barn vara överaktiva så man måste stressa efter en tid precis hela hela tiden. Nu när jag har min lediga tid när barnen är i skolan tänker man fortfarande på allt, ja då måste jag ta med Kaylas kläder dit, sen måste jag hitta en bok åt Parker så han kan göra sina läxor under tiden, snacks måste jag fixa, måste hitta rätta färgpennor till den läxan, messa den mamman...etc. Man kan inte batra släppa allt, eftersom jag har allt ansvar nu. VIlket jag faktiskt gillar, lite utmaning är precis vad jag behöver, men det ska samtidigt bli skönt att gå tillbaka till vanligt schema igen!!

I onsdags natt kom deras faster hit, hon är alltid lika go så det är bara kul, men jag måste ändå jobba eftersom hon inte vet rutinerna, skjutsa till skola etc, fast hon har vart med hela tiden!
Igår åkte vi och hyrde filmer till barnen, sen köpte vi hämtmat, eftersom barnen fick bestämma allt igår:) Helt i min smak, mexikansk mat:) Jag fick sluta vid 6 tiden så jag tog mig en sväng till köpcentrumet och gjorde lite ärenden. Besökte även en ny Target igår:) Riktigt nice, men den va så stor att man behövde gå ungefär 2 km för att ´gå mellan sina ärenden, haha! Köpte med mig filmen FAME som kom ut förra året tror jag, eller 2009 kanske. Skit bra film som jag länge velat se:) Kl var ca 8 när jag var på target och jag  var så trött att jag mådde illa, kunde knappt köra hem så trött var jag så jag somnade innnan jag ens hunnit lägga huvudet på kudden igår. Fick första sovmorgonen idag på vääldigt länge och åh så skönt. Sovit nästan 11 tim inatt!! Känner inte att man är trött när man håller igång, men sen då slår det till, haha!

Idag ska jag hjälpa fastern i eftermiddag med kidsen, så idag blir inte en super hektiskt dag, ikväll kommer föräldrarna hem så jag är ledig imorgon. Yihaaa!! Ska bli 26 grader och strålande sol, så hmm vad ska jag göra? Ska nog spendera heeela långa dagen på beachen.:)

Annat som hänt är att jag och pappa bokat vår KARIBIEN KRYSSNING:) Blev den kryssningen vi ville till slut, så gött. Miami - George Town, Cayman Islands - Cozumel, Mexico-Miami. Waaa!!!

Our cruise ship:)


Cozumel, Mexico! Pappa, det är jag om 1,5 mån:)


Det får vara allt för mig ídag!
Hoppas ni har en bra helg!
XOXO Pernilla <3

Can u always come back?

I am happy as can be!! Happy as can be, happy as can be, happy I am! Back in L.A and I just love this happy feeling. Happiness!
Stod och tittade på surfarna, samtidigt som jag borstade tänderna kl 7 imorse. Det är inte det att jag måste bo på stranden och se heta surfare varje dag, men det är i L.A jag ska vara. Det är mitt hem nu och jag mår enbart bra här! - Nästan alltid:) Sen att jag råkar ha det skit bra är ju bara ett plus:)
Ska försöka fatta mig kort idag då min fritid denna veckan är extreeeemely important!!
Så, I måndags packade vi ihop och lämnade Mammoth vid 10 tiden. Haha, I söndags på morgonen gav min värdmamma mig en kram och sa: Ah, u are just so cute! I can definitely see a smile on ur face today, thats for sure:) Awee, are u getting homesick up here, stuck in the cabin tillägger min värdpappa när han går förbi.
Va fasen är jag så dålig på att dölja det tänkte jag? Jag som trodde jag var helt normal, haha! Men så fort man inte ler 24-7 så måste ju ngt vara fel. Haha, de är väl snälla som bryr sig iaf! Ville egentligen bara tillägga, Klart jag är glad idag, vi åker ju hem imorgon, va trodde ni?:)
Jag fick ledigt från 10-3 tiden på söndagen, riktigt skönt. Huset för mig själv, sen gick jag ut och la mig och solade i snön. Fick faktiskt lite bränna där uppe, det lilla jag var ute:) Åkte upp till backen och satt hängde med familjen och massa andra familjer nån timma, sen hjälpte jag dem hela kvällen med vanliga rutiner, hade familj över etc.

Vi var hemma igår vid 3 tiden sen fick jag sluta vid 4.30 tiden. Då har man överlevt ännu en gång uppe i Mammoth. Applåd! Förhoppningsvis bara 2 gånger kvar vilket betyder 14 dagar. Puh, det är länge, men det tar vi då. Det postiva är att jag tjänade 100 dollar av de andra familjerna som var med för de tyckte jag hjälpt dem så mkt, vilket jag egentligen inte tkr men det säger min värdfamilj också att jag gör och om jag inte tar emot pengar får jag stryk från mina värdföräldrar, haha! Tog inte emot från en annan familj där uppe och när jag sa det så sa de att jag aldrig någonsin får säga nej till sånt igen. Okej, okej, haha! Gillar verkligen inte att ta emot saker, speciellt inte pengar, men antar att jag inte har ngt val längre:) Sen plus min vanliga lön och jag spenderar inget där uppe så på det viset är det riktigt gött:) Åkte till banken och satte in pengar igår så jag kan betala min miami resa etc. Tacka Mammoth för den flygbiljetten då kanske!!
Vid 19 tiden igår åkte jag till gymmet och körde ett Zumba pass. Oh my freakin gooosh, vilket pass! Seriöst, jag blev helt vild. När jag får bra musik då är det kört, haha! Bästa passet ever. Så sjukt kul, zumba med lite funky/street inslag. Ahh, jag skulle kunna shaka där i timmar. Jag log nog nonstop i 60 min.
Tyvärr fick jag ju lida för detta efter och idag. Har gammal ryggskada, eller sätesmusklen är det och när jag hoppar, springer för mkt etc rivs det upp och jag kunde knappt gå efter igår och idag var det knappast bättre. Så typiskt, men de va så grymt kul:) Är nog över imorgon!!

Har så mkt i huvudet nu att jag inte kunde somna igår även om jag var helt utmattad. Sen ringde pappa mig vid 11 tiden igår, hej va gör du? Jadu, försöker sova. Sova? Ja just det ja, tidskillnad, haha! han ville snacka lite om vår karibien cruuuise:)
Idag skjutsade jag föräldrarna till flygplatsen och nu befinner de sig på Hawaii, så nice för dem:)
Sj är jag ensam med kidsen och seriöst vilken morsa jag är. Kommer ha barnen tills söndag, men deras faster flyger in från New york imorgon natt så det är egentligen bara 2 hela dagar jag är hela ensam med kidsen, men hon vet ju inte rutiner och grejs så jag måste ändå jobba när hon är här, fast det är skönt att barnen kan gå in till henne på nätterna om de vaknar osv.
Föräldrarna tackade mig så mkt idag och sa att det är ett stort ansvar och att de verkligen uppskattar vad jag gör, för du förstår väl att det inte är normalt det du får göra?
Då menar de att jobba så mkt först mammoth, sen nu och ha barnen ensam osv. Det är ju egentligen emot reglerna men det är okej för mig. They will make it up to me:) Antar att det är en del ansvar, men efter 15 mån är det vardag måste jag ändå säga!

Kristy och Don skickade bilder från Hawaii till oss idag så då tog vi några ivkäll innan läggdags och skickade tillbaka, haha!
Här har vi den osminkade sanningen. Au pair sanningen, haha!



Okej kids? bäst att trötta ut dem innan läggdags:)


Kayla sa ikväll : Pernilla, when u are going back to sweden..can u always come back again? Please can u do that?
awwe, how cute is that? Jag lovade henne att alltid komma tillbaka:)

Nu får det var nog med skrivande!! Håll tummarna att kidsen inte väcker mig inatt.
Ta hand om er!!
XOXO Pernilla <3

Battlefield in the house.

Och däär var jag nu 3 sekunder närmare Manhattan Beach. Haha fy va tragiskt det låter! Ännu en dag i granarnas värld har nu passerat och jag ropar hej. Som grädden på moset på vistelsen här uppe, som om man inte har nog med depression här uppe så fylls depressionbägaren på när det enda roliga man har här uppe är att äta. Detta hus är matens heaven. Mat, snacks, godis,kakor, allt!! Mat överallt, instängd i ett hus med frestelser är ingen bra kombination. Att sedan den enda motion man får är att gå upp för trapporna i huset eller knäppa barnens pjäxor är väl inte heller så upplyftande. Kul att man åker hem som ett svullo efter några dagar uppe i bergen!
Oj, hur var det nu med de postiva tankarna P?  Jag resonerar lite som så att det är bäst att fläska på sig här uppe för det är ju trots allt stor risk för major earthquakes i L.A och blir man då instängd en längre tid har man lite att ta av. Ska nog ta mig en stor bagel med riktigt mkt cream cheese på till frulle imorgon, sen lite ägg, bacon etc etc...Nej fy, jag har haft break från träning i 1 månad nu, när jag kom tillbaka från Sverige var jag verkligen så otaggad på att träna, noll motivation och jag har lärt mig att vill jag inte träna, då ska jag inte det. Sen är det skillnad på lathet och att absolut inte vilja. Så jag har helt enkelt inte tränat sen jag kom hit, men nu jäklar sprätter det i kroppen. Vill springa till gymmet nu, känner bara för att kuta 2 mil. Gå på pass, m.m. Så jag behövde bara ett break, nästa vecka är det dags igen:)
Okej, vad hände med detta side track? Men träning och hälsa är en stor del i au pair livet, eller låt mig bara säga mat är en stor del av au pair livet. Tyvärr!!
Det är det jag ser fram emot mest med att flytta hem till Sverige, få ett normalt mat schema, normala rutiner. Det finns inte i au pair livet! Nu talar jag för mig själv och alla de au pairer jag känt och känner.

Nog om mat! Fick några timmars sömn här i hallen, seriöst vad har hänt med denna säng? Jag kan knappt andas och den knarrar och skriker som aldrig förr och då blir jag helt stel, vågar knappt röra mig, men inte alla som har en säng. Vaknade av Kayla som sprang in i de andra barnens rum och ropade: Good morning guys, how are u doing? i den mest pigga och gälla rösten, haha! Öronproppar in!!
Körde folket till backen i morse, tog hand om Kayla hela morgonen, sen kom en annan tjej över. Vi spelade spel, målade, lunch m.m.
Sen fick jag ett break. Tjohooo! Så underbart väder här. Soligt och inte för kallt inte för varmt. Perfekt! Gick till mammoth village och fick syn på några väldigt frestande solstolar uppradade i solen. Där blev jag fast med ipod i öronen 1 tim. Lite gratis bränna också:) Gick en sväng innan jag gick hem igen! Var ändå ute 2,5 tim faktiskt. Checkade datorn sen började jag igen.
Badade barnen, gjorde middag, bakade kakor, diskade, städade, 2 andra familjer kom över och jag tog hand om 10 barn som brottades. Seriöst trodde jag att de skulle döda varandra ett tag. Till slut pratade jag men mina v-förädrar om att överväga sätta på en film eller annan aktivitet. Min värdpappa kom fram till mig senare ikväll och berömde mig för mitt iniativ att byta aktivitet eftersom säkerhet alltid går först. Ibland låter ja barnen slå ihjäl varandra lite halvt så länge det hålls på rätt nivå men jag kände att det gick lite utför ikväll, haha!

Jaja, klockan är nu 10.25pm och jag är nydushad och färdigjobbad. Fick precis reda på att jag får ett eget rum sista natten, för en av familjerna åker hem tidigare pga att hon skadade knäet. Tråkigt att de åker måste jag säga men ett eget rum kan väl också va trevligt!

Imorgon är nog planen att alla ska chilla lite, åka lite skidor, och bara hänga lite så jag får nog lite ledigt imorgon tror jag. Inte för att jag egentligen bryr mig om ledighet så mkt här då det inte finns ett skit å göra, haha! Fast ett 10 tim pass är inget i Pernillas smak. Då sitter ja hellre ute i snön:)
Hoppas ni alla har en underbar helg!!

Vill avsluta med att tacka SARA!! Kan inte tacka dig nog för din kommentar och hur gullig du alltid är. Du förstår inte hur glad jag blir när du hör av dig, du ska bara veta! Det finns ingen, absolut ingen som förstår mig bättre än Du. Samma jobb, samma familj, samma situation och nog inte helt olika:) Så tusen tack Sara!! Var glad hela dagen efter att jag läst din kommentar, haha! Nu ska jag maila dig förresten!!


XOXO Pernilla <3

Just a little proud.

In Machmut!! Har nu avklarat ett 12 tim jobb pass utan avbrott. U just gotta love Mammoth!
Första dagen uppe i bergen har vart en händelserik sådan måste jag säga, sjukhusbesök är en av händelserna, men det kommer vi till.
Igår vaknade jag flera gånger på natten av lite halvångest och det är absolut inget jag kan göra åt saken. Jag rår tyvärr inte för kroppens handlingar. Försov mig nästan pga att snoozen stängdes av, av ngn konstig anledning men vaknade precis i tid:) Jobbade som vanligt på morgonen, sen skypade jag en snabbis med pappa om vår resa, fick även prata en stund med mamma och syrran:) Hämtade Kayla från skolan, gjorde lunch sen vid 12.30 tiden åkte Kristy, Kayla och en annan mamma och hämtade ungarna i skolan så de kunde åka till Mammoth. Det är bara mammor med deras barn denna resan, för inga pappor kunde komma, förutom min värdpappa, haha!
De alla åkte upp i en bil sen väntade jag hemma på att min värdpappa skulle komma hem så vi kunde åka. Det är bara jag som vart lite nervös över att sitta i en bil i 6 tim med min värdpappa, ngt man egentligen inte ska ägna en nervös tanke åt, men det är sådan jag är. Han är super snäll, trevlig och inget konstigt allt, men jag såg bara hela den här pinsamma tysnaden framför mig. Det är ju trots allt 6 tim av snicksnack!
Måste erkänna att det gick jättebra, snackade lite allt möjligt, lite tyst ibland, snackade lite och ja det var ju inte direkt någon nära döden upplevelse.
Vi kom upp till Mammoth igår kväll, vi la barnen, middag sen läggdags för oss alla. Hade en väldigt rolig diskussion vid middagen igår och min värdmamma sa: Pernilla, är nog den enda personen jag aldrig blivit arg på. Vi har ju ändå bott ihop i 1 år och 3 månader, det är ju en lång tid. Haha, hon är rolig hon, det är inte så att hon blir arg på folk titt som tätt hon är den mest omtänksamma, men arg det kan hon bli om det finns anledning.
Undrar dock vad jag ska göra för att hon ska bli arg på mig.
På tal om diskussioner måste flika in med en sån kul diskussion som Kayla och hennes kompis Mclean hade häromdagen. De lär sig mkt religion i skolan nu, då de går i en kristen skola, för föräldrarna vill att de ska få en spiritful uppväxt sen får de bilda sin egna uppfattning. Iaf, så här löd det:)

Mclean (5) and Kayla (5) had a discussion about Jesus.
Mclean - You can feel Jesus in your heart.
Kayla - Eh, yea, I know that.
Later that day, Kayla ask me: Pernilla, can you really feel Jesus in your tummy? He´s not in there right?
Haha, took me a while to explain that:)

Ibland har bara barn de roligaste diskussionerna och kommentarena. Varje dag är det alltid ngt som man gapskrattar åt:)
En liten parantes. Så Ni som är trogna läsare eller känner mig vet att Mammoth är lika med ångest för mig. Jag kan må dåligt i veckor innan. Nu tänkte jag så här på vägen upp att jag ska verkligen försöka göra denna resan till ngt bra. Mammoth kommer aldrig bli en favorit men det blir alltid vad man gör det till eller hur? Så jag kom hit med en positiv inställning och ihopp om en bra känsla. Hela min au pair experience känns inte som en big deal för mig längre, känns mer som att, jaha jag åkte hit och det är väl inte så speciellt och då menar jag själva prestationen, men för första gången måste jag ge mig själv beröm. Även om jag hamnat på bästa tänkbara stället så har det minsann inte vart en dans på rosor. Mina första månader här var nog bland de värsta i mitt liv på ett sätt, och även om såklart största delen och allt jag gör här, älskar jag att göra annars hade jag itne vart här, men det är även så otroligt mkt som jag gör och gjort under min tid här som jag bara haft ångest för och absolut inte velat göra. Små som stora saker!! Bara en sådan sak som att åka till Mammoth så ofta med en klump i magen och inte kunna sova dagarna innan, det tycker jag ändå är bra gjort nu när jag tänker efter. Det har nog stärkt mig väldigt mkt och förhoppningsvis kommer jag ha nytta av det framöver!!
Sen att faktiskt kunna vända tankarna och försöka tänka positivt är jag lite stolt över för det är fasen inte det lättaste. Man vill alltid, men hjärnan och magkänslan gör inte alltid som man säger! Med det sagt tänker jag utan att vara braggy ge mig själv en liten klapp på axeln, haha!
Pratade om mammoth med Kristy i veckan och hon sa att en resa hit blivit inställd och sa då: Då blir väl du glad och skrattade.  Och då svarade jag ärligt, ja lite kanske och berättade sedan att jag alltid får hemlängtan när jag är här uppe och berättade vad jag tror orsakerna är. Det hade jag aldrig sagt 1 år sedan. No way!
Hon blev jätte chockad att det var så jag kände hon trodde mer det berodde på annat orkar inte förklara allt, men de är medvetna om att jag jobbar mkt och inte har ngt liv här uppe. Och det är de själv som sagt, det skulle jag adlrig säga till dem. Men men, kändes ändå skönt att få ur sig det!!

Jag försöker verkligen tänka positivt här uppe nu, men det är bara så att jag kommer alltid må lite skit här uppe. Det enda jag tänker på är den sekunden jag är hemma elle rbara får sätta mig i bilen och åka hem. Jag räknar sekunderna här uppe, kommer alltid vara så men jag tänker fortfarande positiva tankar. Förhoppningsvis hjälper det:) Jag är nog ganska bra på att dölja mina känslor ändå:) De skulle bara veta va ja tänker, haha!

Nu måste jag komma till dagen för nu måste ja avlsuta snart. ( Hade eget rum igår natt, men nu blev jag utsckikad på sängen i soffan i vanlig ordning igen när en ny familj flyttade in ikväll. Så nu fick ja sitta i mina v-pärons rum ett tag för att få lite ensamhet. Sitter på golvet så min röv har somnat, haha )
Började 8.45 imorse efter en dålig sömn pga altutuden, man vaknar och har svårt att andas, men det brukar bara va första natten. Tog hand om Kayla och Parker på morgonen, gjorde lunch, tog på all utrustning och körde upp dem till backen. Idag frågade de om jag ville åka skidor, jag kunde låna av dem och bara köpa ett halvdagars pass. Jag har åkt mycket skidor genom åren men var ändå ett par år sedan nu så va lite nervös att testa och hade inte riktigt motivationen. Bestämde mig nog för att inte åka ut ändå, men när jag kom upp där var det en annan situation. En av mammorna ( goaste morsan btw ) hade trillat och gjort illa knäet och sen svimmat på köpet så hon låg i en ambulans när ja kom dit. Kristy sa att hon skulle tvingat mig att åka och då hade jag nog gjort det faktiskt, men då var jag tvungen att åka hem och ta hand om mammans barn medans hon åkte till akuten. Min värdfamilj åkte ut och åkte skidor eftersom mina barn inte fått åka än den dagen.
Tog hand om kidsen sen fick jag åka till akuten och hämta Kari ( Mamma erkänn du trodde det var jag som fick besöka sjukhus? haha ) Gillar lite spänning i au pair livet, försökte hitta akuten utan gps, fick fråga mig fram, sen ringa och fråga efter patienten tills de släppte in mig och där låg de på sängarna, så otroligt amerikanskt. Större delen var i skidkläder, haha!
Visade sig att hon inte va klar än så vi åkte hem och sen dit igen och hämtade upp henne, åkte och hämtade ut hennes medicin och sen hem.
Hemma 1 tim, sen åkte vi alla över till ett annat hus och herre min skapare dessa hus. Tänkt att alla som har dessa slott här uppe har ett annat lika stort hemma också. Vårt hus här är skit stort men inte ngt speciellt kanske, eller har jag vant mig. beror på vad man jämför med. De är ju inget svenskt fjällen hus direkt, haha!
Iaf, detta huset var nybyggt och hela huset var í timmer, jag gillar egentligen inte den stilen men detta var så snyggt att jag int vet vad. INTE en cm som inte var välplanerad. Precis allt och som tagen ur en arkitekt tidning. Helt galet, kan inte ens beskirva. Minst 10 toaletter säkert, haha! Det bästa av allt är att alla familjer jag beöskt som bor i dessa galna hus är bara de snällaste personerna. Så otroligt gästvänliga och så jordnära! De gillar vi:)
Ingen är avundsjuk på varandra, har man ett finare hus ja då säger man det. Vi svenskar har allt lära!!!

Väl hemma ikväll blev det lite middag, den andra familjen kom som sagt, kl är nu 10pm och jag är skit trött, men eftersom man sover i sk hallen så kan man inte sova förrän huset är släckt och tyst. Nej det är inte synd om mig, men man har ju haft bättre förutsättningar:)
Nu ska jag ladda inför morgondagen, när den dagen är över då är det nästan sista dagen för på måndag åker vi hem och då väntas 1 vecka av 24-7 jobb, nästan iaf. Föräldrarna åker till Hawaii och jag kidsen och fastern som flyger in från NY ska hänga! Riktigt nice:)
Hoppas ni alla har en underbar helg, jag saknar er alla way toooo much<3

XOXO Pernilla <3

Countdown.

Härliga sovmorgon tänkte jag när jag släckte lampan runt 23.30 tiden igår kväll. Så där 7 tim senare vaknar man upp av ett borrande så påtagligt att det lika väl kunde sitta en skruvdragare i örat på mig. Alla dessa ombyggnationer runt om i denna stad. Det prickar ju aldrig fel att det är grannarna som är i full gång heller. Varje morgon tidigt, tidigt börjar de med något slags borrande och verkar inte alls ha någon tanke på potentiella morgonsovare. Vad hårt livet kan vara ibland!
Försökte sussa om lite, men skakades till 2 tim senare av en jordbävning, haha! Ingen sovmorgon här inte. Lika bra att gå upp vid 9 då, här blir det inget sovandes.
Mötte min värdmamma nere i köket vid 11 tiden och hon ropade och frågade om jag var okej. Eh, ja vadå? Då hade min värdpappa sagt till henne att hon måste kolla så jag mådde bra efter jordbävningen, haha! Han är för rolig ibland, det bara skakade lite, det var inte så att hela huset vändes upp och ner. Min värdmamma hade sagt till honom att jag är van´nu:) Mkt riktigt!! De är så söta som bryr sig, ikväll fick jag en spontan kram av min värdpappa som undrade hur jag mådde om jag längtade hem mkt nu osv. Stod och pratade en stund med mina v-föräldrar om allt möjligt och min värdmamma säger att jag måste bli proffesionell organiserare i framtiden, haha! Hon bara, nej men seriöst du kan tjäna riktiga pengar på det. ( Ja för det är så många som lägger pengar på en organiserare där jag bor, haha ) Får nog flytta till L.A inom den branschen.

I söndags var jag ute och åt med Nicole, Mona, Maureen och Isabella. Eller först åt jag Brunch med N,M och M på vårt favvo ställe KoffeeKart:) En sväng på Target där vi racade i vagnarna, väldigt roande faktiskt:D
Jag jobbade lite mer, gick ner med kidsen till beachen i ett par timmar där en annan pappa var där med hans barn. På kvällen åkte vi till en Sushi restaurang och käkade, verkligen hur kul som heslt. Speciellt kul är det att det är jag från Sverige, en från norge, en tysk, en från frankrike och en från brasilien:) En riktigt mix, men så kul!! Sen blev det vidare för att fylla hålen i magen till vårt älskade Menchies, frozen yogurt och tro mig, jag har inte ätit FY på månader faktiskt!! Man har ju klippkort där så jag fick min gratis, haha! Sen var det dags för det värsta av allt. Avsked!! Finns det ngt värre? Svar nej, det värsta är också att man aldrig blir bättre på dem.
Usch, man har gått igenom så mkt tillsammans och sen bara skiljs man åt och man vet inte när man kommer ses igen! Mitt år hade definitivt inte vart detsamma utan Nicole och Mona. Jag önskar dem all lycka i framtiden och hoppas vi ses snart igen!!

Igår, måndag var min lediga dag denna veckan. Började med en skype med min kära Alexandra och nu är det spikat. Den 25 april drar jag till HAWAII!!! Yeeey, vi ska bara njuta, resa runt ön, utforska, surfa, chilla och ha det allmänt riktigt skit gött och jag ska väl fira att jag klarat 18 månader som au pair:) Där är vi 1 vecka tills aleex måste va ute ur landet, jag åker tillbaka till L.A och åker tillbaka till Sverige ett par dagar efter. Är nog hemma i Sverige senast den 6e maj skulle jag tro.
Efter det gick jag ut och la mig på vår uteplats och göttade mig i solen. Härligt att man kan bli lite halvröd en vinterdag i L.A:) Halvslumrade lite och skrev även CV faktiskt.
Tänkte åka på ett Zumba pass senare på dagen men fick näsblod igen som inte ville ge sig så jag hoppade träningen igår igen. Kommer visst aldrig igång. Är inte ett skit sugen på träning just nu, men när ja väl kommit igång igen blir det alltid bra!
Åkte ut en sväng och checkade in lite butiker i MB, sen tittade jag Bachelor hela kvällen, skrev CV m.m. Hade en allmänt slapp dag.
Idag har jag jobbat 7 tim, tvättat lite och städat, det är allt jag ägnat mig åt en tisdag som denna.

Just nu ligger jag här med ångest och en klump i magen. Hur mkt jag än älskar detta stället och min värdfamilj så räknar jag lite dagarna just nu till hemfärd. Tyvärr är det så. Ångrar absolut inte att jag förlängde men jag börjar bli klar att åka hem nu känner jag. Just för att få en ny utmaning. Jag kan göra allt i sömnen här och jag nöjer mig inte med det, vilket säkert kan vara både positivt och negativt.
Hursomhelst allt grundar sig i Mammoth tror jag. Ångest bara ja tänker på det, inget ord i världen kan beskriva min känsla till det stället. Vi ska dit på torsdag och jag vill bara rymma NU.
Sen att jag ska åka upp tsm med min värdpappa i 6 tim gör väl inte saken mkt roligare. Okej jag ska förklara hur jag känner. När jag vaknar upp den morgonen vi ska till Mammoth, skriker hela mitt huvud NEJ och jag har gråten i halsen precis hela tiden. Detta är en sån sak jag INTE kommer se tillbaka på och tänka, de va ju ganska kul ändå. NO, kommer aldrig att hända!
Men det är bara att stå ut och se det lilla positiva i det hela vad de nu kan vara! Det finns alltid värre saker det är väl mitt motto i guess.

Slut på klagandet!! Imorgon kan de borra bäst de vill för ja ska ändå upp kl 7, haha. Sen blir det jobb i 8,5 tim.
Hoppas allt är bra med er! Förlåt för lite dålig uppdatering, men bloggtarmen har gått av för tillfället. Får kanske tillbaka suget snart igen!

Tack till er alla som fortsätter läsa! Ni är bäst! Det är för ER jag fortsätter!

XOXO Pernilla <3

Destination Sweden.

I AM ALIVE and I am so sorry that I made you doubt it!!! Där satte jag rekord för blogghistoriens längsta break. Jag har som det så fint heter haft tjänstledigt i 2,5 vecka och eftersom jag anser detta skrivande som mitt andra jobb så har jag alltså vart tjänstledig bloggerska i 3 veckor, men är nu tillbaka i matchen igen.
Allvarligt talat, så har jag fruktansvärt dåligt samvete och ber verkligen om ursäkt till alla er som tålmodigt klickat er in på min blogg i 3 veckor i hopp om uppdatering. Äkta läsare som fortfarande inte tröttnat:) Ber återigen om ursäkt och hoppas ni förlåter mig.

Det kommer bli helt omöjligt att uppdatera om allt jag vart med om de senaste 3 veckorna. Det har vart bland de 3 märkligaste,bästa,värsta,jobbigaste,roligaste veckorna i mitt liv. Ska försöka sammanfatta i stora drag!
Den 19 december 2010 satte jag mig på planet från L.A - Atlanta, nervös, förväntansfull, spänd och allt i ett. Just då var jag mest spänd över att min flygresa skulle gå som planerad då jag hade en ambassad intervju 3 tim efter mitt flyg anlänt i Sthlm. Allt gick som det skulle till Atlanta, där mitt första stopp ägde rum och där sprack min plan. Flyget till Paris var försenat 1 tim och redan då visste jag att min ambassad tid blev tight om tid. Hoppades fortfarande på det bästa, men eftersom jag hade ca 1 tim att byta plan i Paris började mina positiva tankar sakta tyna bort. Efter många om och men lyfte planet från Atlanta och resan som skulle ta 8 tim tog istället 11 pga snöoväder i Paris. Vi kunde inte landa i Paris, så vi fick gå ner i Nice i ca 2 min innan vi lyfte mot Paris igen, så uppe i planet i roliga 11 tim och där sprack min plan om ett flyg hem till Sthlm och en ambassad tid.
Väl framme i Paris var det värre än jag trodde. KAOS KAOS OCH ÅTER KAOS. Folk överallt, gråtandes, skrikandes, sovandes och allmänt ur kontroll. Jag var så fokuserad på att ta mig till mitt flygbolag för att få snabbaste flighten hem, men hoppet om hjälp från fransmän kunde man glömma direkt. Seriöst, otrevligaste och mest okunnigaste folket jag träffat. Dessutom otroligt ovetande om vad serviceinriktad är. Skäms på dem!
Ställde mig i en kö där jag INTE var ensam. Kön rörde sig 3 meter på 2 tim, det är inget skämt och efter de 2 timmarna började folk tränga sig och kön bildades en stor folksamling och 2 tim köande var förgäves.
Samtidigt som detta hände hade jag kontakt med mina föräldrar som redan satt på Arlanda och väntade på mig, de försökte kolla flyg i Sverige och hjälpte till så gott de gick. Jag landade i Paris vid 11 tiden på morgonen och när jag började inse att jag kanske inte ens kom hem den dagen brast allt. Usch jag storlipade om och om igen. Ambassadtid kunde jag glömma men framförallt jag ville bara HEM. Efter 14 månader borta, ska jag va hemma i 2 veckor och jag är fast i Paris. Det var inte det mest optimala som kunde hända. Pappa hittade en flight kl 4 samma dag, trängde mig framför alla och frågade om flighten och han sa att ja skulle kuta till en annan terminal, tog buss till terminalen och 10 min innan avgång står inte ens flughten på tv monitorn så ja hade ingen gate att gå till och ja missade planet men det finns ingen chans att det fanns plats på de planet iaf.
Då var det bara en sak att göra. Ställa sig i kö igen, för att få sin biljett ombokad.
Jag tycker seriöst synd om mig själv nu, jag var trött, hade inte ätit på 12 tim när jag köat klart och de va inte kul. Kön var 3 meter bred och så lång och den sträckte sig genom halva terminalen. Kan inte uppskatta, men flera, flera hundra meter lång var äckel kön och där stod jag i 6 tim. 6 tim utan att sitta ner 1 sekund ( förutom på huk ) Jag kunde inte gå ifrån och äta för jag kunde inte gå ifrån kön och jag kunde inte gå på toa. Får panik bara ja tänker på det. Jag bad min granne i kön vakta min väska 2 gånger så ja kunde kolla på Tvn om några mer Sverige plan kommit upp. När man kollade på Tvn var det som att få ett skott i pannan då det stod stort med röd text CANCELLED på i stort sett ALLA plan. Man fick ju inte direkt stora hopp om framtiden.
Sen att situationen såg precis likadan ut i London, Bryssel, Frankfurt var väl inte heller lovande. Efter 6 tim var jag framme och en del visste inte ens om de kom hem till jul och den tanken fick mig att lipa ännu mer. Jag fick en flight dagen efter, tisdag kl 21 på kvällen och att höra henne ´säga att jag inte ens kan va säker på att det flyget kommer lyfta va ju sådär spännande. Nu kanske det låter som jag försöker dramatisera denna berättelsen men jag överdriver inte ett dugg ska ni veta.
kl var då 9 på kvällen i Paris och jag hade köat i totalt 8-9 tim. Ringde mamma och pappa och lipade så jag knappt fick fram ett ord, haha! Min stackars familj fick ta in på hotell i Sthlm och vänta där tills ja kom fram, vilket kunde bli all från 1-5 dagar kanske. Efter lite lugnade samtal, ringde min kära vän aleex och ja fick mig några väl behövda och goa garv:)
Gick och käkade och sen var det väl bara att hitta en sovplats på den otroligt mysiga flygplatsen. USch, den var sååå omysig, kunde inte vart värre. Vissa kan va mysiga, men den var bara svinkall och äcklig. Satte mig på en stol och försökte sova, efter ett tag fick man lyxigt nog ett liggunderlag:) Sedan också en filt. Sjutk lyxigt!! Fick mig ett par timmars sömn, såg på morgonen att första planet till sthlm var inställt. Härliga morgon tänkte jag! Men det var 10 tim kvar till mitt plan gick så jag hade bra vibbar om min framtid:) Gick runt lite, låg lite på golvet, läste tidning, åt lunch...där jag träffade en svensk tjej som pluggade i USA faktiskt och skulle hem till Sthlm, så vi lunchade ihop riktigt trevligt:)
Well, det närmade sig och mitt plan skulle gå och när jag skulle kolla på tvn var jag så nervös att jag knappt kunde stå, tänk så stod det cancelled?
Det stod on time, som sedan ändrades till delayed, men det blev ca 1 tim försenat och jag kom på planet hem till Sthlm. Men jag vågade inte hoppas på ngt förrän planet lyfte. Landade i Sthlm kl 12 på natten till onsdagen och när jag bara ville träffa min familj och var helt slut fick jag stå i kö i 1 tim mitt i natten för att min väska inte kommit fram. Familjen stod på andra sidan väggen och där fick jag stå i kö. Jag var så trött på att köa just då att det bara kröp i kroppen. Sen att min väska inte kom gjorde inte saken bättre, alla julklappar, alla kläder, ALLT jag hade inte ett skit att ha på mig, men jag valde att fokusera på det positiva som faktiskt var att jag fick komma hem innan jul. Vissa fick faktiskt spendera jul på en flygplats, så jag var lycklgit lottad även om jag förlorade 3 dagar med nära och kära.
Dörrarna öppnades och där stod mamma, pappa och min ena syster med finaste skylten i trä, format som ett stort hjärta som de dekorerat:) Tårarna kom och det blev ett stort kramkalas!!!!! Känslan var helt obeskrivlig!!!
LYCKA, enbart lycka!!
Vi kilade till hotellet i Sthlm, sov 4 tim, sen åkte vi till ambassaden där vi hade turen att få en ny tid:) Jag fick mitt nya visum och vi körde hem till Jönköping!!
Ja det var min hemresa i stora drag, inte riktigt som planerad, men hem kom man:)

Väl hemma i Habo på onsdagskvällen fick jag den största överraskningen någonsin. Där stod mina kompisar Alexandra och Anna och väntade i kylan. Jag förväntade mig inte en kotte och där stod de och sköt serpentingrejer, haha! Det sjuka är att det skulle stått över 10 personer utanför mitt hus på¨måndagen då jag skulle kommit hem, men sen blev jag försenad och aleex har messat med min mamma och blivit uppdaterad, sen jobbade hela bunten när jag väl kom hem, men de är galna. Att de ens planerade att stå där gör mig så glad så det finns inte!!!! Världens bästa vänner!!! Nästan alla mina vänner kom förbi när de slutat jobba senare på kvällen eller dagen därpå, åh har aldrig blivit så här glad så många gånger om under så kort tid som dessa veckor:)
Sen när jag väl gick in i huset var det dags för livets återförening. Att få träffa min syster efter 15 månader och hennes baby girl Joline som jag aldrig träffat.
Jag kan aldrig beskriva den känslan att få träffa och krama om dem båda. Helt otroligt!! Så overkligt, samtidigt som det kändes exakt som för 15 månader sedan, bara lite bättre:)

Jag har vart lite rädd för att komma hem på ett sätt, för man vet inte hur allt skulle kännas efter 14 månader, jag visste att jag skulle älska att komma hem och träffa alla, men man kan ändå inte förutse hur allt ska kännas. Men, till min stora förvåning kändes det sjukt bra!! Allt var som förväntat precis som vanligt, förutom att ICA bytt skjortor ungefär, haha, men åh jag älskar Sverige. Jag har underskattat det, tom nu under vintern gillar jag det:) Heja sverige!!
Jag kan sitta här och skriva i 2 veckor i streck och ändå inte bli klar, men får nog inte mer tjänstledigt nu, haha!
Julen var helt underbar, kunde inte bli bättre. UNDERBAR!! Min värdfamilj har vart så söta, de har mailat mig varje dag, skickat bilder och videor på barnen och på juldagen mailade de och frågade om jag ville skypa, haha! Jaha, då har man vart borta i några dagar, men visst:)
Så innan jag gick ut och partade så skypade jag med sötisarna och då hade de precis öppnat julklappar och satt där i sina pyjamaser:)
Sen var det dags för mig att gå ut på den omtalade juldagen. Sjukt kul:) Träffade alla mina gamla killkompisar andra kompisar och det var bara den bästa kvällen helt enkelt!!! Just det, min väska kom kl 23 dagen innan julafton så jag fick alla mina grejer. Bästa juklappen:) Satt och slog in julklappar kl 1.30 på natten sen, haha!

Sen har jag umgåtts med familj, vänner, släkt, haft tjejkvällar, min underbara syster tog med mig och min andra syster på spa ändå, helt underbart, myskvällar med familjen, fikat med vänner m.m. m.m. m.m.
Dags för nyår och den blev inte riktigt som planerat, men under hela dagen mådde jag lite halvbra, men brydde mig inte så mkt om det, sen hoppade jag i nyårklänningen och började må ännu sämre och började bli dålig i magen må ännu mer illa, frysa etc. Jag vägrade sitta hemma på nyår. Min syster var sjuk och hon skulle fira nyår själv hemma stackarn, men jag hade längtat efter denna nyår i 2 år typ så jag SKA fira nyår tänkte jag. Tog ipren och magtabletter och pallrade mig iväg. Lagade mat med mina 2 tjejkompisar, sen åkte vi till en nyårsfest, ,med alla mina killkompisar från högstadiet, lite annat folk och sen tjejkompisar, inte alla tyvärr då vi firade på olika håll i år. En nykter nyår för mig då jag inte var frisk, och de va jag nog ensam om, haha men jag hade verkligen en skit bra nyår trots omständigheterna. Min önskan var att fira med mina vänner och det fick jag göra:)
Dagen efter fikade jag med en kompis i Jkpg och mådde hyfsat bra, men på kvällen blev jag sämre och var uppe hela natten i feber och illamående. Låg i en fotölj i typ 12 tim och försökte tvinga i mig skorpor ungefär. Just då blev jag bara så ledsen över att behöva spendera mina sista dagar i en säng, när allt jag ville vara att umgås med vänne roch familj, men det kunde alltid vart värre det är så man får tänka. Skulle haft 28 personer på fika den dagen, men fick ringa återbud till alla så himla tråkigt:(
Blev lite bättre dagen efter, men även den spenderades hemma. Sen var det tisdag och min sista dag i sverige:( Åkte runt och sa hej då till mormor, morfar, farmor, hälsade på lite annat folk, åt middag med familjen, alla tjejerna kom förbi och sa hej då på kvällen. Kan inte släppa hur underbara vänner jag har! TACK alla igen:)
Ja, sen var det dags att försöka få sömn innan man skulle upp kl 3 på natten. Kunde verkligen inte sova, så jag fick ca 1 tim sömn den natten, inte så smart, men va gör man!
Kan säga att jag hade sådan ångest när jag skulle åka tillbaka till L.A, de var hemskt. Avskeden var mycket värre denna gången och jag ville bara stanna i Sverige. Inte ens en liten del av mig ville tillbaka, mest av allt tror jag min ångest över att åka till Mammoth vägde tungt, men usch ville inte tillbaka. Samtidigt visste jag att jag gjort rätt i att förlänga och att det blir som vanligt när man kommer tillbaka igen, men kul va de inte.
Familjen skjutsade mig till Landvetter, fick bli ett snabbt avsked innan man började lipa igen, haha!
Mamma- Ne, åk nu så du kan komma hem någon gång, haha! Förlåt mamma, jag lovar att komma hem snart:)
Flög från Gbg-Bryssel, men GBG planet blev 1 tim försenat. Spännande för då missade jag ju självklart planet i Bryssel till Atlanta, haha! Jag satt och garvade när jag hörde det. Vad händer med mina flyg?
Fick besöka massa olika flygbolag och mecka för att få en ny flight, men som tur var fixade de en flight redan 2 tim senare:)
( en parantes, min engelska blev skit kass på 2 veckor. PANIK. Hur blir det så? Direkt när jag började snacka hörde jag hur jag lät som en riktig Svenne. Buhh, vad hände med accenten som man kämpat med i 14 månader? Som bortblåst. Tog någon dag sen kom man in in det men ändå. Fy! )

Fick flyga till Washington D.C istället och där gick bytet fint, resan hem till L.A gick ganska drygt fick även sitta på toan ett tag med forsande näsblod, haha!
Väl framme i L.A var då inte min väska med. Men jag var ju inte förvånad.
Tog en taxi hem mot The Strand. Träffade inte familjen förrän morgonen därpå och åh vad söta de är. Parker kramade mig och hoppade upp ur sängen och sa hur mkt han saknat mig, sen vaknar Kayla och jag trodde aldrig hon skulle släppa mig:) Tror Kayla kramat mig 100 gånger på 2 dagar nu. Söta ungar! Min värdfamilj är så underbar, vet inte vad jag ska ta mig till. De säger varje dag hur mkt de saknat mig och de sa att de första dagarna sa de alla fyra hur tomt det var i huset och att det inte var som vanligt. Min värdpappa var så söt och sa:
- Det är inte det att va bara saknar din hjälp, barnen har vart jätte duktiga.  Vi saknar DIG, att bara ha dig i huset och häromkring. ahhh:) Sen pratade vi om min sista månad att ja kanske jobbar 1 vecka utöver mitt år och grejer och då sa de att : Pernilla, du vet att du får stanna precis hur länge du vill i detta hus och du är alltid välkommen till oss. Kom hit och hälsa på precis när du vill, utan att jobba. Sen att de vill att ja ska komma tillbaka om 2 månader igen och jobba är ju en annan sak, haha! De planerar redan massa resor där de vill flyga dit mig så ja kan va med dem och både jobba och umgås:)
Jag har alltid trott att de bara saknar min hjälp när ja är borta, men de kanske saknar mig lite också:) Hur fick jag en sådan bra familj?
Vi åt familje middag igår, vilket händer 1 gång per år, haha! Så himla mysigt och tänk att de fortfarande är världens gulligaste efter 15 månader, haha!

Iaf, när jag anlände i L.A sov jag hyfsat den natten, vaknade, svettades och frös m.m. Min värdmamma var bortrest tors-fre så jag började med att jobba 11 tim första dagen. Hej jetlaged! Somnade 8.45 på torsdagskvällen, vaknade vid 3, somnade om, sen var ja vaken från 5-7 då jag började jobba igen och även fredagen jobbade jag 10 tim. Ända sedan innan resan hem till sverige har livet gått i ett. Hemma hann jag inte hämta andan en enda dag, sen blev jag sjuk, jetlaged, jobbade 22 tim på 2 dagar, lite galet så igår satt jag och lekte med Kayla och det började forsa näsblod igen. och då menar jag forsade, haha! Började skaka, svettas och allmänt konstig. Stod där och försökte ta mig samman medans Kayla sjöng en Bloody nose song som hon hittade på, haha! Som tur var kom Kristy hem tidigare så jag fick lägga mig ner i 30 min och till slut slutade det. Tror bara jag var väldigt trött!!
Somnade 9.30 igår, vaknade 2 gånger inatt, somnade oss och vaknade igen av skrikande ungar utanför dörren. Fick mig ändå en bra nattsömn tycker jag allt, så jag är snart in i rytmen igen. Skypade med päronen i morse, alltid lika kul:) Hela familjen kom in och sa hej, haha! Familjerna sa hej till varandra rättare sagt!!
Åkte till Target efter, tog en nap i eftermiddags, var bara tvungen även om jag inte borde gjort det. Började jobba vid 4 och nu har familjen party här, men ska snart dra vidare. De har ett party då man börjar hos en, går vidare till en annan och avslutar hos någon annan, haha! Galna.

Well, det är skönt att kunna hoppa i flip flop och ta på solbrillor igen iaf och jag är snart inne i vardagen igen och snart är jag hemma i Sverige. Kommer gå läskigt fort faktiskt!
Jag ringde Cultural Care igår för jag var tvungen att bestämma min resa hem innan igår, men jag har inte alls bestämt än och 3,5 mån i förväg verkar tidigt, men det behövde jag göra. Så jag ska betala 50 dollar avgift för att få längre tid på mig, för ja kan inte bara ta en stad och utresdatum.
Ska skypa med Aleex på måndag så vi kan planera vår resa, men det lutar åt att jag flyger hem i början av maj mellan 2-5 tror jag.
En annan glad nyhet är att jag och pappa ska på kryssning i karibien i mars:) Yeeeeeeey!!!! mamma vill inte åka båt så jag och pappa kör en cruise. JA TACK! Blir nog Miami 1 dag, sen Bahamas och Mexico lutar det åt. Jag är mest spänd på båten typ, haha! Fatta att man kan surfa i fake vågor inne på båten:)

Ja det är mkt på g ändå. Ska signa upp för klasser snarast, åker till skit mammoth nästa vecka, mina tjejer åker hem nästa vecka:(:(
Imorgon kl 7.30am ska jag ta med mig Parker och köra 1 tim ner  till Orange County och kolla på hans pappas Karate tävling, sen får jag lite tid där, ska nog kanske ta ett besök på kära Fashion Island:) Men bara titta. Måste spara pengar till kommande resor. Får se hur det blir med det:)

Måste visa sötaste mailet jag fick av familjen när jag var hemma.
Happy New Year!! I hope u are feeling better!! Last night Parker said, "I've missed Pernilla while she's been gone up until now, but Mom now I REALLY miss her!" it kind of hit him hard last night. And of course, your little sister, Kayla, terribly misses you...like all of us.
Our last day of skiing today and then we drive home tomorrow. Enjoy your last few days and we can't wait to have you "home" to your second home (or home away from home).
Lots of Love to You and Your Family.
Värmer i hjärtat får jag ändå säga!!!:)

Återigen, förlåt för terrible update. shame on me!!
Hoppas ni har förståelse över att jag prioriterat nära och kära framför dator! Vill också tacka min svenska familj, mina vänner och alla där hemma som gjorde mina 2 veckor till de absolut bästa tänkbara någonsin!! Även om jag har 2 hem nu, kommer hem alltid vara där ni är<3
Hoppas ni alla haft en greeeat start på 2011. Det här kommer bli ett grymt år:)

Lite pics från Svedala.

Jag och Tomten. En tomte som även "tatuerat" in My family på armen för att göra narr av dottern Pernillas tattoo, haha!


Saknar och älskar denna tjej ngt enormt. Joline<3


NYÅR!! Undra hur jag ser ut när jag INTE är nykter, haha!


Lots of love.
XOXO Pernilla <3
RSS 2.0