23:32

Yeahh.. I´m almost done:)
I stort sett klar med hela SI ansökan, bara 2 referenser kvar som jag ska fixa i morgon..ska även skicka kopia på pass, körkort, betyg, det gamla vanliga..haha, som jag kopierat idag! Ja känner på mig att det kommer gå vägen här..av någon anledning:) Fick broschyrer av SI idag också och de känns väldigt tryggt med dem också!!
Alltså vilken hjälp man får av SI har säkert mejlat 10 mejl fram och tillbaka med Therese från SI som gett synpunkter och hjälpt mig göra bilder större och synligare m.m. Snabbt och enkelt är det! De gillar vi :)

Har tänkt på en sak som jag och mamma diskuterade häromdagen.. Ska någon av er köpa en ny resväska till USA?
Man har ju flera hemma, men borde man inte köpa en stor och bra? Eller ni kanske redan har en stor och bra..haha!
Men hur stor, ska ni ha en eller flera? Man kommer ju få övervikt på vägen hem sen ändå, och man kommer ju bli tvungen till att köpa en extra väska hem..Tror jag kommer behöva 1 extra stor till alla skor på hemvägen:) Finns det något bättre än skor? Nej, tror inte det..:)

Det här blir allt i alla inlägg här, men glömde skriva att jag fick svar från CC där hon bla svarade på min fråga:
- Varför många blir placerade i CA , även om de inte önskat det, trots konkurrensen? ( tro inte att jag inte tycker ni som inte önskat CA borde få de, så är det inte, är super glad för er skull)
Svaret blev:
- En del familjer i CA vill inte ha au pairer som önskat CA för de vill veta säker att au pairen kommer för familjens skull och inte för att det är en behagligt klimat, och är man öppen för hela USA ingår ju även CA. Det blev svaret, och visst jag kan förstå familjerna till en viss del, men man är väl lite dum om man tackar JA till en familj bara för platsen skull. Men men, nu vet ni anledningen iaf:)

Ha de bra,
Pernilla <3

XOXO Pernilla <3

skrivkramp..

God natt..eller va ska man säga?!
Tack till och börja med för kommentarer om videon och andra också såklart:) Lyckades av någon anledning mecka med videon så jag kunde ladda upp den..så nu var den klar:) Ringde SI idag efter att fått ett super bra mejl..och vi bestämde att jag skulle göra ansökan så fort som möjligt så skulle hon även boka om mig på en intervju så fort som möjligt..Så idag efter jobbet bestämde jag mig för att göra klart hela ansökan ( den görs online) om det så skulle ske inatt..och ja se där, kl är nu 01:17 och här sitter jag och försöker hålla mig vaken med solroskärnor typ..haha! Innan iaf;)
Jag har iaf gjort klart så mycket som det gick att göra av ansökan och nu ska kontoret kolla igenom, sen höra av sig och efter det ska jag fylla i det sista som är alla barntimmar och sånt.
Can´t believe I´m doing this..seriöst, men nu jäklar ska jag ha en match, CC eller SI nu kvittar det nog!!

Ska nog inte dra ut på det här mer för jag börjar bli trött..I morgon trots det underbara vädret ska jag åka runt till några referenser och be dem skriva om till de nya papprena som skiljer sig något. Sen blir det jobb till 21.30. (jobbar på ICA för er som inte vet). Måste ha klart hela ansökan innan fredag..Det är mitt mål, och så får det bli:)
Fast nej nu kom ja på att intervjun kommer dröja...Just det, men vem vet jag kanske kan få en intervju jättefort:)

Sjukt ändå, jag har gjort en hel ansökan på en kväll, okej att jag kunde kolla lite på den gamla men ändå. Jag satt ett helt jullov med ansökan och collage när jag skulle skicka till CC..Men jag håller med mamma: Man har aldrig gjort något i onödan, man lär sig alltid något. Det är ju sant..haha!

Ne..sov dags!
Kram på er alla!
Pernilla <3

XOXO Pernilla <3

What the h***....??

Piiiisssss video!!! Den går inte ladda upp..någon annan som haft samma problem? Jag har gjort en video i Windows Movie Maker, och den är inte längre än 3 min! Den ligger som en vanlig film fil, som jag bara klickade på och sen ladda upp..då kommer det upp en liten ruta där det står : IO ERROR och typ ett streck som ser ut som den ska laddas..men det gör den inte...
Ahh..Det måste funka!!
HEEELP!!
XOXO Pernilla <3

Gym?

Nu känns det väldigt bra måste ja säga..tack vare er:) SI verkar väldigt bra enligt er..och nu har jag slutat vänta på match från CC..vem vet, de kanske kommer när man minst anar det..men under tiden ska jag gå med i SI..Så i morgon ska jag skynda mig hem på min rast och ringa lite samtal till SI och kanske CC! Nu är jag taggad!!
JAG VILL ÅKA I DAG!!! Har legat på beachen med en polare idag och snackat USA länge, eftersom båda vi varit där innan..åh, galet vad jag vill dit:)

Till en annan sak...Ja skulle aldrig nämnt videon i går..haha! Nej, jag vill inte lägga ut videon, så kul ska vi definitvt inte ha:D Sorry..men ja kan lova att jag lägger upp den någon gång, när jag lyckats smälta allt lite:) Just nu kan jag knappt se den själv!! Hahah..Om ett tag finns den här..men inte just nu:)

Hänger på Amiras linje att vi inte vill bli några fat ass,rulla hem och tvingas beställa extra utrymme på planet hem från USA. Nej, det går jag inte med på..Ska vi öppna ett gym? Så öppnar alla ett i sin egen stad..där vi säljer svensk mat också...
Ne, men seriöst, vi är där för ett år, klart vi måste uppleva en annan kultur och inte tänka så mycket...
Motionera och bra mat (om det finns)..Sen klarar vi oss:) We can do this!!

Nu ska jag ladda upp videon på min profil!
Lycka till allihop:)
Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

You`re the best!!

NI ÄR BARA SÅ UNDERBARA!!! Vet inte hur ja ska tacka er för era kommentarer och vilka svar jag får:) Hade varit helt borta om jag inte fått all viktig information av er..Ni är bäst:)
Idag har jag faktiskt gjort en prelim ansökan hos SKandinaviska I, jag mejlade med dem som jag skrev, och fick då lämna mina uppgifter till så de kan skicka broschyrer och sånt, men jag anmälde mig också:) Fast jag skrev att jag redan varit i kontakt med dem, så de inte tror jag är senil eller något:)
Min plan är nu att, se hur allt går till hos SI, och om det inte är ett jätte jobb så tänker jag gå med i SI också..så får ja se vad som händer:) Hoppas ja får alla papper och info snabbt nu, så jag kan fixa allt nästa vecka..
Vad jag har förstått verkar det billigare att åka med SI också, kan det stämma? Inte fel i så fall:)
Ena halvan av mig vill verkligen åka med CC för det känns så tryggt..men SI är säkert också bra..nog bara för att man hört mer om CC..

Idag har jag även gjort klart min video som jag ska lägga upp på min profil hos CC, och även hos SI om det blir så..De va seriöst as kul..haha! Man kan ju inte annat än att garva åt sig själv:) Har ni inte gjort det, så gör det!! Absolut inte så farligt som jag trodde..Kom ihåg, vi au pairer är ju modiga!!

En annan trevlig sak är att jag fick ett vääldigt långt svar från henne jag mejlade angående kontakter i USA..och hon var ju bara utbytesstudent där, men hon gav mig ändå 2 adresser till 2 st olika familjer i Kalifornien, som hon sa var super gulliga..och om ngt skulle inträffa eller om jag vill bo där skulle jag säkerligen få det..Så gulligt av henne:) Alltid skönt med kontakter..de kan säkert bli användbara:) Så, tusen tack Therese!!

Har fått en tid för hälsoundersökning på torsdag..Tycker ni ja borde ta den? Kanske kan fylla i både CC och SI papper om jag hinner få det av dem..det borde väl funka?

Idag är en dag då jag vill åka till USA i morgon, kan knappt sova längre..så taggad!! Fast det kan vända fort..Ni vet nog..hehe!

Nu måste jag få tankarna på annat för en stund, så ikväll blir det tacos, glass och bio ( the proposal) kan nog va bra:D

Trevlig lördag på er alla!!
Tack,tack,tack igen..Ni e bäst:)
Pernilla<3
XOXO Pernilla <3

Tålamod - En au pairs bästa vän..

Beslutsångest....Igår, var jag mindre nöjd över min USA situation, och va gör man då? Antingen gör man något åt det eller väntar man...Tålamod:)
En del av er tycker jag ska byta förmedling, och jag har även hört fler som gjort det. Jag har alltid varit så positiv till CC, men inte längre..varför tror de jag lämnade in min ansökan i mars? Inte för att stå utan familj 5 ½ vecka innan iaf..
Hursomhelst, jag mejlade både STS och Skandinaviska institutet igår och skrev som de var att jag var i matchningsprocessen i en annan förmedling men tyckte de gick trögt och frågade lite om deras och så..Ja vet, jag är envis:) Bara SI som svarat än, men de skrev lite info och det verkade bra, jag fick gärna anmäla mig där samtidigt som jag stod hos en annan. De skulle skicka broschyrer till mig iaf!! STS har inte svarat, och CC har heller inte svarat på mitt svar från igår..
Någon som vet vilken som verkar bäst av STS och SI? fungerar matchningen på samma sätt?
Det jobbiga är ju att börja om från noll, tänk hur sjukt mycket tid man lagt ner på allt...fotokollage och grejer, men ja ska se vad som händer..

Igår började jag iaf göra en film, som jag tro det eller mig blev hyfsat nöjd med:) Men i helgen ska ja spela in mig själv på " riktigt" haha!  Men nu såg ja att den bara få va max 3 min...Inte bra, de kommer aldrig gå...får väl klippa halva eller nåt!

Var inne och kollade på SI:s familjer på Arbetsförmedlingen och jag hittade min drömfamilj:) Vill ha den verkligen..men så lätt är det tyvärr inte!

Mejlade även en kompis till vår familj, dottern i familjen som varit i CA som utbytesstudent och trivdes jättebra:) Föräldrarna tyckte nämligen jag skulle be om lite kontakter från henne, de kan man aldrig få för mycket av:D
That´s great!!
Nu är det minsann fart på mig...mina agressioner blir till envishet! Har lust och ringa CC och säga, hej om ni inte ger mig en familj byter jag förmedling och vet ni? Då förlorar ni 10 000...
haha, ne fy va ja e negativ..sorry :(

Tålamod..det är vad som krävs, eller va säger ni?

Ha de bra:)
Pernilla <3

XOXO Pernilla <3

USA är inte ens nära...

Idag är en himla piss dag angående USA, snart ger jag upp!!! Mejlade CC i går och frågade hur det gick med matchningen, och sa att det var mindre än 6 veckor kvar men skrev att jag vill komma iväg absolut senast i slutet av augusti. Egentligen vill jag inte så sent, men iaf!  Ska kopiera svaret jag fick:

Hej Pernilla,

Kul att du uppskattar vår organisation! :)


Vi har fortafarande tid på oss för avresa i slutet av augusti. Det som gör att det tar tid är att du bara vill till Kalifornien. Skulle du kunna öppna upp för nån annan delstat utöver Kalifornien. Desto mer man är öppen för desto bättre. Det är ett stort tryck på familjerna i Kalifornien så det krävs att man har en väldigt bra ansökan vilket jag tycker att du har men det som talar emot dig är att du är 18år då du åker och många andra au pairer (från övriga världen som också vill till CA) är ofta äldre.


Har du laddat upp en film på din sida om dig själv? Om inte, gör gärna det så snart som möjligt. Det hjälper till att promota dig extra.

Ring gärna om du har fler frågor, 08-587 930 10.

Med Vänlig Hälsning,

Ida

Alla jag pratat med på kontoret säger samma sak, men det här med att jag var 18 de va något nytt..Alltid är det något som ska vara i vägen:( Åldern är ju verkligen inget jag kan göra ngt åt..jag fyller ju faktiskt 19 snart, om de hjälper. Det känns verkligen helt meningslöst just nu, ja vill till CA och ja ska dit, men jag gav upp för ett tag..
När jag stekt en stund i solen och fått av mig alla aggressioner kom jag fram till att jag ska göra en video..( hur mkt jag än hatar det) så idag har jag skrivit ner allt jag ska säga och i helgen ska jag förmodligen ladda upp en film. Usch, måste börja ladda mentalt nu..haha!
Oj, va positiv jag var idag...
Jag har iaf skickat kopia på passet, betygen, bokat hälsoundersökning och ikväll ska pappa betala in till polisregistret..skulle ske via plusgiro..
Fast ge mig gärna en familj också, annars gör det ingen nytta!

Ne, nu ska jag avsluta med något kul:) Sa häromdan att jag hade planer för sista månaden:)
Några av mina kompisar vill komma min sista månad och resa, och i förrgår låg vi och planerade lite, drömde åtminstonde:) Först ska va bila från Kalifornien till New York, inte bil hela vägen, det tar nog för lång tid..haha, men bila lite, sen flyga lite och bara åka runt och uppleva..sen ska vi avsluta i florida, där vi ska avsluta med en kryssning i Karibien, det är faktiskt inte så dyrt som det låter:D Sen hem till Svedala!! Yeah, grym plan tycker jag!
Har ni några planer??

Ha de bra & njut av solen:)
Pernilla <3


XOXO Pernilla <3

Kommer sakna mina tvillingtjejer <3

Tack för alla tips angående datorn, måste ändå påpeka att jag tänkt köpa datorn här i sverige, men tack till er som tänkte på tangentbordet iaf:) I morgon blir det förhoppningsvis shopping av en ny lappe!! yeah..fast känns lite vemodigt att lämna min vän ändå, den är ju trots allt med mig överallt..haha!

Nej, jag har inte fått ngn matchning:( jag ska bara åa om 6-7 veckor, men de e lugnt...
NEJ det är inte lugnt...men är det någon som vet om de är "skyldiga'" att hitta en match innan sitt avresedatum? ( de börjar ju iaf matchningen senast 6 veckor innan) sen är det ju en sak om alla familjer säger nej till en, men bör man inte få en match iaf? Någon som vet?
Så trött på att varje dag svara: Nej, jag har inte hört ngt om USA, för ingen vill ha mig..haha, de låter typ så..men om man inte ens får en match är det inte så lätt för familjer att ens tacka nej.. aja, nog om det:)

Idag hälsade ja på ett tvillingpar som ja passat sen de va 6 mån och nu är de 6 år:) Kanske nämnt de innan.
Ja finner inte ord va underbara barn är:D Det flyger ut roliga kommentarer hela tiden från barn! Går bara och ler när jag varit där, de är så spontana och roliga helt enkelt! Så kul att ha varit med hela uppväxten, nu har de blivit så mogna och duktiga små tjejer,( de har de alltid varit men nu märks det att de blir äldre) som tycker de är för stora för dagis nu..haha!  Kommer dock sakna dem så otroligt mkt när jag är borta..:( Får bli skype där med!!
Kan ju inte få ett tråkigt år om man ska umgås med barn dagarna långa, det är en sak som är säkert:)

I morgon innan beachen ska jag åka och kopiera mina betyg och mitt pass, så de blir gjort iaf:)
* kopiera betyg
* kopiera pass
2 mindre saker på listan.

P.S I morgon måste ja berätta mina planer för sista månaden..Yihaa:) Orkar inte skriva mer idag,..

Ta hand om er!
Pernilla <3



XOXO Pernilla <3

090621

Hoppas alla haft en härlig midsommar helg, och att ni mår som ni förtjänar:) haha! Ja tror jag fortfarande inte hämtat mig efter studenten..när ska man bli pigg igen?

Nu ett tag har jag tänkt att matchningen kommer när den kommer, men nu när jag läser andra bloggar om hur ni pratar med era familjer eller hur ni får nya matchningar då får ja panik!! Ja har varit ganska tålig nu ett tag tycker ja, men nu vill jag ha en match..Nu, nu, nu!!! Okej, jag får skylla mig sj som vill till CA, men ändå, ge mig en match!! Läste att det är extra många au pairer nu pga lågkonjunkturen..inte till min fördel, men förstår att många vill va au pairer:)

I morgon är det faktiskt 6 veckor kvar till mitt prel datum, vilket innebär att de är skyldiga att börja matchningen på " allvar" , så de känns bra iaf:)

Hahaha, måste berätta va jag gjorde igår...jag skulle göra i ordning mig för att åka iväg en sväng och eftersom ja va ensam hemma så tänkte ja passa på att öva lite engelska, så ja hittade på två namn till mina " osynliga värdbarn" och böjade prata med dem, och frågade va de ville ha för mat, va de ville klä ut sig till på deras" maskerad", och massa mer..hahah! Sen skulle ja ta bilen, så ja tänkte ja fortsätter väl att öva, så då tog ja med mig " barnen" i bilen och såg till så de hade med sig allt....hahahaha, sitter själv och garvar nu, för de låter ju helt sjukt:D
Men insåg faktiskt att när man inte tänker och inte är nervös så går engelskan riktigt bra, av någon konstig anledning så kommer det ord som man inte riktigt visste man kunde! De känns bra:)
- Det här får nog bli dagens tips tror jag:)

och nej, jag är inte schizo..haha!


I morgon ska ja börja bocka av min CC lista, men nu ska ja ut och grilla:) Måste ju förbereda mig inför alla BBQ-Parties, som det nog lär bli en del av!!

Just det, ska köpa en ny dator nu i veckan till usa, tycker päronen kan få behålla den här:), dessutom är det ju kul med en ny:) Undrar därför om någon har ngt tips??

Pernilla <3


XOXO Pernilla <3

Tack, tack, tack!

Tack, tack & tack, ni är helt underbara hela högen:) Ni anar inte hur bra det känns att få höra andras åsikter som får en annan syn på mitt dilemma! Alla är så omtänksamma och ni verkar väldigt överens om att jag ska åka, och jag har även bestämt mig för det nu :)
Det kommer alltid kännas värre att åka nu än innan, men som ni säger det är alltid saker man missar, fast ja tror inte man egentligen missar så mycket som man kommer uppleva! Eller hur?
Nu känns det ändå ganska bra igen, jag är förväntansfull och ser fram emot det nu:) Tack igen!!

Igår ringde jag CC och frågade några frågor:

Hur går det med matchningen?
- Ja ser att du fått en familj här, som de släppte pga av du vill till Kalifornien.
Jag vet att det är svårt att få i CA, men tror du det är omöjligt?

- Jag kollar på din ansökan här nu och du har jättemycket barntimmar och du har ett jättebra collage, så jag tror inte alls det ska vara några problem, plus att du är " infant qualified" , vilket innebär att man får ta hand om barn under 2 år som är väldigt attraktivt.
( Hon insåg sedan att jag bara var 18 år, och man måste tyvärr vara 19 för att ta hand om barn under 2 år, så tydligen är jag inte Infant Q längre:( ) Men hon trodde ändå inte att det skulle vara några problem om jag ville dit!

Jag upptäckte igår att det står att jag vill åka den 3:e augusti, men ja trodde de va 10:e..så skulle ändra till en vecka senare eftersom ja inte kan den 3:e men hon på CC tyckte jag skulle ha kvar det ändå, för hon sa att det var bättre av ngn anledning!! Men det blev oftast senare också sa hon.
Men tänk så får ja en familj som vill ha den 3:e tror ni ja kan säga att ja inte kan då? De känns ju lite fel?!

Det var väl lite vad vi pratade om:) Men jag insåg att på måndag är det bara 6 veckor till mitt prel datum och det står i papprena att de garanterat börjar söka efter en familj senast 6 veckor innan avresa, så förhoppningsvis börjar de på "riktigt" då!!
Jag ska ge dem nästa vecka också tror ja, sen ska ja ringa och fråga igen vad som är "fel", när de sa att allt var bra!!
Lite stressad börjar ja snart bli, för de kan ju dröja ett par veckor när man väl har en familj också innan man bestämmer sig!! Mycket babbel här..hehe!

Nästa vecka ska ja börja beta av min lista tex
* skicka in betyg
* boka hälsoundersökning
* skicka utdrag ur polisregistret..
m.m.

Glad midsommar på er :)
Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

DILEMMA!

Vet inte var jag ska börja riktigt..
Jo, jag måste påpeka igen hur underbar studentdagen var..allt var bara såå bra, men väldigt konstig känsla samtidigt. Jag har gått i en dansklass och ja kan lova er att man blir VÄLDIGT tighta med alla i klassen då, alla tycker säkert man har bra sammanhållning i klassen..hehe! men, shit de är ju min familj. Säg något jag inte gjort tillsammans med dom?
Sen är vi sammanslagna med en teater del också och tillsammans blir det ES3B--Ni är bäst!!
Saknar alla redan så sjukt mycket, tur att vi fortfarande ses iaf:D

Nu till det jag skulle uppdatera om som jag lovat..idag känns det mycket bättre än va de har gjort, men jag behöver ändå ert råd!
Lite bakgrund för att ni ska förstå:
Min ena syster som nu är 29 år blev tillsammans med en kille när hon gick i 1:an på gymnasiet och sedan dess har de varit ett par, alltså i 12 år! Jag tycker ibland att många förlovar sig och gifter sig lite väl tidigt ibland ( vill verkligen inte dra alla över en gräns) men ibland är det så tkr jag..Min syster är inte en av dom..haha! Hon och hennes kille förlovade sig efter 10 år,.verkligen på tiden tyckte vi nära och kära:)
Ni undrar säkert varför ja berättar de här..haha! men de kommer...
Alla har tjatat  å tjatat.. jaha, när blir det giftemål nu då? Och min syster har tjatat på hennes kille att han ska fria..haha! Förra året och efter 12 år gjorde han det och 23 maj i år gifte de sig. Det blev ett helt underbart bröllop som inte var annat än bra!! Jag lever på det än :)
Hennes man som det nu är, är världens roligaste och mest omtänksamma man kan tänka sig och det är min syster mer än värd :) ( eftersom hon också är det..hehe)
De har alltid varit mina förebilder på alla sätt...!!!
Dagen innan studenten kom nyheten som vi alla väntat på i flera år och som vi tjatat:)
Hon är GRAVID :):):):):)):):)):):
Jag grät av lycka, jag ska bli moster!!! Samtidigt var det väldigt oväntat de bor  nu i sthlm sen typ 5 år tillbaka och har alltid tagit karriären främst så vi trodde de skulle vänta ett par år, men nu ÄNTLIGEN ska de försöka flytta hem...Jag är så lycklig!!

Trötta på att läsa??

Hursomhelst efter ett tag slog det mig att bebisen ska födas ev 22 januari vilket innebär att när jag kommer hem från USA är barnet 8-9 månader..Det här kan jag ju inte missa..ja kan inte ens missa när hon är gravid..hon kommer va så fin..jag bröt i stort sett ihop..Förstår ni, eller låter de konstigt??
De kan kännas ego att tänka såhär, men enda anledningen är att jag inte vill missa ngt som jag väntat på hur länge som helst....
Mina tankar har gått fram och tillbaka...konstiga tankar, samtidigt som man är överlycklig kan ja inte bestämma mig hur ja ska göra...

Idag har jag pratat med min syster som vägrar låta mig vara hemma pga av barnet, och mamma, pappa, alla vännerna min andra syster tycker i stort sett samma..man kan inte ge upp sin dröm för ngn annan!
Men...usch, de kommer bli hemskt att vara borta när man missar det..men sen tänker ja om ja åker senare är ju barnet ännu större och då kommer de ju verkligen komma i håg mig .Nu i början kanske det är bäst att vara borta om jag måste välja!! Tack för alla som stöttat mig och i stort sett hjälp mig att välja...

Fy va ja babblar nu, förstår om ni redan slutat läsa..haha! Anledningen till hela historien var för att ni skulle förstå hur ja längtat efter det och vilka förebilder de är, så ni kan sätta er in i situationen!
Syrran om du läser det här...GRATTIS igen, ni kommer bli de bästa föräldrarna någonsin!

Hur skulle ni gjort??
Idag känns det ändå ganska bra, eftersom jag nog bestämt mig för att åka iaf, men skulle behöva lite råd iaf.

Nu måste ja sluta skriva innan ni klickar ner:)
Tack för er tid!
Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

Student 09

Kan börja med att säga att STUDENTEN var den bästa dagen i mitt liv tror jag, så ni som inte tagit den än har nog världens grymmaste dag att se fram emot:) Men det var längesen jag lipade så mycket som ja gjorde..usch, det är blandade känslor..

Jag har inte alls lust att skriva nu för jag befinner mig nämligen i världens dilemma just nu, enligt mig själv..
Kan tyvärr inte berätta nu, men kommer uppdatera om det inom nån dag, och om det är nån gång jag behöver era åsikter så är det då kan jag säga!!

Ha de så bra så länge!!
Kram
Pernilla <3

XOXO Pernilla <3

2 days. 2 months.1 months.

Härligt att ni håller med om hur modiga vi är :) Jag har länge tagit allt som en självklarhet,  men sen kom det upp för mig att det är verkligen inte alla som tar steget ut i vida världen på det sättet, så heja oss!! haha!

Idag är det en speciell dag, enligt min lilla livsplanering..
Exakt 2 dagar kvar till STUDENTEN..Jaaa!!
Exakt 2 mån kvar tills jag kan vara i USA, om allt går som planerat...hallå, 8 veckor, det är ingenting..
Exakt 1 mån sedan jag mejlade med min senaste familj.


Väldigt viktiga milstolpar i Pernillas lilla liv just nu:) Man blir ett litet datum freak..Jaha, hur lång tid har det gått nu då..ahh, bara 2 veckor, 3 dagar och 16 timmar sen senaste matchningen..haha! Okej, kanske att överdriva men nästan...
Tiden går så otroligt fort, kan nog dela gamlingarnas åsikter om att tiden går så fort, det är ju sant!! Ja har redan åldersnoja över hur mycket jag vill hinna med i livet, hur ska de här sluta..haha! USA är nog en bra början hoppas ja!

Ne, nu måste ja ta en liten powernap innan det väntas studentfest!!! Yihaaa:)
Nästa vecka ska ja ta tag i alla papper som behövs skickas..blir nog även ett samtal till CC!

XOXO
Pernilla<3

XOXO Pernilla <3

I´m Brave, You´re Brave, We all are Brave..

Ja, tanken slog mig idag när jag skulle gå till tåget hur modiga vi au pairer är egentligen! hahah, ja vet de låter lite ego, och ja tänker inte skriva hur modig jag är för det är inte min personlighet att göra det heller..haha, men tänk er såhär:

Man har pratat med några personer på andra sidan jorden i telefon ngn gång, skickat några mejl och kanske skypat lite..det är den enda relationen man har, en väldigt ytlig sådan. Sen sätter man sig på ett flyg till New York där man förmodligen inte känner någon, sen vidare till den familj man ska bo hos ett år framöver..Ett helt nytt land, där man måste skaffa nya kontakter eftersom man inte känner en kotte!! Är det inte lite sjukt?? En stor APPLÅD till alla som faktiskt är eller varit au pairer, jag som bilvande au pair kan inte ta åt mig hela äran..haha, men ni som gjort det..Grymt gjort!!
Om ett år kommer jag förhoppningsvis kunna ta åt mig av äran:)

Det finns ju olika sätt att se på de, antingen att man åker dit, tar det som det kommer och gör det bästa av situationen, om det inte funkar åker man hem. Eller ser man väldigt seriöst på saken och har väldigt höga förväntningar..
Jag är nog en blandning, jag har väldigt höga förväntningar, vilket jag tror är lite negativt, men samtidigt börjar jag tänka det enda jag kan göra är att försöka göra det bästa av det, funkar det inte har man ändå försökt och vågat ( vilket är huvudsaken) annars kan man åka hem!! Självklart ska man se seriöst på det, för det är det, men på rätt sätt!!
Hur känner ni??

Jag ser fram emot det här så otroligt mycket, vill dit nuu, så det är bara positiva tankar!! På lördag kan jag vakna upp efter studenten och tänka
- Yes, jag har en plan, en grym plan, en spännande plan, en plan för ett år framöver som kommer bli grym:D

Oj, va ja babblar..too much? :)
Vi au pairer är som en enda stor familj..haha! med alla våra crazy thoughts.

Hoppas alla ni som tar/tagit studenten har en super bra studentvecka, de ska ja ha:)
Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

A(u) Pair !

Sorry, dålig uppdatering, beror på att jag varit i danmark på klassresa:) Mycket som händer nu, men inget usa!!
Igår när jag kom hem hade ja längtat så efter att kolla min mejl, så jag och syrran satt och öppnade mejlen och syrran hoppade till när det stod Cultural Care på två mejl, men jag insåg lika snabbt att det bara var reklam.ingen "you have a match" där inte..haha, vad besviken man blir! På det ena mejlet ville de att man skulle fylla i namn och personnummer från passet så det skulle stämma exakt med uppgifterna som de bokar på flygbiljetten sen! De andra handlade bara lite om att under året som au pair kommer man stöta på problem som man måste lösa, och man ska veta att det finns många som man kan vända sig till bla sin LCC " en person som ser till att man har det bra där borta". Tycker det är bra att de skickar sådana där mejl emellanåt om det ena och det andra..

Hursomhelst i danmark, tänkte ja på att tänk så hade man åkt och man visste att det var många man inte skulle få träffa på 1 år..Jaha, då ses vi nästa juni månad då...eller juli!! Lite smått panik får ja ibland, samtidigt som jag tror det är det bästa jag kan göra just nu :) men man glömmer ibland verkligheten mitt i all förväntan! Så, besök är mer än välkommet:D
Tänkte lika mkt på usa när ja va i DK som hemma, och inte nog med det så hittade ja den här affären :



insåg att det saknades ett U när ja kom hem..haha! men ändå :) Finns ingen risk att man glömmer att man sökt som au pair iaf!

Tack alla, för era kommentarer, ni är underbart snälla:) Ja blir så glad!!
Trevlig helg!!
Pernilla <3

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0