Roadtrip i L.A.

Då var man tillbaka efter en riktig roadtrip genom Los Angeles gator, skogar, berg, freeways, vägar...
Ja det var minsann en händelserik dag, precis som jag ville:) Detta är min lediga helg och eftersom jag bara är ledig var 4e helg så vill jag alltid utnyttja den till 100% vilket betyder att inte vara hemma. Jag flyttade inte ändå hit för att spendera min lediga tid i huset. Här ska det utforskas!!
Kl 11.00 hämtade Sofia upp mig och med mig som kartläsare burnade vi iväg mot Camarillo Outlet som ligger 1 tim och 4 min härifrån, haha! Inga avstånd här inte. Vad ska jag säga? Pernillas leende gick inte att missa...hur man kan bli så glad av shopping kommer jag nog alltid undra.
Mitt ute i ingenstans låg detta outlet och det var minst sagt GRYMT! Lite bildbevis krävs nästan..





Planerings människa som man är har jag redan köpt min nyårsklänning för 2010/2011:) Nu är det årliga bekymret löst! ( Om jag inte hittar ngt bättre förstås, haha ) Svart + silvrig + rosett = Pilla.



Det absolut bästa med detta var att Forever 21 precis öppnat där och det var heaven att kliva innanför tröskeln, tro mig. De firade öppningen med en DJ i butiken. Han fick tydligen en praktikant för en stund också:)



Både jag och Sofia är lika anti-kort, men idag kom vi fram till att vi ska ta mer kort så vi 80 år gamla kan titta tillbaka på våra kort och bevisa att man faktiskt var med och inte bara googlat korten till sin Scrapbook. Där blev alltså första steget idag...
Efter några timmars shopping körde vi till Farmers Market i Hollywood och köpte Sushi. P.g.a en frusen Pernilla fick det bli picknick i bilen, haha! Min cirkulation är inte alltid som den ska, men en släkting till min v-familj sa till mig att kalla händer betyder varmt hjärta så det kör jag på:)



Okej nu kom den riktiga roadtripen..Vi skulle möta en annan svensk au pair som bor i Studio City, men vi skulle ta oss till Ventura Blvd där hon för stunden befann sig med sina kompisar. Utan GPS i detta land är inget att rekommendera, som tur är har Sofia bra lokalsinne men svårt att använda sig av det när man inte ens vet vart man ska. De tjejerna vi skulle till visste knappt heller vart vi skulle, men efter många om och men hade vi en vägbeskrivning. Sunset Blvd, sväng vänster på Beverly Dr och ring när ni är på Ventura Blvd. Okej men inga problem dit hittar vi:)
Den lilla detalj som orsakade lite felkörning var att de trodde vi kom från norr när vi kom från söder, vilket resulterade i att deras vänster blev istället höger. Vi åkte och åkte, plötsligt åker vi in i Beverlywood som jag aldrig hört talas om förr, mysigt ställe dock men något kändes inte rätt.
Till slut löste vi missförståndet att de trodde vi kom från norr och vi gjorde ett nytt försök..Väl uppe på Beverly dr, denna gången åt rätt håll ser vi hur Beverly plötsligt övergår i en annan väg. Jaha, vad nu då?
Vi gör en U-sväng och hoppas väl på att en skylt med Ventura ska uppkommit de senaste 5 min, men tyvärr inte. Testar en annan väg, men efter att tålamodet börjar gå utför ser vi en Lexus parkera på gatan och där ser jag vår räddning.
- Kör fram till henne och fråga om Ventura Blvd Sofia, säger jag.
Ut kliver en dam med en leopard kappa och det var nog hon som gav Botox ett namn, haha! Wow, hennes ansikte hade bara ett läge. Ska dock tacka henne eftersom hon blev kvällens hero och förklarade vägen:)
Framme på Ventura Blvd, äntligen 1 tim senare.
Ringer Malin och meddelar att vi är framme och säger att vi står på parkeringen utanför Ralphs. Ja men vad bra, det finns ett Starbucks där också va? Ja det gör det säger jag. Härligt då kommer jag säger Malin.
30 min senare och ingen Malin...
Malin ringer:
- Vart är ni?
- På Starbucks.
- Men nej, jag är där också och ni är inte där. Säg inte att ni är på en annan Starbucks?
-Finns det en annan Starbucks frågar jag?
- Malin inser att vi är på 2 helt olika Starbucks.
Hur stora är oddsen att det finns en Ralphs och en Starbucks bredvid varandra på samma gata?
Tydligen tillräckligt stora att det skulle hända...

Efter 1 tim på Ralphs parkering får vi nya vägbeskrivningar om att ta oss mot Studio City och hem till Malin. För omväxlingskull åkte vi rätt hela vägen och träffade tillslut Malin:)
Åkte till Universal, gick på city walk, fikade lite och hade det trevligt!!!
Även om det ibland kan vara segt att köra fel hade vi det super kul iaf, vi fick se mycket annat trevligt man aldrig sett annars:) Njuta av L.A lite extra som jag älskar!





Har haft en super dag idag med härliga äventyr:) Tack Sofia och Malin!!
Ikväll messade min v-mamma mig och sa att jag är bjuden på Lakers Game imorgon om jag vill för de hade en biljett över.....JAAA, jag har alltid velat gå på Lakers Game, men..Jag och Sofia hade planerat att gå på Universal Studios imorgon som jag verkligen sett fram emot. Min värdmamma sa att hon visste att jag hade planer men vill ändå fråga mig. Har haft beslutsångest hela kvällen, men det blir Universal imorgon och här är min förklaring.
Jag uppskattar verkligen att de erbjuder mig, det är super snällt, men ni som är au pairer vet hur dyrbar och viktig sin lediga tid är. Man tillbringar otroligt mycket tid med familjen och jag har inga problem med det, men när man bara har 1 ledig helg i månaden som jag vill man verkligen ut på äventyr och vara iväg från hemmet ett tag. Även om jag inte skulle jobbat imorgon så kommer jag vara iväg med familjen hela dagen och just nu känner jag att jag behövde denna lediga helgen för mig själv. Jag vet ändå att jag kommer gå på en match innan jag åker hem:) Otroligt tacksam för inbjudan iaf! 

Nu är kl 01.40 på natten, men om jag inte hade uppdaterat nu är det ingen chans att jag skulle komma ihåg senare. Nu behöver jag däremot sova och få lite sömn innan morgondagens äventyr:)
Jag älskar Manhattan Beach men Beverly hills, Hollywood och de trakterna, gör mig så glad att jag inte finner ord<3 Det är något speciellt jag gillar av någon okänd anledning!  

Avslutningsvis en bild till Felipe. Tog kort på skylten där det fanns granar i bakgrunden, nu när du bytt palmer mot granar. Tyckte det passade dig!!



Hoppas ni har en bra helg!!

XOXO Pernilla <3

gnagaren @ Starbucks.

Kl är 7.58 och det är dags för ännu ett utdrag ut mitt liv.. Har inte funnits mycket tid över till bloggande i veckan, men nu tar jag mig allt tid. Då är det det här med minnet igen, att inte läkaren gav mig symptomen Alzheimers light istället för bad ear infection.
Har blivit väldigt mycket jobb de senaste dagarna, jobb och gym är väl vad som hunnits med. Efter att ha jobbat hela gårdagen åkte jag över till Silvias house för att hänga lite:) Vi åkte och satte oss på Starbucks i ca 2 tim, väldigt mysigt, men av någon anledning lyckas det alltid va någon psykisk person där. En medelålderskille satt och stirrade och bet på sina knogar under 2 tim och med hans bordskamrater som satt uppkopplade med 2 datorer, papper m.m. kunde man inte tro annat än att de planerade att kidnappa oss...Självklart sätter de på den mest skräckfyllda låten i högtalarna, det bara skrek Excorcisten om den eller nåt.

Vi lämnade psykopaterna ( han går nu under namnet gnagaren ) och mötte istället upp 2 andra franska au pairer på ett uteställe. Som tur var slapp jag undan leg denna gången också:) Förmodligen eftersom det var onsdag, men det tackar vi för!
Hade väldigt trevligt med lite dricka och appetizers:) De är de där små stunderna som gör livet, haha! Det händer alldeles för sällan att man träffas och hittar på saker, men det är riktigt svårt att synka sina scheman m.m. När det väl händer är det riktigt kul dock!!!
Måste även tacka min fina vän Silvia för hennes Valentines kort. Tusen tack tjejen<3 Hon har gjort det helt själv händig som hon är. Enjoy!





TACK S :)

Idag har det också blivit jobb hela dagen, hann dock med en liten sväng på gymmet och en skype med mamma och pappa. Har vart en bra jobbdag med snälla och goa barn:)

Igår när jag körde Parker till hans Karate satt vi med solluckan öppen och fönstrena nervevade och lyssnade på musik. Det blir ingen bilkörning utan musik när man åker med mig inte:) Det bästa är att de gillar KissFm!! När vi kör in på parkeringen och vevat upp alla rutor hoppar Parker fram och höjer volymen så man inte ens hör vad man tänker..han förväntade sig förmodligen att jag skulle sänka direkt, men klart man tar tillfället i akt att ha lite party med barnen:) Riktig bra låt var det, så jag tog tag i Parkers Karate bälte som mick och sjöng och dansade som om jag inte hört musik förr:) Parker och Kayla sjunger och diggar med, plötsligt tittar jag till höger och ser hur det sitter en hel familj i bilen bredvid. Jag tittar på dem, stelnar till med min "mick" i högsta hugg, de tittar på mig och sen var partyt slut. haha! 
Hoppas de fick sig ett gott skratt iaf:)  

Innan jag ska ner och hämta lite dinner ska jag bjuda på veckans kommentar citerat Parker:

Parker - I have to go poop.
Pernilla- Okay, good. Go poop.
Parker -Woow ( säger P med ett skrik ) That was the biggest poop I ever seen..Do you want to see Pernilla?
Pernilla- HAHA, NOO thanks Parker..
Parker- Serious, it was like this wide and guess how long it was?
Pernilla - Parker to much information:)


Haha, man kan seriöst inte annat än att skratta:) Riktigt kul faktiskt!!
Hoppas ni får en grym fredag!

XOXO Pernilla <3

Care Station.

HOME SWEET HOME!
Igår anlände vi i kära Manhattan Beach igen och jag måste säga att jag älskar att åka till Mammoth...
Det finns nämligen inget som slår känslan av att komma hem. Hem som i Manhattan Beach!
Resan hem från Mammoth var däremot en stor PAIN. Som ni kanske vet har jag åkt på en förkylning som varat ca 2 veckor nu och att åka ner för bergen och ändra altitude fick mina öron att skrika efter hjälp. Under hela resan var jag 100 % döv på höger öra, så när jag skulle prata hade jag ingen aning om hur högt resp lågt jag pratade. Kändes som någon klämt in mig i en ballong eller något liknande, haha! Resan hem var väl kanske inte så spännande som ni förstår.
När jag precis kom hit till USA sa jag till mina värdföräldrar att jag aldrig var sjuk, vilket var sant för hemma i Sverige är jag oftast frisk som en nötkärna. Här däremot har det blivit både svininfluensa och förkylningar på 4 månader.
Igår sa mina v-föräldrar att  de tyckte jag skulle besöka en läkare idag, väldigt onödigt tycker jag. Hade jag aldrig tagit iniativet till själv, men kom på att det blir faktiskt bara värre och jag vill bli av med skiten så kanske inte är en så dum ide iaf?

Efter en härlig sovmorgon gjorde jag mig redo för amerikas hälsovård. Eftersom jag var ny på stället fick jag fylla i ett flertal papper och min taktik var att när man inte förstod frågan kryssar man bara nej. Det är alltid nej:)
På de rader man skulle skriva något kan man alltid få till något bra, haha! Tydligen funkade min taktik.
Blev mottagen av en super gullig sköterska som ställde frågor, undersökte m.m. Lite senare kom läkaren och även han ställde frågor och undersökte. När han tittat i öronen frågar han:
- Har du haft någon smärta i öronen?
- Ja, mest i höger.
- Okej det kan jag förstå för du har en " bad ear infection ". Det är alldeles svullet och rött inuti.

Jag hade inte den minsta tanke på att det kunde vara något med öronen, lite förvånad men skönt att veta. Nu ska jag alltså äta antibiotika i minst 1 vecka. Woho:)
Jag lämnade mottagningen 98 dollar fattigare och symptomen bad ear infection! What a wonderful day:)

Av någon anledning tog de inte emot mitt Insurance card där pga att det var en reseförsäkring. Fick därför betala cash och sen ska förhoppningsvis försäkringsbolaget betala tillbaka mig. Får se hur det blir med det!

Nog om mina sjukhistorier, ingen har väl dött av lite örininfektioner!!

Besökte sedan Target och shoppade massa livsnödvändiga saker som vanligt:) Efter det blev det ett besök på gymmet för första gången på 2 veckor. Äntligen!! ( Ja, mamma jag frågade läkaren om jag fick träna, vilket jag fick om jag tog det lugnt )

Idag har det vart en helt underbar dag här i Manhattan Beach. En riktig sommardag:) I eftermiddag hade vi några mammor och deras barn över. Riktigt trevlig! Barnen badade jacuzzin, mammorn + jag solade, drack vin och åt snacks!
Lagade sedan mat, badade barnen och sen blev det läggdags!!

Avslutningsvis ska ni få ta del av en historia jag fick av min v-mamma idag: 

TECHNOLOGY IS WONDERFUL……….ISN’T IT. 

A friend of ours was in Starbucks yesterday when he suddenly realized he desperately needed to pass gas. 
The music was really, really loud, so he timed his gas with the beat of the music.

After a couple of songs, he started to feel better. He finished his coffee,  and noticed that everybody was staring at him.



Then, he remembered that he was listening to his iPod.












XOXO Pernilla <3

Sleepover with my BF.

Idag blev det sovmorgon för min del, eller vet inte om det räknas som sovmorgon när man vaknar kl 6 av lekande kids utanför dörren? Hur kan barn vara så pigga så fort de slår upp ögonen? I samma stund de öppnar ögonen springer de runt som yra höns och leker, om man ändå var så snabb ur sängen, haha!
Det var inte fel med lite snoozning i morse iaf:)
Som vanligt kollade jag datorn och av olika anledning blev jag helt deppig och kände inte ens för att äta frukost..
Hallå? Då är det illa, frukost är det jag lever för, trust me!

Det blev frukost till slut och 11.30 började jobba och där fick även min dag en vändning. Kayla är ärligt talat min bästa vän här i staterna. De första veckorna trodde jag hon skulle vara anledningen till att jag skulle ge upp och hade någon sagt att jag skulle sitta och kalla henne för min bästa vän hade jag skrattat högt åt det skämtet.
Sanningen är den att det är inget skämt! Antingen är tjejen riktigt rolig eller är jag också väldigt lättroad - kanske en blandning, haha! Hennes kommentarer och formuleringar får mig att gråta av skratt:)
Idag sa jag till Kayla:
- Kayla if you want to take a nap, we can have a sleepover in my bed if you want to?
- Yeeey, sleepover! I want to take a nap with you..
Så lätt var det att få henne att ta en nap:)


Efter att vi försökt sova i några minuter säger hon:
- Pernilla, can I sleep on your pillow close to you?
- Ahh, Of course you can Kayla.
Hon kryper upp bakom min rygg
 och spoonar med mig. Kunde inte hålla mig för skratt när jag tittar över axeln och inser att jag inte ser henne för hon är så liten.
I sömnen märker jag hur hon kryper närmare och kramar mig:)  Inte lika mysigt när hon drog i mitt hår dock..haha!
Sleepover med min BFF var det allt!!

( Hon sover räv här, haha )


Fick ett break på 2 tim och gav mig då ut i snöstormen som det faktiskt är här just nu. Var lite orolig att jag skulle bryta lårbenshalsen, bli kvar i snön och förfrysa där ett tag, men jag klarade mig hela vägen!

Ah, nu blev jag helt tårögd..plingade precis till i min mobil och det var från mamman till de barnen jag passar här och även från min värdmamma. Måste visa vad de just skrev:
Hi Pernilla, this is Sarah u should know how awesome we think you are. U are the best and Kristy (min värdmamma) knows how lucky she is to have you - she tells me all the time. Thanks for the update on the kids. Sleep weel. XO Sarah and Kristy.

Det var det finaste, jag önskar bara jag kunde ta åt mig av sånt där!! Vad glad jag blev nu:)
Ikväll är föräldrarna ute igen iaf och jag har precis lagt de 5 små liven och det gick bra tycker jag allt!
Nu ska jag fira det messet med lite glass, haha!

Imorgon bär det av hem mot Manhattan igen!
XOXO Pernilla <3

Top of the sierra!

Time flies!! Det är redan fredag kväll och det känns som vi kom hit igår. Den här veckan har bara flugit förbi av någon anledning. Nu är det bara en dag kvar i Mammoth och på söndag bär det av mot Manhattan Beach igen.
Idag jobbade jag 5 timmar på morgonen och tog hand om 4 barn och jag säger det igen: Det är mysigt med många barn:) Så länge de lyder..

Jag har funderat på att ta en gondola upp till toppen här i Mammoth bergen för att få se så mycket som möjligt, så jag frågade mina värdföräldrar lite om det i veckan. Idag på min "rast" sa de att jag skulle ta bilen till Main Lodge och sen ta panorama gondolen upp till toppen och de betalar:) Ni som känner mig vet att jag inte är okej med att bli bjuden på saker, men de sa att det var min treat och att de ville att jag skulle uppleva det!! Tack så hemskt mycket familjen!!
Kan ärlig säga att jag ändrade åsikt om Mammoth efter den turen. Det var helt obeskrivligt fint, häftigt, vackert och coolt där uppe. Självklart ska jag visa er bilder, men det måste absolut upplevas för att komma i närheten av den känslan. Vissa av bilderna är tagna från när jag sitter inne i hytten, andra från toppen!







Yes, jag förstår varför de satt upp skylten.






Lite bildbevis var jag nästan tvungen att ha så ni inte tror jag googlat fram bilderna.






I detta läget säger inte en bild mer än 1000 ord. Kan inte ens beskriva hur det var. AWESOME!
Tycker det är coolt hur Kalifornien kan bestå av så många olika miljöer. Åker man 2 tim härifrån är man mitt ute i öknen t.ex. Men Sverige deppa inte ihop för det..ni har ju Kebnekaise och..vad mer?
Ja det var väl det. haha!

Även ikväll är föräldrarna ute och jag hemma med de 5 barnen, som nu förhoppningvis sover efter att en av dem kommit upp 52 gånger..Tålamod Pernilla, tålamod...

Hoppas ni alla har en trevlig helg:)
XOXO Pernilla <3

4 months today!

Då var det exakt 4 månader sedan man den 19 oktober tog avsked av familj,vänner,släkt och Sverige. Det var nog en blandning av skräck och förtjusning jag satte mig på det där planet till New York, men nu 4 månader senare kan jag inte vara mer stolt och glad att jag gjorde det. Med hjälp av min envishet hade jag inte den minsta tvekan om att göra det, men hur det skulle gå kan man aldrig veta. Jag kan heller inte förutspå hur de 8 resterande månaderna kommer bli, det enda jag kan säga nu är att det här har vart några av de mest lärorikaste, roligaste,kämpigaste, underbaraste, häftigaste månaderna i mitt liv! Livet har sina ups and downs men för det mesta älskar jag att vara här och jag kan inte vänta på att få uppleva de 8 återstående månaderna:)  


Igår jobbade jag största delen av dagen och på morgonen tog jag Kayla till min v-familjs kompisars hus här i Mammoth. Efter att ha vart här i 4 månader har man fått se många riktigt fina hus så jag förvånas faktiskt inte längre, tills igår. Huset de hyrde låg MITT i backen, sittliften åkte precis utanför fönstret. Det första jag möts av inomhus var ett stort vattenfall med stenar,växter och belysning från 3e till 1a våningen.Hela huset var bara stort, allt var stort och maffigt. Palats skulle jag nog mer kalla det. Alla kändis "hemma hos" reportage ni ser i hänt bild kan ni bara glömma, haha! Det var riktigt kul att se faktiskt, men nu förvånas jag nog inte mer. Där blev det lite lek med 6 andra barn tills det var dags för mig och Kayla och äta lunch!
Efter det tog Kayla faktiskt en nap på 2 tim och även jag fick mig en liten tupplur.
Var ute på en liten promenad till The Village här i Mammoth och det tar 5 min att gå över alla affärer och då är det exakt samma saker sedan 4 veckor tillbaka, haha! Spännande:) Eftersom det är helt underbart väder här uppe tänkte jag ta en liten extra promenad på tillbaka vägen. Satte på grym musik i lurarna och började traska ner för en väg i min lilla egna värld tills jag plötsligt möts av något odjur. Jag vet seriöst inte om det var någon slags hund eller prärievarg. Plötsligt var inte min promenad så njutbar längre. Stannade upp som en staty och tog upp min telefon,som jag förmodligen trodde skulle skrämma iväg odjuret. Då börjar fulingen gå mot mig med lömska steg. Själv slutar jag andas och förbereder mitt avskedstal till nära och kära. Efter några fler lömska steg mot mig ser jag nog inte tillräckligt färsk ut för djurets smak, han bestämde sig för att vända om...
So did I...även om jag inte såg det lilla äcklet mer vägrade jag fortsätta samma väg, gick istället tillbaka hela vägen och gick en annan väg:) Trevlig liten historia va?
Är det nu jag ska ångra att jag alltid säger att det är kul med lite spänning i vardagen?

Imorse skulle alla i huset åka iväg på sledding och det var valfritt för mig att följa med, men de ville gärna att jag skulle med för kul skull, vilket jag också gjorde:)
Det var lätt det roligaste jag gjort här uppe, så jag är glad att jag hängde på. Det hela kallas Super Sled Tube, vilket innebär att man sätter sig i en stor uppblåsbar ring, man åker sedan upp i en lift och sen slänger man sig på ringen och åker ner för en backe som aldrig förr:) Jag var seriöst livrädd första omgången, trodde jag skulle åka utanför banan, haha! Om Kayla 3, 5 år gör det då vågar jag:)
Woooho, det gick sjukt fort och var riktigt kul! Här kommer bilder så ni förstår.
Här kommer jag precis i slutet av backen:)
Måste bara säga att jag förstört min UGGS..var tvungen att ha dem idag och nu är de helt förstörda. Framsidan är missfärgad och djupa spår i dem. Inte okej! Är det värt att köpa ett par nya här?


Familjen ser taggad ut:)



Här är jag på väg upp i liften och längst upp vid avstigningen fick jag en ny polare. Alla killarna som jobbade där var väl i min ålder och lite äldre, en del väldigt trevliga, vissa också väldigt missnöjda med tillvaron. Varje gång jag steg av min ring skulle han  som stod där uppe alltid säga något och efter ett tag frågar han:
- Jaha vad kommer ni ifrån då?
- Jag är från sverige men..
- Woow, de va en lång resa
( Nej, jag har inte rest ända från Sverige för att åka super sled tube i Mammoth tänkte jag)
- Jag är här med dem för ett år, men de bor i Manhattan Beach och har hus här.
- Jaha, va kul. Coolt!

Nästa avstigning visste han var min sista så innan han gav tillbaka min ring tog han fram handen,
- Casey, nice to meet you. Hope I see you again. 
- Pernilla, nice to meet you too.

Kul med trevliga service människor i USA. De börjar bli sällsynta! 

Idag jobbade jag inte alls på dagen pga jag ska jobba heeela dagen imorgon. Efter sleddingen gick jag ut och la mig i snön och solade lite, hoppas man är en nyans brunare imorgon! 
Ikväll är föräldrarna ute och jag har precis lagt 5 barn. Det gick bra förutom att Parker kom upp några gånger och en av gångerna hade han näsblod stackarn, fast det är pga av altituden här. Då gällde det att ta fram nanny skillsen:) 
Nu ska jag ladda batterierna för morgondagen.

 

XOXO Pernilla <3

Obama day.

Presidents day infaller tydligen här i staterna, så pass som igår. De flesta är lediga och frågar ni mig har jag egentligen ingen aning om vad dagen innebär? Får presidenten the day off eller vad händer? haha! Obama fan som jag är borde väl veta detta..tyvärr får jag skämmas och vet inte riktigt, ska googla detta snarast!
Ska uppdatera söndagen för er som blev en riktigt lyckad dag, hur den nu inte kan bli det när solen steker och palmerna vinkar åt mig är frågan. Ambitionerna var att sova ut och ladda batterierna för Mammoth, men självklart vaknar jag kl 7.00 och kan inte somna om..Nej jag var inte utvilad. Gick och la mig sent så jag hade inte fått tillräckligt med sömn, men nu kanske jag minskade de 25 år av sömn man får till 24 år och 363 dagar..det gäller att se det i rätt perspektiv och ser jag det på det sättet är jag glad att jag vaknade tidigt! 25 år av sömn är inte okej!
11.00 hämtade jag upp Sofia och Alexa för att bege oss mot Venice:) Finaste dagen på riktigt länge, solen stekte det var valentine´s day, mycket kärlek i luften. Haha! I Venice var det nog inte bara kärlek i luften kan jag säga..Shit de är ju höga som aldrig förr där.
På vägen till Venice ser vi ett plan framför oss i luften som försöker göra hjärtan:) De lyckades och jag fångade det på bild, (ibland är alla rödljus uppskattade) hoppas ni kan se.





Det stod även Pernilla, would you marry me? på himlen men eftersom jag körde hann jag inte ta kort på det..lite synd! Tror det var Paul Walker som fixat det, vi har nämligen träffats en del det senaste. Riktigt fint av honom..känner att han går lite fort fram dock, va tycker ni?

Väl framme letade vi parkering i evigheter och när vi väl hittade en kostade det 20 dollar, så vi sa till snubben att det fanns billigare ställen...backade ut och fortsatte 3 meter och där kostade det 15, haha! Titta vad billigt här tar vi:)
De parkerade bilen och behöll nycklarna...när vi väl hämtade ut bilen tog vi nyckeln, gubben gick och verkade inte alls sugen på våra stålar..Ne men varför stå här när man kan hoppa in i bilen och dra? Precis vad vi gjorde. Sa vi inte att det fanns billigare ställen?:)

Det var riktigt mycket folk i Venice skulle kunna tro det var högsommar. Fast att döma från vädret var det inte långt i från faktiskt. Vi köpte med oss lite mat och hade picknick på stranden..tittade på hur surfarna spände musklerna och gav sig ut i vågorna och i de stunderna blir jag påmind om hur bortskämd jag blir här..Vad ska jag titta på när jag kommer steker på sveriges stränder? Det enda som kommer hända är väl att några ungar bygger ett sandslott eller tappar sin glass i sanden, börjar lipa och springer till mamma.. Fun!
Nej, så hemskt är det inte! Jag har alltid grymt sällskap där hemma, så jag kommer klara mig, men kan inte låta bli att tänka tanken.
Några surfare till höger, han står säkert och visar hur stor haj han träffade på bland vågorna..




För er som inte visste är Venice Beach riktigt hippie, Bob Marley style, rökelser, den berömda excercise platsen som man kan se i filmer m.m. Kul att hänga där ibland, men skulle inte vilja bo där!
Efter Venice drog vi vidare till Santa Monica för lite shopping och bio:) Hittade 2 plagg på en riktigt grym affär, stor och bra, man blir lycklig bara man sätter foten innanför tröskeln..den börjar på FOR och slutar på 21, hört om den?:)
Sjukt kul att se alla otåliga killar gå runt och shoppa med sina brudar..de försökte verkligen hålla god min,de va ju trots allt valentine´s day, men innerst inne ville de bara hem och checka the olympics typ..haha! Bra gjort killar!!



Haha den ser sjukt ful ut när den ligger där, men tror den kan bli användbar med kjol i sommar:)


Självklart såg vi Valentine´s Day..Äntligen, som jag väntat! Tyvärr fick vi sitta på 6e raden i världens största biosalong, tittade man på ena sidan missade man vad som hände på andra sidan av skärmen, haha! Fast man blev van efter ett tag:) Filmen var iaf jättebra, mysig och gullig romantisk komedi!! Det finns 2 saker som är så mycket roligare med att gå på bio här,
1) Alla i salongen skrattar högt, applåderar, säger kommentarer..t.ex när man fick reda på att två karaktärer var bögar och de blev lite närgångna hör man folk vissla och skrika..Wooow, do it, do it!!!
Haha, hemma i Sverige får man typ ett popcorn i huvudet om man råkar nysa...

2) Man känner igen alla platser de spelas in på..denna filmen spelas in i L.A och nästan allt de filmar känner man igen. Titta där åkte jag för 4 tim, där var jag förra veckan...Så mycket roligare=) Fast det är bara L.A jag känner igen dock, men det räcker!

Vad negativ jag är till Sverige idag känner jag! Hur blev det så? Det var inte meningen, jag gillar Sverige på sitt sätt, haha!

Imorse fick jag Valentine´s day present av min värdfamilj:) Kayla hade valt ut det helt själv, mycket bra val! De var ljuslyktor och doftljus, plus är super gullig kort:) TACK, de är för söta!!!

Igår åkte vi upp till Mammoth igen och jag är glad att jag får möjlighet att se Mammoth det är jag verkligen, det hade vart riktigt oförskämt att säga något annat. Inte alla som får den möjligheten så jag är glad för det, men sen kan man väl ha olika favorit platser? Manhattan Beach ligger iaf mig varmt om hjärtat:)
Om min förkylning försvinner kan jag nog överleva denna veckan också, men för nuvarande kan jag inte andas eller höra och jag hostar som om jag har granris i halsen eller något liknande.

Sist men inte minst, Aleex tusen tack för din kommentar! Det var den finaste <3 Hur mycket du än vill kommer det aldrig bli några egobilder eller dagens outfit bilder på mig, det vet du, haha! Jag ska dock göra ett försök att klämma in mig på några av bilderna. 

Uppsats igen ja. Sorry finns inte mycket annat att göra här:)  Tack om ni läst ända hit !!!
Kl är nu 15 här i CA och jag ska ta en liten nap innan jag börjar jobba igen. Ikväll blir det någon nightsleding av ngt slag, de blir nog kul!


XOXO Pernilla <3

Valentine.

Lina Loppan Gustafsson du vinner platsen till Mammoth på måndag!! Stort grattis baby, hur känns det? Vilken ära, bra jobbat! Ni andra var också värdiga vinnare, jag lovar, men loppan du var lite vassare idag.

Vet inte vad som hänt med mig men jag har kommit in i en kamera period. Kanske helt enkelt tar igen den tid jag inte lagt upp bilder alls, nu är det dags igen:) Lika bra att alltid bära med sig kameran, snart sitter jag här med min sista månad framför mig och då är det inte läge att besöka alla platser igen för att få bildbevis,, så jag förblir väl turist här för alltid:)

Idag jobbade jag 2 tim på morgonen sen hämtade Sofia upp mig och vi begav oss till Del Amo Fashion Center:) Riktigt härligt sommarväder här nu och jag njuter varje sekund, speciellt när man tänker på att resten av USA är insnöade, haha! Kanske ni också där hemma?
Tydligen har det inte vart en sådan här dålig vinter här i CA på hur länge som helst och det förvånar mig för så dåligt är det absolut inte. De solfria dagarna är faktiskt väldigt lätträknade..jag klagar inte!
Här får ni en liten feeling av Del Amo ingången, finns lite mysiga affärer utomhus och fortsätter man längre in kommer hela köpcentrumet. Jag är nöjd så länge det finns palmer... och Forever 21:)  



Det blev ju lite shoppat idag också, bara nödvändiga saker förstås. Här får ni ett litet smakprov på vad jag köpt i veckan:)


Tyckte jag kunde behöva en pälsväst nu när det börjar bli så kyligt här, haha! Ne, sanningen är den att jag alltid velat ha en men aldrig hittat någon, men idag hängde den där och skrek efter mig...
Det bästa köpet på länge var ett par sandaler som jag bara ler av att titta på, fast om jag tar på mig dem ler jag inte lika stort längre. Det är en pina att ha på sig dem, men vad gör det? Jag tar det, bara de får sitta på mina fötter:) De ger nog med sig efter ett tag!! Eller kanske 75 plåster,23 blåsor och 18 skavsår senare...



Efter lite shopping blev det hämfärd med sollucka, musik och sol:) Innan jag började jobba kl 15 åkte jag och köpte valentine´s cupcakes till hela familjen, barnen ska även få spel och lite andra små presenter imorgon. Hoppas det blir uppskattat, tanken som räknas iaf.
Har jobbat till kl 20.30 och ikväll har det packats för Mammoth och lite andra sysslor. Imorgon förmiddag åker jag och Sofia till Venice Beach över dagen ska bli riktigt kul. Ska nog även se filmen Valentine´s day..Jag har väntat och väntat att få se den...Riktigt excited!! Så ja, jag och sofia ska alltså på dejt med varandra imorgon på kära alla <3 dag. Härligt:)

Pappa när du läser detta är det DIN B-DAY!!!!! Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday dear Daddy cool!!! Happy birthday to världens bästa PAPPA!!!!! Hoppas du får en underbar dag pappa. Saknar dig och önskar jag kunde firat dagen med dig, men snart ses vi:) Tänkte skriva att ät mycket tårta nu, men i skrivandes stund kom jag på att - ingen tvekan alls på att du kommer göra det!!!!! GRATTIS igen pappa:) Älskar dig <3

Vill ge världens STÖRSTA puss till alla underbara vänner, familj och släkt på Alla <3 dag! Utan er hade jag inte vart där jag är idag eller fortsatt dit jag är på väg. Ni är bäst, saknar er, tänker på er och älskar er!!!!
XOXO Pernilla <3

life is not always fair.

Vad hade då fredagen att erbjuda här i Manhattan Beach?
Mycket får nog svaret blir på den frågan..Började med att jobba 7.30-9 på morgonen, körde bla Kayla till skolan, körde som en idiot hem för att göra frukost och sen 9.15 skypa med mamma, pappa och ena systern. Det var ett tag sedan nu och alltid är det lika kul:)
( innan jag glömmer tacka, tusen tack familjen som skickat alla <3 dag kort och paket till mig )

Efter skypen åkte jag faktiskt till Los Angeles flygplats som ligger ca 10 min från mig för att träffa Felipe en sista gång. Vet att jag skulle ångra mig annars och man får ta de chanser man får. Det blev väl inte så mycket mer än att studera incheckningskön och gissa förbipasserande personers bakgrund. Faktum är att det är riktigt kul att titta på folk. Visst? Kom på en kul grej vi glömde göra idag som jag och min syster brukar göra..
- Nästa person som kommer ska du flytta till Indien med...tex.  
- Nästa person som kommer ska du få 3 barn med.
- Nästa person som kommer...
Ni fattar grejen det är sjukt kul och riktigt bra tidsfördriv. Att jag inte kom på det idag:) Inte för att jag hade tråkigt men ändå:)
Det var dags för honom att checka in och dags för mig att typ checka ut och ta mig tillbaka till bilen och verkligheten.
Tanken var att åka till ett shoppingcenter efter, men skulle jag göra det själv skulle det inte bli för muntert så ringde Sofia som var ledig och låg och glassade på stranden:) Shoppingen kunde vänta..Jag åkte hem och gjorde mig redo för beachen..Tack Sofia, det var riktigt nice med lite stekning och prat idag! Det gäller att sysselsätta sig...
Haha, tänkte bara visa att det inte är läge att bada, så länge ni inte vill få kramp och drunkna..ser ni minen?



Har inte legat på stranden sen nov tror jag inte så det kändes riktigt bra:) När vi satt där såg vi även alla plan som lyfte och jag kollar på klockan och säger till Sofia:
- Åh om 10 min lyfter Felipe då ska jag vinka till honom, så han blir glad.
- Men är du säker på att han åker åt detta hållet säger Sofia då.
Vilken glädjedödare hon är..haha! Mest troligt att han lyfte åt andra hållet men jag håller fast vid min teori att piloten förmodligen gjorde en U-sväng. Såg du mig vinka Felipe?


Gick hem och jobbade 3-9, vi hade en annan familj över på Taco-kväll riktigt mysigt faktiskt och shit Kayla säger jag bara. Jag lipade av skratt ikväll för hon var så rolig. Hon skulle kunna vara min bästis, vi har verkligen samma humor. Det slutar med att båda ligger på rygg och skrattar, hostar, skrattar, hostar och jag får knappt luft pga av mitt skratt. De gillar jag:) Hon var så söt sen och låg i mitt knä vid tv:n och ville att jag skulle klia henne på ryggen. Efter ett tag säger hon, Thank you so much Pernilla och ger mig en kram.
Måste bara berätta en till rolig kommentar hon sa ikväll:
- Pernilla, i´ll do you a favor, okay?
- Okay, Kayla what is it?
- I will give you a present on your birthday when you turn 20. It´s a good one too...
- Oh, that is so sweet of you Kayla, what is it?
- It´s a wine glass...
- Ehh, okay. Thank you so much säger jag och börjar skratta:)
Härligt att det kommer från en snart 4 år gammal tjej.

Nej, nu är det dags för mig att få lite sömn fick precis reda på att jag ska jobba kl 9 imorgon bitti. Efter det blir det Del Amo Mall med Sofia, sen jobb 3-10 på kvällen...På söndag ska jag och Sofia ut på äventyr och tur är väl det annars skulle jag gå in i en depression här...
På måndag åker vi till Mammoth. Den som skriver den bästa kommentaren får min plats till Mammoth..Better be a good one...


XOXO Pernilla <3

Parget?

Vill börja med att tacka för era kommentarer, jag älskar dem och utan dem hade jag aldrig fortsatt skriva. Keep up the good work!!
En liten uppdatering så här på torsdagskvällen sitter väl inte fel..
Börjar med gårdagen..Jag kommer oftast ihåg 6 tim bakåt sen blir det värre, man blir snurrig av dagarna här. Igår jobbade jag som vanligt på morgonen och eftersom jag blivit meega förkyld och inte hade bil tänkte jag bara ligga i soffan och ta igen mig tills jag började på eftermiddagen igen..blev det så? Nej, haha!
Kl 12 blev jag upphämtad av Felipe för att följa med han och några av hans arbetskollegor på lunch här i Manhattan Beach. Väldigt gott och trevligt:) Var tillbaka strax efter 13 tiden och tog mig då ut på en promenad på The Strand..
Strandpromenaden som ni ser kallas The Strand och denna bilden tog jag från vår balkong igår. Riktigt härligt sommarväder:) Att gå på The Strand när solen skiner, grym musik i lurarna och se hur surfarna gör sina wipe outs...det gör mig verkligen lycklig!! Önskar ni kunde dela det med mig. Blev som sagt en härlig tur på stranden, sen började jag jobba på eftermiddagen igen och jobbade hela kvällen!!



Från vår balkong.


Idag har jag faktiskt tid med bilder så ska passa på att dela med mig av lite bilder, man vet aldrig när det blir nästa gång:) Ni som vill se mer bilder på området, det kommer jag lovar!
Det var underbar solnedgång igår, så passade på att ta lite kort genom köksfönstret..hoppas ni får lite feeling även om det är taget genom rutan.



Imorse jobbade jag på morgonen och gjorde bla redo Kayla för dansen och jag måste bara visa hur söt hon var idag..riktigt nöjd med att jag fick på henne hela outfiten utan klagomål:)  



Hade 2 tim rast och då fick jag ÄNTLIGEN skypa med syrran och fick för första gången se JOLINE min finaste systerdotter. Hon var verkligen söt och jag ville bara hoppa ut på andra sidan och ge henne en stor puss!!
Tack för skypen sis, alltid lika roligt:)
På eftermiddagen idag fick jag även lite tid att prata med Aleex min bästa vän de va på tiden!!! Haha, du gjorde min dag vännen. Vad vore livet utan internskämt!!
Hann självklart med en sväng på Target också och där fick det bli presenter till barnen på Alla <3 Dag, skor, klänning och tandkräm, haha! Nu får ni ingen sno min affärsíde om jag avslöjar..lova?
Jag ska öppna Target hemma i Sverige..Screw ÖB, Ekohallen, Rusta m.m. De är inte ens i närheten..
Om jag av någon anledning inte skulle få godkänt att starta butik i Sverige, så har jag självklart en lösning på det.. 
PARGET öppnar jag istället..samma koncept, men ändå inte detsamma:) Vad tycker ni?
Slogan ska bli PARGET is the shit. Det gäller även att alltid ha det lilla extra i sin affärsidé och det har jag tänkt på det med..vid utgången ska det finnas ett Frozen Yoghurt place..minst 15 olika smaker, minst 50 olika toppingval....
Vädret kan vi inte gör något åt tyvärr, men man kan alltid anpassa sig, därför ska det finnas palmer, palmer och palmer och brasor på vintern så man fortfarande blir sugen på en FY. ( Hur man nu INTE kan vara sugen förstår jag inte ).
Jag ska nog börja med Parget för att få in ett stadigt kapital, har nämligen hört att en Frozen Yoghurt maskin kostar ca 100 000 och jag ska ju ha minst 15...Öppningen av FY kanske kan bli lagom till Pargets 1års jubileum?

Hahaha, vad gör jag? Nej jag har inte för mycket fritid..ikväll är jag bara trött, förkyld, kan inte andas och har huvudvärk då flyr tankarna iväg! Ni skulle bara våga sno min idé nu!! Haha.

Trevlig helg på er <3
XOXO Pernilla <3

Goodbye SUCKS!!!!!!!!!!!!!!!

Egentligen vill jag bara upprepa rubriken tills jag sliter ut de tangenterna och tvingas sluta...Jag hatar det, verkligen hatar det! Goodbye SUCKS och jag menar det.
Man tvingas gå igenom många avsked för att ta sig hit och inte nog med det så kommer alla avsked fortsätta under året med folk som kommer och går. Inte okej! Det är nästan så jag vill sluta träffa folk så man slipper alla avsked.
Det som inte dödar härdar heter det väl.

Här kommer en liten update om gårdagen. Kanske ska passa mig för att skriva "liten" update när det alltid slutar i uppsats, men här kommer iaf en update, liten som stor.
Igår var som sagt min lediga dag, en välbehövlig sådan efter helgens bravader:) Att tyda av min nattsömn på 12 tim så var den välbehövd:) Rikitgt skönt! Gick upp och åt frukost i lugn och ro framför tvn, åkte till gymmet och försökte göra lite nytta. Hann även med en sväng på Target och självklart går man aldrig ut tomhänt, så en rosa yogamatta och ett par skor fick följa med mig hem:)
Kl 15 hämtade Felipe upp mig och eftersom det var riktigt soligt sommarväder igår fick det bli en glass på Cold Stone. Premiär för min del och farligt gott var det också. Haha, jag gjorde även min livs investering igår, tack vare Felipe får jag väl erkänna. Jag har ett par solglasögon från H&M som säkert är 2 år gamla som ligger mig varmt om hjärtat, jag vägrar göra mig av med dem även om jag kanske borde. Jag har nämligen lagat dem med tandpetare ett antal gånger:) Bågarna sitter lite halvlöst med tandpetare på varje sida och jag har inte kunnat böja mig ner för då tappar jag dem, haha!
När vi gick förbi en glasögon affär här i Manhattan drog Felipe in mig och sa att det var dags för mig att göra mig av med mina tandpetare, haha! Han i butiken var riktigt trevlig och sänkte priset för oss under tiden till 5 dollar...Det var nog det bästa jag gjort på länge, nu sitter ju faktiskt brillorna på plats:) Grymt bra! En liten Gucci trasa att torka brillorna med fick jag också. Trevlig kille det där!

Vi passade på att ta en sväng på piren i det fina vädret också, nu när det regnat en del uppskattar man faktiskt solen. Fast jag ser fortfarande solen minst 5 gånger i veckan, det får man inte klaga över! Om ni glömt hur solen ser ut där hemma så är den rund, gul och värmer när den skiner! ;)
Det har vart dåligt med bilder på senaste, därför ska ni få en här och se att jag lever. Han är brunare än mig, vilket inte är okej därför fick den bli svartvit, haha!



Här kommer en bild på min värdmamma, vi träffade henne på piren.




Hon är lite folkskygg därav katalogen på huvudet...
HAHA, seriöst jag vet inte vem idioten är och varför hon har gula sidorna på huvudet... Kul är det iaf:) Det var inte direkt att man kunde bränna sig i solen.

Vi bestämde oss sedan för att åka in till Hollywood en sväng och solnedgången var helt otrolig så vi gjorde ett tappert försök att hinna till Venice Beach för att titta på den, men när vi kom fram var himlen bara lite rosa..:/ Fast det var fint ändå, värt ett försök!





Min kamera kämpade för att inte dö hela tiden men dessa 2 bilder hann jag med av den solnedgång vi fick se:)
Åkte sedan vidare hem till Felipe där det blev hemkörning av mat, lat som man är. Det bästa vad väl att jag lyckades få honom titta på The Bachelor:) Det är jag glad för även om jag kanske föredrar att titta på det själv utan 2 killar som hånar alla kommentarer och förstör stämingen, haha! Tittade på det idag och av någon anledning lipade jag som en bebis. Även om man vet innerst inne att det inte är 100% äkta så är det ändå fint:)

Ja det var väl det vi hann med sen skjutsade han hem mig eftersom jag började jobba tidigt idag. På vägen hem kom vi fram till att det var sista gången vi skulle ses..förhoppningsvis inte sista gången för alltid kanske, men sista gången på länge. Han flyttar tillbaka till Sverige i helgen och jag bor kvar här i minst 8 mån till eller nåt.
Jag tänker inte låtsas som jag inte bryr mig för om jag ska vara ärlig så suger det! Vi har inte känt varandra så länge men det räckte för att det skulle bli ett avsked. Jag är alltid känslig när det gäller avsked och grejer men det är livets gång och inte mycket att göra åt!

När jag kom hem sitter min värdmamma och tittar på Bachelor:) ( Det är vårt största intresse, haha ). Hon frågar hur kvällen var och jag berättade att jag precis sagt hej då till honom och hon kollar på mig och säger:
- Men Pernilla du är ju jätte ledsen och ger mig en kram..
Så började jag lipa..haha! Ja bara, men det är inte så farligt jag vet inte varför det blev så här...
Sen pratade vi om massa saker och det blev lite känslosamt där ett tag från både min och hennes sida. Jag älskar att jag kan prata om allt med henne.
Tack till världens bästa v-mamma! och v-familj också dessutom.

Dagen var väldigt bra i det stora hela om man tar bort den sista timmen.

Idag jobbade jag halva dagen vilket innebar, parken, story time på biblioteket, spel och lek. Sen var jag ledig och just nu har vi bara 2 bilar så jag hade ingen bil resten av dagen så jag tog med min svenska Plaza tidning och gick och gjorde pedikyr hos asiaterna istället. Behövs det också=) Ikväll var det au pair möte, ett kort möte som bara innehöll pizza och information i stort sett. Det var den dagen det!!

Nu vet ni hur läget ligger till! Ta hand om er där hemma, saknar er!

XOXO Pernilla <3

The Kress.

Kl är 20.21 och jag är så redo för nattsömn. Ni som läste min blogg igår kväll vet att jag funderade på att ta mig in till min kompis i Hollywood som numera inte är namnlös längre, Felipe är namnet. Jag slutade 00.30 igår natt så egentligen var det väl inte läge att ta en taxi in till Hollywood. Efter lite grubblande gick jag i stort sett och la mig för jag var helt slut, tog upp telefonen för att meddela mitt beslut, men tydligen ändrade jag mig under det samtalet:) Messade min värdmamma och frågade om det var okej och vad hon tyckte ,och visst var det okej, så kl 12 igår natt började jag göra iordning mig för Hollywoods nattliv. Ringde en taxi som tog mig till nattklubben The Kress i hollywood och 100 dollar fattigare var jag framme...Yes, det var en halv veckolön men tro mig det var det värt:) Sjukt nice chaffis, snackade hela vägen och han berättade allt möjligt och jag tog mig friheten att prata lite politik sådär på en lördagskväll, haha!
Obama fan som jag är har jag alltid undrat om man märkt någon skillnad här i USA sedan han blev president och jag tänkte, jag kommer aldrig träffa denna chaffisen mer så det är väl bara fråga. Jag såg på honom att han var Obama fan, annars kanske man riskerar att bli utkastad, haha!
Han berättade faktiskt många intressanta saker som jag inte alls visste angående republikanerna, så där blev man lite klokare, men inte rikare, haha! 
 
Jag är som sagt bara 19 och här är det 21 för att gå ut, men jag fick ett ID av en kompis en gång, för ingen använde tydligen det och haha, man kan inte annat än och skratta. Likheten är väl blond och blåögd men hon är ganska mycket större än mig och även om hon är 5 år äldre ser hon ut att vara 40 år, haha! Har därför inte tänkt försöka me det men igår var det dags..På en av Hollywoods populäraste nattklubbar där ett bord uppe på taket tydligen kostar , nej nu kom jag inte ihåg bara för det. Något med 15 iaf och sjukt mycket att boka kände jag att det var ganska kört, men jag langar fram mitt ID, vakten tittar på kortet, på mig och sen släpper han in mig. Yeey! Han sket nog i vilket för det finns ingen likhet.

Väl uppe på taket var det riktigt party:) Tyvärr kunde man inte se utsikten över hela L.A för de hade regnat så de hade något tillfälligt tak, men de va grymt där uppe!! Jag och Felipe såg flera personer som såg ut att vara skandinaver så vi började prata med en del och alla de vi gissade på var från norge eller danmark, lite kul! En vän till dem som var här från CA började jag prata med och jag tänkte hela tíden att jag kände igen honom men tänkte inte mer på det sen och imorse slår det mig att han är med i serien: PRIVILEGED på kanal 5. Jag är nästan 100 % säker, det jobbiga är att jag hittar ingen bild på internet..helt omöjligt att hitta honom, men ni som sett det är den lilla killen som den korta tjejen blir kär i! Han är kort, mörkhårig , lite krulligt hår... Måste kolla upp detta:) Coolt i så fall!!
Eftersom jag kom så sent stängde det ca 30 min efter jag kom, men det var värt ett litet besök. Det blev sedan hemfärd till Felipes place och när det 4.30 är dags att sova har en av hans kompisar somnat i soffan och han snarkar som en häst...inte okej för oss som inte somnat! Kan säga att jag sov max 1 tim inatt och jag klarar inte av lite sömn, usch jag är sådan klenis.
På morgonen blev det iaf pannkakor,ägg och grejer på ett frukost ställe, amerikanskt och mysigt! Tack igen till min kompis som skjutsade hem mig till Manhattan igen, verkligen snällt!
Tog en nap på 1,5 tim och när jag vaknade hade jag gjort precis vad som helst för att somna om, men icke då var det dags för jobb. Jobbade sedan 2-20 och vi hade 3 andra barn över, men det gick fint!
Káyla den sötisen sa 2 sådana söta saker som verkligen gjorde mig glad, först säger hon:
- I love you och pekar på mig...
Sen när hon sitter i mitt knä i soffan säger hon:
-You are my great friend.
Ah jag blev så himla glad!!!!! I det läget gillar jag att barn är ärliga:)


Hade inte med min kamera igår för min v-mamma hade den men jag bad andra ta bilder så det blir förhoppningsvis lite bildbevis framöver.
Imorgon är jag LEDIG och det kan väl inte bli mer passande. Ska sova nu och ta igen all sömn!
Tänk vad spontan jag blivit här i staterna, visst Aleex och Junita? Haha!
Ja man vet aldrig vad dagarna har att erbjuda här.

XOXO Pernilla <3

Best decision ever!

Ja då har man klarat ut ännu en dag i staterna..eller inte för att det har vart så mycket att klara ut men ändå, haha! I like it here!
Jag skrev ett brev på datorn när jag satt på flygplatsen i New York på väg till min värdfamilj och jag kan säga att hade ni läst det brevet hade ni inte trott det var samma person som skriver just nu. Jag hade ren panikångest innan planet och var helt säker på att jag aldrig skulle klara ut detta, men se där, allt tar sin lilla tid och nu har jag vart här i 3,5 mån och jag älskar det ( för det mesta ). Jag blir nästan rädd av att tänka på allt jag missat om jag vart hemma. Jag har hela livet på mig att ta igen allt där hemma med alla underbara personer!

Imorse när jag äntligen fick sova ut då vaknar man självklart med magknip kl 6.00 och efter 1 tim trodde jag min sista stund var kommen, men efter en värktablett gick det över och sen ringde klockan och jag var tvungen att ta mig till gymmet vare sig jag ville eller inte. Jobbade 3 tim, hade rast i 2 och rasten spenderades på Target:) Mitt favvoplace, fick dock inte tag på allt jag ville, men tomrummen fylldes upp med annat. Target har en förmåga att lura på en saker..det kan jag nog behöva, det där verkar bra, men den var fin, den kanske jag kan behöva efter sommaren...haha! Helt plötsligt behöver man allt! 

Jobbade sedan kvällen och jag gör fortfarande. Föräldrarna är på party och det gick riktigt bra att lägga barnen faktiskt, de var helt utmattade och somnade på sekunden. Jag satte på American Idol och tog fram glass och kakor:) Sen mådde jag bra, åtminstonde under tiden men nu i efterhand kan jag väl erkänna att ångesten är ganska påtaglig!!!! Usch, alldeles för mycket av det goda det senaste..

Nu sitter jag i mitt rum och grubblar över kvällens beslut..min kompis har sin avskedsfest ikväll som jag missar, men hans ide är att ta en taxi in till hollywood när jag slutat. Jag slutar ca 12 ikväll vet inte exakt när de kommer..jag vill mer än gärna åka in, men samtidigt är det väldigt sent! Jag har iaf beslutsångest....
Ska fortsätta fundera och förhoppningsvis komma fram till ett förnuftigt beslut..

imorgon blir det jobb igen, mellan 2-8...Det är SuperBowl här nu så alla föräldrarna ska på det och det kommer över massa andra kids hit. Full rulle igen!!

XOXO Pernilla <3

Apparently, I save marriages too.

Kl är 43 minuter efter midnatt, regnet öser ner,golvvärmen är på och jag har precis krypit ner i sängen efter en mycket bra dag. Imorse när jag vaknade såg det ovanligt mörkt ut, alltså ingen sol som skiner in genom badrumsfönstret..Det regnade. Eftersom det är ganska ovanligt att det regnar här blir det bara mysigt och man tillåter sig själv till att sitta inne istället för att tvinga sig till gymmet, haha! Jag vaknade med halsont,hes och täppt ( jag som skrev igår att jag inte hade tid att bli sjuk ). Min värdmamma frågade mig direkt i morse: 
- Pernilla do you have a cold?  Nja, inte så farligt svarade jag, men då tog hon fram 20 olika tabletter för jag fick absolut inte bli sjuk, hehe. Snäll som vanligt! Därför åkte jag heller inte till gymmet idag, istället åt jag frukost i lugn och ro framför tv, tog en powernap och började jobba igen 12-18.30.
Idag har barnen haft playdates, jag har bakat chocholate chip cookies med barnen för man kan ju absolut inte gå ut när det regnar.haha! Wow, mina baking skills blir bara bättre och bättre, ni ska bara veta hur goda de blev denna gången:) När min värdmamma kom hem och smakade blev kommentaren:
- Wow, Pernilla, these are soo good, the best cookies you ever made!!!
- Well,they are good if you compare with last time when the cookies ended up like " balls ", haha! De flöt aldrig ut förra gången utan såg ut som älgbajs typ.
Men jag håller med de blev en succe denna gången:)
På eftermiddagen kom Mona över med sina barn, vilket var väldigt kul:) Det förgyllde dagen!! När jag slutade stod jag och pratade med mina värdföräldrar och då ger min v-mamma mig en kram och tackar för hjälpen och så och säger:
- Pernilla, vad hade jag gjort utan dig, vet du att du även räddar vårt äktenskap? 
- Hmm, ne det visste jag inte, haha?
- När du hjälper mig så mycket är jag glad och pigg tills Don kommer hem:)
- Ja och det är mycket billigare än rådgivning säger Don och skrattar. 
- När du tar din semster kommer jag inte bli rolig säger Kristy.
- Så farligt är det nog inte säger jag.
- Vänta du bara säger Don. haha!
De är för roliga. Se där, alltid trevligt
att kunna rädda äktenskap här i staterna också. My pleasure!  

Ikväll åkte jag till Silvia och vi bestämde oss för att åka till en Sushi restaurang här i Manhattan Beach och riktigt gott och mysigt var det:) Självklart glömde jag kameran, jag som ville visat er bilder:( Lite senare kom Mona och vi begav oss vidare till Starbucks i regnet. Ännu lite senare kom Sofia och joinade och där satt vi tills det stängde 12.00. Jag ´har verkligen saknat att sitta och skratta och prata med flera tjejkompisar, det har vart dåligt med det här så det var verkligen uppskattat:) Gillar verkligen alla tjejerna så jag är riktigt nöjd med kvällen!!
Ännu en lyckokick. Tänk vad en liten fika kan lysa upp vardagen:)

Imorgon blir det jobba hela dagen och även hela kvällen, spännande! Lite gym ska vi nog hinna med på förmiddagen..Usch, min kropp skriker efter gymmet efter jag ätit halva kakdegen plus några kakor idag! Men, whatever, det regnar ju!

God natt på er!

XOXO Pernilla <3

happy.

- Pernilla, you are like my sister / Kayla.
Det säger Kayla när vi går nedför trappan idag..hon är väl för söt! Då blir man allt glad:)
Igår jobbade jag hela dagen, men det var en bra dag. Idag var jag på gymmet i morse, kanske inte blev så hemskt mycket gjort där idag, men jag var ju där iaf, haha! Är det inte det som räknas?
Mina v-barn har sån fruktansvärd hosta och snorar hela tiden och jag har börjat känna i halsen så jag inbillar mig att jag kämpar mot något, kanske därför man inte orkar lika mycket på gymmet? Jag ska iaf inte bli sjuk, det har jag INTE tid med.
Idag har vart en bra jobbdag, barnen har vart lite crazy men det har vart kul. Vi dekorerade skokartonger, klistrade, glittrade, klippte och meckade. Det ska nämligen bli en låda till Valentines day som barnen kan ha med sig! Det är så mycket värt att ha bra dagar med barnen för då vill man bara krama dem och aldrig lämna dem...tur att de dagarna kommer emellanåt:)

Nu ikväll hade jag fått kort på min älskade systerdotter Joline. På något sätt vill jag förtränga det för att jag är så rädd att längta hem, men jag tänker på dem hela tiden och kan inte vara annat än stolt. Det enda jag kan tänka 'r att det är bara 9 månader av bebbens och mitt liv, det finns alltid saker man missar och att jag framförallt är här för min skull.
Jag älskar henne redan och vill bara puss henne så fort jag ser henne, men så fort som tiden börjar gå så kommer jag träffa henne väldigt snart!!





Ah hon är så söt <3
Jag blir nästan stolt över mig själv som klarar detta. Att bli moster betyder så otroligt mycket för mig så att gå miste av en del av det är väldigt stort för mig och det gör mig lite stolt att jag klarar det!!

Jag gillar hur man ställs för små utmaningar här så det kommer nästan bli tråkigt att komma hem och sluta utmanas, haha! Fast jag antar att det blir vad du gör det till.

Nu blir det slut på deep talket, imorgon jobbar jag också hela dagen och på kvällen ska jag förhoppningsvis träffa Silvia och Mona:) Var längesen nu så det ser jag verkligen fram emot!! 
 
Btw, det är 2 MÅNADER tills jag hämtar min familj på flygplatsen. 8 veckor? Det är inte sant, jag får panik vad fort det går, men jag är taggad till tusen och väntar och längtar varje dag!! Tänk att jag inte träffat dem på 6 nästan 6 månader då..

Hoppas er helg bjuder på något extra!

XOXO Pernilla <3

Bad Boys, Bad Boys...

Dags för en uppdatering igen:) I måndags jobbade jag på morgonen, sen gjorde jag lite ärrenden, var på gymmet och jobbade igen på kvällen. Efter jag slutat gick jag och en kompis ut och åt här i Manhattan och sen beslutade vi oss för att gå på bio - Edge of darkness blev det och se den inte! Det hände en sak i början sen hände inget på 2 tim ungefär, sen kom det igång lite på slutet men vi gick innan den ens var klar så, ja så bra var den!

Igår jobbade jag bara från 7.30-10.00 sen efter det tog jag en efterlängtad powernap, sen blev det lite shopping och gymmet på det:) På eftermiddagen åkte jag sedan till min kompis i Beverly Hills och jag måste nämna det igen..jag får sånt lyckorus när jag kör när det är lite halvmörkt på freewayen och massa bra musik på högsta volym...höga upplysta byggnader, palmer och fortfarande lite skymning kvar av solnedgången. I love it!! Varje gång tänker jag hur lycklig jag är! Låter nog lite lustigt, men jag lovar ni skulle förstå.
Väl framme beställde vi hämtmat och tittade på Bad Boys eftersom det var en STOR katastrof att jag aldrig sett någon av de filmerna, haha! Den var faktiskt bra och rolig:)
Det blev hämfärd vid 00.30 tiden och nu sitter jag här efter en skön sovmorgon som skulle kunna fortsätta för alltid...
Jobbar 12-20 idag, så det är väl inte så mycket mer än jobb som händer idag. JO, efter jag slutat ska jag kolla klart på The Bachelor, waa det är största händelsen idag:)

Måste berätta en liten händelse som hände i lördags närjag körde till festen i Marina Del Ray. Glömde helt skriva om det, men det kan inte uteslutas.
Jag kör inne i Marina på en vanlig typ 50-70 väg, sjunger med i min alltid lika höga musik och är lite borta från omgivningen. Plötsligt ser jag hur det blinkar i backspegeln..
Jag tittar igen och ser hur en polisbil snurrar med sina sirener. Jag försöker ivrigt sänka musiken, men hittar typ inte knappen för jag blir så nervös, haha!
När jag lyckats sänka är polisbilen fortfarande efter mig och jag hör:
-PULL OVER TO THE RIGHT! PULL OVER TO THE RIGHT!
Där var mitt hjärta redan halvvägs upp i halsen, jag var så koncentrerad på att följa min gps som sa att jag skulle svänga vänster så jag började blinka vänster av ren nervositet tror jag.
- PULL OVER TO THE RIGHT..
Okej okej, jag bytte filer sakta men säkert och stannade till kanten och där trodde jag mitt liv var slut..
Hmm, polisbilen fortsätter köra förbi mig och sen ser jag hur han gör samma sak på alla bilar, så antagligen ville han bara förbi. Lite onödigt tycker jag, för det var lite trafik och det hade gått 10 gånger snabbare för dem att bara byta filer för att komma fram.
Men men, nu lyckades de skrämma minst 1 iaf och hon heter Pernilla. Shit jag var skakis i 15 min efter!!!

Nu är det dags för mig att göra i ordning mig för jobbet.
Det har varit lite dåligt med bilder på ett tag nu, men jag ska bättra mig, speciellt med bilde rpå omgivningen här som jag fått önskemål om:)

Hoppas allt är bra med er!!

XOXO Pernilla <3

Jag har blivit moster!!!!!!!!

JAG HAR BLIVIT MOSTER OCH JAG ÄR STOLTAST I VÄRLDEN JUST NU!!! Kl 23 amerikansk tid plingade till i min svenska mobil och där står det att lilla JOLINE är född:) Det kom även bilder på världens sötaste tjej. Waaaa!! Jag har blivit moster och min syster har blivit mamma, helt obeskrivlig känsla! Behöver jag säga att jag inte kunde sova på hela natten?
På morgonen innan jag började jobba började jag gråta för det enda jag ville då var bara att åka hem till Sverige, för första gången här kände jag så. Gick ut till familjen och berättade och de är så söta och blev så glada för min skull:) Jag fick bara panik av att inte kunna prata med någon när jag visste att alla där hemma pratar och ringer varandra...det bästa av allt var att mamma ringde mig senare på dagen:) Tack mamma kändes så bra att prata lite! Dagen efter skulle jag på dop i Long Beach vilket jag inte såg fram emot för jag vet att jag kommer missa Jolines dop i Sverige vilket gör mig ledsen:/ Men iaf, jag skypade med några i familjen lite på lördagsmorgonen bara för att få reda på lite mer info:)
Var sedan på dopet heeela dagen från 11-20 på kvällen. Alltid lika kul att träffa alla deras kusiner och släktingar faktiskt. På kvällen gick vi alla ut och åt på en italiensk restaurang i närheten där de känner ägaren så alla barnen fick göra sina egna pizzor. När vi satt där kom en av servitörerna fram till mig och sa:
- You have a wonderful family, I love all of them, I know them.
Då var det min v-familj och min v-mammas systers familj med deras 4 barn plus grandma o grandpa och ett par till...och jag blev så glad när han sa det för de är som min extra familj!!
Innan jag går vidare vill jag bara säga VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS TILL MIN SYSTER OCH MAN TILL LILLA JOLINE!! Jag är så otroligt stolt att vara moster och jag hade gjort vad som helst för att få vara där med er just nu, men förhoppningsvis blir jag en super nanny efter detta året så jag kan komma hem och ta hand om Joline:)
I fredags och lördags var nog de värsta dagarna sedan jag kom hit, en känsla när man bara känner hur otroligt mycket man missar och som man bara vill vara med om! Min v-mamma frågade mig på dopet..
- Did you cried yesterday?
- Ehm, yes in the morning, but not that much..
- Not that much?
haha, lät som jag gråtit floder, så illa var det inte! Hon tyckte jag såg lite svullen ut i ögonen nämligen, haha! Vi pratade lite om bebisen sen gav hon mig en stor kram och sa: Jag är så ledsen att du inte kan krama din familj där hemma nu...men du får en av mig. Så glad att de bryr sig, de betyder allt!
Well, jag är så lycklig att allt gick bra och den som väntar på något gott:)

Nu till fortsättningen av lördagskvällen..När jag kom hem var jag helt slut " som vanligt " men jag ville verkligen göra något och det gjorde jag också..
Pratade med min kompis som skulle på Birthday-party i Marina Del Ray med några av hans grannar så jag ryckte upp mig och körde dit , och JAA vad glad jag är att jag gjorde det, hade en sjukt bra kväll:)
Kom till festen och där hittade man faktiskt en del svenskar som jobbade i området väldigt kul. Det roliga är att det finns så många svenskar här i CA och bara i LA området men det svåra är att få kontakt med dem..bästa sättet är nog att träffa en, som känner en annan, som känner 4 sen är man inne i cirkeln:)
Nog om nätverksbildning, det får bli ett annat inlägg:)
På festen upptäckte jag mina biljard-skills..seriöst jag har inte spelat sedan jag gick på fritids, men woho jag briljerade mer eller mindre och kloten satt som frimärken i hålen, I promise!!
Nybörjartur är bara skitsnack..

Efter lite mingel blev planerna att gå till en bar och sätta oss lite, så blev det också - även det väldigt trevligt! Tanken för mina vänner var att de skulle köra hem men de planerna sprack ganska tidigt så idioterna bestämmer sig för att ta in på hotell, haha!
- Yeaah, let´s have the penthouse!! De blev lite för exalterade där ett tag..
De skämtade faktiskt inte men det var upptaget...fick bli ett "vanligt" 4 rum och ja allt gick väl inte som planerat men efteråt kan jag inte annat än och skratta åt det..kanske för att det inte var mitt creditcard, vet inte, haha!
Kl var 3.30 och det var verkligen dags för mig att åka hem, jag hade sagt till min värdmamma att jag skulle sova hemma och även om jag får sova borta så ville jag hålla det för mitt egna samvete så kl 4.00 i lördagsmorse var jag hemma..lagom!
Behöver jag nämna att jag var en zombie hela dagen? Jag klarar seriöst inte av lite sömn det gör mig galen. Ibland har man verkligen inte tid att sova..haha! Då är det illa.
Jobbade 12-19 idag och direkt efter det hämtade jag upp Sofia och vi gick på bio " When In Rome". Fick en gratisbiljett av min värdmamma i helgen som gick ut idag så man måste ju använda den:D

De senaste dagarna har varit helt crazy, massor av jobb, omtumlande på olika sätt...Jag skulle helt enkelt behöva 1 veckas sömn, men så länge man är trött pga av något roligt då är det okej!!

Där var den uppdateringen:) Nu när jag vet att alla där hemma får träffa Joline så gäller det att hålla sig busy så man inte längtar hem för mycket. Än så länge har jag lyckats!! haha!

Saknar er alla och kan inte beskriva hur glad jag är att ni alla fiinns där!

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0