Sunday Funday!

Sunday funday, no doubt!!! Vilken grym gårdag det var, blir ni förvånade över när jag säger att jag var ledig? haha! Vad hemskt det känns, men det är väl inte konstigt att uppskatta sin lediga tid?
Händelserik dag är nog bara förnamnet!
Så söndagen började med att jag hämtade upp Mona vid 12 tiden, redo att hika. Körde så långt upp man kan i hillsen och parkerade för att sedan börja vandra mot den stora skylten. Lite av vägen var samma väg som när vi gjorde horsebackridingen. Kameran och vatten i högsta hugg vandrade vi upp berget, underbar utsikt som alltid och bokstäverna blir större och större. Måste bara säga det igen. Jag får inte nog av L.A, jag älskar beacherna men det finns inget som att åka inne i Beverly Hills, Hollywood, uppe i hillsen etc. Finns inget som gör mig så glad och varje gång tänker jag: här ska jag bo någon gång. Yes, jag bor på stranden nu och jag älskar det, men jag vill bo inne i smeten för ett tag och bara jobba och njuta av omgivningen. Det ska jag göra!
Så vi hikade upp i kanske 30 min, sen var vi framme så långt man kan komma till skylten, lagligt! Sen finns det ju idioter, tex som min kära vän Felipe som fick polisen efter sig efter att hikat för nära skylten, haha! När vi stod där började poliser ropa i megafoner: Get down from that trail, you are not suppose to be there. You will be arrested m.m. Då var det några som gick där uppe, som inte fattade bättre!! De har koll på precis alla som närmar sig! Alltid helikoptrar där tex.
Well, vi var iaf lagliga och jag tycker man var riktigt nära. Svårt att se på bilder dock, men man ser att bokstäverna är STORA. Mona har nästan alla bilder, för hon tog med sin systemkamera men jag ska visa några från min kamera:)

Hej jag bor i hollywoodland, vart bor du?


Sjukt brandt under mig, så var bara tvungen:)

Gigantiskt!


Lite dimmigt, men utsikten är bäst!


We made it!



GO MONA!


Okej, jag menar det. Om man trillar bakåt där, då är man inte hel efter det.



Love this!


Det var lite smakprov:) Så vi spenderade lite tid där uppe, knäppte kort m.m. Sen var det tillbaka till bilen igen och på nya äventyr. Vi ville inte hem än, så vi åkte till Beverly hills och tog med picknick filten, köpte frukt och la oss i parken. Precis vid Beverly skylten och ovanför Rodeo Drive.



Käkade lite frukt och tog en powernap:) Hej, hur ofta har man picknick bredvid Beverly hills skylten och kan se ner till Rodeo Drive. Det är sådana här dagar jag tänker: Vad ska jag i Sverige att göra? klart jag ska stanna här! ( Jag saknar alla det vet ni, men förutom det ) Jag älskar detta stället!!!
Strosade lite på Rodeo Drive innan vi åkte hem mot Manhattan beach och då väntade nya äventyr. Hem och duscha, gjorde oss i ordning så fort vi kunde för att möta 2 andra au pairer på en sushi restaurang. Jag och Mona delade på en taxi till restaurangen pga att jag skulle ut efter så bilen fick va hemma igår. Träffade Louise och sen en ny au pair jag inte träffat innan från tyskland. Vart här lika länge som mig och ska också förlänga 6 månader=) Skvallrade och åt sushi som alltid är lika gott om inte godare för varje gång. Mona börjar skolan idag så hon kunde tyvärr inte hänga på ut vilket var riktigt tråkigt! We missed u M!
Vi andra åkte till Hermosa Beach för utgång. Söndag är den nya fredag sägs det, haha! Testade lite olika klubbar innan vi fastnade på Sharkeez, musiken där är den grymmaste ever. Kan inte bli bättre! Träffade några andra som bodde här, som Louise kände, de alla var över 30 men så sjukt roliga, killarna såg ut som små mexikanare, även om de inte va de, men ändå:) De hade dance battle med alla där inne, ja gud va kul!!
Lite senare på kvällen kom en annan kompis jag träffade några helger sedan förbi för att testa Hermosa livet:) Gick sedan vidare till en annan klubb där det var liveband och grejer men också nice musik!! Det gör allt:) Mina planer var att va hemma innan 12 eftersom jag började jobba 8.45 idag, men hallå, varför åka hem när man har kul? Sova kan man göra i graven!
Jag undrar alltid hur folk kan se att ja inte är från usa om de inte hör mig prata, ja tycker inte jag ser så oamerikansk ut, men tydligen, haha! I baren:
So what are u from?
How do u know im not from here?
U can just see that..ur hair and u know..
snackar lite, sen säger han:
So u are not from here, but u have been here for a long time, cuz u have an american accent?
Han var inte från usa nämligen. Så kul för det stämmer absolut inte för fem öre. Jag kan säga några meningar, men om ja pratar mycket då hör de, haha! Fast kul eftersom det är mitt mål!
Tyvärr blev det alltför sent, men var hemma igen kl 3. Opps!
Okey, så nu till något som jag inte vet om jag ska säga. Mamma ta det lugnt, inget kommer hända mig!
Tjejerna åkte lite tidigare, för jag skulle ta skjuts med min andra kompis så vi stannade längre. Han har precis käkat klart när vi hör massa poliser och ambulanser, vi går ut och utanför klubben vi va på kommer det killar med blod på kläderna och vi får då reda på att någon knivhuggt en annan flera gånger i bröstet. Så sjukt läskigt! Min kompis kollade, men jag gick INTE och kollade, usch de vill ja slippa! Så himla hemskt! Fast han kommer överleva enligt alla, men ändå! Usch!
Vi snackade med en väldigt konstig man på matstället, som tydligen hyrde ut klubblokalen, han hade blivit inrigd nu när det hände och han sa att det var väldigt ovanligt att det hände just här, så de va väl tur iaf. Men denna man, kanske i 45 års ålderna han snackade på om hans katter och karma och olika livsgrejer, ja lyssnade typ på hälften men han va väldigt inne i sina saker. Då gissar han att min kompis var 24 år, vilket han är och att jag var hör och häpna. 28 år. haha! jag har aldrig någonsin i detta land hört att jag ser äldre ut. tackar vi för! då får man väl börja klä upp sig på jobbet för att se äldre ut nu då antar jag:) sen frågar han hur öänge vi känt varandra och grejer, sen säger han:
- That girl knows what she wants! She know exactly what she wants i can tell.
Look at her eyes man. Look at her freakin eyes, u can just tell, her IQ is up here.
HAHA, vad händer med gubben? han var så sjukt konstig, fast ja började gilla honom efter den meningen:)
- She´s like Bob Dylan, sa han sen, haha! okay, my new nickname!
sen babblade han på om massa grejs och ja satt där och visste inte vad jag skulle säga!! Men visst, högt IQ tackar ja inte nej till, haha! Crazy crazy americans!!!

Haha, vad gör killen? Ja ja, alla är välkomna! haha Louise, jag och tysken:)


Efter denna galna dag var det som sagt dags för hemfärd!! Vaknade kl 8 av att grannhuset borrade men det kändes seriöst som de borrade i min hjärna. Måste de börja borra genom cementväggar de första de gör?
Jobbade till kl 11, snackade med kompisar, fixade saker i rummet, försökte ta en nap, men somnade aldrig, konstigt nog!! Började igen 1.30 och jobbade till 7.30. Hade en bra dag med kidsen, de var snälla, jag var snäll och då är alla glada, haha! Svackan är jag nog påväg ur även om svackan angående jobbet fortfarande finns kvar, men jag är på väg i rätt riktning!!

Ikväll tog jag mig ut på en springrunda på The Strand, så mysigt att springa när det är mörkt på ngt sätt! Seriöst? Vad hände? Jag har aldrig någonsin sprungit så här fort. Galet, var kom den kraften ifrån? Men skönt var det. Satt på uteplatsen, kollade på havet och stjärnorna och stretchade! Bra avslut på dagen:)
Nu måste jag svara på mail, som vanligt!!

Ta hand om er alla!!

XOXO Pernilla <3

weirdos.

För de flesta här i staterna har festen precis börjat, medan svennarna antagligen redan stängt dörren för efterfesten! Märkligt det där:) Är man däremot småbarnsförälder i Manhattan Beach är festen också redan slut. En lördag i staterna kan spenderas på miljoner olika sätt, min dag har vart här och var och även om jag inte trodde det så slutade den riktigt bra!
Började jobba kl 8am, bara mina kids som var vakna så började städa och organisera för frukosten. Skulle göra en mega frulle till oss och gästerna idag. Jag gör det faktiskt med glädje för jag tycker det är skönt att stå i köket och köra storkok, haha!
Satte in 10 Crossianter i ugnen, gjorde massa scramble eggs, värmde bacon, stekte frukostkorvar, fruktsallad. Ja det var då en äkta amerikansk frukost! Less is more har de nog aldrig hört! Kan ju i och för sig inte sticka under stol med att jag älskar hotell frukost och det har ju sina likheter. Men jag tackar då gud för yoghurt, keso och granola!
Såg till att alla kidsen fick sin frukost, barnen klädde på sig och tog sina scooters till Parkers skola, medan jag var hemma och vek tvätt innan jag slutade vid 11 tiden.
Ville ta en nap so badly, men gick ut på en powerwalk med Mona. En powerwalk på 1 tim 35 min. Inte illa! Väl hemma solade jag på balkongen och läste lite ur skvallertidningen som min kära mamma skickat. Ville verkligen ta en nap, men kunde inte lägga mig i sängen, svettig och med massa solkräm så la mig på golvet på handdukar och jag snoozade faktiskt till en stund!
Började jobba igen 3.30, gick ner till alla på stranden, hängde där en stund innan alla gick upp till Jacuzzin. Jag ställde mig och gjorde mer än 10 cheese Quesadillas ( 2 tortilla bröd med cheese emellan ) Det är min favorit här. Mexikansk, skulle kunna äta det varje dag! Iaf, stekte och stekte, sen frågade Kristy om det var okej att jag hämtade mat åt dem. ( GÄRNA ) älskar köra bil, så visst. OCH jag fick låna en av gästernas bil. Min favorit bil, Cadillac escalate eller nåt. Fetaste bilen i historien, ska göra allt för att få en sådan bil när jag får familj, haha! Hämtade upp mexikanska maten och de hade beställt en 2 meter lång Burrito, haha! Helt galet va lång! Sen var det dags att parkera jätten utanför garaget, det är preciiiis att bilen får plats, så man får fickpakera in och ut, fram och tillbaka, men det gick fint:) Då tänkte jag, shit, för 1 år sedan kunde jag knappt parkera en bil. Man lär sig mkt annat under sitt au pair år!!

Vi hade 5 andra familjer över med barn så det var fullt hus, som vanligt i denna sociala familjen. Alla jag träffar här är så otroligt trevliga och det är inte bara "fake" trevliga, för tro mig man lär sig sådant. De är alltid så gulliga! Min värsta fasa här är att min familj inte ska tycka jag gör ett bra jobb. Det har jag tänkt på sedan dag 1 och det tänker jag fortfarande på. Det kvittar hur många gånger de säger att det inte kan bli bättre, så finns det alltid där och speciellt det senaste, då jag vart nere och kännt på så trött på jobbet. Kayla har blivit så stor så fort så jag behöver inte följa efter henne som en svans, hon vill inte alltid att jag ska leka med henne och hennes kompisar heller, vilket jag tycker är rätt. Hon behöver sin egna tid! Därför går jag bara och städar hela tiden, känner sig bara dum att stå där. I´kväll avslöste jag 2 andra familjer med deras 18 månaders bebisar. Följde efter dem som en svans så föräldrarna kunde äta! då känner jag iaf att jag behövs och de var så himla tacksamma.
Städade upp överallt som en galning, jag mår mycket bättre av att avsluta dagen med att jag gjort ett bra jobb än att jag vart lat. Såg till att kidsen var i pyjamas, bortstat tänderna, och såg till att de somnat i sängen:)
När jag kom ner tittade Don på mig och säger:
- Pernilla, what do u need?
- Ehm nothing, just cleaning! Kayla is asleep, Pk just want u to say goodnight to him.
- Thank you so much, once again u did a wonderful job. Sen börjar Kristy och våra gäster som bor här snacka och sa:
- Yea, thank u so much for helping with the other kids too, so helpful!
Jag förklarade att det känns bättre att hjälpa till än att bara titta när kayla leker, för hon har blivit så självständig nu. Pappan i den andra familjen är kung. Vi träffade han i Idaho, där de bor, han är den roligaste. Snackar med mig hela tiden och han sa att om jag behöver en referens då ringer jag honom. För han tyckte jag gör ett grymt jobb! Man tackar:) Sen sa han:
- I thought u never would come home from your walk today. Did u meet a guy on the way? Did he take u out for lunch?
- hahaha, No I just went for a very long walk with a friend.
- Well, if u meet somenone its okay with me, I tell Don, But it´s alright with me, okay? So go for it! I want u to go for a 3 hours walk next time, so u have time for lunch, okay?
Haha, han är för rolig!!

Kristy berättade att de andra familjerna ville adoptera mig, haha! Hmm, kanske det:) Kändes iaf bra att avsluta dagen bra!! Jag gillar hur alla familjerna uppskattar saker. Det kunde lika gärna vart att de behandlade än som luft och som en himla slav, för det är inte alls ovanligt! Så yes, jag är lyckligt lottad!!

Äntligen slutat som ni förstår och imorgon fick jag vara ledig. Yihaa på det! Mona är också ledig så vad ska vi hitta på?
JO, vi ska hika upp till Hollywood skylten:) Så nice!! Ser fram emot morgondagen! På kvällen ska vi ut och äta sushi med 2 andra au pairer och sen blir det nog utgång i Hermosa på kvällen. Det är Bikinis and Shorts fest på en klubb där:) Tror det kommer bli nice! Ska dock INTE bära bikini om det är det som är meningen. Men jag tvivlar inte på att brudar kommer göra det! Crazy people!
HAHA, på tal om det, nu glömde jag nästan. Idag fick jag ännu ett bevis på crazy amerikanare. Gick ut på The Strand och hör massa säckpipor och grejer, kollar upp på en av gatorna och där har de fest mitt på gatan, jaha där ser man tänkte jag! Sen gick jag och Mona förbi ett hus på The strand där det var 10 ungdomar som hade en konsert på deras balkong och hela släkten satt på stranden och klappade, haha! Normalt! På vägen hem hör jag någon sjunga vädligt illa..vem är det? Då ser jag killen framför mig med lurar i öronen och samtidigt skrika ut någon sång. Jag går förbi och han slutar. Kunde verkligen inte hålla mig. 10 sek senare börjar han något med..happiness och loneliness, haha! Han nynnade inte direkt, här snackar vi körsång.
Man slutar aldrig förvånas över detta folk! Fast jag älskar hur socialt och avslappnat allt faktiskt är här! Så svennar, duka upp några bord utanför garaget och bjud in grannskapet:) Man behöver ingen beach och solnedgång för det ( även om det inte är så fel ).

Nu ska det meckas inför morgondagen!
Hoppas ni har en bra helg!

Svar till dig som frågade angående Amy: Yes, jag var med i Lysekil 2008, haha! När Brolle var där, var det samma gång?

XOXO Pernilla <3

Love mails.

Fredag är vad det är, gyllende dagen för många! Började blogg igår kväll men fick massa olika sidetracks hela tiden så jag gav upp, haha! Gårdagen innebar 10 tim jobb, gav kidsen frukost, bortsa tänderna, ta på sig kläder etc. Kl 11 tog jag Kayla och Parker till en park, en av mina favorit parker här. Massa olika playareas för barnen där de kan va, en damm där vi alltid matar ankorna, palmer, gräs - perfekt för picknick. Ja det är bra helt enkelt:) Spenderade 2 tim där, lekte och åt lunch. Väl hemma var det bara in och ut igen för att ta Parker till Kumon ( extra läxor ), satt med Kayla i bilen i 1 tim och väntade, ritade etc. Kl 3 fick jag 2 timmars break som jag spenderade på gymmet. Back to business igen kl 5, gick ut med mat till barnen på beachen. Hängde en stund på stranden innan barnen hoppade i Jacuzzin. Fixade mer mat till barnen, de har en annan familj som bor här under 4 dagar. Åt middag och barnen somnade vid 9 tiden och mina 10 tim var över.

Min kära syster och systerdotter gjorde min gårdag bäst genom att skicka mig ett brev och helt underbart fina kort på lilla Joline:) Man blir så glad så det är läskigt! Ska lägga upp bilder på det imorgon!! TACK!

Idag, fredag jobbade jag 8.30 -12, hjälpte till med frukost till barnen, Kayla åkte på playdate, den andra familjen till Universal Studios och jag och Parker var hemma.
Vid 12.30 tiden hämtade jag upp Mona och vi åkte en sväng till Gallerian och fick lite saker uträttat:) Bla en ny ansiktskräm, hoppas den är grym!
Blev även ett bra besök på Victoria Secret, ännu ett försök att bli vacker, haha! Självklart är bilden uppochner men iaf den bodylotion kan jag lukta på 24 - 7 och om man smörjer in sig håller sig lukten i flera flera timmar. Mmm! Ser ni ränderna? Så ser bodylotion ut, det är inte utsidan! Självklart blev det ett VS läppglans, smak - Candybaby:)



Vidare till Target för ännu lite ärenden, det som inte var planerat var dock dessa..Kunde bara inte motstå dessa Paul Frank mysisar!! På tal om Target, träffade för första gången någon jag stannar att prata med där, haha! Saknar lite att träffa folk på ICA och snicksnacka lite. På ett sätt gillar jag att man inte känner någon här, så man bara kan åka var som, hur som helst utan att bry sig om att behöva stöta på någon, men någon gång då och då vore trevligt! Som idag, träffade på en av Kaylas kompisar tsm med syster och mamma och de är helt underbart snälla, så stod att snicksnackade i kanske 5 min. Det beror ju även på att Manhattan Beach är så mycket större än Habo, vilket minskar chansen att träffa på folk, men det är kul när det väl händer:)



Åkte direkt till gymmet och körde lite, sen vidare till fedex för att faxa iväg mitt sista dokument för mina credits så jag kan förlänga. Sen, haha! Åkte jag faktiskt hem, tog en dusch, checkade datorn. Började igen kl 5, gjorde middag till kidsen, städade och plockade i ordning, badade barnen, läste för Kayla sen kom K och D och tog över. Ikväll har jag rensat lådor och grejer i mitt rum, saker som jag absolut inte vill ta med mig hem. Den tiden då allt ska hem, det blir en intressant tid för 1/3 kommer inte ens ner i väskan. 15 par skor? Bara det är ju en väska, haha! Well, det är inte dags för det än!

Igår hade föräldrarna lagat mat till alla + den andra familjen så när kidsen tittade TV diskade jag och jag diskar ALLTID mer än vad jag egentligen behöver skulle jag säga. En au pair är tillåten att göra lätt husållsarbete, plocka i och ur diskmaskin, göra en del saker som man gör i en familj men som inte nödväntigtvis tillhör barnen. Först och främst kan jag inte bara låta disk stå där, det kommer inte diska sig själv, dessutom gör det mig inget att jag gör det om kidsen ändå tittar tv när de äter, bara blivit en vana. Så länge det uppskattas är jag okej med det. Igår diskade jag säkert 15 kastruller och grejs, plockade iordning m.m, ibland känner jag varför gör jag detta? Ibland känner jag, va fasen skit i samma, jag gör det så fort ändå.
Det första min värdmamma sa när jag kom upp imorse var: Pernilla thank you so much for doing all the dishes last night. Omg, u did so much more than u are suppose to do! Thank you!
Efter en sådan kommentar är det värt det! Sen får jag ibland skylla mig själv att jag gjort det till en vana, fast även efter mer än 10 månader så tackar de alltid för saker jag gör. Tex när barnen kollade på TV gick jag och vek tvätt, och det sa hon tack för imorse att jag tagit iniativet till det. Sådana där småsaker, viktigt att tänka på för blivande au pairer! Men glöm inte ge och ta!!! Det handlar inte bara om att ge, stå på er!

En annan sak innan avslutning. Ni har nog inte glömt hur arg jag var över DMV, usa:s mest ofungerande business. Fick mitt körkort för någon vecka sedan. Tjoho, tänkte jag, äntligen! Tittar närmare på datum osv..håll i er.
Då står det att det utgår om 3 MÅNADER? What´s up with that? Frågar Kristy för att va på den säkra sidan och hon fattar ingenting, hon bara; Nej, vänta att ta itu med det här, du har haft nog att göra med dem för länge fram över.
Jag har sagt att jag ALDRIG sätter min fot där igen. Det är nästan värt att köra med ett ogiltligt körkort i 5 månader. Men då kommer polisen självklart stoppa mig, det lovar jag! Äsch, får se, ska samla krafter och fixa lugnade piller innan jag tar itu med skiten!

Idag ropar min värdmamma, Pernilla you got mail!!! I do? Yes:) Får syn på paketet..Ah, it´s from mommy:)
Mamma du är bäst!!! Perfekta tidningar och tacka mormor och morfar massor också för mina favvo tuggummi:)
Yeey, nu klarar jag mig med läsning och tuggummi i veckor framöver!



Avslutar med lite låttips! Finns tyvärr inte på Spotify än, men de är bäst!

One republic - Secrets
Bruno Mars - Just the way you are
Usher feat Jay Z - Hot Tottie


Sen måste jag ge lite cred till Amy Diamond. Eftersom jag var en av hennes bakgrundsdansare innan, checkar jag fortfarande in hennes musik och hennes nya skiva är grym! Älskar balladerna! De alla finns på Spotify! Check it out! Jag vill lyssna på dem, men jag får alltid en konstig känsla varje gång jag hör hennes låtar. Tror det beror på att jag saknar allt och får så sjukt många minnen, men de är riktigt bra!

XOXO Pernilla <3

I know what I need -

Idag vaknade jag INTE 7.45. När klockan ringde kl 8 trodde jag att någon låg under sängen och försökte dra mig genom madrassen medan jag kämpade att komma upp. Det var även någon som stängde mina ögon varje gång jag gjorde ett tappert försök att öppna dem. Inte okej det där! Vad gör man, plikten kallar, pallrade mig upp och började jobba 8.30. Var hemma med barnen hela morgonen, Parker gjorde läxor, vi målade etc. Usch jag känner hur jag är i en " trött på att vara au pair svacka " har verkligen sämre tålamod just nu. Efter man bett dem borsta tänderna 4 gånger och inget händer då är det inte kul längre och jag vill inte va en tråkig au pair som blir irriterad. Det finns bättre sätt att hantera det på, men just nu tar jag inte fram den där skojiga sidan när de inte lyssnar, haha! Jag är överlycklig att vara tillbaka i L.A, men jag behöver något nytt, ny utmaning, något annorlunda. Jag gör tom Parkers matte läxa efter honom för att få lite utmaning i livet, haha! Det är inte det att jag är "för smart" för att vara au pair direkt, det är bara det att allt kommer till en vardag. Även om min familj alltid har 150 olika nya saker på gång så känns det ändå som en mellanperiod just nu.
Ännu en svacka då jag klurat ut vad problemet är, tänk vad bra man lär känna sig själv! Man kommer aldrig förstå känslan av att vara den 3e personen om man inte är au pair, men lite av den känslan är jag trött på. Fatta mig inte fel, min familj ser inte mig som "hjälp" de ser mig som en i familjen, de är bäst, men det är ett jobb och din arbetsplats är ditt hem!
Jag vet vad jag behöver.
VACATION! I need it sooo badly! 19 dagar kvar sen får jag krama världens bästa vän. Aleex jag lipar nästan av tanken hur grymt kul vi kommer ha!
Dessa brudarna ska snart inta VEEEEGAS!!! Oh yeeeeah.



Det sägs att vårt hotell i Vegas har ett av de bästa poolområdena i hela vegas. Ja TACK till det!


Slutade jobba kl 11.45, då tog jag på mig joggingskorna och mötte upp Mona och Nicole på The Strand. Så kul att äntligen få se de båda! Gick till hermosa och tillbaka, vilket är ca 1 mil, så vi var typ ute och gick i 2 tim, för vi gick inte super snabbt, haha! Mkt att snacka om så de va bra:)
Jag och Mona åkte vidare till posten för att skicka lite saker, sen var tanken att ja skulle till southbay gallerian och Mona skulle hänka, men kom hem och var så sjukt trött, huvudvärk och mådde illa så la mig ner en stund, men slutade med att jag sket i gallerian och låg i sängen i 2 tim. Fast de var det värt! Började jobba igen kl 5, gick ner till stranden där kidsen hade beachparty med 10 andra familjer, beställde beach pizza och gick upp till jacuzzin vid 7 tiden. 15 barn i Jacuzzin, haha! Packat! Jag fick i uppgift att spola av alla kids från ton av sand innan jacuzzin m.m. Badade mina kids, gav dem efterätt, sen var det läggdags och jag slutade vid 9 tiden.
Det var den dagen det:)
Imorgon ska jag jobba 10 tim, woho på det! Hoppas dagen går fort!!

Har köpt min första tidning här i staterna, mamma skickar alltid svenska, lycklig som jag är:) Och jag har aldrig tid, men igår var jag tvungen, det var ett reportage om Ali och Roberto från The bachelorette i tidningen People, så ska läsa lite nu innan jag somnar för kvällen!



XOXO Pernilla <3

News from L.A

Back in L.A, back in L.A, cuz I´m back in L.A and I loooove it. Did I mention that im back in L.A? Well, Im back in L.A and I LOVE it<3 Det finns en liten pytte tiny positiv sak med att åka bort från L.A och det är att man uppskattar det som aldrig förr när man kommer tillbaka. Besides that, nothing! Haha, jo jag älskar att resa, älskar att upptäcka nya platser, äventyr m.m, men Mammoth är inte inräknat.
Vi lämnade Mammoth kl 3.30 på eftermiddagen, jag började jobba kl 9, hjälpte till att städa, packa, tog hand om barnen och sedan väntade 6 tim hem i bilen. Jag har blivit som min pappa, statistik nörden, men jag räknade ut i bilen att efter mina 18 månader kommer jag ha åkt till Mammoth MINST 10 gånger och det innebär att jag spenderat 120 tim i en bil till en destination som jag skulle betala pengar för att få slippa. 120 tim som jag istället kunde spenderat på något helt annat. Bara en liten tanke, men jag blir väl inte gladare av den tanken så låt oss gå vidare till något annat.
Hemma efter 9 tiden, packade upp, kollade Bachelor pad och somnade vid 12 tiden och vaknade igen 7.45. What? Jag som var ledig, då kan jag inte vaknade 7.45. Vad är felet? Jag tror det var för att jag var så sjukt hungrig, för jag var hungrig redan när jag gick och la mig, gick in på datorn, skrev till Mona om hon skulle med till beachen sen sa jag att jag skulle sova igen, hörs senare, haha! Somnade tyvärr aldrig om:( Vilade i sängen, kröp upp i soffan och kollade på lite O.C, aldrig haft en lugn morgon som den, så det var väl skönt! Gick upp innan 9 tiden, tvättade, meckade och fixade, vid 11.30 tiden mötte jag upp Mona på beachen. 33 grader och SUNNY, inte ett moln, det var prognosen för idag. Love it! Var på stranden i nästan 5 tim, underbart! Äntligen har sommaren kommit hit, det har nämligen inte vart en såhär dålig sommar i Kalifornien sedan 1960. Hur sjukt är inte det? Nu hoppas jag på en längre sommar! Vågorna var galna som vanligt och en gång hann jag inte dyka under så jag gjorde säkert 20 kullerbyttor inom loppet av 5 sek och kom upp helt förstörd, haha! Men kul är det:)
Så kul att träffa Mona igen, usch alldeles förlängesedan, hade massa att prata. Mamma, jag smörjde in mig med 15 flera gånger duktigt va? Jag glömde dock reapply ansiktet så jag är en tomat just nu, men det blir nog brunt snart, haha! annars brände jag mig nog inte. Nöjd får jag säga! Sjuka är att 1 dag i L.A är som 1 vecka i turkiet, skämtar inte! Solen tar som bara den.

Vi gick hem till var och en, tog ett litet break sen hämtade jag upp Mona och vi åkte till kära Target och spenderade pengar! Efter det åkte jag vidare till gymmet och gick på mitt favorit pass - Turbokick! Så grymt, man hoppar och studsar konstant i 1 tim och galet va jobbigt, men denna instruktören har grym musik så jag skulle kunna köra i 1 tim till. Så grymt! Väl hemma var klockan 8.20, duschade och åt middag.
Klockan är nu 10 och jag ska svara på mail och fixa tills det är dax att sova. Jag tror faktiskt att jag redan mår bättre, att komma hem betyder allt just nu, men att jag har en svacka gällande au pair yrket är det ingen tvekan på. Hoppas bara på gnistan igen! På vägen hem från Mammoth sa mina värdföräldrar att de absolut ska komma hit 1 vecka nästa sommar. Då vänder sig Kristy till mig och säger: Du kan vara lugn Pernilla, du kommer inte ens va kvar här nästa sommar. Vi förstår att det låter länge för dig. Haha, shit jag måste va sämst på att dölja mina känslor. Men det är bara så det är, jag längtar hem där uppe jag tänker inte ljuga om det om de frågar rakt ut.

Jag och Mona kom fram till idag hur gött det vore att bo här, men inte jobba som au pair, haha! Bara hänga:) Sen kom vi fram till att det är tack vare våra familjer vi kan bo här, så att jobba 20 tim per vecka tyckte vi verkade bra, haha! Bra deal som aldrig kommer hända, haha!

Avslutningsvis vill jag säga världens största tack till världens bästa pappa. Min pappa är en av de papporna som svarar OK på dina sms ( om han svarar alls ), svarar Hej Pernilla, det blir bra. Vi ses kl 3. Hälsningar Pappa på mail. Den typen, haha! Rambo typen:) MEN igår gjorde han något som jag inte trodde var möjligt, han skickade mig ett A4 långt mail. Yes, skrivet av Thomas Rambo Karlsson. Han vet att jag har vart nere nu och börjat tveka på mitt beslut om förlängning etc, så det var ett mail fullt med visa ord, hur han har hanterat svåra beslut, hur man vet att de är rätt och han fick mig redan där att veta att jag tagit rätt beslut! Insåg även då att det finns otroligt många fler beslut i livet som är svårare, tex i Pappas fall, Ska jag bygga ut företagets fastighet ännu en gång? Tänk så får vi mindre och göra och vi får inte in tillräckligt med pengar att betala personalens löner. Ett sånt beslut är ett mega beslut och man vet som sagt aldrig om det är rätt beslut eller ej, förrän man vägt för och nackdelar mot varandra och efter ett tag får facit i hand. Fast jag antar det är lite tjusningen med livet? Jag hade inte velat ha en liten gubbe som sa till mig exakt vad jag skulle göra och vad som var rätt eller fel.
Även om ett av pappas beslut är väldigt viktigt så är vi i olika faser i livet och just nu var detta ett av mina stora beslut i livet och att gå på magkänslan är vad jag gjorde och tack pappa för att du fick mig på rätta tankar igen. Jag är mer säker på att jag tagit rätt beslut nu och det finns bara en sak att göra:
Göra det absolut bästa av beslutet!

Avslutar med pappas favorit citat:)

Varje morgon tänker du ”ny dag nya möjligheter” och Ingvar Kamprad´s led ord ”försök och göra varje ny dag lite bättre än gårdagen”

Roliga är att det nu låter som att jag har en jätte djup och känslosam pappa fast måste nog säga att det är motsattsen, haha! TACK Pappa!

Pics from today





Haha, Mona har precis upptäckt smaken av avocado så vi blev lite kreativa med hennes frulle:)


21 dagar till min kära bästa vän Alexandra Pehrs kommer hit. Aleex jag ler med hela facet när jag tänker på att vi kommer få världens bästa semester!

XOXO Pernilla <3

Rainbow falls

Och om 24 tim sitter jag i bilen på väg hem till Manhattan Beach, my second home! Precis så går tankarna här uppe bland tallkottarna, men det vore oförskämt att säga att dagen vart hemskt, för jag har fått se mycket fina och roliga saker så det får jag väl ropa hurra för, men varje minut har jag nog tänkt på den sekunden jag ser det kära huset på The Strand eller kära huset på Allegatan i Habo:)
Dagen började med en 30 min skype med mamma och pappa, alldeles för kort, hann inte säga hälften av allt jag ville säga och ändå var det nog bara jag som pratade som vanligt, haha!
Började jobba kl 10 och Kristy frågade direkt, skypade du i morse? Ja! Med kompisar eller familj? Mamma och pappa. Är du okej? Var du ledsen? Nej jag var inte ledsen, haha! Men jag har alltid vart sån som får tårar lätt även om jag inte ens är ledsen, bara om man kanske saknar ngn så bara kommer det. Så när hon frågar så där så får hon en att bli ledsen! Fast visade inget som tur var!

Sedan gav vi oss iväg ut på lite äventyr. Alla dagar här har vart hyfsat varma, shorts och en tröja, men idag (såklart) så var det svinkallt och typ storm. Käkade lunch uppe vid liften och kollade på mountainbike proffsen som skulle styla, men de hade problem pga vinden så vet inte hur det blev med det.
Hoppade istället på en buss som tog oss långt upp i bergen och släppte av oss på en av hike turerna. Vi tog en av de kortaste på några kilometer som tog oss till The Rainbow Falls. Blev mycket varmare där uppe, så vädret blev perfekt tillslut. Kidsen var duktiga, det bästa med dessa barn är att de nästan aldrig klagar. Det tar det som det är, inte mer med det! Det ger jag de verkligen cred för. Hela hiken var jättefin, omringad av berg och vackra vyer, haha! Nu blev jag genast 50+. Well, det var fint iaf:) Vattenfallet var helt otroligt fint, och anledningen till Rainbow namnet är för att man alltid ser en regnbåge bredvid fallet. Super fint!
Gick ner och lekte lite i vattnet innan vi hikade tillbaka, då vi även träfffade en annan familj från Manhattan Beach. Alla barnen fick glass som belöning och vi begav oss tillbaka till bussen. Åkte hem till huset och tog en snabb dusch, för tro mig vi var GRÅA av all skit. Riktigt äckligt! På med bikinin och mot nästa ställe. Ingen vila, ingen ro på detta stället!
Åkte hem till familjen vi träffade på hiken och grillade, badade i deras gigantiska inomhuspool som var varm som en jacuzzi, kunde inte bli bättre!
Det är så sjukt, dessa hus är gigantiska och det är deras "vinter/sommar hus". Skulle någon i Sverige ha ett sådant hus som permanent hus skulle man tappa hakan. Galet det där!
Kommer ni ihåg huset i Idaho jag berättade om? Som var det största sjukaste huset i historien? Den familjen spenderar 8 veckor/år i det huset, bor i Manhattan Beach permanent och idag körde vi förbi deras hus här i Mammoth OCKSÅ. Stort som vet inte vad. Hur galet är inte det?

Familjen vi var hos ikväll är världens mest gästvänliga, super goa, men återigen jag räknade minuterna, haha! Vid 9 tiden ikväll hoppade vi in i bilen och jag var fyllechaffis. Körde in på vår gata och öppnade garageporten och då skriker min värdmamma till: A BEAR, A BEAR. Look, there is a BEAR. Haha! Jag släppte ratten och började garva, då står det en stor jäkla brun björn 10 meter från vårt hus!!!! EN BJÖRN? Seriöst, jag blev fasen rädd! Barnen ville inte alls titta på björnen, de blev rädda de små liven. Han försvann fortare än kvikt tyvärr, men grymt kul att se:) Kristy och Don fick dock ha en lång föreläsning för barnen ikväll hur björnen inte kan låsa upp dörrarna, haha!

Ja det var en märlig avslutning på dagen! Förlåt igen för ett flummigt inlägg, men jag har pratat med kompisar samtidigt, så jag gör annat emellan och då blir det inte den där röda tråden i inlägget, haha!
Nu har klockan tickat iväg igen och det är dags att avsluta. Ska dock svara på kommentarer som jag fått, tack igen alla ni är bäst! Det här med förlänging, jag har alltid känt mig 100 säker på mitt val, jag vill inte hem om 2 månader men just nu tvekar jag om jag tagit rätt beslut och självklart kommer jag klara 8 månader till det vet jag. Har jag gett mig in på något så avslutar jag det, men frågan är bara hur glad jag kommer vara, hur mkt jag kommer uppskatta det eller om det bara kommer bli 6 månader av nedräkning, det är vad jag är rädd för. Det är mycket som spelar in och just nu är jag färdig med att vara au pair, men jag vet att det kommer vända och förhoppningsvis får jag tillbaka min riktiga gnista igen!!! Nog om det, imorgon åker vi hem och då kommer förmodligen några små gnistor tillbaka till Pernilla.

Nu ska jag bjuda på lite pics från dagen innan det är sov dags. Så svårt att välja, fick massor av bra bilder! Denna kameran är livets köp!



Så nöjd att jag fångade regnbågen i bilden.


På bussen.




K - Family:)


Haha, terrible pic, men det enda jag har, haha! Nu ser jag ut som 12 igen.


Fick de 2 värsta kommentarerna idag:
På hiken presenterar min värdmamma mig för alla, Pernilla, from Sweden...
Då säger en av papporna..
- Yea, and she´s probably in a Swedish bikini team or something. Alla garvade och ja fattade inte vad som hände..Va fasen kom den kommentaren ifrån? Vad fick han idén ifrån när USA precis gjort mig till en kossa, haha!
Nästa kommentar var från en grandpa:
- So, what grade are u in?
- wtf? Eh, I already finished high school. In sweden.
- Ah, in Sweden?
Han fattade inte riktigt vad jag gjorde här, haha!
Va fasen, jag ska flytta hem till Sverige nu så man folk kan tro att man är äldre istället.

Det var allt från Pernilla 12 år.
XOXO Pernilla <3

Go find...

Det är lördag kväll, barnen sover och en dag närmare hemfärd. Tur att jag inte tänker så varje dag, usch va hemskt!
Dagen har inte vart så hemsk ändå, tog mig ut på en spring/walk runda imorse, vilket var skönt även om allt är 100 gånger jobbigare här uppe. Man måste typ vila efter att gått upp för trappan. Började jobba kl 11, ritade 1 tim med barnen, gjorde lunch sen packade vi in cyklar, sparkcyklar m.m. i bilen och gav oss iväg mot en park här i närheten. Kidsen lekte, klättrade på gigantiska stenar, cyklade och cykelturen va faktiskt riktigt fin. Bergen i bakgrunden, en å bredvid, folk som fiskade och det såg ut som man var i djupaste Colorade eller nåt:) Om man tänker bort att berg så med blommorna och allt påminner det mig om Öland lite. Hoppas dock inte att Öland kommer påminna mig om Mammoth i framtiden, det vore tragiskt!
Jag lekte min favoritlek med barnen som jag alltid lekte när jag var liten. Mamma och pappa fick alltid leka den med mig, haha!
- Den som först hittar 1 gul blomma...Så ska man hitta en gul blomma och ta med den till domaren, den som först kommer tillbaka med en får 1 poäng, men om man bara är 2 så bara kör man, haha! Kidsen ville inte tävla så de turades om.
- Go find a pinecone.
- Go find 2 sticks.
Kreativ jag kände mig att hitta på lekar ute i naturen.  Efter nog lekande var det dags för "treasure hunt", vi åkte upp till en av sittliftarna och gick upp i backen för att leta efter saker som folk förmodligen tappat i snön. Vad heter det nu igen? Det som försvinner i snö kommer fram i tö? Nej hur är det? haha!
Det enda vi hittade var 1 dime. ( 10 cent ) och massa kapsyler, så den jakten varade inte länge. Åkte istället och köpte glass inne i byn. Så kul Parker är alltid färdig efter typ 5 skedar, medan Kayla rensar hela bägaren och den var gigantisk. Efter glassätande åkte vi hem och hoppade i Jacuzzin en stund, bad, lagade middag, tv och sen var det läggdags och klockan var 7.30 på kvällen. Det var den dagen det! Barnen har vart helt underbara hela dagen, verkligen! Kayla sa i eftermiddag: This is the best day ever! och en annan kommentar var: We r having a great time! Tur att de är glada de små liven:)
Så ja, det var en bra dag med barnen!! Glömde tyvärr min kamera så blev inga pics idag.

Nu kom precis mina värdföräldrar hem klockan är 8.15 och jag kan seriöst sova om 1 min, vilket jag nästan ska försöka med. Imorgon ska vi först titta på proffesionella mountainbikare när de stylar och har sig, efter det ska vi hika till ett vattenfall tydligen kallat The rainbow falls. Jag tycker det är skit kul att hika så får se hur morgondagen blir, kan alltid glädja mig med att det är nästsista dagen imorgon. På måndag eftermiddag far vi tillbaka mot Manhattan Beach igen.
Ah, kom precis på Parkers kommentar vid lunch:
- So Pernilla is this your last time in Mammoth? Och när jag börjar svara säger han,
- Oh no, you r gonna come here for skiseason...
- No it´s not my last time säger jag och försöker låta förväntansfull samtidigt som jag tänker, fy fan ta mig härifrån och ta mig aldrig tillbaka, haha!
Frågan är om jag inte är allergisk mot tallkottar iaf? Mamma, var det inte så att det kan bryta ut riktigt runt 20 års åldern? Ska nog kolla upp detta!!

Hoppas ni alla haft en underbar helg!!

XOXO Pernilla <3

Summer in Mammoth.

Sitter här med tårar i ögonen efter ett mail från en helt underbar tjej, Sara Ramberg. Vill skicka världens största kram till dig och vill att du ska veta hur otroligt mycket jag uppskattar din omtänksamhet. Finns ingen annan som förstår mina känslor och situationer som du, så tack! För er som inte vet var Sara min familjs förra au pair så vi träffades 3 dagar i USA innan hon avslutade sitt år och jag började mitt.
Tack tack tack!
Vore kul om du kunde bli lite snyggare också, haha! Insåg precis att vi har nog inget kort på oss tsm:( Dåligt av oss!



Då var ännu en dag i Mammoth avklarad och hur är känslorna? Känslorna är i Sverige just nu, och även om de inte fysiskt sätt är där, så är det definitivt var de vill vara för tillfället.
Precis alla som läser min blogg som jag vet om säger samma sak: Du verkar ha det helt underbart och leva lyx!
Jag skulle inte kunna med att klaga för jag kunde inte ha det bättre här, men jag skulle ljuga om jag sa att jag går runt och ler varje dag och att det är en dans på rosor varje dag. NEJ, verkligen inte! Just därför har jag valt att vara ärlig och inte försköna au pair livet, för det är inte party och shopping dagarna långa. Inte ens nära!
Året har sina ups and downs och jag är glad över att jag haft lätträknade downs, för jag hade förberett mig på mer downs under året så det är positivt, men när man väl har sina svackor är det inte kul alls.
Jag tror att varför denna svackan är värre än andra är för att jag precis tagit mitt beslut om att förlänga 6 månader och det får än att bli snurrig i hjärnan av alla tankar, men jag gjorde vad som kändes bäst då och förhoppningsvis blir det bra!

Somnade runt midnatt igår kväll och vaknade flera gånger inatt av att jag hade svårt att andas, pga altituden. Har aldrig haft så svårt innan, men jag vet att det alltid är värst när man först kommer upp hit så det är bara att vänja sig. Sen eftersom man måste dricka vatten hela tiden här uppe så behöver man gå på toa hela tiden, men jag hade sov bra ändå, fick börja klockan 12 idag för Parker spydde inatt så de skulle bara ta det lugnt på morgonen. Han känner sig 100% frisk igen, fast jag hörde honom nyss gråta och skrika så nu vet jag inte vad som hänt, ska kolla läget när allt lugnat ner sig.
Vi började dagen med att åka upp till Main Lodge där barnen klättrade klättervägg, åkte linbana. Åkte till en park och skateboard ramp där de körde runt med sina scooters, gick runt lite i området när barnen cyklade, badade barnen och nu ikväll gick vi ut och åt på en mexikansk restaurang i Mammoth Village, lilla byn.
Läste för barnen och sen somnade de. Ja gud va spännande det är här uppe på sommaren, tror jag ska köpa ett hus och flytta hit. Parker sa i bilen att han ville åka skidor då säger Don: Ja vi ska åka riktigt mycket skidor i år. Då ville jag bara hoppa ut ur bilen, hoppa upp på en ren och rida hem till Sverige. Ni tycker säkert att jag är väldigt negativ just nu, vilket jag kan förstå men ni kommer aldrig förstå hur det är här om ni inte upplever det. Jag hade nog verkligen uppskattat detta om jag var med kompisar eller min svenska familj, men inte nu, just därflr jag alltid längtar hem här för det påminner om alla roliga semestrar jag haft med min familj.

Well, inte mkt jag kan göra just nu mer än att räkna ner tills jag kommer tillbaka till Manhattan Beach och hoppas då på bättre tider!
Imorgon ska jag ge mig ut på en springtur på morgonen innan jag börjar, sen ska jag vara själv med barnen från 12-7 eller 8 på kvällen, eftersom Kristy och Don ska på konsert och grejer hela dagen så får se vad jag ska sysselsätta barnen med. Parken, cykeltur, parken, cyckeltur, parken, cykeltur läggdags. Haha, ne jag ska nog hitta på saker med de små liven:)
En glad nyhet är att jag trodde vi skulle hem på tisdag eller onsdag men nu ska vi åka måndag eftermiddag/kväll, så hurra för det.

Lite pics från dagen.

Från solnedgången med delfinerna i Manhattan.


Ser ni fenorna? Svårt att fånga på bild.


Kidsen klättrar på:)


Opps fel håll, men det är iaf Parker som åker linbana.


Riktigt nöjd över min naturbild:) gigantisk kotte!


Ja det var dagen det, nu ska jag svara på mail och mecka innan sovdags!
Hoppas morgondagen går snabbt! Pappa, ny dag nya möjligheter!

XOXO Pernilla <3

Pinecones.

Mmm pinecones, It smells sooo good. Ja verkligen, ser jag en tallkotte till så kommer jag förvandlas till en jäkla kotte. Så är det att vara i Mammoth på sommaren. Efter 6,5 i en bil är vi nu uppe i Mammoth och jag började räkna ner timmarna redan när vi satte oss i bilen, haha! Jag tänker inte ljuga längre och säga hur glad jag är att få uppleva detta, för det är jag inte. Visst 2 gånger så där hade väl vart kul men nu är vi uppe i närmare 10 gånger och det är nog. Det är granar, granar och åter granar. Visst bergen är faktiskt väldigt vackra och på vintern är det väldigt fint här uppe, men jag gillar det inte för det, men jag har haft många inlägg om varför jag inte gillar detta så nog om det.
Min värdmammas kommentar i morse:
- Are u excited about going to Mammoth? Or not so excited?
- Ehm, I haven´t been there in the summer so..
Haha, de vet så väl att jag inte gillar detta stället, även om jag aldrig sagt det rakt ut, de är väl inte dumma. Sen senare idag när vi väntade på mat säger min värdpappa:
- It´s totally different up there in the summers...så säger han massa olika saker man kan göra.
Söta de är som försöker få mig att ändra uppfattning:) Nice try!

Jaha, nu har jag gjort massa saker emellanåt och nu blev det sent helt plötsligt, jag som skulle få till en riktig uppdatering, men saker kommer emellan hela tiden. Vad som hänt sedan förra uppdateringen är väl att familjen kom hem från San Diego, de var så söta och sa hur många gånger som helst hur mkt de saknat mig, fast då undrar man om de saknat mig eller min hjälp. haha! Barnen tyckte inte vi hade setts på veckor typ, haha! Första Parker sa var:
- Hi Pernilla, I like your haircut, haha! Sötis! På tal om det, fick ett mail från min kära pappa i veckan med en bild på mig och en på Miranda Kerr ( VS-modell) där det stod, vem är snyggast? Pernilla. Haha, Pappa du är kung!

Sen har det vart massa jobb, gymmet, faxat massa extension papper och igår fyllde jag i förlängningsdokumenten. No turning back!!!
Idag är det exakt 10 månader sedan jag lämnade Sverige, vilket betyder deadline för min ansökan, så nu är det fixat, väntar bara på 1 mer education dokument. Blev verkligen på riktigt när jag satt och fyllde i allt, ibland undrar jag hur det gick till? Jag förlänger.
Just nu saknar jag all där hemma mer än någonsin jag är så sjukt redo att bara åka hem för ett tag nu, umgås med min familj, mina vänner, släkt, bara träffa folk man känner. Det är kul att träffa nytt folk, men till en viss gräns, det är ibland tufft att inte ha någon riktigt nära. Fast man vänjer sig:) Som min värdmamma sa:
Du har väl inte haft ngn riktigt super nära vän här, så det säger väldigt mycket om dig som person att du kan förlänga och fortfarande trivas och ha det bra. Om man ser det på det viset så är det väl bra, man blir ännu mer självständig! Så fort man fått en riktigt bra vän här så flyttar de, bara att vänja sig, men jag har mina tjejer här vilket jag är super glad för, tyvärr har jag inte träffat dem på över en månad och kommer inte se dem på nästan lika länge till tror jag inte:( Alla åker omvarandra nu på sommaren!! Inte alls kul.
När jag är inne i en svacka här tänker jag alltid positivt för jag vet att det blir bättre, men nu känner jag inte ens lust att tänka postivt jag känner mig förnärvarande bara klar med allt här. Hem och hämta krafter är precis vad jag vill göra. Kan förklara i timmar om hur man känner, men inte tid för det just nu. Att jag är i Mammoth gör väl inte saken bättre, då jag alltid får lite hemlängtan här uppe.
Kristy frågade ikväll:
- Pernilla u are so quiet? Are u feeling okay?
- yeah im okay.
Jag som inte trodde de märkte ngt. Är jag dålig på att dölja det? haha. Jag får så dåligt samvete när jag inte känner mig på topp för då känns det som det går utöver familjen, att de oroar sig m.m. Fast för det mesta tror jag inte de märker något. De vet ju inte hur ja känner iaf.

Det är sååå många anledningar till att jag känner som jag gör, men jag vet att efter regn kommer solsken så det blir säkert bättre snart!! Man får olika svackor här och detta är en ny svacka jag inte känt innan, så det är väl bra att lära känna sig själv eller nåt, haha!

Igår kväll avslutade vi kvällen med att stå i köket och kolla på en helt underbart fin solnedgång och samtidigt såg vi ca 10 delfiner simma fram och tillbaka i havet. Helt overkligt fint! Ska visa kort i helgen. Då påminns man verkligen om varför man är här!

Nu måste jag verkligen sova, imorgon ska vi ut och hika tror jag om Parker är frisk igen, han fick feber ikväll stackarn:( Saknar er alla!

Sorry för det flummigaste inlägget någonsin!

XOXO Pernilla <3

Bangs?

Somnade vid 12 tiden igår och vaknade av klockan vid 12 idag och skulle kunnat sova 6 tim till. Galet, behövdes lite sömn där tydligen! Var tvungen att gå upp eftersom jag hade en tid hos frisören kl 1pm. Har vart hos den friösren en gång innan och hon är super duktig och så himla trevlig. Man vet typ varandras livshistorier efter 2 tim. Äkta frisör alltså:)
Hon var 30 min sen, för kunden innan hade suttit där i 6 tim. Ja, 6 tim! Hon hade lockigt hår och ville göra det rakt + klippa sig så det tog tid, men det var lugnt för min del!
Kände verkligen att jag behövde en ny start i livet, har vart lite halv nere i perioder det senaste, så frisyren är faktiskt något som kan få en att få en ny start på ett sätt, så jag kände nu var det dags.
Hade inte bestämt mig helt hur jag ville ha det när jag kom dit, men vi kom fram till något bra. Hon kände iaf igen mig sedan gången innan och hon tyckte inte alls håret var speciellt slitet, känns skönt. Fick nog den bästa kommentaren i livet idag. Sen om hon säger det för att jag ska komma tillbaka vet man ju inte, haha!
Vi pratade om mitt hår och hon frågade om folk stannade mig på gatan och gav komplimanger, sen säger hon.
- Du skulle kunna bli en Victoria Secret modell.
- Jag började as garva, största skämtet jag någonsin hört är hon inte klok? Nej, är du inte klok. Aldrig.
- Varför inte det? Du har ju vad som krävs, håret, ansiktet, längden.
- Nej jag har inte kroppen för det, inte ens nära.
- De fixar sånt där, om du bara umgås med rätt personer så kan du bli det.
- Jäklar det var det största skämtet. VS modeller är det snyggaste som finns, nästan så snygga att man undrar om de är levande, så nej tack!
Inte en chans att hon menade det, men snäll tanke av henne, haha!

Bangs or no bangs? Jag hade bestämt mig för att klippa lugg, men visste inte exakt om jag ville ha hel lugg eller mer "modell lugg" Jag har testat båda och jag trivs i båda faktiskt, men shit vi klippte massor. Hela golvet var blont efter den stunden och jag blev faktiskt nöjd:) Jag är inte så nojig med håret längre, det växer alltid ut så man får testa lite.
Sorry osminkad och ser ut som en fotboll, haha! Men såhär blev frillan!. Får se vad värdfamiljen säger när de kommer hem, när du nu kommer vet inte ens när de kommer hem!!


Efter frillan åkte jag till posten och mailade lite saker, sedan direkt till gymmet och sist bensinstationen. Nu ikväll har jag spelat hög musik och dansat, haha! Usch inte okej hur mycket jag saknar att dansa. Blir galen!!
På tal om det kollar jag på finalen av So you think you can dance just nu. Spännande!
Det var mina lediga dagar det, imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. Ska jag vara helt ärlig så hade jag verkligen kunnat vänja mig vid att bo på The Strand och vara ledig en lååång tid framöver. Jag älskar det här stället mer och mer för varje dag, och eftersom jag vart här i 302 dagar så kan ni räkna ut att jag gillar det mycket!!! Det enda är att jag behöver lite mer utmaning just nu, det är det som får mig att bli lite orolig. Förhoppningsvis är det bara en liten down period där jag behöver utmaningar. Jag vet att Sara R vet vad jag pratar om!!

Har inte fått tag på ambassaden än, mamma och pappa ska ringa åt mig för de är bara öppet mellan 1-2 på dagen för visa frågor och det är mitt i natten för mig. Håller tummarna!!!
XOXO Pernilla <3

<3 weekends (off)

Oh yeah, då var det helg, eller den är ju redan slut kanske man ska säga. Varför ska tiden alltid gå 10 gånger så snabbt när man är ledig. Inte okej! Har haft en riktigt grym helg som dock har haft sin motgångar, men hur kul vore livet om allt gick exakt enligt planerna hela tiden? Inte alls kul och inte alls lärorikt så helgen har vart grym!

Åkte över till Louise i lördags kväll och snicksnackade ett par timmar, har inte träffats på super länge så det fanns mycket att uppdatera varandra om:) Var hemma igen vid 11.30 tiden och då var det dags att packa inför helgen!!
Hämtade upp Michaela ( Svensk tjej som jag aldrig träffat ) inne i L.A och vår lilla roadtrip började, visste inte vart vi skulle så i bilen bestämde vi oss för att åka till Knott´s Berry Farm som är amerikas första nöjespark som jag fattat det som. Super fint väder och det var kanon:) Tur att vi var där tidigt dock, för efter lunch blev köerna mycket längre och det hade vi inte tålamod för, men vi hann åka nästan precis alla vi ville åka, sen valde vi att köra vidare. 

Eftersom parken låg söder om L.A så passade vi på att ta en sightseeing i mina trakter, Hermosa, Redondo och Manhattan Beach, sen var det raka spåret mot Hollywood och utgång. För att jag skulle slippa köra så hade vi bestämt att sova på ett motel någonstans och det bokar vi inte det fixar sig alltid, eller? Började knacka dörr på olika motell inne i H-wood, men ofta vi betalar 100 dollar för en natt där vi kommer spendera några timmar? Nej tack, så vi fortsatte jakten. Jakten på de försvunna motelen borde jag kanske säga. Alla låg runt 100 eller så var de fulla. Hittade några hostels som var billiga, men självklart var de fulla. Eftersom det tar 100 år att ta sig runt i trafiken i denna stad så rann tiden iväg och klockan var 8 och där var vi utan sovplats, haha.
Till slut bestämde vi oss för att ta ett för 80 dollar för vi brydde oss inte längre. Åkte till CVS och skulle köpa lite vätska, skyndade oss allt vi kunde för att hinna tillbaka till motelet innan det blev fullt, då funkar inte Michaelas kort, då är det avmagnetiserat. Jaha, men då löser vi det, jag har cash. Hämtar pengar och betalar. Allt löser sig genom att jag självklart lägger ut pengar för henne i helgen, inget mer med det. Åker till motellet och yes det finns rum kvar, vi bokar och han drar mitt kort. Tyvärr det funkar inte! WHAT? Haha, är detta ett stort skämt? Testa igen..Nej det funkar inte. Va nu då? Vi räknade ihop alla kontanter jag hade, men vi behövde till resten av kvällen också, men sen av ngn konstig anledning funkade 50 dollar på kortet vilket gör mig nervös för jag hade 3000 kr senast jag kollade mitt svenska kort. Inte bra, men det löser sig! Då var det klart, gick upp till vår mysiga svit som stank rök och herpes. Dags att korka upp..
Om det ändå var så lätt..Haha, vi köpte en vinflaska med kork. Och nej, vi har inte med vinöppnare. Vi försöker med nyklar, pennor, galgar, kontakter..ALLT! Inget funkade, så tillslut gick vi över till några grabbar som festade på rummet och frågade om de möjligtvis hade en öppnare och se där..ibland ska man ha tur:) Där fick vi äntligen upp flaskan, haha!
Gjorde oss iordning på rummet och gick sedan ner till Hollywood Blvd för att möta upp Michaelas kompis, och i h.wood är det verkligen att om du inte känner någon eller blir invinkad så kan du få stå i kö i timmar, vilket man inte vill, så vi var lyckligt lottade som var med Michaelas kompis, eftersom han verkar känna ngn på varje uteställe så han fixar in oss överallt och vad betyder det? Ingen kö, inget inträde! Au pair style, haha!
Vet inte hur många vi gick till, hmm 3 olika var vi nog på, så det var skit kul att testa nya klubbar. Gick till Playhouse som tydligen skulle va en av de bästa klubbarna men nej. Av någon anledning var det bara indier och turkar, haha! absolut inget fel med det, men de har lite andra tankar och funderingar om utelivet. Delar inte riktigt samma åsikter där, haha!
Satt och snackade 1 tim på restaurangen utanför till stället stängde och kl var 4. Hemma i vår kära svit igen. Mysigt, inte direkt så jag gosade in mig i lakanet. Usch nej! (Loppan, jag glömde egna lakan, haha) Alla somnade som bebisar kl 5, sen var man väl vaken igen senast kl 8. Snoozade till klockan 10 och då var det dags för en ny dag.
Kändes som man aldrig gick och la sig, men det är ju en annan sak:) Jag och Michaela åkte till Santa Monica och käkade frukost och tyvärr var det monligt där så det blev ingen beach där inte. Skjutsade hem Michaela vid 2 tiden och där var vår helg tsm över. Har verkligen haft en grym helg!! Så lustigt här, man träffar någon man aldrig träffat förr och spenderar en hel helg tsm, men det är det som är så kul här. Man måste vara öppen annars hade man nog suttit utan vänner skulle jag tro. Tack Michaela för en grym helg! Repris snarast!!

Väl hemma hade jag 100 saker att fixa med, men till min stora förvåning är det strålande sol och super nice i MB så jag gick ner och tog en powernap på stranden och tog ett svalkande dopp i havet. Shit, det var nog det bästa doppet på länge. Fick mig minsann att vakna till:)

Som ni vet så är min värdfamilj och campar i San Diego denna helgen, kommer hem imorgon eller tisdag, så jag måste erkänna att jag njuter av att ha hela huset för mig själv. Nästan att jag vill va inne i huset hela tiden bara för att utnyttja det:) Har tvättat hela eftermiddagen, springer runt i vad man vill, spelar musik i alla inbyggda högtalare i huset och ja det är väl det jag gör. Haha! Jag sitter på mitten våningen nu bara för att komma bort från mitt rum, bara för att. haha! Kan lika väl va i mitt rum, men måste utnyttja ensamheten lite. Har fixat med mail och grejer idag, ikväll ska jag ringa till ambassaden och fy fasen vad nervös jag är. Om jag inte får en tid på ambassaden den tiden jag vill då blir jag inte rolig. Då har jag köpt en flygbiljett för 8400 helt i onödan, hela grejen med att flyga direkt till STHLM var att inte behöva åka tillbaka dit, men Cultural Care har nu sagt att det är extremt svårt att få tid runt jul. Jag SKA ha en tid då!!

Mina v-föräldrar va så söta när de åkte, kvällen innan frågade Don om jag skulle ha fest när de va borta och i så fall om han var bjuden, haha! Ja bara, visst, fast det blir fest någon annan stans, haha!
Fick kramar av Kristy som sa att hon tyckte det kändes som hon lämnade sin 19-åring, haha. Idag fick jag ett mess av henne där hon frågade hur det gick för mig, så de bryr sig verkligen!! Ibland undrar jag nästan hur de orkar bry sig om mig, haha, fast de känner väl ansvar antar jag.

Nu ska jag fixa klart alla grejer jag ska fixa, sen utnyttja huset lite mer och ha filmkväll med mig själv. Har ingen film än dock, haha!
Hoppas ni haft en grym helg!! Nu har jag redan ångest, gissa varför?
- Mammoth på torsdag. ångesten är på topp!



Fint va?

Inte lika fint när man klev av som en dränkt katt.




Haha, tappert försök med galgen..


Ingen aning om vad flickan gör:)




-Let me take a funny picture of u guys.
- Eh, sure. HA HA.
Tack för fotograf insatsen:)


XOXO Pernilla <3

Trendy earrings.

Tack vad söta ni är med kommentarer!! Till dig som funderar på au pair yrket. Gör det!! Jag pratade med mina föräldrar i veckan om att detta förmodligen kommer bli det bästa beslut jag tagit i livet. Det finns inget annat jag kunde gjort istället som skulle ge mig mer erfarenhet, upplevelser, lärdom, mognad. Allt! Jag lär mig saker varje dag, inte minst om mig själv, även om jag inte märker det just nu! För mig är detta den bästa resan jag kunde ta i livet! Men, man får inte glömma att au pair livet passar inte alla personer. Det enda du kan göra är att testa, sen får det bära eller brista! Brister det så är det inget misslyckande med det, det allra viktigaste är att du vågar!!
Det är så otroligt många fördelar med att jobba som au pair, man åker härifrån med erfarenheter och minnen för livet, men tro mig det är ingen dans på rosor. Livet går upp och ner, för vissa är det värre för andra inte. Jag förberedde mig på det värsta, sen fick jag turen att få världens bästa värdfamilj vilket väger väldigt tungt. Men allt är ge och ta! Ge och ta varje dag! Det är nog den viktigaste rådet jag kan ge till blivande au pairer. Och åk inte hit och tro att ni ska få saker serverat på silverfat, för även om det finns gott om silverfat här så är det ingen som kommer servera dem till dig!!!

Nu är klockan 11 på kvällen och jag måste förflytta mig till sängen snart, men först måste jag bara uppdatera om min kväll, haha! Eller dagen har bestått av jobb från 9-5. Sen ikväll hade jag min sista klass. Göra öronhängen, haha!
Åkte dit, med mina förväntingar att träffa Asta, 90 och co, och det var inte långt ifrån:) Det var jag och 3 andra medelålderskvinnor, lite halvt speciella får jag erkänna. Läraren va däremot bra!!
Så då ska vi se vad det blir för "trendy earrings" tänkte jag..haha!
Det var mycket svårare än jag trodde faktiskt, speciellt när man är som mig. Gör om 150 gånger tills det är exakt som jag vill ha det, men det var väl trevligt. Härligt med lite bakgrundsmusik också...Ingen Usher direkt..

Åkte hem och där sitter mina v-föräldrar väldigt spända på mina verk, haha!
- Let´s see what you made..
- Eh, haha! I´m not gonna wear them..
Min värdpappa börjar as garva..
- Hahha, Im not gonna wear them, that is so funny.
De båda garvade gärnet innan jag fått upp dem och visar dem..
- Pernilla, they are beautiful, var Kristys reaktion..
Haha, my mom will wear them.
- HAHAH, my mom will wear them..min värdpappa dog typ av skratt..
- Or my grandma..
- Hahhaha, grandma, omg, Pernilla that is just so funny..där låg han dubbelvikt i soffan..haha!
- I made them for my mom, they will actually look good on her.
- Yes, they will totally fit your mom, säger Kristy.
- It wasn´t worth 100 dollar though:)
- Well, Pernilla think about how much you learned by making grandma earrings säger min värdpappa och as garvar.


Mamma inte för att du har dålig stil, du är en modern morsa de vet du:) Fast jag tycker ändå de passar på dig!! Jag tycker ändå de är ganska fina i verkligheten, men jag skulle aldrig sätta på mig dem, för de är inte min stil, haha!
Vi gjorde ALLT från scratch, så tålamod var bara förnamnet!


Haha, vilket skämt!! Men nu är jag klar med alla credits, det var väl trevligt!!!
Jag lär ju inte glömma denna kvällen i första taget!!

Nu ska jag definitivt sova snart! Sista jobbdagen innan ledig helg. Oh yeah! Imorgon kväll ska jag nog över till Louise (australia ) efter jobbet, hon jobbar men vi ska nog bara laga middag.
På lördag ska jag träffa en ny svensk tjej, blir utflykt på dagen, sen utgång i Hollywood på kvällen, på söndag huntington beach, eller southbay beacherna. Så det blir nog en nice helg trots allt!!

Trevlig helg på er!



XOXO Pernilla <3

news. good news.

Mitt i So you think you can dance finalen, just därför får det bli ett snabb inlägg idag. Gårdagen blev bara jobb som alla andra dagar denna veckan, eller jobb och gym! Spännande va? haha.
Gårdagen började dock med en mycket efterlängtad skype med mamma och pappa. Gud va längesen det var och jag blir glad ända ut i lilltån av att prata med dem, man vill bara hoppa genom rutan och krama dem för alltid!
Sen blev det bara jobb och gym, igårkväll hände däremot något väldigt speciellt. Bästa kvällen på länge:)
Satte mig och kollade lite flyg hem över jul igen och hittade en från L.A - Sthlm Gbg-LA som var framme i Sthlm vid 12 tiden, vilket är nödvändigt för 8250 kr. Nu jäklar denna tar jag! Fort innan det tar slut. Mailar pappa fort som jag visste satt på jobbet och frågade om jag skulle ta den, yes den verkar bra tyckte pappa!
Seriöst jag var så nervös under bokningen att jag inte vet vad, var helt säker på att den skulle va slut eller inte funka, något skulle säkert gå fel. Eller om jag bokar fel dag eller fel år, haha.
När jag ska betala står det sidan kan inte visas. Yes, det var exakt det jag menade, klickade tillbaka och YES då funkade det! Fyllde i allt och några minuter senare hade jag en flygbiljett hem till kära Sverige. Äntligen, vilken lättnad! Känns så sjukt bra!! Det var världens sämsta tur dock, sitter i luften i sammanlagt 16 timmar, först till Atlanta sen Paris , sen sthlm. Men jag överlever nog den turen även om jag kommer få myror i brallorna.

Så nu ett mycket viktigt meddelande till alla nära och kära: 

Måndagen den 20e december landar jag i Sverige, hemma i kära Habo på kvällen, stannar 2 veckor och åker tillbaka till L.A onsdagen den 5e Januari.
Nu bokar ni alla in detta i kalendern, för de som bokar in något som inte heter " hänga med Pernilla" under dessa 2 veckor ligger riktigt illa till, haha!
Jag bokar upp er alla, här ska det kramas, mysas, snackas, festas....

Åh jag är så taggad!!!

Så nu ska det bokas ambassad tider, tandläkar tider m.m. haha! Flygresa, check! Nu är det bara att leta klasser inför mitt extension år kvar..
Har min sista klass för det här året imorgon och vilket skämt. Fick bara ta ngn för att bli av med det, så det blev göra öronhängen..jag och tanterna! Betalade 50 dollar för klassen, 35 dollar för material och sen fick jag reda på att jag skulle ta med 2 olika tänger. Vem har sånt? Då fick jag åka och köpa 2 olika tänger för 15 dollar, haha! Man undrar ju vad man betalar för? Jag har inte alltför höga förhoppningar kan jag ju säga, men de blir säkert kul! Sitta och snicksnacka lite med Asta, 77.

En annan rolig nyhet kan jag avslöja som min värdpappa sa till hela familjen ikväll.
De har bokat en resa till Hawaii 2 veckor innan mina 18 månader som au pair är slut!!!! Första veckan i april. Yihaaa!! Sa till dem att det var så snällt att åka precis innan jag åker hem och svaret blev:
- That´s why we r doing it!! Awee, så snällt!! De hade ju säkert åkt ändå, men det är snällt att jag hinner hänga med:)



Ska förmodligen träffa en svensk tjej i helgen som jag aldrig träffat innan, hon är också au pair här i L.A. Vet inte vad planerna är för helgen än, men förhoppningsvis ngt spännande. Skönt att slippa va helt själv iaf, haha!

nu tillbaka till so u think u can dance!!
XOXO Pernilla <3

Sakna VS Längta.

Har precis läst igenom ett 10 månader gammalt brev från en av mina systrar. När jag flyttade till USA skrev hon ett brev, med visa och kloka ord ( eftersom hon själv var au pair i australien ). Kom så väl ihåg att jag läste det mejlet på flyget och fick läsa i omgångar för jag började lipa, haha! Hittade brevet för 10 min sedan när jag letade efter andra saker och kan inte förstå att det var 10 månader sedan jag läste det brevet för första gången. Helt ofattbart! Hittade även några A4 som jag skrev till mig själv innan jag åkte som jag skulle ha till hjälp vid hemlängtan, tex frågor till mig själv där jag beskrev varför jag åker till USA? Vad gör jag om jag längtar hem? Varför borde jag inte längta hem? Massor och frågor och häftet kallas Pep-talk, haha! Nu när jag hittade insåg jag att på dessa 10 månader har jag inte rört det häftet en enda gång, och det är ett väldigt bra tecken! Självklart har jag längtat hem, men att sakna något och länga efter något har olika innebörd för mig. Längta är mer något negativt, när jag längtar hem då är det så att jag nästan är redo att åka hem eller har haft tankar på det, men när det vart som värst här har jag aldrig ens vart nära tanken på att åka hem så jag antar att det är något positivt:) Inte ens när jag hade svininfluensan hade jag tankar att åka hem även om jag önskade av hela mitt hjärta att mamma skulle komma flygande.
Tiden har gått så sjukt fort, 10 månader snart! Just nu kan jag inte sluta att tänka på den dagen jag får träffa alla jag känner och umgås med folk man känner utan och innan. Jag bara hoppas av hela mig att jag tagit rätt beslut att stanna 6 månader till. Det är nu det senaste jag faktiskt tvivlat lite om jag kanske inte är färdig här ändå, men visst kan man tvivla? Jag tror ändå jag tagit rätt beslut, för när jag tänker att jag kan åka hem för gott om 2 månader är jag nog inte redo för det.

Skypade med min underbara vän Alexandra idag! Åh jag började lipa, för hon och Julia hade skrivit en låt till mig. Hur underbar får man va! Texten handlade om mig och mitt liv och bla, hälsa Seth och Ryan, haha!
´Tjejer ni är helt underbara!! Det gjorde hela min 10 timmars jobb dag om inte hela veckan. <3
Vi bokade flyg och hotell till veeeegaaas baby!! Monte Carlo resort & casino, here we cooome! Jag kan inte vänta en dag till, jag vill bara åka till flygplatsen och krama henne NU!

Annars har jag som sagt bara jobbat idag. Från 9.30 - 7.30 ikväll, så det är vad jag gjort!
Kayla är super förkyld och hängig så i eftermiddag satt vi och myste i soffan och läste böcker och nu ikväll läste jag böcker för henne i sängen och hon somnade nästan i mitt knä sötisen. Låg och kliade henne på ryggen och hur fökyld hon än är, så vill man bara krama henne. Idag insåg jag hur väl man vill ta hand om sina barn speciellt när de är sjuka. Min mamma är alltid världens snällaste, men när man är sjuk är det nästan så jag skäms för hon är så snäll och nu förstår jag lite av det. Kayla har hostat och nyst rakt på mig hela dagen så jag vet att jag kommer bli sjuk också men man vill bara ta hand om henne! Tänk då att inte det är mitt barn.
- Mamma och pappa, om jag blir hälften så bra föräldrar som ni är så kommer mina barn bli världens lyckligaste. Så bra är ni:)

Tack till Hanna min underbara vän som skickade världens gulligaste mail idag! Hanna, du anar inte hur mycket jag saknar dig!!! Du är bäst, räknar dagarna tills jag får krama dig!!!

Mina finaste habotjejer<3


Enda kortet där alla dansbrudarna är med. Miss u!


Tack igen Hanna<3


Idag blev det ett jag saknar er alla inlägg, men det som skrämmer mig mest av att vara här är att förlora världens bästa vänner!
Innerst inne vet jag nog att det kommer bli detsamma när man väl kommer hem, men oron finns ändå där! Tänker på er och saknar er massor!

Nu ska jag göra något skit kuuuul...
Leta flygresor...
XOXO Pernilla <3

august 8th.

Det är söndag kväll och ännu en vecka i staterna har passerat. Vaknade upp imorse 6.30 av att Kayla står bredvid min säng: Pernilla, can I go downstairs? Hon måste skämta vad tidigt, haha! Sure, we can go downstairs. Jobbade till kl 11 idag sen har jag vart ledig hela dagen vilket var grymt skönt.
Idag när jag slutat knackade Kristy på dörren och börjar fråga om min lediga helg. Jag är ledig nästa helg och familjen åker till San Diego och campar och jag är jätte välkommen att följa med, men jag vill helst inte hänga med värdfamiljen på de få helgerna jag har ledigt här. Vill oftast försöka åka någonstans och uppleva något nytt men ingen av mina kompisar verkar vara hemma. Har inte fått svar från alla än, men mina närmsta är borta, vilket suger för jag är ledig 3 dagar i rad. Skit skönt att ha hela huset för sig själv, men inte så kul att hänga med sig själv en hel helg. Iaf, hon kom in och frågade om jag inte kunde hänga med till San Francisco, jag vill bara inte att du ska va ledsen, jag vill att du ska få en rolig helg, det blir inget med att sitta på rummet med markiser nere och va ledsen, det kan du glömma. ( haha, lät som att jag brukar göra det ). Om du vill kan du få byta en av dagarna mot sista helgen i augusti. Det verkar som du vart lite ledsen det senaste? Kanske bara för allt som hänt och att du inte sett dina kompisar här på länge? Nej, jag är inte ledsen, hehe! 
Vet inte vad hon syftade på faktiskt, har nog inte tänkt på om jag vart ledsen, förutom under tiden när allt gått emot mig, men hursomhelst så himla gullig som bryr sig!!! 

Efter det åkte jag direkt till Del Amo Mall och shoppade lite och uträttade lite ärenden:) 

Shorts mycket välbehövligt och lite annat smått och gott.
 

helt kär i denna klänningen, men måste visa er baksidan..


Min nya favorit!!


Ja det var en successful liten shoppingtur:)
Emelie, kul att du skrev att affären fanns i Australien, för när jag stod i hissen i Santa Monica frågar en person mig om den affären var nyöppnad i Santa monica, för hon visste att den fanns i Australien och då hörde jag även hennes otroliga accent, hehe! Håller med, grym affär!!!
Till dig som undrade om min kamera, det är en SONY Cybershot, 14,1 megapixel. DSC-W350 heter den.

Efter shoppingrundan gick jag ner och la mig på stranden i 2 tim, äntligen fint väder!! Nu ikväll blev det gymmet, tacos och tv. Det var väl min dag det:)
Haha, gjorde ett test ikväll. Vilket yrke man passar att ha. Svarade på 35 frågor så räknar de ut det åt än och detta är vad jag fick: 

Du Blev: Ekonomiska Eva:
Har du hittat till denna grupp är du troligtvis en person som gillar högt tempo, ekonomiska eller administrativa arbetsuppgifter och den dagliga kontakten med kunder. Viktiga egenskaper du måste besitta är förmågan att ge bra service samt kunskapen om att förmedla information på bästa sätt. Att ha kontakt med kunder, offentliga myndigheter, medarbetare inom den egna organisationen samt andra företag och kanske till och med allmänheten ingår i dina arbetsuppgifter. Du är serviceminded och brinner för organisationsfrågor, är lösningsfokuserad, samt gillar att strukturera och skapa ordning. Kanske drömmer du om att starta eget?

På andra plats kom läkare och liknande. Det fick de två högsta poängen, vilket stämmer riktigt bra. Mitt drömyrke är Läkare, men vill jag bo i ungern eller poland 10 år? Njaa, vet inte det.
På senare till har jag blivit mer intresserad av business någon slags kordinerare, projektledare, företagare..jag vet egentligen inte. Återstår att se! Just nu är jag au pair, väldigt utmanande jobb, haha! Om man har en envis 4 åring så JA.

Nu ska jag kolla lite flyg till VEGAS, imorgon ska jag gå upp kl 8 för att skypa med min underbara vän Alexandra som kommer hit om 5 veckor. WAAA! Imorgon ska vi boka vegas, flyg, hotell, show etc!
Längtar så jag kan dö!!!

Måste berätta ikväll knackade Kayla på min dörr och stod där med en burk med snäckor, som hon ville ge till mig. Söta unge! Jag sa att jag ville lägga dem på mitt fat där jag har levande ljus, men då sa hon: Fast det är för din mamma och pappa. Kan jag lägga de här nu och ta med de sen? Jag ska berättade det för dem nästa gång jag pratar med dem. Nej, nej gör inte det, det är en överraskning. Jaha okej, jag lovar. haha! Så söt! Hon brukar ge mig saker som jag ska ta med till Sverige, en del saker till er mamma och pappa, haha!
Hon och Parker fick ett godis halsband av mig ikväll som jag fick i en affär idag, haha. Va glad man kan bli för ett godishalsband:) När Kayla går upp för trappan och ska lägga sig säger hon:
- Goodnight Pernilla, I love you.
Sen 5 sekunder senare ropar hon.
- Pernilla you are so nice, i like you and I love you.
Awe, ibland kan jag smälta av den ungen!!

XOXO Pernilla <3

Saturday <3

Något jag saknar otroligt mycket är att kunna räkna ner dagarna till helg och att känna sista timmarna på fredagen att fredagsmys väntar och en skön helg! Under sista året i 9an och gymnasiet jobbade jag varannan helg så jag saknade det redan då, dessutom pluggade jag säkert varje helg, och nu jobbar jag 3 av 4 helger så det blir ingen helglängtan här heller. Jag ska göra allt jag kan för att få ett mån-fre jobb i framtiden:) Bara för att få den där mysiga helgkänslan:) Men hursomhelst så skiljer sig alltid helgen lite mot veckodagarna och helg är väl alltid trevligt!
Vaknade kl kl.9.30 imorse av att de små liven var utanför min dörr, men hörde Kristy komma springande, Shhhhhhh. Haha! Satte in öronproppar och sen var det tyst. Somnade om till 10.00 sen messade jag med underbara Frida Grundström som jag träffat idag. Bestämde att träffas i Santa monica vid 1 tiden. Min planering var att ta en vilodag från träningen för igår var en riktigt pina på gymmet, min ben var helt förlamade så kanske behövde en vilodag, men eftersom jag ändå var vaken tidigt så tog jag mig ut på en snabb springtur på The Strand och det var ingen glädjetur, usch plågades hela vägen och ändå sprang jag en kortis och bara 25 min. Men, men bättre än inget antar jag:)
Gjorde mig i ordning och lite efter 12 tiden körde jag iväg mot Santa Monica. Lördag och L.A trafik, ja då får man räkna med mer än 30 min dit, och parkering eller ska man kalla det parkering. Folksamling och kaos skulle jag vilja översätta det med. Santa Monica och parkering är ingen bra kombo.
Kom dit 12.45 och började leta parkering, körde in i ett p-hus där alla bara åkte runt och tutade för det var helt fullt och man fick åka ut igen, till slut hittade jag ett p-hus med 200 lediga platser som dessutom bara var 3 dollar. Perfekt!
Guidade Frida och Stefan som också letade parkering att åka dit.
Hur många invånare har Sverige? Jo, ca 10 miljoner eller hur.
Hur många invånare har L.A? Jo, ca 10 miljoner. haha.
Där kommer svaret på frågan hur det kan stå helt still på freewayen och inte finnas en enda parkeringsplats. Räkna med att 90% av befolkningen om inte mer har en bil. Ja det är min teori om varför det blir som det blir. Det finns nog inget så stressande som L.A traffic! Tro mig, men vad gör man? Jo sätter på grymmaste radiokanalerna och filosoferar över livet. ( inte sms:a, nej nej, haha )
Satt och skrattade för mig själv på vägen hem idag när jag upptäckte hur jag satt och körde. Mamma, jag lovar jag sitter inte så ofta, men ibland måste man stretcha lite, haha. Var bara tvungen att ta ett kort i farten.
Oj, vad glad jag ser ut:) Inte läge att posa på freewayen!



Nog om traffiken. Träffade min kära vän Frida ( au pair i San Francisco, bor i samma hemstad som mig ). Har saknat henne som aldrig förr, så alltid lika kul att ses:) Strosade runt i Santa Monica, shoppade lite och käkade lunch. Jag älskar Santa Monica, bästa shoppingen, mysigt och det är bara grymt. ( förutom parkeringen då förstås )
Nu har de byggt om också, ett litet shoppingcenter och ovanpå är det en restaurang på terassen med utsikt över havet. Super nice!

Både jag och Frida hittade grymma brillor, 2 för 10 dollar. Vilket kap!!! Behöver verkligen det eftersom jag fortfarande bara har 1 par som jag aldrig kommer släppa, haha. jag lagar ju dem tom varje gång de går sönder:)
Detta är första gången jag hittat några jag verkligen gillar, de kan nog bli nya favoriter. Köpte 2 likadana fast ett par svarta och ett par guldiga.



Här kommer lite andra crazy pics från dagen. and btw, min kamera..10 av 10 toast. Kunde inte köpt en bättre kamera, 100 gånger bättre än min förra. Bilderna blir hur klara som helst och ja, Kanon!

Awe<3


:)




Haha, va söta vi är:) Tack Frida och Stefan, så kul att träffa er!!! Hoppas vi ses SNART igen!!
Väl hemma lagade jag middag till kidsen, vi tittade på film och sen bad och läggdags de vanliga rutinera och nu sover de. Imorgon ska jag gå upp med kidsen, tjoho va kul, längtar redan! Ska bara jobba fram till 11 imorgon så det är ganska lugnt:) Nästan som en hel ledig dag, nice!
Idag var det 2 bröllop på stranden utanför vårt hus, vet inte varför allt sker utanför vårt hus? Det händer alltid grejer just där. Kanske en fin spot:)

Tog ett kort på ett utav bröllopen. Vill också gifta mig på stranden!


Det var allt för dagen! Hoppas ni njuter av helgen där hemma!

XOXO Pernilla <3

efficient day.

Bad day? No, efficient day:) Tycker faktiskt jag fått riktigt mycket gjort denna fredag. Varje dag ställer jag mig frågan: Hur kan jag ha något att göra varje, varje dag? Allt från postbesök till att köpa deo, haha.
Varje dag har jag mail att svara på och alltid något ärende och fråga mig inte hur det blir så, men så är det och idag har vart en riktig fixar dag.
Satt uppe till midnatt och svarade på typ 20 mail, så nu fick jag bort det dåliga samvetet. Jobbade 8-9.15 imorse, sen ringde jag till Westsida Extensions för att be om ett brev som bevisar att jag pluggat där. Då säger hon att den klassen inte ger några credits. What? Har jag pluggat den i onödan? Min LCC godkände den så jag visste att den skulle funka. Nej jag kan inte ge dig ett bevis bara ett kvitto. Eh, okej det räcker inte för mitt VISA tyvärr.
Okej, du kan betala 5 dollar så skickar jag ett certifikat. Men hallå, då kunde hon visst skriva ut ett. What´s up with that? Men jag tänkte inte argumentera det, haha. Argumenterade nog på DMV så det räcker för 50 år framöver. Sure, ta mitt creditnumber och skicka ett certifikat. Thanks! Så mycket mer som ska fixas när man förlänger än jag trodde. Om jag skulle åka hem nu skulle det förmodligen räckt med ett kvitto men nu måste jag få brev från alla klasser och sen faxa eller scana grejerna och skicka det till Cultural Care som ska skicka det till staten.
Ska fylla i min extension application på internet, men det kan jag inte göra förrän jag har alla grejer så det är lite meck.

Efter det ringde jag AAA som är ett företag som man betalar pengar till och frå man tex punktering eller vad som så kommer de och hjälper en, men de har även mer de kan hjälpa till med nuförtiden tex hotell, resor och flyg. Så ringde dit idag för att se vad de tar för en biljett till sverige, så som jag vill ha den. De skulle ringa upp, men de ringde när jag var på gymmet så ringde jag upp igen, och då skulle de ringa upp igen men de gjorde de inte, så blev inget med det. Ska testa på måndag igen. Annars ingen luck med flyg, det kommer slúta med att betalr 10 000 för en biljett bara för att jag inte orkar mer.

Åkte som sagt till gymmet, vid 11.30 tiden undrade min värdmamma om ja kunde hämta henne på biltvätten för hon skulle lämna in bilen. Självklart! 
Åkte sedan vidare på mina ärenden. 
Först till Bank of america. Jag får betalt cash, så har inget amerikansk bankkonto här, men jag har sparat massa cash som jag inte vill bara ska ligga här hemma och dessutom vill jag kunna använda dem att betala flyg mm på internet, men de gick inte att sätta in dem på mitt svenska visa kort så idag öppnade jag ett bankkonto. Spenderade över 1 tim där inne, men väldigt trevlig liten kines dam:) Fast det är inte det lättaste med banksnack, överföring hit och sparkonton dit, ränta ja gud vet allt. Hon sa dock att jag pratade väldigt bra engelska, så det var ju trevligt jag som stakade mig fram och försökte frå fram vad jag ville, men svårt när man inte kan alla de där konstiga orden. Inte så att jag använder de med kidsen, haha! Nu barn ska vi ha en lektion i hur man överför pengar från sitt privatkonto till sitt sparkonto. Nej, det händer inte! 
Men då har man lärt sig några nya ord idag:) 
Hoppas inte de lurat mig på pengar nu, haha! Ne det känns bra!! 

Sen blev det raka vägen till Target för att köpa ny kamera , hittade en ganska bra men den var röd, så efter ett tag sa ja till killen. 
- Yeah, I like this one, looks pretty good, but I still dont want red, haha. 
- en stor suck och lite skratt från killen hahah. Yeah, cuz that is so important. 
- It sure is:)  

Åkte vidare till Bestbuy, det var grejer det. Usa:s Elgiganten:) Fick hjälp av en riktigt trevlig prick och gick därifrån med en ny SONY 14,1 megapixel kamera, fick bli en svart, enda färgen som var kvar. Men de funkar fint! Känns som ett bra köp. 198 dollar blev det för den, vilket betyder 1 veckolön. Jag är nöjd!
har inte testat den en, haha men jag hoppas på det bästa.

Vidare hem och tog en nap på 20 min innan jag började igen kl 3pm. Jag hann med allt på listan förutom till Apple butiken. Hyfsat nöjd:) och inga nederlag idag!!
Tog kidsen till Parkers skola och lekte, Kayla hade en sportklass där. Efter klassen åkte vi över till 2 andra kids och hade middag med dem. Jag, barnen och deras nanny. Väl hemma har jag badat barnen, vi tittade film i mitt rum, föräldrarna är ute och äter och ´barnen snarkar nu gott i sina sängar!!!
Shit, kristy berättade för mig förra veckan att de har en kompis som är fotomodell och reser jorden runt och modellar och att man typ svimmar när man ser honom för han är heeelt perfekt och den snyggaste som någonsin skådats typ. haha. Så kul att hon säger det:) Och idag säger hon. Pernilla, modellen kommer hit ikväll, du måste se honom. Om han inte kommer in genom huvudentren då måste du komma ner till oss. Lova!
Var på övervåningen, på "bryggan" när de kom och ser ett par som förmodligen är det snyggaste paret i historien. Han är lång, mörkhårig, perfekt leende, vältränad. Perfekt! Hans fru verkar vara likaså.
Tyvärr såg jag bara super snabbt, men där va de ingen tvekan. Innan de går kommer hon upp och säger, Pernilla du kan  aldrig ner, kom ner nu och säg hej..haha! Jag såg lite innan, men ta ett kort när ni är ute och äter, haha!

Sitter nu och kollar So u think u can dance och drömmer mig bort. Om man ändå hade 1/10 av deras talang så vore jag överlycklig!!!
Imorgon ska jag träffa underbara Frida Grundström som är här i L.A med sin pojkvän:) Får se vad vi hittar på men åh vad jag saknat den tjejen!
Trevlig helg på er!!
XOXO Pernilla <3

Could it be any worse? Apparently.

Jag vaknade upp imorse med en bra magkänsla att min otur kanske vänt och gick ur sängen med min kära pappas motto: Ny dag, nya möjligheter! Tyvärr varade det ca 1,5 tim innan dagen blev den värsta.
När man haft en riktig pissdag kan man alltid tänka, Well, morgondagen kan väl inte bli mycket värre. Tydligen kunde den det!
Innan jag berättar om min dag som återigen fick mig att börja lipa ska jag ge er ett citat från min bok igen. Till dig som undrade så heter boken Outliers och författaren är Malcolm Gladwell. Vet inte om den finns översatt i Sverige, men jag skulle tro det, annars är det en skam.
- My parents generation - lived trough a lot. They lived trough that epidemic, which took what? ten percent of the worlds population. Panic in the streets. Friend dying. And then the first world war, then the depression, then the second world war. They didn´t have much of a chance. That was very tough period. My father would have been much more successful in a different kind of world.
Varför skriver jag detta? Jo, denna delen i boken handlar om hur mycket mer det krävs än att bara vara smart, tex som ovanstående citat beskriver, det är inte lätt att bli framgångsrik med de omständigheterna, och det jag vill säga är att det kan alltid bli värre. Ibland känns det som allt är skit, men det finns alltid de som har det värre. I mitt situation har jag aldrig tänkt att det är väldigt synd om mig för det är det inte, haha. Jag vet att jag är så otroligt lyckligt lottad, men alla människor har downperioder och nu har jag en otursvecka där allt kommer på en gång tydligen och det är tillåtet att deppa ihop, så länge man kommer igen, right?
Det som inte dödar härdar!!
Jag lär mig så otroligt mycket här även om jag inte tror det. Att inte ha mamma och pappas hjälp på plats gör en så mycket starkade och mer mogen som person. självklart har jag alltid familj och vänners stöd men det är inte ofta de kan göra ngt från sverige, det gäller att ta tag i problemen själv, vilket jag faktiskt gillar att göra. Men ibland vill man bara krama mamma i de situationerna:)

Nu till min skit dag.
Som jag så mycket vackert beskrev igår så finns det inget värre ställe på jorden än DMV. WORST!! Alla i hela usa vet att det stället inte har ett rätt överhuvudtaget, och plus att det bara jobbar bitchar på det stället som hatar sina liv typ. Fast det hade jag nog också gjort om jag jobbade där. inte för att jag någonsin skulle sätta min fot där men ändå. Lever hellre på gatan så mkt hatar jag det.
Körde mot Torrance och DMV, ställde mig i kön som går ända ut på gatan, 30 min i kö, sen kommer jag fram och DÅ får jag ett kö nummer, man måste få ett kö nummer till rätt lucka. som inte ens är rätt lucka ibland. Okej, 30 nummer före, som tur är har jag min bok, men sitter där i 1,5 tim och väntar. Fyllde i mina papper och gick fram till tanten. Jag har inte mitt social security number med mig, men jag vet att du har det i ert system från förra gången. ( de har skickat mitt körkort men de har kommit bort så därför jag var där idag, men var ändå tvungen att fylla i nya papper) . Nej, vi behöver det på papper. Men kan du inte bara ta upp det i systemet och sen skriva det på pappret. NEJ! Där började det typ ryka inom mig..okej att jhag inte tänkte på det, men jag vet ju att de har all information redan. Okej, men då ska jag ringa hem och ta reda på mitt nummer, kan jag komma tillbaka till dig sen? NEj, hahahah säger hon och skrattar, du måste ställa dig i kö. Okej, där ville jag ge henne en rak höger, tog mina papper och drog och där började jag lipa, haha! Nu kommer ni tänka, what? Varför börjar du lipa för en sådan liten sak? Vet inte, men inget går min väg just nu och det var återigen droppen, jag hatade redan det äckel stället, får åka dit på min enda fritid och de skiter fullständigt i att hjälpa folk. Ringer till min värdmamma som så snällt hämtar mitt nummer och säger det till mig. Hon bara: Pernilla nu går du in där och vägrar stå i kö. det gör du bara inte! nu står du på dig!!!! Jag skulle va fly förbannad säger hon, haha!
Gick fram till kön eller vänta detta hände innan ja ringde till min värdmamma, så säger tanten, ehm va gör du det är ingen där? ( en annan tant ) Jag vet, men så förklarar jag situationen jag behöver ett nytt kö nummer, fast först frågar ja om ja inte bara kan gå tillbaka till dem när jag har mitt social security number, det tar 5 min. NEJ typ som om jag var dum i huvudet. Jag argumenterar lite mer och ringer sedan min värdmamma.
Går tillbaka till den första tanten, går före alla i kön och säger, jag har mitt nummer nu.
Men du måste ha en kö lapp. Jag börjar typ koka inom mig..
- Jag har stått i kö i 2 tim och jag vet att ni redan har mitt nummer, men nu har jag fixat det, jag står inte i 2 tim till i kö ( skulle få vänta längre dessutom ) igen.
- Okej, du kan prata med vår manager.
- Ja gärna säger jag då.
Då kommer en annan gammal bitch, jag förklarar snällt situationen. Men du måste ha allt med dig när du kommer hit. Det är som att gå till mataffären..haha, vilket jäkla skämt. JA, men jag vet det, fast eftersom ni redan skrivit ut ett körkort innan kan ni inte bara använda all information igen. Dessutom har jag allla uppgifter nu, så kan ni inte bara hjälpa mig?
- Jag ger dig ett appointment number.
BIAATCH!
Fick ett annat skit nummer, men hittade inte numret på monitorn så jag tillbaka till en som skrev ut den andra kölappen. Eh, va gör du?
Jag är jätte trevlig och säger, jag har en lapp men det står inte på monitorn.
Vart har du lappen jag skrev ut? Jag fick en ny.
Varför du måste stå i kö. Varför bryr hon sig ens? Seriöööst. Kärring!! Jag har en ny lapp, för de skrev ut en ny till mig.
De tar inte emot några appointments just nu. I samma sekund ropar de upp mitt nummer och de visas på TV.
Jaha, där är ditt nummer. HA HA HA, skit på dig!!!
Fick en annan, som iaf sa tack, tog ca 2 min att fixa det efter allt krångel, lämnade DMV med tårar i ögonen och bestämda steg.
Vilket jäkla skämt!!!!! Seriöst jag var där inne i 3 förbannade timmar. Under tiden messade jag min värdmamma att det stället behöver HJÄLP!!! Hon bara; One of the U.S downfalls, I know!!!! haha Alla hatar stället.
När jag var mitt i allt började jag typ skaka också för jag hade inte ätit sedan kl 17.30 kvällen innan och kl var nästan 12 på dagen, så jag var så hungrig så jag kunde dö. ingen bra kombination!!!

Jag åker aldrig i hela mitt liv tillbaka dit igen, jag lovar. Får jag inget körkort denna gången så kör jag utan, tro mig. ALDRIG MER!!
Resten av dagen bestod av jobb,hade hand om massa kids här hemma, så det gick väl bra. Ikväll berättade Kristy för Don om DMV och vi började snacka om allt och shit, han bara det är det absolut värsta stället som finns, han hatar stället också, han bara vårat government kan inte ta hand om sådana här saker, det är de som ska ta hand om healthcare och sådana saker, men de kan inte ens sköta ett förbannat driver license ställe, hur ska de då kunna fixa healtcare..de funkar inte!!! Helt otroligt!!! Haha, shit, va händer med detta landet?? Det är så sant, det funkar inte för fem öre där. Det är skrämmande!
Barnen undrade vad vi pratade om så Don förklarade hela min situation för barnen och så hör jag han säga:
Ja och detta är bara människor som jobbar där men de bryr sig inte om att hjälpa personerna överhuvudtaget, haha! Så rätt!!!

Så ja, en riktig pissdag!!! Men nu är det över. Klockan är nu 7.15pm så jag ska åka iväg till gymmet och gå på ett Zumba pass:) Har aldrig testat det på gymmet, för inte vetat att det finns där, men jag är taggad idag:) Hoppas det är kul! För er som inte vet är det typ ett work out pass med danssteg och mer dansinspirerat än typ en aeorobic klass.

För ömväxlingskull ska jag avsluta med något ahhhhh, nu mitt i meningen knackar barnen och Kristy på..och säger:
- The kids just wanted to give u a hug, cuz we thought that u probably need that tonight..Remember tomorrow will be better:) Awe, de är världens goaste!! Vad glad man blir!!!!

okej, det jag skulle säga var att mina dansklasser inte funkar. De börjar i augusti, så nej!! Fast jag är inte förvånad.

Nu somnar jag här..inte alls bra jag som ska åka och shaka lite ass. haha! Shaka av mig all aggresivitet.
TACK till mina systrar som kommenterar! Ni är bäst<3 Vad hade jag gjort utan er?
Emelie, videon var grym, kan lova att jag fick mitt ett gott skratt, haha! Sjön sången för Kayla idag och hon gillat den, haha! Love.

XOXO Pernilla <3

Bad bad bad bad day.

(Eftersom jag har en sådan bra dag så blev hela inlägget fetstil av någon anledning och nu får jag inte bort det, men är jag förvånad? NEJ )
Bad day? No! Bad weeeek and my bad luck is not over yet. Skulle bara vilja skriva ett helt inlägg fyllt med mindre fina ord, det skulle säkert kännas bättre. Så här kommer min varning, detta kommer inte bli ett trevlig inlägg, kan inte komma på en positiv sak att säga just nu..
Eller jo, en sak. Ska börja med det. <3 Roberto <3 I am in love with that guy!! Ni som inte kollat på The Bachelorette denna säsongen har missat något i ert liv, ledsen att säga det men så är det. Jag trodde inte någon kunde vara perfekt, men tydligen! Han är ett levande bevis på perfektion! Ali, den lyckliga lilla råttan, haha! Nej, jag önskar de all lycka i framtiden för de är båda fantastiska personer så de förtjänar varandra:) Låter som jag känner dem, haha men jag är bara besatt av Bachelor/ette.
Haha, här har ni killen hela USA är förälskad i. Jag sitter och skrattar varje gång jag ser honom för att det inte ens går att vara så snygg. Det är väl bara att gratulera till Ali:) Jag är inte bitter, haha!



Deras första dejt om jag inte minns fel:)


Killen har dessutom skit snygg klädstil, perfekt faktiskt och det är väldigt ovanligt för amerikanska killar, tro mig!! Inte nog med det han verkar vara den mest omtänksamma person som finns. Återigen-perfekt!

Nej nu får det vara nog, detta är väl ingen Bachelorette blogg även om jag gärna skulle ha en, haha!
Nu vidare till min skit vecka. Det började redan förra veckan med att min kamera gick sönder av ngn anledning, så nu måste jag köpa en helt ny. Sånt som pappa och jag gör tsm, men nu har man ingen pappa här så då får man gå på känslan och köpa ngn. Usch, inte alls sugen på det. Sen funkade inte min svenska mobil, jag kan inte skicka sms, men försöker fixa det med 3G nu, förhoppningsvis funkar det. Nu när jag behövt den som mest för att min kompis ville skypa i veckan, så kan jag inte svara henne och Aleex du verkar inte veta vad FB är heller, haha! Ringde mamma och pappa för att kolla om det funkade att ringa, bara för att testringa och lägga på och självklart ringer jag mitt i natten, dummer! Tack mamma och pappa för ni ringde upp och snackade en stund:)
Sen försöker jag signa up för dansklasser till hösten, var så glad att jag hittat massa bra men då var deadline förra året för alla klasserna, helt cp. Så nu har jag frågat igen om det inte finns ngn chans för mig att ta en klass där. Nästa grej är att jag ringde till DMV för att fråga om mitt körkort som inte kommit än, efter 2 månader. Då säger han att det kommit bort på posten och jag måste komma dit igen.
NEEEEEEEEEEEEJ, är min första tanke. Jag hatar det stället, inget system överhuvudtaget. Står i kö i typ 3 tim varje gång. Finns inte ord för stället. Frågar honom, varför de inte bara kan skicka ut ett nytt? Nej, du måste komma hit. Åh tack!! Asshole. Nästa lediga appointment är i slutet av september, så det är bara åka dit.

Det är inte slut tro mig..såg att mitt gym tagit 35 dollar från mitt svenska konto, jag använder nästan adlrig det kontot så kollar inte så ofta, första gången sen ja kom hit faktiskt. Går dit och frågar och när jag signade up trodde jag att jag betalade för första och sista månaden 71 dollar and thats it. Alltså inte varje månad, men det visar sig att det dragit 35 dollar varje månad plus 71 dollar för första och sista så jag kan säga upp medlemskapet när jag vill. Ahhh, jag som trodde det var en sån bra deal. Men men, jag måste ändå ha gymkort så det är bara betala.
Var ute och gick i måndags och efter 30 min får jag skoskav konstigt nog, var tvungen att gå barfota i 20 min vilket gjorde att jag fick blåsor under fötterna så jag kunde knappt gå på fötterna. Dum som jag är klippte jag sönder blåsorna och det blev 100 gånger värre. Börjar läka nu som tur är! Som grädden på moset har jag fått en härlig förkylning.
Hmm, vad mer?
Detta är bara de sakerna jag kommer ihåg nu..men här kommer droppen. Har spenderat hela veckan åt att leta biljetter hem och jag har redan förklatat hur krångligt det är, så mina föräldrar tyckte att jag skulle boka till göteborg så kör de upp mig till sthlm över en dag till ambassaden, men jag vill verkligen inte slösa en dag hemma på att sitta i en bil 8 tim. Så smidigt att flyga direkt till STHLM och fixa det, sen från GBG till L.A. Så jag gav mig inte och kom och tänka på Kilroy, där man kan skapa sin egna resa:)
Hittade L.A - sthlm Gbg - L.A där den som var framme i sthlm på morgonen kostade 7700 kr. Såå gött!! Jag hoppade typ i taket av glädje, pratade med mi´na v-föräldrar om det passade för dem tidsmässigt, vilket det gjorde så idag satte jag mig glad och redo att boka, fyllde i allt och ska betala...en note kommer upp...
- Tyvärr kan inte betalningen genomföras. Flighten har blivit full antingen under din bokning eller så var sidan efter i uppdateringen. Typ något sådant. Okej, där ville jag bara slänga ut datorn genom fönstret. Jag visste att det fanns 2 andra liknande flighter jag kunde ta så gick tillbaka till sidan, men då var de förbannade piss flighterna också borta!!!!!!!!!! Det var droppen för Pernilla. Nog med otur!!!
Började storlipa och låg i min säng i 30 min och kramade mina kuddar och önskade om och om igen att mamma kom flygande på sekunden. Just då ville jag bara springa hem till mamma, skita i allt och bara komma hem!!!
Ibland är det skönt att gråta ut, hur konstigt det än kan låta, men just nu är jag så trött på allt!! Igår började jag ifrågasätta mitt val att förlänga också, vilket jag aldrig trodde jag skulle göra så det gjorde inte saken bättre.
Fick världens huvudvärk av lipandet, haha men började jobba igen kl 5pm så fick rycka upp mig. Kristy såg direkt att allt inte var tipp topp, så förklarade bara om flyget och att det är inte är bra dag. De var så snälla och försökte leta flyg på internet till mig på olika sidor.
Var på gymmet och target imorse efter jobbet, men var så arg ikväll så åkte direkt till ett Turbokick pass efter jobbet. Testade ett nytt gym ikväll, samma kedja men ligger i Manhattan Beach. Passet var skit bra men tro inte att min otur var slut..
Körde in på parkeringen och väntar på att gaten ska öppnas..Nehe, då säger tanten att ja måste klicka ut en biljett, inte mer med det, gjorde som hon sa. Åker ut och ger biljetten och då säger hon, - 8 dollars.
- What? Do I have to pay to go the gym?
- yes, without validation.
- I had no idea that I had to validate my ticket. This is my first time here, do u want my membership card?
Hon var helt sur och trodde inte att det var min första gång...nej för då hade jag säkert stått och väntat på att gaten skulle öppnas utan biljett. NOT!
Hon kunde glömma att ja betalr det..Slutade med att ja fick skriva ner mitt namn och att det var första gången här.

En sak till och jag springer hem, simmar blir jag väl också tvungen till, men jag gör det! Orkar inte ens tänka på allt annat som gått fel. Pissvecka!! Så imorgon ska jag ägna min lilla lediga tid jag har till att stå i kö på äckliga DMV. ALLA i USA hatar nog det stället om jag fattat rätt. Innan jag går imorgon ska jag säga:
- and btw, you are the worst and the most unorganized business I EVER experienced. So long suckers!! Haha, fy detta blev ett hemskt inlägg!! Sorry, men ni måste få veta verkligheten och just nu är detta verkligheten.

Jobbade för övrigt 9 tim utan break igår, det är inte bra för mitt tålamod, haha. Skulle lägga barnen och de ville gå ner till sina föräldrar som hade party..Kayla somnade ganska fort men shit ungar. Om man typ säger till Parker:
- Parker go brush your teeth please.
10 senare står han fortfarande framför spegeln och gör miner utan att börjat borsta. Eller , go put your PJ on. 10 min senare ligger han på golvet eller sitter och leker med lego eller nåt. haha! Det låter säkert kul, men tro mig efter 9 månader och när man tjatat 5 gånger är det inte kul längre.
Fast jag ska inte klaga heller för de är verkligen duktiga kids, de är ju inte mer än barn. När jag börjar räkna, 5, 4, 3..då blir de oftast fart på dem, haha!

Nu måste jag somna snart så jag får energi till imorgon, vill helst inte ge ngn en rak höger imorgon av ren aggression;)

Hoppas ni har en bättre vecka och att ni inte blev deppiga av mitt inlägg, i så fall ber jag om ursäkt för det!
 Till alla er som jag inte svarat på mail till än. FÖRLÅT, men det kommer. Det är bara mycket att stå i just nu, jag ska så fort jag kan! Tänker på er!!

XOXO Pernilla <3

no one ever makes it alones.

Ni är så söta allihopa! Så många som har hört av sig och frågat hur jag mår eftersom jag inte uppdaterat sedan jag var sjuk. Tack alla söta!
Jag mådde bättre redan dagen efter, hade bara ont i kroppen efter febern men jag jobbade iaf. Var lite thunderstorm på morgonen i lördags så vi tog det lugnt på morgonen, packade etc. På eftermiddagen åkte vi över till palatset igen och man slutar aldrig förvånas kan jag säga. En ny sak jag upptäckte var bla att de har ett vattenfall över Jacuzzin och en lampa bakom som ändrar färg så vattenfallet skiftar i olika färger. Man ser att de inte tänkt en sekund på vad saker kostar i det huset, för varje lite vrå är planerad i minsta detalj. Tom skafferiet har typ det finaste träslaget, haha! Som tur är, är familjen super go annars hade man inte uppskattat det lika mycket tror jag inte. Helt galet! Och, ja det är bara ett "sommarhus".
Det finns en känd restaurang Eddies som ligger vid sjön där alla brukar samlas, bla för Taco Tuesday som vi var på och de hade hyrt in kockarna som tog med hela restaurangen typ, dukade upp och ställde sig och lagade vad man ville ha. Ja så kan man ju också ha det! Världens godaste mat, mexikanskt så jag var lycklig!

På kvällen såg vi att det började blixtra så vi gav oss in i båten och ut på havet. inte det bästa, men vi hade inget annat val. Super mysigt att åka när det är mörkt ändå, kayla frös och kröp upp i min famn och för andra gången i båten somnade hon i min famn. Åh, i den stunden inser jag hur mycket jag älskade de där små liven. När de är tysta, haha, nej då!

Kunde inte somna på natten, något fel på mig det senaste tror det är för jag inte tränat på 10 dagar, jag var uppe kl 3 på natten och gjorde tåhävningar för det pirrade i benen och jag var pigg. Helt konstigt!
Resan hem gick bra med alla kidsen,väl hemma igår kväll skulle mina v.föräldrar iväg på middag hos deras kompis (barnläkaren som jag gillar så mkt) så de bad om ursäkt för att jag var tvungen att jobba ( har typ jobbat 90 tim denna resan. fast vi räknade inte timmar men om jag räknar dem blir det typ minst det ). Lagade middag, badade barnen och sen var det läggdags. Både de och ja va trötta, men de gick bra ändå! Packade upp barnens och min resväska, fixade lite på datorn, pratade med kompisar till 2 på natten, men jag kunde bara inte somna. Läste min grymma bok som jag nu är halvvägs i, men det hjälpte inte heller. Pratade lite mer med kompisar till kl var 3, sen närmare 4 somnade jag. Vaknade vid 8 av att Kayla skriker, somnade om och gick upp vid 10.30 tiden. Vill komma in i en bättre rytm så jag kan somna ikväll.
Idag har jag vart ledig, väldigt nice. Gick och gjorde naglarna på morgonen, tvättade, vidare till Target  där det blev storshopping,  ett besök på Apple butiken. Väl hemma åt jag frukost kl 2 på dagen, haha. Nu har jag kollat flygbiljetter i 1,5 tim. När jag åker hem över jul måste jag åka direkt till sthlm för att förnya mitt visa, så jag måste ta en flight som är i sthlm på morgonen och de flighterna är dyrare av ngn anledning, sen vill jag åka från göteborg men en enkel resa från gbg kostar 9000, helt sjukt så jag måste åka från sthlm istället även om jag bor 4 tim därifrån. Allt är helt invecklat, haha, men det ska nog bli bra, imorgon bokar jag förhoppningsvis:) Yihhaa, kan inte beskriva hur taggad jag är på att komma hem över jul. Helt sjukt!

Har 3 tim kvar att plugga här så den enda klassen som var 3 timmar var Jewelry design, haha. Får betala 60 dollar för att göra öronhängen i 3 tim, haha. Kommer säkert vara jag, Asta, 70, Berit, 80 och Åke 92 typ. Får se hur "trendiga" de blir, haha! Skönt att vara klar med alla crediten iaf. För er blivande au pairer så betalar värdfamiljen 500 dollar för studier som ni vet och jag har fått betala 60 dollar själv utöver det, en del betalar mkt mer en del mindre. Beror helt på vilka kurser du tar.

Nu ska jag börja söka kurser för mitt extension år, alltid är det något. Vill ta så många dansklasser som möjligt, men eftersom CA inte har den bästa budgeten jsut nu har de brist på lärare och klasser, så surt. Så får om jag får några klasser jag vill.

Kl är nu 4.30 på eftermiddagen och här sitter jag förkyld som en gris, dricker te och ska börja bege mig mot gymmet för en pilates klass. Ikväll är kvällen vi alla väntat på!!!!
FINALEN AV THE BACHELORETTE!!! Oh yeah, jag lär ju sitta bänkad:) Robertoooo. Mmm!

Vill avsluta med världens största tack till alla mina vänner hemma i Sverige som inte glömt mig. Ni är helt underbara! Alla mail, mess, inlägg, kommentarer jag fått under detta året är helt otroligt. Ni kommer aldrig förstå hur mkt jag uppskattar det, ni ska bara veta! Får alltid en liten tår när jag hör från er. Ni är bäst! Ni ska veta att jag tänker på er hela tiden och hur mkt jag än älskar att vara här så finns det inget som slår den dagen jag får krama er alla igen!! <3

( Jag hoppas det blir riktiga juldags och nyårsplaner i år, haha. Det ska börjas tidigt )

Måste avsluta med en mening från boken jag läser som handlar om varför vissa blir mer framgångsrika än andra, interbjuer med världens smartaste personer, varför nästan alla kända hockeyspelare är födda i jan-mars m.m. Vad som spelar in i livet, det räcker inte bara med ha ett IQ på 190 för att bli successful, det beskriver denna meningen:

( Om en kille med ett IQ på typ 190 )
- He´d had to make his way alone, and no one - not rock stars, not professional athletes, not software billionaires, and not even geniuses - ever makes it alone.
En viktig läxa tkr jag!


Åh jag kan inte sluta läsa boken, den är så bra. haha! Detta är nog den första boken i min livstid som jag läser frivilligt. Ja det är det nog och jag älskar den!!!
De hade en fråga från ett IQ test som var typ medel/normal sen en mega svår och jag fick rätt svar på den första, jag var typ glad i flera dagar, haha! Den andra klarade inte snillet ens, så jag gav ingen tid på den, haha! Blev snurrig bara av att titta på den=)

En bild från horsebackridingen, ser ni hollywood skylten mellan mina armar? Den är till vänster om pinnen. haha! Önskar man såg den mer:(







XOXO Pernilla <3
RSS 2.0