US it is...

Allt känns så mycket bättre efter era kommentarer, de kan jag lova:) Jag svarar på alla, det lovar jag men det tar ca 5 min att öppna upp en ny sida, så tar därför lite tid att svara på era kommentarer..haha! Men det kommer:)

Nu har jag alltså öppnat upp till hela USA hos Cultural Care, vilket självklart känns lite tungt, men samtidigt känns det bra! Jag har nog aldrig behövt fundera över om jag ska åka eller inte om det inte blir CA, för så känner jag inte. Åka det kommer jag förr eller senare, men jag har nog aldrig insett att det kanske inte blir CA så jag har inte ägnat några tankar åt något annat.
Nu är situationen annorlunda och det är bara hoppas på det bästa..Kanske blir det CA ändå, mitt bakhuvud tror nog fortfarande det!

Jag mejlade även SI igår och frågade om de hade noterat mitt önskemål om CA eller om de skickat ut till hela USA, och sa även att jag ville öppna upp till Florida. Varför Florida kanske ni undrar?
Anledningen är att Au Pair Frida sa att Florida är en kopia av CA bara att inte OC spelas in där typ..haha! Tror faktiskt det ligger något i det, och kanske inte uppmärksammas så för att inte lika många kändisar bor där...
Jag väljer inte Florida för att det är varmt där utan för att det kanske blir ungefär som CA om det skiter sig.  Jag har ju varit i CA och min syster i Miami så vi jämförde lite igår och jag kan nog fästa mig vid Florida också:)
( Fast om jag kommer till Chicago eller vad som kommer man säkert fästa sig vid det också )

SI sa att de inte kan lova en geografisk placering, det är ju familjerna som väljer mig, så det är upp till dem!!
Men de höll tummarna för mig:)

Jag kommer alltså åka som au pair även om det inte blir till CA, men det kommer ta emot att ge upp halva sin dröm!!
( hade inte min syster varit gravid hade jag kunnat vänta tills hösten, men nu känner jag mig stressad)

Greataupair har jag inte letat något på så mycket, de verkar så konstigt, eller ja har inte brytt mig om att förstå det så bra..haha!!

Nu ska jag baka New York Blueberry Cheescake ur Leilas " a piece of cake" bok.  
Mmm, drömma mig bort till staterna..kanske bjuder på lite pics om den blir bra:)

Tack för ert grymma stöd igen!!

XOXO Pernilla <3

Bye bye CA, bye bye America...?

Ja, vart ska man börja?
Mejlade med mamman från Maryland, men efter att jag förklarat som det var förstod hon och var väldigt gullig, som alla andra värdmammor också varit jag pratat med. Hon tyckte jag skulle meddela CC att jag ville till CA så matchningsteamet visste det, men de har jag ju redan gjort.
Jag mejlade CC och tackade nej till familjen och frågade även om de fortfarande har kvar mitt önskemål om Kalifornien?
Svaret blev:
Ring mig så fort du kan Pernilla får inte tag på dig, eller nåt.

Det var en ny tjej på kontoret jag aldrig pratat med innan och hon sa att hon pratat med kontoret och de hade bestämt att om jag inte öppnar upp för hela USA, kommer de att avbryta matchningen och jag får inte åka med dem.
Blev väldigt chockad kan jag säga, och mina tankar är så splittrade. Jag förstår eftersom det är många som åker, och nya ansökande får inte heller ha önskemål nu, men känns inte alls bra! Jag vill åka som au pair mer än något annat och allt hänger inte på platsen, från första början berodde allt på att jag ville ta hand om barn, och det gör det fortfarande MEN i CA. Jag ringde CC innan jag skulle ansöka och då sa de att de skulle göra ALLT för att få mig till CA, men självklart kunde de inte lova, men nu ger de väl upp?
De sa att jag kunde se om SI kan hjälpa mig istället, för de vet att jag är med där också.

Jag öppnade upp nu, och då måste jag vara öppen för alla familjer, men vet verkligen inte! -svårt att efter 5 år bara ställa sig om på något helt annat, men självklart får jag en underbar familj utanför CA kommer jag trivas ändå, men tråkigt är det!

Jag ger alla mina förhoppningar på Skandinaviska nu, något borde väl dyka upp där?
CC eller SI--Skiter i vilket bara allt löser sig, för jag har lagt ner hela mitt liv i det här känns det som.


Har försökt ändra min uppfattning och tänka mig något annat i USA, men idag läste mamma mitt horoskop, vilket hon ine skulle gjort..haha,
Håll huvudet kallt om du lockas att göra något som går emot vad du innerst inne känner.
Skit också..haha!

Annat som hänt:

Har fått ett mejl på FB från en familj i Minnesota som undrade om jag ville komma till dem, de undrade om jag kunde tänka mig att åka utan förmedling, vilket jag inte ville och berättade även där om CA, fck svar igår att de reste mycket och jag skulle få följa med och upptäcka USA, de hade varit i CA mycket och ja kom inte ihåg allt han skrev...väldigt gulligt i alla fall. -skulle höra av mig om jag ångrade mig för då kunde de åka genom CC sa de. Kom inte ihåg allt.

Jag skrev ett inlägg om mig själv på alla Au Pair sidor jag kunde hitta..sök bara på Au Pair bland grupperna, så hittar ni. Är ni öppna för hela USA får ni säkert napp:)

De här blev nog ganska långt, hoppas ni inte slutat läsa!!
Tack igen för era kommentarer, ni är så kloka:)
Dey behövs verkligen nu när allt känns skit surt. Hinner tyvärr inte kommentera och läsa alla era bloggar eftersom jag är i stugan och uppkopplingen är riktig seg, men jag tar igen allt sen:D

Sverige VS America ?

Ha de bra !
XOXO Pernilla <3

You have a match!

Kom precis ner till stuga i Falkenberg igen och öppnade min mejl. 2 mejl från Cultural Care, med you have a match mejl(2 likdana dock) Blev helt galen och hoppade upp och ner i soffan medan jag öppnade..
Åh, va kul familjen bor i Maryland med Washington som närmaste stad. Började typ lipa....
Hela den här veckan har jag bara velat skita i allt för varje dag frågar minst 5 personer, när ska du åka? har du fått familj? och jag har aldrig något svar...

Visst jag ska vara jätteglad att jag ens får matchningar, och det är jag väl, men jag har sagt att jag inte är intresserad av matchningar utanför Kalfornien..Kan tycka att jag kan verka kräsen, kanske oförskämd..men jag blir bara så besviken varje gång på något sätt,  hoppas ni förstår.
Finns det inte någon i heeela CA??

Skrev ett mejl om mig själv, till en LCC grupp på Facebook för ett tag sedan, där jag fick svar av en som undrade om hon skulle tipsa mig i hennes delstat " Maryland" , men jag förklarade som det var att jag ville till CA, men hon skulle ändå skicka vidare till några LCC hon kände. Kanske beror det på det??

I morgon ringer jag till CC och förklarar saken, Tack , men nej tack blir svaret!!
Ge familjerna till de som kan tänka sig hela USA istället, det förtjänar de.

Har även gått med i greataupair, fick ett mejl idag från en familj i England, måste nog ändra status till USA..haha!

Ne, nu skiter jag i det här..Har jag inte fått ngt inom 2 veckor måste jag nog börja tänka om..Fortsätta på ICA lockar INTE!
XOXO Pernilla <3

Good work

Grattis:) Besöksrekord i veckan, då blir jag väldigt glad:) Speciellt dagar som dessa, då jag inte alls varit lika taggad på USA. Är ensam hemma hela veckan och jobbar medan familjen är på semster och jag saknar dem redan massor. Vet inte varför, men visst känslorna går upp och ner och den här veckan är jag helt enkelt inte lika taggad! självklart vill jag åka mer än något annat, men samtidigt undrar man lite vad man håller på med?

Träffade min gymnasielärare idag ( bästa matteläraren någonsin), jag lovar! När jag berättade vad jag skulle göra sa hon att det var det absolut bästa jag kunde göra efter studenten tyckte hon. Hon hade själv varit au pair i London och hon sa att det var ett helt underbart år, man blir självständig, lär sig språket m.m.
Då blev jag lite taggad igen, de kändes skönt att faktiskt få höra vilket bra val man gör:)
Men visst vore det konstigt att inte känna sig orolig, eller?

För att fördriva tiden i väntan på bussen igår hämtade jag en resekatalog om hela USA:) Det är ju så sjukt stort, så man måste ju försöka planera allt man måste se!!

Här är loggan, rekommenderar verkligen den katalogen står jätte bra saker verkligen:)

Skickade ett meddelande om mig själv på FB och fick ett svar av en tjej från england som va Au Pair i LA nu, och hon undrade om jag letat på www.greataupair.se , för där hittade hon sin familj. Enligt henne kan man hitta sen familj där men sen ändå åka med Cultural Care eller Au pair in America t.ex.
Är det någon som vet om det funkar?
Hon åkte tydligen med någon annan förmedling men hittade sin familj där.

Annars är det inte mycket som händer på matchningsfronten....

Ha en bra helg!

XOXO Pernilla <3

23:26

TACK FÖR ERA KOMMENTARER!!
Utan er vet jag inte hur det här hade gått, är så glad för ert stöd:)
Kan börja med att säga att, CA som ni vet är min stora dröm, men familjen är minst lika viktig för mig. Jag kommer aldrig tacka ja till en familj som inte känns helt bra bara för att de bor i CA. För familjen kommer va det som spelar roll i slutet, det är jag säker på! Däremot tror jag det finns bra familjer i CA, därför kommer jag fortsätta ha is i magen..
Jag älskar Kalifornien <3

Har umgåtts med min gravida syster några dagar nu och att se hennes annars så platta mage forma en liten bulle är såå kul, men samtidigt får jag panik över att barnet ska hinna bli för stort innan jag kommer hem:(
Så please, ge mig en match soon!!!

Packning:
Har hittat en väska jag skulle vilja ha som handbagage..Vet någon om det är någon viss storlek på handbagaget?
Det är väl max 5-6 kilo iaf, men utseendet? Någon som vet?=)
Vad ska ni andra ha?

Nu ska jag nog försöka lägga upp min video på SI:s sida också, samma som jag har hos CC. Kan nog vara bra:)

Förresten idag på tåget hem satt jag bredvid en mamma med hennes dotter Sophie och antingen var de amerikaner eller britter, hon pratade mycket bebisspråk så va svårt att höra men troligtvis amerikan. Så söt, och ja älskar språket:) Tänk att man kommer prata så där med sina värdbarn:D Var sugen på att fråga om de visste någon som behövde en au pair..haha! Snart blir man desperat :)
XOXO Pernilla <3

Stress.

Vad har hänt? Jag mår nästan dåligt av min dåliga uppdatering och min dåliga koll på hur det går för er andra..Har faktiskt lyckats få igång internet nu på semestern, men dock ganska segt så man kollar inte mycket i onödan kan jag lova.  När man är blivande au pair  är det inte alls skönt att vara utan internet på semestern som många kan tro, eller va säger ni?

Mejlade CC igår p.g.a. att familjen från Chicago inte försvunnit från min sida, men nu är den borttagen och matchningen fortsätter. Måste erkänna att jag tänkt mycket på den här familjen, kan inte släppa den riktigt, tyckte verkligen om dom. Men, men sånt är livet, det var mitt egna val och nu ser jag fram emot nästa match i CA!

Mejlade även SI då jag hade lite olika frågor, t.e.x om man tackar nej till en familj om man kan vara ärlig och säga att man vill till CA då? De har ju nämligen pratat mycket om att man måste tacka nej på ett " bra" sätt.Tex, jag är inte den rätta personen för er familj.m.m. Fick detta svaret:

Hej Pernilla,

tack för ditt mail.

Familjerna kan se alla ansökningar. Men de kan inte se vart du helst vill komma. Detta beror på att familjerna mycket sällan tar kontakt med en au pair som skriver att hon vill komma till tex Chicago. Det beror på att familjen inte vill att man tackar ja på grund av var man bor, utan på grund av hur familjen är. Nu är det ju en kombination som ska fungera. Men för familjerna är blotta tanken på att man inte blir vald på grund av hur man är utan var man bor något negativt.  Familjen vill alltid komma i första hand i ett val. Detta känner vi till, så därför är det en information som inte familjerna ser. Utan ansökan skickas speciellt till platser man valt. Men det innebär att då kan inte heller de andra familjerna se vart du vill komma helst.
Nu vet vi vart du helst vill komma och även placerarna. Men vi kan inte tvinga någon på en viss plats att kontakta dig. Utan matchningen måste familjerna själva sköta.

Familjerna som ringer/kontaktar dig, ringer inte av en tillfälllighet. De går igenom ansökningarna mycket noga. De har jämfört din ansökan med många andra och fått en känsla av att du delar deras värderingar och intressen. Din ansökan speglar dig som person.
Självklart skall du vara uppriktig när det kommer till val av familj. Ge alla familjer en chans, lyssna på vad de har att erbjuda och ge därefter ett respektfull besked till familjerna.

Vänliga hälsningar
Maja

Jag trodde först inte man ens kunde "önska" ett område, fattade det inte så på intervjun, men det kan man ju på sätt och vis:) Det känns bra, då kanske chansen är lite större att komma till CA!
Tycker ni jag är konstig att jag är så envis med CA?

Vet inte om det beror på att jag varit där eller att jag drömt om det hela mitt liv...ngt är det, haha!!
Idag har jag kollat på barnvagn med syrran och jag vill verkligen bara åka till usa i morgon och börja ta hand om massa barn, jag längtar verkligen efter det...

Känner mig sjukt stressad över USA nu också..känns som min dröm går upp i rök snart...vill komma iväg nu.
Något tips att ge mig?

Nu ska jag bli social sista kvällen i falkenberg, innan jag åker hem en vecka för lite jobb. Det enda positiva med det är SNABBT INTERNET:)

Trevlig kväll!!
XOXO Pernilla <3

Update, Update..

Update är verkligen vad det här kommer bli kan jag säga...vi har försökt få igång internet här i stugan hela veckan utan framgång:( Får panik utan internet, men min syrra har kollat åt mig varje dag så jag har varit uppdaterad på det mesta...Kan börja med att säga att Britney va grymt i måndags. vi stod verkligen precis vid stängslet, NÄRA:) Någon mer som va där??

I tisdags fick jag ett mejl från skandinaviska institutet där det stod att jag blivit godkänd:) Där är det snabba ryck..inte ens en vecka tog det att bli godkänd! Dagen efter fick jag ett mejl från Therese på SI, ett flera sifor långt mejl om massa info bla. att familjerna kan börja ringa precis när som..men där kommer de ringa från hela USA eftersom jag inte begränsat där för att få större chans att komma till CA. Så nu är det bara vänta på samtal :)

Igår när jag och familjen precis var på väg ner till stranden för att grilla och titta på solnedgången, ringde ett väldigt långt nummer som började på 06....... ja sprang runt som en galning och frågade familjen om det var från utlandet, vilket de trodde det var..Svarade..
-Hej, det är Pernilla
- Hi, Pernilla, It´s Maria from Cultural Care Au Pair, I have a hostdad on the phone...
- Ehh, helt ställd va jag, eftersom de va från CC, ja hade ju inte sett ngt mejl eller nåt...men visst jag kunde prata..

Det var pappan som ringde på sin lunchrast, han hade precis sett min ansökan och förstod att jag inte hunnit se deras, vilket han tyckte va orättvist, så snäll:) Pratade först med pappan i 30 min och han var underbar, ett tvillingpar på 3 år och en kille på 5...mina drömåldrar...mamman ringde mig senare på kvällen för att prata lite...
Visst låter det super??
Familjen bor i Chicago..
Varför får jag en match i Chicago??
Jag hatar att säga nej, och de va en sån härlig familj, aktiv och allt jag vill ha..kan man då säga, nej jag vill komma till CA, känns helt dumt verkligen!!
Men när mamman ringde sa jag att jag ville vara ärlig och sa som det var.., men att jag ville tänka på saken och sådär..och hon blev hur glad som helst och tackade mig flera gånger för att jag var så ärlig..det var det bästa jag kunde göra sa hon..både för min och deras skull, men jag ville typ börja gråta efter för de va så snälla...,men CA är fortfarande en dröm som jag inte är beredd att släppa, vilket är synd!!

Vi bestämde att jag skulle kolla deras ansökan och sedan höra av mig, men deras mejl stod inte där:( Så jag får ringa till CC sen och säga som det var, men tråkigt att inte kunna meddela dem själv:(
Måste även fråga CC vad problemet är? Hur kan min ansökan va så bra som den kan vara (säger de), men ändå får jag ingen i CA, när jag ser flera stycken som får i CA..

Det är ett mysterium det här..men visst hade jag rätt om att jag skulle få en match den här veckan:)

Nu kommer jag inte ihåg allt jag skulle uppdatera om, men nu vet ni lite iaf. '
Jag är så spänd på att höra hur det går för alla er andra?? Tell me....

I helgen kommer jag kunna uppdatera igen..det är psykiskt jobbigt att inte ha tillgång till internet..haha!
Hoppas ni alla mår bra!
Grattis till min kompis MALIN som tackade ja till sin familj i Pensylvania i veckan, de kommer bli grymt:)
XOXO Pernilla <3

Vacation

Ni är så söta allihopa!! Tack för alla inlägg, jag blir verkligen glad ska ni veta:) Om det fortsätter så i USA kommer jag klara det galant tror jag:)
Har fått lite förfrågningar om vilken dator jag köpt, och självklart ska ni få lite info..
Modellen heter HP Pavilion dv5-1253eo.  15,4 tum, webcam, dvd-cd brännare/läsare, dubbelprocessor ( tro det eller ej, jag vet faktiskt vad det är) m.m.
Köpte den på elgiganten men finns nog i de flesta butiker. Den kostade egentligen 10 000 kr, men eftersom det bara fanns 2 kvar sålde de ut den för 8000 så jag slog till på den direkt:) Hade först tänkt mig en för max 5 000, men insåg snabbt att jag var för kräsen för de, så det vara väl lika bra att lägga till lite och få en som man vill ha:) Nog om det, här kan ni läsa om den själva: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/se/sv/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744212-3918198.html Oj, vilken lång..haha!

Inget nytt på au pair fronten, det är ju helg så inte så mycket som kan hända antar jag! Fast min kompis pratade med sin familj igår för första gången från Pensylvania, allt lät så himla bra, så hoppas hon tar rätt beslut:) Hade så gärna velat att hon hamnde i CA, men man ska ju välja familjen i första hand:) Hoppas på att bli godkänd från SI nästa vecka, och något säger mig att det kommer en match från CC..de känns så, och det brukar jag inte känna, så kanske..haha!

I morgon blir det sista jobbdagen för ett tag, sen bär det av till STHLM och Britney..de kommer bli grymt:) Längtar efter att få träffa syrran också:) Sen blir det surfing hela veckan på Öland, men jag kommer förhoppningsvis fixa internet, de måste ja, tänk så får ja en match:) Jag lovar att uppdatera, måste även hinna med att läsa hur det går för er alla andra i veckan, så internet är ett måste:D

Jag är trött på att svara: Jag vet inte när jag åker än, för jag har inte fått familj, men förhoppningsvis i augusti, till alla som frågar varje dag när jag åker..så ge mig en familj:)

Ta hand om er, lycka till alla!
XOXO Pernilla <3

Good news from CC

Ja, om ni läste ett av inläggen i veckan så skrev jag att Cultural Care hade ringt mig och idag märkte jag att de visst lämnat ett meddelande och ville att jag skulle ringa upp, vilket jag självklart gjorde:)
De började med att berömma min video, som de tydligen tyckte var väldigt bra, sa de i alla fall..haha! Och att hela min profil och allt var bra så det fanns inget att ändra på. Så nu var det upp till dem att hitta en bra familj åt mig sa hon:D Frågade även om jag ville öppna upp men de vill ja inte göra än. Av någon anledning visste hon att jag hade en blogg och hade så sett att jag även ansökt hos SI, men de hade jag ändå tänkt berätta när jag blivit godkänd:) Hon sa att det inte var något fel i det, att det är samma som när man söker jobb, att man kollar på olika ställen, hon förstod ju att jag bara ville ha en bra familj. Så de kändes skönt! De är så himla gulliga alltid! Så anledningen varför hon ringde var för att säga att de inte glömt bort mig att de fortfarande letar familj.. de kändes verkligen bra!! Ja förstår verkligen att det är många som åker just nu och att det är svårt att få familj, men jag hoppas!!

Ett stort lycka till, till min vän Malin som ska prata med sin blivande värdfamilj i morgon:) De kommer gå kanon!!

Idag köpte jag äntligen en ny dator, så det här inlägget blev premiär:) Så sjukt nöjd, måste jag säga!! Ett tips om ni ska köpa en ny!!

Tror det är den iaf:)

I morgon bitti måste jag åka till sjukhuset igen och kolla TBC testet, men inga utslag så långt ögat kan nå, kan ja lova!! Sen blir det jobb hela helgen lång, och ska försöka hinna med att packa också för på måndag blir det stockholm och BRITNEY SPEARS, och sedan windsurfa på Öland hela veckan...:):)

Någon mer som ska på Britney? ( Tack vare underbara Alexandra jag får gå på henne, TACK)
Ha en super helg!!


XOXO Pernilla <3

Walking in the rain is - GREAT!

Måste nog förklara rubriken lite..Var idag ute och gick " Haborundan" på 7 km som den kallas. En liten runda som går runt där jag bor:) Solen stekte och de va svettigt och ja törstade efter vatten..Inte så oväntat började det spöregna, och ja hade ungefär halva rundan kvar, men de var, tro det eller ej riktigt skönt att gå i regnet!! När jag var mitt uppe i min powerwalk och mitt uppe i regnet, ser jag hela regnbågen framför mig- början till slut och märker hur jag går och ler. Det här låter säkert väldigt poetiskt eller nåt..haha! Men, jag insåg verkligen hur gött livet är just nu. Man har en underbar familj, underbara vänner, ett jobb, och för en månad sedan(studenten) trodde jag livet var slut men det var då livet började! Jag kan göra precis vad jag vill av mitt liv nu..Det är awesome helt enkelt!
Tänkte ge er en liten tankeställare, jag är själv riktigt dålig på att inse sånt här! 

Självklart väljer man att vara au pair i USA nu när valen är helt upp till en själv:) Just därför var jag på en 2 tim och 15 min lång intervju idag med Skandinaviska Institutet.
Kl 10 idag träffade jag Peter från SI på arbetsförmedlingen här i Jönköping. Vi pratade om allt mellan politik och hur amerikanare beter sig i stort sett, mycket trevligt:) Alltså, jag har aldrig känt mig så trygg som jag gör med dem, de gör allt för att jag ska känna mig så trygg som möjligt och veta att de hjälper mig i precis ALLT, och de tar upp alla möjligheter att byta familj, om hur hemsk hemlängtan kan bli..hur folket beter sig i USA, så man ska kunna tolka dem på rätt sätt, vilket inte alltid kan vara det lätta!! Bästa infon någonsin:)
Sedan fick jag svara sant eller falskt på 260 frågor eller nåt, tog lite tid, men de gick nog bra! t.ex. Jag skulle bli en bra ledare. Sant eller falskt. Olika påståenden!
Efter det blev det en kort intervju på engelska, inget allvarligt, kanske 10 frågor.
Sen gick man igenom hur allt går till och val av familj och ja i stort sett allt man vill veta:)

Nu var det avklarat och inom några dagar är jag förhoppningsvis godkänd, så snart kan familjerna se min ansökan! De blir nice:)

Hur går det för alla er andra? Något nytt?
XOXO Pernilla <3

22:47

God kväll:)

Idag har jag varit och gjort mitt tuberkulos test, som behövs hos SI:s hälsoundersökning, det var verkligen inte alls farligt, de stack in en spruta i armen typ 1 dm från handleden, där sprutade de in något som kroppen sedan reagerar på eller inte, beroende om man är positiv eller negativ. Så på fredag ska jag tillbaka och kolla testet, men förmodligen har det inte hänt något :)

Sedan ringde min intervjuare från SI, alltså de är ju underbara! Tänk att de åker från Malmö för att intervjua mig i Jönköping kl 10.00 i morgon. TACK SI:) Jag passade på att fråga lite frågor om hur fort jag blir godkänd mm. Han sa att de bara tar ett par dagar eftersom jag gjort klart allt, så jag skulle vara redo :) Så bra är de!
Pratade även lite om CA, att svenskar inte är så populära där, p.g.a. många svenskar åker hem därifrån konstigt nog, vilket familjerna vet om. De vill dessutom ha många typ mexikanare, sydamerikaner eftersom deras kultur är sådan att de städar, är hemma på kvällarna och sånt där, det tar de med sig till USA och städar alltså även om de inte behöver, vilket gynnar familjerna! Medan svenskar är självständiga och vill ha ett eget liv utanför familjen.  Förstår ni? haha!
Men självklart finns det familjer som vill ha svenskar också:) Han sa däremot att han tänker inte skriva i ansökan att jag bara vill till CA, för det minskar mina chanser att komma dit, vilket CC också sagt. Familjerna tror du att jag bara vill dit för placeringen. Men hoppas jag har tur:)
Fick även veta att SI är den dyraste au pair förmedlingen för familjerna i USA, för de vet att au au pairerna oftast är bra. SI gör ju ingen reklam för sig själva, utan de som hittar den, de au pairer går verkligen  in för det sa han!
Oj, va FÖR SI jag blev nu..haha! Men har verkligen inget negativt att säga om dem än så länge:D

I morgon blir det alltså intervju med SI, hoppas de går bra:) Sen kan familjerna börja ringa..ring på bara!!

Ikväll när jag slutat jobba såg jag att CC ringt..Undrar verkligen va de ville! Hoppas de ringer i morgon igen. Hoppas på roliga nyheter av något slag!

För er som vill veta mer om SI kan fortsätta läsa:)

Referenser: Om du har barnerfarenhet för över 200 tim hos EN referens, då behöver man bara EN skriftlig referns..Sen om du har 5 andra refernser med olika timantal tar du med de också, men de skriver du in online, de behöver du ingen skriftlig referens för. De tycker jag var skönt! Kom ihåg att du bara får räkna 50 tim från SLÄKT.
Sedan behövs 2 personliga refernser, tex. lärare, kollega, vän. Du behöver alltså 3 SKRIFTLIGA REFERENSER!!

Ansökan: Du gör i stort sett hela ansökan online, väldigt smidigt, och man får massa hjälp:) Sen laddar du bara upp 8 foton.

När det är klart, och du skickat in kopia på pass, betyg, körkort, så bokas en intervju:D
Sen kan du skicka in hälsoundersökning och utdrag ur polisregistret!


Lite kortfattat om SI, vet att några av er funderar på de:) 

Tack alla för all info ni ger mig, super super bra! 

 

XOXO Pernilla <3

Jalla Jalla!

Kul att så många hittar hit:) Tycker själv det är super kul och spännande att läsa andra au pair bloggar, man känner ju igen sig i det  mesta!!

Ska börja med att rikta ett STORT tack till Jessica  http://jessicainusa.blogg.se/ som erbjöd sig att hjälpa mig med min blogg, ni kanske ser att det ändrats lite:) Hon var grym på det där! Hon satt och hjälpte mig i går kväll trots att hon skulle åka till USA i natt. Det hade jag aldrig klarat av..haha! Men kanske är bra att sysselsätta sig med något helt annat.. Jag blev i alla fall så himla glad:) Tack igen!
För er som också vill ha hjälp med bloggdesignen, så kan ni alltid ta hjälp av http://designadinblogg.se/ om ni inte redan gjort det. Den är kanon, lätt att förstå och hjälper till med det mesta!

I natt kunde jag verkligen inte sova, låg och stressade upp mig över att tiden börjar rinna iväg.. Jag vill inte va kvar här i oktober för då kommer jag hem i november nästa år, och ju mer tiden går ju äldre blir min systers barn ( som föds i jan 2010) kommer missa för mycket ändå. Så jag vill komma iväg! Men å andra sidan så vill man ju hitta sin familj man verkligen tror man kommer trivas med, inte ta någon för att stressa iväg..Får hoppas på det bästa helt enkelt, har bett syrran att knipa lite...haha!
Ja hade vealt komma iväg fort även om jag inte skulle bli moster, men, får väl njuta extra mycket av sommaren:)

En fråga om Skandinaviska Institutet till er som vet:
Hur gör man ett tuberkulos test? ( hörde att det gjorde ont, hjälp) Vad är det de testar?
Hur lång tid tog det för er att bli godkända from att ni varit på intervjun?
Tror ni jag kan komma iväg i augusti om jag ska på intervju på onsdag?


Hoppas ni kan svara:)

XOXO Pernilla <3

Deep talk

God morgon!!
Hoppas alla haft en bra helg, min helg fick mig att inse va man ger sig in på..I fredags, blev det en grym utekväll med mina ex klasskompisar, tack för det tjejer:) I lördags mådde man som man förtjänade så jag umgicks mest med familjen, gick på stan, grillade, och agerade även fylle chaffis åt syrran:) På kvällen spenderade jag och mamma kvällen med att spela mitt nyinköpta spel Vem vill bli miljonär, på tv:n..de va riktigt kul verkligen, vi gav oss aldrig och när vi spelade tillsammans åkte vi ut på 200 000, man blev besatt:) Men riktigt nöjda var vi !! De va en liten parantes..hehe, nu till de ja tänkte komma fram till..
Efter en kanon helg med underbara vänner och familj, insåg ja igår kväll att jag bara kommer åka ifrån. Okej, att jag fattat det innan, men seriöst va gör man? Jag älskar det här livet nu..men jag är långt ifrån nöjd, jag måste ha lite spänning, utvecklas och uppleva!! Vem vill sitta på hemmet och ångra att man aldrig vågat göra saker, INTE JAG!!
Glöm aldrig, att de vänner som är en " keeper" kommer stötta dig och finnas kvar efter ditt år, och familjen och ditt hem kommer defintivt finnas kvar, i stort sett som du lämnade det! Jag kommer gråta mig genom många dagar i USA, så bra känner jag mig själv..men det som inte dödar härdar!
Vi kommer vara mer redo än någonsin att möta livet och fortsätta förverkliga våra drömmar efter ett år i USA!
 
Nu blev det lite "deep talk" här, men det är nog vitkigt! Och vad hade jag gjort utan er, min " au pair familj "? Känns verkligen tryggt att alla sitter i samma båt:)

I fredags ringde Maja mig från SI, och bad mig lägga till lite barnerfarenhet från mina resor till Tanzania, tänkte inte riktigt på att ja kunde ta med det, så jag ska lägga till det, sen sa hon att jag var klar!! Så på onsdag blir det intervju, som jag fått reda på är väldigt mer seriös än CC:s, så nu blev ja nervös..haha! Men ska nog överleva det också!
Läste massa bra om SI igår från andra bloggar, så nu är jag riktigt taggad att åka med dem, känns som jag kommer göra det!!

Har börjat med en lista, med speciella saker jag ska ta med till USA, så jag inte blir så stressad sista tiden, man vet hur det blir! Så om ni vet något redan nu, så får ni gärna säga till så lägger jag till det, så lägger jag upp listan när den är tillräckligt full:)

XOXO
Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

Besöksrekord :)

Yeeah, besöksrekord både igår och idag:) Va glad man blir!! Tack alla, hoppas ni gillar att läsa:) Idag har varit en händelserik dag, har varit väldigt effektiv må ja säga..haha!

Gick upp 08.00 för att ta mig in till stan på hälsoundersökning..Passade självklart på att göra både CC och SI undersökning..CC har ett papper med typ, längd,vikt, blodtryck och några frågor..väldigt simpelt! SI hade 4 papper med många frågor och noggranna svar..tex. Om man svarade nej på om man har/haft/blivit vaccinerad mot tuberkolos skulle man ta en spruta för att se om man var positiv eller negativ, väldigt seriöst..så nu fick jag en tid för det nästa vecka!! Jag som ville skicka in allt idag, men men 800 kr kostade det, och det gick väldigt smärtfritt:)

Sa jag att jag fick en intervju med SI på onsdag? De fick jag iaf, så snällt att de ordnade så någon kom hit, så ordnade de så de kommer på onsdag som jag önskat, min lediga dag:) Super! Innan intervjun måste allt vara klart, referenser också. Så igår fixade jag de personliga referenserna, och idag hämtade jag barnreferensen ( behövde bara en skriftlig ´hos SI eftersom den redan täckte 720 tm) När jag hämtade lappen idag kom tvillingarna springande med det plus 2 inplastade kort på dem som de tagit på dagis, som jag ska ha med i USA...Så gulliga är de,Tack familjen:)

Efter det åkte jag och solade och badade en sväng och träffade lite ex klasskompisar, måste ju verkligen passa på nu!! Sen åkte jag och kopierade alla papper, sen skickade ja i väg dem, och sen blev det jobb på det och nu sitter ja här:) Har hunnit med allt som jag planerat, de gillar jag:)

Kvällens tips : Måste bara säga en sak till alla er som tycker matchningen går trögt..( inget ont om CC, de är super gulliga, dock seg matchning) Jag ville inte riskera att stå utan familj i höst, så därför är jag snart med i matchningen hos SI också som ni redan vet, men idag träffade jag en som var på samma au pair möte som mig i höstas, som jag även känner lite sen tidigare, och frågade då hur det gick med matchningen! Hon hade skickat in sina papper i April och fortfarande inte fått en enda match..Då kände jag mig helt plötsligt lycklig att jag fått 3 st,..och jag som har önskemål, hon är öppen för allt! Så konstigt,..sån tid borde det inte få ta!!
Mitt tips, som jag  fått från andra som jag nu för vidare :) Gå med i 2 förmedlingar..Hos SI tog ca 4 dagar för mig att bli klar med allt...och nästa vecka blir jag förhoppningsvis godkänd!! Såå värt det! Då kan man välja och vraka mycket mer och kanske hitta sin drömfamilj:)

Hahah, sitter och tänker på vad klockan är i Boston om de slutat jobba på kontoret eller om det fortfarande finns hopp om att få en match idag..Herregud, då e man desperat!!:) De e så kul att få en match..gimmie gimmie gimmie!!

Sov gott alla!!
Pernilla <3
XOXO Pernilla <3

You have a match!

Jaa, ni läste rätt:) Idag när jag öppnade min mejl hade jag fått en match från Cultural Care, inte alls vad jag väntat mig har varit så uppe i SI nu att jag helt slutat vänta på CC..I alla fall, jag fick en match i CA ..YEAH! Det var det första jag kollade i mejlet eftersom det i stort sett är det man får reda på där. Jag loggade in och såg att det var en ensamstående pappa med en son på 2 år och 7 månader, som bodde lite nedanför San Francisco. Det är stort att jag ens fick en i CA..hehe! Men nu till problemet, det känns inte rätt med en ensamstående pappa för mig, jag hade dessutom sagt nej till det..För mig känns det inte bra iaf, så ringde till CC idag och förklarade och de förstod verkligen. Ida frågade hur vitkigt det var med CA och så sen tyckte hon jag skulle vänta ca 3-4 veckor till, så får vi se vad som händer! Så de ska ja ju göra:)

När man väl fått en match brukar de ju ibland fortsätta med samma ansökan, så kanske får jag en snart igen:) Fast man ska aldrig hoppas för mycket..haha! Nu har det strulat sig med jobbet också, så jag kommer förmodligen inte kunna åka förrän 17 augusti iaf, och nu har jag 3:e augusti som prel, så ingen JÄTTE panik även om jag vill veta:)

Idag har jag pratat med Maja på SI, alltså va snälla alla är..både på CC och där. Jag har bara 2 referenser kvar att skicka på posten, sen är allt klart! Så hon skulle försöka göra allt för att få en intervjuare till Jönköping nästa vecka, eftersom de inte har så ofta här..så skulle hon be någon åka hit. Så snällt! Hoppas det ordnar sig!

Känns konstigt att ha två förmedlingar..men men, då kanske jag har större chans att verkligen få en bra match:)

Nu väntar jobb!
Pernilla <3

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0