Holy day.

Nu är det nästan att jag önskar att jag inte hade några vänner/familj. Alla är så gulliga både här på bloggen, facebook och mail. Det har ni alltid varit men nu vill jag bara krama er alla samtidigt och aldrig släppa! Tack för att ni är världens gulligaste <3
Idag, min lediga heliga dag den får bra betyg tycker jag:) Somnade ca 11.30 - 11-45 igår kväll och vaknade första gången vid 9, somnade om och om och om igen tills klockan ringde 10.30. Hallelujah för sovmorgon!
Gick upp och slängde i lite tvätt, åt frukost, gjorde mig i ordning för ännu en salsa class. Älskar när man kan ta det lugnt på morgonen, gå upp när man vill, äta frukost framför tv:n, läsa lite mail och springa runt i rummet och göra iordning sig samtidigt som mina favorit låtar spelas på Spotify listan. Det gillar jag!
I sverige älskade jag att äta frukost och sitta och läsa Jönköpingsposten i minst 1 tim, men det var på den tiden man var uppdaterad om omvärlden, här finns inga tidningar och om det finns är det 10 olika delar där inga sidor sitter ihop och man vet inte upp eller ner , början eller slut. Så nej inga nyheter här inte! Får leva med att vara otroligt omedveten om världen för ett år, haha!

Shakade lite bootie på salsan och jag älskar verkligen denna klass. Så glad att jag tog den. Alla i gruppen är äldre, från kanske 30 och uppåt, men stämningen är alltid på TOPP. Alltid när man kommer är alla så glada och snackar om allt mellan himmel och jord, frågar alltid hur det är med min fot m.m. Härlig gemenskap! På de flesta danslektionerna i Sverige var man glad om man pratat med någon under hela terminen. Därför gillar jag mentaliteten här så mycket bättre, bara en som sak som idag när jag shoppade, det kom fram 5 olika personer och kommenterade min utbakade fläta jag gjort. Skit i hur flätan såg ut, det hade aldrig hänt i Sverige om det så vore den grymmaste flätan i historien, eller hur?
Så kom igen nu svenskar, bli lite mer öppna och våga ge komplimanger och unna folk. Ingen mer jäntelag nu!!!
En liten parantes igen, haha!
Salsan var iaf grym och jag kommer väl inte kunna gå imorgonen heller:)
Efter det gick jag direkt till Third Street Promenade i Santa Monica ( bästa shoppingen i hela L.A, enligt mig ) och shoppade loss lite. Kändes otroligt bra att spendera lite stålar:)

Ja ni ser vad det blev. All heder åt Victoria Secrets underkläder, det är väl ändå mums för själen!


Fick "tyvärr" bli ett köp på H&M idag, hoppas inte den finns hemma:)


Nathalie tipsade mig om bra shampoo som frisörerna använder, så idag fick det bli dags att unna håret lite också. Better be good!



Känns alltid lika bra efter lite shopping:)
Var inne på Sephora och kollade på smink idag när jag hör två svenska tjejer bredvid mig.
- Är ni svenskar frågar jag då.
- Eh, jaa:)
Måste alltid snacka lite om man hör svenskar såklart och gud va kul, stod säkert i minst 30 min och snackade och vi skulle lika gärna kunna känt varandra i flera år efter den pratstunden. Så lustigt det där, bara för man kan samma språk så blir man nära direkt känns det som. Oftast iaf!! Anyway, de hade backpackat i 4 månader i asien, australien, m.m och nu avslutade de resan med L.A och NY, så de kom  till Santa Monica i går faktiskt. Så himla kul, så vi bytte nr med mera så ska jag tipsa dem om saker här och när jag ska backpacka som jag ska göra när jag kommer hem så ska de ge mig tips. Good deal, huh? :) Önskar de vart au pairer eller bodde här, åh va kul det hade vart!!

En annan kul sak som hände under min shoppingtur var att jag ser världens hunk komma gående mot mig och självklart spanar jag in honom lite bakom solbrillorna. Och vag gör killen?
Jo, han går fram till en hemlös och ger han lite pengar och stannar och småpratar lite med honom.
Hallå, händer inte bara det på film? Så jäkla söt!!
På tal om det fick så dåligt samvete idag, kom fram en hemlös till mig och frågade efter pengar och jag gick förbi och sa typ no, sorry eller nåt och skakade på huvudet. God Bless you säger han och går vidare.
Ah, många brukar bara va äckliga och följa efter, men då gjorde det ont i mig, Pernilla va taskigt! Nästa gång ska jag ge lite.

Satt fast på freewayen i 1 tim på vägen hem, alltid lika spännande, sen blev det Target som avslutning på dagen! Nu sitter jag här nyduschad och ska snart krypa ner i min nybäddade säng som ropar på mig! Finns det någon bättre?
Tänker faktiskt på dagen innan ja åkte hit för jag kom ihåg kvällen innan satt jag nydushad i min morgonrock, precis som nu och hade en speciellt bodylotion från Body Shop och mamma skickade hit en ny sådan till mig nu så har precis smörjt in mig med den, och dit jag vill komma är att när jag satt bredvid mamma i soffan den kvällen och mamma kramade mig och sa flera gånger hur gott jag luktade:)
Kommer ihåg det som om det vore igår, fy va nervös jag var då! Tänk att det snart gått 7 månader sedan dess.

Saknar fortfarande alla extra mycket just nu, vet inte varför, kanske för det är halva tiden och man är inne i en liten mellan period, jag vet inte! MEN jag har masssor att se fram emot just nu..
21 Maj åker jag till SAN FRANCISCO för en grym helg med Frida!!!
5 Juni åker jag till Washinton DC och träffar Malin från min hemstad som jobbar som Au pair i Philadelphia, ska tillbringa 1 dag i DC sen vidare till Baltimore i Maryland och ta en weekendclass där. ( då får jag 3 credits , ska totalt ha 6 )
Ska bli så kul, riktigt taggad för allt!
Sen är det sommar, i september kommer förhoppningsvis Aleex och hälsar på sen åker jag hem i oktober eller stannar och kommer hem och hälsar på i Jul. Inget bestämt och kommer bestämmas i augusti. Tiden kommer springa iväg!

XOXO Pernilla <3

Pejnija, you passed!

Okej, Pejnija, you passed your test!! Okej, kalla mig vad fasen du vill, tro att jag kommer från Switzerland, i dont care, för jag klarade uppskrivningen:) Yihaaa!! Mer om detta nedan, först ska jag summera de 2 senaste dagarna.
Först och främst, större delen av förra inlägget handlade om kärleksfulla Kayla men det enda jag kan säga nu är att hon är en riktig pain in the ass just nu. Vad har tagit åt ungen? Jag säger som hennes mamma sa: Jag tror hon redan fått sin mens. Haha! Denna tjuriga lilla krabat!! Hon lipar, riktigt envis, tjurig och säger du fel ord då jäklar brakar helvetet löst. Det värsta är att , I cant blame her, för jag antar att jag var den där envisa bruttan när jag var liten själv, så förlåt mamma och pappa, jag förstår er frustration!
Min värdmamma sa idag att, Pernilla du är den enda i denna familjen som har tålamod för henne. Eh, det vet jag inte, men jag var ganska lik henne när jag var liten så...
Faktum är att hade det vart mitt egna barn hade jag hanterat det annorlunda, och jag hade aldrig tolererat hur hon beter sig ibland. Mina värdföräldrar är väldigt noga med att inte uppfostra bortskämda och oartiga barn, men ibland hade det nog vart bra med lite mer hårdhandskar gällande denna tjejen.
Hon är väldigt inne på, Jag kan själv, hjälp mig inte, se mig inte...låser in sig på rummet och om man så knackar så ballar hon ur, haha! Hoppas det är en liten fas hon är inne i för imorse trodde jag att jag skulle gå i taket, hade knappt sovit något så var trött och började typ lipa när hon sätter den sidan till. Idag tog jag fram 5 olika ritpapper till henne och om det var en pytteliten böjd kant på pappret flippade hon ur och började skrika. Till slut kommer hennes mamma:
Kayla sluta upp med det där, det är helt otroligt att Pernilla fortfarande är snäll mot dig och hjälper dig, men använd inte en sådan ton.
Men ja, vad ska man göra! Jag kan väl knappast skrika tillbaka, haha!

Var på min salsa kurs i måndags och herrejäklar va kul det var:) Tog 2 alvedon och körde på, kände lite i foten, värst efteråt men skit i det, det var grymt kul:) Mindre kul i dag dock..kan varken stå, sitta eller gå, haha! Fy fasen min stjärt och mina lår. De mår inte bra!! Men de e nice:) Träningsvärk i baken gillar vi!!!
Jobbade, var på salsan och pluggade lite i måndags. Innan klassen sprang jag runt i Santa Monica och letade present till KK. I sista affären hittade jag den perfekta, exakt som jag ville ha den:) Balettdräckt! Sen lite andra småsaker blev det också, i en glittrig Tinkerbell påse som hon älskar:) 





Skrev ut ett kort på henne som jag tog i början av mitt år, första helgen jag var ensam med barnen. Cute:)



Det var måndagen det ja!
Idag är det Kaylas B-day så vi firade Kayla lite imorse, men här firar man sin B-day i minst 1 vecka så man har lite varje dag. haha! Så är det iaf här i Manhattan Beach:) Cupcakes varje dag!
Hämtade Parker från skolan, annars pluggade jag lite det sista innan jag åkte och skrev mitt test.
Det är ett stort skämt - Usa och deras service. Deras system. Det finns inget system. Allt tar tid och då snackar vi inte minuter, vi är inne på timmar. De har ingen ordning på något och systemet de håller på med överallt funkar inte och att de anställda jobbar i samma takt som om de vore i rymden gör inte saker bättre! De har mycket att lära kan jag säga.
Var där 30 min innan mitt test och 2 tim senare började jag skriva testet. Var runt i 5 olika luckor och gjorde grejer här och där, skriv i papper, tog kort. Sinnes, i Sverige är vi så organiserade, och de går smidigt och fint! Vad är problemet här?
Fick en lapp med 36 frågor, här börja skriv. Okej så ställde man sig i ett litet bås, ser ut som ett bås man har vid valkampanjer. Tro inte man får någon stol! Det är inte på tid, du kan stå där hela dagen om du så vill, folk kommer och går lite hur som helst, båsen står uppställda mitt inne på detta kontoret. Det är så oseriöst så jag är inte det minsta förvånad över att de kör som idioter här. Ni kan inte ens förstå hur svårt Sveriges körkort är mot detta.
Hursomhelst, svarade på frågorna och lämnade in provet. 15 min senare har en tant rättat klart. Ja, hon sitter och rättar för hand. Haha, sjukt att de fortfarande rättar för hand. Inga planer på datorer?
Well, sen ropar de upp ens namn och de ropade upp mig minst 5 gånger för olika anledningar och INGEN kunde säga Pernilla. Pernijja, Pejnilla, Perijonilla...de var typ 3 varje gång och försökte uttala det samtidigt, sen skrattade de alltid efteråt, haha! Stackarna, inte lätt för dem:)
När de rättat klart provet hade de nog gett upp..
Någon harklar sig och ropar : Karlsson!! Hahah,de kanske va lite lättare att uttala.
- You passed your test!!! Yihhaaaa!!! 34 av 36 och man får ha 6 fel. Så inte full pott men inte så illa pinkat, jag behövde ju inte mer:)
Det var faktiskt ganska lätt,men vissa saker hade jag inte kunnat utan att plugga så lite måste man plugga tycker jag. T.ex, du måste rapportera till DMV inom 5 dagar om du ska sälja din bil. Det hade jag aldrig vetat!
Nu är skiten över, det var förhoppningsvis sista uppskrivningen jag gjorde i mitt liv:) Nu är det bara uppkörningen kvar. Hoppas det går bra!

Ikväll blev det jobb som vanligt och nu måste jag lägga mig tidigt, ligger helt efter i sömnen! Är ledig imorgon så nu jäklar ska jag sova!! Åker till Santa Monica för lite booty dance igen:) Ska nog stanna där och shoppa tänkte jag, såg sjukt mycket snyggt igår, bara kliade i fingrarna så nu får det bli shopping igen!!

Världens största puss & kram till alla där hemma!
Har jag sagt att jag saknar er?
JAG SAKNAR ER! <3


XOXO Pernilla <3

Eh, That´s grandma..

Då var helgen över och den kan sammanfattas som en mycket bra helg! Har både fått ny energi, en till syster och lite extra kalorier i kroppen:) Härligt!
Gick upp med Kayla i lördags, hade ett litet break på förmiddagen innan jag jobbade 12.30 - 5.00pm igen. Det har bara vart jag Kayla och min värdmamma i helgen och i lördags eftermiddag lekte jag och Kayla  i flera timmar i streck och jag har sagt det förr och jag säger det igen. Hon är min bästa vän! Så mycket som jag skrattade under de timmarna har jag inte skrattat på länge! Vilken brud hon är:) 4 år och vi har samma humor! Hon har bara sådana kommentarer ibland som får mig att vika mig och ibland ballar båda ur och står och shakar våra rumpor tsm. Man måste göra det roligaste av långa lekstunder!
Vi satt där och lekte familj med våra Barbies och jag grabbar tag i en av dockorna och börjar agera lite karate och volter med Barbien. Barbien gör lite dansmoves och flippar ur lite...
Kayla kollar på mig med en skeptiskt blick och säger:
-Ehmm, that´s grandma!!
Det låter förmodligen inte alls kul nu, men i den stunden jag skrattade så jag grät och när jag skrattar så skrattar hon och vice versa. Älskar hennes garv också! Hur kan man ligga på golver och vika sig av skratt tsm med en 4 årig tjej? Ja, hon får mig alltid på bra humör!
Hade en riktigt kul dag tsm och när jag slutade och vi lekt klart kommer min värdmamma till mig och säger vad Kayla sagt:
Kayla - Mommy, I really love playing with Pernilla, and I love her!
Kristy - Ahh, shes like your sister Kayla.
Kayla - Yes, because she misses her sisters in Sweden right?
Kristy - Yes, thats right, she doesnt have a little sister though.
Kayla - Shes like my sister!

Awee, blir så glad av hennes kommentarer!! Hon är verkligen som min syster och bästa vän!
När vi satt och ritade gav hon mig en stor kram, en puss på kinden och sa. I love you!
Blir så glad för hon var inte alls så kärleksfull och gosig när jag först kom hit, så man tar åt sig!
Fast tro mig, hur mycket jag älskar henne så ibland vill man bara slänga ut henne genom fönstret för några minuter, haha! Inte alltid så trevligt när hon sätter den envisa sidan till, man får välja sina ord kan jag lova!
( Det värsta är att jag förtjänar det för jag var exakt lika envis om inte mycket värre när jag var liten )

Okej, efter jag slutat åkte jag upp till Palos Verdes och hämtade Nathalie. Så himla kul att träffa henne igen, var längesen nu. Åkte till en köpcentrum och åt lite mexikansk mat, åkte till Target och köpte bla lite Ben and Jerry glass.. Mmm!! Efter det blev det bio - The Back up plan! Riktigt bra, se den:) Hem till mig för lite sleeeepover:) Super mysigt, tack för det Nathalie=) Hade dock svårt att somna trots att jag var skit trött, så blev inte så många tim sömn inatt!
Rise and Shine kl 9.30, gjorde oss i ordning, tog en Bagel på vägen och åkte till Yogurtland som öppnat i Manhattan Beach nu. Haaallleeelujjaaahhh! Av alla Frozen Yogurt ställen - Inget slår Yogurtland. En klass för sig själv må jag säga! Att det nu öppnat i MB:) Gidigert!! Så yes, det blev en FY till frulle och det sitter aldrig fel i magen:)
Skjutsade sedan hem Nathalie till PV igen, körde i hoppet om att hinna hem till kl 1 då jag började och ja 12.59 rullade jag in i garaget, haha! Tur det för jag haaatar att vara sen.
Jobbade hela dagen tills 7.30 ikväll. Hade hand om både Kayla och Parker, skjutsade bla Pk till Birthday party och på kvällen när jag skulle hämta honom och 2 killar till slog tanken mig vilken morsa jag är, haha!
Hade Kayla i pyjamas på ena höften, Parkers present i andra handen, 3 killar att hålla i handen när vi gick över parkeringen. Där kom tanken, vilken morsa jag blivit! Seriöst, 4 kids, jag gillar att ha många barn men aa, hade lika väl kunnat va mina kids. Som tur är ,får jag säga lånar jag dem bara!! Det räcker gott och väl just nu!
Skjutsade hem alla barnen, sen vidare hem och hjälpte till att göra iordning barnen för sovdags sen kom föräldrarna och tog över och där var dagen över!

Rastlös hinner man inte bli här iaf! Däremot motsatsen är precis vad jag är: Stressad! Stressad au pair tänker ni nu, är det möjligt?
Ja, det är möjligt!
Har min uppskrivning nästa vecka och har INTE pluggat mkt. Har massa jag känner jag borde läsa egentligen, Kayla fyller på tisdag och jag har ingen present än. Slut på Target det jag ville ha, så nu vet jag inte alls. När ska jag köpa det innan tisdag? Har mina klasser mån/ons, egentligen doctors appointment för foten på tisdag men ska nog avboka det, hinner verkligen inte! Ja 1 dag kvar att plugga. Fasen om jag kuggar kommer jag strypa den lilla person som ger mig beskedet, förlåt men det får inte hända! Mitt i detta ska jag förstås jobba!! Jobbigt liv jag har va? haha!
Det löser sig alltid, men jag stressar upp mig lite nu!

Har vart lite halv deppig, eller nej inte deppig skulle jag inte kalla det men grubblat för mycket, men behövde verkligen träffa Nathalie i helgen, det gav mig energi. Alltid lika kul:) Stannar inte hon i närheten då.....

Nu mååååste jag plugga så gott det går innan jag somnar!
Hoppas helgen vart bra för er! Tänker inte gratta HV som tog SM guld eftersom jag är djurgårdare, men antar att det är party hemma i jkpg nu:)
Får lite extra längtan till Jkpg nu faktiskt, dansade nämligen på HV:s Guldfest när de tog guld för 2 år sedan. Kommer ja aldrig glömma och vill göra det iiiigggeeeen!

XOXO Pernilla <3

Thinking over.

Då var det fredag igen och ännu en vecka har nästan passerat. Var tiden tar vägen kan man verkligen undra! Senaste inlägget blev väl ett mer eftertänksamt inlägg och som vanligt rinner bara fantasin och orden iväg och helt plötsligt pratar jag om något helt annat, haha! Faktum är att denna veckan har jag förvandlats till en lite grubblare, for some reason! För det första, en märklig tanke men jag ifrågasätter hela tiden mig själv varför jag trivs så bra, som om det vore något konstigt med det. Just nu är det nog en tid jag borde längta hem väldigt mycket med tanke på att familjen åkt och vänner åker hem, men jag trivs! Kom ihåg att jag tänkte på det i början också, hallå ska jag längta hem snart eller? haha! Kanske aldrig kommer en sådan period där jag verkligen längtar hem massor. Det är däremot skillnad på längta och sakna tycker jag. Just nu saknar jag alla hur mycket som helst!! Känns som det var 1 år sedan jag träffade familjen redan, på något konstigt vänster och mina vänner vill jag bara ha här med en gång! Saknar att bara skicka mass-sms till alla tjejer: Brudar, vem ställer på myskväll ikväll? Möts på ICA kl 20.00. haha! 30 min senare satt man där kanske 5 tjejer och snackade skit! Det där kan jag sakna väldigt mycket!
Därför alla vänner, jag saknar er varje dag, men det absolut bästa med er är att när vi ses igen vet jag att det kommer vara som om vi aldrig vart ifrån varandra. Vänskap kallas det <3
Se vilken grubblare jag är just nu! Sammanfattningsvis på de här ämnet är att jag trivs och njuter precis lika mycket som innan, men såhär haltvid av året saknar jag alla lite extra!

Så, vad har hänt annars i livet, förutom att jag grubblat över livet? haha! Igår jobbade jag 11-3. Hämtade Kayla från en playdate, åt lunch, bakade Chocolate Chip Cookies med Kayla. Yaaamie!! Kayla slickade mest sina fingrar, doppade dem i smeten och slickade lite mer, men de gick bra ändå:) Försökte förklara att alla vill inte ha hennes baciller på sina kakor så hon får slicka dem när vi bakat klart, men de varade inte jätte länge! Redan när vi bara blandat mjöl och havregryn börjar hon äta det. - Woow, Pernilla that´s goood! Try it!! Den lilla gottegrisen äter allt!!! Haha!
När jag slutat kl 3 var det dags för mig att plugga körkort men gör jag det hemma blir jag fast vid datorn eller somnar så åkte till Starbucks idag igen. Först strosade jag runt lite på Whole Foods, skulle kunna gå där i timmar om jag hade tid.
En liten parantes är att jag har nu kommit fram till att jag kommer bli mångmiljonär när jag kommer hem till Sverige. Varför tänker ni?
Jo, eftersom jag ska öppna både, Target, Yogurtland och Whole Foods när jag flyttar hem till Sverige. Kan redan sitta och planera det ibland. haha! Så alla ni som söker jobb, skicka era CV redan nu:)

Idag jobbade jag på morgonen som vanligt, efter det åkte jag till Target för att köpa födelsedagspresent till Kayla, men självklart fanns det jag ville ha inte i hennes storlek:( Har sett en skit söt dansdräckt där, så det blev inget alls. Känner mig lite småstressad för nu vet jag inte när jag ska hinna åka till ett köpcentrum innan tisdag:(
Det får lösa sig! Efter Target gick jag ner och la mig på stranden och pluggade en stund innan jag började igen. Tog då hand om Kayla och hennes kompis som hade en playdate:) Parker och min värdpappa är iväg över helgen så var bara jag Kayla och min värdmamma hemma ikväll. Min värdmamma gick dock ut ikväll, så har jobbat kväll! Just nu borde jag väl sova, ska nämligen upp med Kayla imorgon bitti när hon nu vaknar. Sent hoppas jag!!Sen blir det jobb hela dagen och på kvällen ska jag hämta Nathalie som ska sova här. Inget nytt om Nathalie mer än att hon förmodligen inte stannar i närheten!!! Finner inte ord för min frustration..

Blir jobb hela helgen och P är lite små stressad, mest för jag vet att jag inte har tid att plugga till mitt körkort och prestationsångest som man har blir jag lite stressad. Måste klara skiten!! Får väl göra som jag gjorde på gymnasiet, plugga natten lång!! Har hört att testet inte alls är svårt, men vill inte riskera att kugga!
Eller så bara chansar jag på att jag klarar det..

Sovdags! Hoppas ni har en grym helg!
XOXO Pernilla <3

Why stay?

Från toppen till botten på 1 min. Inte dåligt va? Tycker vi börjar med min dag innan jag blir aggresiv!
Var ledig idag så självklart tog jag tillfället i akt att sova ut. När klockan ringde 10.15 ringde inte min kropp och mitt huvud lika alert kan jag säga. Frukost, dator det vanliga innan jag åkte iväg till Santa Monica för min klass. Jag stod emot frestelsen och sa nej till att delta i klassen - applåd till mig! Jag visste att om jag så lite som ställde mig framför spegeln och musiken sattes på skulle jag börja dansa, det finns inget som heter "delta lite" eller "dansa lite". Antingen eller känner jag! Förklarade därför för läraren och satte mig sedan och kollade på. Här känns allt så mycket mer slappt eller hur man ska förklara det, man kommer och går lite som man vill. Jag tycker att kan man inte delta är man ändå med på lektionen och tittar på och snappar upp stegen om det nu är en danslektion man tar. Alla blev helt chockade och tyckte jag var så " sweet " när jag stannade och kollade. Va? vad är det som är så gulligt med det? haha! Självklarhet tycker jag!
Inte alls kul att kolla dock, det såg riiiktigt kul ut idag, läraren är verkligen vild. Nej vild är en för mild beskrivning, hmm kan inget bättre men vild x 100 då, haha! Förra lektionen var lite av en chock, men nu har man redan vant sig:)
Älskar att hon har både massa rumba, samba låtar men även typ Justin och Kesha. Riktigt taggad:) Nästa lektion ska jag vara med om jag så hoppar dit på 1 fot.
Faktum är att foten redan känns bättre, sitter med is runt den nu och jag tror den börjar bli bättre!! Ska ändå ta det riktigt lugnt till måndag så jag kan shaka lite ass igen:)

Väl hemma åt jag min efterlängtade macka med peanut butter som jag är beroende av. Speciellt nu när jag inte kan träna något, då skiter jag i vilket, haha! Mums!! Tog alla körkorts papper och begav mig till stranden, mén jag kom bara utanför garaget innan jag vände. Mötter visst av en STORM. Kunde knappt så stilla utan att blåsa omkull. Ingen strand där inte! Hemma kan ja inte plugga för ja visste att jag skulle bli fast vid datorn eller somna eller något, haha!
Tog mitt pick och pack till El Segundo och satte mig på Starbucks med Vanilla latte,nötter, ipod, teoribok och tittade ut på palmerna som i stort sett låg ner och möbler som flög runt. Storm var det ja!! Mysigt om jag ska erkänna. Dessutom fick jag mycket gjort av teorin, nu har jag snart läst igenom alla papper.

På vägen hem åkte jag förbi piren och kollade på vågorna och de var inte att leka med. Pappa, tänk dig Hagapark som värst och lägg på 15 sekundmeter, haha!
Tänkte verkligen ikväll att, vad bra man har det. Jag får verkligen erkänna det, det är egentligen ett lyxproblem att sakna folk, eller hur? För det är det enda "problemet" med att vara här annars skulle jag kunna stanna för alltid. Att ha en sådan underbar familj och underbara vänner är lyx och att sakna dem är ett lyxproblem. Så länge du vet att du kommer träffa dem igen...
Finns så många som inte har det så eller som inte har en chans i världen att ens se världen, inte ens se mer än 5 mil från sitt boende under hela sin livstid. Därför har jag insett att jag är lyckligt lottad och tänker fortsätta att vara lycklig, men tänka lite extra på hur det kunde vart, istället för att tänka på hur man kan få det!

Anledningen till att jag berättar det är för att det lyckliga känslan försvann på mindre än 5 sekunder ikväll.
Nathalie berättade att hon inte kommer få stanna i L.A området. Orkar knappt berätta historien, men den korta versionen är väl att de kommer inte ge henne en familj i L.A pga att hon inte stannade i sin värdfamilj under sin rematch. Aldrig hört om det äckliga kontraktet! De sa inget om det när hon valde att flytta till sin LCC OCH när hon flyttade ut sa hennes v-mamma, ut ur mitt hus, vill aldrig mer se dig! Det låter inte direkt som ett val att stanna i sin v-familj då? Det som får mig så frustrerad är att varför får hon inte stanna i L.A bara för att hon flyttar ur sin familj? Det hänger inte ens ihop? Hon kan få en i CA men inte i L.A. Vad är det för skit snack? Väljer man inte en agentur för att få stöd när sånt här händer och få ett extra hem. Skulle hon stannat i en familj som kastade saker på henne? Tror inte så!!!!
Har verkligen suttit och lipat nu, dels för att jag tycker så otroligt synd om Nathalie men även för att jag är så trött på att folk åker hela tiden!!! Det visste jag när jag kom hit såklart, men kan inte någon stanna??
Happiness is only real when shared så varför stanna när ingen annan gör det!!!! Jag har inga som helst problem att vara ensam, thats fine, men i 6 månader till. Nja, inte så sugen på det! Jag har Mona och några svenskar inne i L.A, men man åker inte till L.A bara för någon timma. Jag vill ha mina vänner här!!!
Nathalie du ska veta hur stark du är och det som inte dödar härdar, du kommer va super woman när detta är över!! Du ska stanna här om jag så ska behöva slå ner en tjur!

Så, från toppen till botten på några minuter idag!!

XOXO Pernilla <3

Foot & Ankle Institute.

Då var det dags för den dagliga uppdateringen igen, eller dagliga var väl att ta i, den kontinuerliga uppdateringen skulle jag nog mer säga!
Började som vanligt 7.30 imorse, tog Kayla till parken vid 9.45 tiden, lekte lite och snackade skit med de andra mammorna. Känner mig nästan som en i gänget, haha! Vet dock inte om man ska ta det som en komplimang när folk frågar om jag är mamma eller syster? Hmm, babysitter blir alltid svaret, men kanske ska börja säga att man är morsan och se hur det känns:)
När jag var i exercise parken med Kayla en gång, hängde en kille bredvid och gjorde push ups, när han plötsligt ler och säger:
- Wow, shes beautiful, is she yours?
- Ehm, no, her babysitter..
Sen stod han och spände musklerna och skrattade åt allt Kayla gjorde, haha! Kayla har verkligen samma effekt som hundtricket, jag lovar:)
Hade det vart en mexikanare som frågat hade svaret dock blivit annorlunda:
- Yes, hon är min, har 4 andra kids också, gift med min man sedan 7 år tillbaka!
Inget ont om mexikanare i allmänhet men man vill gärna avsluta konversationen så fort som möjligt. Vill inte riskera att vakna upp i bakluckan vid mexikanska gränsen...

Nej, nu fick jag dåligt samvete! De är bara inte min typ...haha!

Vart var vi?..Parken ja, 10.30 kom Kristy och tog över och jag åkte vidare till mitt läkarbesök. Började med att röntga foten och allt såg bra ut, ingen fraktur eller liknande. Den var däremot inlammerad och tror den var överbelastad också efter att som pappa sa gått med fel skor för länge och för långt. Jag älskar ju mina sandaler och vill inte gå runt i ECCO.
Jesus om någon borde väl ha inflammerade fötter, den var väl ändå han som satte sandalerna på catwalken, inte sant?
Well, han böjde och fixade och han sa att det svåraste är att det inte finns så mycket att göra. Jag ska gå så lite som möjligt, får inte dansa eller träna på minst 1 vecka och fick massa övningar som ja ska göra varje dag. Om 1 vecka ville han ha tillbaka mig och om de inte är bättre ska han skicka mig till Physical Therapy som jag inte har en susning om vad det är. Han tror dock inte att det täcker min försäkring och då kan han ju skriva frånvaro på mig det är en sak som är säker. Foten sitter ju fortfarande fast där den ska, jag tänker inte betala tusentals kronor för någon physical therapy.
Var iaf en grym läkare, men jag hoppas verkligen det blir bättre för annars kommer ja bli allvarligt beroende av FY pga tröstätande. Saknar gymmet som aldrig förr! NÄsta vecka ska jag gå dit och bara andas in svettlukten...haha, nej fy jag ska dit och göra sit ups:)
Det var faktan om foten!

Började jobba kl 2 igen, barnen var vilda som djur och Pernilla var väldigt nära att tappa tålamodet. Tog barnen till simlektionerna, efter det direkt till Parkers kompis hus och hämta upp honom för att köra dem till Karaten. Släppte av killarna, åkte hem med Kayla och gjorde dinner. Parker kommer hem, barnen äter dinner. Läggdags, och jag slutade 7.30.
Det var min dag det!!

Imorgon är jag ledig och har inga stora planer för dagen, ska sova ut åka till Salsa classen som jag inte får vara med på. Eller booty classen, haha! Har faktiskt riktigt mycket träningsvärk i ena skinkan, för ja gjorde alla övningar med enbart ena benet pga foten. Effektivt iaf:)
Känner jag mig rätt kommer jag vara med iaf, men kanske inte är värt det!
Får väl plugga lite körkort också:/

Min vän Alexandra berättade om humorprogrammet Solsidan som går i Sverige nu och hon sa att det var min humor till 100% så självklart var jag tvungen att kolla in det..Sökte på Youtube och kollade på det första klippet jag fick upp..
HAHA! Garvade som aldrig förr, fasen va kul!!! Hon hade rätt, så min humor!!
Check it out!

http://www.youtube.com/watch?v=nPkYfRA_4jY

Det får bli kvällens avslutning:)

XOXO Pernilla <3

6 months!

Halvtid? Yes, det är halvlek och antingen är det en halvlek kvar eller blir det sudden. Ingen som vet! Lite hockey synonymer passar väl bra såhär i slutspelet? Läste nyss på aftonbladet att HV tog hem det igen. Whats up with that? Ja jag är från Jönköping men det betyder inte att jag är HV-fan. DIF såklart! En gång djurgårdare - alltid djurgårdare! Too bad att de loósade bara:(
Nog om det riktiga hockeysnacket, idag är det exakt 6 månader sedan jag lämnade Landvetter för stora landet USA. Bästa beslutet någonsin? Förmodligen ja!! Så mycket jag upplevt på 6 månader, så mycket man lärt sig, så mycket folk man träffat, så mycket man förmodligen växt...Vill inte ens tänka på om jag inte hade åkt. Då hade jag förmodligen redan ruttnat bort..Så vilken tur att jag åkte!
Även om det ibland kan finnas down dagar ( dock inte många i mitt fall ) så säger jag till er alla. ÅK ÅK ÅK! Ni kommer aldrig ångra er och om ni gör, ingen big deal, boka en biljett och åk hem. Inte svårare än så, då kommer ni åtminstonde hem med några fler erfarenheter i bagaget!
Har hört att det sista halvåret går minst dubbelt så fort. Wow, det första har gått på något konstigt vis riktigt fort samtisigt som det känns som evigheter sedan jag lämnade Habo. Lustigt det där, men tiden rullar iaf på ruskigt fort här borta!!

Idag, måndag? Jobbade på morgonen som vanligt, skypade sedan med min fina vän Aleex som förmodligen kommer hit i SEPTEMBER!!!! LYCKA!!!! Kan inte vänta!!
Efter det åkte jag till Sofia, som skulle åka hem till Sverige idag och som det verkade gick flyget som vanligt, vi var därför tvugna att säga hej då. Goodbye sucks som ni vet! Kan inte folk bara stanna. I detta fallet är det ambassaden som ska ha stryk. 3 månader är för chickens, låt turisterna stanna längre! Ni behöver väl alla inkomster ni kan få? Obama tänk till nu! Kanske är det lösningen på hela krisen? Förläng turistvisumen, haha! Det enda negativa är väl om de jobbar svart här och inte betalar skatt, men turisterna köper ändå mat, kläder, biljetter m.m. i landet vilket bidrar till mer pengar. Okej, om de inte så betalar skatt, de bidrar iaf med något, vilket blir mer än om de inte hade vart i landet alls. Eller hur? Det är min teori, min långa teori om varför Sofia ska få stanna, haha!
Nej hon är en underbar vän som jag vill ha kvar här i landet!!!!! Kommer sakna dig varje dag vännen <3
Det visade sig att flyget var inställt iaf, så nu kanske det blir ännu ett avsked...

Åkte direkt till min första klass på Santa Monica College som var en Salsa aerobic med pilates och yoga. Haha, okej ni skulle sett! Läraren var helt CRAZY, kan inte ens förklara, hon var jättebra men gud hon gick in för det kan jag lova. Det var ca 1.45 min salsa och 15 min pilates typ, haha! Salsa vet jag inte riktigt, det var booty dance. Wow, jag såg nog helt chockad ut den första halvtimmen. Vet inte riktigt hur ja ska skriva här..
men iaf, här får man inte vara blyg inte. Shit, när hon satte på sexyback med Justin då gick salsahuset på högvarv!!! Nej det räcker med beskrivning här, går inte förklara,haha!
Var iaf kul, annorlunda:) Riktigt kul att äntligen få dansa igen!!
Min fot ville nog döda mig efter, jag kan inte ta det lugnt när jag väl börjat. Hoppade över 2 övningar, men man vill väl inte vara en chicken. Antar att jag får betala för det imorgon!!
Imorgon ska jag till läkaren också, får se vad de säger! De skulle bara våga säga VILA..

Fick reda på att min balettklass som börjar imorgon är inställd pga för få anmälda. Det suger, var verkligen taggad inför den:/ Måste försöka hitta en annan balett och signa upp för!
Efter klassen idag åkte jag hem och pluggade lite körkortsteori i 30 min innan det var dags för jobb igen, sen jobbade jag hela kvällen!
Kayla låg uppe i föräldrarnas säng och kollade på film och oftast har jag aldrig tid att titta på tv med barnen för ja springer alltid runt och städar, diskar m.m, men ikväll hade jag lite tid kände jag och ibland är det mysigt att bara vara med barnen utan alla måsten. Lägger mig bredvid Kayla, hon kryper närmare och lägger huvudet på min axel, sen sätter hon sig upp kollar på mig, böjer sig fram och ger mig en stor puss på kinden, sen lägger hon sig tillbaka. Alltså, det kan få mig så glad så det finns inte!!
Parker var också så söt ikväll, han vill alltid prata lite innan han somnar, men ibland är det för sent för det men idag sa ja att visst vi kan prata så sätter ja mig i sängen och han säger:
Soo, what do you wanna talk about?
Haha, jadu, Parker..har du hört om vulkanen? haha! Han vill bara prata men han vet inte om vad:)

Ikväll är ingen kul kväll, min vän Nathalie här flyttar förmodligen ut ur sin familj idag. Jag vill inte skriva mer om vad som händer, men jag kan inte beskriva hur synd jag tycker om henne och önskar jag kunde göra något åt det! Det är henne det är synd om, jag kan inte ens sätta mig in i hennes sits, men jag kommer bli förstörd om hon åker hem:( Så detta ska lösa sig! Alla problem har en lösning, men hur bra lösningen är kan alltid diskuteras!
Nu ska jag skypa med henne, det är det minsta jag kan göra!!

Ta hand om er där hemma!

XOXO Pernilla <3

God Bless Frozen Yogurt!

Vad hände med helgen? Jag blinkade och den var över! Too bad, för det har vart en mkt bra helg!! Behövdes nu efter familjen åkt, kan inte fatta att det var 1 vecka sedan de åkte, nu känns det på något konstigt sätt som det var månader sedan de åkte! Väldigt lustigt!! Ska försöka fatta mig kort, om inlägget slutar mitt i en mening så har jag förmodligen somnat, tappat huvudet på tangentbordet och publicerat inlägget för det är så nära jag är att somna just nu, haha!

I lördags sov jag ut, och när jag vaknade till runt 11 skulle jag kunna sova minst 12 tim till och det är 100% sant. Huvudet sprängdes typ och jag var medvetslös. Nästan sant! Ni är nog trötta på mitt prat om att jag är trött,men det är bara att inse att jag behöver mycket sömn för att inte bli dum i huvudet och förvandlas till ett vrak, vilket jag hatar! Tänk att inte alls vara beroende av sömn, vad mycket mer man skulle få uppleva, haha! Well, jag skulle träffa Nathalie på dagen så jag fick pallra mig upp ur min djupa sömn. Hon var lite halv deppig att hennes familj också åkt hem och jag var också lite halv deppig pga av familjen men även att jag inte kan gymma pga min fot, så vi åkte raka vägen till Hermosa och köpte oss en stor fet Frozen Yogurt:) Det kan väl få vem som helst på bra humör, trust me!! Att gå till en psykolog med sina ev problem är waist of money så in i, köp en Frozen Yogurt eller två!
" Släng dina lyckopiller nu, köp en Frozen Yoghurt idag och bli lycklig " Grym slogan, visst?
Okej varför spårar alltid mina inlägg ut? Se jag kan inte skriva korta inlägg...
Jag ville iaf komma till att jag och Nathalie mötte upp Mona i Hermosa där vi mumsade i oss FY och strosade runt i Hermosa där det tydligen var Surfers Walk Of Fame, med olika små tält med surfprylar. Grymma surfstuff även om våra blickar kanske mer jagade surfdudes..hittade dock inget värt att lägga energi på..haha!
Blev ett besök på Target innan jag började jobba vid 4.30. Gick över till en annan familj för lite familje mys och åh vad jag älskar den familjen, har verkligen kul tsm med dem vilket jag är super glad över för vi ska semestera med dem i sommar. Känns riktigt bra!! Pappan i den familjen var fotläkare innan, men är nu armläkare, men han bad mig slänga upp foten, han ryckte och tryckte och helt plötsligt skrek jag till. Där gjorde det ont ja! Han satte ner foten och sa direkt, du måste se någon!
Jaha okej, han sa något var det förmodligen var som ja inte kommer ihåg, men jag måste röntga sa han. Hmm, ja har inte tid att ha ont, som tur är ska jag till läkaren på tisdag, men imorgon börjar min Salsa aerobic, yoga, pilates class!! Typiskt!!!

Satt och snackade lite med föräldrarna på kvällen och alla 4 är väldigt inne på att fixa leg till mig, haha! De tkr absolut att ja ska fixa min syrras, fixa bara till dig i lite Hollywood style och du kommer in! Skulle de tro att du är ung säger du bara att du gjort massa Botox säger de då, haha! De är för roliga:)

Imorse gick jag upp med barnen och de vaknade faktiskt 6.45 så inte mitt i natten iaf. Jobbade till 9.30 imorse, sen började dagens äventyr:)
Jag Sofia och Nathalie tog Beasten och racade iväg mot Universal Studios. Vi alla har årskort där, så klart man måste få valuta för pengarna. Strosade runt åkte lite attraktioner m.m. Simpson Riden säger jag bara..finner inte ord för hur kul den var. Garvade oavbrutet hela turen! Man sitter i en simulator men man fattar knappt att man inte åker för allt är så verkligt! Grymt kuul!!

Efter några timmar åkte vi upp till Hollywood skylten för att komma så nära som möjligt, vi kom dock aldrig dit vi ville, vi insåg att det var för långt när vi var på andra sidan, men alltid fint att se utsikten och skylten på lite längre avstånd!
Sedan blev det cruising runt i Hollywood och vår stora hobby är att åka runt med grym party musik i bilen och bara njuta av L.A! Kan inte må bättre än de stunderna:) Vi kom fram till att varför inte ha party i bilen genom Hollywood Blvd om man inte är 21. Där höjde vi musiken och partade på!! Inte fel det heller. Man får ju göra vad man kan av situationerna!!

WAAAA!!!! När vi är på väg in i Hollywood och står vid ett stoppljus skriker ja till..det är hon, det är hon..kolla, det är hon!! Svalde typ mitt hjärta och fick knappt fram orden..ehh, Rachel Bilson..Summer i O.C. KOLLAA!! De andra tyckte också de var hon och hon satt precis vid kanten och jag är 99.9% säker på att det var hon annars har hon är kopia, men ja tänker köra på att det var hon!!! GRYMT!!

Ja, efter Hollywood skylten åkte vi till Beverly Hills skylten och tog lite kort här och var!! Alltid nice:)
Vad hände efter det då?
Jo, vi åkte till YOGÙRTLAND!!! Bästa FY stället i L.A so far, de har grymt många smaker och topping. Mitt mission detta år är ju att betygsätta så många FY ställen som möjligt och detta toppar nog listan just nu!! Muuuums!!!

Blev sedan hemfärd med ännu mer party i bilen:)
Har haft en grym dag med tjejerna, så tack för det brudar <3

Imorgon blir det jobb som vanligt igen och även en skype med min bästa vän aleex, äntligen!!!!

Ny vecka, nya möjligheter, right daddy?
God Bless you by the way, haha!






XOXO Pernilla <3

stupid crab.

Nu har jag läst era kommentarer från förra inlägget om och om igen och jag kommer aldrig kunna tacka er nog. Ni ska bara veta hur mycket det betyder. Ni är helt underbara! Började tom lipa av vissa kommentarer. Speciellt tack till Sara som var min familjs förra au pair. Du om någon kan relatera till min situation! Dina ord var nog det klokaste jag hört på länge. Saknar dig och tänker ofta på hur kul vi hade de få dagarna som var!

Nu är jag mer eller mindre ute ur den dags-svackan som var, vilket känns skönt. Mina riktiga down dagar här är faktiskt lätträknade, men när de väl kommer är de lustiga, jobbiga och man vill helst aldrig se dem igen! Jag tror faktiskt inte att det finns något negativt med down-dagar egentligen, förutom att det är jobbigt för stunden men ser man långsiktigt kommer man utvecklas som person, lära känna sig själv och lära sig att vara på andra sidan jorden och ta itu med problemen själv! Får försöka se något positivt ur dem..
Undra hur jag blev såhär poetisk? Vad gör USA med mig? den poetriska ådran växer för var dag, haha!
På tal om det igår fick jag det bästa messet från min största syster hemma i Sverige. ( Systern som inte var och hälsade på )

- Saknar dig så mycket att jag snart äter upp en getpung.
Svaret blev:
- Saknar dig så mycket att jag snart börjar gnaga på en hästballe.
Haha, när systerskap är som finast!!
Det är 100% min syster att skriva så, haha! Sisi du är kung, det gjorde min dag:)
( Fyller du 30 i maj eller hur var det? haha )

Igår jobbade jag hela långa dagen, slutade 7pm och då kom Sofia över en sväng. Hängde lite hos mig innan vi begav oss till Starbucks i El Segundo. Var otroligt lättroade och vek ca 10 pappersplan och när Starbucks stängde hade vi tävling utanför, haha! Barnasinnet är det inget fel på iaf..
Fy fasen vilka skills ja har när det gäller flygplan:) Eller vad säger du Sofia?
Sofia missuppfattade tävlingen och trodde vi skulle vika plan som gjorde den bästa loopen, hennes plan gick nämligen bara runt, men aldrig fram, haha! Sjukt kul var det iaf kan jag lova:)
Ska visa bildbevis på det när jag lagt in bilderna!!

Efter lite flygrace fortsatte racet fast i Sofias BMW. På med högsta volymen och ut på kaliforniens gator..åkte runt och cruisade ett tag och hade även ett litet streetrace med en annan bil full med 4 st killar i vår ålder. Vi båda stod först vid stoppljuset och när rött blev grönt stod Sofia på gasen och de var nu bara som en fluga i backspegeln. Yihaa! Måste boosta självförtroendet lite ibland, haha!

Idag jobbade jag på morgonen, skypade sedan med mamma och pappa på förmiddagen. Under min familjs vistelse här har pappa tydligen fått försmak till orden, God Bless You! Vet egentligen inte varför han driver med det hela tiden, ska inte ens säga i vilka meningar han satte in dem i men kul är bara förnamnet för vad det var, haha! Imorse när jag satte på skypen ser jag bara en stor lapp i camen som lyder: God bless you! 
Haha, tack pappa!!  Verkligen kul att prata av sig med päronen nu efter resan och prata om allt som hänt nu när man hunnit smälta allt några dagar!
Efter det skynda jag mig som en liten iller för att hämta vår bil för att sedan ta mig till läkaren med min fot innan ja började kl 2. Jag börjar alla mina klasser nästa vecka som innebär, salsa aerobic, yoga, pilates och balett, och vad jag vet så behöver jag använda foten i alla de klasserna. Av den anledningen behövde jag söka upp läkare för det blir bara värre, annars hade jag struntat i vilket, men klasserna varken kan eller vill jag missa!
När jag är på väg till läkaren kom jag på att jag kanske ska fråga mina v-föräldrar om jag ska till den läkaren, och nej det skulle jag inte för de tyckte ja skulle till en specialist.
Åker tillbaka hem och lägger mig på stranden och pluggar körkortsteori i 2 tim, en liten nap är väl inräknad där också:) Min värdmamma ringde iaf till deras kompis som är läkare och fick massa nummer så idag har jag ringt runt och äntligen fått en tid hos en fotspecialist som även tar emot min försäkring. På tisdag blir det ett besök!

Annars har det vart en bra jobbdag, jag och Parker har haft skit kul ihop idag faktiskt. Han och Kayla höll bara på att slå ihjäl varandra mot kvällens slut men de är ju en annan sak!
Kayla sa ikväll att hon visste vad jag gjort med min fot ( jag vet nämligen inte hur jag fick ont ) jag hade visst gått utan skor och en krabba kröp upp från stranden och in i huset och bet mig i foten, därav min onda fot. Jaha, så du blev inte biten då Kayla? Nej, du vet, jag gjorde något annat med Parker..så jag var inte nära krabban.
Kan lova att hón var helt seriös och helt övertygad om att det var det som hänt. Haha! Fantasi har hon gott om=)

Imorgon ska jag och Nathalie hitta på något spännande, vad vet vi inte!!
Ta hand om er!
XOXO Pernilla <3

You are so quiet..

Ett litet inlägg blir det allt innan det är dags för lite nattsömn. Dagen som varit har kanske inte vart den bästa även om jag var ledig hela dagen. Sov ut och vaknade upp med att huvudet dunkade av huvudvärk och allmänt trött. Av någon anledning kände jag mig inte riktigt på humör, men kunde inte sätta fingret på anledningen till det. Gick ner till köket för att göra frukost där jag mötte mina värdföräldrar, pratade lite allmänt som vanligt men jag pratade inte direkt oavbrutet, var nog ganska tyst. När jag går upp för trappan säger de, oj hon är nog väldigt trött va?
Gjorde mig i ordning för att åka till Santa Monica med Mona:) Strosade runt lite i det fina vädret både på shoppinggatan och piren. Alltid lika mysigt! Är ett stort fan av SM! Tack för idag M :)
Väl hemma gjorde jag lunch och tittade på Desperate Housewifes. Åkte sedan till Target för att göra lite ärrenden!
När jag kom hem var hela familjen hemma och som vanligt stannar ja alltid i köket och pratar lite. De frågade direkt:
- Du var trött i morse va?
- Eh, ja jag var väldigt trött. Vet knappt vad jag sa! Sorry!
- Ja vi förstod det!

Pratade sedan med Sofia som jag inte träffat på läänge, så vi bestämde oss för att träffas på Whole Foods och köpa nötter för att sedan gå på bio och se filmen The Last Song!
På vägen ut från huset kom min värdmamma efter mig..
- Hur mår du Pernilla?
- Jodå, jag är bara trött.
- Är du säker? Du är så tyst!
- Vet inte vad det är, jag är bara inte på humör.
- Är det för din familj åkt kanske.
- Jag vet inte, allt var som vanligt igår, men jag vet inte.
- Men Pernilla du är inte mer är människa, eller hur? Kan vara så ibland. Kom så ska ja ge dig en kram..

Så här blir det om jag inte är happy Pernilla för 1 sekund, haha! Jag vara bara lite tyst..
De är så omtänksamma så det finns inte. Det är så mycket värt här verkligen!!

Filmen var iaf väldigt bra, även om jag och Sofia lipade ikapp större delen av filmen, haha! Men en jättebra film som alla kan relatera till, så se den om ni kan! Tack för kvällen Sofia!
Sofia den skitungen åker hem på måndag och det suger!! Skulle göra vad som helst för att ha henne kvar.., men jag börjar bli ganska bra på avsked nu..
It takes 1 sek to say hi, but forever to say goodbye! 

Det här blev väl kanske inte så upplyftande inlägg, men det är inte alltid en dans på rosor! Jag mår iaf bra och älskar fortfarande att vara här, men alla har sina down dagar och ibland vet man inte anledningen!! 
 

XOXO Pernilla <3

Rekord!

Wohooo,good job!! Läsarrekord igår och det rejält:) Var kom alla ifrån? Eller läste ni 2 gånger om? haha! Riktigt kul att ni fortsätter läsa iaf, tack alla!!!
Haha, tack för alla kommentarer i föregående inlägg också, ni är så söta allihopa! Skrattade så jag låg vikt av pappas kommentar:) God bless u too dad, haha! Efter en vecka med engelskpratande päron kan man inte annat än och skratta. Inte lätt alla gånger!!

Angående mina planer att stanna 6 månader till eller inte. Det är inget som är bestämt alls, just nu har jag ingen aning om vad jag vill, men förhoppningsvis vet jag vad jag vill i slutet av året. Min värdmamma sa senast idag att jag inte behöver bestämma något alls förrän i augusti. Det känns skönt! Som jag känner nu kanske jag kan tänka mig att stanna 6 månader till men om 3 månader kanske jag är 100% redo att åka hem, vet inte alls hur det kommer att bli. Det jag vet är att jag kommer ta det här beslutet helt och hållet grundat på mina egna tankar och känslor. Jag är väldigt bra på att ta beslut utifrån andra och vad andra tycker, och jag känner redan nu att 80% av mitt beslut grundas på min värdfamilj och min familj där hemma, vilket är fel! De drar åt 2 helt olika håll och jag står i mitten, men det sista mamma och pappa sa var att jag MÅSTE ta beslutet för mig själv ingen annan. Inte vad min värdfamilj vill eller vad de vill. Det stämmer väldigt bra, men det är inte lätt att ta beslut utifrån sig själv alltid!! Bara inse att hur jag än gör kommer inte alla bli helt nöjda!
Just nu ska jag njuta av mitt sista halvår som förmodligen kommer flyga iväg och när det är dags att ta beslutet då tar jag det då!
En liten parantes, hehe!

Jag är så förvånad över hur bra det har gått nu efter familjen åkt. Det är självklart väldigt tomt och jag hade mer än gärna haft dem kvar, men jag trodde jag skulle bli deprimerad när de åkt men nu är det som vanligt igen av ngn anledning! Nästan iaf.. Sån lättnad! Var iaf helt underbart att få energi från familjen såhär halvtid i staterna. Tack igen<3

Idag åkte jag med Kayla till Art Zone och gjorde art and crafts, målade, lekte och blev allmänt skitiga. Efter det bar det iväg till Farmers Market där vi mötte upp Kristy. Jag fick lite rast, så jag åkte hem och hade en riktigt skön dag. I vanliga fall stressar jag alltid till gymmet eller något annat ärrende, men jag gjorde något med min fot i mitten av förra veckan, så har haltat runt i 1 vecka nu så kände inte att det var mkt nytta att åka till gymmet. Därför bestämde jag mig för att bara ta en riktigt skön dag, gjorde massa gott snacks, satte på american idol, kollade datorn m.m. Efter det stängde jag ögonen och somnade direkt och hallelujah för powernaps. När klockan ringde var hela kroppen helt bedövad jag var helt säker på att jag somnat i soffan och det var mitt i natten för jag var helt utslagen. Bästa napen ever! Hade jag inte ställt klockan hade jag utan tvekan sovit hela natten lång! Tror jag vart så nervös inför förra veckan, sen har det vart helt sjukt busy den senaste månaden och nu bara släppte allt och P:s energi försvann!
5.30pm ikväll började jag jobba igen, lagade mat, la barnen, städade m.m. Nu sover de små liven och jag kollar på American Idol:)
Det var pretty much my day!

Lite bilder från påsken som jag aldrig hann lägga upp:

Gjorde cupcakes med barnen. Bakery nästa kanske?:)


Mona är sjukt nöjd efter ett besök i Juicy Couture butiken!


Yihaaa. Äntligen fick jag min älskade juicy dress!!


1 veckolön var det värt, haha!


Så mysigt på kvällen, barnen och papporna övar baseball på golfbanan och tjejerna äter appetizers och kollar på:)


Äggfärgning!


Grandma gav mig ett supergulligt påskarrangemang och inne i ett av äggen låg ett par jättefina öronhängen. Hon är bara för söt! Det är min värdmammas systers mans mamma, så hon tillhör egentligen inte ens min värdfamiljs släkt på riktigt, fast hon är som en mamma för alla:)
Fick ett kort och present av min värdfamilj och jag började lipa när jag läste kortet vid påskmiddagen. Allt som stod i det kortet var komplimanger så det räcker och blir över för hela min livstid!



Denna låg i påsen!!



Blev en liten blandad uppdatering idag!! Hoppas ni mår bra där hemma, tänker på er och saknar er <3
XOXO Pernilla <3

Best week ever!

Var ska jag börja? Seriöst detta har vart den mest händelserika veckan på vääääldigt länge, och även den bästa på evigheter!! Det bara snurrar i huvudet av allt som hänt, men jag ska göra ett tappert försök att uppdatera om veckan som gått. Helst skulle jag vilja berätta om precis varje minut, för varje minut är värd att berätta men det blir lite svårt så ska göra mitt bästa:)
Jag tänker inte be om ursäkt för dåligt bloggande för när man är på semester är det inte tillåtet att prioritera datorn.

Jag börjar där jag slutade vilket var VEGAS. ALLA måste uppleva Vegas, jag vill tillbaka nu på en gång. Jag älskar stället!! I torsdags blev vi upphämtade av en limo, vilket var riktigt nice! Jag och syrran njöt av varje sekund, bara skumpan som fattades;) Sen blev det helikoptertur över hela Las Vegas och Grand Canyon och det var bland det mäktigaste jag någonsin sett, så fruktansvärt coolt. Bilderna säger inte ett skit mot hur det verkligen såg ut! Piloten var grym och han spelade även grymma låtar i lurarna under de 90 min uppe i luften. När vi åkte över Grand Canyon körde han lite Indiana Jones, haha! Ja det var värt varende öre, så grymt!

Har tusentals bilder från veckan så helt omöjligt att välja, blir fler på FB, men här kommer lite blandade Vegas pics!

Sisi posar med limon.


Till höger med alla tornen är hotellet New New York Hotel & Casino där vi bodde. De är uppbyggd för att föreställa NY. Frihetsgudinnan står utanför t.ex :)






Helt omöjligt att välja bland dessa helikopter bilder.



Utanför Bellagio!


Vulkanutbrott utanför hotellet Mirage:)


Ska föreställa Venedig, blev verkligen min favorit, hur mysigt som helst! Inuti ser är taket målat som himmel och man kan nästan inte se om man är ute eller inne.


Älskar fontänen!! Speciellt på kvällen.


Efter helikopterturen blev det raka spåret till Staples Center för en NHL match. Ställde in GPSn men när jag ser en skylt med Long Beach blev jag lite fundersam. Är vi söder om L.A? Vi började norrut. Jag visste att vi var helt fel, men kanske tog gpsn en annan väg, men nej, man ska aldrig lite på elektronik. Vi var så in i helskotta fel. Vi var i COMPTON!!! Det farligaste stället jag hört om här och där är det verkligen, håll ryggen fri och ducka mellan kulorna typ. Haha, seriöst det är inte alla leka med de områdena. Som tur var märkte jag precis när vi åkt ut därifrån att det var där vi var. Härligt att man tar med familjen till Compton, haha! Vi som redan hade riktigt tight tidsschema, men jag ringde min värdpappa som guidade oss rätt. 19.33 var vi på Staples Center, mycket bra jobbat av familjen K!
NHL match mellan L.A Kings och Phoenix. Riktigt kuuul!!! Blev 2-2 sen förlängning och straffar där Phoenix tyvärr tog hem det. Det var iaf härligt stämning och riktigt kul att se:)



På fredagen solade vi lite på förmiddagen sen tog jag med den till Venice Beach som man bara måste se när man är här. Vet inte vad man ska säga om stället, bara allmänt konstigt! Sen bara det vidare till Santa Monica för shopping:) Riktigt nice för oss tjejer, men stackars pappa höll väl på att svimma när vi vart inne på Forever över 1 tim. Han börjar bli härdad efter alla dessa år med 4 shopping galna brudar i familjen:) Pappa du har ju dock den viktigaste rollen;) Tackar vi för!!
Även det blev en väldigt mysig dag, som avslutades med Mulholland Drive som är utsikten över hela Los Angeles:)

La familia @ the grove! Saknade dig sisi <3


Har massa Hollywood bilder jag skulle vilja visa, men oj då får jag sitta här hela natten lång. Nu går vi vidare till nästa dag:) Lördag blev det roadtrip till SAN DIEGO:) Åkte först och besökte lite olika stränder, jag och syrran checkade in lite surfare m.m. inte alls fel:) Strosade runt och hade middag i Old Town på en mexikansk resaurang, såg exakt ut som Mexico. Man skulle lika väl kunna vara där! Väldigt häftigt:) Efter det drog vi vidare till ett köpcentrum som enligt vår turistbok skulle vara USA:s största:) Vet dock inte om det stämmer längre, kanske behöver uppdatera den upplagan, men shopping blev det och det är väl det som räknas, right?:)
När jag stod och betalade på Forver ser jag något känt ansikte och inser att det är Carolina Kluft, haha! säger till min syster och mamma, sen studerar vi henne en stund. Hade jag vart nära hade jag tusan sagt ngt. Det skulle man gjort:) Man är ju trots allt svenskar!!
Efter en hel dag i San Diego blev det hemfärd mot Manhattan Beach.

Lite av shoppingen som blev av i början av veckan:) En bikini som det verkligen stod Pernilla på, vet inte om det är en av mina undanflykter att säga att det var så min stil att jag bara måste ha den, men det gick bara inte säga nej till!


Opps fel håll, men se. Det är en rosett i mitten och 2 på byxorna..hur kan den inte vara gjord för mig?:)


I söndags blev det frukost på Marthas som är riktigt amerikanskt. Sen bar det vidare till Target för ännu lite shopping, sen vidare till Palos Verdes där vi tittade lite på utsikten som faktiskt är riktigt fin! Där blev det också några av resans kort, jag och syrran skrattade seriöst så vi låg dubbelvikta. Checka in dessa kort. Hej detta är mina föräldrar, HAHA!



Nej nu när jag ska lägga upp ser jag att syrran har de roliga bilderna:( Typiskt, men de får komma i veckan, för de måste ses! Skrattar ihjäl mig, men det ovanför är inte heller att leka med, haha! Bra jobbat päronen!!
Efter lite hopptävlingar blev det köpcentrum för brudarna och en cykeltur för pappa:) På kvällen åkte vi till Redondo Beach och åt på Cheesecake Factory, Mums! alltid lika mysigt och gott, däremot mår jag alltid lika illa varje gång jag ätit Cheesecake. Denna gången tog jag en jätteliten bit, men ändå vänder det sig i magen. Kan ha något att göra mig att varje bit är minst 1200 kalorier, haha! Tro mig jag är inte dålig på att äta onyttigheter, men detta är bara för mycket! Eller att jag redan ätit en stor Frozen Yoghurt några timmar innan.
På tal om det, mmm, 3 Frozen Yoghurt på 1 vecka nu, kakor varje dag och bara mumsigheter! De gillar vi:) I veckan börjar allvaret igen..då blir de bara 2 frozen/vecka, haha!

Efter middagen åkte jag och syrran hem till mig och hade en sista myskväll som spenderades framför filmen The Hangover:D HAHA, alltid lika kul! Syrran hade aldrig sett den så det var riktigt kul. Mycket roligare nu när man vart i Vegas och känner igen alla ställen också:)

I morse jobbade jag lite, sen träffade vi mamma och pappa och gick ner på stranden och strosade en stund, sen blev det fika i stekande sol i Metlox inne i Manhattan Beach.
Sen var det dags för det man länge fasat för. Avsked! Goodbye sucks!! Jag har sagt det förr och det tåls att nämnas igen! Kände att jag hade gråten i halsen hela morgonen, men sen när pappa började krama mig på flyplatsen brast det. Då kom tårarna och då började mamma och sen syrran, sen var gråtkalaset igång. Då säger pappa:
- Det är väl inte så konstigt att du gråter, de skulle alla normala människor göra i detta läget.
Jag, mamma och syrran kollar på varandra och sedan på pappa.
- Ja normala ja, men det är ju inte du, haha! Pappa tappade nog sina tårkanaler någonstans under sin uppväxt. Fast pappa det verkade allt som du fick svälja idag när du kramade om mig, erkänn lite då?:)


Det kändes bara så länge till slutet av oktober helt plötsligt, nu har jag ingen målpunkt att rikta in mig på att de ska hälsa på t.ex. Nu vet jag faktiskt inte om ja kommer hem i oktober eller några dagar innan julafton, det beror helt på om jag ska förlänga eller inte, vilket jag inte vet! Men men, det blev lite tårar och det är bara tecken på hur mkt man tkr om varandra!
Grät lite på vägen till bilen och lite tårar i bilen påvägen hem, men idag har det gått förvånansvärt bra. Trodde jag skulle va helt deppig och bara vilja åka hem, men nu känns det ganska som vanligt igen även om det är tomt men bättre än jag trodde!!
Barnen och mina värdföräldrar har vart så himla gulliga hela tiden. Varje morgon Kayla har träffat mig här har hon sprungit och gett mig kramar och pussar och sagt att hon saknar mig den sötisen.
Imorse sa hon:
- Pernilla, i dont want you to leave..
fick förklara att jag inte ska någonstans, att jag kanske stannar till julen. Då förstod hon lite iaf:)
Min värdpappa säger:
- Kayla are you happy to have your friend back?
- Yes, because i missed you Pernilla.
Ahh, söta unge!!


Det får en iaf på gott humör när ens nära har åkt!!
Jag har haft en helt underbar vecka med familjen, vi har haft helt otroligt kul, varje dag, hela tiden! ( Jessica du vet hur mkt vi saknade dig och önskade att du var här, tänkte på dig hela tiden )
Nu går det tillbaka till verkligheten igen, vilket innebär jobb, träning, plugg till körkort och klasser på Santa Monica börjar nästa vecka!!
Som tur är åker jag till San Francisco om ca 4 veckor!! YIHAAAA!

Tack familjen för världens bästa semster!

Vem vill komma och joina mig här i L.A nu då?

XOXO Pernilla <3

VEGAS BABY!!!

Jag lever och jag är så levande som jag kan bli:) Sitter just nu på vårt hotell New York New York hotel & casino på The Strip i Las Vegas. Har inte haft en sekund över sedan familjen kom hit, men det är väl så det ska vara:) Tänka ändå ta en snabb uppdatering till er därhemma innan jag gör mig redo för Las Vegas nattliv!!
Åkte hem från Palm Spring i söndags och för er som inte vet var det en väldigt stor jordbävning i Mexico i söndags eftermiddag på 7,2. Jag och Mona satt i bilen men kände hur det skakade fast trodde det var pga vinden, men tydligen var det jordbävningen för det var en stor sådan. Usch när jag sa hej då till värdfamiljen och släkten i söndags blev det väldigt känslosamt av någon anledning, min värdmamma började lipa för att jag skulle vara borta 1 vecka och även om jag fortfarande bor hemma kramade barnen mig i minst 5 min. Så söta!!! Det fick mig att tänka på hur jag någonsin ska kunna säga hej då för alltid. Sa det till min värdmamma och hon bara:
TYST, jag tänkte precis det samma, vi pratar inte om det, gå nu!
Haha, usch farväl gillar vi inte! Nu till något väldigt ROOOOLIGT istället...
 
På måndag morgon åkte jag iväg till flygplatsen, ställde mig nedanför rulltrappan på terminal 5 och inväntade ögonblicket..jag väntade, väntade och väntade. Jag tror seriöst jag stod där med min blombukett i minst 30 min och stirrade på rulltrappan utan att släppa blicken under hela tiden. Vilken pina! Man såg bara benen på alla som rullade ner så varje passagerare som gick av försökte jag tyda av ben och kläder, haha! Det måste vara dem, nej inte det heller, men de då?
Plötsligt såg jag 3 stora leenden rulla ner och där va familjen:) Lite tårar blev det allt, men i samma sekund de var där var det som om de vart här i 1 år, eller som om vi aldrig lämnat varandra! Underbart:)
Det var däremot en lustig känsla som jag fortfarande känner av lite, jag kan inte vara mer lycklig av att de är här men samtidigt är det någon ångestkänsla som jag inte alls kan sätta fingret på. Kanske att jag vet att de åker hem snart och jag inte vet hur det känns då, eller som mamma sa att det är väl klart det känns konstigt när de bara helt plötsligt kommer hit 1 halvår senare där jag byggt upp ett litet nytt liv. Ja, det är lustigt men jag älskar att ha de här!!

I måndags gjorde vi Manhattan Beach och även lite Hermosa och Redondo Beach. Igår åkte vi in till Hollywood och åkte Startour på 2 tim som äkta turister=) Jag gillar den turen, titta på kändishus och allt var det är. Perfekt väder hade vi också. Efter lunch på Walk of fame blev det The Grove och Farmers Market. Kommer alltid älska The Grove, om man inte mår bra innan gör man det definitivt när man kommer dit. Mysfaktor på högsta nivå:)
På kvällen var hela familjen bjudna på middag hos min värdfamilj, vilket jag var lite smånervös över, haha, men det var hur trevligt och kul som helst!! Mina 2 fina familjer tillsammans, kan ju inte bli bättre:)

Jag och syrran gick och la oss för att få 4 tim sömn. Passar mig som klarar mig så bra utan sömn, NOT! Gick upp kl 4 inatt för att ta oss till flygplatsen och vår hyrbil och sedan ut på vägarna mot LAS VEGAS!!! Det tog bara lite mer än 4 tim hit idag så det var perfekt, väl framme checkade vi in, hotellet är super coolt och Vegas ska vi inte tala om, så jäkla coolt, får inte nog av stället! Varför blir jag kär i alla platser jag åker till? Nu är jag ju otrogen med alla mina besökta platser, de låter inte så bra! Är man kär så är man;)
The Strip är bara grymt, det känns som man åker runt hela jorden och besöker platser eftersom alla hotell och platser här är inspirerade och uppbyggda efter länder, städer m.m. Just nu sitter jag och tittar ut över frihetsgudinnan:)
Den berömda fontänen ni säkert sett på tv var helt magiskt, jag tappade hakan och fick hämta den när fontänen slutat spela. Waaa! Alla måste se det! Sätt upp det på er "innan jag dör lista".
Jag har hur mycket som helst att berätta om, kan sitta här veckan ut men har inte riktigt den tiden och tyvärr har jag inte med kamera sladden till att lägga in bilder, men det kommer i veckan eller senare, Lovar!!!!!

Imorgon blir vi upphämtade av en limo som tar oss till en helikopter, därifrån åker vi ut på en 90 min lång helikopter tur över Grand Canyon. Kommer bli så mäktigt! Alla turer var uppbokade men de var så otroligt trevliga så de fixade en privat tur, extra insatt för oss:) Yeey!
Efter det ska vi styra direkt tillbaka till L.A och göra allt för att hinna till en L.A Kings match. Skulle va sjukt kul att se en hockeymatch här:) Blir speedad bara jag tänker på det!! Wohooo!

Nej, nu är det dags! Nu börjar solen gå ner, vi ska ta oss ut på The Strip ska kolla på vulkaner, piratshower,fontänen som lyser upp, njuta av atmosfären, avnjuta en mumsig dinner och sist men inte minst bli miljonärer på enarmade banditen;)

En sak som är säker är att det är inte sista gången jag är här. Jag kommer tillbaka!!!

"What happens in Vegas stays in Vegas"
XOXO Pernilla <3

Happy Easter!

Happy easter & glas påsk till alla fina människor ute i världen!! Hoppas ni äter riktigt mycket gott godis och blir riktiga feta och goa nu. Det är det påsken är till för, om ni inte visste så var det jesus mål med hela denna högtiden! Han tänkte tom på mig som inte äter godis, det var där uppkomsten av nötter kom till. Tänkte att det kunde vara trevligt med lite fakta såhär på påskafton!

Jag har det hur bra som helst här nu även om onsdagen inte var den bästa men nu är det kanoners. Alla deras kusiner har kommit hit nu, vilket jag älskar för jag älskar dem:) Vad hade jag gjort utan denna släkt! Vet inte vad jag ska börja, men de är så snälla att jag nästan skäms. Alla de komplimanger de öser en med är skrämmande, men när jag åker härifrån ska jag försöka ta med komplimangerna i en liten ryggsäck och kanske ta åt mig dem någon gång i livet:)
Igår när vi satt vid matbordet frågade någon hur länga jag var här nu och jag svarar:
- Snart 6 månader och min värdmamma skriker till.
- Neeeej, Pernilla inte 6 månader. Tyst, jag klarar inte av det. Nu går det utför, du måste hjälpa mig hitta någon efter dig..
- Ja, nu har vi bara 1,5 år kvar på oss att hitta en ny säger min värdpappa då, haha!
Alla börjar jubla och hejar i kör:
Stanna stanna, förläng, förläng! Igår försökte de locka mig med resor de ska göra i november, och eftersom mitt år slutar i oktober måste ja stanna, haha!
Min värdmamma planerar redan när jag ska åka hem till sverige och sen komma tillbaka. Jag sa att jag kan inte lova något men förmodligen inte 1 år till men 6 månader kan jag tänka mig..
- Yeeeeey, lets do it. 6 months skriker min värdmamma och gör high five med mig, haha!
Ehh, fast ja lovar inget!


Usch, jag ska inte bestämma mig än, men jag har redan ångest för dagen jag ska bestämma mig. Jag saknar alla hemma som aldrig förr men hur ska jag kunna lämna alla här? Men jag antar att det är livets gång. Folk kommer och går!

Nu till roligare nyheter!!!
Min familj är i STATERNA:) Yihhhaaa!!! De är i NY nu och på måndag förmiddag får jag träffa dem. Helt otroligt och helt ofattbart. Tänk att jag ska få sitta ner och äta middag med min riktiga familj:)
Syrran jag önskar av hela mitt hjärta att du kunde va med Fam B nästa vecka. Vi kommer sakna dig som aldrig förr. Fam blir aldrig hel utan dig det vet du, men du stannar hemma föra något mycket viktigare just nu. Lilla Joline! Vi kommer tänka på dig hela tiden och snart ses vi i Sverige!

Igår kom jag inte ens ihåg vad vi gjorde, haha! Jag jobbade mest hela dagen och var ute på en promenad på 1,5 tim. På kvällen visade det sig att min kompis Mona från manhattan beach bodde rakt över golfbanan så vi kan se varandras hus här:) Hur coolt är inte det! Så hon kom över när jag slutat jobba och det blev skvallet och lite vin:) Kristys systers man bjöd även på lite shotar som tyvärr inte föll oss i smaken, men tanken som räknas. haha!

Imorse åkte jag och Mona till en meeega outlet här:) Vi hängde på låset 9.00am och shoppade loss bland affärerna. Äntligen har jag köpt min egna Juicy Couture mysdress!! En rosa med lite tryck på, sjukt nöjd! För 148 dollar, alltså billigare än i vanliga fall! Blev även lite annat stuff:)
Efter det åkte jag och Mona och stekte lite vid poolen en stund innan jag började jobba igen! Thanks Mona for an awesomeeeeee day!!
Jobbet innebar att ligga i poolen i 1,5 tim, måla/färga ägg, laga mat..det är precis som min värdmamma sa igår när hon frågade om jag gillade Palm Springs and she goes:
- I love it here, the only thing you do is to have fun:) Det är så sant! Man bara går runt och har det mysigt! Ikväll gjorde Kristys systers man Margaritas till oss alla, papporna och barnen spelade baseball på golfbanan, tjejerna åt crackers och tittade på:) Bara mysigt helt enkelt!!

Imorgon är det påskdagen och det är egentligen den enda dagen de firar här. Så först ska vi till kyrkan, sen ska barnen på ägg jakt:) Senare på dagen/kvällen blir det middag m.m. Eftersom min familj kommer på måndag ska jag åka hem med Mona imorgon, men det kommer va sån sjuk trafik så vi vet inte när vi ska åka än..vi vill inte sitta fast i trafiken i 4 tim, men vi vill heller inte åka sent imorgon kväll. Hmm, får se hur det blir! Hem ska vi iaf!
Väl hemma ska det minsann fixas och donas inför familjens ankomst! Waaa. im so excited!
Blir inga pics ikväll, men en annan dag! Borde verkligen sova förlängesen, kommer va död imorgon!
Sover i tvättstugan nu, haha och tro det eller ej jag har inte sovit så gott på läänge! Kanske för att jag var utmattad igår, haha! Hoppas på en bra nattsömn inatt. I med öronpropparna bara, sen blir det bra:)

Glad påsk <3

XOXO Pernilla <3

Palm Springs.

Here we go again, om jag ska uppdatera när jag har tid nästa gång får ni vänta på ett inlägg i minst 15 månader till. Seriöst detta är ju som ett heltidsjobb. Måste planeras in i vardagen men det slutar alltid med att jag tvingar mig själv till att blogga, inte för att jag tycker det är tråkigt utan bara för att det aldrig finns tid, så det är när jag väl tvingat mig själv inläggen kommer:)

Igår var en väldigt konstig dag, både en av de värsta, men även en ganska bra dag. Vaknade med lite halvångest av flera anledningar, började jobba kl 8 och där fortsatte min dåliga dag. Även där av olika anledningar, när jag var mitt i allt och bara hade en riktigt dålig dag och kände att nu väntar ja inte 1 dag till på att min familj kommer, då välter jag självklart ner ett vinglas. Som grädden på moset! Antar att man har sina down dagar och jag hade min igår. Packade bilen gjorde oss redo och jag, barnen och min värdmamma åkte mot Palm Springs. Stannade på ett gigantiskt outlet på vägen dit. Det är ca 150 affärer allt från Nike till Gucci, de har ALLA affärer och allt är billigare:) Blev helt speedad bara jag gick runt och tittade. Ska nog få åka dit på lördag och shoppa en sväng:)
Palm Springs är faktiskt precis så jag förväntat mig. Helt underbart fint och lite lyx på det! Fick ange lösenord för att ens komma in på området. Så är det i Habo också, haha!
Alla hus här ligger på en stor golvbana, palmer överallt, grönt, blommor..Helt otroligt! Mitt i allt detta ligger ett stort berg i bakgrunden, ser helt overkligt ut!
När vi väl kom hit till huset tog jag barnen i poolen och jacuzzin en sväng:) Sen blev det dinnertime och bedtime! Det var bara vi 4 här igår, så jag fick sova i poooolhuuuuseeeet!!! Alltid vart min dröm och nu gick den i uppfyllelse:) Yihhaa! Njöt av varje sekund där inne. De kallar det för något annat än poolhouse, men när jag sa att i OC säger man faktiskt så där Ryan bor,så nu bor jag i the poolhouse sa ja, då började Kristy as garva, haha! Så nu säger ja pool house hela tiden för att retas:)

Idag var jag och kidsen ute på en bikeride runt omkring, spelade lite spel, badade i poolen m.m. Det skulle regnat idag men inte en droppe. Sol och 25 grader:) Var ledig mitt på dagen så låg vid poolen och hade det mysigt i några timmar!! Helt ensam, en pool och jacuzzi helt för mig själv. Nice!
Tills en tant kom:
- Im sorry, i guess you like being here by yourself right? i promise ill be quite as a mouse.
- Haha, no problem at all!
2 sek efter hon sagt att hon ska vara tyst som en mus börjar hon snacka och 10 min senare visste jag att hon precis skiljt sig, har barn, hade vart på massage, massören var svenskt, hon bor i NY, hon hatar NY för det är kallt, hon har vart sjuk hela vintern, hon gick ner 10 pounds, hon pluggar till sjuksköterska...ja kan fortsätta i evigheter. Det var fasen ingen tyst mus!
Det slutade med att jag fick hennes hem och mobil nummer, för om jag kommer till NY ska hon visa mig NY och hon kan även fixa kontaker om ja vill jobba som au pair där.
Mm, okay Sarah Ill call you!! Haha, roligt folk de finns!


Ikväll kom den omtalade Grandma hit. Det är min värdmammas systers mans föräldrar, haha! Men går under namnet grandma och grandpa här. Jag älskar dem seriöst av hela mitt hjärta och jag kommer sakna dem massor när ja åker härifrån! De är mina förebilder. När ja blir gammal ska jag bli som dem! Hoppas ja kan åka runt och glassa som dem också, haha!
Men de känns tryggt jag har redan börjat pensionspara..Nu kanske jag har sparat till 1 sightseeing tur på Bahamas typ, haha!
Ja de är underbara! Åt middag med Kristy och grandma ikväll och kom in på massa hemska upplevelser och kom
fram till hur viktigt det är att säga hur man verkligen känner till personer man tycker om! Man vet aldrig hur morgondagen ser ut vilket är skrämmande.
Det är något jag märkt här att vi svenskar är så dåiliga på att verkligen säga vad vi känner och uppmuntra varandra. Här är det helt annat, ja tycker de säger det så mycket mer här, bara några små ord kan göra så mycket. Så Sverige, skärpning!!

Ikväll sover jag i the master bedroom vilket gör skäl för sitt namn..Woho, vad stort! Bara i duschen får det plats 20 personer. Då kan ni tänka er resten. Sängen är himmelsk, med 1 pelare i varje hörn som en riktig kunga säng:)
I morgon flyttar ja dock till en uppblåsbar madrass i tvättstugan, haha! Inte fel det heller!!

Imorgon ska jag gå upp med barnen vilket innebär att de säkert vaknar snart så dags att få lite sömn. Imorgon kommer även 4 barn till så då är det slut på sömnen! Antar att det är långfredag hemma nu:) Har inte ens tänkt på att det är påsk. I helgen blir det påskmiddagar och äggmålning så då blir det väl lite feeling, fast här firar de bara söndagen. Go Sverige som firar 4 dagar:) Mer ledighet åt folket, haha!
En dag närmare tills ja får träffa familjen! Crazy, vill träffa dem nu!!!

Blir bara några pics idag!



Utsik från altanen


Del av golfbanan.




Opps, fel håll! Det är iaf blommor överallt, helt fantastiskt hur perfekt allt är här.


Pool house:) Seth kom in med frulle på sängen i morse! Ryan sover i Chino i veckan;)


Nej, Pernilla!! Nu är det dags för sömn!
Hoppas ni inte blev alltför lurade igår:)

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0