It was NOT only just a dream..

Då sitter man här 24 tim senare i sin kära soffa och skriver igen:) Kände att jag måste göra ett kort inlägg, annars blir det så mkt att skriva om nästa gång!
Försökte sova ut imorse, vaknade mitt i natten av att det spöregnade. Vaknade igen vid 6 tiden att jag var så sjukt varm för min AC funkar inte. Öppnade fönsret och måste då dra upp rullgardiner så vaknade igen av att det var skit ljust. Fruktansvärt hårda problem jag fått handskas med som ni hör. Ändå skönt att bara snooza lite i sängen på morgonen, fick ett mess av min v-mamma kl 10 att jag skulle börja 12.30 idag, så jag tog på mig bikini och shorts för att ta mig ut på en runda på stranden. Finns nog inget bättre än det. Springa barfota i vattenbrynet, strålande sol, surfare, man blir solbränd. När jag trodde det var som bäst ser jag delfiner hoppa ute i havet några meter från mig. Dröm? Nej, jag låg inte kvar i sängen! Helt otroligt, jag har tänkt så mycklet på senaste vilken dröm jag lever i och börjat få lite små panik att den kommer vara över fortare än jag tror! Det enda jag kan leva på är att, försöka njuta av varje dag och se fram emot nya äventyr i livet!

Kom tillbaka lite halvsvettig och med en påbättrad bränna. Även en snygg Ipod bränna på armen, haha!
Trodde jag skulle jobba hela dagen och kvällen, men jag började gå över mina timmar så jag fick ledigt mellan 3-6 idag, min värdpappa var på Karate tävling och barnen hade fotbollsmatcher samtidigt så behövde hjälpa min v-mamma. Skulle egentligen träffat Nicole och Mona, men blev aldrig så. Efter 15 min hade jag ätit 3 barer så jag tänkte, nu fasen måste jag ut ur huset annars kommer jag sluta med 20 barer i magen. Hör och häpna, Jag tog cykeln och cyklade till Target:) Haha, aldrig gjort det innan, efter 10 min var bakdäcket inte riktigt som det skulle. Stannade till på en mack och frågade om jag kunde pumpa däcken. Tanten pekade på ngn maskin, jag började rycka lite i sladdarna och chansade på någon. Efter ett par minuter kommer hon ropandes och skrattandes, den lilla turken. Water, water! Jaha, oj då, då har jag tagit vattenslangen, hahaha! Va fasen, jag som pumpat många däck i mina dagar, men man lär sig av sina misstag:) Haha! Iväg rullade jag med 2 stenhårda däck, fina grejer det! Det är ca 6 km till Target och tillbaka från mitt hus, så det blev en liten runda iaf. Det är inte den mest cykelvänligaste staden direkt, trodde många gånger jag skulle sluta som kassler efter att cyklat mitt i gatan. Det finns ju inte direkt några trottoarer eller cykelvägar.
Blev mkt avklarat på Target även denna gången, lite mer julklappar, presenter m.m.
Började jobba igen kl 6, lagade mat till barnen, föräldrarna skulle inte ut förrän sent så vi alla satt och åt middag tsm för första gången på typ 1 år, haha! Det varade väl i 10 min, innan barnen tappade intresset och ville sätta på TVn igen.
Badade kidsen och läggdags! Mina v-föräldrar åkte på Halloween party ikväll, de är karaktärer från filmen Avatar, har inte sett filmen, men typ en blå katt dräckt och någon annan blå mask, haha! Vi har haft så kul åt min värdmammas dräckt för man ser verkligen allt, haha! Så ikväll tog min värdpappa kort på hennes rumpa när hon stod i köket, inte så populärt:) Sen när jag tog kort på dem, efter 3e kortet säger Don:
- Okay babe, suck it in this time, hahhaa!

Igår sorterade jag massa papper och bildade en hög till min värdmamma med hennes papper och annat papper jag inte visste vad jag skulle göra med. Gav henne det idag och sa att jag sorterade igår kväll och vet inte vad jag ska göra med detta och då säger hon:
- Omg, Pernilla, U are so nice, u are working overtime!!!! Thank you so much, that is so sweet of u och så babblade hon på ett tag, haha! Hon tackar alltid för grejer jag gör men idag såg jag verkligen att hon nästan tyckte jag gjorde för mkt. Hon har tackat massa gånger idag för att jag vart så flexibel i helgen med schemat osv. Innan de åkte ikväll gav hon mig en kram och sa helt seriöst, Pernilla you are so sweet, u are just like: I do whatever u need..Då sa jag att det var för att jag tycker om dem så mkt, för det är ju sant! Ah, hon var för söt!! Jag var så rädd att jag skulle bli lat när jag förlängde, men inte än:)

En annan kul sak: Hon sa att hon ställde sitt vattenglas i köket och att jag kunde lämna det där. Då skrattade jag och sa, har ni börjat lära er att jag städar undan allt så fort så ni får passa er för era saker..ser jag ett glas tar jag det och ställer det i diskmaskinen ungefär, haha! Då skrattade de och sa, ja du är ungefär som "Jackie" den söta grandma hon städar som en idiot HELA tiden. No, Pernilla, are u kidding me, without you our house would be a total disaster, haha!

Skulle egentligen över till nicole och mona ikväll som kollar gossip girl, men tror inte mina v-f kommer hem förrän sent ikväll, den är redan 11pm och jag är skit trött:/ Imorgon blir det jobb 2-5, ska på blockparty sen blir det halloween parad i west h-wood!!

Happy Halloween<3



XOXO Pernilla <3

You got Boo-ed.

Fredag it is!! Då kommer frågan igen hur jag överlevt 1 år utan att ha ett schema. Fattar seriöst inte hur jag klarar av att inte veta hur jag jobbar samma dag, när jag slutar, om jag kommer ha break osv. På något sätt har jag klarat det och jag antar att man blir van vid det också som allt annat. Inte för att det borde vara så men nu är det så och tanken var att jag skulle vart ledig mellan 9 och 4 idag, gött tänkte jag, men fick sms av min värdmamma igår kväll att hon glömde bort att hon skulle jobba i Parkers skola så hon behövde mig även mellan 11-15-2.00. Så dagens schema blev 7.30-8.45, åkte till gymmet en sväng, hämtade Kayla och hennes kompis kl 11.30. Vid kl 2 tog jag mig mod och kraft till att försöka mig på min VISUM ansökan igen. Jag satt framför datorn i 1 tim och 35 min utan att röra mig ur fläcken, utan paus, skrev konstant. Då förstår ni hur mycket det är! Skulle svara på massa skit frågor som vilket datum jag blev anställd på mina tidigare jobb...Hur ska jag komma ihåg det? Well, alla frågorna löste sig, hoppas bara att allt stämmer bra:) När jag klickar på knappen: Complete and sign application står det Session timed out!! Okej, om inte den är sparad nu då skiter jag seriöst i att förlänga.
Puh, hela ansökan var sparad och jag kunde gå tillbaka och fortsätta:) Yihooo, gjorde klart den och skrev ut sidan som jag behöver för att få komma in på ambassaden! 1 tim och 35 min senare, helt svettig och röd i ansiktet för jag var så koncentrerad och nervös. NU när jag så lättad att jag inte kan förklara! Oh yeeees, nu är det över:) Då återstår bara om jag kan få en tid den 20 december eller inte! Har fortfarande hoppet uppe:)

Var helt död, med mega huvudvärk som skrek efter en nap, men icke jag gav mig ut på en 30 min promenad innan jag började igen. Klockan var 4 och jag började jobba. Satt och tittade på Kayla när hon lekte i Jacuzzin, riktigt hårt jobb, haha! Badade barnen, lagade middag, städade, diskade, sorterade papper och teckningar etc, och nu sover de små liven och föräldrarna är på party.

Glömde säga att jag skypade med syrran igår kväll live från australien. Där satt hon i bikini på balkongen och jag fick snacka med både amerikanare och australiensare, hahaha! Hälsa Tim sis:) - Wtf? Are u still here? haha! Jag dör vilken rolig skype!! Kan inte förstå att jag om mindre än 2 månader ska sitta med världens bästa systrar och skratta som bara vi kan <3

Var bara tvungen att ta ett kort på min middag igår kväll. Min värdmamma lagar mat nästan varje kväll, här i USA äter de ju vår lunch på kvällen. Alltså riktigt middag varje kväll, vilket jag egentligen inte alls gillar. Hon ger mig alltid så mycket mat, inte för att jag skyller på henne haha! Det är ju trots allt jag som stoppar det i munnen, men ändå. Måste ha en bricka för att få med allt! Sallad, polenta, soppa, köttbit. Där rullade jag typ ur soffan!



Var tvungen att ta lite kort på Kayla idag innan hon gick till skolan, sån söt liten halloween tjej:) Taskig att säga detta men hon är såå söt i verkligheten, vilket man aldrig fångar på bild, hon gör sig alltid till på ngt konstigt sätt, haha!


Idag fick jag minsann fläta hennes hår. Den här tjejen har nämligen en egen vilja!


Så, Halloween. Ja det är inget man har missat här i staterna iaf, det gjorde de klart för oss för 1 månad sedan, minst! Barn, föräldrar, grandma, alla är såå taggade för denna helg, haha! Det pratas om kostymer i månader i förväg:) Det firas Halloween hela veckan skulle jag vilja säga, men det är på söndag man går trick or treating m.m. Igår blev vi boo-ed:) Plingade på dörren och där stod ett stort paket, med presenter och en lapp där det stod You got Boo-ed, haha! Galet vad de går inför det.
Hur lyder då planerna inför den stora helgen?
Jo, det smids fortfarande planer, men jag jobbar hela helgen och på söndag ska jag med familjen på ett block-party, sen slutar jag runt 18 tiden och då ska kanske jag, Mona och Nicole på ett good bye party i Hollywood för ngn jag inte ens känner, haha! Därifrån ska vi nog ta en Hummer-limo tsm med 30 andra till en mega stor Halloween parad i West Hollywood:) Hoppas helgen blir bra, fast jag tvivlar inte. Hej det är L.A vi snackar om:)
Känner att detta inlägger blev riktigt rörigt och dåligt, men tittar på tv samtidigt och kan inte riktigt koncentrera mig, sorry!

Tack för alla kommentarer, ni är bäst!
Till Jackie som bad mig att svara på lite frågor. Kanonbra frågor, ska svara så fort jag kan:)

Fick ett paket från mina kära syster Jessica igår och jag som inte ville ha ngt skickat till mig på min B-day, men att hon aldrig lyssnar!! Syrran du är BÄST, förlåt att jag inte kunde hålla mig, haha!
Fick en tidning, kort, ansiktsmasker och det snyggaste armbandet jag någonsin sett. Stod verkligen Pernilla på det. Blir en bild på det i framtiden:) TUSEN tack syrran! LOVE U!

Trevlig helg på er!
XOXO Pernilla <3

Ready for a big punch?

Thank you The American Embassy & The Department Of State for making my life suuuck really hard. Ahhhh, I would be more than happy to give them each a big fat punch right now......
Why, why, why måste de göra det svåraste av ALLT heeeela tiden!!! Jag hatar denna skiten!!
Nu är det nog med VISA problem, vem vill inte att jag ska komma hem i december? Många, tydligen!
Inte nog med all skit med visumet jag haft det senaste, fotoproblem, datumproblem..listan är lång. Min syster har vart helt otroligt underbar och hjälpt mig hur mkt som helst, suttit i telefonkö med idioterna på ambassaden i Stockholm. Du är bäst syrran!!! Tydligen kunde jag göra min ansökan utan ett foto, och istället ta med ett foto till ambassaden. Jaha, bra tänkte jag, då är det bäst att fylla i ansökan ikväll nu då.
Sätter mig vid mina v-föräldrars dator och börjar, sida efter sida efter sida..har suttit i 50 min konstant och bara fyllt i uppgifter...
SESSION TIMED OUT. What the hell? Ja, då är den förbannade tiden ute som jag inte ens visste att jag hade. Det stod i början, om du är inaktiv för mer än 20 min förlorar du din tid, men det var jag inte!!!!! Sen var jag tillbaka på första sidan och 50 min arbete, med 3 sidor kvar helt förlorat. Seriöst??? Är det ett skämt eller? Varför ens ha ett sånt system?
Det är dock lite kul, för 1 år sedan hade jag lipat och skrikit som en stucken gris, men även om jag blev sjukt frustrerad så blev jag ändå förvånad hur bra jag tog det, haha! Gick och berättade för min värdmamma och hon tyckte skit synd om mig för hon dampar verkligen när sånt händer, haha! Så kommer min värdpappa, hur gick det?
Neeeej, lägg av! Den där förbannade goverment, så skakar han på huvudet..Ja tänk så har man läs och skrivsvårigheter och det tar 50 min att göra 1 sida sa Kristy då..haha!
Kristy hade skrikit och svurit nu om det vore hon sa Don..Fast det hade jag också gjort om jag var hemma kan jag säga, sa ja då.
Men detta är ditt hem nu Pernilla, du kan svära och skrika om du vill, haha! Ut med det bara..
Haha, Min värdpappa sa att jag kunde svära som en...nu kommer ja inte ihåg, som ngt djur iaf, haha!
Kanske ska balla ur totalt nästa gång..haha, då hade de nog undrat vad som tagit åt mig:)

Nej, nu räcker det med den här skiten, innan jag ger upp!!! Slog några slag på soffan innan faktiskt, kändes lite bättre...
Nu ska jag vänta några dagar innan jag försöker igen..annars kommer jag väl bryta av deras tangentbord eller nåt.

Det var de nyheterna det jag! Vad händer annars i L.A? Sommar i L.A idag och helt otroligt det här var nog en av de finaste dagarna på väldigt väldigt länge, så vackert att jag nästan fick nypa mig! 27 grader och strålande sol, inte ett moln på himlen, perfekta vågor, havet glittrade, palmerna viftade sådär perfekt och det luktade semester:) Det gillar vi! Började jobba 11.10 idag, hämtade Kayla, lunch, hämtade Parker, gjorde redo kidsen för stranden. Fick break mellan 3 och 5, tvingade mig sj till gymmet en sväng. Jobbade igen 5-9, skjutsade Pk till karate, lagade Tacos till famijen och lite andra barn som var på besök, läggdags och allt vad det innebär!
Det var den onsdagen det!!

Hörde min värdmamma i telefon häromdagen när hon pratade om mig, vilket gjorde mig skit glad:) Jag kan nämligen utan att skryta säga att jag gör väldigt mycket mer än vad jag behöver göra. Jag vet att mina v-föräldrar vet det, men jag har ändå alltid tänkt lite undrar om de inser.
Så sa hon i telefonen: Ja, Pernillas uppgifter är ju allt som har med barnen och göra bla bla bla, fast OMG she does waaay more than that, I can´t even tell u..
Yey, då blev jag glad att de inser det ändå:) De är världens bästa på att berömma en och uppskattar saker man gör för dem, vilket är en av de anledningarna till att jag gör det jag gör, men idag sa min värdpappa saker som gjorde mig skiiit glad. Sånt där behöver man!!!

Well, gårdagen var min lediga dag som jag sa så får väl ta en liten update om gårdagen också:) Kunde inte direkt sova ut ngt vidare, tyvärr. Kom iväg till Mallet runt 11 tiden, shoppade runt och tyvärr slank det ner en liten klänning för eget bruk också, haha! kanske ett litet armband också..
Jag vill bara bli klar med alla julklappar så jag slipper tänka på det sen och så jag vet hur mkt pengar jag kan spendera, haha! Fast vill ändå inte stressa och sen inte va nöjd med sakerna jag köpt...
Så försökte att verkligen tänka efter.., men jag kan heller inte köpa VAD som helst pga vikt m.m. Är redan ett stooort problem. Fast jag tror jag hittat det jag vill:) Väl hemma blev det en liten mini nap, vilket var sjukt skönt. Vaknar och går ner för att äta lite innan nästa ärende, då skriker kayla över hela huset. PERNILLA IS AWAKE!!
Mom, dad, Pernilla is awake..haha! Hon har vart så söt på senaste, kramig och go:) Åkte till Santa Monica vid 5.30 tiden, blev lite mer julklappar uträttade och vid 7.30 var det dags för min första balett lektion:)
Yeeey, var skit taggad! Som vanligt med alla klasser jag tar är det bara gamlingar...inget ont, men kanske inte direkt att jag frågar efter deras facebook och bokar in en utekväll med dem.
Well, vi hade en vikarie första lektionen, vilket jag tkr va synd för hon va skit grym och cool:) Klassen var super bra, jag ångrar dock lite att jag tog beginning för det är mkt intruktioner..detta är en plie, detta är demi plie..Bra med genomgång men jag kommer faktiskt ihåg det där. Fast jag tror det kommer bli snabbt tempo med tiden:) Märke iaf direkt hur mkt teknik man tappat, usch!! Kan inte alla göra en lika djup plie, mkt svårare att strecka fötterna etc..Bra klass hur som helst!

Nu vill jag ge en stor stor stor kram till min vän Lina som var med om en bilolycka i veckan! Gumman, jag är så glad att du mår som du mår, det kan alltid va värre! Jag tänker på dig massor och hoppas du mår bättre SNART!!
Ta hand om dig, love u <3

Nu är det 1 vecka kvar tills vi åker till  östkusten:) Oh yeaah, kommer bli nice! Gud, tiden går så fort! I helgen är det Halloween, förhoppningsvis blir det ngt Party någonstans..bättre än förra!

Ett par låttips:

Christina Aguilera - You lost me
Kelly clarkson - if i Cant have you




XOXO Pernilla <3

We all gonna die - But not today.

Det är måndag eftermiddag och ännu en underbar, så där riktigt skit bra helg har passerat här i L.A. Det är helt enkelt omöjligt att inte älska detta stället!
Jag jobbade hela fredagen, sent, så jag kommer inte ens ihåg om jag gick ut eller inte, nej jag tror jag var hemma och fixade inför lördagen. Ja så var det, kl 6 på lördag morgon sjunger Darin för mig, vilket betyder att det är dags att upp och hoppa. Nja, inte riktigt så pigg var jag, trodde seriöst det var ett skämt. Lite efter 7 tiden kom Nicole förbi och vi påbörjade vår 2,5 tim roadtrip till Taft där skydivingen ägde rum:) Vi trodde inte det var så långt dit, men det gick fint! Väl framme kl 9.45 undrade vi lite vart vi kommit, middle of nowhere kan jag säga. Vi skulle hoppa kl 10 men det var helt monligt så ingen kunde hoppa. Great, tänkte vi. Tänk så får vi inte hoppa idag, har åkt 2,5 tim hit, och detta är vår enda helg vi kan. Vi väntade, väntade, väntade. Vid 1 tiden - BLUE SKY!! Då blev det fart på alla och den första gruppen gjorde sig redo. Vi visste nog inte rikitgt vad vi skulle göra, haha! Bungeejumping var jag sjukt nervös inför när jag väl kom dit, men detta kändes säkrare på ngt sätt. Slänga sig ut från ett flygplan? Sure!! Vi blev tilldelade våra instruktörer, tog på oss sele och suiten sen var det bara att köra! Hoppade in ca, 14 pers i världens minsta plan, men 2 bänkar, där man satt ihopkopplad med sin instruktör. De drog ner en liten plast grej, som var ett substitut för en dörr, haha! Kul att jag fick guldplatsen preeecis vid dörren. Väldigt säkert!
När vi lyft, skriker hälften av instruktörerna:
- WE ALL GONNA DIE..
What? tänker man..
- BUT NOT TODAY, svarar resten.
Hahaha, skit kul:)

Uppe på 14000 feet i ett dånande plan...Då är vi först ut att dö. Det är en kamera man som hoppar med varje person och filmar och tar kort om man köpt en sådan DVD, vilket jag gjorde. Tvekade först, eftersom det kostade 100 dollar, men nu är jag SÅÅ glad att jag gjorde det.
Iaf, sätter oss på kanten av planet, tittar ner och ser bara moln, himmel, lite gräs..Waaaaa, mina ben började skaka lite..haha!
Och dääär, slängde man sig ut i luften och gjorde frivolt efter frivolt, helt sjukt att man flyger 1 min i luften utan fallskärm eller nåt. Den häftigaste känslan ever...helt otroligt!!!!!! Snurrade runt, kändes som man var en fågel på riktigt. Sååå coolt! Sen boooom och där åkte fallskärmen upp och man flög upp i luften igen:) Sen blev det lugnt och sansat, bara hängde där och njöt, snicksnackade med instruktören, njöt av utsikten!! Helt helt helt otroligt! Min första tanke var: Jag vill göra det igen. Precis som jag sa med bungeejumpingen:) Sen var det dags för landning, haha. Vi landade rakt på rumpan, haha! Eller slidade ner på stjärten, så det gick väldigt lugnt till:) Där stod kameramannen och började snacka:
- Pernilaa, you did it! bla bla bla..haha. Ja, detta är ngt man inte kan förklara med ord, det är bara det häftigaste. Bungee, skydiving, vad näst? Vad finns det? haha!
Sen fick vi välja 2 olika låtar till vår video, en i början och en när man hoppar ut ur planet...Jag är SÅ nöjd med min video, blev hur bra som helst. De intervjuar en innan, efter, filmar i luften, i planet, ALLT! Man fick även stillbilder, men när jag skulle kolla på mina så finns det inga bilder på min skiva. Blev ritkigt nervös ett tag eftersom jag inte visste säkert om de sparat mina bilder. Ringde idag och de skickar en ny CD idag. Puhh! Min video funkar inte i min dator av ngn anledning,men måste försöka visa er den på ngt vis. De visade den på skydiving stället, på deras tv, haha!
Visar bilder på allt när jag fått min nya CD:)

Sen bar det av söder ut igen och eftersom vi ALLTID har ett busy schema så klämde vi in The Getty Center på vägen hem också, så har man vart där:) Uppskattade det faktiskt mycket mer än vad jag trodde jag skulle göra. Jag är inget stort museum fan. Alla byggnader är super super fina, The getty garden, helt otroligt och tom art museumet var uppskattat:) Spenderade 2 tim där, så fort vi kunde innan nästa plan började. Fort hem till Manhattan Beach, käkade middag hos mig och kollade på våra videos. Nicole åkte hem till sig och tanken var att gå ut i H-wood. Eftersom ingen av oss har ID skulle Ns kompis fixa in oss, men vi fick aldrig tag på honom så där sket sig den planen. Då var vi bjudna på en förfest i Beverly Hills av min Irländska kompis, men vi skulle hinna va där i 30 min innan de skulle ut, och vi visste ändå inte om vi skulle komma in ngn stans, så planen blev att möta upp Mona och hennes Norska två killkompisar som var här på besök. Åkte till deras hotell kl 11.30 och förfestade i sådär 15 min, haha! Efter det blev det vidare med taxi, som förövrigt var ett stort skämt. Helt störd chaufför som inte visste vart vår adress låg och blev då skit arg på oss för att vi inte kunde guida honom. Nej, han hade ingen gps eller karta. Va fasen? haha! Efter att åkt helt fel och taxametern var på 11 dollar, hoppade vi ut och körde en springnota, han dampade självklart men va tror han egentligen?
Well, 1 tim senare var vi framme på ett Halloween party, med alla olika nationaliteter och många olika kostymer.Jag har alltid velat uppleva ett riktigt amerikansk party och där fick jag min upplevelse. En gång och aldrig igen!! Haha, nej så är det inte men om jag säger såhär. Här vände man inte ryggen åt vem som helst och det första jag och Nicole sa till varandra var: Okej, we cannot leave eachother here! För det första kom vi sent då alla redan var fulla och börjat spy. När vi gick in i det lilla huset var det ett stort jäkla rökmoln och det stod typ droger i pannan på folk. Vi 5 gick in i ett rum för att fixa våra drinkar i lite lugnare miljö, helt plötsligt sparkar ngn in dörren, med hela facet målat i blå färg och ögon som gick i kors. What the hell are u doing in my room? OUT!!! Okej, okej. Weirdo!! Jag och nicole satt i en soffa utomhus och iaktog alla märkliga människor och inväntade taxi hem ungefär. Nej fy, den där miljön uppskattade jag inte!!!
Väl hemma vid 3.15 tiden var det läge att hoppa i säng efter att vart uppe i 22 tim. Klockan stod på 9.00, söndag för att planera nästa äventyr. Ingen vila ingen ro här inte!
Jag och Nicole tänkte åka till Catalina Island, men det blev lite för spontant, med färjor och grejer, plus att vi var trötta så jag Nicole och Mona möttes upp på vårt favvo ställe i Manhattan Beach och käkade frulle:) Sedan körde vi vidare mot Griffith Park och The Observatory. Spenderade ett tag där, Checka det på listan:) Vidare till The Grove, där regnet kom:( Inte okej! Vid 7 tiden gick vi på bio och såg " Life as we know it". Måste ni verkligen se, sjukt rolig men även sorglig! Mkt bra!
Hemma vid 10.15 tiden och det var den söndagen och helgen det. Går alltid för fort! Har iaf haft en super bra helg IGEN! Bara invänta nästa, som spenderas på östkusten om 2 veckor. Oh yeah, life is good!

Idag jobbade jag imorse, åkte till gymmet, jobbade, fick ett break, jobbade igen och ikväll har jag kollat Gossip Girl. Imorgon har jag min lediga dag, så ska nog göra lite christmas shopping. På kvällen börjar min första balett klass. Ska verkligen bli skit kul!!!! Riktigt längtar!
Först ska det bli en rejäl fet sovmorgon:)
Nu får jag allt bjuda på lite pics från helgen!!

Lite av The Getty Center






<3 the view


The Getty Garden










The Observatory


Fanns skit coola saker om astronomi m.m.





 Rainy The Grove.


Halloween


Ja det var lite av helgen i pics! Mer på ingång..

Ha en bra tisdag <3

XOXO Pernilla <3

extension year.

Då har man klarat 2 dagar på mitt nya extension år:) Det var inte så mycket att klara direkt, men nu har nedräkningen på detta året redan börjat, även om jag inte direkt räknar ner för att allt ska ta slut, men hur bra man än trivs räknar man alltid månaderna på ett eller annat sätt. Jag räknar iaf ner till jul det kan jag verkligen säga!
Mamma va så söt häromdagen: Så Pernilla hur vill du att det ska se ut nu när du kommer hem? Vill du att julgranen ska vara klar eller vill du att vi ska klä den tsm med dig? Haha, mamma du är den sötaste:)

Det händer inte mycket just nu förutom jobb faktiskt, eftersom jag är ledig i helgen använder min värdmamma alla mina 45 tim på 5 dagar vilket innebär jobb hela dagarna. Gillar inte alls att jobba långa dagar, innan hade jag alltid uppdelade dagar då jag alltid fick tid att gå till gymmet mitt på dagen men nu måste jag gå antingen direkt på morgonen efter jag slutat och innan barnen kommer från skolan eller på kvällen efter 8 tiden, på morgonen är jag för trött och på kvällen är jag för trött, haha! Så skönt att bara ta det lugnt på morgonen en stund, käka frulle framför tv, kolla dator, sen jobbar man 7 tim i streck. Inte bra för mina träningsvanor, dessutom måste jag ta en nap varje dag för att överleva.
Igår kväll mötte jag upp med Nicole på gymmet kl 8 för att gå på turbokick:) Älskar den klassen! Kul att träna tsm med ngn också! Efter det stannade vi kvar och stretchade länge och snick snackade och jag blev överlycklig över att jag insåg att jag fortfarande kan gå ner i spagat:) Yihaa, det gör lite halvont, men jag nuddar ju golvet:) Så gött!!

Imorse jobbade jag på morgonen som vanligt, sen kl 9.15 hade vi möte med min LCC för att skiriva på alla extension papper etc. Jag åkte vidare till gymmet och svettades, kändes riktigt gött! Åt frukost i lugn och ro och tog sedan en 30 min nap:) Började jobba 1.45 och jobbat hela dagen fram till 8.15 ikväll, fast nu ska nog mina v-päron ut på middag så jag jobbar nog fortfarande, fast kidsen sover ändå!

Kristy vill att jag ska lära dem mer svenska, så nu har ja börjat snacka svenska med dem:)
- Kayla, kan du vara snäll och ta på dig din pyjamas?
- Kan du ta på dig trosorna?
- Kan du borsta tänderna?

De fraserna har de börjat lära sig, eller de kan inte säga, men jag säger det på svenska så gör de som ja säger:) Pyjamas förstår de eftersom det är samma ord. Skit kul att snacka svenska med dem. Snart kommer de ju känna igen meningarna och förstå mer och mer.
Parker frågade ikväll vad jag skulle va på halloween, så sa ja att han skulle gå ner i min trappa och kolla, så kommer han tillbaka:
- Wow, Pernilla I really like ur costume, it´s so cool and it´s gonna look so cute on you too.
hahah, härlig komplimang från en 7 åring:)
Åh jag vill bara krama kidsen nuförtiden, har kommit in i en period där jag tänker på att jag ska lämna dem en dag. Ska ju inte tänka på det än, men hur fasen ska det gå till?

Speciellt när Kayla sätter sin gulliga sida till som idag:
- Pernilla you are so sweet. Sweet means that u are really nice, cuz Pernilla I know that u are really nice!
Hon har faktiskt vart riktigt gullig på senaste och vi har kommit riktigt bra överrens, skrattat och haft det mysigt! Det får man minsann ta vara på, vinden kan vända snabbt hos den bruden!
Tur att inte jag är här när hon kommer in i puberteten, puhh, stackars folket innanför dessa väggar. Haha, min värdmamma säger ibland att hon tror att hon redan kommit in i puberteten, haha!

2 dagar till skydiving!!!!!!!
XOXO Pernilla <3

365 days = 1 year

365 dagar, 52 veckor, 12 månader, 1 år. Välj ditt alternativ, det viktiga här är inte hur du ser på tiden 1 år, det jag vill få fram är att idag 10 oktober är det exakt på dagen 1 år sedan jag stod på Landvetters flygplats och sa hej då till nära och kära, hade inte den blekaste om vad som väntade. Med både skräck och förtjusning satte jag mig på ett plan till ett främmande land, med främmande personer och ett främmande språk. Jag kan INTE förstå hur det är möjligt att jag vart här 1 år redan. Vad hände med det året? Detta var det bästa beslut jag någonsin kunnat ta, jag har aldrig någonsin upplevt så mycket på 1 helt år, aldrig lärt mig så mycket på 1 år. Jag har växt som person, lärt mig att bo borta från familj, vänner och släkt, ta hand om mig själv...jag kan omöjligt nämn allt jag vart med om och lärt med under min tid i USA. Det enda jag kan säga är att jag drömt om detta år i 5 år och jag förberedde mig på det värsta även om man innerst inne målar upp sin drömbild och även om själva jobbet inte är en dans på rosor, som vissa dagar får en att vilja sparka in en dörr så har det året vart helt klart över mina förväntingar. Jag är den lyckligaste au pairen, som fått den absolut bästa värdfamiljen, på den absolut bästa platsen. Jag är så otroligt tacksam och försöker påminna mig själv så ofta som möjligt hur lyckligt lottad jag är!! Åh, jag blir nästan tårögd, det är så mycket jag vart med om och lärt mig, det är helt otroligt! Det har vart dagar då jag lipat i sängen och önskat att mamma kunde ge mig den största kramen och fixa allt som var fel eller bara ge mig en stor kram när man behövde det. Det har vart de dagar då jag inte trodde jag skulle klara 1 dag till med barnen, de dagar då jag vaknat med panikångest och hjärtklappning, de har vart de dagar då jag bara älskar att vara här och önskar det kunde vara för alltid!!
De dagar jag mått dåligt här är verkligen lätträknade, vilket jag är så glad över! Klart man har sina downperioder, men jag trivs så otroligt bra här att jag aldrig hade satt mig på ett plan tillbaka till Sverige idag! Vilket bevisar att jag tagit rätt beslut att förlänga mitt år! Ibland får jag lite panik att det ´bara är 6 månader kvar, hur galet är inte det? Roligt hur man ändrat perspektiv på tid under detta året. Jag saknar alla hemma i Sverige så det inte ens går att beskriva och jag längtar varje minut tills jag får träffa alla, men konstigt nog så ju längre man är borta ju lättare går det eftersom man bildar ett nytt liv här och det enda man saknar hemma är nära och kära, vilket dock väger tyngst!
Svårt att förklara om man inte sj vart i situationen, jag kan babbla på i evigheter, det enda jag vill säga är att, att åka som au pair till USA var det bästa jag någonsin kunde göra och jag älskar L.A, älskar USA och älskar helt enkelt att vara här!! Imorgon börjar första dagen på min förlängning, jag ger mig själv en stor applåd för att klarat 1 år hemifrån och ser nu fram emot 6 månader till i underbara L.A som förhoppningsvis bara blir bättre!

Hur ska jag fira detta i helgen? Inget mindre än, SKYDIVING, fallskärmshoppning:) Yes, jag och Nicole har bokat skydiving på lördag! Yihaaaaa!
Det regnar FORTFARANDE i L.A och idag har det vart riktigt oväder, åska, blixtrar, blåst och regnat, konstigt nog tkr jag fortfarande det är lite mysigt:) Annat som hänt sen sist är massa jobb, har dampat mer på mitt visum som inte funkar. Kan inte ladda upp min förbannade bild. Åkte och skulle ta ett nytt kort men de kunde inte skicka det till mig på det stället så inget med det. Imorgon ska min kära syster ringa till ambassaden och förhoppningsvis kan de hjälpa mig. Imorgon är det allt eller inget. Får reda på om de kommer göra ett undantag och ge mig en tid efter kl 12 på dagen eller inte. Om INTE, måste jag spendera 1,5 dag i sthlm  HELT i onödan, plus att jag betalat en dyr flygbiljett helt i onödan till sthlm! Vem vill sitta i sthlm när man är hemma i sverige för 2 veckor? Byråkratiska skitstövlar är vad de är om de inte släpper på reglerna!!!!

Min värdmamma gav mig massa tid på jobbtid igår att fixa visum, men fasen det hjälpte inte. Får se hur detta blir! Idag skypade jag en snabbis med syrran, sen med mamma och pappa. Alltid lika kul, hahha gud vad jag skrattade. Skypade med päronen och sa såhär, jaha nu till något inte så kul:
- Det är ju många utgifter och så nu, tex skydiving och chicago etc...
Då håller pappa upp en stor vit lapp framför kameran:
-NO MONEY!
hahahahhaha, så jäkla kul!!!!! Så var det med det ja:) haha! Ne men sen förklarade jag att jag nog måste låna lite till min resemånad och de bara: Jaha, de va bara de? Klart du får! Schyyyyysst :) Nu efter 20 år börjar jag min skuldlista till föräldrarna, haha! Ta det lugnt, den ska bli blank lika fort:) Pappa det är väl bara en felräkning som du brukar säga:)

Tog mig faktist ut på en promenad på stranden i regnet, kändes riktigt gött tro det eller ej:)
Nu är det kväll som vanligt och jag ska nu tända lite ljus, titta lite tv och läsa tidning innan det blir sängdags! Idag SKA jag sova tidigt! ( det händer ju aldrig innan midnatt nuförtiden )

Ett litet låttips:

Kesha - Take it off!!! Parteeeeeey!

I helgen ska en vän till nicoles familj fixa in oss i hollywood så vi kan parta lite:) Oh yeaaah, det är dags för party nu!  
XOXO Pernilla <3

<3 rain.

If I love the rain? If I´m crazy? Well, not if you live in L.A. I do love the rain! Det har inte regnat så här mycket någonsin i detta land, som det gjort under mitt år i Californien, OCH jag kan räkna antalet gånger på mina 10 fingrar, så jag klagar inte! När det väl regnar här är det riktigt mysigt! Hade jag däremot bott i Sverige. Different story! Då är regnet INTE välkommet. Så okej, jag har ingen aning om vad som hänt med min blogg den här veckan, jag kommer inte ens ihåg vad jag gjort i veckan. Jobbat mycket vet jag, sen var jag på Zumba en kväll, sjukt kul! Turbokick en morgon, mer jobb, ska däremot uppdatera om min riktigt goa helg jag haft:)

I fredagskväll jobbade jag sent och hade hand om kidsen plus deras kompisar som sov här under tiden familjen hade party här, som vanligt:) De 4 barnen somnade runt 9 tiden och jag fick sluta. Tog mig snabbt över till Nicoles house där det var FF hela helgen:) Vi började kolla på Gossip Girl säsong 1, ingen av oss har sett från början, jag har sett lite avsnitt i säs 3 eller nåt. Slängde oss på hennes meega stora kuddar, ca 2x2 m stora med täcke, kuddar och popcorn. Jag är helt besatt av denna serie nu, trodde aldrig den var SÅ bra. Några avsnitt och popcorn skålar senare åkte jag hem för att börja jobba tidigt på lördag morgon. Jobbade ett par timmar och fick sedan 3,5 tim ledigt som jag spenderade på värsta sätt, thanks to the american freakin embassy. På onsdag måste jag fylla i alla mina visum papper på internet så min syster kan boka en tid åt mig i stockholm för att förnya mitt visum under jul. Allt ska göras om men är 100 gånger mer komplicerat denna gången.
Lånade mina Vföräldrars dator som har skrivare och började fylla i, jaha då ska man ladd aupp ett förbannat kort, som ska stämma överrens med typ 50 punkter. Alltså jag måste åka och ta ett nytt " passfoto". Tack för den. Inget att göra, googlade passfoto i manhattan beach och åkte dit till en gubbe som var väldigt gullig och fixade allt med mig, enligt alla beskrivningar. Han skickade det till min mail, åkte hem och testade, men självklart funkade inte filen. Ringde tillbaka och hans kulle försöka ändra filen. Fortsatte fylla i och inser att det är massssor av frågor jag inte har en aning om vad jag ska svara på, när åker jag in i staterna? Jaha, är det datumet efter jul, datumet när mina 6 mån startar? hur länge stannar du? är det 6 månader, 3 månader? Ahhhh, allt var så oklart. Vet inte alls hur de räknar eftersom jag gör ett helt nytt visum som börjar gälla efter jag åker tillbaka, efter nyår! Ringde min LCC som inte visste alls hur det var, så trött som jag var började jag lipa av ilska, haha! Nu vet jag iaf en som förstår mig:) Fasen, jag har just spenderat 3 tim på ngt som inte ledde 1 min närmare målet. Ingte gym, ingen nap..Jaha, då kommer jag inte få en tid den 20 dec, då måste jag bo på hotell i stockholm, alla negativa sidor kom upp. Slutade med att jag ringde min kära syster och överraskade henne lite:) Har nämligen köpt ett telefonkort så man kan ringa lite billigare hem. Ringde min mormor och morfar i veckan, de har inte skype och jag har inte pratat emd dem sedan julafton. Bara mamma som berättar allt om mig varje dag för dem:) Trodde mormor skulle svimma i telefon. Såå kul att få prata med dem. Efter 50 min med mormor, blev jag helt glad i hela kroppen!!!!

Började jobba igen på lördagen och planen var att jobba sent, sent, men min värdmamma gick aldfrig ut så jag fick sluta vid 8 tiden:) Yeeeeeey, för där började min helg som kom att bli en riktigt grym helg!
Åkte över till Nicole och Mona som hade börjat förfesten:) Här i USA har vår gemensamma favorit drink blivit Scooby snack, vilket är en ananadrink, med ja, ananas, malibu, rom, whipped cream, haha! Galet, men god! Så tjejerna hade redan mixat ihop drinkarna tills jag kom, de hade förberett doppade choklad jordgubbar, riktigt parteey:)
Började kolla några avsnitt av Gossip, varannan gubbe, varannan drink, haha! Efter ett tag fick vi den briljanta gamla goda iden att åka madrass i trappan, haha! Hur kul är inte det? Vi testade nog 5 olika madrasser, ingen funkade, sen tog vi en gigantisk madrass och satte på oss sopsäckar och fösökte slida ner för trappan:) 3 lättroade tjejer hade sjukt kul kan jag lova!!!

Efter att vi alla blivit allt för svettiga och även hunden tröttnat blev det mer gossip girl. Städning och läggdags vid 2 tiden! Mona snarkade i mitt öra efter 2 sekunder, men även jag kunde somna efter ett tag, haha! Vaknade vid 9 tiden av att vi alla var otroligt pigga och ville nästan flyga upp ur sängen..mm,not! Planen var att jag och Nicole skulle ta färjan över till Catalina, som är en ö utanför California, men inte super spännande när det regnar och är ruggigt, då var andra planen att åka till The getty center, men vad hände? Vi tittade 2 avsnitt av gossip girl, gjorde riktigt amerikansk frukost som bara au pairer kan, french toast, omelett, toast, yuuum! Efter det spenderade vi 5 tim på kuddarna framför vårt älskade gossip girl. Lite varm choklad och mer popcorn emellan också. Kl 4 var det dags att åka ut och käka frozen yogurt ( yes, när det regnar får man äta preeecis vad man vill ) ( när det är soligt får man inte, men man gör det ändå, haha ) där hade vi förrätt sen blev det Sushi efter det!
Mona behövde hem och plugga tyvärr, men jag och Nicole åkte hem och 2 tim till av Gossip girl. Vi bokade även vår flight hem från toronto till la, som tyvärr blev sviiindyr. Pissfly, men what to do?! Jag tror vi kollade ca 12 tim gossip girl på 1 dag och 1 kväll, haha! Inte illa va?
Vilken dag, jag har inte haft en lazy dag som denna på hela detta året tror jag inte, men oj vad gött det kan vara! Idag hade jag inte ett skit dåligt samvete.
Kl är 11 på kvällen och jag har haft en riktigt bra helg med tjejerna!!! Back to business imorgon igen.
Ska visa lite pics från helgen innan jag tackar för mig!

Välkommen hem mamma och pappa från Italien:)
VÄRLDENS största GRATTIS till min finaste vän Aleex som kom in på sin skola på Hawaii!!!!! YEEEY, du är bäst!!  C u in Hawaii next year hun<3



Haha, N och M testar Nicoles värdbarns madrass.






Hahaaa, this will be slippery enough right? eh, no!


Har många sådana här bilder som säger allt, haha!
"We all ended up in a big pile with trashbags around our butts, hahaha! " 


Frulle break






Det var allt från Los Angeles den här gången, tack för ni lyssnade och jag önskar er nu alla en riktigt trevlig måndag och en bra start på en ny vecka med nya möjligheter! Här avslutar jag kvällen i L.A med en av de bästa låtarna ever.

http://www.youtube.com/watch?v=c295sg6ZdAw 

XOXO Pernilla <3

Beverly <3

Ja då sitter man här en tisdagskväll med kramp i innelåren och röven. Riktigt härlig känsla! Hemkommen från Turbokick klass och jo tack, det kändes att de var ett tag sen skinkorna fick sig en sådan genomkörare. Dags för en liten uppdatering om dagens shopping på ett av P:s favorit ställen på jorden. Beverlyyy.
Efter ännu en dålig sömn, tog jag det liote lugnt på morgonen, läste mail etc i vanlig ordning. Fick bla mail från två små söta tjejer, Fanny och Tyra:) Åh vilken bra start på dagen, tack tack tack tjejer!!!
Planen var att åka senast 11.30 eftersom åker man 11.45 kommer freewayen stå still fram till 10 east L.A freewayen. Man har lärt sig läsa trafiken. Börjar veta när man ska åka och inte och vilket håll som funkar och inte, haha! Det enda negativa jag har att säga om denna stad. Trafik,trafik, trafik och åter trafik! Tacka gud för bästa radion ever!
Också vääldigt nöjd att inte använda GPS, jag hatar gps även om den många gånger räddat mig, men nej, jag vill klarar mig själv nu. Jag tar alltid med min lilla L.A karta om man skulle komma fel. Så gött att bara sätta sig i bilen och tänka okej, nu vill ja till The Grove och shoppa, eller nu vill jag till Walk of fame, Hollywood eller vad det nu kan vara, så kör man dit:) Hemma hittade ja knappt till A6, haha! Seriöst!

Blev faktiskt en del avklarat på listan idag och herre min gud. Gick in på Abecrombie and Fitch idag som är en klädbutik för tjejer och killar för er som inte vet och ALLA som jobbar där är som tagna ur en fotomodell tidning. Så är det runt om i hela landet, det är deras policy!
Förra gången jag och Aleex va där blev jag kär i en kille som jobbade i provrummen, haha! Sen åkte vi tillbaka dit en gång till och då jobbade han inte, men då blev jag kär i en ny, haha! Idag blev jag seriöst helt nervös när jag gick in och det är inget skämt. Alla hejar och står där och ser ut som gud precis slängt ner dem från heaven. Lämnade nog butiken lite svettigare än när ja kom in, haha! Önskar ja bodde närmre The grove, då hade ja bott där!

Åkte till Beverly center en sväng efter The grove och fick några ärenden gjorda. Kom fram en gravid kvinna och frågade om jag kunde köpa en frozen yogurt till henne för hon var gravid och hemlös. Eh, Im sorry sa jag då! Och hon snackade på och började även lipa, men ja jag tkr jätte synd om henne om hon nu va hemlös men man vet aldrig:( Hon sa I am sorry too med en arg blick och gick. Usch jag fick lite dåligt samvete. Jag skänker alltid till grejer när jag handlar så jag får trösta mig med det!

Såg även bilhändelse som kunde blivit en stor fet krock. Jag saktade in och vinkade fram en bil som väntade på att få svänga vänster över min fil, och hon gasar på svänger men ser inte att det kommer en bil i full fart i filen bredvid mig, hon tvärnitar, den andra bilen väjar och tvärtnitar. Där står jag några meter ifrån och iaktar och tog på mig skulden för att jag vinkat fram henne, fast å andra sidan kan inte jag ha koll på om hon kan svänga eller itne.
Körde upp bredvid den andra bilen som väjat när det var rött och checkade in honom och shit han satt där och höll sig för huvudet, skakade på huvudet och började kasta saker i bilen och verkade inte alls särskilt nöjd. Stackarn, haha!

Planen var ju att INTE köpa ngt till mig själv, men faaasen asså de gick bara inte! Forever 21 är alltför frestande.
Råkade bli en pälsväst och en pälsjacka. Ja tänkte som så att, jag måste ju ha lite varma kläder att åka hem i nu i jul annars klarar ja ju mig inte, hahah!


Ikväll när ja kom hem hade jag fått ett stort paket:) ALLTID lika kul och när jag öppnar och läser kom tårarna. Älskade syster du är BÄST BÄST BÄST! Tusen tusen tack, så himla söt är du!!! Satt å lipade lite åt ditt fina men även aaas roliga brev, haha! Plus de underbara bilderna från Joline <3 Sitter nu och tuggar på Extras nya citrus smak, fy fään va goa! Tidningarna var PERFA!!!! Love U!



Nu är det dags att runda av här, lite låttips såhär på tisdagskvällen också kanske!

Vill förresten hälsa till kära mamma och pappa som är påväg till Rom just nu:) Så glad för er skull<3 Hälsa Majbritt och uffe:D

Kesha - Take it off
Akon - Angel ( fick höra hans skiva innan den släpptes:) )
Nelly - just a dream
Paramore - the only exception
Tone Damli - butterflies
Robyn - Dancing on my own

Har säkert redan sagt några av dessa, men då får ni dem igen!
Kan inte få nog av Rihannas nya - Only girl, antar att ni håller med?:)
XOXO Pernilla <3

Oct 11th

Omg, only 6 more months, what are we gonna do? Im already freakin out! Yes, det var min värdmammas kommentar igår, haha! Vi pratade om att det bara är 6 mån kvar för mig här och att de pratade om igår vad de ska ta sig till när jag åker för de vill inte ha en annan au pair även om jag säger att de inte testat alla au pairer än, haha! Hon sa att de helt enkelt inte får ordna lika många fester, haha! De kommer fortfarande ha babysitter på helger och sånt, men de klarar sig fint utan au pair tror jag.
Iaf, hon blev helt tårögd och sa att nej nu börjar jag lipa igen, haha! Hon sa att jag får komma tillbaka och bo här när jag vill, men att de kanske ber mig att va barnvakt ngn kväll. Haha, hallå, det är väl självklaaaaart jag skulle om jag kommer tillbaka, vilket jag ska såklart! jag nämnde nänmligen att jag inte vet vad jag ska göra mina 2 första veckor i min resemånad än, och jag får jättegärna stanna här och om ja vill får jag jobba också, så det är alltid bra att veta! Hon sa att, om du vill stanna 6 mån till efter det så jaaaaa då är det bara att vi fortsätter, haha! Hon är väl för rolig, jag får inte ens förlänga mer än en gång. Om jag gjorde det skulle jag nog inte ha ngn familj eller vänner kvar i sverige längre, så de blir inget med det! Jag har däremot tänkt på en grej, att jag vill gärna plugga en termin här om några år och då kanske jag kan få jobba hos dem samtidigt:) Om de behöver nanny då vill säga. Fast det är långt tills dess!
Nu på senaste har jag blivit lite nojig över att åka hem för gott för man vet aldrig när man träffar alla igen:( Fast lika ledsen som jag är över det lika glad är jag ju att få komma hem och träffa alla!
Jag är iaf sjukt taggad till min resa hem över jul! Kan knappt vänta!!!

Igår åkte jag till mitt au pair möte som jag verkligen inte ville, stannade ändå en timma och snackade lite med folket. Jag är så sjukt trött på att bara snacka strö snack, jaha, va kommer du ifrån då, trevlig, hur många barn har du? okej, hej då! Jag hänger inte med ngn i min au pair grupp och jag åkte hit med inställningen att ge ALLA en chans vilket jag har gjort, men det är typ bara au pairer från colombia, tyskland och en polack typ och jag har inget gemensamt med folket. De är väl snälla men vi är på lite olika nivåer! Det är det enda jag saknar här, eller som jag är trött på kan jag säga, att bara få små relationer med folk på nytt och på nytt igen. Sen älskar jag att träffa nytt folk här, skit kul men jag är trött på snicksnacket!!
Tacka vet jag en vettig norsk, tysk och australiensare:) Det är väl nu man inser hur lycklig lottad man är med världens bästa vänner hemma i svedala!!!!

Skyndade till beachen 1,5 tim, stekte lite, hem och började jobba vid 4.30 - 8. Också en riktigt bra familjekväll med barnen och päronen. Kvällen slutade med att vi skulle jaga ut en trollslända, Kristy sprang runt med en stor jäkla gitarr och Don med 2 handdukar, haha! När Don väl fick ut den slänger han ut den ner för balkongen och när han slänger ner den kommer en katt och tar den, haha!

Efter jobb åkte jag till Target och hittade en halloween kostym:) Köpte den just in case, om den andra jag vill beställa inte funkar, passar den så lämnar ja tillbaka target kostymen. Men det är iaf en Homerun honey kostum:) en rosa, vit baseball dräckt, eller klänning, med kepa, strumpor, handskar och köret. Skit cool faktiskt:)
Inatt har jag fått några timmars sömn pga av vår förbannade AC. Vi har haft problem med den, för när ja sätter på här så blir det svinkallt i mina v-föräldrar rum, nu har de försökt fixa men inte funkat. Vaknade inatt vid 2 av att ja svettades ihjäl, var skit törstig och mådde illa. Satte på AC, men de funkade ingen vidare, vaknade igen vid 4 då öppnade ja alla fönster men var då tvungen att dra upp persiennerna och då blev de skit ljust i hela rummet, men somnade en stund och gick sedan upp vid 10 med världens huvudvärk.
Jobbade 11-7.30 idag, så har inte blivit annat än jobb idag. Kristy hämtade deras kusiner så vi tog alla 6 barnen till beachen hela dagen idag:) Efter det blev de som vanligt jacuzzi, bad m.m. Sen körde jag hem deras kusiner till Long Beach, tog mig ca 45 min i trafiken och gud va ja älskar dessa barn, de är väl för goa!! Uscher kom på radion och då ropar de; Pernilla, louder, louder!! Sen sitter vi alla och sjunger till usher!! Alla ungarna har de bästa personligheterna, så söta!!

Väl hemma, hjälpte jag till att lägga barnen, åt middag och nu är tanken att ta en dusch och sen sova!
Imorgon är jag ledig, så ska ta mig till Beverly Center och The Grove imorgon för lite julshopping faktiskt. Lika bra att börja i tid, får se om ja får ngt avklarat!

Har ni sett serien Lite sällskap med filip och fredrik? Jag är på 3 avsnittet nu och jag garvar så jag dör! Har nog sett allt som går att se med F o F, och det finns inget som inte är sviiiinbraa!!! Svensk humor när den är som bäst!

Trevlig tisdag på er!

XOXO Pernilla <3

Nannytricket VS Hundtricket?

Ibland är det roligt hur fort vinden vänder! För 2 månader sedan hade jag hellre valt att kratta löv än att jobba som au pair, men nu däremot är det andra bullar. Jag har ingen ångest alls över att jobba, och även om jag jobbat minst 8 tim varje dag så har det inte vart några porblem alls. Har tom saknat barnen lite när jag inte vart med dem, hur konstigt det än låter. Kayla har vart " för det mesta " gullig, ropat PERNILLA på morgonen när jag kommer ner för trappan: Look, Pernilla is awake, som om det vore ngt ovanligt, jag som jobbar varje morgon, haha! Idag ville hon hålla min hand när vi var ute och cyklade, sen har hon förstås sina stunder när jag inte är lika populär men barn är barn och hon är väl människa hon också, bara med lite extra humör svängningar, haha!
Igår jobbade jag hela dagen och på kvällen var jag hemma med barnen och min värdpappa till läggdags. Barnen och pappan hade movie night och det var en av de där dagarna när man bara älskar att va med familjen.
Pratade med min värdpappa igår om hur Kayla blivit mot mig och att vår relation ändrats men då sa han att hon har svårt att uttrycka sina känslor, det är ngt i hennes liv som pågår som gör henne frustrerad men hon kan inte uttrycka det och istället tar hon ut det på oss. Hon har tex börjat gråta många gånger i skolan det senaste, vilket inte alls är likt henne, och hon är tex väldigt mammig just nu vilket min värdpappa erkände. Allt går väl i faser! Sen pratade vi om allt möjligt angående det, men han sa att jag bara inte får ta det personligt.
Vi pratade även om att jag egentligen skulle åkt hem om 1 vecka, hur sjukt är inte det? Jag är SÅ glad att jag har förlängt. Jag hade inte satt mig på det där planet hem om en vecka. Även om jag saknar alla så jag dör så är detta mitt hem just nu som jag inte är redo att lämna än. Han sa att vi även skulle prata om vilken omställning det blir för mig när jag åker hem för gott, så man blir förberedd, eftersom jag blivit en ny människa efter 18 månader här och helt plötsligt komma hem till det " vanliga ". Alla reagerar olika på det, men han ville snacka om det när det var dags, haha!

Så det jag vill säga är att just nu har jag sådana dagar där jag bara vill krama barnen, kan ligga och prata med de i sängen bara för att jag vill. Fattar int ehur jag ska kunna lämna dem en dag!!
Kul hur livet kan svänga, haha! Nästa vecka kanske jag vill kasta ut dem genom fönstret igen, haha! Nej, men hur trött man än kan bli på dem så tycker jag självklart om dem precis lika mkt!

Var på yoga igår, så jag kunde tyvärr inte gå upp ur sängen imorse, haha! Fy fasen, hela kroppen känns som en pinne, men ändå riktigt gött med träningsvärk. Ska börja gå till gymmet igen nästa vecka,för nu kan ja börja ha skor på mig igen pga tatueringen, eller ja har väl kunnat innan men man ska undvika. Vill så gärna ha ett kort på Yoga studion, men ja kan inte ha både gym och yoga kort så jag måste välja.
Har även fått ett 50 dollar kort på en pilates studio i Hermosa Beach av min värdmamma som hon fått och inte vill använda, så himla snällt! Riktigt taggad:)

Idag började inte jag förrän kl 4pm så jag sov ut till 11 tiden och gick sedan till beachen vid 12.30 och njöt av en solig och härlig dag i L.A. Så typiskt när jag för en gång skull är ledig mkt en helg så är Mona hos en kompis i The Valley hela helgen, Nicole i Washington och Louise i San Francisco och jag var för lat att ta kontakt med tjejerna i PV. Men, man är ju ganska bra på att underhålla sig själv. Löste lite korsord, läste Solo, kollade surfare etc på stranden. ( Aleex, idag ville jag bara springa efter ett äckel och fråga om han vill ta ett kort och förstora upp som tapet och sätta på hans vägg. Idiot, haha )

Började jobba vid 4, tog kidsen på en cykeltur på The Strand och vi går då förbi ett hus som jag sett några riktiga hetingar i en annan gång, går förbi och de kommenterar Kaylas cykel. Ibland funkar nanny jobbet lite som hundrtricket, haha! På vägen tillbaka har de utökat ligan till fler grabbar, de skrattar och ler åt Parker som stylar med hans bike, haha! Jag kollar upp och ser den hetaste killen. Parker, trilla, Parker trilla, kom igen nu då..nu måste vi nog låna plåster av dem, haha! Shit, får nog bli fler turer förbi där.
Badade kidsen, gjorde middag, läste böcker de vanliga ritualerna. Nu sover de och jag sitter här som vanligt när party föräldrarna är ute på middag:)

Tänkte ha en liten spa kväll med mig själv ikväll ( om ja orkar )!! Imorgon börjar jag kl 4.30pm så gött att ha mkt ledigt på helgen, men har au pair möte kl 1-3 som egentligen är för alla värdfamiljer och barn i en park, men min familj kan inte komma så ja vill inte heller gå egentligen, men blir väl så illa tvungen. Annars blir det nog beachen imorgon också skulle ja tro! Måste även beställa Halloween kostym snarast, gud va de pratas om denna halloween, alla beställer dräckter hit och dit. Jag ska nog vara en ängel, haha. Mitt smeknamn här är ju Angel P av ngn anledning. Skit fina kostymer för det, vita med stora vita vingar och gloria, haha! En del är dock lite för sexiga för en babysitter, haha! Kristy tycker också ja borde va Alice i underlandet. Får se vad det blir:) Har hittat många fina, men 50 dollar för en kostym som jag ska använda en kväll? Nu låter ja som farsan, haha! Well, jag hittar nog ngn:)

Idag är det förövrigt exakt 1 mån till jag fyller hela 20 år! 20 är ju USAs 21, så de ska minsann firas!!! Pappa är det nu du ska ta mig på studiebesök på systemet?

Hoppas ni alla har en bra helg!
XOXO Pernilla <3

trips, trips and more trips.

Chicago, Toronto, Niagarafallen here weee come!! Har jag sagt att jag älskar att resa? Jag älskar att resa! Det ger mig frid i hjärtat:) När jag och Nicole planerade vår resa sa jag att ja gärna vill se Chicago, men att hon redan vart där, men då sa hon att hon inte hann se allt så hon gärna åker dit igen, så på 2 min bestämde vi oss för att åka dit och 10 min efter hade vi bokat flygbiljetter till Chicago och Toronto, haha!
Vi kommer ha det stressigaste schemat ever, så om något går fel denna resan blir det inte bra för vårt schema:) Vi åker torsdag natt från LA och landar i Chicago vid 5.30 på morgonen, ska se allt vi kan i Chicago, försöka gå ut på kvällen, åka till toronto så tidigt som möjligt på lördag morgon, strosa runt i Toronto, vid lunch tid ska vi bli upphämtade av en tour ( som vi inte bokat än ) som tar oss till Niagarfallen ca 1,5 tim busstur, åka runt och se alla fallen, strömmarna, sen får man även se vattenfallen på kvällen om man tar en kvällstur som vi ska och se ljusen lysa mot fallen. Heeeelt otroligt vackert!! Det ser ut så också!



På lördagsnatten hade vi tänkt att flyga vidare till Boston för att se det också, men nu har vi hört att det nog inte är så rolig stad att se för oss unga, så kanske blir ngt annat, men helt galet! minst 1 flyg varje dag. Sova kan man ju göra i kistan som sagt! Det kommer ju ja få äta upp sen, haha!

Iaf, om 4 veckor åker vi och eftersom vi är ute lite sent blir det ingen billig historia det här, men det är det sååå värt. Jag kom inte hit för att snåla:) Sen får det nog bli en månad utan shopping, men de kan de också va värt:)

Mer nyheter är att jag skypade med min kära alexandra idag och vi garvade väl igenom oss skypen och snackade 1,5 vecka gamla minnen, haha! Alex du är bäst, jag ler med hela facet bara jag tänker på det!!
Vi kom på bäääästa iden idag. Vi vill ju resa tsm min sista månad, men eftersom hon vart på hawaii 3 mån när min resemånad slutar får inte hon va i landet mer, men dåååå kom vi på att om vi tar karibien kryssning direkt så åker hon ju ur landet och sen in i landet igen, vilket borde funka! vi är inte 100, men hoppas hoppas! För då blir det, 1 veckas kryssning i karibien och mexico, sen några dagar i florida och avslutar i New York! Tjohhhooo! Det måste funka, för det är som gjort för oss:)
Hon slutar dock sin skola slutet av april och jag slutar mitt au pair år 19 april, så jag får se vad jag ska göra i 2 veckor innan vi kan börja resa tsm! Får kanske stanna och jobba här lite till om det skulle krisa, frågan är bara hur sugen man är på det. Ett senare problem!

Nästa år efter nyår har jag 6 dagars semester, så det ska jag också lista ut vad jag ska göra med dem:) Mycket resande här nu! Gilllar jag!!!
Värsta vore om jag kom hem efter 18 mån i staterna och ångrade något. Inte bra!

Vad händer annars i livet? Har jobbat 10 tim idag, 8 tim igår, inte mkt annat än jobb just nu! Jag älskar dock att jag inte har jobb ångest längre. Jobbade 10 tim ida och jag var inte ens uttråkad, haha! Har känts bra att jobba nu det senaste, härligt med ny energi! Kayla är stundvis gullig och vill va med mig, men väääldigt mammig fortfarande och snart komme rja få ett utbrott å bara; SLuta fråga efter mamma, hon kommer aldrig mer tillbaka, så sluta fråga!
Usch, vad jag är hemskt, men tänk er själva. Du tar hand om en unge och allt hon gör ar att bara frågar efter mamma. Man känner sig inte direkt som en bra babysitter eller som en bra lekkamrat. Kul att man inte duger och allt hon gör är att fråga efter mamma.
Okej, jag va också mammig, men va tusan sluta tjata!!! Ikväll så skrattade hon dock så hon inte fick luft, då dög jag minsann. Så kom hennes pappa in och stod och tittade på oss och log, haha! Då existerade inte ens hennes pappa, då skulle jag göra alla roliga saker om och om igen...allt på hennes vilkor, den lilla damen!!

Har inget schema denna veckan så ingen aning om vad som händer i helgen. Jag fattar inte hur jag klarat mig 1 år utan att ha 1 veckas fullt schema. Planeringsmänniska som jag är, måste blivit sjukt spontan efter detta år. Denna veckan har jag inte ens vetat när jag slutar samma dag, jag bara jobbar tills de säger att jag får sluta. Ska dock fråga om jag kan få ett helt schema snart, eftersom jag blev lovad det innan ja kom hit. Ibland har jag 2 dagar som är planerade, men det är nog max, haha! Men men, jag överlever det också:) Ibland bryr ja mig inte så mkt om jag inte har planer eller vill planera, men för det mesta vore det nice!

Det var nog allt för idag, nu vill jag sova, fast blir nog ett tag tills dess kan jag tro!
Trevlig helg på er!
XOXO Pernilla <3

For once in my life, I love rain.

It´s raining in California, belive it or not! Alla ni som sett regnavsnittet i The O.C vet hur världen stannar upp här när det regnar. Befolkningen smälter, går inte köra bil, kan inte gå ut...Det är som om det haglade granater istället för lite duggregn. Alla trodde sommaren var här för att stanna, men kanske inte. Igår vaknade man upp till ett grått och regnigt Los Angeles, men jag klagar inte. Det var super mysigt! Har ju inte regnat här sedan, ja februari kanske. Mys mys! Var på yogurtland och på bio med Mona och hennes familjs förra au pair igår, såg You Again, rolig film måste ja säga! Hemma vid 12.30 tiden och deckade direkt i bingen.
Började jobba 7.30 - 8.45 och eftersom jag kommit in i någon trött period så tog jag en nap på 2 tim och när jag vaknade kunde jag sovit 10 tim till. ( Haha, nu fick jag precis ett mess från min värdpappa som undrade om jag ville ha middag från en mexikansk restaurang, ja svarade att ja skulle äta ute ikväll och då svarar han tillbaka: Have Fun! Be careful the roads are slippery. haha! Jag kommer från ett land där det regnar 300 dagar om året:) Han är ju bara snäll, men lite kul hur nojiga folket blir av lite regn )
Iaf, jobbade 12.30 - 7 igår, swimlessons m.m. m.m. Efter jobbet åkte jag direkt till yogan. 1,5 tim gör mig helt sleepy. Det är jobbigt men samtidigt så avslappnande och ibland är det verkligen nära att man somnar, speciellt i slutet när man får blunda ett par minuter och det är ALLTID ngn som börjar snarka. Seriöst? Jag kan aldrig hålla mig, så himla kul! Kan ju för tusan inte börja snarka mitt i klassen. Antagligen kan vissa det, haha!
Somnade vis 11.30 tiden, vaknade vid 7 tiden sen igen vid 11.30 av att jag var tvungen att gå upp, tänkte bara somna om igen faktiskt, men tvingade mig själv till Pilates klassen 12.30. 12 tim sömn var inte tillräckligt tydligen. Trodde stundvis att jag skulle dö under vissa övningar, men grymt bra var det!
Nu sitter jag och väntar på att Nicole ska sluta, hon ska komma över och vi ska planera vår resa till Niagarafallen i november:) Kommer bli sjukt nice tror jag!! Efter det blir det Whole foods för lite sushi!! Yum, nu vet jag en som blir lite små avis på mig...Patte jag ska äta för dig också, haha! ( Inte den torra rullen dock )
Jag kommer komma hem som en sushi rulle till jul.

Så det var den här lediga dagen det, då var det en vecka tills nästa lediga dag, haha! Igår när jag kom ut från yogan kändes det EXAKT som sverige en kall höstkväll. Det var mörkt och ruksigt och hur mysigt det än var just då tänkte jag: Fy fasen, inte en chans att jag åker hem till detta väder. 1 dag av regn är nog! Jag saknar Alexandra mer för varje sekund som går men samtidigt som jag verkligen är inne i en bra period här, jag gillar verkligen att vara här och kan inte fatta att ja vart här 1 år. Som tur är, är inte resan slut än:) Jag längtar dock till 19 december så jag spricker..räknar ner varje dag! Ska bli helt otroligt att få träffa alla igen!!!

NU till något sjuuuukt kul, jag garvade seriöst så tårarna sprutade när jag läste det. Fick igår ett mail av min kära pappa, hahaa! Nu garvar jag igen:) Som ni vet är mina päron inte så förtjusta i min tattoo, jag har ju även blivit arvlös nu också, hahah! Här är ett smakprov på några rader i pappas mail :


Skickar en hälsning från en annan generation där hårt arbete var det enda man hade tid till.Vi hade varken tid eller möjlighet till massage, piling, yoga, träning med hjälp av coach, manikyr av olika slag, ansiktsmask, och mycket annan som jag inte ens kan namnen på. I vår generation skapade vi det perfekta kropparna med hårt arbete och arbete för själen var att tänka på nästa dags hårda arbete.

När vi vid något tillfälle fick möjlighet att bada var det när alla i släkten och husdjuren hade badat klart då var det vår tur.
Det var inte frågan om att få några nya leksaker eller nya kläder, det var hemsytt eller något man hittat på tippen. Min första cykel var utan hjul, styre och sadel men jag var glad för det.
När vi pratar om semester var det bara att byta arbetsuppgifter från Habo till Jäder där vi hängde hö i värmen. Det var över 30 grader och vi arbetade hela långa dagen, alltså från kl.07.00 till 18.00 utan vatten och mat det härdade oss till att bli goda samhällsmedborgare utan några krav på omgivningen.
Den tuffa uppväxten skapade en Thomas som var Habo´s svar på Rambo med allt som det innebar från att vara den hårdaste,tuffaste och mest charmerande killen i Habo det krävde sin man. Som tur var råkade en vältränad tjej ramla i Attarpsbadet och vem var just där om inte Habo´s Rambo där och räddade den vältränade tjejen från Bankeryd. ( Min mamma )
Resten vet ni ju, vi fick 3 st fantastiska tjejer som har klarat sig bra i livet med vår hjälp naturligtvis.
Det enda plumpen hittills är väl tatueringarna  på Jessica och Pernilla.
Men jag tänkte även om jag kommer från en annan generation måste man väl försöka sig på en egen tatoo 

Okej, jag var tvungen att ta med hela mailet, haha! Antagligen så mkt roliga när jag känner pappa, men för er som inte förstår är det självklart ett skämt, haha! Här kommer bästa delen....



HAHAHA! Pappa, riktigt snygg tattooo. Love it!! Hur länge jobbade du på den stilen? hahah! Roligaste är att jag vet inte om han stavat fel och skrivit FamEly eller om det står FamIly fast utan prick över I:et. haha! Ja jäklar va kul! Pappa du är världens bästa och tack för du räddade mamma på attarpsbadet så jag fick världens bästa föräldrar!!

Till slut får det bli lite mer pics från The Twins in the US.

Haha, en gubba sa att han kunde ta kort på oss tsm, men de vi inte visste va att vi fick besök!


Vad gör man i Vegas med stulna ID kort?


TAPAAAAAS!


Omtumlande brudar efter nära döden upplevelser i Stilla havet som inte är skit stilla..


Nu måste ja kila! Ska ut i regnet, får se om ja överlever..
XOXO Pernilla <3

P-day.

Jäklar i havet, då sitter man här som en nyfödd människa! Sunday it is och den har jag ägnat bara åt mig själv och haft Pernilla time heela dagen. Mer om det senare, nu till gårdagen!
Började kl 8 och jag vaknade av alarmet 7.53 av att jag stängt av alarmet om och om igen, så det blev ett snabbt ombyte och tandborstning, tur att man bor på jobbet! Igår var det Manhattan Beach 10K, vilket är ett 10km långt springrace som går varje år, och jag ville så himla gärna springa men jag skulle jobba så blev inte så:( Min värdmamma gick rundan med hennes polare. Vid 8 satt barnen, Don och grannarna på våran uteplats och hejjade på folkmassan som sprang förbi och återigen så typsisk USA. Även om man inte känner en kotte klappar, skriker och ropar man på löparna. Grannarna små snackar och skämtar! Älskar den sociala sidan av USA. Blev såå glad för jag fick se Mona springa förbi..blev helt galen och gjorde high five med henne och gapade Mona, Mona, haha! Sen kände jag faktiskt några andra också som ropade Hey Pernilla och jag peppade dem tillbaka. Så kul för det är bara Kaylas kompisars mammor jag känner. Vissa har man blivit bra polare med, de alla är så gulliga! Jag och morsorna:) Älskar känslan när man för en gång skull känner igen folk. Helt plötsligt ser jag en tjej komma springande och jag tänker: henne känner jag, henne känner jag, NEJ det är Elizabeth från The Bachelor. Galet, då springer hon förbi vårt hus. Hon är från Jakes säsong och denna säsongen av Bachelorpad. Coolt ändå:)

Gjorde frulle till kidsen och skjutsade dem till marknaden. Jag tog en nap på 1 tim, vilket var sjukt väl behövligt, sen var tanken att jag skulle möta upp med Emmi från min gymnasieklass, hon är au pair i Florida och var här och hälsade på, men de blev fast i Long Beach och jag hann inte dit så tyvärr blev det inte så:( Träffade Mona 1 tim istället innan vi båda började jobba. Köpte Jamba Juice, gick till piren och tillbaka. Sen hämtade jag upp familjen downtown, jag tog hand om Kayla och Parker, vi spelade spel etc. Några andra kids kom förbi, föräldrarna var på party. Skjutsade kidsen till Parkers fotbollsmatch, hämtade upp föräldrarna så de kunde se Parkers match, spelade fotboll med Kayla och en annan tjej när PK spelade. Väl hemma duschade jag barnen, gjorde middag sen la jag alla 4 barnen, vilket faktiskt gick väldigt bra!! Gjorde allt jag kunde för att de skulle känna sig trygga här, eftersom de inte sovit borta innan, vet exakt hur det känns eftersom jag sj var mammig när jag var liten, men de fixade det bra!!
Slutade vid 10.30 tiden när föräldrarna kom hem, imorse gick jag upp med de 4 barnen, papporna surfade och morsorna sov, haha! Lagade egg, bacon, gav dem muffins, toast, gifflar, jordgubbar. Pernilla, vilken lyx frukost du ger barnen, tack så jätte mycket! Kul att man kan hjälpa till:) Den här helgen har jag gillat att jobba, riktigt skönt att få några sådana dagar!
Idag slutade jag 9.30, sen var jag ledig resten av söndagen och hur spenderades den? Jo, jag har fått ett presentkort på Yogaworks en yoga studio där man kan testa yoga 1 vecka hur mkt man vill, så tänkte göra det denna veckan när jag ändå inte kan ha joggingskor för tattoon. Gick på en 10.15 klass, som var 1,5 tim lång. Sån lyx studio, badrummen kändes som ett spa. Det var en bra klass, jag gillar dock mer poweryoga, men denna var bra, vi fick göra hand stand och grejer.
Väl hemma käkade jag frulle, tvättade och tog det lite lugnt sen bestämde jag mig för att unna mig en massage. Jag har super lätt att få knutor, men unnar mig aldrig massage, men nu det senaste har jag inte ens kunnat borta håret för det gör så sjukt ont så nu var det dags. Fick en super go tjej som var så otroligt grym. Visste inte ens att jag skulle få helkropp, men de fick jag. Helkropp med fokus på nacke i 1 tim för 50 någonting dollar plus tip. Det var värt varende öre. Jag kan köpa skor för 100 dollar utan problem då kan jag väl unna mig en massage:) Efter en liten stund säger hon: Ja du, du  hade verkligen många spänningar här, väldigt spänt! Inte lite heller, haha! Galet jag trodde jag skulle DÖ av smärta ibland, men ändå så skönt! Hon var SÅ grym. Drog, knäckte, tryckte allt möjligt. När hon var klar kunde ja typ inte röra mig, men åh ja kan inte vänta tills nästa gång, för de ska göras om!! Träffade en kille på massagen som säger : Ehm är du Pernilla? Ja, ja tyckte jag kände igen dig säger jag då. Jag kom inte ihåg va han hette så ville inte säga ngt, haha! Då säger han: Ja kände nästan inte igen dig nykter, haha! Han var en av familjern som var med och campade i santa barabar och de dricker ju hela tiden, haha! Så förklarade han för alla i studion och de bara garvade:)

Väl hemma blev den en härlig dusch och nu tar jag det bara lite lugnt för att i kväll gå på bio med Mona och hennes kompis. Nú ska jag bädda sängen men nytvättade goa lakan. Härligt då får man ännu ett träningspass idag. SEriöst denna säng, haha! Får nästan sätta upp tider för att bädda sängen för det tar sådan tid. Vilket bekymmer, att ha för stor säng, haha! Not!

Anyway, jag saknar er alla och räknar ner varje dag tills 20 december!!!

XOXO Pernilla <3

Sunset Strip...

Det är fredag morgon och jag har redan hunnit jobba 1,5 tim, vart på CVS, ätit frulle och tvättat. Vilken effektiv morgon och kl är bara 10am. Väntar nu på att få skypa med päronen:)
Vad har nu hänt sedan min fina tvilling lämnade the golden state? I onsdags jobbade jag på morgonen, skypade med min fina syster Jessica, hennes man och sötisen Joline. Alltid lika kul att se dem, kan bara tänka mig hur lycklig jag kommer va att få träffa dem i verkligheten. Sen jobade jag hela eftermiddagen och kvällen, var på beachen med kidsen, skjutsade till aktiviteter m.m. Igår började jag kl 12.30 tog hand om Kayla och hennes kompis, tog de till gymnastics, hämtade upp Parker från hans fotbollsträning, lagade middag, badade kidsen och sist men inte minst, läggdags. K och D hade Parkers hela klass över igår kväll, alla föräldrarna, fullt hus som vanligt! Parker fick mig nästan att börja gråta igår kväll, denna fina lilla kille. Kayla har senaste tiden bara vart mammig, mammig och åter mammig och snart står jag inte ut längre. Hennes föräldrar har haft samtal med henne att hon inte kan va sån, men igår sa Kristy att de nog måste ha ett familjemöte. Jag tar egentligen inte åt och tror att hon inte gillar mig, men det var bättre förr om man säger så. Det får mig alltid att tänka på om ja tagit fel beslut, om barnen behöver ngn ny, vem vet de kanske tröttnat. Tycker bara det är lite jobbigt, borde inte mina värdföräldrar undra vad jag gör för fel?
Anyway, Parker är bara den sötaste ungen i världen. Han är den mest omtänksamma, snällaste 7 åringen i historien. Han är så otroligt väluppfostrad och vet verkligen vad som är rätt och fel! Igår satt vi och pratade i hans rum på kvällen och jag hjälpte honom med läxan, pratade lite om hans tjejer i skolan etc, haha! De har börjat fråga chans på honom nu. haha! Sen säger han:
- So do you have 6 or 7 months left or something like that, right?
- Yeah, 6, 5 left.
- Oh, okay, that´s still a long time. How long are you gonna be home for christmas?
- 2, 5 week.
- Oh, wow, then I really gonna miss you, cuz that is a long time. Maaan, 2 weeks..yeah im gonna miss you a lot.
Ahh, jag blev helt tårögd..
- I really gonna miss u too - a lot!

Mina päron blev sena med skypen pga traffik, så jag gick ner till stranden en stund och stekte lite, upp och skypade med päronen i över 1,5 tim. ALLTID lika kul:) Tror jag garvar konstant när jag skypar, alltid, kvittar vem det är!
Jag var ledig från 9-18.45 idag och idag var nog första gången på ett år jag inte hade planer eller ärenden. Åkte dock direkt till CVS och köpte telefonkort, visste inte att det fanns sånt här, så ska ringa och överraska farmor, mormor och morfar:) Har försökt hela morgonen men det funkar inte tyvärr, får se hur jag bär mig åt!
Efter skypen tog jag biken och cyklade till piren, gick upp manhattan gatan och kikade lite i affärerna i downtown, jag är nästan aldrig i manhattan och hänger, så tyckte det var dags:) Jag har en, jag får göra vad jag vill vecka nu, så gick och köpte Jamba juice och satte mig på piren med min svenska SOLO tidning som kära mamma skickat. Satt och njöt av utsikten och insåg att det verkligen känns som jag bor här på riktigt nu. Nu efter 1 år är man verkligen inbodd, men jag är inte en i gänget, haha!

Cyklade hem, satt lite på balkongen, fixade lite i rummet och sen jobbade jag 6.45-9.45 nu ikväll. Hade en riktig mysig kväll med barnen, älskar när de är på det humöret:) Då är jag också på det humöret. Mys-humör! Bakade även banana-muffins som Kristy bad mig om, mm, hela huset stinker banan-muffins!! Yuum!

Kommer ni ihåg att jag uteblev en händelse från vår resa? I söndags efter boogieboardandet? Iaf, jag lovade att berätta var och hur vi tillbringade söndagen så eftersom jag håller vad jag lovar ska jag nu avslöja hemligheten:)
Jag går rakt på sak och säger att vi spenderade söndagskvällen i Hollywood på Sunset Blvd, närmare bestämt på Sunset Strip Tattoo. Yes, ni läste rätt och det enda jag behöver säga är att vi inte hade exakt samma utseende som när vi gick innanför den dörren. Vi har tatuerat oss!!!!! Oh yeah, äntligen får jag kläcka nyheten:) Okej, nu ska vi ta allt från början här. Jag har alltid vetat att jag vill tatuera mig här i L.A innan jag lämnar landet för gott, vilket skulle bli min sista månad, pga att jag inte vill göra tatuering inför barnen etc, men andra dagen Aleex var här började vi prata om det och gående på hermosa piren sa vi: Let´s do it! Vi gör det tsm, och där var det bestämt! Jag frågade självklart mina värdföräldrar, eftersom de faktiskt kan säga nej pga att vissa familjer inte tar au pairer med tatueringar men när jag frågade sa Kristy:
- What? Why are u asking me? You are so silly
- I have to ask u for ur permission?
- No of course not, u dont need my permission, im just saying it´s gonna last forever.
Så det var inga problem där inte:)

Vi ville göra den så sent som möjligt eftersom man inte får sola eller bada på 2 veckor när man tatuerat sig, vilket är lite svårt här när högsommaren börjat komma, haha! Iaf, nervösa som vi var gick vi in på studion, snackade med en skit skön kille, kändes riktigt tryggt! Aleex fick gå först och det tog väl 2 min, haha! Det gjorde inte ens hälften så ont som jag trodde, gick hur bra som helst! Gjorde dock lite ont när han fyllde i, men annars - inga problem!! Nu till den stora frågan? Vad har vi tatuerat? Jag har alltid tyckt att det är viktigt att tatuera något som betyder något för en, inte bara för att, därför betyder det mkt för mig att göra det i L.A eftersom dessa 18 månader har och kommer att förändra mig som person och det är nog ett av mina bästa år i livet och det är ngt jag alltid vill minnas, vilket jag nu kommer att göra:) Något annat som betyder otroligt mkt för mig är min familj och vänner. Det har alltid vart det viktigaste i mitt liv och jag är så otroligt nära med alla i min familj och har lyckan att fått världens bästa vänner!  Innan jag förklarar vidare ska jag visa det lilla konstverket:) Riktigt svårt att ta kort på sin egna fot, men här är ett smakprov hur det ser ut med high heels. Tatton ser lite annorlunda ut beroende på hur man står ibland, eller den vinklas olika.





Den är fortfarande så pass ny så den läker fortfarande, därför är den väldigt utåtstående. Skorpan måste trilla av först, haha!
Jag är verkligen super super nöjd, känns kanon. Är nöjd med utseendet och det är ngt jag verkligen står för! Jag hade aldrig klarat mig utan mina systrar, det kvittar hur många mil vi är ifrån varandra så kommer vi alltid vara precis lika nära!
Som min syster sa, tatuering kan också symbolisera mina vänner, vilket jag verkligen håller med om, så allt i ett, kan inte bli bättre!! Jag berättade för mina systrar på skype nu i veckan och jag lurade dem med att jag skulle berätta ngt viktigt som va lite jobbigt att berätta och de fick damp och trodde jag skulle förlänga ännu mer eller ngt annat jobbigt, haha! Idag skulle jag däremot berätta för mina föräldrar vilken jag fasade lite för, eller jag var mest förväntansfull, lite nervös bara. Jag vet att mina föräldrar absoult inte gillar tatuering överhuvudtaget, min största syster har en på foten och det var inte alls populärt. Jag trodde dock att de skulle tycka det va lite fint, trodde liksom de kommit in lite mer i 2000 talet, men kanske hade lite alltför hlga förväntingar på päronen.
De blev inte super nöjda kan jag väl säga. Pappas kommentar var:
- Jaha ja, där gick det arvet där jag. Då var det bara emelie kvar som får arv, haha!
De sa att nej de gillar inte tatueringar, men att det är mitt beslut, de bestämmer så länge man bor hemma, fast de gör ja ju inte längre, haha! De tyckte väl inte att det var hela världen men de ropade väl inte hej heller. Har haft lite ångest hela dagen efter det för deras åsikter är så otroligt viktiga för mig. Även om jag gör det för mig och ingen annan så vill jag att de ska gilla det jag gör, fast jag kan inte tvinga de att gilla tatueringar. Bara att inse att de är född i en annan generation:)
De älskar mig med eller utan tattoo, det är väl tur det! Pappa den lilla skiten höll på hela samtalet. Jag sa att mina ansiktsprodukter höll på att ta slut och alla jag testat här är dåliga och att ja får dålig hy. Då säger farsan:
- Ja, jag läste ju det att när man gör en tatuering påverkar det hela kroppen och man får dålig hy i minst 2 år efter.
Haha, idiot:) En annan kommentar var:
- Ja jäklar va aktierna går bra nu Pernilla...( då syftade han på mitt arv som jag längre inte får, hahaha)
Kul att de iaf kan skämta om det!!

Men idag när jag kollade på den i spegeln tänkte jag, hallå, morsan och farsan kom in i matchen nu för tusan, den är ju skit liten. Det är väl inte hela världen? Sen kom jag på att jag är nöjd igen:)
Så ja, där var bomben avslöjad! Jag har tatuerat mig, inte väntat för fem öre antar jag. Aleex den lilla bruden gjorde världens finaste tattoo, den är super snygg!!



Ja då var det sagt:) Nu måste ja smörja den 5 gånger om dagen och jag får ha en strumpa på mig på stranden, haha!

Imorgon blir det jobb i stort sett hela dagen, det är hometown fair här så vi ska säkert på MB marknad:)
Lite andra kort ska jag även bjuda på!
OBAMA!


Åh nej fel håll! Ni ser nog ändå? Pappa förlåter du mig nu??


Monte Carlo <3



Snygg aleex @ Universal Studios!


Det var allt för P denna gången! Have a nice weekend folks! Miss u all!!!!






XOXO Pernilla <3
RSS 2.0