Väderprognos.

Pyjamabrallor, långärmat nattlinne, duntäcke, filt...Yes, det är så man får klä sig nu när L.A tydligen gått och blivit bästis med antarktis!! Först, värsta sommaren sedan 60 talet och nu förmodligen kallaste vintern sedan columbus tid. Bad karma or what? Vad har jag gjort för att förtjäna detta? haha! Jag har förmodligen fått världens bästa värdfamilj, världens bästa plats att bo på och världens bästa au pair år, så lite bad kan det väl få vara om det nu måste vara något bad! Det var minsann inte så här kallt förra året i L.A, jag har nog haft på mig shorts och flip flop 340 dagar av mitt år, men nu är det inte ens en tanke på shorts. Damma av jeansen, mössan och bootsen för här är vintern kommen. Det är ju sol varje dag, så det är ju vackert väder, men kallt så man fryser baken av sig! Idag var det 15 grader här, så jag fick inviga mina Juice Couture Boots, vilket var trevligt. Där fick ni några rader av LA.s väderprognos!
I söndags skulle jag som sagt gå upp med barnen, så jag la mig vid 10 tiden på lördagen för att få en hyfsad sömn, jag frös hela natten, vilket jag aldrig gör, men även med duntäcke och filt. Vaknade några gånger och var tvungen att snyta mig, haha! Vaknade vid kl 6 och lyssnade efter barnen, var vaken en timme och kunde inte somna om, sen sov jag någon timma till och kl 9.15 kom kidsen in i sina små morgonrockar: Good Morning Pernilla!!
Då lät de mig sova ut lite istället, så det var väldigt snällt!! Gick upp och började jobba, gjorde pepparkakshus med kidsen, lunch etc. Slutade vid 12 tiden, ville till gymmet men kände att jag får nog lyssna på min kropp idag. Tog istället en nap, vaknade upp av att jag inte kunda andas och min hals var helt mongo. Började jobba igen 2-5, tog mest hand om kidsen inomhus, de hade playdates etc. 
Vid 5.45 träffade jag Mona och Nicole och vi gick på bio och såg Love and other drugs. SÅ otroligt bra flm!!! Jake Gyllenhaal och Anne Hathway i huvudrollerna och ja den måste ni se! Satt där med tårar ner för kinderna, men den var både rolig, sorglig och med riktigt bra budskap!! Se den!
Åkte direkt hem efter och kollade en stund på filmen Mamma Mia som jag köpte på Target häromdagen, de reade ut den och jag älskar den filmen så jag slog till:) Somnade sedan runt 10 tiden.
Idag skulle egentligen vara min lediga dag, men de kunde inte ge mig en ledig dag denna veckan och som altid kan jag inte säga nej, så idag var jag ledig fram till 5. Sov nästan 11 tim inatt, gick upp och åkte till gymmet ( Sorry mom, men ja måste ) mådde faktiskt lite bättre efter gymmet tro det eller ej. Lite ärenden på vägen hem, duschade och åkte sedan vidare till South Bay Galleria och checkade lite.
Väl hemma letade jag nya klasser för nästa år, min balett är slut imorgon, jag vill gärna ta en Matte klass eller business klass av ngt slag, men det är sjukt dåligt med klasser nu och alla de jag vill ta är nästan full time student då lektionerna är varje dag och det är lite svårt för mig:( Har dock hittat en Jazz dans klass som jag hoppas på att kunna ta, den är 2 gånger i veckan, men är slut några dagar innan mitt år är slut nästa år, så får se om det funkar!!! 
Jag mår faktiskt bättre nu, men ikväll sa min värdmamma: 
- Pernilla ur so quiet? 
- Eh...hon läser mig hur lätt som helst, jag undrar dock om jag brukar prata mkt i vanliga fall för jag tänkte inte ens på att ja va så tyst. hade inte direkt ngt att säga, haha! Min värdpappa sa flera gånger till barnen:
- Poor Pernilla, she´s sick! 
Kanske bara är lite hängig eller nåt. Jag är ju inte direkt döende, haha! 
Så kan det vara, imorgon jobbar jag hela långa dagen, otroligt spännande,sen har jag min sista balett klass:( Vill inte alls att den ska va slut, den är skit kul!!! 
 
Dagens inköp!!


Bild från Whirpool - Niagara fallen.


Toronto!


Niagara Town! Sötaste lilla byn. Tillbaka till 1800 talet och western tiden typ. Häst o vagn på gatan etc. Söta bagerier, butiker, caféer. Röda träd...Så fint!


Nu blir det lite mer Mamma mia innan tidig läggdags! Gud jag är värre än Mamma o Pappa nu. Men tro mig, det är en pina att jobba när man är riktigt himla skit trött och just nu verkar jag kunna sova i alla lägen!!

Om 3 veckor har jag landat i Sthlm! De ni:)
XOXO Pernilla <3

Thanksgiving in Palm Springs

Happy Thanksgiving!! Älskar att jag har en riktigt bra orsak till ursel uppdatering - har istället spenderat tid med nära och kära, precis som man ska på Thanksgiving:) Stillar iaf mitt dåliga samvete en aning!!
Sitter nu i mitt kära rum i Manhattan Beach med morgonrock, filt, tända ljus med pumpkin doft, amy diamonds julskiva, regnet öser ner och det är så kallt att jag tappar nästippen. ( hade iof vart väldigt skönt att bli av med en del, haha ). Jag är i stort behov av sömn just nu, så ska försöka fatta mig hyfsat kort även om jag har väldigt mycket att uppdatera om.
Lika bra att sätta igång, börjar där jag slutade i stort sett. I tisdagskväll hade jag min balett lektion och det var jag och en till på lektonen, haha! Jag och en 65 årig tant, gött att få lite privat:) Åkte direkt hem till Mona efter för några avsnitt av Gossip Girl, har nu avklarat hela säsong 1 och 2. Är inne på säsong 3 nu:) När jag kom hem kl 12 på natten satte jag igång och bakade. Hade nämligen bestämt mig för att baka blåbärsmuffins och ta med mig till Palm Springs. Jag hatar att baka här eftersom det alltid smakar skit, men de var faktiskt ätbara denna gången:) Såg iaf hyfsat fina ut med de fina muffinsformarna:) Gesten som räknas antar jag!! Efter kl 2 gick jag och la mig och dagen därpå, onsdag var det dags för lite äventyr för mig och Mona. När hon slutat skolan åkte vi till IKEA i Burbank, så fint där och jag fick nästan en klump i magen. Det ser exakt ut som henne i Jkpg. Älskar lördagarna hemma i Svedala när man tog en sväng till IKEA och avslutade med de berömda chokladbollarna. Grejer det! Fam B saknades dock:/ Även väldigt svårt att stå emot alla otroligt mumsiga saker!! Det blev doftljus och knäckebröd för mig!!
Därifrån blev det raka vägen till mitt absoluta favorit ställe - The Grove!! The Grove @ Christmas kan nog vara det vackraste..alla ljus, julgranen som är helt magisk, fontänen. Kan inte bli annat än lycklig där! Råkade bli lite shopping också. Varför inte känner jag?
Vi båda åkte hem och packade lite sen åkte jag över till Mona och vi hade sleepover:) På torsdagsmorgonen fick vi upp och hoppa kl 7 för att köra ut till Palm Springs där båda våra familjer befann sig.
Okej, ni kommer inte tro mig nu, men det var 8 förbannade grader när vi lämnade L.A. What´s up with that??? Seriöst, jag trode aldrig det kunde bli så kallt här. Alla verkar lite förvånade, haha! Det är nästan att jag dör när jag går ut. Det var runt 15 grader i Palm Springs, så ingen värme direkt! Fråga mig inte hur jag ska överleva Sverige snart för jag klarar inte av denna kylan här!!
Iaf, har inte träffat släkten på super länge och jag tycker om dem så otroligt mycket så det såg jag ändå fram emot. Gick in i huset och alla barnen kommer springandes och kramar mig, Kayla pussade på mig och höll min hand i 2 tim efter nonstop ( vi har ju inte setts på 4 dagar, haha) Alla de vuxna kramas och är bara världens sötaste!!! Min värdpappa sa 3 gånger att de saknar mig i Mammoth även om de va kul för dem att bara va familjen en gång.
- So, yea Pernilla we really missed u!
- Ja du sa det 15 min sen, haha! De är för snälla:)
Grandpa är den goaste han skämtar ALLTID och jag vet aldrig när han är seriös, haha! Ibland kommer han smygandes och snackar lite skit med mig:) Grandma och ja hängde lite i köket då och då, hon är min stora favvo. Vill bara krama henne:) Så, Thanksgiving dagen, lekte hela dagen sen kom det över lite annat folk och det var dags för Thanksgiving Dinner och herrejäklar vi har ALLTID mat för en helt kontinent, inget skämt!! Bara efterrätter finns det för 10 andra familjer. Ja herregud! Jag var ju här förra året på Thanksgiving men eftersom jag hade svininfluensan så blev det inte mkt firande, så kul att få vara med mer i år. Innan maten höll alla varandra i händerna och alla ska säga något man är tacksam för.
En del barn:
- Im thankful for the food.
Förldrarna kör oftast, Thankful for my family, kids, healthy etc. Min värdmamma börjar alltid gråta, haha!
Så vad sa mina värdbarn?
Kayla - Eh, eh, Im thankful for my Jacuzzi. HAHAH!! Så jäkla kul, kul att hon är ärlig iaf:) 
Parker - Im thankful for Pernilla, säger han och ler och tittar på mig och där fick jag tårar i hela ögonen. Jag blev så glad och det var så fint att ja började lipa, haha! 
Efteråt kom Kristy och kramade mig flera gånger och sa massa fina ord och grät lite:) Sen var det dags att hugga in i den stora middagen och festen var igång:) 

FULLT hus var det som alltid och jag hamnade i tvättrummet på en madrass på golvet. Lyx va? Tanken var att jag skulle sova på soffan i tv-rummet. Jag hade hellre sovit i ett tält än ute på soffan, men en annan grandpa ville gärna sova på soffan för han var för varm i tvättstugan. YES, tänkte jag:) 
Gick upp med barnen alla dagarna i Palm Springs, plus att jag blivit förkyld så sömnen kunde väl vart bättre! 
På fredagen åkte mammorna och tanterna och shoppade eftersom det är USAs största shoppingdag, som kallas Blackfriday. Det är öppet hela natten och världens rea. De gick upp klockan 4 på natten för att shoppa, haha! Vissa står tom i kö i timmar mitt i natten. Crazy people!! 
Jag hade kidsen vid poolen i stort sett hela dagen, sen fick jag ett break och jag och Mona gick ut på 1 tim promenad inkl styrketräning här och var och vi kom fram till hur lyckligt lottade vi var. Världens finaste ställe, med golfare i gucci tröjor som åker 3 meter i sina golfbilar, slår ett slag, åker vidare, haha! Käkar mat på golfklubben, det är tom drive in kaffe där man kan åka förbi med sin golfbil, hahha! Seriöst det är som ett fantasiland och man känner sig som en rik liten snubbe när man går runt där kom vi fram till. Sen att vi inte alls är det behöver ju ingen veta, haha! Galen värld det där!! På eftermiddagen åkte vi till en mexikansk restaurang och på vägen dit satt vi 6 vuxna i vår bil, en pappa på golvet och jag satt i Kaylas barnstol och fick typ nackspärr, haha! De är så roliga att jag garvar hela tiden, deras skämt och ja , jag kan inte ens förklara det är så kul!!! Vi kom fram till att ja vet alla deras hemligheter så jag kan skriva en bok, sen blev det typ 20 internskämt om boktiteln, haha!
Alla drack margaritas, sjöng feliz navida och hade det allmänt trevligt:)
På dagen åkte vi även runt i golfbilen och plockade citroner, clementiner etc från träden och när jag kidsen, Don och en annan syster åkte, plus mona också, så började de sjunga en sång som Don alltid sjunger eller snarare skriker ut och jag dör varje gång de sjunger den. De va nog många golfare som missade bollar under den sången. Det är något med:
- mammaaaaaaaaaaaaaaaa. Precis så låter det:D
Svårt att förklara, men kul är det!!

På kvällen när jag slutat åkte jag Mona och Nicole ( hennes familj har också hus i PS ) till Palm Desert och gick på bio, Due Date blev det. Jag är inget stort fan av sådana extrema filmer ibland, men den är ändå kul. Man skrattar inombords, haha! Men usch, jag måste erkänna. Jag somnade under filmen:/ Inte för att den var så dålig utan för att jag var så trött. Jag brukar kunna hålla mig, men nej de gick inte. Hemma vid 1 tiden, deckade och vid 7 tiden väckte Kayla mig igen.
Idag har vi bara packat på morgonen och kidsen har lekt som vanligt. Dessa kids, vad jag tycker om dem!!! Älskar när de alla 6 är samlade:)

Innan vi åkte hem idag åkte vi till någon släkting till dem som har hus i en annan gateway community kallat hideaway pga att många kändisar hyr hus där för att få lugn och ro, man behöver ju lösenord och grejer för att komma in. Iaf, deras hus var största huset på hela området, större en vårt hus i MB. Helt sinnes, det är INTE min stil, gammeldags, mörkt, murrigt väldig tungt på ngt sätt, med galet, biograf i huset en stor hall med facklor på väggarna, haha! Galet det där, men kul att se:) Priset har dock gått ner 50% pga krisen. Tror de investerade ca 45 svenska miljoner kronor, men nu är det nere på häften. Fast sen kostade det typ mer än huset att va med i klubben och i själva gateway community. Bara lite inside info!!

Var hemma i Manhattan vid 3 tiden idag, packade upp kidsens saker, badade barnen, middag sen fick jag sluta runt 5.45. Åkte till Target och gymmet nu ikväll och nu är det absolut läge för läggdags för gissa vem som ska gå upp med kidsen imorgonbitti? Otroligt spännande!! Jag kan aldrig sova när jag ska upp med dem det är som om min kropp ligger och väntar på att de ska komma.
Well, well, blir nog bra med det! Imorgon är det exakt 3 veckor tills jag flyger hem. Kommer inte förstå förräns jag sitter på planet!

STORT tack till Loppan och Klara som jag fått mess av i veckan, ni är så söta och ni gör mig överlycklig med mess!!! Loppan, jag älskar dina små habo-uppdateringar:)
Tack även till mamma för alla söta mess som vanligt!! Självklart massa tack till alla andra som alltid hör av sig och är världens goaste!!!

Några bilder, sen är det slut på romanen för idag!!!

2 klänningar men alltid svårt att så när de bara ligger där, haha. Den till vänster går inte alls att se hur den är på bild. Skorna är jag riktigt nöjd med:) Hel svarta mocka kilklackar.


Rosett? Ovanligt P, haha! Det är iaf ryggen!


Här har vi ligan:)

Sötaste babyn ever ever ever. Han skrattar konstant och han bara hänger på, går runt och kikar, sitter i soffan, städar lite. Bästa bebisen:) Här matar grandma honom med grädde och glass, haha! Hon är känd för att göda kidsen med goa grejer:)


Hoppas er helg vart bra!!! Saknar er massor <3


XOXO Pernilla <3

The haunted house?

Okej, jag fryser IHJÄL!!! Det är 15 grader och min kropp är på väg att trilla isär pga kyla. Seriöst? Vad har hänt med CA? Det är kallt, jag blir blekare och blekare och förkylningen är på ingång. Welcome härliga flueseason!
Inte alls okej detta som pågår!!
Natten till söndagen vaknade jag kl 4 på natten av världens halsont plus att det var mega storm ute. Hela familjen hade också vaknat av stormen. Kl 7 väcker kidsen mig och vill gå ner och titta på TV. Det är blött ute och papperskorgarna på beachen ligger helt på fel ställen pga stormen. Gjorde kidsen redo, frukost, packade deras väskor, lekte, skjutsade Parker till hans fotbollsmatch, åkte på ärenden, städade och vid 12.15 tiden var jag klar med mina duties och jag fick sluta. Familjen var på väg till Mammoth och jag hade ett helt hus för mig själv:)
Så, jag bestämde mig för att spendera dagen framför Gossip Girl och käka glass och bli frisk:) Utan en gnytta dåligt samvete. Var så otroligt sugen på scones, så tog fram ett recept och körde. Ut kom 3 stora scones bitar, men de var mjuka och inte hårda överhuvudtaget, tar ett bett och trodde jag skulle spy. Jag är inte kinkig med mat, speciellt inte godsaker det kan jag käka det mesta,men det var ngn sur smak, så otroligt äckliga så fick slänga allt. Jag som kämpat i över 1 tim. Fasen då tänkte jag, nu ska jag göra en smulpaj istället. Var så trött på att baka så tog fram ett recept på internet, blandade ihop mjöl och smör, lite väl för fort och slängde över äpplena. Blev inte rikitgt som jag tänkt mig. Borde blandat degen bättre, det blev ju typ en smörja av massa smör. Inget emot smör, men det var väl inte att jag njöt av varje tugga, haha! Va fasen? Jag var bra på att baka hemma, jag lyckas aldrig i detta land. Jag ger upp!!!! Jag tänkte dock baka muffins med super fina muffinsformar som jag fått av min fina vän aleex och ta med till Palm Springs till släkten. Det är ju trots allt Thanksgiving:) Fast ska man behöva åka och köpa en färdigmix? Det är ju för tråkigt!!! Fast det är ju kul om de är ätbara..

Well, jag tittade gossip girl från 2-11 på kvällen nonstop, åt nonstop gjorde jag också. mindre kul! Skippade tom gymmet, men det kändes som en bra dag att ta igen sig lite! Idag kollade jag 2 gossip avsnitt i morse, så gött att kunna gå ner i morgonrock, göra vad man vill, slå på tv och slänga sig i soffan:) Jag kan väl gå runt i morgonrock när familjen är hemma också om jag vill, men fortfarande en helt annan grej!
Vid 1 tiden åkte jag till gymmet, var bara tvungen även om jag hade halsont. Sorry mom!! Väl hemma spelade jag hög musik, dansade, blev en liten koreografi till Only girl, hahaha! Vid 5 tiden kom Mona över och vi checkade lite Gossip tsm, vid 7 tiden ikväll mötte vi upp med Louise från australien, galet har inte sett henne på evigheter, har saknat henne skit mycket!! Checkade Sushi och skvallrade i ett par timmar:) Efter det har jag och Mona kollat Gossip igen, klockan är nu 00.15, Mona är hemma och jag i säng!!!

Måste berätta om några incidenter som hänt, haha! Ibland är jag lite små skraj när jag är själv i huset för det är så gigantiskt, stängde av Tvn igår och det var knäptyst och jag hör världens duns. Hela kroppen blev heeelt svag och jag ville bara dö. Jaha, vem bryter sig in? haha! Såg inget som hänt, men bestämde mig för att checka när det var ljust ute. Larmade och gick och la mig. Imorse kollade jag men hittade inget. Säkert från kidsens leksaker som trillade ngn stans tänkte jag.
Sen idag när jag gick in i tvättrummet ser jag att en fyrkant av taket ligger på golvet och ett stort hål i taket. Första tanken var, vem försökte komma in här? Men lika fort visste jag att ingen kan komma in där, men lite märkligt ändå. Vi har nämligen hört konstiga ljud därifrån, låter som en fågel eller en mus. ( vi har som sagt en mus i vårt hus, som vi fortfarande inte fått tag på, haha )
Tog med mig Mona upp där idag och hon klättrade upp och letade efter fåglar eller möss, haha! Utan framgång...mycket märkligt ljud alltså!!
Ikväll när vi satt och tittade på Tv så knackar ngn på dörren och skriker något och vi båda blev skit rädda. Hade jag vart sj hade ja börjat lipa, haha! Det var ingen vid dörren..vi kikade i fönster överallt men ingen va där. Kristy säger alltid att jag inte får öppna om jag inte känner personen, fast nu var det inte ens ngn här. Sen kom Mona på att det kan va ett paket utanför och mkt riktigt låg det ett paket utanför. Vilken lättnad:)
Än så länge lever jag:)

Igår letade Kristy, Don och jag efter en av Parkers tröjor, men vi kunde inte hitta den och sen kollar Don på mig senare och säger:
- Pernilla I can´t believe u didn´t find it.
Va fasen jag har letat överallt tänkte jag.
- It was in Kristys closet, haha så börjar han garva.
- Oh, haha! Thats why....
- Sorry Pernilla säger Kristy..
- I usually remember where ive seen it, but i didnt even remember ive seen it somewhere this time, ahha
- Yea, u have a really good memory, u always know where it is.  säger Don.
- Omg, she is so organized all the time. 50 times more organized than me. She could be a proffessionell organizer. I dont know what I would do without u säger Kristy.
- She will be a really good Mom too säger min värdpappa då. Så himla söt.
- Yea, she is so patient säger kristy.
- Well I dont know when i get my own kids, haha!
De är så söta!! Där sitter jag på golvet, viket kläder och skäms, haha!!

Nu är det nog dags för sovdags för mig. Imorgon, tisdag vet jag inte vad planen är förutom balett och lite shopping i santa monica på kvällen!! Har inga direkta planer för mina lediga dagar. Antar att man inte alltid måste ha det!!

XOXO Pernilla <3

Double extension?

God morgon L.A, god förfest till alla i Sverige får jag väl säga!! Klockan är 9.10 lokal tid och självklart ligger jag fortfarande i sängen. Jag somnade vid 11 tiden igår kväll så vaknade vid 8 tiden av att jag var hyfsat utvilad. Dags för en liten uppdatering såhär på lördagsmorgonen.
Hur spenderade jag torsdagen? Jo, jobb på morgonen 7.30-9 som vanligt, åkte direkt till gymmet och gick på en turbokick klass, vidare och gjorde lite ärenden på vägen hem. Väl hemma gjorde jag i ordning mig och åkte över till Nicole. Det har vart ganska kallt och molningt här ett par dagar, vilket betyder moviemys:) Hoppade upp i Nicoles movieroom och checkade The Ugly Truth. Sen joinade även Mona och vi satte på lite Greys Anatomy och där var klockan redan 2.30pm och jag begav mig hemåt. Jobbade sedan 3-8. Det var nog den dagen det.
Fredag började med jobb 7.30-9 för ovanlighetens skull. Skypade med min kära syster Jessica 1 tim:) Kan inte förstå att vi ses om 4 veckor:) Efter det satte jag på lite julmusik och började slå in lite julklappar. De har en radiokanal här där de bara spelar julmusik nu, riktigt bra faktiskt:)
Vidare till Target för lite ärenden och därifrån direkt till gymmet. Trodde jag skulle börja jobba runt 1.45-2 men fick börja 3 istället så fixade klart alla klappar och kollade sedan på ett Ellen Degeneres avsnitt innan plikten kallade. Jobbade sedan 3-8 igen. Vi gick över till en annan familj igår kväll, inte mindre än skaparen av programmet Biggest Looser och många många många andra stora tv-shower. De bor 3 hus från oss, skit go familj! Vid 8 tiden fick jag gå och planen var att gå på bio med Mona, men stackarn blev sjuk så blev inget med det:( Ville verkligen göra något och jag kände hur jag bara skulle äta mer av att va i huset, vilket aldrig är bra nu när jag försöker vara nyttig, vilket går sådär. Så jag tog ännu en sväng till gymmet igår klockan 9, ahha! Kan väl aldrig får för mycket träning. Åkte även till 3 olika affärer för att köpa 2 kort åt min värdmamma som hon bad mig om, för om jag kunde hjälpa henne med det igår kväll behövde hon inte min hjälp idag på morgonen så åkte och fixade det först. Fanns ju inga normala kort någonstans, blev ju galen!!! I 3e affären hittade jag äntligen något.
Spenderade alltså fredagskvällen på gymmet:) Mådde dock sjukt illa hela tiden, så direkt när jag kom hem blev det dusch och bedtime. Aldrig fel att få en bra nattsömn!! Vaknade som sagt ganska tidigt, antingen pga halsont eller pga att jag var utvilad. Vem vet?:)
Tänkte faktiskt pallra mig ur sängen vilken minut som helst och gå på ett Turbokick pass om 35 min. Börjar jobba igen kl 2 idag. Får se om det blir andra planer förutom jobb idag!
Jobbar söndag morgon sen har jag ledig fram till torsdag morgon:) OH YEEEEAH!! För familjen åker till Mammoth och de lämnar mig hemma, vilket otroligt bra beslut!!!!!!! Ska möta dem i Palm Springs nästa torsdag, där vi ska fira Thanksgiving!! Nu är det 1 år sedan jag hade svininfluensan i 1 vecka och lämnade inte min säng och toaletten på 1 hel vecka. Kommer inte ens ihåg vissa dagar av veckan. Jag kommer dock ihåg att det var den värsta veckan i mitt liv. Har aldrig någonsin vart så sjuk och jag önskar inte min värsta fiende den influensan!! Om det var något positivt var det väl en sjukt bra diet. Gick ner 5 kg på 1 vecka, inte så hälsosamt kanske, haha!
Nog om det, slutade skriva detta inlägget några rader sedan för att åka på Turbokickpasset och nu är jag tillbaka:) Herrejäklar, det var den värsta work outen ever!!!! Seriöst, jag ville bara dö, men jag kan aldrig ge upp, det är det värsta, eller kanske bra, jag vet inte. Sån skillnad på vilken instruktör det är, idag var det den bästa jag haft, salen var proppfull och hon hoppade runt och skrek:
- Your think ur working hard??
- Work harder!! Burn those calories!!!
Haha, okay, im dying here but sure ill do it!! Oh boy! Det var en grymt bra work out iaf:)

Mina v-föräldrara har börjat få lite panik att jag snart åker hem för gott och de bollar fram och tillbaka huruvida de ska ha ny au pair eller inte. Jag tror det är mest min v-pappa som vill för han vill fortsätta med sin karate på kvällarna. De funderar även bara på babysitter, de rådfrågar mig hela tiden och vill vet vad jag tycker och igår frågade de:
- So, we still wanna ask u if u wanna stay longer?
- Eh, even if I wanted to im not aloud to.
Jag får bara förlänga 1 gång, så om jag ville stanna 3 mån extra efter mina 6 månader så får jag inte det. Jag sa däremot att om jag inte reser sista månad, men jag hoppas på det så kan jag stanna och jobba några veckor till. Sen frågade de om jag vill komma tillbaka 3 månader senare på turistvisum som en del gör. Svartjobb kan det väl även kallas:) Tänk om du kunde möta oss i Hawaii i augusti. Haha, okej, får jag komma hem först? De vet mina planer att jag vill hem och jobba och sen resa nästa år, men jag sa att jag alltid är villig att komma tillbaka och jobba ett par månader igen i framtiden. Lovat dem att uppdatera dem var jag befinner mig i världen:)
Jag är såå taggad att åka hem under julen nu, men att åka hem för gott i vår ger mig lite panik. Detta är trots mitt liv nu och jag älskar att vara här samtidigt som jag vill hem till alla!! Det kommer va fruktansvärt att lämna, men efter ett tag kommer man väl in i livet där hemma också, som med allt annat!! Alltid ett nytt äventyr som börjar!
Vill inte ens tänka på att lämna dem!!!

Nu är det dags för mig att göra lite nytta innan jobbet. Ikväll kommer Mona hit och det blir nog lite Gossip Girl maraton:)
Vi ses om 4 veckor!!!!!!!!
XOXO Pernilla <3

So You Think You Can Dance - Live On Tour

SYTYCD? Den frågan skulle jag nog inte ställa till gårdagens dansare @ Staples Center. They sure know how to move!!! Oh my freakin gosh, seriöst! Jag visste att det skulle vara over the top, men så här bra? It blew me away, Big, Big Time!!! Jag satt med hakan nere vid tårna i 2 tim tror jag. Jag hade gåshud hela tiden och tårar i ögonen på flera nummer.
Så gårdagen började med jobb från 11-4.35 som bestod av alla de möjliga aktiviteter. Åt middag och gjorde mig redo för en kväll @ Staples Center, Downtown L.A. Som ni vet gick jag solo, så hoppade in i bilen vid 18 tiden och styrde kosan mot Staples. Åkte 1,5 tim innan showen startade, här vet man ju aldrig vilket humör trafiken är på. Tur var väl det eftersom det tog 1 tim för mig att komma dit. Körde i 20 Mph i stort sett hela tiden. Hittade parkering direkt, eller tog första bästa, 8 dollar, inget att snacka om. Hittade min plats och showen startade 10 min efter, kunde inte bli mer perfekt!!! När jag bokade biljetterna visade det att jag skulle sitta mer uppe på läktaren, för jag tog mitten priset, men nu fick jag sitta på golvet på upphöjda scener med stolar. Vad tusan tänkte jag först, här vill väl inte jag sitta, men det visade sig vara en grym plats:) satt längst ut, hyfsat nära scen och det vart all good!!!
Några gamlingar raden bakom som började snick snacka med mig lite, haha! Blev inte så ensam ändå:) Visst det är alltid kul att dela det med någon, men jag är SÅ glad att jag gick, det har alltid vart en dröm och det var så otroligt grymt!! Jag klappade och tjoade för mig själv. Mitt motto här är: Jag kommer aldrig träffa den personen igen iaf!! Det gör livet alltid lite enklare:)
Började med Nigel Lythgo som snackade lite på storbild, visade top 5 auditions och roliga klipp, sen efter ett tag drog det hela igång:) Dansarna turades om och snacka och presentera mellan de olika numrena vilket var skit bra faktiskt!! Det här var alltså top 10 dansade från förra säsongen plus All stars dansare från andra säsonger som är ute på en tour om jag inte sagt det!
De visade allt från gamla nummer till nya gjorda enbart för showen. De är så otroligt dukitga, det är helt otroligt!!! Måste ses live. De är grymma på TV men live fattar man hur grymma de är!
I pausen messade jag min värdmamma och frågade om hon hade något emot om jag gjorde lekrummet till en dansstudio och jag lovade att ge barnen bra benefits, haha!
Då svarar hon tillbaka att det låter bra att jag kan ta betalt från barnen runt om i närheten istället. Ja sa att de får 50% av inkomsterna, haha!
Shit, vad jag vill dansa NU!!!!! Saknar att stå på scen, jag riktigt längtar till mina balettlektioner här, det gjorde jag inte förr, haha! Missade en lektion igår tyvärr, så nu längtar ja riktigt till nästa:)

Hemma runt 11 tiden igår och somnade väl runt 12 tiden. Vaknade vid 5 tiden av att jag var skit hungrig med huvudvärk, för jag åt middag vid 4 tiden dagen innan. Jobbade 7.30-9.00, åkte till gymmet och förhoppningsvis brände några kalorier. Väl hemma gjorde jag mig redo och sen ringde jag min kära farmor som jag inte pratat med på 1 år i telefon. Hur sjukt är inte det? Så otorligt kul att prata med henne:)
Hade 1 tim innan jag började jobba igen och jag var trött på datorn så tog med mig min nya solo-tidning och la mig på uteplatsen, satte på musik ute i högtalarna, la mig i soffan, njöt av utsikten och hur solen brände helt perfekt:)
Passade även på att överraska mamma och pappa med ett litet samtal hem till Habo:) Alltid lika kul att snacka förstås!!! Kan inte förstå att jag, efter 14 månader ska åka hem till Sverige igen om 4 veckor. Vad hände med 14 månader? Jag är så taggad att träffa alla, men samtidigt glad att jag ska tillbaka igen, annars hade jag vart inne i en depression nu. 2 veckor hemma är dock för lite. Kommer gå alldeles för fort:(
Tack mamma och pappa för pratstunden, garvar alltid lika mycket:)

Jobbade igen 12.30 -6pm idag, hämtade Parker från skolan, underhöll Kayla i lekparken, bikeride, spelade fotboll, dusch, middag etc. Vid 6 tiden åkte hela familjen till downtown MB för det årliga mötet med Santa:) Jag följde inte med i år, kände att jag sett det. De berättade hur söta barnen vart och frågat tomten:
- eh, eh, May I please have a....
- Santa, eh..I would like to wish for...
Så söta när de är så väluppfostrade. När det väl gäller är de väluppfostrade:) Haha, Kayla i lekparken idag hon träffade en liten kille hon började leka med sen hör jag hur hon säger:
- Actually im not playing anymore..but, what´s ur name?
- Aidan svarar killen.
- Oh, okay, my name is Kayla, it was very nice meeting you Aiden.
Haha, kunde inte hålla mig för skratt, sättet hon sa det så va så kul:) Kl 7.30 ikväll åkte jag downtown och hämtade upp barnen, tog hem dem och la dem, medan föräldrarna fortsatte mingla i MB:) Själv har jag precis gjort lite manikyr och ska nu sätta på dagens avsnitt av Top Model innan jag ska sova!

Lite pics från gårdagen:



Baseball numret.



En av mina favoriter.





de körde ett disco nummer i slutet och gaaalet va bra det va. Jag har kört lite disco moves i mitt rum här ikväll, haha!


Var bara tvungen att köpa ett minne:) På ryggen står det hela deras tour, alla städerna m.m. Jag hittade EXAKT 35 dollar i min väska och det var precis vad den kostade. Hade inte ett öre mer med mig in på arenan, så den var nog gjord för mig:)


En av dansarna skadade sig och kom inte med på touren, men de visade ändå detta framträdandet på storbilden igår. Killen i rött är balettdansör och gör denna raw hip hop dance så sinnes bra!!! Helt sjukt!! Kom ihåg när jag såg det förra säsongen, jag var mållös. Lika mållös varje gång faktiskt!! Checka in denna!! HELA!!!

http://www.youtube.com/watch?v=TLtSfYX8tJk
XOXO Pernilla <3

Weekend a la Dolly Parton.

Yes, i helgen körde jag riktig Dolly style, vilket betyder - no sleep!! Sjukt mycket man hinner med om dagarna om man utesluter sömnen. I mitt nästa liv ska jag vara oberoende av sömn och resa jorden runt!
I fredags blev det premiär på vår nya biosalong här i MB, men tyvärr blev det inte Due Date, eftersom den redan var full satt. Kan säga att en film ALDRIG är fullsatt i detta land. Det är alltid max 15 personer i varje salong, med undantag av The Grove, där det alltid är lite mer folk. Verkar som fler var nyfikna på den nya biografen:) Grym biograf och även filmen som vi tog istället var riktigt bra, The Unstopable med Denzel Washington, rikitgt spännande!!!
Fick en hyfsad bra nattsömn, började jobba kl 8am på lördagen och hade 12 tim jobb framför mig. Föräldrarna åkte på deras trip och det var jag och barnen. Ska jag vara helt ärlig har jag haft en super helg med kidsen:) Jag gillar att ha dem för mig själv, hitta på vad vi vill , och det är jag som bestämmer:) Det känns som de bara är mina, kvalitetstid helt enkelt:)
Gjorde frukost till kidsen och vid 10 tiden tog de sina bigwheels ut på The Strand och min briljanta ide att cykla till gungorna på stranden. De älskar att åka med sina bigwheels nedför en backe och ut i sanden, haha! Jag tycker själv att mina värdbarn är de sötaste i världen och alltid när jag är ute med dem så säger alltid folk kommentarer, men alltid med en liten blick  ( är hon mamma eller inte? ) haha. Håller med, de är sjukt söta! Har fått många förfrågningar under detta året, vissa förstår direkt att jag inte kan va morsa, eller det är ju möjligt, men nu är det inte så, haha!  Efter många blickar från ett gäng säger en kille:
- Ehm, is that your kids?
- No, they r not mine.
- Oh, cuz I thought, Damn she looks hot for having 2 kids.
Haha, whats up with that? Saken är den att 90 % av alla morsor här är så sjukt snygga, vältränade och heta så förstår inte vad han snackar om. Det är många man undrar, kul att hon klämt ut 3 kids och ser ut så.
( Syrran, du är ett sånt exempel )

Well, well, väl hemma gjorde jag lunch till barnen, skjutsade Parker till Karate kl 1, jag och Kayla stannade och kollade. Vi tittade in en skvallertidning och vi ser 2 bilder på Madonna, en med smink och en utan och Kayla säger: I like that girl better..Jag svara: Kayla its the same girl, but its two different pictures, on with make up and one without. Hon är tyst en stund och säger..ohhhh. Som bará hon kan när hon får reda på ngt, haha!!
Hemma efter Karaten tog vi på oss bikini och badbyxor, solkräm och packade väskan för beachen. Tog kidsen till stranden 1,5 tim, underbart väder!! Vi lekte leken " colors" som innebär att man jagar den som säger rätt färg, har inte riktigt tid att förklara reglerna nu, haha men där fick jag min work out för dagen iaf:) Galet, jag får springa mitt absoult fortaste för att ta Kayla. Hon är galet snabb!!
Gick upp och vi alla hoppade i *Jacuzzin och njöt av solnedgången och bra musik:) Badade barnen och sedan var det dags för dinner. Efter en stund kom 2 andra kids över som skulle sova över. Världens enklaste barn så det va bara kul. De hade movie night och lite senare kom barnens grandpa som skulle sova över.
Barnen var i säng runt 8 tiden och jag fick sluta.
Det var den 12 tim dagen det, då var det dags för nästa äventyr. Gjorde mig i ordning för utgång och vid 10.30 tiden hämtade Nicole upp mig med destination Hollywood. Här gäller det att känna ngn om man inte är 21 och utan ID. Åkte till klubben Key club där en killkompis till Nicoles h-familj kunde fixa in oss. Han kom ut och mötte oss och vi gick förbi vakten..
- Ey girls. How old are u? ( inte nu igen tänkte vi..)
- 21.
- Show me ur ID.
- We didn´t bring them. ( så dåligt, haha! )
- We are 21, its her birthday säger Nicole..
- Han är på väg att sätta på oss armband för fria drinkar, men drar av dem men vinkar ändå in oss:) och säger:
- Kevin is a pretty cool guy, but he is not god, haha! Kevin är killen som fixade in oss. ( 38 årig kille som är rikare än alla i min hemstad tillsammans, men världens goaste liten man )

Vi kom in och möts av marijuana stink all over. Detta är inte riktigt vad vi är vana vid, vi gillar mer dans klubbar, detta är en klubb där band spelar varje kväll ungefär. Galet, vilket folk! Det var något rapp band som spelade och alla stod med händerna i luften och diggade som rapp fans. De flesta lustigare än de andra. Jag och Nicole sätter oss ner på övervåningen med utsikt över scenen, Jaha, där står drinkar framför mig, bredvid drinkarna en tom burk med cannabis. ( stod på locket ). Ja hatar lukten av marijuana, Nicole också så vid 12 tiden kände vi oss klara med den klubben. 
Då snackade vi med min irländska grabb som även var ute i H-wood. Vi bestämde oss för att gå dit, men märkte efter 20 min walk att det var för långt i highheels, haha. Fast en walk på sunset blvd förbi de mest kända restaurangerna är inte fel det heller. Himla skit att vi inte såg en kändis,det sägs att det är där de hänger!
Det luktar ju dollar sedlar när man går förbi.
Gick tillbaka och hämtade bilen och körde mot irländaren. Vid 2 mötte vi upp med honom och körde hem honom efter att vi avböjt hans efterfest med både svenskar och alla möjligt folk. Det är ju en dag imorgon också:)
Gick och la mig vid 3.30 tiden och fick sådär 3 tim sömn innan jag började jobba kl 8 dagen därpå.
Dolly parton sover ju bara 3 tim varje natt. Fasen va fuskigt!!
Hjälpte till med frukosten till kidsen, vid 9.15 körde jag Kayla till söndagskolan, Parker åkte på playdate. Kayla vägrade släppa mig på söndagskolan så jag fick sitta där i 15 min tills jag tillslut sprang därifrån. Ja vet att hon oftast blir bra efter ett tag när man gått iaf.
Mycket riktigt var hon glad när jag hämtade upp henne. Åkte hem, slängde oss på soffan i 10 min, hämtade upp Parker. Gjorde lunch till båda kidsen, Åkte till Parkers fotbollsmatch. Satt och tittade på honom i 1,5 tim och underhöll Kayla. Efter matchen hade vi ö-råd om vad vi skulle göra och mitt förslag vann:)
Vi cyklar till piren och går in på aquariet:) Även om min cykel är bakom 3 bilar, vagnar och massa skit tog jag faktiskt ut den, riktigt stolt. Har aldrig cyklat med kidsen faktiskt, men de va super mysigt med en liten utflyckt. Kollade på surfarna vid piren, var inne och kollade på fiskarna, sen var det dags att köra hemåt för att möta deras föräldrar som kom hem. Tanken var att de skulle på Lakers match och jag skulle ta hand om Kayla eller att kayla skulle med om de hittade biljett till henne och jag skulle få sluta, men då frågade de om jag vill med.
- Nej men de behöver ni inte sa jag.
- Skulle du tycka det va kul då?
- Ja men....
- Okay, ur going, go get ready, we r leaving in 10 min girl..säger min v-mamma, haha!
Så himla snällt av dem att ta med mig för jag vet hur dyra biljetterna är, så helt plötsligt åkte vi alla:) Jag har ALLTID velat gå på en match, men inte blivit av än. Jag fick sitta själv på en annan sektion för de fick inte platser bredvid varandra och Kayla var trött och ville mest sova i mammas knä, men jag hade det riktigt bra där uppe. Lite ensam tid efter helgen var inte fel det heller:) Killarna bredvid mig:
- Eh, are u going to the game all by your self?
- Eh, no, my family sitting down there, but we couldnt find seats next to eachother..
- Säkert, tänkte de väl, haha! Hon är en ensamvarg..

Lakers förlorade faktiskt med några bollar..ovanligt, men det var sjukt spännande:) Jag älskade deras cheerleader, även kallade Lakers girls. De var sjukt grymma och gjorde skit bra danser så jag satt där och va väääldigt avundsjuk. Helt plötsligt får jag ett mess av min värdmamma under matchen.
- Do u wanna be a laker girl???
- hahahl, YEEEEES!!!!!

Hemma vid 10 tiden och de var den helgen det. Fullspäckad som vanligt!! Idag sov jag uuut, låg i sängen i typ 1,5 utan att sova men bara snooza lite ihop om att ngn skulle dra mig ur sängen.
Åkte till gymmet vid 1 tiden, efter det blev det köpcentrat för några ärenden, jobb mellan 5-7.30 ikväll och nu väntar jag på att Gossip Girl ska börja:)

Kayla var så söt idag, de hade vart på simlektion och springandes komme rhon i sin baddräckt och berätttar massa saker sen säger hon:
- Pernilla, give me a hug. sen kramar hon mig! Sötis!! Tog upp henne och gav henne en bamsekram:)

Har inte berättat vad jag fick på posten i fredags. Ett stort kuvert låg på trappan så jag tog med det i bilen på väg mot bion. Var helt säker på att det var från min syster, såg ut som hennes handstil, men undrade varöfr hon skickade kort IGEN. Öppnar kortet och ser bilder på mina finaste habo-tjejer som önskade grattis på 20 års dagen!! DÅ började jag lipa kan jag lova. Varför kanske ni undrar? Jo, jag har inte sett mina tjejer på 14 månader snart och jag saknafr ihjäl mig efter dem och tanken på att de tänker ´på mig gör mig helt överlycklig!!!! Åh vad glad jag blev<3 TACK TACK TACK tjejer, ni ska veta hur mycket det betyder för mig!!
Haha, de hade satt fast ett skolfoto på alla oss från typ 6an eller nåt, mycket vacker syn av mig själv. NOT!

Imorgon ska jag på SO U THINK YOU CAN DANCE LIVE ON TOUR på staples center. Jag är sååå taggad, de 10 bästa dansarna i USA är på turne, kan det bli bättre??
Saken är den att jag skulle boka biljetter till mig, 2 svenska au pairer och en norsk så vi kan sitta bredvid varandra. Mitt kort funkade inte, försökta massa gånger, och ingen av de andra tjejerna hade tillräckligt med pengar. Jag ville verkligen gå, så jag testade att boka 1 biljett, ja kanske inte hade tillräckligt för alla oss. Det funkade med 1 biljett så jag bokade den, skickade alla info till tjejerna så de kunde boka sina egna bredvid mig.
Då säger de att de inte har råd att gå. Jag visste väl när jag bokade att det finns en liten risk att ja får gå själv, men lite besviken blev jag allt. Det är ju inte så att jag skrattar av att gå själv!! Nicole ville verkligen gå men måste jobba och de andra kunde inte heller:(
Jag kan göra sådana saker själv utan att tycka det är jobbigt, hade aldrig gjort det hemma dock, haha! Fast där har man ju folk att gå med också!
Mina v-päron frågade vem jag skulle gå med igår, så fick förklara allt och de tycker skit synd om mig, haha! Fast det behöver man inte, det är lugnt! Jag känner mig lite som en enstöring dock, fast jag ska ju ändå bara kolla på showen:)

Jag går hellre själv än att missa den!!!!
Nej, nu ska jag avsluta, lite pics får avsluta helgens sammanfattning!!

dagens inköp, fast vet inte om ja ska behålla skorna. Det är bara i sverige jag behöver dem ändå.


Key club, haha!


walk of fame.



USA har bästa natinalsången.




Lakers giiirl.


Dagens låttips:
marry me - Train. Sjukt bra!

XOXO Pernilla <3

10 K- Check.

34 st Manhattan Beach - Hermosa Pier Ave = 10 km - CHECK! Oh yes, idag känns det lite i skinkorna kan jag lova, men otroligt skönt att få känna julskinkornas inre muskler arbeta till sitt yttre. Riktigt känner hur celluliterna och gluteus maximus kämpar om varandra uppmärksamhet, som sedan slutar i ringen, 1-0 till Gluteus Maximus ( förhoppningsvis ).
Precis så känns det!! Har kommit in i en dålig vana att inte kunna sova ut:( Vaknar vid 7 tiden och efter 8.30 kan jag knappt somna om och jag tror inte det beror på att jag är utvilad! Har haft sovmorgon nästan hela denna veckan pga att jag jobbar hela helgen, men har inte blivit mkt av det. Fast jag klagar inte, alltid skönt att snooza i sängen:)
Igår gav jag mig ut på en springrunda till Hermosa Pier och tillbaka,inte mindre än 1 mil, riktigt stolt måste jag säga. Sjukt skönt! Underbart sommar väder också, vilket är på både gott och ont, när jag kom hem hade jag sån bränna efter träningstoppen att det såg ut som jag aldrig tagit av mig toppen:( Ipod brännan ska vi inte tala om, haha! Helt sjukt vad solen tar. Efter det gick jag ner på stranden en sväng för att försöka få bort ful brännan. Läste lite tidningar etc. Började dock blåsa efter ett tag och sanden piskade mig som aldrig förr, inte alls skönt, gjorde så där riktigt ont, haha! Gick upp efter ett tag, duschade och tog mig en sväng till Target och fick faktiskt ännu en julklapp uträttad:) ( ett litet klädesplagg till mig sj låg även i påsen när ja kom hem..)Direkt från Target åkte jag och hämtade upp Parker från ett B-day party, väl hemma städade jag upp för några gäster som skulle komma över. Kidsen hoppade i Jacuzzin, även föräldrarna, så satt och snackade lite med familjen en stund och de diskuterar fram och tillbaka huruvida de ska ha ny au pair eller inte. Sen kom de fram till att de ska flytta mina föräldrars företag hit och hitta ett hem till mina familj här så kan ja stanna några år till, hahaha! Jag gillade det alternativet:) De är för roliga!

Lagade middag till kidsen, försökte lägga Kayla som gallskrek i 15 min eftersom hon inte är riktigt 100 frisk, inget hjälpte. Jag fick sluta kl 7.15 och Kristy tog över. Ägnade kvällen åt att tvätta, städa, titta på tv etc. Fick även ett litet mini utbrott efter 15 min misslyckande att bädda min förbannade säng. Seriöst lakanen är ju gigantiska och täcket är typ fyrkantigt så man ser inte vilket håll det ska va på, men gör man fel funkar det inte så lite skillnad är det ju. Jag klättrade seriöst in i lakandet tog täcket i varsinn hand och slängde mig på sängen i hopp om att hoppa in med täcket. Any luck? Inte direkt...tog ett break och återvände senare med nya krafter. Slutade iaf med en nybäddad säng vid läggdags. Varje gång tänker jag, ne detta får fasen va sista gången ja tvättar lakanen, haha! Pratade med mona och fick ut mina frustrationer och va säger hon? Var det första gången? Mona, va tror du om mig? HAHA, har inte tvättat lakanen på 13 månader. Sure!!! 

Well, idag fredag fösökte jag sova ut men vaknade i vanlig ordning vid 8 tiden, åkte till gymmet vid 11 tiden och svettades lite. Började jobba vid 1.30, hämtade Kayla, åkte till Parkers skola etc. Slutade kl 5.15 och då tog Don, Kristy och Kayla ut mig på middag för min födelsedag:) Så snälla är dem, vi åkte till en italiensk restaurang här i Manhattan, super mysigt!! Kom precis hem och sitter och asflabbar på mitt rum för min värdpappa seriöst skriiiiiker utanför min dörr, han försöker alltså sjunga för Kayla, det låter som en blandning mellan opera och någon barnfigur. Haha, jäklar va kul. Han sjöng verkligen HÖGT!!! 
Det är fredag kväll och jag ska gå på bio med girlsen. De har renoverat om en ny biograf här i MB, riktigt nice, så blir premiär där ikväll! Ska nog se Due Date tror jag, samma skapare som till Hangover. Imorgon ska jag jobba minst 12 tim eftersom föräldrarna åker bort i helgen, sen blir det nog utgång på lördag kväll och sen 12 tim jobb på söndag. Galet!!!
Haha, ikväll sa min värdpappa: Pernilla du måste ju skaffa din systers ID när du åker hem. Du måste ha ett fake - ID. Haha, sure om du säger de så:) Du har ju 6 månader kvar de måste du ju ha, haha!
Håller verkligen med!!

Måste kila, ha en bra helg vänner!

XOXO Pernilla <3

Love sunny B-days!

Happy birthday, ( eat more chicken ) happy birthday to you....Yes, jag fattar inte heller skämtet men det är kidsens version:) Då är man 20 år, jag är officiellt närmare 30 år, vet inte riktigt hur jag tar på det påståendet men det är ett faktum som kommer komma som en brev på posten varje år vare sig du vill eller inte! Lite åldersnoja får jag faktiskt erkänna att jag har..hade gärna vart 20år i många många år till! Fin ålder det:) Eller 21 hade väl vart den ultimata, haha!
Vaknade kl 5 på födelsedagsnatten och efter det hade jag svårt att somna om, så blev bara snoozningar resten av morgonen. Vet inte varför, det var ju ingen mening med att sova räv i år eftersom ingen sjunger på morgonen för mig här ändå, haha! Vågar knappt skriva vad jag gjorde på morgonen:) Låg i sängen, kollade datorn och tog det bara lugnt, satte på Ja må hon leva på Youtube och viftade med min svenska flagga och grattade mig själv. Haha, fy vilken ensamvarg!! Kan ju inte bryta traditionerna:) Vid 11 tiden satte jag på skypen och nu blir jag tårögd av tanken på världens bästa föräldrar. Satte på skypen och där sitter mamma och pappa med ballonger, serpentiner och en tårta med levande ljus i och började sjunga ja må hon leva. NI är heelt otroliga!! Kan inte förstå att de satt med tårta och hela köret på andra sidan kameran för min skull. Nästan så jag skäms för de är så underbara! TACK igen! De fick dock hjälpa mig lite med blåsningen av ljusen, och pappa fick min tårtbit, vilket han inte var sen på att äta:) Så himla gulligt!!! Vi skypade i nästan 2 tim, går fort när man har roligt:)
Vid 2 tiden träffade jag Nicole och Brunchade med henne på vårt favvo ställe Koffe Kart i Manhattan Beach. Hon hade gjort världens gulligaste present till mig, blev såå glad. Jag älskar personliga saker. En slags tavla med massa kort på oss och detaljer där det stod Friends Forver, diamanter m.m. Hur fin som helst!!
Det var dags för N att börja jobba och jag åkte hem, tog mina vykort jag skrivit från Niagara Fallen och ett brev till DMV och tog en promenad på The Strand bort till posten och fick mina ärenden gjorda. Tänkte att jag måste njuta av en walk på stranden på sin födelsedag i November. Inte varje dag jag går i shorts på min födelsedag och njuter av solen och stranden! Det är ju tydligen snöstorm hemma, vilket jag inte saknar för fem öre om jag ska va riktigt ärlig!
Väl hemma kom Kayla och knackade på min dörr och hade en stor bukett med blommor till mig:) Så himla gulligt, hon sa att hon tagit på sig sin finaste klänning för hon ville va fin på min b-day. Sötaste ungen! Jag fick iiiinte komma in i köket för de bakade ngt till mig sa hon, haha! Hängde en stund med Kayla även om jag var ledig, hon var bara så söt!! Fanns ingen tid på min b-day vi alla kuna träffas så vi bestämde att fira mig idag istället som jag berättar mer om:)
Senare på min b-day åkte jag till Santa Monica och skulle göra lite christmas shopping, men slutade med att jag bara hittade saker till mig själv:/ inte bra!! Fast nästan klar med alla presenter:)
Sen var det dags för min balettlektion som även igår var skit kul! Hon går riktigt fort fram nu så det är svin kul:)
Lämnade Santa Monica vid 9 tiden och mötte upp med Nicole igen kl 9.30 på Yogurtland, haha! Så många som sa att jag skulle äta en stor FY på min b-day så jag tänkte att det kanske man skulle:) Bra ursäkt iaf!!
Satt och avnjöt en FY till 22.30 igår kväll:) Hade en väldigt lugn B-day men väldigt bra:)

Jag kan inte sluta tänka på hur uppvaktad jag blivit från alla håll! Jag blir tårögd igen av att tänka på det. Att jag har så många otroligt fina personer i mitt liv gör mig helt rörd. Jag kan inte vara lyckligare än vad jag är just nu, jag är nöjd med livet på alla sätt och att då veta att man har alla dessa otroliga personer i livet, de flesta längre bort än andra gör mig lyckligare än lyckligast!! Det är en del av mig som alltid kommer fattas så länge jag inte är nära mina nära och kära, men att veta att ni finns det betyder allt!! Kan inte tacka er nog<3
Tack för alla SMS från både Sverige och USA, har fått över 100 gratulationer på både mail, FB. Sen kort, presenter. etc. Jag skäms för att ni är så snälla, det är sant, vad har jag gjort för att förtjäna det kan man ju undra? haha! Tänk att jag snart får krama om er alla!!

Idag skulle jag egentligen börja jobba vid 12 men fick ett mess av min värdmamma att jag kunde börja klockan 2, så det blev en sväng till gymmet innan. Idag har jag tagit hand om Kayla, PArker och Pks kompis hela eftermiddagen, ritat, pusslat, cyklat, såpbubblor.....Ett tag satt jag och tänkte, åh det ska bli så skönt när jag slutat ikväll och sen tänkte jag:
Här sitter jag och blåser såpbubblor på muren, kollar solnedgång och hur surfarna tar sina sista vågor. Pernilla det är INTE synd om dig, haha! Au pair livet har sina stunder, både bra och dåliga:)
Skjutsade till Karate, lagade middag, badade barnen, läste böcker. Föräldrarna är på möte så kände mig som en riktig morsa ikväll när jag fick ge Kayla medicin för hon hade lite feber. Hon var så söt och ville ha en super kort bok för hon såg fram emot att sova sa hon:)
Idag firade de även mig, de hade bakat en rosa stor tårta med jordgubbar med ett stort P på och presenter. De sjöng och jag fick blåsa ut ljusen och hugga in i tårtan. Oftast gillar jag inte tårtorna här, eller cupcakes etc men mums vilken tårta:)
Nu är det dags för lite pics tycket jag.

Päronens tårta på andra sidan:)


Haha, ni är så söta!!


Solig B-day<3


B-day Brunch with N!


Lite födelsedags shopping:) Svårt att se på bilden, but I like it!


Muums!


Titta va alla skickat!!! Ni är världens underbaraste!! TACK TACK TACK! Bästa presenterna ever, och vi som sa att vi inte skulle skicka ngt. Skäms på er:) Mamma, skicka bara ngt litet nu då..Ja okej. Då skickar hon massa Biotherm prdoukter. Mamma! Du är galen:) Tack till mina kära systrar som skickade bästa presenterna, armband, ansiktmasker, tidningar m.m. Kort och tidningar från släkt. Från min finaste vän Alexandra fick jag en present som fick mig att lipa och skratta omvartannar. En bok som ni ser nere till höger, en vit, där det står TILL DIG. I boken har hon satt on bilder på oss och fyllt i alla frågor t.ex, din bästa egenskap, vårt bästa minne, vårt första minne, du är.......och massa massa mer. Aleex du är den roligaste jag vet! Har läst den 100 gånger nu!!


Av min v-familj fick jag blommor, kort, scarfs och ett presentkort på Forver 21!!!! BÄSTA presenten:)

Nicoles superfina collage!!

TACK igen alla för all uppvaktning, kommer aldrig kunna tacka er alla nog!!

Nu lite skydiving bilder, har äntligen fått mina nya bilder som funkar:) HOPPAS jag kan få videon att funka få er, den är sjukt kul, haha!
Kul att man fick sig en reminder innan man skulle hoppa...


Wohoooo


Ni mååste göra det!!


Står " Wish you were here" på min hand:)





Dags för landning.


And we made it:)

Nu ska jag nog checka lite Top model innan läggdags, imorgon är barnen lediga pga Veterans day, får se hur den dagen spenderas!
På lördag åker föräldrarna bort så ska jobba 24-7 hela helgen. Börjar kl 8 på lördag och slutar klockan 9 på kvällen, då kommer farfar och ska sova över så jag får en bra nattsömn. 2 andra kids kommer även över och ska sova över här, fast de gör mig inte så mkt de är så snälla ändå:) 2 mer spelar inte så stort roll:) Lite extra cash dessutom, haha!
På söndag börhar jag igen kl 8 och jobbar hela dagen antingen till kl 4 eller till 8 tiden, beror på om Kayla ska med på deras Lakers game eller inte.
Så ja det blir nog full rulle, tanken var att bara gå på bio med tjejrna på lördag kväll, tagga ner lite eftersom jag kommer va trött som det är, men nu kan vi nog få komma in på en gästlista i H-wood på lördag kväll, så det slutar nog med 3 tim sömn på lördag natt, haha! Fy varför gör jag så mot mig själv? Vill ju inte missa ngt liksom...

Ta hand om er där hemma!! Saknar er<3

XOXO Pernilla <3

Chicago-Toronto-Niagara Falls.

LA->Cincinnati->Chicago->Detroit->Toronto->Niagara Falls->Toronto->LA. 4 states, 5 planes in 3 days!! Som vanligt har vi alltid ett schema som nästan är omöjligt att utföra, så vi är riktigt stolta över vår trip:) En trip som var en av de bästa men även en av de värsta. Önskar jag hade en filmkamera på huvudet 24-7 eftersom det alltid är så mkt att berätta, men ska göra mitt bästa utan att skriva en hel självbiografi.
Äventyret började 10.00 på kvällen med att Mona hämtade upp mig och Nicole och körde oss till flygplatsen, super gulligt av henne! Allt gick fint, men eftersom planet gick 11.30 skulle vi missa en hel natt så Nicole hade laddat upp med sömntabletter som hennes pojkvän hade när han reste, haha! Vi var redan trötta, men man får aldrig en djupsömn på ett plan vilket vi var beroende av. Lite väl att missa en hel natt. Jag ville köra utan tablett först, men sen tänkte jag va fasen, ge mig lite sömn! Vi tog en var och snoozade gott i 4 tim, bytte bara lite ställningar här och var. Det funkade kan jag lova, man vaknar ju då och då, men somnar lika fort, haha! Landade i Cincinnati, Ohio, där vi 10 min innan nästa plan lyfte kom springade. Sist in på planet men vi hann:)
1 tim och 20 min i nästa plan innan vi var framme i stora staden Chicago. Vi tog reda på tunnelbanor, bussar osv och tog oss till vårt Hostel kl 7 på fredagsmorgonen. Vilket hostel, jag skulle hellre använda ordet hotell, nästan iaf. Så otroligt fräscht och modernt! Riktigt gött!! Det är ju dock alltid den där känslan att lägga sig i lakanen, men eftersom vi var helt slut den kvällen så somnade vi fint:)
Så vi tog en liten frukost innan vi begav oss in till City. Började med att åka upp i Sears tower som är ett mega tower med glas golv och väggar där man ser över hela staden, riktigt coolt! Efter det blev det sighseeing buss i 2 tim och 15 min. Alltid bra sett att se staden på. Kan meddela att jag har frusit konstant i 3 dagar. Fy faaasen va kallt det var. Chicago är ju känt för The Windy City, jo tack! Inte bara windy, det var 0 grader och jag trodde jag skulle dö på ritkigt, har aldrig känt den kylan. Denna helgen har jag tvekat lite på min resa hem till Sverige. Varför bor man i norden? Iaf, jag hade mössa, halsduk, vantar, uggs, jacka, men det kändes som jag gick naken. Bussturen, öppen buss, var rena pinan, men va gör man inte för att uppleva och ta kort:)
Efter turen gick vi och åt lite soppa på ett cafe för att tina upp lite! Efter det, vidare till den kända The Bean, ska visa kort. Tog kort och kollade runt lite i The millenium park, Lake michigan etc. Fast man längtade hela tiden efter att få gå in någonstans, så lite svårt att njuta av staden, haha! Jag fick 2 matchningar i Chicago innan jag fick denna familjen, nu vet jag varför ja sa nej:) Haha, nej men jag gillade verkligen staden i sig, men kallt!
Vid 5 tiden åkte vi hem mot vårt Hostel och våra planer att gå ut var långt borta. Vi var trötta, kalla och hade inget ID. Vårt val blev att ta en dush och lägga oss tidigt. Kl 8pm somnade en svensk och en tysk skönt i sina goa hostel sängar, haha!
Klockan är 3.30am på natten och klockan ringde för nästa flight. Ingen vila ingen ro. Tog oss ut i mörkret, åkte tunnelbanor etc ut till flygplatsen och kom precis lagom till flyget mot Detroit.
2,5 tim senare framme i Detroit, Michigan, där vi bytte nästa plan som tog oss till Toronto, Canada och vi var inte längre i the united states.
Okej, så vi landade 11.15 i Toronto och vi hade bokat en Bustour till Niagara fallen kl 2 med pick up från vårt nästa hostel. Vid 12 tiden tog vi oss från Toronto flygplats in till City via buss och tunnelbana. Vi var inte redo för 5 öre, så vår plan var att hinna göra i ordning oss på vårt hostel innan bussen hämtade upp oss. Klockan tickade och vi räknade stationerna på tåget. Började bli lite små stressade. Väl framme på vår station, hoppade vi av och försökte hitta vårt Hostel, vi hade adressen och gick i riktning mot vårt hostel. Kl var 1.15 och vi stod utanför vårt hostel. Fast vart är det? 2 restauranger fanns på den adressen, inget mer. Frågade folk, men ingen visste om ett hostel där, what the? Frågade inne på restaurangen och de sa att det låg bakom knuten. Vi gick dit, hittade inget men frågade en kines. Vi lyckades nämligen boka ett hostel i CHINATOWN. Förlåt, men efter denna resan är jag inte vän med kineser. Aldrig mer chinatown. En kines sa att det var in där och pekade på en dörr, eh okej. Vi ville bara ha rummet FORT. De fattade typ ingen engelska alls, vi gick in men de va inte ens ett hostel bara rum och så förbannat äckligt, de fattade ingenting och vi gick.
De springer efter oss och säger, det är här, det är här. Okej, better be!
De gav oss ett rum, vi gick in och mitt rum i Tanzania var himmelriket mot detta, men stressade som vi var hann vi knappt tänka. De anklagade oss för att inte betalat, när vi hade kvitto och papper med oss. Okej, kan vi göra detta sen, vi MÅSTE göra oss i ordning för vår tur.
Vi börjar byta om, Nicole fönar håret etc. Det knackar på dörren för 5e gången. Jag öppnar och visar en snubbe vårt papper med betalningen då säger han: This is not it!
- Are u freakin kidding me? Det fick jag ur mig, ahha! Det måste va ett skämt tänkte jag. Men tanten släppte in oss och sa att det var här. Det är inte här. Okej då fick vi panik. Glada över att inte behöva sova där men panik över att turen snart började och vi hade inget hostel och heller inte klara.
Vi sa att vi kommer om 10 min, ska bara packa ihop våra saker. Så gjorde vi iordning oss lite mer, medan de knackade på dörren 100 gånger till. Vi lämnar hostlet i hopp om att hitta det rätta.
Vi ringer vår busstur och säger att de kan hämta upp oss på ett annat ställe för vi hittar inte vårt hostel.
Nicole pratar fram och tillbaka med chauffören som säger vart de hämtar upp oss osv. 1 tim tidigare ringde vi vårt hostel, men inget svar. Nu ringer en tant Nicole, nicole svarar och kines igen som inte fattar ett skit.
- Where are u?
-We are standing outside the dragon mall. What kind of car do u have?
- Normal car.
Och där ser vi en tant vinka åt oss på gatan och vi följer efter henne.
- So our hostel doesn´t excist.
- yea yea. svarar hon.
helt plötsligt öppnar hon en dörr bredvid restaurangen där adressen till hostlet var.
- Wait? What, is this our hostel? Did u call from the hostel?
- yea.
PANIK!!!!! Vi trodde det var från bussturen som ringde och skulle leda oss till bussen. Då inser vi att det är en tant från vårt hostel. Vi skulle stå utanför mallet så chauffören kunde hämta upp oss där och kl var nu efter 2. Vi försöker förklara för tanten att vi bara måste slänga in vårt bagage i rummet och sen springa till vår tur.
Vi ringer chauffören igen, som denna gången var den riktiga chauffören. Haha, varför svarade tanten, normal car, haha! Varför skulle vi fråga vilken bil hon kör? idiot!
Efter många om och men hämtar en mini limo upp oss? Limo? Då var det jag och Nicole och en dam från Nya zealand i bilen och vår privata chaufför och guide. Då blev bussen full så vi fick en limo:) Tackar man inte nej till!!! Vi båda ville bara börja lipa ett tag, men väl inne i limon kunde vi släppa allt någorlunda!!

On our way to The Niagara Falls:) Vilket inkluderade mer än att bara se vattenfallen. Vi började med att åka till en Wine tasting:) Hade ingen aning om åldersgräns i Canada, men ofta man säger något, haha! Vi fick gratis vinprövning och jag hittade riktigt fina favoriter, jag som inte gillar vin, men nu så:) Vi hade inte hunnit äta på hela dagen, så inte det bästa att börja med vin, så vi kände att några smakprover fick nog räcka:)
Vidare for vi mot The floral Clock som den kallas, det är en klocka som gått i 125 år och där de planterar olika blommor hela tiden, ska visa kort på det! Vi närmade oss the river som går ända till fallen och naturen, husen och allt var så otroligt vackert där! Alla städerna vi besökt nu har vart så otroligt fina eftersom det är riktig höst där nu. Löven är röda, oranga, gula, så otroligt fint! Insåg faktiskt att jag saknar hösten lite. Det är verkligen fint när man tänker efter! Stannade i en liten town utanför Niagara Fallen som var hur mysig som helst, såg ut lite som western filmer.
Vidare till något som kallas Whirlpool, som ligger nära fallen. Helt enkelt en whirlpool. En gigantisk sådan, kommer bilder på det. Nästa stop var NIAGARA FALLEN, och staden som låg bredvid fallen var SÅ annorlunda än vad jag trodde. Det såg ut som the city walk i universal city och för er som inte vet vad det är så skulle jag kunna beslriva det som lite mini vegas. Väldigt lustigt, lampor, blinkande skyltar, spelhus etc. Vi var riktigt lucky eftersom vinter säsongen precis börjat och de firade med fyrverkerier samma dag vi var där:) De hade även satt upp deras berömda julbelysningar som var ngt makalöst. Så otroligt fint, det var även en julkonsert samma kväll och gud vilken julkänsla jag fick. Fick nästan rysningar, speciellt när jag vet att jag kommer fira jul med nära och kära i år:) Så mysigt!! Vi åkte också en tur för att se alla belysningar som fanns ute på en liten mini-ö. Belysningar som speglade sig i vattnet etc. Super mysigt!
Det första vi gjorde när vi kom till fallen var att gå på en tur kallad: journey behind the falls. Fick ta på oss regnkappor och gå ut på en plattform i höjd med vattenfallen, eller mer under skulle jag nog säga. Riktigt häftig känsla! Eftersom det började bli kväll och mörkt tändes även belysningen under fallen, så det blir alla regnbågens färger på vatten fallen. Även det helt otroligt vackert! Vattenfallen i sig var ju bara helt obeskrivligt! Hoppas att alla någon gång får uppleva det:)
Efter många bilder och lite regn var det hög tid för upptining. Vi tog oss till närmsta Starbucks och köpte havregrynsgröt och mös i värmen, om vi någonsin tinade upp tvekar jag dock på.
Klockan var 9 på kvällen och det var dags för Eddie chaffisen att köra oss damer hem till Toronto igen. Nöjda och glada, men trötta går vi in på vårt hostel. Vi hann inte riktigt se hur det egentligen såg ut tidigare, men nu fick vi det klart för oss och även om de hade IKEA lakan så ville vi båda bara stå upp och sova. Här sover vi inte! Okej, det var bättre än där vi bytte om hos kineserna, men seriöst. Jag trodde inte jag var så nojig längre, men jag fick rysningar i hela kroppen när jag skulle lägga mig i sängen. Vi bestämde direkt att här blir ingen dusch, aldrig någonsin! Jag virade in min kudde i en av mina klänningar, tog på mig leggings, strumpor och lånade en tröja av Nicole. Här nuddar man inte täcket inte, då får man väl rabies på köpet! Vi försökte sova, kl var efter 11, men det var ingen höjdare så vi tog en sömntablett och somnade, haha! Vi var bara tvugna, seriöst!!!! Jag har tyvärr börjat tveka på det här med att backpacka ett par månader när jag är klar här. Asien har ju inte direkt bästa standarden. Antingen får jag spara mer pengar så jag har råd med någorlunda sovplatser eller får jag vänja mig:) Well, vi vaknade av kl 7.30 morgonen därpå, trötta som tusan, men vem stannar frivilligt, gosar in sig i täcket och trycker på snooze? Njaa, inte riktigt läge för det!!
Eftersom de inte fattar ett skit i chinatown fick vi inte lägga våra väskor på hotellet så vi fick dra runt på dem hela dagen i Toronto och det är alltså söndag och det är dags för Toronto Sightseeing. Vi började med att käka frulle på ett riktigt fräscht ställe, såg precis ut som ett hotell. Mätta och goa gick vi vidare mot CN Tower, som för ett par år sedan var världens högsta byggnad, men ligger förnuvarande bara 3a. Självklart ligger Dubai på första plats med världens högsta byggnad som jag tror är 1 km hög, det var iaf tanken ett par år sedan vet jag.
Strosade runt lite i city, innan det var dags för ännu en sighseeing tur på 2 tim. Vet inte om jag gillade staden sådär hemskt mycket, lite skitig stad och inte riktigt min smak, men ångrar absolut inte att jag åkte dit! Efter bussturen hoppade vi av och besökte min favorit Hockey Hall Of Fame:) Riktigt många svennar som får äran att sitta på väggen där inne, blir riktigt stolt när man ser Salming och gänget pryda väggar, hyllor och bilder:)
Klockan var 3.15 och det var dags att ta sig till flygplatsen ännu en gång. Vi ringde faktiskt Eddie, limo chaffisen så han skjutsade oss till flygplatsen vi orkade inte med mer kommunaltraffik.

Vi checkade in med Virgin America, bästa flygbolaget ever! Älskar det! Det var boarding kl 4.15 och 4.20 hade vi precis fått våra biljetter. Börjar svettas bara av att tänka på det. Kan säga att det är ett under att jag sitter här just nu!!
Eftyersom vi befann oss i Canada och skulle in i USA igen får man stå i kö för att svara på frågor, fingertryck etc. Det var min tur att gå fram och jag får panik varje gång jag ser snubbarna som ställer frågor, de tror att de äger precis hela världen och har all makt i världen.
Jag visar mitt pass och andra papper. Först ballar han ur för jag missat skriva i flygbolag. Sen säger han att mitt visum gått ut i mitt pass, vilket det också har, men jag har ett papper på mitt nya visa, men det sitter inte Í passet eftersom jag förlängt och har bara papper på det.
- This is not the original paper.
-Ehm, yes it is.
- ´No it´s not.
- Or it´s a copy.
- Where is the original, i need the original.
- In los angeles, i made a copy of it, cuz i didn´t wanna loose it.
Nu flippar han ut totalt.
- I am an immigrant officier and u didn´t bring ur original, what are u thinking?
- I am so sorry.
Han frågar ut mig om vad jag ska göra i USA, varför jag inte har det i mitt pass m.m. Tar mina fingeravtryck och ser att jag har en status i USA, han tar ett kort på mig och ger mig mina papper och jag trodde allt var frid och fröjd.
Jag och Nicole ska visa våra papper igen för att gå genom security då säger de,
- You have to go that way och pekar..Your friend can wait for u at the gate.
Jag fattade ingenting men så fort jag såg rummet insåg jag vart jag var påväg. FÖRHÖR!
Jag kände mig riktigt lugnt på ett sätt, för jag visste att jag inte gör något olagligt i landet, och tänkte att det kommer ordna sig. Snubbarna i det rummet var de värsta jag någonsin träffat, de måste vara så otroligt olyckliga med livet och måste ha världens tråkigaste jobb.
- Sit down!
Okej, där sitter jag och hör hur de frågar ut andra utlänningar och de är så taskiga. Jag förstår att det är viktigt, men va fan, ser jag ut som en terrorist?
Då var det min tur, samma frågor kommer igen, Why didn´t u bring ur original paper? Did u loose it? No i did not, I brought it on purpose, cuz i didn´t wanna loose it. You have to bring it with u at all times.
I can send u back right now, u know that right?
Okej, han måste skämta!! Jag var riktigt dum att inte ta med originalet, jag vet, men seriöst. Kopian ser exakt likadan ut, det är inget jag kunnat fejka!!
En annan snubbe kommer och 100 frågor igen. We can send u back right now and someone have to ship the original paper.
Nu är det 15 min till mitt flyg lyfter. Lite små panik! Kan inte prata med Nicole eller nåt..
De ger mig ett Visa i mitt pass och jag sa att jag aldrig ska göra om det igen. Hörde de gubbarna snacka och säga något som : Blond beautiful girls...och sen något styding..och små flinade...SKIT KUL!! NOT!

Han släpper igenom mig, jag kutar igenom security, slänger av mig kläderna och gubben där va pratsugen och sa att min vän väntar på mig utanför, och fortsätter babbla på...Oh, why are u so tanned?
Jag slänger på mig kläderna springer och ropar typ i farten.. I live in L.A, bye thank u!
Där sitter Nicole och väntar och vi kommer till gaten sådär 7 min innan flyget lyfter!!
Messar min värdmamma direkt och berättar och hon flippar typ ur och ringer massa gånger men ja kunde inte svara på planet. Berättade hela historien i morse:)
Puh!! Kunde lika gärna blivit kvar i Canada ett tag till! En 5 tim resa hem utan stop denna gången. Riktigt lång resa och kunde aldrig somna heller även om jag va skit trött. Väl hemma i Manhattan Beach vid 8 tiden igår kväll blev det taxi hem, dusch och läggdags:)
Åh det var såå kul att träffa barnen igen, kom ner i morse och Kayla skrek, PERNILLA och de båda kom springandes och kramade mig:) Dessa barn, kommer aldrig klara mig utan dem! 3 dagar utan dem och jag saknar de faktiskt lite!
Don och Parker var och campade i helgen och Kristy och Kayla åkte till Palm Springs så alla var ute på olika äventyr i helgen.
Jobbade imorse sen åkte jag till gymmet en sväng, efter det köpte jag blommor till min värdmamma som fyllde år igår:) Så svårt att köpa presenter till henne, hon har ju det hon vill ha! Hon fick iaf Sex and the city 2 dvd för hon har inte sett den och pratat om att hon vill se den och sen kort och blommor. Tanken som räknas antar jag!
Resten av dagen gick åt till jobb och tvätt. Nu är klockan 8 och jag ska snart åka över till Nicole, vi ska byta lite bilder och kolla Gossip Girl!

Nu är det faktiskt min b-day i Sverige, men inte här än:) Ska förhoppningsvis ut och äta brunch med några tjejer imorgon, men de flesta jobbar så lite svårt, och på kvällen har jag min balett som jag inte vill missa, men lite festligheter kanske det blir, annars blir det i helgen:) Jag ser allt jag gjort här det senaste som lite firande, haha! Ska på so u think u can dance nästa vecka också, än så länge ska jag gå själv, haha! Kan inte fatta det, men har blivit lite strul med biljetter, men förhoppningsvis får tjejerna tag på biljetter!
Vardagen är minsann en liten fest:)

Nu ska det bli lite bilder innan jag måste kila!! Får bli lite bilder varje dag.

Chicago:)


Sears Tower.


Ser ni den fina kanalen?


Yeeeey!











The BEAN!


Bönan.




Ett smakprov av fallen:)


Måste kila, Nicole väntar!

XOXO Pernilla <3

Uggs VS bikini?

32 C - 93 F and SUNNY in Manhattan Beach today!! Inte så illa pinkat va? Jag njuter av varje solstråle jag kan få på min kropp. D vitamin gillar vi! Måste erkänna att jag njuter lite extra av att det är riktigt ruttet väder hemma i norden. Förlåt, inte alls ödmjukt av mig, men lite måste jag väl få ta åt mig av det jag får:) Det betyder inte att jag unnar er pissväder, det betyder att jag unnar mig riktigt bra väder:) Okej, det var ett riktigt konstigt påstående, haha!
Nog om det, nu ska det bli en snabb uppdatering, för ikväll måååste jag bara få en bra nattsömn eftersom jag kommer sova enstaka timmar om ens det imorgon natt. Jobbade hela dagen igår som vanligt, packade på morgonen, sen vid 6.30 tiden fick jag sluta eftersom jag hade min balettklass. Körde till Santa Monica och igår hade vi vår riktiga lärare för första gången, riktigt bra faktiskt! Hon gick så sjukt fort fram, 1,2,3 då kör vi. Så nu gör vi nästa övning, så himla gött! Eftersom jag ångrade lite att jag inte tog en högre nivå så är det skit bra att hon går fort fram. Har redan lärt mig massor som jag inte gjorde på 3 år under gymnasiet. Hur man ska tänka osv som gör allt mkt bättre och gud va de hjälpte. Tycker verkligen klassen är skit kul, för även om vissa saker är väldigt basic så kan man jobba på de enkla sakerna suuuper mkt. Vi är bara 6 i klassen så man får mkt uppmärksamhet, vilket också är bra:) Det jag inte visste var att denna delen av santa monica college är för mer äldre personer, haha! inte konstigt att jag är yngst. Fast det är inte så att det är ja och alla grandmas direkt.
Ja mycket bra klass, 1 tim och 15 min kändes som 10 min, på allvar.

Idag till min stora förvåning fick jag sluta kl 3, för min värdmamma tog barnen till deras kusiner och behövde inte min hjälp, riktigt skönt att få lite gjort. Gick till beachen 1,5 tim, packade lite, målade naglarna, skrev ut biljetter, bokade biljetter till So u think u can dance i november:) Åkte till Best buy och köpte nytt minneskort till kameran. riktigt kul att lägga 45 dollar på minneskort, fast ja är hyfsat bra på att glömma utgifterna måste jag säga:) Känns bra!
Fick min nya skydiving dvd med mina bilder och denna funkar som tur är:) Riktigt fula bilder, haha! Ska lägga upp dem nästa gång jag får tid!
Jag är rädd för att detta kan bli min sista uppdatering tills efter resan. Tar inte med min dator, så blir nog inget med det! Imorgon jobbar jag 10 tim, sen flyger jag och Nicole till Chicago kl 11.30 på kvällen. Spenderar natten på flyget men måste byta plan så blir inte mkt sömn. Framme i Vhicago vid 7 tiden på morgonen, då ska vi ut och göra chicago:) Flyger till toronto morgonen därpå, har beställt en busstur från toronto till niagarafallen, inlusive winetasting, top roof dinner och massa shit, haha! På söndagen gör vi Toronto city och tillbaka i LA på söndag kväll. Mmm, busy schedule as always!!
Det ska bli ca 5 grader och regn i toronto i helgen, en liten försmak av Sverige. Fy det ser jag inte fram emot. Jag har packat uggsen, mössa och vantar. Jag gillar mer att se bikinin och solhatten i väskan. Jag är däremot riktkigt taggad inför resan!!!

Ta hand om er alla, ha en bra helg!!
XOXO Pernilla <3

West Hollywood Halloween Parade 2010

Happy Halloweeeeeeen:) My " Homerun Honey" costume is on and a Hummer limo is ready to bring us to the West Hollywood Halloween Parade. Apparently it´s an experience u will never forget:) Let´s do it!!
Så löd min facebook status igår, frågan är bara om det var så bra som det låter? Den frågan kan jag svara på utan att tveka en liten sekund. BEST HALLOWEEEEEEN EVER!!!! Jag är så, så, så glad över att jag fick uppleva en Halloween till här i staterna. Min första Halloween var jag med värdfamiljen hela dagen och fick uppleva trick or treating, block partys etc, vilket var en upplevelse i sig, men i år var det andra bullar!!!
Vaknade upp i söndagsmorse på självaste Halloween dagen, med världens största fetaste ångest!! Vet inte om ni kommer ihåg en gång när jag hade min day off och vaknade med ångest och var på så sjukt dåligt humör utan att veta varför och mina v-päron märkte det DIREKT, jag som trodde jag spelade så bra, detta var alltså ungefär 6 månader sedan. Igår vaknade jag upp och kände bara för att ligga i sängen heela dagen med täcket över huvudet ungefär. Jag vet att lite av ångesten berodde på en dröm jag hade, men annars vet jag inte varför. Kul tänkte jag på självaste Halloween, det är nämligen inte alltid så lätt att bara turn it around och bli super glad bara så där. Messade lite med mamma, för jag tackade för födelsedagspaketen jag fått! ( Ska visa och berätta om alla paket alla har skickat på min b-day nästa vecka ), sen pratade jag med Lina hemma i Habo och även Mona för att försöka bli på bättre humör. Hade det vart en vanlig dag hade det inte vart ngn big deal, men nu ska man dra på sig en kostym och se glad ut!! Jag insåg att vad det än är jag är deppig för så ska det INTE förstöra min dag, jag älskar USA, jag älsar L.A och jag ska uppleva Halloween i staterna till MAX. På med kostymen och jag kände redan hur lite små taggad jag började bli:)
Började jobba kl 2 och min kostym blev en succe, barnen hoppade runt och var riktigt exalterade, haha! Gjorde kidsen redo, gjorde Kaylas prinsess hår, gav dem mina Halloween presenter som även det blev en hit:)

Hela familjen var redo i kostymer och iväg for vi mot det årliga Block partyt. De stänger av ett kvarter så är det käk, hoppborgar, pyssel etc ect. Detta är ett riktigt bra exempel på varför jag älskar amerikanare, skulle aldrig hända i Sverige, nu stänger vi av gatan så köper alla käk och ställer ut på gatan, jag hyr en hoppborg så kan alla komma som vill. Haha, love it!!! Alla känner alla, och om man inte känner alla så låtsas man att man gör det, haha! Skit kul i år, för jag kände så många fler, förra året kände jag inte en kotte:) Såg även den hetaste pappan i historien, seriöst? David Beckham ligger verkligen i lä. Här kan jag inte ens beskriva med ord hur snygg! Självklart sötaste barnen jag skådat också. Lite halv mulatter, fy fasen! Bara att grattulera:) Tog hand om kidsen i 3 tim, sprang mellan hus ut på gatan m.m. Det var baaara kul:) Vid 5 tiden fick jag sluta så jag fick fira på mitt håll:) Jag, Mona och Nicole bestämde oss för att ta en limo, inte vilken limo som helst en HUMMER:) från Hermosa som tog oss till West Hollywood Parade. Alla våra värdföräldrar varnade oss för en crazy experience, haha! Min värdpappa sa:
- I wouldn´t go there myself now, but 3 girls, Why not?? That´s a great call:) Oh yeah...west h-wood är även ett stort gay distrikt, vilket man märkte, haha!
Iaf, en taxi hämtade upp mig vid 7 tiden, sedan Nicoles place och sist Mona, sen åkte vi alla till Hermosa och väntade på limon. Det vi itne visste vad att det skulle va 30 personer och en mix av massa oliak grupper, vi kände ca 2 personer sedan innan, så det var skit kul att träffa massa annat folk. Unga som lite äldre:) Det var riktigt packat, men så niiice! Gratis dricka, party musik, neon ljus och glatt humör och gladare blev det under resans gång, haha! Han som arrangerare limon var utklädd till Jesus och såg verkligen ut som honom också och hans kommentar var:
- Okay, everybody, just wanted to let u know that Jesus loves u all. Here is some vodka and cranberry juice for everyone. HAHA! De lät ju bra:)
Väl framme gick vi in på en bar och stod i kisskö i 30 min, fast med grym musik tog man ju tilltället att shaka lite:) Sen att ALLA som jobbade där var shirtless gjorde inte stämningen sämre. Snygga som stryk var de allihopa, sen att de säkert var gay är ju en annan sak, haha! Det var helt PACKAT med folk på heeela Santa Monica Blvd som var avstängd, helt galet. Jag sa till Mona att det nog är hela Sveriges befolkning här, samlad på 1 gata. Alla var utklädda, ena värre en den andra, alla olika, men det jag älskar är att det bara var fun crazy, ingen ( vad jag såg ) ballade ur. Bara så grymt kul stämning!!!
Vi mötte upp med min irlänska polare och hans polare en stund innan vi skulle tillbaka till limon vid 12.30 tiden. Jag och Del roade oss med att använda hans käpp till att peta alla i baken, riktig succe:)

Vid 12.30 tiden var alla tillbaka i limon utan 3, vi cirkulerade lite och hittade alla utom JESUS. Alla var där utom han som anordnade och han hade gett sin mobil till en i limon, puckot! 30 min senare åkte vi utan jesus som tydligen redan gett sig av till himlen.
Väl hemma fick det bli ännu en taxi resa från hermosa och hem, vid 2 tiden stapplade man in och var väldigt redo för sängen! Klockan ringde 4 tim senare och jag vaknade upp och trodde ngn kastat en pumpa i huvudet på mig. Iaf så det kändes!! Men vet ni? Fy fasen va värt det va! Huvudvärk har väl ingen dött av, drog på mig en kepa imorse, haha. De var väldigt nyfikna på min galna kväll:) Barnen var också så himla glada över sin trick or treating kväll, så söta är dem! Deras hinkar överfyllda med godis är heeelt galet! Vi har fortfarande godis kvar från förra Halloween, då förstår ni hur mkt de får! Sjukt! De har ägnat dagen åt att sortera deras godis och bråkat om vilka de ska byta med varandra, haha! Har även fått 50 frågor om de kan få ta en godis. Nej, efter maten..så sitter de där och stirrar på godis, haha! De fick faktiskt 1 godis mitt på dagen idag så de ska vara glada. I Sverige får man BARA lördagsgodis, vilket jag är glad för:)

Hade 3 tim break imorse, ägnade 2 tim i sängen. När jag började igen vid 12.30 frågade min värdmamma om hon skulle ta Kayla till affären om jag ville fortsätta sova. Haha, hon är väl för gullig. Klart jag inte skulle säga ja. Var även ute på en liten kortis löprunda på stranden idag, älskar vädret, perfekt med motion OCH solbränna samtidigt:) Är inte så nöjd över min ipod bränna dock...
Har jobbat hela kvällen och nu har jag börjat små packa lite inför Chicago/Canada resan på torsdag. Jobbar hela dagarna nu i veckan så ingen tid till att packa.

Måste berätta om ngt lite halv läskigt. Idag när vi körde in i garaget säger Parker, Where is the camera? Vi har en camera på väggen utanför garaget. Såg bara sladdar som hängde..hmm, we should tell ur mom and dad, I don´t know if they removed it on purpose..
Såg lite konsitgt ut med sladdarna och det var inte tänkt att va så, någon snodde en av våra kameror kl 4 igår natt. Ikväll var polisen här och checkade läget, men de kunde inte se vem på kameran, bara att det var en lång kille, eftersom han stod bakom kameran. Jag är inte så speciellt nojig med sånt där, brukar inte låsa min balkong dörr när jag sover tex, jag tänker alltid vem kommer upp hit och in i mitt rum.
Nu ikväll kom min värdpappa upp och ville snacka security med mig. From nu tills vi får en ny kamera, ska jag ALLTID ha balkongen stängd och låst, och helst dra ner rullgardinerna. Sen ville han ha ett lås på insidan ifall de får upp dörren utifrån, men han hittade inte det så han har satt ett baseball trä på insidan av dörren så man inte kan öppna, haha! Han ville inte skrämma mig, men han var lite nojig sa han. Haha, nej jag är inte alls orolig. Faktum är att jag är inte rädd för sånt, känner inte att ngn kommer komma in här, dessutom är det vääldigt säkert här, men skönt att veta hur mkt de bryr sig. From nu ska vi alltid sätta på alarmet även när jag är borta sent. Så jag måste stänga av när jag kommer hem och sen på igen.
Nu knackade de nyss på igen och gav mig en stor fläckt, haha! De vet att jag gillar att ha det riktigt kallt när jag sover och min AC funkar inte super bra och nu kan jag inte öppna balkongen så de gav mig en mega fläckt tills det är fixat, haha!
De har även larmat mitt rum, vilket de inte brukar, så nu är jag fånge i mitt eget rum ungefär:)
Crazy!!

Nu är kl mycket och jag måste packa innan läggdags. Lååååång dag imorgon och balett på kvällen. Ingen vila ingen ro!!

Har några pics från Halloween har inte fått de andra från tjejerna än.

På dagen blev det sneakers, ( kids style ) på kvällen fick de bli lite high heels ändå;) Nu är det ju en sjukt ful bild men här har ni Homerun honey kostymen, haha!


Inne i limooon


Yes ni ser rätt!!


Min lilla irländare till höger som även var klädd som en irländare, haha! Vi såg en annan med liknande kostym så ja haffade ett kort på dem tsm!

Crowded? oh yeees!


Haha, jag spyr typ varje gång jag ser sådan ackliga korv grillar som ligger där och simmar i smör. Ni ser nog inte men jag sätter fingarna i halsen minen och jag får några mördarblickar tillbaka av omgivningen, haha!

 Hemfärd:(


God natt!


Det var alltfrån L.A från den här gången!

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0