Gifts!

Yes, jag lyckades efter många försök fixa headern, all by myself:) Stolt man blir! Nu är det bara klockan som borde ändras, för den går 1 tim fel:/ Men måste nog samla nya krafter inför det..

I helgen har jag som sagt shoppat presenter till värdbarnen, men det är bara små presenter som jag ska lägga på posten i morgon:) Det andra får vänta tills jag klurat ut allt! ( Tack för tipset om adlibris, där kommer det bli ett par böcker ifrån, perfekt )
Här kommer lite bilder på presenterna och breven jag ska skicka..
( håll pekaren på bilden för beskrivning )

Till den 3-åriga tjejen:)

Till 6 åriga killen som spelar baseball:)

Breven till barnen ser ni under presenterna, med lite bilder m.m.

Där va lite bilder! Ska bli så kul att skicka det, hoppas de blir glada:D Tar det lång tid för er att ladda upp foton? Jag märker redan nu att jag blir otålig, tänk alla bilder man vill lägga upp i USA sen.

När jag köpt klart de presenterna jag ska ta med mig, ska jag visa det också om ett tag:)
Inatt åker min kompis Malin till USA, NY sedan vidare till Pensylvania..tänk om det var jag som skulle åka inatt! Då hade jag förmodligen varit väääldigt nervös och inte alls kunnat sova! Fast det hör väl till?
Jag längtar så jag spricker snart, speciellt efter min värdfamilj och att få komma dit och börja leva livet där:)
Andra halvan av mig vill vara kvar i sverige för att inte sakna alla så mycket, inte på det sättet att jag vill stanna,absolut inte, men om man ändå kunde klona sig lite eller nåt..haha!
Året kommer bli grymt även efter många tårar i staterna!!!
Man tillbringar ändå minst 70 år i svedala säkert, det räcker gott och väl..haha!

Dela gärna med er av era tankar och funderingar!!
God natt!
Gif
XOXO Pernilla <3

Glömde..

En till sak, som ni kanske ser har jag ändrat texten i headern:) Eller INTE jag..haha! http://jessicainusa.blogg.se/ Jessica har gjort det igen, och jag tackar så hemsk mycket.
Undrar om någon vet hur man flyttar headern till höger, ni ser kanske att den är för långt åt vänster?!
Något kod-snille som vet?:)

XOXO Pernilla <3

50 days!!!!

50 dagar kvar, okej det låter riktigt länge, men jag tycker det nyss var 68, så tiden tickar.
Livet är så härligt, man jobbar några dagar i veckan annars tillbringar man dagarna med att hälsa på allt och alla så mycket som möjligt nu innan avresa, sen tränar man lite och förbereder inför resan! Livet är inte fel och bättre kommer det bli:)

Idag var jag och mamma på stan och jag fick fakitiskt mycket uträttat inför USA. Köpte presenter till barnen som jag ska skicka snart, ska lägga in bilder på det i morgon:) Köpte även en present till tjejen som jag ska ta med mig och fick massor med idéer om vad jag ska köpa till familjen:) Mycket tack vare deras nuvarande au pair också! Men idéerna gror när man går runt och kikar, helst vill man köpa allt, men man måste ju tänka på vikten tyvärr:/
Är det någon som vet vart man kan beställa Astrid Lindgren böcker på engelska?
(Har tittat runt i affärer, men finns så dåligt utbud tycker jag)
Skulle verkligen uppskattas!

Igår klickade jag även hem ( som det så fint heter ) en personlig almanacka från http://personligalmanacka.se/ :)
Riktigt nöjd, där kan man lägga in alla familjens och vänners födelsedagar så det redan står, perfekt!
Endast 279 inkl moms och frakt, tycker jag det är värt:)

Har även fått kontakt med 2 au pairer till i mitt område en svensk till och en norsk, alla verkar så gulliga:)

Trevlig helg!


XOXO Pernilla <3

10:02

God morgon:)
Är precis lika glad som när jag skrev förra inlägget, jag och Anna ( aupairen i mitt område) mejlar hela tiden och det är nästan läskigt hur lika vi är. Vi har samma åsiker och tycker och känner lika hela tiden! Det känns så otroligt bra och skönt att veta att man har någon när man kommer dit! Vet även att det är 2 andra svenska au pairer som kommer va där! Alltså minst 4 svenskar, vilket svenne gäng:)

Har även mejlat med värdmamman nu i dagarna bl.a. om att jag och Anna kommer så bra överens, eftersom Anna kommer vara au pair till en familj som är goda vänner till min värdfamilj och barnen är bästa vänner:)
Har även mejlat om andra saker, de berättar lite om vad som händer nu, vad barnen gjort, jag berättar om vad jag gör m.m. känns såå bra!

Igår va jag och firade mina små tvillingar som jag brukade vara barnvakt åt, de har precis fyllt 6 år:) Jag skrattar alltid lika mycket när jag är där, barns kommentarer är helt oslagbara och då påminns jag om att jag ska tillbringa ett helt år med barn! Kan det bli annat än kul??

Skulle köpt en resväska idag egentligen, men CC visste inte måtten än eftersom de håller på att boka min biljett, så jag ska vänta lite. Vill helst inte köpa en väska som är ogiltlig sen!
Ska iaf köpa något litet till breven jag ska skicka till värdbarnen, det kommer bilder på vad det blev:)

Grattis till FRIDA som fått en familj i CA:) Så glad för din skull!

Ha en bra helg!

XOXO Pernilla <3

Soooo happy!!!

Waaaa!! Idag är jag så glad att jag inte finner ord..
Igår hade jag fått ett mejl från en värdmamma som visade sig vara min värdmammas kompis, och hon berättade att hon ska få en svensk au pair i september så hon introducerade oss för varandra! Anna som deras nya au pair heter hade mejlat mig och ville ha kontakt, vilket jag självklart också ville:) Vi pratat nog i 1, 5 tim på chatten på Facebook och hon är en så himla gullig och rolig tjej och det känns som vi passar jättebra ihop och har mycket gemensamt!!
Hur bra är det inte då att våra familjer umgås, vi bor nära varandra och våra 2 barn är i exakt samma åldrar:D
Hon åker dit 14 september så jag kommer ca en månad efter, och jag längtar såå! Hon hade även fått kontakt med en annan svensk tjej som förlängt sitt år och flyttat till Manhattan Beach i fredags, så henne har jag också börjat få kontakt med nu:) Det är så otroligt skönt att veta att man har någon när man kommer dit!

Inte nog med det, jag mejlade min värdmamma och berättade hur glad jag var över det och hon sa att hon gav min mejladress till den andra mamman så hon kunde göra så:) Och min familjs nuvarande au pair och den andra familjens au pair de har varit bästa vänner under hela året, båda svenskar, så nu hoppas de att jag och Anna blir detsamma, som går på playdates, stranden, parken, va hemma hos varandra!! GREAT:)
Är det invecklat? haha!

Jag skrev även att jag l'ngtade mer och mer för varje dag men samtidigt att jag var nervös..hon skrev att de var sooooooo exited att jag skulle komma. Sen skrev hon ett extra mejl och skrev, PS: det finns ingenting att vara nervös över, du kommer passa in perfekt i vår familj, du kommer få massa vänner och om dina vänner eller familj vill komma och hälsa på är de välkomna!!! Ah, de här kan inte kännas bättre!
De är underbara!

Det känns som allt löser sig!
Yeeey!

Igår sa jag hej då till min kompis Malin som åker till NY skolan på måndag sedan till Pensylvania! Jag hoppas verkligen hon får det hur bra som helst, och att vi ses i USA, det måste vi:)

Tack för tipsen!
XOXO Pernilla <3

Tips, please!

Tillbaka från världens roligaste släktträff:) Farmor 80 är med och spelar Twister ( spel när man ska sätta händer och fötter på olika rutor, ni vet säkert) Behöver jag säga mer? Haha! Rikitg lyckad helg:)

Ni som svarat på min fråga angående vad man är mest nervös över inför Au Pair året, verkar vara ganska enade om att man är mest nervös över att barnen inte ska tycka om en..
Betyder mycket för mig att ni svarade, det är skönt att veta hur alla känner!
Själv är jag inte så jätte nervös över barnen, visst är man nervös över om de ska tycka om en, men jag ser fram emot att umgås så mycket med barnen så jag är nog inte så nervös över det. Självklart är jag nervös över hemlängtan och allt sånt, men jag vet att det kommer komma och gå i perioder, men jag är så inställt och förberedd så jag vet att jag kommer klara det.
Jag är ganska nervös över hur man ska passa in i familjen och om det finns många au pairer i närheten. Jag är van vid att ha stora kompis gäng inte bara en ,så jag hoppas de finns många:)  Jag vet att min värdfamilj är super nöjd med deras nuvarande au pair, så det är nervöst om man kommer leva upp till allt! Fast när jag tänker efter så känns det bra i alla fall, ja tror det kommer gå fint:)
Tack för ni delade med er:)

Nu behöver jag er hjälp igen..hehe!
Eftersom det är ett tag till innan jag åker, tänkte jag skicka 2 brev till barnen på posten. Där jag ska skriva att jag ser fram emot att komma och leka med dem och fråga lite frågor och sånt, tror de kan uppskatta det:)
Men vill skicka med något litet i paketet, ( något lätt, som inte väger för mkt..haha).
Vad skulle det kunna va? 1 tjej på 3 år och en kille på 6 år. De gillar sport och vara aktiva, läsa böcker, leka på stranden..Ja, de gillar allt vad jag vet:)
Några tips??

Idag skickade jag även iväg mitt nya polisregisterutdrag, som äntligen var rätt denna gången:)
Bara visum kvar..och det roligaste- Betala fakturan:)
XOXO Pernilla <3

58 days.

Ja, tiden den går, och 58 dagar känns länge, fast ändå inte..haha! Jag tror att när det är nere på 30 dagar då kommer tiden bara rusa iväg, så det gäller att ta vara på tiden här. Mycket som ska planeras!

Har redan skickat ut inbjudningar till mina 2 avskedsmiddagar, de ska verkligen bli kul, men ändå inte. Allt är så, det är kul fast samtidigt så är det inte det! Men det positiva är att man kommer hem igen:) Det verkar som att alla kan komma iaf, men de har inget val, jag tvingar dem!!

Nu har jag fått hem alla papper om ambassaden..usch, det är inte kul! Jag vill inte ens läsa igenom det..tänk så glömmer man något till intervjun?!
Det löser sig nog:)

Vad är/var ni mest nervösa för inför resan?
- Hur man ska passa in? Om man får några vänner? Hemlängtan?
Tell me:)


Nu blir det jobb, sen ikväll går bilen till stugan i Falkenberg där det blir 130 års kalas med släkten:) ( en fyller 50 och den andra 80 år) haha!
Ska verkligen ta vara på tiden, sen blir det ingen stor släktträff på länge vad jag vet:(

Ha en super helg!

XOXO Pernilla <3

Tips till alla väntande..

Yes, det gick! Ringde CC igår och bad att få byta tid för intervju på ambassaden, vilket gick alldeles utmärkt:) 14 september kl 8.00 ska jag dit. Någon mer? Fick hem massa papper och instruktioner om det idag, vanligtvis brukar CC:s brev vara väldigt roliga att läsa och man öppnar så fort man ser dem, men nu läste jag inte igenom lika ivrigt...haha! Det där får man nog ta i lugn och ro, det var väldigt mycket info verkar det som!

De senaste dagarna har känts jätte bra angående resan, jag är super taggad nu:) Men det vänder fort, det vet många av er! Det kan handla om minuter..haha! Ena stunden vill man flyga tid på sekunden andra studen vill man ligga mellan mamma och pappa..men det är det som gör oss så modiga och det är även det som kommer göra oss starka under året!!

Tänkte ge ett tips till alla väntande au pairer..
Har sagt det förr och säger det igen, Don´t give up! Jag trodde så många gånger att det skulle gå utför för mig, att jag aldrig skulle komma iväg, att man dröm och alla mina planer skulle försvinna och försvinna för gott. Man tror man gör precis ALLT som går för att få en familj och lyckas, och ibland gör man nog precis allt också!! Vad gör man när man gjort precis allt då? Jo, man väntar! Det var inte de ni väntat er kanske, men det är mitt tips.
Om ni inte vill åka nästa vecka, så kommer det lösa sig, det finns en familj för alla tror ja, så länge man inte lever i en fantasivärld!
Ge aldrig upp om det verkligen är det här ni vill, för när ni väl får en familj, så känner ni när den är den rätta, det gjorde i alla fall jag och då kan det inte bli bättre! Då är allt arbete, all väntan, alla frustration, ja allting, så mycket värt!
Ta vara på tiden hemma i Sverige, med familj och vänner medan ni väntar! Det tänker jag göra:)
Lova att hålla ut nu!

Det är vad jag tror på, hoppas ni fick lite hopp:)

Ett annat tips:
Jag hatar vanligtvis att läsa böcker men idag lånade jag massa engelska barnböcker, och det är så mycket roligare att läsa. Känner att jag måste öva in barnspråket, mina värdbarn älskar att läsa sagor, så det är väl bara börja öva:) Det kan man t.ex. göra när man väntar på den perfekta familjen, eller om man redan fått en:)
Lycka till!

XOXO Pernilla <3

Mail :)

Hej på er:)
Sitter och tänker på alla som åker till staterna i morgon..det är lite sjukt faktiskt, samtidigt som jag avundas er så blir jag lite smått panikslagen av att det snart är min tur! Skräck blandad förtjusning eller vad brukar vi kalla det?!
Det är nog lite av det som lockar hela au pair grejen, vem vet!

Hade fått en mail från värdmamman idag, JAAA, jag blev så glad:) Det stod att det är klart att jag kommer till dem den 23 oktober och den 19 till NY, sen kommer deras au pair va kvar i 3 dagar och visa mig så mycket som möjligt allt från tvätten till bra gym :) mm. Hon skrev lite om att Sara( deras au pair) och hennes bästa kompis och hela familjen ska till San Diego och campa nästa vecka:) Låter spännande! Sen frågade hon om dansen gick bra förra helgen och när jag ska ansöka om mitt visum och att jag får fråga precis vad som helst, när som helst:) Det var lite av vad hon skrev, det kan inte kännas bättre när man fått ett sånt mail:)
Nu är jag jätte taggad!!!

Frågade även CC i veckan om det finns möjlighet att få åka till ambassaden en måndag i september för jag ska ändå till sthlm då, men de hade tydligen redan bokat in mig på fredag, men då är jag i Falkenberg på 130 års kalas, så jag ´kan verkligen inte, men får ringa och säga det på måndag, hoppas verkligen det går boka om!!

Nu ska jag njuta av söndagen!!
Tack för era kommentarer ännu en gång:)

XOXO Pernilla <3

14 augusti.

God morgon :)

Igår fick jag hem ett litet kuvert från Cultural Care, och man blir alltid lika glad och spännd tycker jag:) Det innehåll 2 brev, det ena bestod av gratulationer till familjen och sen vad som kommer att ske nu, t.e.x ambassaden och ett bifogat papper angående ambassaden, men jag kommer få hem en bokad tid till ambassaden om ett tag!
Sen fanns det även med ett litet häfte, ett förberedelsehäfte, har inte hunnit gå igenom det så mycket, men det tar upp t.e.x. hur man hanskas med hemlängtan, m.m. Kan nog vara väldigt bra att läsa:)

Igår fick jag även ett mail från CC att mitt polisregisterutdrag var fel..Skandinaviska beställde ett åt mig, sen tog jag bara samma, men tydligen var det inte rätt, så nu måste jag beställa ett nytt:/ Hälsoundersökningen var däremot rätt:D
Idag ska jag maila CC om min försäkring, kan inte bestämma om jag ska ta sportförsäkring för 13 mån eller tilläggsförsäkring för 13 mån. Pappa tycker tilläggs, för jag kommer inte utöva några extremsporter eller tävla i någon sport och allt annat gäller på vanlig försäkring. Så det blir nog tilläggsförsäkringen i 13 månader, för hmm. 4500 tror jag!

Igår umgicks jag med mina underbara tjejer och USA kom på tal, och de verkar som en del är sugna på att hälsa på..på riktigt!!! De gillar vi:) Insåg samtidigt igår att snart kan man inte rínga kl 21 på kvällen, tjejer ska vi ses och käka något??
Men, men det är livets gång...
Häromdagen var en piss dag faktiskt, jag var deppig och ville inte alls åka, jag fattade inte vad jag gjorde, varför ska jag åka nu? När jag kan vara med min underbara familj, underbara vänner....bla bla bla.
Men visst de tankarna är normala? Igår, var jag jätte taggad igen..haha!
Hur kul är det när hösten verkligen är här..alla gör saker på sina håll och jag skulle ruttna här om jag inte gör något..

I helgen blir det dans igen, 6 timmars bil till dalarna..woho! Positiva är att man får hotellfrukost..haha! 
Jag lever för hotellfrukostar!!!

Ha en bra helg!

XOXO Pernilla <3

Account cancelled

Tiden rullar på och jag tänker på familjen hela tiden, har dessutom barnen som skrivbordsunderlägg på datorn, så söta är de:) Känns så skönt att äntligen ha ett datum, nu kan jag äntligen svara när alla frågar också! haha!

Varje dag får jag flera familjer via Greataupair, och idag orkade jag inte mer så jag sa upp mitt konto där. Sen har jag fått
3 familjer via Skandinaviska Institutet också, på olika platser i USA, men har varit tvungen att tacka nej, och jag hatar det:( Man vet aldrig vad som kan hända, något kan inträffa med den här matchningen, vilket jag VERKLIGEN inte hoppas, men jag mejlade SI idag och frågade om de kunde " frysa" min ansökan i fall. Kan vara bra att ha, men nu slipper familjer i alla fall lägga ner tid på mig, vilket känns skönt!

Idag ska jag och pappa bestämma vilken försäkring jag ska ha, han skulle kolla upp med vår försäkring först, men får se vad det blir!
Idag ska jag nog även säga upp mig på jobbet, eller säga att jag kan jobba september ut, sen vill jag nog vara ledig lite och njuta!! Jag jobbar ju inte heltid, eller inte halvtid heller nu efter sommaren men kan vara skönt att slippa tänka på jobbet den sista tiden!!

Vad ska / hade ni för handbagage? Hade ni en liten rullväska eller bara en mjuk vanlig väska? 





 
XOXO Pernilla <3

19 oktober

Yeeaahhh!!!! Tack för alla kommentarer, blir bara gladare och gladare:) Kan knappt fatta att det är sant! Fick ett mail från CC i går, med Good news from Cultural Care, där det bla stod att resan bär av den 19 oktober:) De ringde även mig idag för att gratulera:) och berätta vad som händer nu och allt man måste göra..men mycket har jag redan lyckats göra:)

*Kopiera körkort.
*Hälsoundersökning
*Polisregisterutdrag

Sen blir det visum och sånt med, men det skulle jag få hem papper om! Måste även välja en försäkring men det ska jag diskutera med föräldrarna idag, tror det blir sportförsäkringen i 13 mån. Allt som händer nu är BARA roliga saker, nu ska man köpa presenter, köpa ny resväska, planera avskedsfester ( vilket jag egenbtligen bara vill glömma) , det kommer hända mycket roliga saker nu:)

Har precis suttit och kollat på bilder på familjen, ahh, barnen är såå söta! Ska ta reda på sen om jag får lägga ut bilder på dem..hoppas verkligen det, blir mycket roligare då!
Familjen känns så bra att de lika gärna kan flytta till antarktis typ..haha!

Igår satt mina föräldrar och min ena syster och planerade när de skulle komma och hälsa på:) Yeah, de gillar vi!! Första besöket blir förmodligen i påsk, det känns lagom!

Är det någon som åker den 19 eller vet någon som gör det??

Om ni har tips på presenter är det väldigt välkommet:)

Ha en bra dag!


XOXO Pernilla <3

Det måste vara ödet!

Nu tror jag helt plötsligt på ödet! Det här har varit en dag utöver det vanliga kan jag säga...( ska försöka hålla det kort, behöver verkligen sömn inför morgondagens dans) eller jag kan börja med att säga att igår fick jag ett mejl från mamman där det stod maaasssa bra saker och hon skrev t.e.x. du verkar va lika social och aktiv som vi och det är en av anledningarna till att jag tror vi skulle vara en perfect match. Hmm, hur ska man tolka det? Men jag vågade inte tro något, jag svarade iaf att jag också trodde det m.m.
Sen mejlade hon deras regler och riktlinjer de har hemma hos sig..ca 13 sidor..haha! Men hon varnade mig..haha! I de papprena stod det också te.x. vi tar mer om det här när du kommer hit eller via skype..vad skulle man tro?

Kl 17.30 idag ringde de, både mamman och pappan och vi pratade om massa saker och de frågade mig saker och jag frågade dem, sen kom tjejen upp och pratade och när jag frågade om hon kunde dansa lite för mig som hon gillar ställde hon sig i sin pyjamas och shakade..haha! Underbara unge, sen vaknade även pojken och han var ju så söt, pratade på om hur han sytt massa stygn i hakan..haha! Allt kändes så bra och de va som att jag känt dem jätte länge, allt var lättsamt och vi skämtade och allt:)

Helt plötsligt sa de typ, Ja så vi vill gärna ha dig som vår au pair om du vill?
JAA, jätte gärna:) Det kändes för bra för att vara sant!!! Vi bestämde att vi skulle ringa till CC och bekräfta men hon ville gärna att jag skulle prata med deras nuvarande au pair så jag fick veta mer. Så ikväll pratade vi i över en timma och hon var helt underbar!! Önskar att hon skulle stanna längre..hehe! Vi började redan planera vilket datum jag kunde komma för hon ville också att jag skulle komma en vecka innan hon åkte, men datumet är inte klart än!
Hon var så gullig och sa att jag skulle passa jättebra i den familjen och hon såg fram emot att göra massa roliga saker om vi ses innan hon åker hem:)
Hon sa iaf att familjen är helt underbar och att man inte kan få det bättre ungefär och de är såå måna om att man alltid ska må bra, de uppmuntrar än alltid när man gjort något bra och håller på alla regler och sånt!!

Det roliga är det här att, mamman hade letat på CC hemsida där det var några exempel på au pairer där jag tydligen var med och då ringde hon direkt till LCCn och ville att de skulle matcha oss, men oftas är de au pairerna ofta upptagna sa hon, men då sa mamman att om hon är pre.matched så se till att de matchar oss om de tackar nej till varandra..vilket de gjorde och vi blev matchade..är inte det ödet? Hon sa att hon älskade min låt i videon och hela min intervju, så de va väl tur att man gjorde en video..haha!

Sen hade deras au pair också kollat på sidan och den enda hon tyckte skulle passa in i familjen var tydligen ja:D Så de båda hade fastnat för mig eller va man ska säga...Känns lite konstigt att nån tyckte om en sådär, men säger endast vad de sa ..hehe!
Det här är bara meningen på något sätt:)
Jag trodde inte det fanns så bra familjer, jag känner mig redan hemma där..

Den här lyckan går inte beskriva nu börjar allt roligt!!
Jag måste iaf sova nu, men var tvungen att uppdatera er såklart!
Tips: HÅLL UT, visst det kan verka meningslöst LÄNGE, men kanske så händer det och då är det meningen!

De sa JA och jag är lyckligast i hela världen! Enligt mig..haha!

Tack vare alla era tummar ni höll för mig gick detta vägen!!!
XOXO Pernilla <3

Such a pleasure.

Jag är fortfarande väldigt glad över allting, men efter samtalet kändes det väldigt bra samtidigt som det kändes jobbigt för jag visste verkligen inte hur hon kände och hur hon upplevde mig..även om hon var väldigt trevlig och allt sånt där så vet man aldrig! När jag öppnade min mejl på kvällen hade jag fått ett mail från mamma med rubriken " So nice talking to you" och mailet började, Hi Pernilla, It was such a pleasure to talk to you...och sen sa hon att jag skulle skriva när jag kunde på lördag så de kunde ringa igen och om jag hade andra frågor kunde jag bara fråga det nu om jag ville ,och hon sa även att hon kunde skicka deras " Household Guidlines" ¨för att se om jag är okej med allt.  Hur bra kändes inte det där då? Jag tar verkligen inte ut något i förskott, för jag vet hur allt kan vända fort, men det värmde verkligen :)

Tydligen var barnen 3 och 6 år inte 4 och 7 som det står i deras ansökan..alltså det är mina drömåldrar..det spelar ingen som helst roll om de är 3 eller 4, givetvis men det känns för bra för att vara sant!!

I morgon kl 5pm svensk tid ska jag prata med pappan och förhoppningsvis barnen:D Sen ska jag prata med deras nuvarande au pair efter, de blir kanon:)

Vet inte om de kommer vilja prata mer sen innan de bestämmer sen, men sen är jag iväg i  Gävle och dansar söndag - måndag så dagarna rullar ju på och jag sover skit dåligt just nu, för jag tänker på allt och är nervös över hur allt ska sluta! Så jag vill gärna att de ska bestämma sig snart..Ja har nog själv redan bestämt mig, för allt verkar så himla bra!
 
Nu ska jag ladda inför BBQ ikväll, och även försöka få en natt med mycket sömn!!
I morgon är en viktig dag:)

Trevlig kväll på er!

XOXO Pernilla <3

The first call...

Kände att det behövdes ett avbrott i solningen och faktiskt uppdatera er som jag lovat:) Jag kollade mejlen i morse kl 6:00, men inget mejl där.., så jag visste verkligen va ja skulle göra, man vill ju ändå göra i ordning sig lite så man inte sitter i pyjamas..haha! Men ska man gå upp kl 6 och göra i ordning sig och sitta och vänta?
Till slut kom jag fram till att jag skulle kolla mejlen 6.45 och se vilket jag gjorde men inget svar, men jag gick upp ändå, gjorde i ordning mig och testade att ringa dem på Skype, för hon var online, men inget svar:(

Ja tänkte att jag sitter kvar lite vid datorn till iaf 8 för då är kl 23 där, och 7.50 ringde det på skype...Waaa!! Som tur va hann jag inte bli nervös..haha! Fast problemet var att jag såg inte henne och hörde henne knappt, men hon såg mig, så vi garvade typ bara.., efter några försök bytte hon dator och då kunde jag både se och höra henne:) Yeah!
Så gullig va hon, hon hade nämligen väckt hennes man så han skulle få se mig, men han var tvungen att sova igen så vi ska prata med på lördag. Det roliga va att han stod kvar utanför kameran och lyssnade:) Mamman skrattade åt honom och sa att han vill gärna höra, så han kan inte slita sig..haha!

Ja tycker samtalet gick ganska bra faktiskt, engelskan blev lite stakig i början, men de blev bättre, och allt kändes super bra med henne och vad hon berättade om familjen. De är väldigt tydliga med va de vill ha, och de kändes väldigt bra och de vill verkligen att man ska va en i familjen vilket är viktigt för mig:) Hon frågade bla vad jag skulle göra med barnen om jag fick 5 tim t.ex och allt de jag sa gillade de tydligen att göra, så de va ju tur!!
Det enda negativa jag kan komma på är att deras nuvarande au pair åker hem 26 oktober och antingen får ja komma en vecka innan eller den 26, de hade inte bestämt sig. Usch, det är långt tills dess, men samtidigt om de säger jag till mig, då kan jag inte dumpa en underbar familj, de går inte!!

Det är skönt att ha pratat med dem en gång, på lördag blir det pappan ( kanske barnen också, hade varit så kul) och sen ska jag prata med deras nuvarande au pair en gång också!!
De sa att de ville prata ett par gånger, så vi får se när de bestämmer sig.
Vill veta nu:)

Såhär, ligger det till just nu:)
Det fortsätter att rulla in familjer från greataupair varje dag, men nu är det ingen intressant, kan bara fokusera på de här nu!

XOXO Pernilla <3

Butterflies...

Jag kan inte koncentrera mig, jag kan inte äta, jag har ont i magen...Så är det just nu. haha! Seriöst, jag är så nervös att jag knappt vet om jag lever. Känns som det odlas en hel flock med fjärilar mellan tarmarna.
 Vi ringde om varandra på Skype igår, och sen strulade mitt internet och då trodde hon jag sov, så då skulle vi prata idag, men då var jag på jobbet när de va hemma. Sån otur! Så nu mejlade jag och sa att jag kan gå upp kl 7 i morgon bitti för att prata med dem, då är kl 10 på kvällen där om det inte är försent för dem. Då är nämligen hela familjen borta hemma hos mig..haha! Vill inte Skypa när hela familjen hör :D
Hoppas verkligen de kan då, för jag blir gaaalen av att vänta, vill bara ha det gjort!! Det känns som att hela mitt liv står på spel just nu om jag ska vara ärlig.

När jag pratade med Chicago familjen var jag inte alls nervös, men de ringde ju helt oväntat och jag visste nog på ett sätt att det inte skulle bli dem, men nu.. OMG, de är min drömfamilj! Inte bara drömstället utan DRÖMFAMILJ. Det kan nog förklara saken varför jag är nervös.

Tack, tack , tack, ni är så himla gulliga, som önskar mig lycka till och håller alla era tummar, TACK, det kommer behövas:) Ni är bäst!

Nu blir det till att ställa klockan på 6:00 och hoppas att hon svarat att de kan prata, för annars kommer jag förmodligen avlida av nervositet, så om jag inte uppdaterar på ett tag så vet ni varför!

Haha, Nej då, så illa är det inte, men inte långt ifrån!
Några tips på vad familjerna brukar fråga?? Eller andra tips, behöver allt :)

Hoppas ni alla mår bra!


XOXO Pernilla <3

I`M SOOOO HAPPY, HAPPY, HAPPY :):):)

Jag vet inte var jag ska börja..
Det började med att jag fick ett mejl från en familj i CA från greataupair, verkade väldigt trevliga, och svarade självklart!! Min familj var överlycklig för min skull, men samtidigt blev jag så himla osäker, gillar inte hela grejen med att åka " utan en förmedling" . I alla fall, idag skulle jag gå upp kl 5.00 och jobba, ställde klockan på 10 min tidigare för att kolla mejlen, och om familjen svarat..Yes, man blir besatt!! Inget svar från familjen, MEN YOU HAVE A MATCH MAILKlockan var 4:50, drömde jag?
Jag visste att något skulle hända denna veckan..

Öppnade mejlet och där står det att familjen X från Manhattan Beach, CA kollar på min ansökan. OMG!
Kollade snabbt genom deras ansökan där jag fick se bilder och deras brev plus ansökan. Är det ngt nytt?
(Det var dock borta senare idag...)
Hade fått ett mejl från mamman som skrev att de gärna ville prata med mig:):)
Familjen har en tjej på 4 år och en kille på 7..kan det bli bättre. Nästan för bra för att vara sant?!
Har mejlat idag och de vill gärna skypa, och hon sa att deras nuvarande svenska au pair också gärna ville prata med mig. Super!
Hon frågade om vi kunde prata ikväll eller i morgon, jag svarade och sa att jag kunde prata om 4 tim, då kl är 10 i sverige, om de kunde då! Och nu sitter ja här, har tyvärr inte fått ngt svar, men det är ju mitt på dagen där så kanske inte är hemma! Då blir det förhoppningsvis i morgon..men åh, ja vill inte va nervös mer. haha!

Det jobbiga är nu att jag inte får ta ut något i förskott, allt verkar SÅ bra, men de kan ju verkligen tacka nej, vilket är läskigt! PLEASE, låt det bli denna familjen, annars ger jag nästan upp!!

De vill dock vad jag förstår att ja ska komma 3e oktober...men vet ni? De skiter ja i, får jag min drömfamilj då kan jag leva med att jag kommer iväg senare!!
Just nu är jag nog världens lyckligaste, men som sagt, ska inte ta ut ngt i förskott. Det kan sluta hursomhelst!!

Uppdaterar så fort som möjligt:)


XOXO Pernilla <3

Tredje augusti.

3e augusti? Yes, vilket innebär mitt preliminära avresedatum. Så ja tänkte åka idag.. NOT! Jag är faktiskt inte ledsen över att detta inte är  mitt riktiga avresedatum, för jag kan ändå inte åka förrän den 17 augusti, men ändå, är jag ens i närheten?

Jag tror jag kommer få en match denna veckan, var vet jag inte, självklart hoppas jag på det bästa..men får se!!

Familjen från New York som  jag trodde bodde i England, bodde i New York, fick deras adress så kollade lite på googlearth, lite coolt, på manhattan bodde de! Jag tänkte faktiskt över det, men eftersom det var genom greataupair, så tänkte ja att om det ändå inte är en familj från CA som jag verkligen vill ha kan jag lika väl åka genom CC eller SI, för det känns mer tryggt. Greataupair har jag bara för att se om det skulle dyka upp en perfekt familj på ett perfekt ställe. Om ni fattar. annars planerar jag att åka genom en förmedling. Fast det är lite lustigt på greataupair, mamman ville i stort sätt att jag skulle komma om 3 veckor, hon ville skicka visum papper och grejer efter att fått ett mejl från mig..där är det snabba ryck..haha!

Fick ett meddelande av en pappa idag, verkade också väldigt trevlig familj, men varför är alla från LONDON? Jag har kollat mina inställningar massa gånger, där det står United States, men de kanske kontaktar mig ändå! Tydligen..haha!
Jag hatar att säga nej, även om det bara är såhär på mejl och jag inte ens känner personen/familjen. Men antar det är något man måste lära sig?

Jag vill att någon från SI ska höra av sig, nu är det nog 3 veckor sedan..tror jag?! Men har tyvärr inte kunnat ladda upp någon video där, för den jag gjorde är alldeles för stor, och jag känner verkligen inte för att göra om någon, jag vill ha den jag har nu..annars kommer den bli så tråkig...haha! Men tror ni det påverkar mycket om de kontaktar mig eller inte?

Nu blir det frulle:)
XOXO Pernilla <3

Home Sweet Home

Hemma igen efter ännu en veckas semester..riktigt skönt med snabbt internet igen:) ( I-land problem?) Fast hade gärna stannat i stugan ett tag till. Ska börja med att bjuda på några bilder från min bakdag igår..Helt sjukt säger ja bara, inte konstigt att amerikanarna rullar fram..New York Blueberry Cheesecake..GRYM!!!





Vi åt den lite för tidigt innan den hunnit stelna tillräckligt, men titta inuti iaf ;P



Erkänn ni blir sugna!? Ahh, den va så god:)

Nog om det, nu till Au Pair Fronten.
idag när jag kom hem såg mamma att det ringt ett utländskt nummer de 4 senaste dagarna..tittade landsnumret och kom fram till att det var från new york.?! Hade fått ett mejl från en mamma från England som jobbade på manhattan, men väldigt luddigt mejl förstod inte riktigt var jag skulle bo..tydligen betalade hon mina flygresor till NY va de nu betyder. Pappan jobbade i Holland och de hade 2 döttrar som de behövde hjälp med och detta var genom greataupair. Varför får jag bara familjer från england genom greataupair när jag valt US, har jag gjort fel typ? haha!
Det kändes inte helt bra, men ska mejla nu.

För 2 min sedan fick jag ett annat mejl från en familj i tro det eller ej London..haha! Verkade väldigt gulliga och snälla..men visst jag har öppnat upp till hela USA men inte hela världen.., de går ja inte med på:) Så blir nog ett nej där tyvärr..men de här var också greataupair som ni kanske förstår!!! Man tränar iaf sin engelska efter alla mejl man måste skriva:)

Nu måste jag svara och sen sova, men även om det är 1 augusti och jag är stressad över det hela så känns det bra. Nästa vecka känner jag att det händer ngt bra!! Hoppas jag känner rätt:)

God natt!!

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0