Awesome "family" day.

Klockan ringde 10.30 imorse och Pernilla vaknade med ångest. Det var sån där " jag vill inte jobba" ångest. Kan inte riktigt förklara vad det är med mig och dessa dagar då vi ska ut på saker, men något är det. Började kl 12 och redan efter 1 minut var jag på bra humör. Kayla låg på golvet och försökte kolla in i mitt rum imorse när jag kom ut, haha! Hon kramade och pussade mig, och när hon frågade om jag skulle med och jag svarade ja, sprang hon runt och skrek som en stucken gris. Av glädje faktiskt tro det eller ej:) Vi gjorde oss redo och åkte och hämtade upp Parker och då sa mina värdföräldrar, ja det är så kul att du är med, vi älskar familjedagar. Parker frågade om du skulle med i morse för han tycker det är roligare när hela familjen är med. Awwe, söta unge!! De sa att de vanligtvis åker iväg på sina " family fun days" som de kallar det själva, eller brukade göra men tycker det är kul om jag är med. ( Då är det väl bara att vänja sig vid att följa med ofta, haha ) Nej men sanningen är den att när vi väl är iväg blir det alltid kul, och även om det aldrig kommer bli som min riktiga familj så har jag verkligen kul ihop med v-familjen och man kan verkligen slappna av även om igen, det aldrig kommer bli med som min riktiga familj.
Det har vart en gorgeous day här i L.A idag, sommar, så vårt första stopp blev Santa Monica Pier. De har ett aquarium under piren och mina värdföräldrar är med i en organisation som räddar, havet och stränderna typ, så de har donerat massa pengar till det som bla gått till detta aquariumet så vi fick gå behind the scenes där idag. Grymt kul, kanske inte låter så speciellt, haha men det var det. Tydligen inte alls många som får göra det, så är super glad att vi fick se allt. Klappade bla hajar och massa coola saker! Sedan bar det vidare upp till Malibu hillsen och waaa vad fint det är där uppe. Älskar hillsen när man ser utöver hela havet. För det första var huset gigantiskt och poolen och jacuzzin på bakgården med underbar utsikt var obeskrivligt! Sitter just nu här som ett russin efter att ha vart i poolen i ca 4 tim, haha!
Riktigt härlig dag med utsökt mat dessutom:) Så lite poolparty i hillsen var inte fel en lördag som denna.
Det var 2 andra familjer med kids där och när det var dags att åka ikväll kom en av mammorna fram och sa: 
- Just wanna say that you are an awesome nanny, you should know that.
- Ehh, thank you so much. Hur kan hon säga det efter en dag så där undrar jag..haha. Visste inte vad jag skulle säga riktigt.
Sen säger båda föräldrarna:
- We wish we had that experience with our au pairs. De hade haft 2 au pairer innan, men det var lite mkt party och alltför sena kvällar för de där au pairerna.

Som alltid, amerikanare och deras ärlighet!! Nu vet ju inte jag om hon menade det eller inte, men det jag menar är att de óftast säger vad de tycker och sen får man välja att tro på det eller inte. Svenskar är lite efter på den fronten!

Haha, i bilen på väg till Santa Monica säger Kayla:
- I love you Pernilla.
- I love you too Kayla.
- When you are mad at me, you still love me, right?
- haha, yes, I always love you no matter what. ( undra vad föräldrarna tänkte, haha)
- When your leaving you wont love me anymore.
- Of course I will Kayla.

Sen förklarade hennes föräldrar att bara för man inte träffas betyder det inte att man inte tycker om någon. Den ungen är väl bara för söt när hon sätter rätt sida till:) Som med alla människor antar jag!

Sen blev det jag som fick va fylletaxi hem ikväll ja. Börjar bli en vana det också:)
Jobbade 10 tim idag, så det var min dag det. Imorgon blir det jobb igen ca 6-7 tim. Spännande!
Hoppas er helg är grym! Förresten var det Eurovision idag? Vem vann i så fall?





Jag och kidsen i Jacuzzin!!



God natt!
XOXO Pernilla <3

SATC 2.

Fredag hela veckan, fredag hela veckan lååång! Nja, så känns det knappast när man är au pair, för er som tror att det är chill att vara au pair ni får nog tänka om. Det är det sista det är tycker jag! Fredag är det iaf och för mig spelar det ingen roll eftersom jag alltid jobbar, men för många au pairer är fredagen helig och efterlängtad eftersom den innebär helg och ledigt. Inte för mig dock, men jag överlever:)

Innan jag går vidare med min uppdatering vill jag be om ursäkt för mina dåliga svar på era kommentarer. Jag läser alltid, men glömmer tyvärr bort och svara. Var väldigt duktig innan men ambitionerna på bloggfronten har changerat lite måste jag medge. En del av er skriver också bara ert namn utan adress, så om ni har frågor får ni hemskt gärna maila på [email protected] eller lägga till mig på FB - Pernilla Karlsson. Där glömmer jag inte att svara, jag lovar!!

Okej gårdagen, oh yeah, mycket bra och välbehövd dag! Jobbade 7.30-9 på morgonen sen skypade jag med hela familjen inklusive systerdottern Joline:) Tack familjen, alltid lika kul!! Sen blev det jobb igen mellan 11-5.45 som gick åt till alla möjliga aktiviteter, och på kvällen var det öppet hus i Parkers skola och jag fick jätte gärna komma, men jag hade andra planer och när man väl är ledig tar man gärna vara på den tiden. Imorse berättar Kristy vad Parker sagt igår. De gick runt i klassrummen och visade upp sina projekt m.m. och då säger han lite halvt nere, Jag önskar verkligen att Pernilla kunde vart här..
Aww, jag blev så glad av att höra det, för Kristy sa att det betyder verkligen mycket att han säger så. Fick däremot jätte dåligt samvete att jag inte gick dit. Hade jag vetat att han kände så kunde jag åkt dit en stund bara! Så vad ägnade jag mig åt? Joo, vid 19 tiden hämtade jag upp Mona och en annan tysk tjej ( jag hade gett upp hoppet om tyskar, men vilken brud hur go som helst ) Förlåt men tyskar i allmänhet har inte riktigt alla hästar i stallet alltid, men super kul att träffa henne. Åkte till bion och köpte biljetter till  SEX AND THE CITY 2. Världspremiär!!! I den sekunden kom Mona på att hon glömde stänga av sin plattång hemma, haha och hennes värdfamilj har åkt på semester så vi åkte tillbaka och stängde av den, haha! Tar ca 15-20 min så inte direkt att vi åkte flera mil. Lite kul ändå:) Åkte tillbaka och på vägen blev det Frozen Yogurt. Igen? Ja, igen! Blev dessutom ett nytt ställe, så nu kan jag checka av det på listan i uppdraget att betygsätta alla Frozen Yogurt ställen i L.A. Efter lite appetizer åkte vi och käkade Sushi, Yum!
Åkte vidare till bion där vi möta upp Louise, en tjej från australien. Härligt med all världens blandning, en norsk, en svensk, en tysk och en australienare:)
Yes, då var det KÖ in till biosalongen, men precis när vi ställer oss öppnar det och vi fick kanon platser så vi var lucky! Ska inte säga för mycket för er som inte sett, men holy moly va gryyym! Jag garvade i 2 timmar och 27 min. Tycker den är 100 gånger bättre än första, så grymt bra! SE DEN ALLA! Kommer dessutom så otroligt många bra filmer i sommar, kommer förmodligen leva i biosalongen:)
Så himla mysig kväll:) Tack tjejer!

Hemma kl 1.30 på natten, sovdags och klockan ringde igen 7.00. Igår messade min värdmamma mig om mitt schema och sa att jag skulle jobba 7.40-8.45 på morgonen, och vanligtvis börjar jag alltid 7.30, men eftersom jag slutade 5.40 igår tänkte jag att hon tyckte det var lättare att räkna ut mina timmar om jag börjar 7.40, hon har nämligen gjort så en annan gång fast en annan tid. Iaf, imorse 7.35 får jag ett mess av Kristy som säger:
Good Morning!!!
Nämen va trevligt att få ett morgonmess...god morgon på dig med! haha. Ne jag visste direkt att hon skrivit fel, så går ner direkt och möts av hela familjen:
- Did u overslept? sa hon och skrattade.
- Eh, no...you wrote 7.40 in your text.
- I did?? No way..Sorry!!
- No, im sorry, I thought it was easier for you to have me start at 7.40, since I worked until 5.40 yesterday, so you can figure out my hours, haha! But a were still a little suspicious, haha!

Så det kan bli, men de var inte direkt någon big deal:) Enda gången jag inte extra kollar så är det självklart fel.
Jaja, tog iaf en riktigt skön nap efter jobbet på morgonen, drömde de konstigaste drömmarna och sov väldigt djupt. Napar borde verkligen ingå i dagsplaneringen. Siesta helt enkelt! Nice de hade vart. De borde åtmonstonde vara en del av Cultural Cares regler. Au pairen behöver en 30 min nap varje dag. haha!
Tog även en sväng till gymmet idag, var ett tag sen nu och tyvärr har mina träningsrutiner gått upp i rök det senaste pga alla möjliga störningar i dagsrytmen, haha! Antar att det inte finns ursäkter, men...eller jo det gör det!:) Skickade iväg mina läxor idag också inför nästa helg, riktigt skönt!

Började jobba igen 3.30 och bakade cupcakes med kidsen. Vilka mästerverk vi åstadkom!! Sen var det de vanliga rutinerna, middag, bad, sovdags och nu sussar de gott de små liven och jag jobbar fortfarande!

Ihelgen är det Memorial day, eller på måndag är det men det "firas" i helgen och man är även ledig på måndag. Tror den firas för att hedra alla som omkommit i krig för USA. Ska jobba hela helgen, trevligt! Imorgon blir det 9 tim jobb och vi ska iväg till Santa Monica sen till någon BBQ och även lite poolparty hos någon familj. Det blir väl mer Pernilla leker med alla barnen i poolen, och Pernilla fryser ihjäl och får grönt hår av kloret, haha! Blir säkert kul, men är alltid lika skeptisk till långa arbetsdagar, speciellt när jag inte känner en kotte. Inte för att det gör mig så mycket längre, men ändå. Tänk vad jag ogillade det för 7 månader sedan, nu är det bara okej, hej alla, haha! Nu när man tänker efter måste man lärt sig lite av det!

Det var väl allt för denna gången!
Hoppas ni har en underbar helg<3
XOXO Pernilla <3

SF pics <3

Här sitter jag och njuter av en påse nötter..det är väl ändå meningen med livet? Jag lever för nötter! Nötter & Frozen Yogurt!
Lever fortfarande i min San Francisco bubbla, kan fortfarande inte inse hur underbart bra den helgen var. Pratar med Frida varje dag och jag saknar henne och SF helt otroligt mycket!! Tittade igenom alla bilderna idag igen och jag satt med tårar i ögonen på varje bild, ni ska bara veta vilken lycka bilderna bringar! haha! Det är sant:) Vissa är väl också, hur fasen tänkte vi där? haha.

Skulle vilja lägga ut precis ALLA bilder här, men 800 bilder kommer nog ta ett tag att klicka upp, så det blir inget med det. Däremot kommer jag lägga upp måånga bilder på FB, eftersom det går mega snabbt där, så skulle ni av någon anledning vara nyfikna på att se får ni checka in dem där:) Grym roliga bilder om jag får säga de själv, haha! Ska visa några smakprov här, det är ju trots allt lill-lördag idag! ( utan inbördes ordning hehe )

Glömde säga att Justin Timberlake gästspelade på utestället..trevlig prick det där.




freeeedooom! ( mamma, visa inte för mormor, haha )


Lite windy var det allt;)


Då var man fast på Alcatraz..farligaste fångarna de kunde hitta..


"Fullt hus" spelas in i husen i bakgrunden.


Mot Alcatraz. ( Frida undra varför jag håller i linnet? )


hittade tyvärr inga störra gubbar..


- Call me / Frida. haha!


Alltid hungrig, aldrig mätt! Hugg in på picknicken nu...


Ta daaa..


rosetter? ovanligt.


Är det Discocruise så är det..haha! På med flytvästarna..


FROZEN YOGGGGGUUURT


Party in the U.S.


Efter 2 tim sömn var det dags för frulle på Stanford. Bagelibageellsisisis. Yum.


Klart man måste vara lite kulturell också.


aww. love at first sight.


Pernilla spelar gorilla på Alcatraz.


Pooor Fridoo, hahah!


trapped..


We did it:)


Åkte förbi massor av super fina ställen på discocruisen.


SF by night.








Frida - Vid nästa stoppljus hoppar du ut och ställer dig i korsningen Pernilla.
Pernilla - Okej, visst, jag gör det!
Frida - va? haha!
Mycket riktigt gjorde jag det..roligaste är dock att Frida parkerar bilen vid nästa korsning och posar..haha



Jaha ja..hej då Frida!




Så där ja, det var en liten mix av allt möjligt! Klickade bara upp lite av allt så vet knappt vad det blir, men bättre än inget. Nu fick ni ett LITET smakprov iaf:)

Dagarna har inneburit skype,jobb och plugg.Wooohooo, är helt överlycklig min bästa underbara vän Alexandra kommer hit 2 veckor i september. LYCKA för det!! Helt överlycklig!!! Nu ska det räknas ner:)
 Är äntligen klar med mina läxor inför Maryland helgen. Riktigt skönt! Idag var jag på min sista Salsa class:( Så grymt kul var det, kan inte förstå att det var sista. Inte alls kul! Kanske kan ta en till, måste räkna ihop mina credits först.
När jag kom hem idag hade Cultural Care ringt min värdmamma och frågat om vi skulle förlänga, papper börjar komma om det och ja det börjar närma sig. Jag ska bestämma mig i början av augusti, så ska grubbla ett tag till, men min värdmamma skulle ringa imorgon och fråga dem om jag kan åka hem över julen, så hon är het på gröten hon. Som jag alltid sagt innan, jag vet inte och när jag väl ska bestämma mig ska jag göra listor över både för och nackdelar m.m och jag tänker inte göra några förhastade slutsatser, men jag blir nästan lite rädd för det lutar mer åt förlängning. Opps, nu kommer jag få stryk av några personer känner jag. Nej, jag ska inte uttala mig om detta faktiskt, det håller jag för mig själv ett tag till, mycket kan förändras!

Nu ska jag bänka mig framför TV, för det vankas final i American Idol!!!! Go Lee!!
Imorgon blir det Sex and the city premiär, woho!!
XOXO Pernilla <3

Worlds greatest weeeekend.

Jag tänker, tänker och tänker, men nej, jag kan sluta tänka direkt för jag vet egentligen utan tvekan att jag haft det absolut bästa, roligaste, underbaraste,grymmaste helgen ever!!!!!!
Jag kan inte beskriva med ord hur otroligt AWESOME denna helg vart. Blev verkligen påmind om varför jag är här. Inte för att sitta hemma iaf. Vilken kick jag får av äventyr, helt sinnes!!! Har EN underbar person att tacka för denna helgen och hon heter inte mindre än Frida Grundström <3 Som sagt, vi har setts 4 hela dagar sammanlagt i våra liv..och hon skulle lika väl kunna vara min bästa vän sedan dagis. Ju mer vi umgås, ju mer har vi gemensamt, nästan skrämmande ibland, och att man kan ha så kul? Älskar det faktum att vi aldrig träffats i vår hemstad. Vi förenas i staterna istället:) Bästa med allt är att vi kan umgås precis hur mycket vi vill när vi kommer hem till Svedala igen. LIKE!
Detta kommer väl ta mig 2 tim att uppdatera så är väl dags att sätta igång med dag,
1 Fredag:
Började resan med en taxi resa till LAX och det var en resa ut över det vanliga. Sätter mig i taxin, med en medelålders mexikanare eller nåt.
- So where are you going?
- LAX please.
- Are u going modelling somewhere or what?
- Eh, no. Going to San Francisco to visit a friend.
- Girl or boy?
- Girl.
- Okay, good, so I don´t have to be jealous.
( Okej, dags att hoppa ur här kanske? haha)
- The boy is in Sweden..( man är ju inte dum )
- Oh you are from Sweden? Why didnt I move to Sweden instead..I should.
(Please dont.haha)
- I am going to the moon some day..
- Okay?
Hans mobil ringer, och han börjar förklara för mig hur alla hans flickvänner redan är gifta och hur han ber alla att dra, men de lämnar honom inte ifred. Stackarn! Not.
- I am not James Bond you know.
- Eh, no....(verkligen inte)
- Are you flying first class?
- No.
( Släpp bara av mig snart..)
Den lustigaste mannen..glad att jag överlevde)

Väl inne på flygplatsen står jag i incecknings kön och som vanligt börjar folk snacka med en.
- Isnt it always this disorganized at this terminal?
- Eh, I actually don´t know to be honest..
- Are you from L.A?
- Yes, or I am from Sweden, but I live here for at least a year.
- AHH, are your from Sweden, born and raised there? It is my dream to go there some day..
( jag ljuger inte om ALLA jag pratar med har ngn connection till sverige på ngt sätt, eller bara vill åka dit )
Berättade vad jag gjorde här, han frågade 100 frågor om Sverige. Han tror att alla svenskar är så öppna m.m., fast jag berättade motsatsen vilket var chockerande för honom. I Sverige skulle inte folk börja prata med en så där..händer det så är det ovanligt.
- Oh really? That is interesting..or it is a different story with you, cuz everyone talks to you cuz you are gorgoeous. You really are absolutely stunning!! So guys will always start talking to you wherever you are in the world.
( detta säger jag inte för jag vill att ni ska veta utan för att detta händer ofta i detta landet. Folk pratar och pratar, om precis vad som också )
Pratade mer om kulturskillnader m.m., sen gick vi till olika köer. Efter en stund kom han tillbaka, tog i hand och sa: It was a pleasure meeting you, and this is how we say hello in L.A.
Sötis, han var bara väldigt trevlig. Efter att pratat i 15 min behövde man inte känna pressen att gifta sig med honom som med andra crazy americans..

På väg in i planet börjar en mindre mysig gubbe snick snacka med mig och där blev jag lite orolig att han skulle bli min buddy hela vägen, men som tur var inte:)

Tog 40 min snabbare än beräknat, perfekt:)
Väl på flygplatsen kom finaste Frida och hämtade upp mig och den sötisen hade gjort en super fin skylt till mig:) Stolt man blir!! Haha.



Körde till Pier 39 och hade lunch ( haha, luncherna var lätträknade Frida ) på en regnskogs restaurang, haha! Sjukt kul faktiskt, mitt i satte en stor gorilla igång med sina vrål och elefanterna flaxade med sina dumbo öron och tjöt. haha! Fick typ skrika till varandra där inne, men mysigt och kul var det iaf!
Sen var tanken att åka ut till Alcatraz, men biljetterna var slut för dagen så det blev shopping på ngn speciell gata med massa bra affärer och allmänt hippie folk. Har en minneslucka efter det, men vi åkte iaf runt inne i San Francisco på jakt efter musikal tickets. Ville gå på wicked, men blev för dyra och dåliga platser så denna historien slutade väldigt händelserikt. Haha, garvar bara ja tänker på det. Vi köpte biljetter till en lite mindre musikal, Shopping the musical som fått kanon bra recensioner. När vi kommer in är det väl vi och 30 andra medelålderspar, 4x4 m stor scen, ett piano och en stol.
- Va fasen ska de göra sina moves, sa jag?
In kommer skådespelarna..
- Tror du de kommer göra många moves säger Frida, haha!
2 tanter och 2 gubbar består musikalen av. Ett riktigt skämt och vi kunde inte annat än och garva. Movesen var lite armflax på sin höjd..Den hade ändå sina roliga stunder, haha och vi hade kul om inte annat:) Glömmer vi inte i första taget!
Efter detta var det dags för höjdpunkten. Frida och Pernillas största intresse. Kanske mer besatthet dock. Frozen Yogurt. Vi är exakt lika besatta, ingen förstår begäret som vi:)
Kl 11 på fredagkvällen köpte vi FY och den satt där den skulle. Yum!! Även där började 4 olika personer snacka med oss, alla ngn connection till Sverige.
Väl hemma hos lilla Frida i Menlo Park, blev det klipp från Solsidan och Hollywood fruar in på småtimmarna:)

Lördag dag 2:

ROADTRIP stod på schemat. Vem älskar inte roadtrips? Vi åkte mot Carmel by the sea som var en helt underbart fin strand 1,5 tim söder om SF. Köpte med oss picknick på vägen och hade det mysigt på beachen:) Ni som sett Hollywood fruar när Montezami eller var hon heter ska förnya sina löften med hennes man på beachen vet att det kommer en ekorre och förstör när de har dukat picknick. haha! Vi kollade på den på fredagen, och när vi sitter där säger Frida. Bara ekorren som fattas..
Ni tror väl inte att 10 min senare sitter en jäkla ekorre vid mina fötter..Så jäkla kul! Har filmbevis på detta:)
Njöt av våra jordgubbar, hallon, nötter och grapes ett tag innan vi styrde kosan hem mot Frida igen.
Väl hemma hängde vi lite med Fridas söta värdfamilj, innan det var dags att bli redo för PARTY!!
Var först dags för en discocruise och yihhaaa det var skit kul! 250 andra au pairer från hela SF som partade på en båt. Båten åkte runt under golden gate bron ut till super fina hamner. Speciellt fint att se hela SF upplyst, broarna. Allt var fantastiskt!! Ja det var verkligen lyckat. Gratis fylla fick man när det gungade också och man var tvungen att shaka vare sig man ville eller inte pga vågorna, haha!
Ni alla känner väl till, kebaben, fisken, handla, gräsklippar movesen? Jag och Frida införde au pair moves, en hel dans faktiskt..sätta barnet i vagnen, gå till parken, gräva, pusha gunga, gå tillbaka, laga mat, borsta tänder m.m. haha!

Efter lite förfest på cruisen var det dags för utgång inne i San Francisco!!! Innan det var dags för nästa party gjorde vi självklart allt för att hinna med en Frozen Yogurt emellan. kl 12 på natten, haha! Det är väl ändå meningen med livet...:) Tog sedan en taxi därifrån till utestället. En av Fridas vänner hade skrivit upp oss på en lista på ett uteställe, så perfekt att få känna sig lite VIP. ( Tack till Andrea också, HAHA )
Shakade som aldrig förr och mitt i allt säger Frida:
Ne ska vi ragga drinkar?
Ja visst..
Ställer oss i baren och väntar på vår tur att beställa..
När vi beställt slänger en kille fram 50 dollar:
- Iam bying these 2 girl a drink..
Man tackar´, snackar med honom i 2 min sen drar man. haha! Vadå, vi bad inte om det;) Enligt Frida, var vi syskon, hon var journalist, jag photograf och vi flyttade från Italien när vi var 2 år. Där ser man! haha!
Efter stängning tog vi taxi hem till Menlo Park igen. Hemma ca 3.30, la oss i sängen och kollade fler Solsidan klipp, haha! " Då kan vi väl döpa barnet tll tråkig som fan då"
Släckte kl 5.30 eller nåt. Lite lagom!
Frida somnade i sin egna mening som vanligt, haha! Jaha, god natt då!


Söndag dag 3:
Klockan ringde 8.00. Så 2 tim sömn var lite lagom tyckte vi. Vi har väl inte träffats för att sova heller:)
Åkte till Farmers Market i Menlo park och köpte nybakta färsk frukt och smaskiga nötter, även lite färska bagels! yum! Åkte sedan till universitetet Stanford för att checka läget. Riktgt kul att se, eftersom det är en av de bästa collegen här i USA. Åt frukost i parken på Stanford, sen var vi lite kulturella och kollade runt där.
Efter det åkte vi till Golden gate bron och åkte upp på lite utsiktplatser med utsikt över SF och bron m.m. Super fint! Tog lite crazy kort som vanligt, sen vidare till Alcatraz turen som vi köpt biljetter till. Åkte ut till ön och gick lite guidade turer, super intressant verkligen. Och för er som inte vet är det en ö, med fängelse för de farligaste brottslingarna i landet. Riktigt coolt, men läskigt att se!
Några timmar på ön, tillbaka till bilen och tog fram kartan till ett nytt FY-ställe. haha. JA, vi körde ut kartor till olika FY ställen. Det är sånt man planerar in väl i schemat!!
Avnjöt en mumsig FY och sedan var det dags för något mindre kul. Förbannade flygplatsen!!
Usch, inte okej. Helt otroligt hur man kan komma så nära någon på så kort tid! Jag tror dessutom vi skrattat från första till sista sekund!
Hur kul är det då att säga good bye? Dessa goodbyes...
Blää!!!! Ville inget hellre än att vara kvar..min värdmamma messade Frida och frågade när hon skulle hälsa på oss, så hon är alltid välkommen till L.A:) och hon kommer snart!!! Den som väntar på ngt GOTT!
Flygresan gick även den på 40 min snabbare, riktigt skönt! Var helt borta på planet. Ingen sömn och förkyld som en kråka. Satt och skakade av frossa, men idag mår jag bättre, bara trött och förkyld och stor saknad efter Frida!!
Min värdmamma messade i helgen och skrev att de saknade mig och att Kayla försökte ringa mig, haha! Kayla stod och väntade i garaget när jag kom hem idag, sötisen!
Alltid skönt att vara hemma även om jag gääärna stannat i SF. Finns dock en negativ sak med staden...det är alltid SVINKALLT!!! Fryser konstant, även om vi dock haft väldigt tur med vädret. Soligt och fint:) Gillar SF 100 gånger bättra denna gången än förra, de gillar vi!

Idag var det back to business igen! Insåg nu att jag måste sova, så det kommer pics imorgon allesammans!!!
Det var en liten resumé av världens bästa helg!!!!

( har säkert 150 olika stav/skrivfel. Sorry, går lite fort ibland )




XOXO Pernilla <3

12 h left..

Exakt 12 tim kvar tills planer lyfter!! 10.35 imorgon förmiddag lämnar jag Manhattan Beach för San Francisco och Frida Grundström!! :) Lycka kallas det!! Pratade precis med henne i telefon och hela vår bakgrund är lite halv lustig, vi bor i samma hemstad, träffades aldrig hemma. Har träffats en gång innan och det var i L.A, haha! Men, är man jönköpingsbor så är man, som en enda stor familj, haha! Hursomhelst, ska bli helt underbart att träffa henne och jag är säker på att helgen kommer bli gryyym!!

Dagen har gått åt till manikyr, jobb, löptur ( som jag ångrar, eftersom jag knappt kan prata ikväll, haha ) jobb igen och jobbar fortfarande, fast de små liven sover! Nu är packan väskad och jag ville bara lämna ett sista spår om planet måste nödlanda på en öde ö och jag inte kan uppdatera på ett tag!

Kortaste inlägget i pilly.blogg.se´s historia!!!
Hoppas ni får en underbar helg, för det ska jag iaf se till att få!

XOXO Pernilla <3

320 duties..

Ville bara säga att jag lever! Nästan. Ingen tid för bloggande alls just nu och har därför inte tid att uppdatera om veckan som gått heller, men det jag kan säga är att jag jobbat 10 tim per dag ungefär, som vanligt 150 saker att göra med barnen och utanför det skrev jag klart min uppsats. Skönt att ha en del klar av läxan iaf. Har packat det mesta till San Francisco. Ringde Malin idag och vi valde kurser till Maryland helgen, ja det är 150 saker att göra på jobbet och 170 saker att göra utanför jobbet, så 320 saker blir en del. Mitt i allt har jag blivit förkyld och pga allt som är runt omkring har jag vaknat varje natt flera gånger och snurrat av olika anledningar. Inatt trodde jag att jag hade feber också, men tror inte det. Hoppas bara att det inte blir värre nu när jag ska åka.

Pratade med min värdmamma om förlängning igår, för de har fått hem papper om det och just nu har jag ingen aning. Ibland känns det som jag bestämt mig för att förlänga, ibland inte. Det som är bra och snällt är att jag behöver inte oroa mig för semester om jag förlänger, för då får jag 2 veckor att åka hem på över julen, även om jag egentligen bara får 1 veckas semester när man förlänger med 6 månader. De kanske bara drar av lönen eller ngt annat, så det är tur. För jag skulle inte förlänga om jag inte fick åka hem emellan! Då skulle jag komma hem om nästan 1 år. Det är för länge! 
Jag ska bestämma mig efter sommaren, så har fortfarande tid att tänka. Det jag vet nu är att jag saknar alla där hemma så otroligt mycket. Är inte i en stor saknar period, och den senaste månaden har varit ganska depp och en saknar period. Ingen aning om varför, men så är det! Alla är bara så otroligt omtänksamma och underbara, alla mina vänner mailar, messar hela tiden, familjen mailar, messar, skickar brev ( fick brev idag med tidningar, tuggummi, läkerol, kort ). Att ni alla är så gulliga gör saknaden värre på ett sätt, för jag påminns om hur lycklig lottad jag är att ha er alla. Det bästa är att,som ni alla säger, ni finns där när jag kommer hem och det är det viktigaste!! 
Det är konstigt det där med saknad, för jag saknar inte att vara just hemma i min stad och jag vet att jag skulle få spader efter några veckor om jag kom hem nu, men det är bara sådana där småsaker jag saknat på senaste tiden. Speciellt om barnen är som monster och slår ihjäl varandra, då vill man bara fly och undrar va fasen man gör där? 
Så hur mkt jag än älskar min värdfamilj och L.A så kommer jag alltid sakna er alla mer för varje dag som går! 
Tack för allt underbara människor!! 

Sååå, sista jobbdagen imorgon, 10 tim där också, sen åker jag till FRIDA GRUNDSTRÖM I SAN FRANCISCO!! Oh yeah, oh yeah, im exciiiiteeeed!!! Frida har riktigt grymma planer för oss i helgen:) Fredag blir nog sighseeing i SF, sen kanske musikal på kvällen, grymt kul! Lördag kanske blev någon strand och discocruise på kvällen, yihhaa!! Lite av planerna och det kommer bli hel grymt. Kommer förmodligen flytta in hos Frida efter helgen... 

Nu måste jag fortsätta med mina uppgifter som ska göras innan sovdags. Måste hinna med att se vem som åker ut från topp 3 i American Idol också, haha! Vet inte om det går hemma nu, men checka in denna killen. Från gårdagens avsnitt...

http://www.youtube.com/watch?v=Te42ioevqnI

STORT GRATTIS till världens finaste syster som fyller hela 30 vårar idag..Sisi, trea nolla..
Hur känns det att vara hetaste 30 åringen och snyggaste MILFEN? Bra antar jag:) 
SAKNAR DIG!! GRATTIS!!!  Syrran och fästmannen Mickey Mouse förra sommaren, när Joline bára var ett litet plommon i magen!



Puss till er alla!!!

XOXO Pernilla <3

Snowbuddies.

Då var helgen nästan över och det är dags för den dagliga uppateringen. Börjar där jag slutade, vilket var i fredagskväll som spenderades hemma med plugg och chattande med Mona. Shit, we can talk foreeeever, right M? Båda behövde plugga, så vi försöka avsluta våra samtal säkert 10 gånger, men alltid kommer man på något nytt, men tillslut fick vi ett slut på vår konversation, haha! Älskar att snacka så inget ont om det, glad att jag har dig M.
Somnade runt 12 tiden, och vanligtvis vaknar jag alltid någon gång vid 8-9 första gången, men igår vaknade jag upp av att klockan ringde 10.00 och känslan när mobilen vibrerade var obeskrivlig. Jag har UTAN tvekan kunnat somna om och sova 10 tim till. Helt slut, men jag hade bestämt mig för att ut och springa innan jobbet kl 12, och det tog emot att lämna kudden kan jag lova, men viktigaste är att jag gjorde det, haha! Ut på The Strand och efter 10 min trodde jag att jag skulle trilla ihop, haha! Vad har hänt med mina krafter på senaste tiden? Well, sprang hela vägen och 40 min senare var jag hemma, tack och lov!
Började jobba kl 12, organiserade massa leksaker, samtidigt som jag tog hand om Kayla. Ni ska se vårt hus nu, det har aldrig någonsin vart såhär städat ( var pga mega festen de hade igår ). Sa till min värdmamma igår, Wow, är det här ens samma hus? haha! Så nu ska vi försöka hålla det så här fint, yeah, right tänkte jag=) Ska se hur det ser ut på tisdag igen...
Tog med Kayla till ett födelsedagskalas i en park, vilket var mindre kul för det var sviiiin kallt. Säkert 15 grader eller nåt. Kallt va? haha! Det var faktiskt skit kallt. Hämtade Parker från hans Karate, skjutsade han till hans kompis där han skulle ha sleepover. Åkte hem med Kayla och lagade mat till henne, och eftersom festen börjat så bestämde vi oss för att ha en movienight i mitt rum:) Tog med vår dinner, snacks och satte på Snowbuddies, haha! Riktigt mysigt!! Movienight med min bästis är inte fel!



Som vanligt vill hon alltid gå ner till festen och kolla läget, vilket jag inte gillar, men kan knappast hålla fast henne, men av ngn anledning när hon kom ner dit började hon lipa och gick till mamma och pappa m.m. Kände mig som en riktigt bra au pair där!
Lyckades dock ha kvar henne i sängen sen, vilket är ett stort plus. Vi läste böcker och jag la mig bredvid hennes säng och berättade historier, sen sa jag att jag skulle sova, hon bara: Pernilla you can sleep here if you want.
Jag visste att hon skulle börja snarka efter 2 min, mycket riktigt!! Helt sinnes hur fort ungen somnar, haha!

Var en lång, men ändå en bra dag!! Gick upp med Kayla imorse när hon vaknade 6.30 och alltid när jag ska gå upp med barnen sover jag alltid så dåligt av någon anledning, har vaknat flera gånger i natt och snurrat.
Jobbade till kl 10, åkte till gymmet och target och nu sitter jag här. Idag blir det fixar söndag, ska skriva klart min uppsats, ska packa till San Francisco, för jag komme rjobba 24-7 fram till fredag då jag åker..Yihha!! Jag är så sjukt taggad. Har jag berättat att vi ska på discocruise?? Så grymt. De har det som au pair möte den helgen så jag ska med. Är en båt som går runt i San Francisco bay area tror jag:) Riktigt taggad! Snart ses vi Frida!!!!!!

Nej, nu ska jag återgå till dagens duties!

Kelly Clarkson - All I Ever Wanted, får bli dagens tips.

XOXO Pernilla <3

My biggest challenge today was..

Ordning och reda pengar på fredag! Ja det stämmer minsann när det gäller au pair jobbet. Lyx att få pengar varje vecka tycker jag, känns som pengarna aldrig hinner ta slut, mer veckolön åt folket:)
Då var det redan helg igen, som vanligt flyger veckorna förbi. Kayla och Parker är alltid så exalterade så fort det är helg, älskar inte du helg Pernilla? Ingen skola, man är ledig, pappa är hemma..Jo, jag älskaDE helg skulle jag vilja säga, för nu spelar det ingen roll om det är veckodag eller helg eftersom jag jobbar ändå. Älskade dock helgerna när man gick i skolan:) Men, helg är alltid trevligt vilket som!

Vad hände igår nu då? Jag började jobba kl 12, hämtade Parker och hans kompis från skolan. De hade en kort playdate, Kayla kom hem och en kompis till henne kom över med hennes babysitter så hon tog hand om dem. Jag tog med Pk och William i bilen, skjutsade hem William, tog med Parker till hans Kumon ( extra läxor, inom läs, skriv och matte) Åkte hem, gjorde klart läxor med Parker, spelade spel och klockan var 3.30. Kaylas kompis åkte hem och för att förhindra dödsfall i detta hus tog jag ut barnen på en bikeride. Seriöst om de är inne mer än 5 min tsm slår de ihjäl varandra. Galna barn, haha! De gör allt för att reta varandra. Pernilla, Parker did that..Pernilla Kayla did that..Det slutar alltid med att jag säger, okej nu har jag sagt till er så många gånger så nu får ni skylla er själva. Om ni är med i leken, får ni leken tåla!!! Inget mer snack om den saken.
Hade iaf en riktigt bra bikeride, vi lekte i exercise parken, cyklade till några gungor som finns på stranden och hade det allmänt mysigt:) Väl hemma var det dinner/bath/bed time och jag slutade 7.30.
Fick igår reda på att Nathalie skulle lämna USA redan kl 6 på morgonen idag(fredag) så vi var tvugna att ses igår, så efter jag slutat jobba mötte jag upp Nathalie och Louise på Yogurtland...WAAAA, precis nu i denna meningen var det en liten jordbävning, haha! Ingen stor fast man såg hur det skakade minsann.Nu kom de lite efterskakar också! Haha, där ser man! Jaja, vart var vi..Jo, Yogurtland, vi träffades där för en sista träff tsm och fy så orättvist och konstigt att hon snart är i Sverige!!!! Usch, dessa asvked, det var INTE kul!!! Tack igen för allt Nathalie. Miss u already!!!
Det var gårdagen det!

Idag, fredag. Jobbade 7.30-8.45 sen var tanken att stressa till gymmet innan jag började igen, men var tvungen att vänta på rörmokaren som skulle fixa min dusch, sen trädgårdsgubbarna, fönstertvättarna..Ja allt möjligt folk! Men Kristy flyttade fram mitt schema 30 min så jag kunde gymma, eftersom det inte riktigt är mitt ansvar att vänta på arbetarna.
Gymmade som sagt en stund, sen åkte jag direkt till Kaylas skola och hämtade upp henne och hennes kompis, skjutsade hem hennes kompis där Parker var, så vi bytte kids. haha! Tog hem Kayla och Parker, åt lunch, tvättade fönster:) Ringde Parkers kompis och frågade om han ville följa med oss till parken vilket han ville. Shit, vilken morsa jag vart idag. Fast jag gillar när jag är själv med barnen och fixar och donar, och får ta eget ansvar. Packade snacks, kläder m.m. Bar upp deras cyklar, försökte få plats med cyklarna i bilen utan att fälla några säten eftersom det var barnstolar i alla, vilket var lite av en utmaning, haha, men det gick. Hämtade upp JP och försökte få in hans MEGA scooter i bilen, vill man så går det:) Åkte till Farmers Marker i Hermosa Beach med alla kids och köpte lite grejer åt Kristy. In i bilen igen och mot South Park. De cyklade runt med sina cyklar, letade efter skatter och allt var det var. När jag var uttråkad, haha tog jag med alla kidsen till yogurtland, vilket var uppskattat. Skujtsade hem JP, hem med barnen, tog mig 15 min att ta ut alla grejer ur bilen, haha. Badade barnen, lagade middag, kl var 6pm och jag slutade!! Det var min fredag det. En bra dag faktiskt, även om den var lång! Insåg att min största utmaning idag var att få plats med 3 kids och 3 cyklar i en bil. Låter som ett sjukt spännande liv, haha!
En liten kul händelse på Yogurtland var när jag var med alla kidsen på toaletten och barnen börjar sjunga med låten som spelas i radion och så tänder och släcker de lyset hela tiden, sen börjar alla dansa mer och mer och jag tar tag i mega nyckeln som man alltid får till toaletten och använder den som mick och börjar dansa. Haha, faktiskt sjukt kul om jag ska vara ärlig! Jag har insett det senaste att jag lever lite på jobbet just nu, ibland kan jag vakna och vara lite deppig sen när ja börjar jobba blir jag glad. Det är väl positivt, haha! Har väl 1 vän kvar här nu, så blir inte så mkt annat social umgänge längre mer än mina små kids.
Mina värdföräldrar sa igår att Pernilla glöm aldrig att du är mer än välkommen att hänga med oss när du vill, titta på film, äta middag, baka kakor eller bara va här med oss. Du behöver inte gömma dig på ditt rum, även om det självklart är helt okej. Kristy speciellt vill inte att jag ska vara ensam, hehe! De är för gulliga, jag klarar mig bra själv ändå, skönt att ha egen tid när man spenderar så mkt tid med familjen, men mer vänner hade väl inte skadat. Så är det att vara au pair, alla kommer och går!
Det finns verkligen inga här i närheten, eller jo tyskarna, men de är en klass för sig själv och tyvärr insåg jag och louise att vi är hellre själva än att vara med dem, haha! Fy va hemskt, men de är bara en annan varelse eller nåt, ahha! Äsch, jag klarar mig! Jag har mycket kul att se framemot:)

Nu måste jag sluta skriva, ska ägna min fredagkväll åt att skriva uppsats. Funny! Imorgon blir det 9 tim jobb igen, spännande! Mina v-föräldrar ska ha 75 personer över på fest. Bara ett ´litet party. haha!

Serena Ryder - All for love. Mycket bra:)




XOXO Pernilla <3

Everything happens for a reason, right?

Ännu en dag spenderad i Obama-land, en ledig sådan, vilket alltid är trevligt! Vaknade dock upp av att min kropp från det längsta hårstrået ända ner till lilltån var totalt mörbultad, no kidding! Försökte vända och vrida i hoppet om att den nya ställningen skulle stilla smärtan, men icke. PAIN-jo tack! Har ingen aning om det är från löprundan i stormen eller zumba klassen, mest troligt en mix av båda. Men vad innebär träningsvärk? Jo, att man får nya fräscha muskler och det är aldrig fel, så slutsatsen blir väl mer träningsvärk åt folket:)

Efter några försök kom jag äntligen upp ur sängen, tanken var att pressa på stranden någon timme innan Salsan, men blev inte riktigt tid till det så la mig istället på balkongen och stekte, och stekte gjorde det minsann. Jag skulle lätt kunna agera grill där uppe. Sjukt hur solen tar här, låg kanske 30 min och bara efter den stunden får man mycket färg. Effektivt må jag säga! ( Ja, mamma jag smörjde in mig). Får påminna mig själv om att det inte är varje dag i livet man steker på balkongen med utsikt av beachen, pacific ocean och surfare!!
Åkte iväg till salsa klassen i Santa Monica och det tog emot lite i benen i dag får jag erkänna, men de va riktigt kul och kändes mycket bättre efter att släppt loss lite! Avslutade lektionen med lite tortyr i stretching, puh vigheten svek mig lite här och där, men att spagaten fanns kvar var en riktig surprise!
Roligaste kommentaren från vår lärare:
- COME ON GIRLS, Yihhaaa, even the plants are sexy....HAHA!!
Hon är även lärare i Poledancing, så det säger väl en hel del;)

Innan jag går vidare med dagen , en parantes till min syster. Haha, mycket riktigt ärenden stavas med 1 R, och om jag inte fastnade på r:et så tror jag att jag tänkte på errands på engelska, för det ordet skriver ja typ varje dag, haha! Tack sis:) 

Stannade kvar i Santa Monica och shoppade lite, och inte nog med att affärerna är grymma så är alla så into fashion där, hittar alltid några hunkar också..mkt roligare att shoppa där:) 

Lite smått och gott, det gråa linnet är ett tryck där det står Dance och med ett par balettskor på:)
 

Lite osäker på brillorna fortfarande..älskar mina gamla, men vill ha några att byta med, får se!


När sista påsen var inhandlad åkte jag mot Manhattan Beach igen och denna gången fick det bli en annan väg hem eftersom kl var efter 5, vilket innebär stopp på freewayen-rush-hour! Så stolt, har slutat använda GPS, det är förbjudet för mig, man lär sig så mycket mer då och med mitt lokalsinne är jag stolt att hitta överallt nu. Så skönt att tex köra till Hollywood, santa monica, south bay-area utan gps:) Hoppas jag fått bättre lokalsinne efter denna tiden, för de va då inget att ropa hej för innan, haha!

Åkte till El segundo på vägen hem och kollade in lite andra affärer, med allt möjligt, bla en affär med svenskt godis. Nu äter ju inte jag godis, men det var trevligt att titta, haha! Avsluta med middag på Whole Foods, Yuuum.Det är buffé, mesta är nyttigt och de väger det. Perfekt! Behöver aldrig äta ute eftersom min v-familj alltid lagar mat, beställer eller man hittar alltid något men idag kände jag för det. Kände mig dock lite halvt mobbad när jag satt själv med min lilla box och åt. Hej, ja jag äter själv och jag har inga vänner..haha!
Äsch, känner igen här ändå! Ensam är stark, haha!
Nu sitter jag här nydushad med min favorit dricka Strawberry-watermelon. Det är bubbelvatten med smak helt enkelt, Loka kan inte ens jämföra med detta. Detta är så sjukt gott och beroendeframkallande, men det bästa av allt. ZERO CALORIES, NON FAT, CAFFEINE FREE, SODIUM FREE, SUGAR FREE. Gryymt!!! Aspartam är väl det dåliga antar jag, men det finns annat att oroa sig över.

Som tex, den värsta nyheten som jag fick ikväll...Nathalie åker hem!!! Finns inte ord för hur ledsen, arg, frustrerad jag är. Tycker så otroligt synd om henne, eftersom hon absolut inte vill åka hem! Tycker det är riktigt dåligt att hon ska behöva åka hem, allt man lagt ner på att komma hit, så blir man hemskickad för de inte hittar ngn familj. Leta mer då puckon!!
Nathalie jag kommer sakna dig hur mycket som helst, trodde verkligen vi skulle uppleva staterna tsm! Antar att everything happens for a reason, även om jag inte tror det just nu!!
Vi kommer ses igen gumman! Önskar dig all lycka till när du kommer hem hun<3

Avslutar dagen med en mening som en klok vän sa till mig:
Life is not always fair..





XOXO Pernilla <3

Zumbaaa.

I´m alive!! Yes, efter min nära döden upplevelse idag är jag mer än lycklig över att vara till liv. Ta det lugnt mamma, jag har inte krockat eller blivit påkörd, detta var något jag själv utsatte mig för, vilket jag snabbt ångrade. Antar att ni sitter på nålar där hemma nu och väntar med spänning på händelsen..Haha, nu får ni allt vänta..Vi börjar med en update från gårdagen.
Fick sovmorgon, så gjorde lite ärrenden innan jag åkte iväg till Salsaclassen i Santa Monica. Älskar den mer för varje gång, och läraren också dessutom. Hade tävling igår, när man sitter på rumpan, med benen upp i luften och överkroppen i luften så man bildar ett V, förstår ni? Vilket tränar magmusklerna och lite allt möjligt, haha! Plötsligt skriker hon, Okej, hon ser ju inte ens trött ut jag ger mig inte för än hon ger sig och pekar på mig. Hon kan ju glömma att jag skulle ge mig, haha, vilket jag inte gjorde..Yihaa, jag vann:) Hade lite andra tävlingar, eller mer övningar som övergick till tävlingar:) Jag älskar allt som har att göra med sin egen kropps-styrka, det känns bra att känna hur kroppen plågas lite, haha! Plåga alla de Peanut-butter mackorna som ligger där inne och gosar till sig:) Stryk ska de ha!

Så yes det var en grym class, åkte hem och började jobba kl 3-7. Efter jobbet gick jag och gjorde manikyr och pedikyr. Finally! Det var behövligt. Helt otrolgit hur mycket bättre allt blir när de gör det. Fötterna känns och ser ut som babyfötter, lena och inte en rispa på dem. Grymt skönt är det också, speciellt fotmassagen. Gjorde fransk manikyr på naglarna, väldigt nöjd, men får se hur länge det håller. Inte det bästa yrket för målade naglar kanske! Well, skrev lite på min essay som är en del av läxan till min aupair weekend i Maryland. Man ska skriva 5 sidor om sig själv, sin familj, uppväxt, utbildning, resor, hostfamily, framtid m.m. Insåg igår att jag faktiskt lärt mig mycket engelska trots allt, satt i 1 tim och bara skrev utan att ens använda lexikon eller översättning, vilket jag inte skulle kunnat göra för 6 månader sedan. De gillar vi!!
Just nu pratar jag inte någon svenska heller och bara på några veckor märker man skillnad, när jag ska skriva svenska mail kan jag ibland blanda in engelska ord mitt i mailet bara för att jag alltid tänker på engelska, så det är väl bra!!

Började med att jobba 7.30 - 3 idag, tog Kayla till parken, storytime, farmers market, den vanliga tisdagsrutinen=) Hallelujah för den ungen..Vilken ängel hon vart idag! Så många miljoner pussar från topp till tå jag fått idag, så många gånger hon sagt I love you, och inga utbrott skrik eller envisheter. Underbart!! Vi hade en grym dag tsm, satt och käkade lunch, hon och jag på Farmers Market, lyssnade på live musik och njöt i solen! Älskar att vi har samma humor! Smart liten unge ska jag säga er..Om hon alltid var så underbar:) Hade vart trevligt, haha!
Fick ett break på 2 tim och där kom min nära döden upplevelse..Bestämde mig för att ut och springa på The Strand, solen sken och det var härligt, kom ner på The Strand och hör knappt min musik i lurarna för det var STORM. Well, springa ska jag tänkte jag så jag fortsatte, det blåste snett, så det var lugnt på ditvägen. Sprang till slutet av Manhattan, där Hermosa börjar och där började helvetet.
Det var som att vända och gå in i en garagedörr, haha. Seriöst, sprang typ i luften utan att komma någon vart. Det var då jäklar en nära döden..men glöm att jag gav upp, det vägrade jag. Tog tom uppförsbackarna på vägen hem. Det innebär att springa nere från stranden 5 gator upp till Highland som är den stora gatan utan att stanna. Tro mig det är typ 80% vinkel, i slutet känns det som rumpan ska explodera, haha! Lite stolt är jag även om det nog inte gick i någon superspeed, haha!
Jag överlevde!
Gjorde mig ordning för att börja jobba igen kl 5-6 och 4.45 hör jag att familjen kommer hem, i samma sekund öppnas min dörr, Hi Pernilla och Kayla kommer in och vill hänga med mig, haha!
Stod och plattade håret, så hon låg i min säng och vi snackade lite, sen började hon sminka sig med mitt smink, haha! Kristy kom in och försökte dra ut henne, så jag skulle få min lediga tid, men ja sa att det var lugnt, Så vi satt på golvet och snicksnackade lite, jag facebookade och hon sminkade mig och sig själv lite, haha! Glad att tjejen vill umgås med mig, tänk om det var tvärtom!

Jobbade 1 tim, sen åkte jag på mitt au pair meeting som var ZUMBA. Har ni hört om det? Det är typ en blandning av dans, aerobic, salsa..ja allt möjligt! Skit taggad var jag, har alltid velat testa, och det var riktigt kul:) Svettigt och nice!!
Sen blev det lite tacos och american idol ikväll!

En liten parantes innan jag tackar för mig. Får nästan ont i magen varje gång Parker och Kayla frågar om jag ska åka hem till Sverige. Parker frågade igår om jag ska stanna ett år till, men förklarade att jag kanske förlänger 6 månader, men 1 år till blir det nog inte. Kayla frågar minst 1 gång i veckan om jag ska hem till sverige. Tur att de vill ha kvar mig, tänk va hemskt om de frågade för de ville bli av med mig!!
Hur ska jag kunna lämna de små liven..det är inte samma sak som att lämna familj och vänner i Sverige, för jag vet inte när jag kommer få se dem igen när jag väl åker härifrån. Träffa dem kommer jag, men vet inte när!
Men, det behöver vi inte tänka på nu!!

Imorgon är jag ledig, thank god!!

Lägg till Melanie Fiona - Monday Morning i Spotify listan allesammans! Ska börja tipsa er, för jag har minst 50 favoriter nu som jag bara älskar! Denna krävs dock några spelningar innan den blir favorit.
B.o.B - Airplanes
Drake - Find your love
Vet inte vad som spelas hemma, men grymma är de!

XOXO Pernilla <3

Mothers Day.

Då är det dags för den härliga helg-updaten och Pernillas minne sätts på prov. Gårdagen känns oftast som ett minne blått i min hjärna, haha! Tur att jag bloggar så jag kan läsa om mitt år när jag är färdig i U.S.A, annars hade jag förmodligen bara kommit ihåg den sista dagen och timmarna på planet och det hade inte vart något kul, haha! Kanske inte riktigt så illa, men inte långt ifrån, så gårdagen lördag:
Mina värdföräldrar  åkte till Vegas, surprise för min värdmamma hon visste inte alls vart de skulle:) Tog ut barnen på bikeride på The Strand och det var helt underbart väder igår, sommar i L.A. Träffade andra familjer och som vanligt är alla glada och trevliga:) Vis lunchtid kom min värdmammas pappa och hans "flickvän" för att ge mig lite break, vilket var väldigt snällt. De tog Parker och Kayla till Parkers Baseball game och sedan till Metlox för glass, medans jag gick några miles i trappmaskinen på gymmet:)
Mötte upp dem och tog med P o K till Parkers birthday party i en park. Spenderade 2 tim där, barnen sprang runt, käkade, jag lekte monster och snick-snackade med alla föräldrar, haha! Gillar när de har b-day partyn i parken, så mysigt på något sätt.
Väl hemma satte vi oss alla ute på terassen och njöt av havet och kvällsolen, gamlingarna fick i sig lite vin också:) Badade barnen och sedan var det läggdags och det var den dagen det! Kristys pappa och hans flickvän sov över här så jag skulle få sova hela natten utan att gå upp med barnen, så jag var ledig efter barnen somnat, men ingen som kunde hitta på ngt ändå så det blev filmkväll för mig-med mig själv! Härligt sällskap, ingen som drog i filten på andra sidan soffan iaf, haha!
Parker kom in till mig kl 6, Pernilla, Pernilla..Eh, good morning, go to Papa Rich please. Opps, sorry! Så sprang han iväg, haha! Glömde att han inte skulle väcka mig den lite skiten:) Fast det är lugnt jag somnade om efter ett tag.
Började 9.30, gjorde barnen redo, Parker skippade sin Karate så jag, barnen och Rich spelade spel fram till lunch. Rich åkte och jag och barnen käkade lunch. Gjorde lite pyssel till Kristy för Mothers day och tydligen är det inte det hemma? haha! Grattade mamma idag och andra där hemma, men är det nästa helg hemma?
Köpte en liten present till min värdmamma för hon är trots allt min extra mamma här, eller både en mamma, syster och vän:)
Blev ett armband där det står, mother, forever, love. Så sjukt svårt, men tror hon blev glad, hon hade definitvt inte förväntat sig något såg jag, vilket var bra, haha! Eller så fejkar hon, haha!


Kom dessutom i en söt liten box, vilket gör hela grejen, visst?


Mamma, när jag köpt det önskar jag att du fått och du också, det skulle passa dig!! Lite sent påkommet nu dock:( Posten är på väg....
Puss igen till världens bästa mamma hemma i Sverige. Menar varenda ord i mailet! Du är absolut den bästa mamman man kan ha, älskar dig!!

Så ja, efter lunchen tog jag med barnen till Adventure Plex, som är ett ställe med en mega klätterställning för barn där de springer runt som apor. Själv behöver jag inte göra så jättemycket mer än att hålla koll på kidsen:) Vi spelade lite basket där också, vilket var grymt kul. Fick sån riktig amerika känsla, tänk er One Tree Hill, äkta amerikansk basketplan,high school..ni fattar.  Tyvärr ingen riktigt läktare, men kul var det!

Spenderade några timmar där, åkte hem och deras föräldrar kom 15 min efter! Jag åkte till gymmet och det var nog min helg! Spännande va? Hade planerat att göra manikyr och pedikyr ikväll, men stället var stängt, så får bli en annan dag!

Nu måste jag avsluta kvällen med lite mail innan sovdags! Hoppas ni haft en grym helg!
XOXO Pernilla <3

Flexibel or what?

Ett kort inlägg, inga paranteser, jag ska & måste fatta mig kort. Vi får väl se hur det går tänker ni? haha!
De som säger att jag inte är flexibel efter denna dagen förtjänar rejält med stryk, haha! Vilken dag!
Tanken var att jag skulle vara ledig mellan 9-3 idag och då skulle jag göra alla mina 150 ärrenden, kan tyvärr inte skriva vad här, men listan är låååång. På morgonen var Parker sjuk så Kristy frågar om jag kan jobba till 10.30 tills hon kommer hem. Självklart hjälper jag till. När hon kommer hem 10.30 undrar hon om jag kan jobba 1 tim till och ta Parker till doktorn för hon ska hämta upp Kayla och hennes kompisar. Hela min lista snurrar runt i huvudet, men klart man måste ställa upp. Jag är ju här för att jobba, men P blev lite småstressad eftersom allt måste va klart innan helgen, då jag ska jobba 24-7 när mina värdföräldrar åker till Vegas. Tar PK till doktorn där hans pappa möter upp mig och jag blir ledig. Åker hela vägen hem och hämtar pengar m.m. Då har min värdmamma sagt att jag ska börja kl 5 istället så jag får mer ledig, visst, kanon tänkte jag. Helt plötsligt är det ändrade planer och hon behöver mig verkligen kl 2.45 istället och kl var 12.
Då blev jag helt paff och det märkte hon också, haha! Klart jag jobbar, men jag är en riktig planerare så planerna gick lite upp i rök. Hon var jättegullig och bad om ursäkt hur många gånger som helst så de gjorde det inte direkt med flit. Gjorde några ärrenden, åkte tillbaka och jobbade, tog ut barnen på en scooteride och hjälpte de i jacuzzin tills Kristy kom hem. Så underbart att sitta i Jacuzzin med öppna dörrar och kolla ut över havet och se folk sitta med picknick på stranden, förbispringande hunkar, alla hejar och är trevliga:) LIKE!
Skulle egentligen jobbat till kl 6 men jag fick sluta redan kl 5 så det var snällt! Helt upp och ner dag, men inget man kan planera, de har tackat mig hela dagen så huvudsaken är att man känner att man kan hjälpa till och att det blir uppskattad. Om inte det jag gör inte blev uppskattat hade jag inte gjort hälften av allt det jag gör kan jag lova er. Bästa tipset jag kan ge till alla au pairer: Allt handlar om ge och ta!!!!

Åkte till Target direkt och fick faktiskt det mesta uträttat, men Target är ju Target, de har allt:) Bla. en rosa/lila data cooler, Oh yeah va grymt!! nu kan man faktiskt ligga med lappen i sängen utan att det börjar ryka i täcket, haha! Grymt nöjd!
Efter det raka vägen till gymmet för en liten work out. Känns grymt att vara tillbaka!

En sista sak innan jag tackar för mig. Jag har gjort en typisk Pernilla sak och jag skäms sjukt mycket. Tänker inte förklara hela historien, men antar att jag kan skratta åt det snart:) Tips: Tänk till innan ni skriver för mkt på FB. haha! Det hela handlar om fransken jag träffade hos frisören och antagligen skrämde jag inte iväg honom utan han har nu frågat ut mig på date. Yes, så var det med det och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Måste han säga date? Bara ordet date freaks me out. Usch!
Visst han var trevlig, MEN han är för tusan 82:a, där går fasen gränsen. 83a var okej, haha men 82 njaaaa där sätter jag stopp. Så vad ska jag nu göra? Ehm, visst man kan bara ignorera så gott det går, men usch. Han har många kompisar här omkring så det är alltid kul att träffa folk, så jag kanske tar med mig en kompis, haha! Träffas kanske vi gör någon gång, men date kommer det då inte bli!!
No, hoppas han inte läser detta...haha! Hej hej i så fall.

Nu borde jag få lite sömn snart, i helgen blir det inte många lugna stunder.
Åh, barnen har vart så söta de senaste dagarna. Bara älskar när de är så, jag blir också så mycket snällare, haha! Parker har vart så gullig med sina kommentarer:

Parker kramade mig massor igår och sa i bilen:

Vid läggdags:
- I don´t want you to leave, can you just be here?

I bilen:
- My dad is nice and you are so nice too.
- Ahh, thanks Parker! YOU are so nice too!

- Pernilla are you going in the Jacuzzi with us?
- No, not today.
- Ahh, please I want you too.

- You are a good driver Pernilla, you really are.
- Wow, Thanks PK. You are so sweet!

Vi satt och målade och gjorde lite olika art-project.
- Wow, you are an artist. You are so good at drawing.
Sanningen är att jag är verkligen sämst, haha! Antar att mina konstnärliga sidor kommer fram här, de få jag har:) 
5 min senare. 
- Pernilla i can´t believe how good you are at that..Both you and Sara are soo good drawers..( Sara, jag hittar fortfarande bilder av dig längst ner i art lådorna, haha! PK har rätt, du är grym:) )  

De där kommentarerna de väger verkligen upp de gångerna de inte lyssnar för 5 öre, haha!!

Trevlig helg folket!



XOXO Pernilla <3

Awesome day.

Oh, yeah I had a goood day today! Vaknade när den kära klockan ringde kl 10 och den dagen när jag inte vill somna om kommer förmodligen aldrig hända, så det är bara att pallra sig upp. Åkte raka vägen till gymmet och det var minst sagt en pina, trodde inte jag skulle komma därifrån levande. Puh, den där trappmaskinen, den är så in i helskotta jobbig men den gör underverk, tro mig! Det sägs att ju mer man svettas ju bättre vältränad är man men finns det undantag? haha!
Gjorde i ordning mig och körde in till The Grove ( Hollywood ) för att träffa de 2 svenska tjejerna jag träffade på Sephora i Santa Monica för 1 vecka sedan som rest jorden runt i 4 månader. Kommer ni ihåg? Vi träffades iaf i The Grove och lunchade på Cheescake Factory! Ahh, det var så himla kul, för det första älskar jag The Grove det gör mig lycklig från topp till tå, inifrån och ut. Love it! För det andra så gör de där tjejerna mig lycklig, så goa. Kändes som vi känt varandra i flera år, skit kul! Tråkigt att de åker hem imorgon dock:( Men vi ses igen, Sverige, Australien, man vet aldrig var, vi alla har många planer de kommande åren:)
Tiden gick alldeles för fort, var tvungen att åka hem vid 4 tiden eftersom jag började jobba kl 6 och trafiken är inte direkt pålitlig här, det kan ta 30 min eller 2 tim.
Så kul att man träffar så mycket olika folk här och var!

En liten kul händelse som hände idag,
Satt på fontänkanten och väntade på tjejerna och kanske 2 meter ifrån satt en kille i 25 års åldern och läser tidningen, tänkte inte så mycket på det tills han öppnar munnen:
- Hey, Can I ask you something?
- Eh..yeah, sure.
- What do you think about whats happening in Arizona right now?
- Eh, What is happening in Arizona right now? haha! Im not from here so I dont know, sorry.
- Ah okay, your not from this state or not from this country?
- Im not from this country.
- So, can I tell you about it?
- Ehm, sure, go ahead.
Sen har han denna historia på hur den blivit lagligt att fråga ut personen i Arizona om deras nationalitet och om de visar sig att de inte är amerikanska medborgare så kan de bara utvisa dem på direkten..
- So what do you think?
- Hmm, that´s too bad, it´s hard, I don´t know...haha!
- Yeah, I cant decide if I think it´s good or not, cuz im not from U.S and my grandparents....
Okay, ska han berätta hela släktträdet tänkte jag?
- Well, I were just thinking..
- Yeah, okay I dont reed the newspaper so I don´t know much about it.
- So are you waiting for someone?
- Yes, im waiting for someone sa jag och började sakta lämna platsen...haha!


Vad vill folket mig? Ofta han berättar hela Arizonas historia typ..Amerikanare är allt lite knepiga..
När jag gick runt och väntade kom en kines fram och frågade hur ofta jag plattar mitt hår, vad jag använder m.m. Sen ska hon börja platta mitt hår..Ja bara, jag måste gå tyvärr, nej men de går fort..så försöker hon få mig att byta från min svenska plattång till hennes, haha! Hon tar massa grejs i håret och plattar det men gör det typ lite lockigt i topparna. Jag ville ha det rakt pucko. Tack så jätte mycket, men kan du göra det rakt igen. Jaha, så du gillar det rakt? Nej, jag vill gärna ha det lockigt, det är därför jag plattar mitt lockigt hår?
Hej då typ..haha!
Nästa gång ska jag inte fatta engelska överhuvudtaget, då blir man nog av med dem:)

Ja det var en händelserik stund det:) Jobbade ikväll och barnen var super duktiga! Så skönt! De lyssnade och var gulliga! Parkers kommentar idag när han badar, haha:
- Pernilla why do I never see you go poop?
- hahaha, because youre never in my room I guess.
- Or because your sooo fast. Faster than me right? ( Tar typ 15 min för Parker, haha )
- Guess so, haha!
- My mom is soo fast..like 1 min..
Hahha, om man inte frågar får man inte reda på något, haha!


Hoppas ni får en bra helg!!

XOXO Pernilla <3

La Dolce Vita + 1 date = 200 days celebration.

Vilken dag, haha! En bra sådan och jag vet att jag är på väg tillbaka dessutom:) För en vecka sedan när jag vaknade upp, då jag tom hade ledig dag hade jag bara ångest och var allmänt depp. Idag vaknade jag minsann med andra feelings. Idag är egentligen min lediga dag, men ställde upp och jobbade några timmar nu ikväll, så blir ingen ledig dag denna veckan, men två halva lediga iaf! Jag kan i alla fall säga nu att jag är ur min svacka! Utan tvekan kan jag skriva det, och det känns grymt bra.

Idag är det 200 dagar sedan jag lämnade Sverige. 200? Menas det att jag vart i USA i 200 dagar? apparently! Det är ofattbart. 365 dagar på året, det innebär att jag vart här mer än 50% av tiden. Wow!
Hur firade jag denna speciella dag? Jo, här ska ni får höra..
Började med en sovmorgon till kl 10 tills klockan ringde och som vanligt ville jag fortsätta sova, men icke! Förresten vaknade riktigt tidigt imorse av att jag bara ville slå ner gubben utanför mitt fönster som var på vääldigt bra humör och visslade och lät som en hel jäkla symfoni. Seriöst? Han slutade aldrig och när jag var nere kl 11 och gjorde frukost hör jag honom fortfarande vissla, haha!
Gick upp kollade mailen, åt frukost, gjorde mig iordning och körde förbi posten och mailade lite saker här och var, sen raka vägen till Santa Monica. Vet inte om jag är konstig men jag kan nästan längta tills jag får sätta mig i bilen och köra dit. Absolut den bästa egentiden du kan få! Körandes på freewayen med skinande sol (oftast), grymma låtar på högsta volym, sjunger och dansar samtidigt som jag dagdrömmer om allt mellan himmel och jord. Jag älskar de stunderna!!!
Salsan var så grymt kul idag, som alltid, men extra kul idag. Kom en gubbe och tog massa kort också som ska upp på lärarens kampanj och Facebook. Uhh, inga bootie pics hoppas ja! Läraren är så sjukt grym verkligen, hon kör hela lektionen på 2 tim på fri hand. Inga förberedelser, anteckningar, hon bara kör i 110 i 2 tim utan knappt några stopp. Då är man grym! Hon bara kör lite och helt plötsligt har man en hel kombination. Grymt!!
Sådan skillnad mot att dansa här än i skolan, för det första vet man att läraren inte bedömmer och betygsätter allt man gör och här blir man sedd på ett annat sätt. Som alltid innan med amerikanarna, de berömmer mer och säger vad det tycker! När det gäller dans blir man så mycket mer taggad.
Ja en grym lektion:)

SKyndade hem, dushade och vidare till La Dolce VIta Hair Salon. De va på tiden! Visste inget om denna salongen men wow va grym. Hon analyserade mitt hår i typ 15 min, vad jag hade för hårtyp, vad jag behövde och inte behövde, hur hon skulle klippa, vad hon skulle använda, hur jag ville, hur jag brukade göra och gud vet allt vad det var. Kändes riktigt proffsig så redan där kände jag mig lugn!
Haha, när hon började klippa så bara:
-Wow, du har verkligen mycket hår, det tar ju aldrig slut, haha! Trodde inte det var så mycket..
- Eh, jo jag vet!

Sen mumlar hon lite för sig själv, wow, oh yeah, much better, mm...Hon var helt inne i klippningen:)
Riktigt trevlig också, vi pratade i hela 2 tim oavbrutet nästan, men det är kul!!
Sen på slutet gjorde hon en behandling på mitt hår för att få bort den grönaktiga färgen som blondiner får här pga att det är så mycket klor i vattnet. Mitt hår är tydligen känslig mot det har jag märkt.
Då kommer det in en kille med solbrillor som ser så grymt snygg ut och där ligger ja med huvudet i baljan, eh, tja! haha! Inser att han inte var super snygg sen, men okej, varken mer eller mindre, haha!
Han snackar på och efter en stund och han gissade på att jag var  au pair när jag sa att jag var från Sverige, han kände nämligen många svenska au pairer. Eller brukade göra! Då visar det sig att han känner min LCC och hennes familj väldigt väl och sen var snacket igång.
( han var god vän med frisören )
Jag sätter mig i stolen igen och han ställer sig bakom lägger händerna på mina axlar och säger:
- ´Jaha, då ska vi se hur du vill att jag ska klippa idag..haha! Vi kallar honom B och frisören F, jag P.

B- So is this the first time your cuting real swedish hair?
F- Yes its the first time and i love it.
B- Yes she really has beautiful hair.
F- Oh, yeah. Beautiful and it was soo much longer before.
B- LONGER?
F- Oh, yeah, haha!
B- Girl, you have a lot of hair..
P- I know, do you want some?:)
B- Haha, im good thanks, im not loosing my hair yet..
F- This is a beatufil girl.
B- Yes, shes very beautiful.
P- Ehmm, stop it!
B-Ahh, shes flushing.
P- Im glad im hiding under my hair right now..haha
B- haha, i can see that.
P- That what its for..

Vad var det för konversation med 2 helt random people undrar jag? Självklart ragga kunder tricket från frisören där, haha! Pratar om allt möjligt sen klipper hon honom och jag sitter under hårfönen..han vände sig om och skulle snacka hela tiden men det han inte fattade var att jag inte hörde ett skit under fläckten, haha! Ja försökte typ få fram det genom att säga det och teckenspråk, haha!
Hon plattar mitt hår och vi pratar om vart jag bor och vart han flyttat m.m och han skulle tydligen till en restaurang ikväll som ligger 2 gator från mig.
- So you were working tonight?
- yes 6-11pm.
- Okay, cuz if not you could come?


Nu vet jag inte riktigt? Här är vi inte blyga..
Ja det slutade iaf med att han gav mig sitt visitkort ( han är ursprungligen från Frankrike, startade buisness här för 5 år sedan och bor nu i Hollywood, i Manhattan B innan. Han tar emot europeiska studenter, arbetare m.m. och har något slags resebolag här, nu ska de göra ett tv program om honom och hans jobb också sa frisören, haha)
Man kan aldrig få för lite kontakter:)

Ja det var minsann ett intressant besök hos frisören, man vet aldrig vad som händer när man vaknar på morgonen. Definitvt inte i L.A!
Blev super nöjd med frisyren,´klippte säkert 10 cm, men fortfarande hyfsat långt, det behövdes och känns kanon:) 65 dollar inkl klorbehandlingen.

Jobbade ikväll som sagt och Kayla har legat i sin säng i 2 tim utan att somna, antagligen för hon tog en nap idag, men så kul för jag hör henne i monitorn och först sjöng hon någon påhittad sång, sen räknade hon, helt rätt fram till 28, 29, 30..blev tyst en stund..34, 35, 36,37, 38, 39 tyst...ehm 100. and 1000. Haha! Sen kommer hon in i mitt rum..
- Pernilla i counted to 1000.
- Haha you did? I heard you..
- Ohhh..


Det var min dag det! Händelserik och bra tkr jag! Hoppas ni haft en bra dag och att ni får en bra dag för nu startar er:)
XOXO Pernilla <3

almost back on track..

Jag kuggade ur lite halvt, sen kuggade jag ur helt, men nu hakade jag fast igen och jag tror jag är på väg tillbaka. P is almost back on track!!
Började min nya vecka med att skypa med mamma och pappa, kanske var det det som fick mig upp på spåret igen. Alltid lika kul att skypa med dem, som med alla man skypar med, samtidigt som det fick mig att sakna dem ännu mer mådde jag ändå så mycket bättre. Behövde nog bara få ur sig allt som finns inom en. Bara en sådan sak som att jag fick bilder på vårt hus där de gjort om hela köket och vardagsrummet fick mig att vilja springa hem, lustigt det där! Tack igen mam o pap!!
Barnen var super gulliga igår också, så det var hjälpsamt, Kayla är fortfarande Jag kan själv Kayla, men hon har inte skrikit åt mig än iaf. Jag fick tips av mina föräldrar så nu testar jag nya metoder, haha!
Känner mig helt annorlunda i humöret nu faktiskt, är fortfarande inte helt back in track, men jag tror jag är på väg ur min svacka vilket känns riktigt skönt!!
Tror det var en blandning av halvtid på året, familjen åkte hem, kompisar åkte hem, olydiga barn, och alla vänner där hemma mejlar, messar och är alldeles för gulliga och gamla minnen. En mix helt enkelt!! En mix av fel ingredienser i guess.
Det bästa är att de gångerna jag vart deppig här tänker jag faktiskt alltid, det som inte dödar härdar, för jag är här för att lära mig, uppleva och växa som person och det är precis vad man gör i uppförsbackar, så man får försöka se dem som lärdomar istället!!

Nog med deeptalk, vad har jag ägnat mig åt de 2 senaste dagarna?
I måndags jobbade jag, skypade, åkte till min Salsa class lika grym som vanligt:) Hem och jobbade 3-8 på kvällen igen. Väl hemma tog jag barnen till stranden helt underbart väder igår, lekte datten och sprang runt och lekte. Jag jobbar gärna på brännan på arbetstid, haha! Au pair livet har sina ljusa stunder!!
På kvällen bokade jag mina flygbiljetter till Washington DC och Maryland. Yihhaaa! Nu är allt spikat och klart:) Först blir det en sväng till San Francisco också! Ohh yeahh!!

Idag jobbade jag på morgonen, rast på 1, 5 tim som gick till att boka uppkörning,bokade även klipptid. FINALLY!! (Finns en risk att jag kommer hem snaggad), svara på mail, liten powernap. Shit, igår somnade jag som en stock och jag kom ihåg att jag la mig på andra sidan av sängen där jag aldrig sover, men det var så kallt och skönt där, haha! Somnade på sidan, kramandes med 3 kuddar. Exakt så vaknar jag när klockan ringde kl 7 imorse. Riktigt kände hur hårt jag sovit, men fortfarande lika trött när alarmet ringde. Ville bara klicka på snoooze 12 tim. Roliga är att ligger man på ena sidan av sängen måste man verkligen klättra till andra sidan för att ta mobilen, kan inte direkt luta sig och ta den. Mamma och pappa vi måste nog köpa nu bed till mig när jag flyttar hem, börjar vänja mig vid kingsize nu;)
Ännu en parantes sorry!
Jobbade 4 tim till, rast på 2 tim som gick åt att bränna fett på gymmet och fy fasen vad jag saknat gymmet. Känns som kroppen förfallit på 5 veckor, vilket den säkert har också, haha! Nu ska det gymmas igen! Jobbade 4 tim till och nu är dagen över!
Det var min dag det:) Generellt en ganska bra dag får jag säga!!!

Nu ska jag svara på ytterligare mail och mecka med allt möjligt. Varför har jag alltid saker att göra? Vet inte vad allt kommer ifrån!

Några bilder från Kaylas b-day som jag lovade:

Alla prinsessorna gick modevisning, haha!


Här är det tea-party och då menar jag riktigt tea-party, riktiga te koppar, allt är i miniatyrer och alla sitter runt ett hjärtformat bord, men Queen Kayla i en Queen stol, och om någon vill ha något mer måste man fråga Queen Kayla och hon ringer i en klocka, haha! Så gulligt!


Precis ALLT var planerat i minsta detalj, det finns inget i den byggnaden som inte är genomtänkt, varje liten detalj är för prinsessorna. Nästan att jag vill ha det själv,haha! Att de går in för allt så också, helt otroligt!!
Make up, manikyr, hairstyling, dress up etc etc..... 



Ett litet smakprov från Olivias Dollhouse-tea party room!

God morgon Sverige, God natt Amerikat!

XOXO Pernilla <3

Good or bad?

Good or bad, good or bad, good or bad? Denna helgen var en mix av en riktigt bra och en riktigt dålig helg. Confusing? Sorry, jag vet, det är t.o.m förvirrande för mig själv.
Antar att jag bara börjar från början och ser vart vi hamnar. (om jag kommer ihåg) I lördags visste jag att jag skulle jobba 10 tim den dagen så vaknade och hade en liten ångestkänsla som jag hade de första veckorna här och det "freaked me out" en aning, eftersom jag vart lite nere det senaste, trodde jag självklart att nu kommer jag ha ångest i 6 månader till. Började med att möta min värdfamilj på Parkers skola där det var en FIESTA, precis som en marknad med massa roliga barnsaker. Alla barn här är så otroligt öppna och inte blyga för 5 öre, de gick upp på scen sjöng, dansade och gjorde massa crazy things, haha! Så kul att se i Sverige skulle man få slänga upp barnen på scenen. Vädret var HOT och det var faktiskt riktigt mysigt=) Lekte med barnen hemma ett tag, Parker och Don åkte på Parkers Baseball game och jag skulle göra Kayla redo för deras kusin grej i kyrkan som jag inte förstår vad det är. Communion? Tror det är typ som när man gick på, ja vad heter det nu? Söndagsskola? Sen får man sin bibel och man gör lite stuff där framme vid altaret, haha! Iaf, här brakade helvetet löst. Har berättat hur Kayla börjat bete sig det senaste. Se mig inte, hjälp mig inte, hör mig inte...
Hon är så mot ALLA, så man kan inte ta det personligt. Nästa sekund sitter hon och kramar mig, men när hon sätter fel sida till, då vill man bara skicka ut henne genom dörren för en stund.
Jag fick henne att ta på sig sin fina klänning och skor m.m, sen började allt med att hon inte ville sitta i mitten sätet i bilen och helt plötsligt var klänningen för tight och gjorde ont. Pernilla med ett tålamod av sten, ja tro mig, jag har fått det nu, gick och hämtade en annan klänning. SE MIG INTE skriker hon och börjar skrika och gråta. DU TITTADE PÅ KLÄNNINGEN, DU FÅR INTE DET! Kristy sitter och fixar de sista sakerna innan vi ska åka så hon är inte inblandad. Jag har stått och tagit skit från henne i 15 min och bara för att hon är 4 år tänker jag inte låtsas som inte vet bättre. Det gör hon och man beter sig inte så.
- Kayla jag gick snällt och hämtade din klänning åt dig även om du skrek åt mig och hur ska jag inte kunna titta på din klänning när jag går och hämtar den, jag var tvungen.
För att göra en lång historia kort hon har på sig sin andra klänning och sitter i sätet. Ibland är det frustrerande att det inte är mina egna barn för jag hade hanterat det annorlunda, men det är inte mina barn, så jag tänker inte göra en big deal av det. ( fast när de är själva med mig, då gör man inte som man vill, haha)

Vi hämtar upp min värdpappa och Parker och Kristy berättar för Don hur oförskämd Kayla var mot mig och vad hon gjort och Don försökte prata vett i Kayla och säga att det finns inget mer SE MIG INTE för henne, hon kan ha privacy, men hon kan inte skrika och säga sånt. Om du fortsätter att vara så mot Pernilla kanske inte hon vill leka med dig.
Efter en stund ger Kayla mig flera pussar på handen och säger: I love Pernilla.
Ah, now you do? säger alla i kör, haha! Ibland är du elakast mot de du älskar mest Kayla och det är inte rättvist säger hennes mamma då.
Fick verkligen flashbacks från hur Kayla var den första månaden, men nästa sekund kan hon krama och pussa mig och springa till mig istället för hennes föräldrar så det är märkligt!! Någon jobbig period hon är i, som får mig att bli galen, haha!
När jag var ensam med henne i bilen och hon satte den sidan till, tittade jag henne rakt i ögonen och sa:
- Kayla jag tänker inte ta detta från dig, du kan inte bete dig så längre. Du är min bästa vän och som min syster, men mina bästa vänner och mina systrar beter sig inte så mot mig. Det är inte snällt! Jag försöker vara väldigt snäll mot dig Kayla, men det är inte snällt att bete dig så som du gör. Så om du är snäll mot mig kommer jag vara precis lika snäll mot dig. Så du kan komma till mig när du är beredd att bete dig bättre igen, okay?

Det fick henne minsann på andra tankar. Jag såg att hon verkligen förstod, så det kändes bra!!


Okej, nu blir detta väldigt långt, jag som behöver sova, haha och jag har fortfarande så mycket kvar att berätta. Hmm, okej vi var i kyrkan sen åkte vi till deras kusiner och hade middag, lekte och hade oss:) Alltid lika kul med deras kusiner!! På vägen hem var jag fylle taxi:) Haha, det var en kul trip hem kan jag säga, alla var trötta och lättroade och det börjar med att Parker har en snorbuse på fingret så han behöver papper. ingen hittar papper och tillslut säger Don,
-Here you go , take this bugger-coupon. ( vet inte hur "bugger "- snorbuse stavas på engelska, haha, men det får bli bugger nu )
- What is it?
- Its a coupon that now turns into a bugger-coupon.
Haha!!
Parker fortsätter:
-Buggers can be different colors..like green and..
- Yeah, or yellow..säger Don, haha!
Jag sitter och bara as garvar, medans Kristy tycker det är skit äckligt.
- They can actually be red too if you have blood in your nose..säger Parker.
- yeah, thats right, everyone is different..säger Don.
Hahah, seriöst, vi satt verkligen och diskuterade färgen på snorbusar. Fy, haha! Kul var det iaf
:)

Hemma kl 10 på kvällen och det var mina 10,5 tim den dagen. Började som en av de värsta på länge, men blev ändå väldigt bra:)
Imorse började jag kl 9 och nu för tiden är jag typ rädd för att gå upp för jag vet aldrig vilket humör ungen är på. Inget lyckodag imorse heller..Knackade på hennes dörr för jag skulle ge henne en klänning.
Då ballade hon ur och skrek oavbrutet att jag inte fick vara där och om någon närmade sig hennes dörr då ni..Jag var inte ens i hennes rum eller utanför, jag var i Parkers rum och hjälpte honom. Som tur var kom Don och tog i med hårdhandskarna och sa att hon inte kunde bete sig så m.m. Att hon kunde komma ut när hon var redo. Senare kom hon ut med en fin liten outfit hon valt ut själv, haha! Det var hennes B-day party idag så vi ville att hon skulle ha på sin klänning, men icke!
Ska lägga upp bilder och berätta om kalaset i morgon, men jisses vilket party. Ni skulle vart där! Riktigt kul:)
Jobbade till 3 idag och Parker gjorde lite av min dag, han var så söt och frågade om jag skulle med till kalaset och när jag svarade ja blev han skit glad och sen frågade han om jag kunde sitta bredvid honom i bilen och sånt gör mig så glad för Kayla när hon är på rätt humör visar verkligen vad hon tycker, men Parker brukar inte direkt säga att han älskar mig eller ge min kramar då och då..hehe!

När jag slutat åkte jag direkt till Mona och vi hängde lite hemma hos henne, sen mötte vi upp Nathalie och en australienisk au pair Louise, super gullig. Vi alla åkte till, guess where?? Yogurtland!!!! haha! Satt där i 2 tim och mumsade och snackade skit, sen avslutades kvällen med Sushi:) Hur mysigt som helst!! Tack för det tjejer, det behövde jag:)
När jag kom hem frågade min v-mamma om jag haft kul. Ja det var verkligen jättekul. Åkte ni till Yogurtland frågade hon och smågarvade..Haha, Hur visste du det? haha, Jag gissade på det säger hon och asgarvar:) Vadå går jag dit ofta eller? haha!

Nej, nu måste jag sova om jag ska orka upp imorgonbitti. Helgen har gått i 110 hela helgen så känns skönt att bara börja om på en ny vecka. Blev nog ett rörigt inlägg, men det var en rörig helg också, haha! Sorry!
Ny vecka nya möjligheter!!

XOXO Pernilla <3

Valborg?

Okej, läste precis på Facebook att det tydligen finns något som heter valborg i Sverige och det äger tydligen tum just nu? Har inte haft en tanke på valborg. Är det idag eller imorgon? Haha! Alltså vad är det ens? 1 maj är en röd dag och man går till majbrasan typ. Sen brukar de festa lägga till lite alkohol och dumheter. Det är så det blir en valborg eller?:)
Hoppas iaf ni alla får eller har haft när det nu är, en super mysig valborg:) Tänk att redan är 1 maj? MAJ, vad hände med våren? Fort gick det iaf!
1 maj är inte vilken dag som helst för det att min mammas födelsedag och inte vilken mamma som helst utan världens bästa också!!
Mamma, stoooor puss och kram på din B-day! Önskar att jag kunde vart hemma och firat dig ordentligt, men dubbelt upp nästa år:)
Du är den bästa, underbaraste, snyggaste, finaste, coolaste ,mest omtänksamma mamman man kan ha!
Älskar dig!



Nu får det vara nog på valborg snacket, vet ju knappt vad jag snackar om!
Igår jobbade jag 7.30-1 sen hämtade jag upp Mona och vi tog raka vägen till YOGURTLAND!! Igen? JA, igen, haha! We are obsessed and wee know it!! Jag och Mona har pratat om varför det inte finns något FY-rehab här, för det skulle gå som smör i solsken. How can you NOT be addicted to it? Thats my question!!
Thanks Mona! Im still full, haha!
Blev lite fler besök här och var innan jag började jobba igen kl 4. Sen blev det jobb hela kvällen!
Idag har jag jobbat 11-7.15 så en lång dag. Dagens start var väl inte den mest ultimata.
Sovmorgonen ska jag inte klaga på, men usch idag saknar jag alla ännnnnu mer. Vaknade upp och såg att en av mina bästa vänner Loppan messat mig och hon skrev att hon såg min syster kliva på bussen och att hon för några sekunder var helt säker på att det var jag, haha!
Önskar det hade vart jag för den sekunden!! Gjorde mig iordning och när jag är halv deppig gör jag det alltid värre med deppiga låtar. Satte på It can only get better med Amy Diamond. What? Tänker ni nu...Har inte lyssnat på den sedan i somras när jag gigade och den väcker bara massa bra minnen, så helt plötsligt började jag lipa. Saknar alla så mycket nu! Sen att barnen inte direkt lyssnar gör det inte bättre...
Har inte direkt haft någon hemlängtan här, men antar att den kanske kommer nu. Sverige kan jag vara utan, men inte mina vänner och familj!
Har alltid lovat mig själv att vara ärlig i bloggen, jag tänker inte förfina au pair jobbet, även om det för det mesta händer sjukt mycket roliga saker så är det inte alltid en dans på rosor, thats for sure!
Ikväll var jag iaf på gymmet för första gången sedan 5 veckor och kan inte ens beskriva hur gött det var. Äntligen:) Fick faktiskt massa ny energi!!

I helgen blir det BARA jobb. Imorgon jobbar jag 11.30-9.30 ska bla till deras kusiner i Long Beach på någon grej i kyrkan, inte dop och inte konfirmation men något däremellan, haha! Har glömt vad det heter. På söndag blir det jobb mellan 9-3 är bla Kaylas B-day party, ska faktiskt bli kul. De har hyrt ett ställe som är inrett som ett mega dollhouse, där alla barnen får välja prinsesskläder sen blir de sminkade, de får håret och naglarna gjorda, haha! Ja de är 4 år, haha! Kommer bli så kul att se:)
Kanske ska träffa Mona, Nathalie och en tjej på australien på söndag kväll också! Hoppas det!!

Det var alltför denna gången!
Over and Out!
XOXO Pernilla <3
RSS 2.0