Pics for you!

Puhh, what a day!!
Kan börja med att säga att jag har nu frågat om lov, och jag får lägga ut bilder på familjen och nämna deras förnamn:) Så här kommer en introduktion, Värdmamma - Kristy, Värdpappa - Don, 3 åriga tjejen - Kayla och 6- åriga pojken Parker, där har ni familjen!!  
Dagen började med ännu en Halloween parad,denna gång på parkers skola, så kul att se flera 100 ungar utklädda till allt från Elvis, tvättkorg, flingpaket till doktor, funny!! Sen gick jag hem och skypade faktiskt med hela familjen för första gången..kände mig äntligen redo, och åhh va kul det var. Alla syskon plus systerns man och päronen + katten var där:D Tack familjen, ni är de roligaste och bästa som finns, kunde inte sluta le efter det där, även om jag bara ville hoppa genom camen och krama er!!!

Sen hämtade 2 tjejer upp mig, en tysk och en från österrike..haha! Vad ska man säga? Jag har verkligen tänkt att ge alla en chans här, även om jag redan märkte på NY skolan att man helst umgås med svenskar:)
Hursomhelst, de var väldigt gulliga och så där, men inte direkt min melodi kanske, de rökte, gillade att dricka, de hade gömt vodka och öl i sina garderober och den ena tjejen har varit tsm med en myyycket äldre gubbe här sedan 5 mån tillbaka, och gubben bor typ på en bakgård och luktar illa. Vi var förbi där idag, för hon skulle rasta hans hund.. Ja, ni kanske förstår lite, inte riktigt mina typer! Men de var snälla och så, så vi ska kanske äta middag ngn dag.."kanske". Vi gick iaf till grymmaste glasshaket..man fick ta en bägare, sen fick man gå runt och ta hur mycket olika mjukglassmaker man ville, pumpa, peanut-butter cream m.m. Sen fick man lägga i vad man ville t.e.x, mango, jordbuggar, godis, choklad, yoghurtcrisp....m.m. Sen vägde de bara allt, och billigt var det också! Mmm, det blir det fler gånger:)
Sen gick jag ner och la mig en sväng på stranden, somnade direkt och vaknade med nackspärr typ, men de va nice:) Fick en liten bränna ändå!!!
Sen var det jobb från 3-11, första kvällen själv med kidsen..föräldrarna gick sent, men det gick hyfsat..efter lite skrik så somnade dem iaf! ( Gav bara barnen fel mat, de var visst maten jag och värdmamman skulle äta, men men..inte lätt när hon gör 15 olika måltider..,ne nu ska jag inte skylla ifrån mig, ja har varit skit arg på mig själv idag för att jag gjorde det:( Men man lär sig av sina misstag, for sure )
jag ställde mig och diskade 15 kastruller, åt mat, sen unnade jag mig själv att testa olika glassmaker i frysen..hehe! Plus en påse med små kex fyllda med jordnötsmör..jag behövde verkligen det:D haha!

Idag kom Kayla springande till mig när hon och Kristy kom hem..med en bukett superfina blommor till mig, så himla gulligt av dem! De tyckte jag skulle ha dem på mitt rum:D

Här kommer lite blandade bilder från veckan:)


opps, fel håll, men här är blommorna!


Jag och Kayla på beachen!


Disneyland!!!




Halloween parad på Disneyland.


Om ni ser piren långt bort, med ett vitt hus på så ner ni Manhattan Beach,
där bor jag:)


Jag har alltid velat vara Obama!!!!


Där fick ni lite gott och blandat. Alltså jag har inte fattat att jag är så lyckligt lottad här eller vad man ska säga..för när jag säger min adress, säger alla, VA? Ahh, lucky you! Ja bara, eh, jo, det är bra typ! Men börjar inse att det är väldigt nice ställe att bo på, när man vet hur andra har det! hmm, det där kanske lät lite dumt, men men!!

Nu måååste jag sova, i mrogon blir det halloween trick or treating för hela slanten, ska nog sova ut, sen försöka springa en sväng på beachen ( utan skor, har inga joggingskor ) blev too much ice cream idag..hehe! Sen ska jag och Don övningsköra innan jag börjar jobba..så om jag inte uppdaterar på 1 vecka har jag förmodligen krashat bilen, mig och halva Manhattan Beach! 



 
XOXO Pernilla <3

happy moment.

God kväll:)
Det är heeelt otroligt hur fina männsikor det finns där ute, ni som inte ens känner mig, knappt vet vem jag är stöttar mig verkligen!! Jag vet att jag hela tiden säger att jag ska svara på kommentarer när jag hinner, jag håller fast vid det..så fort jag får in en vardag här så svarar jag, än har jag så lite tid!

Idag tänkte jag skriva ett happy inlägg, för jaaa, vad bra jag mår just nu i denna stund. Kan väl börja med en liten resumé av dagen för omväxlingskull:) Fick sovmorgon i morse till kl 11.00..Sjukt skönt, även om jag alltid vaknar med ångest kl 6.00, dålig vana! Gick in på msn och fick prata lite med syrran, riktigt kul även om jag började lipa..haha! Alltså morgon och kväll är verkligen som natt och dag, på morgonen känns det oftast skit, men sen på kvällen..då är allt så bra så:)
Gick upp åt, keso, valnötter, bagel och grapefruktjuice och kollade på surfare samtidigt ( deras skafferi är som mina garderober hemma x 2 ) Som tur är gillar de mycket nyttig mat också, så jag lovar jag kommer inte rulla hem:)
Städade barnens rum, diskade, sen åkte jag, barnen och värdmamman till en playdate eller halloween party var det väl med 20 andra barn..puh, CRAZY..sen åkte vi hem och jag försökte lägga tjejen, efter att hon gått upp från sängen 5 gånger, sprungit in till föräldrarnas säng, visat magen för städerskan, stannade hon äntligen i sin säng och somnade..Yes, i did it!! ( Kanske kan förlåta henne, för när hon kom in i sitt rum sa hon: 
- Did you make my bed? 
- Yes, i did, svarar jag. 
- Ohh, that is so sweet of you. 
haha, hon har sina stunder:)

 Idag har varit en hyfsat bra dag med den ungen..sen lekte jag och killen med bilar i 1,5 tim..sen slutade jag:D Har inte haft ngn fritid här än, så idag tog jag mig ut på en runda, gick längs stranden ut på på Manhattan Beach Pier. Det var exakt vad jag behövde..helt otroligt! När jag gick där med sanden mellan tårna ( haha) så spolas det upp en kokosnöt från havet..Okej, i Sverige ska man vara glad om man hittar en kotte typ..då gick det upp för mig hur otroligt det är här..satte mig på stranden och kollade på solnedgången, medans surfarna gled in i sina tunnlar, plus grym musik i lurarna. NICE!
Måste verkligen ta kort här snart, så jag kan visa er hur fantastiskt det är!

Min värdmamma är så söt, hon ger beröm heeela tiden, även om det känns som jag inte gör ett skit, kan verkligen inte ta åt mig av det där..sen kom jag ner innan i min träningsoutfit och skulle säga hej då..Så kommer hon springande..
-Ahh, Pernilla, You are soo cute..och gav mig en stor kram..haha! Kände mig väldigt söt i mina träningskläder!

Nu sitter jag i mitt mysiga rum och tittar på Gossip Girl, ska ner och äta om 30 min, sen efter det ska vi ha möte med min kontakperson som ska komma hit och se så allt är bra. 

Min värdmamma gör allt för att jag ska hitta vänner..just nu har jag inte jätte behov av det för jag håller på att få koll på allt, men klart jag vill ha så det är snällt! Ska nog träffa en från österrike i helgen, och en annan svensk. Nästa vecka hoppas jag på att få träffa Svenska malin som bor i Hollywood. 

Det var väl kul att läsa ett sånt här inlägg? 
Att det alltid ska kännas så bra på kvällen..lustigt det där!

i morgon kan jag försöka lägga in bilder från Disneyland ( måste fråga familjen om jag får lägga upp bilder på barnen. Vågar inte, för jag vill inte ha ett nej..haha ) 
Disneyland var iaf gryyymt..så himla mysigt, sånt litet miniland, allt är så gulligt! Även om barnen gav mig en del skit så var det kul..Värdmamman fixade så jag kunde åka en stor berg och dalbana så jag också skulle få uppleva lite:)

en sak jag vet är att mina värdbarn är väääldgit snälla jämfört med andra barn, de är otroligt väluppfostrade, och att de testar mig är ju tyvärr normalt..även om jag inte vill inse det! 

Nu blir det mat!! 
 

XOXO Pernilla <3

Tuff dag!


NI är bara så underbara allihopa att jag inte finner ord! Ni anar inte hur MYCKET era kommentarer betyder för mig, har tyvärr inte hunnit svara på dem ännu, men bara vetskapen om att ni finns där och faktiskt tänker på mig gör mig 100 gånger starkare. Glöm aldrig att jag tänker på er heeela tiden !!

Idag har varit en förbannad jäkla skit pain in the ass dag om jag ska vara helt ärlig och det har jag ju lovat. Jag vet fortfarande inte varför jag känner att detta inte är något för mig..världens goaste värdfamilj, underbart ställe m.m. Jag som alltid älskat barn har ångest varje gång jag ska ta hand om dem, leka hide and seek var värre än att sitta på ICA 20 fredagar i rad..haha! jag brukar gilla sånt där, de gör mig orolig. Åka till parken, vika barnens tvätt som ändå inte går in i deras garderober även om 3 åringen har walk in closet..haha! (Är så avis på den, hon har 20 gånger mer kläder än mig, säkert!! ) Diska, bädda sängar, städa leksaker...allt känns så meningslöst, inte nog med det.
Idag har barnen börjat testa mig..3 år och trotsålder..kul va? Det började med att hon inte kunde ha varm mjölk, då var hon arg i typ 1 tim, hela dagen har det fortsatt och inte ens hennes mamma fixade det tillslut, sen fick jag skit för att jag inte la hennes ketchup på rätt ställe på tallriken. Ni fattar, till slut pallade jag inte mer och började gråta för första gången här..som tur var hade jag solglasögon och andra gången vek jag tvätt. Vad man än säger blir fel, men lyckas man är man helt plötsligt riktigt rolig, men det vänder fort..haha!
En liten uppdatering om dagens utmaning, ville inget annat än att dra härifrån idag, men men.

ikväll har jag ätit middag med värdföräldrarna och åhh, vad jag gillar dem, känner mig redan som en i familjen och som om jag varit här 1 år redan..Kan inte blir gulligare!! Värdmamman säger alltid, gör vad du vill till lunch och frukost och allt var inte blyg, ta vad du vill m.m, men sen slutar det alltid med att hon kommer och säger:
- Pernilla, jag gjorde i ordning en tallrik med mat där nere om du vill ha..:) Så har hon gjort mat iaf!!
Det känns alltid så mycket bättre på kvällarna, nu ligger jag här och myser i mitt rum som jag försöker få ordning på. Har redan ångest inför morgondagen dock..men vet ni vad??
Jag ska till DISNEYLAND i morgon:) Här i California!! De ska bli riktigt nice!!

Nu måste jag sova så jag är utvilad till nästa utmaning. TACK igen för ert stöd, ni är underbara!!
Här kommer lite bilder som jag lovat:)


Presentern jag fick i NY av värdfamiljen.


Skolan.


Teacher Nancy- saknar henne:)


På väg till frihetsgudinnan.


Här tog kayne West micen från Taylor Swift på MTV galan..haha!


Hyfsat nöjd med denna måste jag säga:)


Utsikt från Top of the rock.






Svenska Ewelina och Tess:)

XOXO Pernilla <3

SORRY!!!

Förlåt, förlåt, förlåt för dålig update, verkligen dålig!
anledningen är, dåligt med tid, problem med internet och ångest. Skulle verkligen behöva sova just nu, men vad gör man inte för er:)
Ska försöka uppdatera om det jag kommer ihåg..
I fredags kväll landade jag efter en fantastisk utsikt över L.A på flygplatsen för att möta familjen..trots att vi fick sitta i planet över 2 tim innan vi kunde lyfta gick det riktigt fort:) ( Vi var tvugna att vänta in ett VIP plan som tydligen var Obama, hade jag vetat det hade jag hoppat ut och sprungit efter ) Sen var vi plats 29 i kö för att lyfta, så det tog ett tag. Men väl framme tog jag en rulltrappa ner för att hämta min väska, och där ser jag fyra leende personer med en stor rosa skylt " welcome Pernilla " Ahh, såg driekt att det var min familj, barnen sprang fram och kramade mig direkt och var inte alls blyga :)
Sen åt vi lite middag och jag träffade Sara deras ´svenska au pair.  Manhattan Beach är heeelt underbart, ni anar inte hur fint, önskar jag kunde visa er alla..det är flera kilometer långa stränder, med stoooora hus längs hela vägen..flera hnundra surfare varje dag och delfiner som hoppar upp och ner i havet ( såg det igår, så fint ).
De första dagarna nu har varit väldigt jobbiga för mig, har haft en jobbig känsla, vaknat med panikångest varje morgon kl 5.00, men tror mest det har varit tanken av att vara borta 1 år, eller en blandning av allt. Har därför inte varit sugen på att uppdatera heller. Jag som älskar barn, har inte känt mig all intresserad av att leka med barnen, vill helst bara va med Sara typ. ( har självklart inte visat detta för familjen ).
På tal om Sara, hon är heeeelt underbar, vi blev så himla tighta på bara 3 dagar, pratade om ALLT som finns och idag när vi lämnade henne på flygplatsen började jag lipa..haha! Hoppas hon hälsar på snart!

Sorry, för detta flummiga inlägg..hehe! På lördagen, var jag och värdmamman ute på en tur med tjejen, köpte jamba juice och bagels och hängde:) Det är suuper väder här nu, shorts och linne:) Deras vinter..haha!
Hmm..kom inte ihåg vad vi gjorde mer..
I söndags, åkte jag och Sara runt till olika affärer och hon visade mig lite bra grejer, sen började vi jobba, eller hon visade mig allt, sen kl 14.00 var det pumpkin race i manhattan beach så de ville gärna att jag följde med..Självklart ville jag det, de va skitkul att se, folk hade pimpat sina pumpor och satt hjul på så racade de..haha! Gemenskap, grym musik, sen gick barnen runt på " Trick or Treat " i affärerna i sina söta kostymer.
Just det värdmammans släkt kom med deras 4 barn, så plötsligt hade jag 6 st..haha! Sen gick vi hem till oss och åt middag, kollade amerikansk fotboll, lekte med barnen m.m. Så söta släktingar:)

Idag var min första jobbdag, eller jobbade bara i morse med Sara 2 tim, sen fick jag ledigt för mamman ville att jag skulle få vara med Sara idag, så jag slipper få en ledig dag när jag blir själv, för de vill hon inte, då är hon rädd att jag längtar hem. Hon är den mest omtänksamma, bryr sig om allt och alla!!
jag och Sara var ute och gick i 1,5 tim på stranden, sen åt vi frukost, solade, packade. Sen åkte hon tyvärr:(
I eftermiddags så frågade min värdmamma om jag ville med till stranden med barnen, och träffa hennes tjejkompisar och deras barn, och det ville jag ju såklart:) Sen blev det mat och läggdags för barnen, och efter det flyttade jag in i mitt riktiga place, som känns som en lägenhet:)
Efter det, lagade H-mamman mat till oss ( värdpappa är borta med jobbet ). Vi åt, pratade, kollade Dancing with the stars ( exakt som Lets dance), de har TiVO här så man kan spola stoppa, spela in och allt, så vi spolade tillbaka alla roliga scener hela tiden..haha!
Ikväll var den första dagen det verkligen kändes bra!! Känns skönt att ha en sådan dag.

I morgon blir min första riktiga dag:) Jag börjar 7.30 och hjälper barnen, sen på förmiddagen ska jag och värdmamman och barnen till någon park, sen på eftermiddagen blir jag ledig och då har städerskan varit här och storstädat mitt rum, så jag kan packa upp allt!!
På kvällen blir med middag och " möte " med värdföräldarna!

Där fick ni en flummig uppdatering!!
Ska ta en dag i taget framöver...även om man vaknar upp till heta surfare, soluppgång när man äter frukost, folk som bryr sig så är inget som hemma eller som NI där hemma, men jag hoppas detta kommer bli ett super år och att jag inte vaknar med panikångest i morgon!!

Det kommer bilder soooon, när jag fått i ording allt. Promise!!
LOVE.
XOXO Pernilla <3

JFK - Airport

Detta inlägget skrev jag när jag satt på JFK - airport i New York i fredags, men hade inget internet så publicerar det nu istället:) alla inlägg kommer inte bli så långa:) Nu är jag hos värdfamiljen och mer om det en annan dag, men det var så jag kände då:

Först till det roliga:) Igår vid lunchtid här i New York åkte vi in till City, vi åkte på en stor vanlig buss, tänk swebus ungefär och när vi väl kom in i City hoppade en guide på som var gryym:) Han älskade verkligen vad han gjorde, kunde precis allt utantill och var grym, berättade lite historia ibland, men mest intressanta saker som var Samantha i Sex and the city bor, vart kändisarna äter m.m. :) Alltså jag finner inga ord för hur GRYYYMT NYC var..alla som varit i NYC säger alltid samma hur speciellt och häftigt det är och jag kan bara hålla med. Det är verkligen något speciellt som man inte kan beskriva!!!
Vädret var underbart, soligt och varmt, perfekt! Efter några timmars sightseeing med stopp här och var, vi åkte t.ex. båt fram och tillbaka till frihetsgudinnan, super fint! Sedan blev det fritid + Top of the rock för dem som ville.
Till de som inte åkte upp i Top of the rock säger jag bara , Big mistake, big:) De va de sjukaste jag varit med om, det var precis lagom mörkt, man åkte upp i en hiss 67 våningar och kommer ut på en " terass" med 2 meter höga glasväggar runt om och du ser ut över heeela NYC som är upplyst! Helt fantastiskt, när jag , Tess och Ewelina som är 2 andra svenska tjejer jag hängt med hela veckan kom upp dit blev vi helt galna, man blir helt speedad på något sätt:D
Det är ett MÅSTE om man ska till New York!! ( Tack till min underbara värdfamilj som bjöd mig på allt )
Som ni förstår var alltså NYC en perfekt tripp, mycket bättre än jag trodde:)
Sen blev det lite fritid, och vi hade ätit 1 macka på hela dagen och klockan var nästan 19 på kvällen, så vi ville ha maaat, men först stannade vi och köpte oss några I love NY t-shirtar, såklart;)
Vi ville vara säkra på var bussen var innan vi..men,
Hur skulle vi nu hitta tillbaka till bussen? Frågade en info-gubbe om var det låg, som sa, ska ni till 34th street, 5 avenue? Ja, svarade vi. Mm, okej har ni tunnelbanekort? När vi svarade nej, kollade han på oss och sa, SKA NI GÅ?? Haha, som om det var 2 mil dit..Okej, tänkte vi, vi måste ha virrat bort oss, måste till bussen fort, för den åker 8.30 exakt. Men vi sa att vi ville gå och han förklarade vägen, och va kan det tagit oss? 15 min att gå, och då var det p.g.a. övergångställen och mycket folk..
Lata amerikanare, de var väl inget:) Vi slängde oss in på Wendy´s och köpte efterlängtade hamburgare, sen efter en stund blev det hemfärd till skolan.
Ungefär så var våran helt underbara dag i NYC!!!
Bilder kommer förhoppningsvis i helgen, jag har maaassor av fina bilder!!

Haha, kom på en sån rolig sak nu. När vi gått av båten var det väldigt tjockt med folk och alla försökte komma förbi, då är det nån kanske 35 årig man som försöker gå bakom min rygg, jag tror han försöker ta på min rygg, men istället grabbar han tag i min ena skinka….Han blir seriöst lika förvånad som jag och säger ahh, Excuse me, Im sorry…haha! Jag kutar till Tess och berättar historien, riktigt kulJ

Imorse blev det avskedsmöte innan alla skulle skiljas åt! Riktigt tråkigt att skiljas från de svenska tjejerna, det kändes som man känt varandra flera år och vi har haft riktigt kul, men vi håller kontakten:)
Nu sitter jag på JFK airport med två franska tjejer och 1 tysk...vi har väntat i 3 tim här och ska vänta nästan 2 till, vi åker samma plan. Inte alls kul faktiskt!
Det började med att jag inte fanns med på planet, ingen aning om vad felet var, men han bokade in mig, så det löste sig, men sen när han lyfter väskan gick den upp för jag fattar inte TSA-lås..så då tar han fram tejp och tejpar väskan...Så nu är jag riktigt nervös, den kommer vara tom när den kommer fram:(

Det här blir nog ett långt inlägg, har ju all tid i världen här, så jag skriver på..hoppas ni inte somnat..hehe!
Jag kommer va så ärlig jag kan med denna blogg, och just nu hade det kunnat kännas bättre..Det är en konstig, skit jobbig känsla som jag hatar...Det har inte varit att jag suttit och längtat hem som hemlängtan, utan mer en ångestkänsla som säger mig något negativt..När den kommer får min kropp panik, och vill bara fly iväg.
Ibland känns det super och man är excited, men sen vänder det väldigt fort ibland..Nu vill man bara vara tyst och sova.
Efter 6 timmars flygresa kommer jag möta värdfamiljen..riktigt nervöst!! Hoppas det kommer gå bra och att jag är piggare då och även att denna äckliga känsla stannar kvar i NY.

Man ska egentligen inte skriva när man känner sig lite nere, för då blir det bara depp, men finns inte mycket annat att göra här..haha! Det finns ju inte internet här, så jag bara skriver inlägget och publicerar det i helgen!!
Blir lite arg på min engelska också, känns inte som någon kommer fatta mig, jag pratar ofta för fort också så ingen hinner fatta..haha!

Ja då var det lite mindre än 2 tim till planet går och jag ska väl fortsätta stirra ut på flygplatsen, kanske läsa lite Obama och tidning också:) Och måla naglarna..hehe!

Hoppas ni får en bra helg allihopa!!!



XOXO Pernilla <3

Day 3 - NY School.

God natt Sverige får man väl säga:)

Här rullar dagarna på, men usch va trött man är, dagarna är fulla kan jag lova. Igår var det lektioner som vanligt och sen avsultades kvällen med international singalong:) Faktiskt riktigt kul, alla länderna skulle sjunga en barnvisa på sitt språk och göra rörelser till..Vi svenskar gjorde självklart små grodorna och små grisarna..och den enda svenska killen fick agera midsommarstång..haha! Det blev många skratt, vet dock inte om de skrattade mer eller åt oss, vad tror ni? :)

Igår fick några av oss presenter av våra värdfamiljer..Såå himla söta är dem ( det kommer bilder på allt nästa vecka, har min sladd i andra väskan som är inlåst ) Det var biljetter till NY-turen, Top of the rock turen, middag i NY, NY t-shirt, godis, keps, vattenflaska, de betalar en skiva med bilder från hela veckan, vykort m.m. TACK familjen:)
Idag har vi haft våra lektioner, vi redovisar en och en, eller i grupp, spelar teater om hur man t.e.x gör om 1 åriga lilla Stacey bränner sig på stekpannan..haha! Man lär sig " never shake a baby " , Nehe? m.m.
Nu har vi precis haft lunch, vilket bestod av nån krämig pasta, med panerad/friterad kyckling + ärtor, helt överkomligt faktiskt:)
Om 1 tim väntar samling i aulan och då får vi besök av en polis eller brandman tror jag som ska prata om säkerhet. De förklarar säkert att man aldrig ska göra en eld inomhus..haha!

I morgon väntar lektioner till kl 13 och sen NEW YORK CITY, äntligen!! De ska bli riktigt kul, men för övrigt så känner jag mig ganska klar med denna skolan, tur att den snart är klar.
På fredag morgon åker vi till flygplatsen och sen vidare till familjerna. 15.33 går mitt flyg, blir riktigt nervöst att träffa dem! Engelskan här går sämre än jag trodde:( De gillar jag inte!! Därför blir man extra nervös av att träffa familjen.

En liten rolig grej: Min rumskompis är från franskrike och är muslim, jättegullig tjej verkligen, men iförrgår när jag kom in på rummet står hon och hennes kompis helt tysta och stirrar ner i golvet..jag tänkte skämta till det och säga..Ey, va gör ni och garva! Tur att jag inte gjorde det, för då börjar de buga ner på golvet på ett lakan..De ber..haha! Kunde knappt hålla mig ni skulle sett...
I morse hörde jag ngt mumlande i rummet..Spöke? Nej, bara lite böner från min rumskompis..haha!

Nog om detta, hinner inte uppdatera så noga som ni märker, heller inga bilder tyvärr:( Men det blir bättre!!
saknar er där hemma så sjukt mycket!! Har redan efter 3 dagar insett hur BRA Sverige är, på alla sätt. Kunde inte ens komma på ngt dåligt när vi fick det i uppgift igår. 
Ta hand om er!  



rums karmat ber
XOXO Pernilla <3

In New York.

Efter 5 års väntan var man här....Jag förstår verkligen inte!
TACK underbara tjejer, Loppan, Jonna, Lisa som kom och sa hej då i söndagskväll..Ni fick upp mitt humör till topp, tack tjejer! TACK också till underbara Alexandra som gick upp 4.30 i natt och kom och kramade mig hej då..<3
Kan tacka alla i evigheter här, men tack för alla fantastiska mess jag fått..Ni är bäst!!

Väl på flygplatsen blev det många tårar när jag lämnat familjen..men det är bra att gråta ut, annars kommer chocken sen!! Flyget gick bra, men de sista 4 timmarna fick jag verkligen ångest..Vad gjorde jag? 1 år? Aldrig i livet..tankarna flög iväg på allt möjligt och just då önskade jag bara att planet vände..
Det kändes redan bättre framme på flygplatsen i NY, där fick vi ( jag och en svensk tjej ) plus 40 tyskar sätta oss på en buss till St. Johns Univeristy, som vi bor på, ligger nån timma utanför NYC!! Här har det varit datatid, möte, mat och rumindelning och som det verkar nu är det bara jag och en fransk tjej i mitt rum!! Tyst lär det ju bli iaf..haha!

Har varit uppe sedan 3 svensk tid och klockan är 00.40 på natten i sverige men bara ca 19 på kvällen här i NY, så man väntar på att få sova....GE MIG ENERGI!!!! I morgon börjar lektionerna 8.15 och pågår hela dagen så lite sömn skulle inte skada:)

Nu har det kommit 2 skånska svennar till hit, de verkar supergoa, så det känns bra. Dock verkar det inte vara någon svensk i min lektionsgrupp:( Får iaf öva engelska!!

Inget ont om tyskar..( eller jo, de är speciella ) men idag på planet får jag syn på den en grymt snygg snaggad flygvärd på planet.Yes, tänkte jag..ögongodis i 8 tim...Han måste va amerikan eller nåt...Då öppnar killen munnen och ut kommer fula tyska ord...WHAT??? Han kan inte vara tysk...tyskar har chinos till midjan, stora brillor och en färgglad rygga...tydligen finns det undantag, men det visade sig att han jobbade i främre delen av planet:(
Blev inget ögongodis där inte:(

Nu har jag fått mail från min värdmamma, ska nog svara på det innan man kanske ska dra sig tillbaka!!
( kl 19 på kvällen här i NY ..haha ) Skulle verkligen behövas!!
Nu är man iaf här och äventyret kan börja...konstig känsla, blandade känslor kan jag säga!!

Hoppas ni sover gott hemma i svedala!
Love.

XOXO Pernilla <3

Timmarna kvar i Sverige..

Jaha, då vet jag inte var jag ska börja. Det har varit en superbra helg med släkt, vänner och familj, Tack för det:)
Jag har varit förberedd på detta äventyret i flera år, eftersom det länge varit min dröm, men det är inte förrän idag jag verkligen insett att jag inte kommer hem på 1 år. Jag kommer inte kunna krypa upp i mammas famn på 1 år, eller förhoppningsvis bara 6 månader tills familjen hälsar på, men man kommer inte ha sin familj eller vänner nära längre..
Det är det som jag tycker är det enda jobbiga just nu, jag är så otroligt hemmakär, så idag slog det mig att jag åker inatt! Idag har jag lipat största delen av morgonen, men det kändes mycket bättre när jag visade det och mamma och pappa kom och pratade med mig, man ska verkligen inte dölja det.
De har så rätt som säger att detta är den absolut värsta dagen på hela detta äventyret..man vet inte hur något kommer bli, man inser samtidigt vad man gör och det är många tankar..

Det känns bra att ha gråtit ut och mer kommer det bli, men i morgon börjar äventyret jag väntat på i flera år och det kommer bli en berg o dalbana, men det är väl det som stärker en.
Nu blev inte detta så uppmuntrande, men jag är precis lika taggad som innan, bara med mer nervositet och ångest i bagaget!

Nu ska jag njuta av sista dagen med familjen och hoppas på att detta blir början på ett av de bästa åren i mitt liv!
Jag kommer uppdatera så mycket jag kan men när jag kommer till familjen kommer deras nuvarande au pair vara kvar och då blir det nog mycket att lära sig och lära känna, men jag uppdaterar så mycket jag kan:)

Mot New York..Det kommer bli grymt!!!

TACK alla underbara människor för att ni finns, vi ses snart igen, och hörs definitivt under året!!!
Love<3
XOXO Pernilla <3

Sista helgen!

God morgon Sverige!!
Nu var det verkligen ett tag sen jag skrev, men sista veckan i Sverige är verkligen fullbokad, och jag har absolut inte prioriterat bloggen högt, det förstår ni nog:)
Mycket har hänt i veckan, träffat vänner, blvit avtackad på jobbet, packat, fått mitt internationella körkort, varit på dagstrip med Alexandra, slagit in ALLA paket till värdfamiljen, inhandlat massa nödvändigt, heldag med mamma.....listan kan fortsätta länge!
Det här med packningen...Jag är riktigt stolt över mig själv. Igår vågade jag väga väskan med allt utom necessären i, och hör och häpna den vägde 22.00 KG!! Yiihhhaaa! Gissade på 30 typ..haha! Nu har jag dock fått mer presenter och lagt i lite mer, så blir det övervikt så blir det. Då tar vi det då:) Jag kanske kan fjäska lite så de har lite överseende, haha!
Handbagaget däremot..ska vi inte ens tala om. 8 KG?? Det går ju inte, när man ska få med sig alla NY saker! Den vägde 9 igår och då var inte ens allt i, men visst brukar de inte väga den??

Jaja, detta blir nog bra!! Idag ska jag ta avsked av några vänner, växla pengar och ha släktavsked, så denna dagen blir det nog ett slut på idag också. Hjälp, då är det 2 dagar kvar i Sverige på 1 år, 365 dagar, 12 månader, 52 veckor...Ah, va gör man??
Hade jag inte haft den värdfamiljen jag har hade jag varit skiit nervös nu. De är helt underbara, jag blir hur lugn som helst av deras mail man kan inte känna sig mer välkommen!!

Jag börjar nog bli nervös, trodde det skulle vara värre, men jag fattar nog inte än..Den enda symptomen är att jag har huvudvärk och sover dåligt..resfeber?

Nu blir det frukost ( min bästa svenska frukost kommer jag sakna MASSOR )

XOXO Pernilla <3

UNDERBAR heeelg!!


God morgon:)

Vilken JÄKLA helg det varit!!! Vet inte hur jag någonsin ska kunna tacka alla helt UNDERBAR vänner. Vill bara krympa alla stoppa ner dem i resväskan och ha med dem heeela mitt år. Avstånd är absolut inga problem, äkta vänskap håller alltid!!
Tänkte bjuda på lite bilder från helgen:) Beskrivning finns över varje bild:


Några av tjejerna från första kvällen.

Tjejerna ( utan Malin som kom sent haha) andra kvällen.

Blommor av gårdagens brudar.

Tjejerna från igår:)

Här började tårarna...fick en helt underbar tavla med alla tjejerna och mig på bild..Den har en given plats i resväskan. Känns som ni kommer vara med mig hela året nu! TACK. Helt fantastisk var den!

Fick ett album av 4 tjejer från första kvällen, fullt med MASSA minnen från våra 3 år på gymnasiet. Jag lipar av både skratt & sorg varje gång jag kollar på det. Tjejer vilket jobb ni gjort, ni är underbara!!!!

Här är ett smakprov av en sida i albumet.

Fick en tavla av 2 danstjejer..Ahh, ni är så söta!!! TACK älsklingar <3

Några fler presenter från Malin och Julia..( Malin du är grym, TACK även om jag inte äter godis..haha! Glömmer dig ALDRIG kan jag lova:) )

Det här fick jag när jag var på avskedsmiddag hos tvillingarna jag brukar passa. Såå himla gulligt av dem!! TUSEN TACK!!



Detta var några av bilderna...Fick även pruttkudde, kort, toaborste m.m. hahaaha!!!
Det har varit en helt underbar helg som jag ALDRIG glömmer.. Ni är GRYMMA hela högen, kommer självklart inte glömma er, vi ses som vanligt om 1 år.! Alla är välkomna till L.A, precis när ni vill!!

Nu ska jag kolla på reprisen av IDOL :) Går ju inte att missa, såklart!
Nu går det mot sista veckan i sverige..Waa!!

TAAAACK!!!!!!!!
Love u girls <3
XOXO Pernilla <3

Good bye parties..

Ja, nu är det avskedfester för hela slanten..igår var en riktigt lyckad kväll, men massa mys och lekar!!! Kan inte fatta att jag åker ifrån dessa helt underbara människor. Kommer sakna er så otroligt mycket, glöm inte det <3
Tur att man kommer om 1 år igen:)

I dag blir det ännu ett avskedsparty för ett annat kompisgäng..tvekar inte på att det blir lika mysigt!!!  Allt tack vare underbara gäster så klart!!
I morgon ska jag försöka lägga upp bilder från festerna:)
Har knappt 1 minut över denna helgen, men i morgon ska det nog ändå bli en liten bilduppdatering!

Nu måste jag fortsätta göra min sysslor!
CRAZY, time flies..9 dagar kvar!!!!! 9 små dagar kvar i sverige på ett heeelt år.

Trevlig lördag på er!

XOXO Pernilla <3

Paus tack..

Puhh..springer runt och packar för fulla muggar..känns riktigt bra att man kommit en bit på väg, eftersom jag inte har en ledig dag förrän nästa torsdag och de sista dagarna i Sverige vill jag inte tillbringa i min resväska!!
Så det känns bra, men fy vad svårt det är!! Just nu håller jag på att prova alla jeans och ser vilka som får följa med till staterna, bara det är ju ett träningspass..haha!
Tips någon, hur många jeans ska man ta med sig? ( till California )

Idag har jag skickat iväg ett kuvert till Motormännen om mitt internationella körkort. Det ska göras ca 2 veckor innan avresa för att man ska få den bästa giltlighetstiden eftersom det bara gäller exakt 1 år.
Förhoppningsvis får jag det nästa vecka:)

Ikväll blir det " avskedsmiddag " hos tvillingarna jag varit barnvakt åt, kommer bli så tråkigt att inte se dem på ett helt år:( Deras föräldrar har försökt förklara för dem att jag ska till USA och kommer vara borta ett år..men lite svårt för barn att ha den tidsuppfattningen...men hör här:)
Förra gången jag var där sa den ena tjejen ( 6 år )
( Tjejen) - Pernilla, kan inte vi få komma hem till dig någon gång?
( Jag ) - Jo, visst, det kan ni få göra när jag kommer tillbaka från USA.
( Tjejen ) - Men.., va?, har du inte varit där än?

Hahahaha! Så gulligt sagt, de förstår ju inte hur länge det är..haha!
Sötisar!! Kommer sakna hela familjen Geller!!

Ne, nu har jag tagit min paus, nu fortsätter jeansprovningen...
Borde nog skriva ut min biljett på internet också. Inte läge att glömma det direkt..
Ha en bra dag!!



XOXO Pernilla <3

Här kommer listan!!

Förlåt till alla er som förväntade sig att listan skulle komma upp igår!! Hade verkligen inte tid, men det har hunnit komma några fler till listan idag, så det va väl tur:)
TUSEN tack till alla er som kommenterat, eller ni kanske ska tacka er själv, det är ju tack vare er som det blir någon lista och ni förhoppningsvis hittar någon i närheten av er!!

Jag har försökt placera dem i någorlunda ordning, hoppas det hjälper:) Om det är någon som saknar sitt namn eller om något annat är fel är det bara att höra av sig så ändrar jag det! Fortsätt gärna kommentera era namn, mail, plats så kan jag lägga till er i efterhand om ni vill.
Tänk på att en del befinner sig redan i staterna, då är det perfekt att höra med dem som redan är där och kan ert ställe, så tveka inte att höra av er till varandra!!
Lycka till nu:) 

NEW YORK:

SOUTH SALEM, NEW YORK ( 40 min till NYC )
- Josefin
- [email protected]


CHAPPAQUA, NEW YORK ( 45 min norr om NYC )
- Cecilia
- [email protected])


BREWSTER, NEW YORK ( 1,5 h norr om NYC med tåg )
- Maria
- [email protected]

NEW YORK, ( 40 min utanför )
- Emma
- [email protected]

 

JERICHO, LONG ISLAND, NEW YORK ( 30 min söder om NYC )
- Johanna
- [email protected]

CONNECTICUT:

GREENWICH, CONNECTICUT
- JOHAN
- [email protected]

DARIEN, CONNECTICUT ( 45 min utanför NYC )
- Victoria
- http://victoriaohlson.blogg.se/

 

GREENWICH, CONNECTICUT
- Hanna
- [email protected]

WILTON, CONNECTICUT
- Andrea
- http://deawho.blogg.se/

NEW JERSEY: 

 SUMMIT, NEW JERSEY ( 30 min väster om NYC )
- Therese
[email protected]

CENTRAL, NEW JERSEY
- Rebecka
- http://partofmyworld.blogg.se/

 

CALIFON, NEW JERSEY ( 1 tim från NYC )
- Alexandra
- http://alexandramylife.blogg.se/



BRIDGEWATER/BASKING RIDGE, NEW JERSEY ( 1 tim från NYC )
- Emelie
- [email protected]

 

SUMMIT, NEW JERSEY ( 30-40 min utanför NYC )
- Amanda
- http://eastwest.webblogg.se/

 

SAYREVILLE, NEW JERSEY ( 50 min från NYC )
- Ninni
- [email protected])

 MINNESOTA:

MINNEAPOLIS, MINNESOTA
- Emma
- http://emmahellstrom.blogg.se/

 

SAVAGE, MINNEAPOLIS, MINNESOTA
- Anna
- [email protected]

COLORADO:

DENVER, COLORADO
- Malin
- http://mostermalla.blogg.se/

 

DENVER, COLORADO
- Lina
- [email protected]

 

CASTLE ROCK, COLORADO ( söder om Denver )
- Caroline
- [email protected]

CALIFORNIA:

MANHATTAN  BEACH, CALIFORNIA ( 30 min utanför Los Angeles )
- Pernilla ( Jag )
- [email protected]
 

ROMANA, SAN DIEGO, CALIFORNIA
- Julia
- [email protected] 


SAN ANSELMO, SAN FRANCISCO, CALIFORNIA
- Ellen
- http://ekleiner.blogg.se/


OAKLEY, CALIFORNIA ( 1 tim utanför San Francisco )
- Isabelle
- [email protected]

 

MENLO PARK, SAN FRANCISCO , CALIFORNIA
- Frida
- http://fridagrundstrom.blogg.se/

 

LOS ALTOS HILLS, CALIFORNIA
- Mickis
- [email protected]

 

 SUNNYVALE, CALIFORNIA
- KAJSA
- [email protected]

 

SAN FRANCISCO, OAKLAND, CALIFORNIA
- Anna
- [email protected]

 

NOVATO, CALIFORNIA (30 min norr om San Francisco)
- Amanda
- [email protected]

 

ENCINITAS, SAN DIEGO, CALIFORNIA
- Katarina
- [email protected]

 

HESPERIA, CALIFORNIA (Utanför Los Angeles)
- Helena
- [email protected]

 WASHINGTON:

WASHINGTON D.C.,
- Sofia
- http://sofiaaaa.blogg.se/

SEATTLE, WASHINGTON
- Emelie
-http://emelieaupair.blogg.se/

HUGHESVILLE, WASHINGTON D.C.
- Josefin
- [email protected]

VIRGINIA:

DEPLANE, VIRGINIA ( 55 min utanför Washington D.C )
- Ewelina
[email protected]

 

ALEXANDRIA, VIRGINIA ( Strax utanför Washington D.C. )
- Jenny
- [email protected]

 ÖVRIGT:

ANNAPOLIS, MARYLAND ( 35 min från Washington D.C. )
- Julia
- http://fjuniiis.blogg.se/


JACKSONVILLE, FLORIDA
- Emmi
- http://kattmedfnatt.blogg.se/

BRYN MAWR, PHILADELPHIA, PENSYLVANIA
- Ida
- http://idastib.blogg.se/

 

PORTLAND, OREGON
- Ellinor
- http://ellinoriusa.webblogg.se/

 
MADISON, WISCONSIN
- Clara
- [email protected]

 Jag hoppas verkligen att jag fått med alla, annars hör ni av er som sagt:)
Nu ska jag in till stan med mamma och köpa Lasse Åberg vinglas till mina värdföräldrar. Hoppas det finns några fina:)

Svar till Anonym:
- Ja, jag ska bara ha 1 stor väska och 1 handbagage+datorväskan. Alla säger precis samma sak, att ta inte med mycket kläder, du kommer shoppa allt, och det är min tanke:) Vill inte komma hem med mina gamla sverige kläder igen..hehe!! Jag har dock inte packat än så vet inte hur det blir med vikten, kämpigt antar jag!!!
Det är iaf min tanke, så får vi se hur det blir!

   

 

XOXO Pernilla <3

Fortsätt kommentera till listan :)

Härligt jobbat med kommentarer!!! Ni får 1 dag till på er att fylla på listan, så i morgon kommer den:)
Fortsätt alltså kommentera med namn, mail och var i staterna ni ska bo så ni kan kontakta varandra i samma område sen när listan kommer.


Waaa..15 dagar kvar nu och tiden har gått så fort nu det sista, jag började räkna ner på 68..och va hände? 2 veckor kvar, snart sitter jag på planet, eller snart är jag hemma igen typ..haha! Tiden kommer nog gå väldigt fort om man ska lita på alla andra au pairer:)

Det är mycket som händer just nu, jag köpte resväskor igår:) Riktigt nöjd måste jag säga, ska bara lyckas med packningen också..det blev en stor väska ( så stor som jag får ha ) sen en kabinväska till, även den max storlek som jag ska ha som handbagage till NY ( om den stora skulle bli försenad ).
Den lilla är märket Titan och den stora Samsonite - köpta på Wedins, för er som undrar!





Har även varit hos farmor som lärt mig göra hemmagjorda köttbullar:) Kände att det är ett måste att kunna innan jag kommer dit, så jag kan bjuda på lite svenska delikatesser!! Frågan är bara hur man får dem runda, helt omöjligt..haha! Måste nästan bjuda på en bild..
( de ser ganska runda ut, fast det är de inte..haha )



Idag är det min sista dag på min arbetsplats, ICA och det är riktigt sorgligt, jag gillar verkligen att jobba där och alla arbetskamrater!! Någon dag måste ju bli den sista, hade ändå inte tänkt att jobba kvar, men som extra jobb är det perfekt:)
Så i helgen ska jag baka ananaspajer och på måndag ska jag bjuda dem på deras morgonfika:)

Helt enkelt massor som händer just nu:)

Ha en bra helg och glöm inte kommentera!!!

XOXO Pernilla <3
RSS 2.0