En jul jag sent kommer att glömma - på gott & ont!!

Ja, det finns bara en sak att säga..här blir man inte uttråkad iaf. Detta bör läsas, men håll i er det blir en blandning mellan skräck och förtjusning!!
Var ska jag börja?
Julafton ja..
Gick upp och skypade med familjen och lite släktingar och innan julen såhär så har jag inte känt något alls, inte direkt hemlängtan eller något bara vanligt. När jag öppnar skypen sitter min pappa utklädd till tomtemor, haha! Sjukt kul pappa, inte visste jag att tomten var transa:) Sen fick jag se hela familjen, släkten och allt och då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Visste inte alls att jag skulle reagera så, men det är väl inte så konstigt antar jag! Det var jättekul att skypa med alla även om det nog fick mig att sakna dem mer. Min värdfamilj kom in när jag skypade och sa god jul till alla i min familj också, så gulligt av dem! Efter skypen började jag jobba och de var så gulliga hela dagen och undrade hur det var med hemlängtan om jag mådde bra och allt, men det kändes faktiskt jättebra, det var bara lite jobbigt att se dem!!

Det var lite vänner över på lunch här, sen gjorde vi oss iordning för kyrkan som var frivilligt för mig, men jag hängde gärna på. Hemma brukar jag inte vara super exalterad över att gå till kyrkan direkt, men jag gillade verkligen det här. Så mysigt och alla var så trevliga och öppna. Prästen var riktigt cool och tackade jesus för skypen så alla kan prata med sina släktingar runt om i världen. Jag bara; What the hell dude? Det är faktiskt en svenne som uppfunnit det. Ge inte Jesus cred för det också, haha! Jag tänkte det iaf:D
Efterkyrkan åkte vi till deras vänners hus för lite party, med massa barn och familjer, mat och gottebord!! Som vilken fest som helst egentligen förutom................

Jag börjar skaka nu när jag ska berätta det;
Okej såhär var det, jag satt med Kayla och en annan liten tjej i soffan och kollade på Grinchen. Kayla vill ha lite popcorn som den andra tjejen så jag går och hämtar lite och ger henne. De sitter glada och myser i soffan. Plötsligt hör jag kayla börja hosta och jag kollar på henne och hon fortsätter hosta, jag frågar henne om hon är okej och om hon kan säga sitt namn?
Jag vill förstås att hon ska säga KAYLA, men istället nickar hon bara. ( jag skulle nog sagt vad är ditt namn istället, men men) Jag börjar förstå att det inte står rätt till för hennes ögon blir glansiga och plötsligt sluter hon ögonen. Jag slänger runt henne och börjar slå henne i ryggen och skriker på Don hennes pappa. Han kommer och fortsätter slå henne i ryggen och han ropar på en annan vuxen som är barnläkare.
Läkaren får till slut henne att börja gråta och får ut det. FY FASEN, det var de värsta sekunderna i mitt liv vad jag kan komma på nu. Kristy och Don tog med henne ut och lugnade ner henne, och jag som alltid har lätt för att börja gråta..började som sagt att gråta..all must gick ur mig och jag blev också rädd och man skyller allt på sig själv!
Alla var såååååååå himla gulliga, kan inte ens beskriva, jag har aldrig fått så många kramar på en och samma stund, haha! Don kramade mig säkert 10 gånger och sa att jag gjorde ett jättebra jobb, men hur ska man ta åt sig det, det går inte i en sån situation.
Att alla hela tiden sa att jag gjorde det rätta och om inte jag varit där och kollat henne så hade det gått illa..det gjorde mig mer rörd och ledsen för jag beundrar alla här hur omtänksamma alla är!!!!!
Puh, tårarna slutade inte rinna!!!
Det viktigaste är att Kayla mår bra, men usch jag vaknade flera gånger i natt och tänkte på det. Så fort jag hör någon hosta stannar mitt hjärta...Tänk om jag är själv någon gång?
Vi ska iaf gå en kurs i detta nu, allihopa! Det känns lite bättre.

Nog om det tragiska, nu till något kul:)
Igår kväll satte vi ut kakor och mjölk till tomten vid den öppna spisen och morötter till renarna, haha! Alltså dessa barn tror så stenhårt på tomten att det finns inte, jag kan typ inte hålla mig:)
Idag juldagen är deras stora dag här och jag fick vara med på det jag ville, inget räknades som jobbtimmar,men självkart vill man vara med:)
Gick upp kl 9 och gick ner till familjen för att ge dem sina presenter och mysa lite med dem, man vill även ge dem deras familjetid också.
När jag kom ner kommer barnen skrikandes och är helt ivriga med kramar och presenter och Don sa att jag hade en Rockstjärna effekt när jag kom ner, haha! Själv tror jag mer det var barnens spänning efter att santa varit där:)
Det var så mysigt på morgonen, de öppnade mina presenter och jag tror faktiskt de blev riktigt glada, de lekte iaf med allt:) Jag fick också massor av fina grejer av dem och jag öppnade alla min fina svenska presenter också. Jag har verkligen de bästa "familjerna" blir det nu!!! TACK ALLA!!!!!!!! Gjorde oss iordning och for till Long Beach där släkten höll hus och där var det verkligen super mysigt också, alla barnen är så söta och jag älskar släkten!

VEM HADE INTE KÖPT EN JULKLAPP TILL MIG OM INTE....Grandma Jackie såklart!!! Ni vet grandma jag berättat om innan som jag älskar? Jag vill bara ta med henne och hennes man hem till sverige. Åh, vad jag gillar dem:)

Maten var abslout inget att hänga i granen, Svenska julbordet slår det med hästlänger!! Go Sweden! Fick berätta för alla hur en typisk jul var för mig hur vi gjorde och de tycker allt vi är lite konstigt som kollar på en tv-show på kvällen..hur ska man förklara svensson svensson?? haha! Alla hade det trevligt, Jackies man satte på julsånger och gick runt och vrålade..hhaha! Jag gillar hur öppna alla är, det är bara köra på:)
Parker började tyvärr må lite dåligt på eftermiddagen/kvällen men han blir sådan ibland, börjar gråta och inte vet vad han vill, men det slutade med att han spydde och vi fick åka hem:( Stackarn, på juldagen!! Vi hade vart där hela dagen så vi skulle ändå åka senare men ändå:(

Väl hemma pratade vi lite och Kristy sa, Pernilla när du kom ner här imorse och se hur glada barnen blev var helt fantastiskt...och nu säger jag INTE detta för att ni ska säga eller tycka, åh va duktig du är, för jag tycker absolut inte själv att jag är någon speciellt bra au pair egentligen. Jag vill bara säga hur mycket man uppskattar att höra sånt. Sådana små kommentarer gör så mycket!!

Jag är super nöjd med min jul här i Amerika den skiljer sig inte jättemycket från Sverige ( nu talar jag för min familj ) det är lite samma upplägg ändå:) Jag saknade alla hemma väldigt mycket och jag har insett vad det är som betyder något. Det låter vuxet, men det är så sant! Att jag får möta så mycket människor här har gett mig ett helt nytt perspektiv på saker. Nu älskar jag att möta nya människor och få ta del av deras upplevelser!

Nog med deeptalk det är inget för mig, haha!
Nu ska jag avsluta denna fina juldag med én riktig rolig kommentar jag hörde från en tjej på festen igår kväll.
En 8-årig kille var på toaletten och inne i badrummet var även 2 andra killar och en 10 årig tjej och en 3 årig tjej..
Killen på toaletten ställer sig upp och den stora tjejen får syn på hans privata delar. Hon springer ut till mig och skrattar...hon fortsätter och skrattar och säger vet du vad?
- Nej vad, berätta säger jag?
- Hon skrattar och får knappt fram det, jag såg hans..du vet..hon asgarvar och säger:
- It looked exactly like a HOT DOG.


hhahhaaa..jag garvade säkert i 5 min efter den kommentaren:D
om ni inte slutat läsa så förstår ni att det varit blandade känslor denna julen! Jag är iaf glad att vara här och ännu gladare att jag har alla underbara människor där hemma i Sverige och alla omtänksamma personer här i staterna!

Nu avslutas det med lite bilder på de senaste dagarna:)
Hoppas ni haft en underbar jul som ni förtjänar allihopa!!!


Här är allt jag köpte för presentkortet jag fick av mina v-föräldrar!! Allt detta för 141 dollar, egentligen 255 men de får allt för halva:)




Juldagsmorgon!


Mina fina presenter:) Av värdfamiljen fick jag, strumpor, escada parfym, presentkort på sportaffären, massa biocheckar nötter och kakor som santa kom med, haha! Sen ser ni längst ner den lilla guldrenen-den fick jag som jag ska hänga i min gran nästa år om inte jag är här så jag inte glömmer det..hur gulligt är inte det??
Allt det andra fick jag av familj och släkt i sverige, TACK såå hemskt mycket att ni skickade allt detta det är så snällt av er alla! Alla presenterna var helt perfekta:D


Denna och ett halsband inuti fick jag av Jackie och Bill:)



Kort på några i släkten:)


Haha, det ser ut som en 90-årig hand, men såhär blev naglarna iaf. Så glad att det är mina egna naglar, när jag kommer hem till kalla sverige kommer de sluta växa så fort igen:( Hjälp, vilket problem!!


Nu är det slut med bilder för den här gången, nu ska jag sova och imorgon är jag LEDIG!! Ska vila innan det bär av mot Mammoth på söndag! Vem vill byta med mig?

God jul igen. Hoppas ni mår bra imorgon efter era äventyr på juldagen!!


Kommentarer
Postat av: malin

hade dom sätt på svensson svensson hade dom förstått (; det är ju nästan det bästa med HELA julafton!

2009-12-26 @ 16:02:39
URL: http://wakoo.blogg.se/
Postat av: Getingen

Pilla, vilka grymma kläder du hade köpt i sportbutiken :) väldigt avis! Skönt att även dina julklappar blev succé hos barnen :) Måste bara säga hur stolt jag är över dig, du var ju helt fantastisk när lilla Kayla satte i halsen. Håller med Don hade du inte varit där när det hände så vet ingen hur det hade gått! Sträck på dig syrran, du är grym! Massa pussar och kramar!

2009-12-26 @ 22:14:37
Postat av: Mathilda

Vad roligt det var att läsa om din Jul, Pernilla. Låter underbart att få ett så djupt perspektiv på Julen - att den handlar om kärlek och gemenskap. Kan tänka mig att den känslan blir ännu mer påtaglig med tanke på att du är hemifrån.



Jag är glad för din skull att du trivs på andra sidan Atlanten. Ha det bra och God fortsättning, som man säger här i Sverige ;)

2009-12-27 @ 23:45:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0