a tsunami inside our house.

Woow, vilken dag! Jag började med att jobba 7.30-9.00 åt frukost, kollade mailen de vanliga ritualerna:) Åkte till gymmet och de första stegen i trappmaskinen kändes som om jag vadade runt i cement med 15 hästar på ryggen. Skämtar inte, mina ben var fruktansvärt sega, förmodligen efter yogan, annars mår kroppen förvånansvärt bra!!
 Efter att klivit av trappmaskinen ropar en medelålderskvinna på mig:
- Är den där trappmaskinen bra?
- Ja den är kanon.
- Är den bra för rumpan eller benen? Jag vill liksom ha en fast butt.
- Ja, men jag också, så jag tycker den är bra. Det känns i både ben och rumpa.
- Hur länge ska jag köra? Jag har precis flyttat hit och jag kan inte så mycket om gym.
- Eh, den är inställd på 20 min, du får definitivt en bra workout om du kör 20 annars är det bara förtsätta.
- Okej, tusen tack!
- Inga problem, lycka till! Go for it!

Hinner 2 meter bort och hon kommer springande:
- Skulle du vilja visa mig hur man gör?
- Självklart. Hoppa upp i trappan här..tryck quickstart, här är olika levels bla bla bla..


Haha, då blev man personlig tränare för några minuter:) Kanske ska köpa en 24hoursfitness t -shirt och springa runt och tjäna lite extra cash, haha!

Åkte hem efter en workout och denna dagen blev oförglömlig i samma stund jag klev innanför dörren..
När jag kliver in hör jag hur det droppar massa vatten någonstans. Jag visste att några gubbar skulle komma och fixa is/vatten maskinerna i huset så jag var säker på att de meckade med något. Går ändå ut i köket för att kolla och ev hälsa..
Tror jag slutade andas för en stund, det droppade inte, det nästan forsade vatten från taket i köket och hela köksgolvet var ´översvämmat med vatten..Okej, det här kan inte vara en del av gubbarnas arbete. Det kommer förmodligen från övervåningen så springer upp till tvättrummet och hela tvättrummet badar i vatten. Kranen till diskhon är på för fullt. Stänger av den, sprnger ner och ringer min värdmamma. Berättar allt och jag hör att hon inte fattar hur allvarligt det var, men jag hade panik innerst inne, vattenskada var det enda jag kunde tänka på...
Jag tog alla handdukar jag hittade och försökte torka, och när jag går ner till nedervåningen är hela det badrummet fyllt med vatten..Det har alltså runnit från 3e till första våningen genom alla väggar och tak.
Kristy kom hem så fort hon kunde och där fick jag se en ny sida va min v-mamma vilket jag förstår. Shit, lilla Kayla var nog den som blev mest rädd.
Gubbarna som gjorde det kom, Don fick komma hem och allt var helt crazy..Jag visste att deras golv är väldigt dyrt, men de har tom importerat det från Guatemala och det var det absolut sista som fanns så de kan inte ersätta det.
Gubbarna svär på att de inte satt på kranen och jag svär på att jag inte rört den, det som oroade mig var att jag tvättade i morse så de skulle tro det var jag som glömt kranen, men jag har aldrig ens rört den kranen för jag behöver den aldrig. Jag sa massa gånger att det absolut inte var jag och att jag självklart sagt om det var jag, det hade jag aldrig kunnat ha på mitt samvete.
Det som vi förmodligen tror kan ha hänt är att min v-mamma kanske glömt kranen på när vattnet inte funkade och sen när de fixat det satte det igång, men det är fortfarande deras ansvar att kolla så alla kranar funkar som de ska, speciellt när ingen är hemma!
Båda mina värdföräldrar har tackat mig massor av gånger idag för att jag räddade deras hus och för att jag ringde och allt. Inte för att jag räddade deras hus, men jag kanske minimerade skadorna förhoppningsvis och framförallt att de inte tror det var jag!

Fy det var ingen rolig syn jag kommer drömma mardrömmar om tsunamis i natt! Nu har vi fläcktar i hela huset som förhoppningsvis ska minimera skadorna så mycket som möjligt, så det är freezing där nere nu. 
 
Man vet aldrig vad dagarna har att komma med. Det blev inga lediga timmar för mig idag, förutom gymmet då pga tsunamin, så efter allt lugnat ner sig tog jag barnen till Art Zone där de kan måla, bli skitiga, gå in i mudroom, lerskulpturer m.m. Efter det blev det lite bikeracing i en park i Hermosa Beach jag aldrig åkt till innan. Kul med lite omväxling, speciellt när jag såg en 10 gånger snyggare Måns Zelmerlöf kopia ute på promenad med sina hundar. Riktigt lik Måns, fast som sagt mycket snyggare, det ni:) 
Då var det verkligen läge att använda sig av huntricket..om man inte har någon hund då? Då får man tänka snabbt...
- Kayla,Heel!! Down on all fours and look like a dog. Haha! Kanske hade funkat?

Ikväll har min v-mamma tjejkväll här..bara litet party på 40 personer. Haha, festfixarn nr 1, så jobbade till kl 8 och hjälpte Don med bath/bed time.

Ne, Pernilla Karlsson nu måste du svara på lite mail!!! Helt ofattbart att det är fredag imorgon IGEN, time flies!! Imorgon är det 5 mars och vad är så speciellt med det? I know.
4 veckor tills mamma, pappa och ena systern landar på LAX. I´m soooo excited!!!!




Kommentarer
Postat av: Getingen

OMG!! Vilken syn det måste ha varit för dig när hela huset var som ett hav :) du är verkligen en hero! vad skulle de göra utan dig sis!!

Visst är det helt galet att vi snart anländer till LA! Jag lääääängtar så jag vet inte var jag ska ta vägen! Kommer bli AWESOME!!! Miss & Kiss

2010-03-05 @ 13:08:01
Postat av: Loppan

Pernilla, de sjukaste är att det hände oss när vi var i usa också. Fast de kom från toaletten de hade blvit stopp i den på övervåningen, i barnens toa så började det droppa i käket, ja o lise sparng upp i panik !

men tror de löste sig ganska bra sen..

2010-03-05 @ 13:55:44
URL: http://linaloppangustafsson.blogg.se/
Postat av: alex

haha, shit du är verkligen en hjälte!! du verkar fixa allt, i vått & torrt. GOO PILLIZ!!



love yoooou

2010-03-06 @ 00:24:45
Postat av: Sara

oh my god är det enda jag har att säga.. i det där super duper size huset och super size köket fullt med vatten herreguud.. jag mins såväl en vattenskada vid diskaskiner på en decimeter, INGET mot detta haha uurs.. kan bara tänka mig paniken i din situation och det är inte många gånger kristy flippar sådär som sagt.. det var säkert dem där klantiga dudesen och så ljuger dem för dem inte vill betala ersättning urs urs urs.. tänk vad det är bra att ha en au pair ibland ;) u go pernilla som räddar hela alltihop! hoppas att det inte vart några större skador. hälsa k&d & p&k! kramar!

2010-03-08 @ 23:07:32
URL: http://saralicious.blogspot.com
Postat av: julia

usch det kan inte ha vart roligt det där:) jag tänkte bara fråga dig en sak hehe:) Min styvmamma försöker skrämma mig när jag säger att jag vill bli au pair. hon säger att alla hennes kompisar har vart missnöjda och mått jättedåligt när de jobbat som au pair. Hon säger också att det inte alls är säkert att man får ledigt så mycket som man ska få egentligen och att pappan i familjen går och tafsar på en. Hon säger att familjen drar av massa på ens lön om man lånar bilen och att man kan få jobba från kl 5 på morgonen till 11 på kvällen. Du verkar ha det så bra där borta och jag blir så arg på min elaka styvmamma när hon säger så:( sen en till grej, om man skulle vilja åka hem, hur mycket kostar det då? eller står någon annan för den kostnaden?

din blogg är jättebra! kram/julia

2010-03-11 @ 18:28:31
URL: http://juliasundstroms.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0