Could it be any worse? Apparently.

Jag vaknade upp imorse med en bra magkänsla att min otur kanske vänt och gick ur sängen med min kära pappas motto: Ny dag, nya möjligheter! Tyvärr varade det ca 1,5 tim innan dagen blev den värsta.
När man haft en riktig pissdag kan man alltid tänka, Well, morgondagen kan väl inte bli mycket värre. Tydligen kunde den det!
Innan jag berättar om min dag som återigen fick mig att börja lipa ska jag ge er ett citat från min bok igen. Till dig som undrade så heter boken Outliers och författaren är Malcolm Gladwell. Vet inte om den finns översatt i Sverige, men jag skulle tro det, annars är det en skam.
- My parents generation - lived trough a lot. They lived trough that epidemic, which took what? ten percent of the worlds population. Panic in the streets. Friend dying. And then the first world war, then the depression, then the second world war. They didn´t have much of a chance. That was very tough period. My father would have been much more successful in a different kind of world.
Varför skriver jag detta? Jo, denna delen i boken handlar om hur mycket mer det krävs än att bara vara smart, tex som ovanstående citat beskriver, det är inte lätt att bli framgångsrik med de omständigheterna, och det jag vill säga är att det kan alltid bli värre. Ibland känns det som allt är skit, men det finns alltid de som har det värre. I mitt situation har jag aldrig tänkt att det är väldigt synd om mig för det är det inte, haha. Jag vet att jag är så otroligt lyckligt lottad, men alla människor har downperioder och nu har jag en otursvecka där allt kommer på en gång tydligen och det är tillåtet att deppa ihop, så länge man kommer igen, right?
Det som inte dödar härdar!!
Jag lär mig så otroligt mycket här även om jag inte tror det. Att inte ha mamma och pappas hjälp på plats gör en så mycket starkade och mer mogen som person. självklart har jag alltid familj och vänners stöd men det är inte ofta de kan göra ngt från sverige, det gäller att ta tag i problemen själv, vilket jag faktiskt gillar att göra. Men ibland vill man bara krama mamma i de situationerna:)

Nu till min skit dag.
Som jag så mycket vackert beskrev igår så finns det inget värre ställe på jorden än DMV. WORST!! Alla i hela usa vet att det stället inte har ett rätt överhuvudtaget, och plus att det bara jobbar bitchar på det stället som hatar sina liv typ. Fast det hade jag nog också gjort om jag jobbade där. inte för att jag någonsin skulle sätta min fot där men ändå. Lever hellre på gatan så mkt hatar jag det.
Körde mot Torrance och DMV, ställde mig i kön som går ända ut på gatan, 30 min i kö, sen kommer jag fram och DÅ får jag ett kö nummer, man måste få ett kö nummer till rätt lucka. som inte ens är rätt lucka ibland. Okej, 30 nummer före, som tur är har jag min bok, men sitter där i 1,5 tim och väntar. Fyllde i mina papper och gick fram till tanten. Jag har inte mitt social security number med mig, men jag vet att du har det i ert system från förra gången. ( de har skickat mitt körkort men de har kommit bort så därför jag var där idag, men var ändå tvungen att fylla i nya papper) . Nej, vi behöver det på papper. Men kan du inte bara ta upp det i systemet och sen skriva det på pappret. NEJ! Där började det typ ryka inom mig..okej att jhag inte tänkte på det, men jag vet ju att de har all information redan. Okej, men då ska jag ringa hem och ta reda på mitt nummer, kan jag komma tillbaka till dig sen? NEj, hahahah säger hon och skrattar, du måste ställa dig i kö. Okej, där ville jag ge henne en rak höger, tog mina papper och drog och där började jag lipa, haha! Nu kommer ni tänka, what? Varför börjar du lipa för en sådan liten sak? Vet inte, men inget går min väg just nu och det var återigen droppen, jag hatade redan det äckel stället, får åka dit på min enda fritid och de skiter fullständigt i att hjälpa folk. Ringer till min värdmamma som så snällt hämtar mitt nummer och säger det till mig. Hon bara: Pernilla nu går du in där och vägrar stå i kö. det gör du bara inte! nu står du på dig!!!! Jag skulle va fly förbannad säger hon, haha!
Gick fram till kön eller vänta detta hände innan ja ringde till min värdmamma, så säger tanten, ehm va gör du det är ingen där? ( en annan tant ) Jag vet, men så förklarar jag situationen jag behöver ett nytt kö nummer, fast först frågar ja om ja inte bara kan gå tillbaka till dem när jag har mitt social security number, det tar 5 min. NEJ typ som om jag var dum i huvudet. Jag argumenterar lite mer och ringer sedan min värdmamma.
Går tillbaka till den första tanten, går före alla i kön och säger, jag har mitt nummer nu.
Men du måste ha en kö lapp. Jag börjar typ koka inom mig..
- Jag har stått i kö i 2 tim och jag vet att ni redan har mitt nummer, men nu har jag fixat det, jag står inte i 2 tim till i kö ( skulle få vänta längre dessutom ) igen.
- Okej, du kan prata med vår manager.
- Ja gärna säger jag då.
Då kommer en annan gammal bitch, jag förklarar snällt situationen. Men du måste ha allt med dig när du kommer hit. Det är som att gå till mataffären..haha, vilket jäkla skämt. JA, men jag vet det, fast eftersom ni redan skrivit ut ett körkort innan kan ni inte bara använda all information igen. Dessutom har jag allla uppgifter nu, så kan ni inte bara hjälpa mig?
- Jag ger dig ett appointment number.
BIAATCH!
Fick ett annat skit nummer, men hittade inte numret på monitorn så jag tillbaka till en som skrev ut den andra kölappen. Eh, va gör du?
Jag är jätte trevlig och säger, jag har en lapp men det står inte på monitorn.
Vart har du lappen jag skrev ut? Jag fick en ny.
Varför du måste stå i kö. Varför bryr hon sig ens? Seriöööst. Kärring!! Jag har en ny lapp, för de skrev ut en ny till mig.
De tar inte emot några appointments just nu. I samma sekund ropar de upp mitt nummer och de visas på TV.
Jaha, där är ditt nummer. HA HA HA, skit på dig!!!
Fick en annan, som iaf sa tack, tog ca 2 min att fixa det efter allt krångel, lämnade DMV med tårar i ögonen och bestämda steg.
Vilket jäkla skämt!!!!! Seriöst jag var där inne i 3 förbannade timmar. Under tiden messade jag min värdmamma att det stället behöver HJÄLP!!! Hon bara; One of the U.S downfalls, I know!!!! haha Alla hatar stället.
När jag var mitt i allt började jag typ skaka också för jag hade inte ätit sedan kl 17.30 kvällen innan och kl var nästan 12 på dagen, så jag var så hungrig så jag kunde dö. ingen bra kombination!!!

Jag åker aldrig i hela mitt liv tillbaka dit igen, jag lovar. Får jag inget körkort denna gången så kör jag utan, tro mig. ALDRIG MER!!
Resten av dagen bestod av jobb,hade hand om massa kids här hemma, så det gick väl bra. Ikväll berättade Kristy för Don om DMV och vi började snacka om allt och shit, han bara det är det absolut värsta stället som finns, han hatar stället också, han bara vårat government kan inte ta hand om sådana här saker, det är de som ska ta hand om healthcare och sådana saker, men de kan inte ens sköta ett förbannat driver license ställe, hur ska de då kunna fixa healtcare..de funkar inte!!! Helt otroligt!!! Haha, shit, va händer med detta landet?? Det är så sant, det funkar inte för fem öre där. Det är skrämmande!
Barnen undrade vad vi pratade om så Don förklarade hela min situation för barnen och så hör jag han säga:
Ja och detta är bara människor som jobbar där men de bryr sig inte om att hjälpa personerna överhuvudtaget, haha! Så rätt!!!

Så ja, en riktig pissdag!!! Men nu är det över. Klockan är nu 7.15pm så jag ska åka iväg till gymmet och gå på ett Zumba pass:) Har aldrig testat det på gymmet, för inte vetat att det finns där, men jag är taggad idag:) Hoppas det är kul! För er som inte vet är det typ ett work out pass med danssteg och mer dansinspirerat än typ en aeorobic klass.

För ömväxlingskull ska jag avsluta med något ahhhhh, nu mitt i meningen knackar barnen och Kristy på..och säger:
- The kids just wanted to give u a hug, cuz we thought that u probably need that tonight..Remember tomorrow will be better:) Awe, de är världens goaste!! Vad glad man blir!!!!

okej, det jag skulle säga var att mina dansklasser inte funkar. De börjar i augusti, så nej!! Fast jag är inte förvånad.

Nu somnar jag här..inte alls bra jag som ska åka och shaka lite ass. haha! Shaka av mig all aggresivitet.
TACK till mina systrar som kommenterar! Ni är bäst<3 Vad hade jag gjort utan er?
Emelie, videon var grym, kan lova att jag fick mitt ett gott skratt, haha! Sjön sången för Kayla idag och hon gillat den, haha! Love.


Kommentarer
Postat av: Getingen

Nu vander det :) ingen mer oflyt for PK!

LOVE!

(har fixat blogg nu...yeey)

2010-08-06 @ 05:14:24
Postat av: Frida Pommer

Pernilla!

Usch, det låter verkligen inte som en kul vecka! Men du har överlevt! Det är starkt jobbat. Och som du skrev i det förra inlägget så tror jag också det är bra att släppa ut allt med lite tårar. Det gjorde jag också idag, vet egentligen inte varför för jag har haft den bästa veckan hittils (har varit som au pair i england i 5 veckor). Men nu känns det bättre igen!

Det där DMV verkar sinnessjukt, förstår inte att det kan bli så omständligt!

Hoppas din helg blir bra! och fortsätt skriv så bra som du gör! Det är verkligen roligt att läsa!



2010-08-06 @ 12:20:19
URL: http://pommers.bloggsida.se
Postat av: alex

pervnill, berättade för en kund häromdagen om dina å mina aggressioner... typ på en dator som e pucko, att man bara vill slänga ut den genom fönstret... tänk att jag hade oxå börjat böla om ja va i samma situation som dig... tur att du kunde vräka ur dig ord på svenska så bitcharna inte fattar!! ;) du är så stark, jag är så sjuuukt impad av dig.



ps. snart ser jag dig, får jag krama dig å shit va vi ska ha de så galet brrraaaa!!!! längtr så jag dör.

2010-08-06 @ 16:11:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0