News from L.A

Back in L.A, back in L.A, cuz I´m back in L.A and I loooove it. Did I mention that im back in L.A? Well, Im back in L.A and I LOVE it<3 Det finns en liten pytte tiny positiv sak med att åka bort från L.A och det är att man uppskattar det som aldrig förr när man kommer tillbaka. Besides that, nothing! Haha, jo jag älskar att resa, älskar att upptäcka nya platser, äventyr m.m, men Mammoth är inte inräknat.
Vi lämnade Mammoth kl 3.30 på eftermiddagen, jag började jobba kl 9, hjälpte till att städa, packa, tog hand om barnen och sedan väntade 6 tim hem i bilen. Jag har blivit som min pappa, statistik nörden, men jag räknade ut i bilen att efter mina 18 månader kommer jag ha åkt till Mammoth MINST 10 gånger och det innebär att jag spenderat 120 tim i en bil till en destination som jag skulle betala pengar för att få slippa. 120 tim som jag istället kunde spenderat på något helt annat. Bara en liten tanke, men jag blir väl inte gladare av den tanken så låt oss gå vidare till något annat.
Hemma efter 9 tiden, packade upp, kollade Bachelor pad och somnade vid 12 tiden och vaknade igen 7.45. What? Jag som var ledig, då kan jag inte vaknade 7.45. Vad är felet? Jag tror det var för att jag var så sjukt hungrig, för jag var hungrig redan när jag gick och la mig, gick in på datorn, skrev till Mona om hon skulle med till beachen sen sa jag att jag skulle sova igen, hörs senare, haha! Somnade tyvärr aldrig om:( Vilade i sängen, kröp upp i soffan och kollade på lite O.C, aldrig haft en lugn morgon som den, så det var väl skönt! Gick upp innan 9 tiden, tvättade, meckade och fixade, vid 11.30 tiden mötte jag upp Mona på beachen. 33 grader och SUNNY, inte ett moln, det var prognosen för idag. Love it! Var på stranden i nästan 5 tim, underbart! Äntligen har sommaren kommit hit, det har nämligen inte vart en såhär dålig sommar i Kalifornien sedan 1960. Hur sjukt är inte det? Nu hoppas jag på en längre sommar! Vågorna var galna som vanligt och en gång hann jag inte dyka under så jag gjorde säkert 20 kullerbyttor inom loppet av 5 sek och kom upp helt förstörd, haha! Men kul är det:)
Så kul att träffa Mona igen, usch alldeles förlängesedan, hade massa att prata. Mamma, jag smörjde in mig med 15 flera gånger duktigt va? Jag glömde dock reapply ansiktet så jag är en tomat just nu, men det blir nog brunt snart, haha! annars brände jag mig nog inte. Nöjd får jag säga! Sjuka är att 1 dag i L.A är som 1 vecka i turkiet, skämtar inte! Solen tar som bara den.

Vi gick hem till var och en, tog ett litet break sen hämtade jag upp Mona och vi åkte till kära Target och spenderade pengar! Efter det åkte jag vidare till gymmet och gick på mitt favorit pass - Turbokick! Så grymt, man hoppar och studsar konstant i 1 tim och galet va jobbigt, men denna instruktören har grym musik så jag skulle kunna köra i 1 tim till. Så grymt! Väl hemma var klockan 8.20, duschade och åt middag.
Klockan är nu 10 och jag ska svara på mail och fixa tills det är dax att sova. Jag tror faktiskt att jag redan mår bättre, att komma hem betyder allt just nu, men att jag har en svacka gällande au pair yrket är det ingen tvekan på. Hoppas bara på gnistan igen! På vägen hem från Mammoth sa mina värdföräldrar att de absolut ska komma hit 1 vecka nästa sommar. Då vänder sig Kristy till mig och säger: Du kan vara lugn Pernilla, du kommer inte ens va kvar här nästa sommar. Vi förstår att det låter länge för dig. Haha, shit jag måste va sämst på att dölja mina känslor. Men det är bara så det är, jag längtar hem där uppe jag tänker inte ljuga om det om de frågar rakt ut.

Jag och Mona kom fram till idag hur gött det vore att bo här, men inte jobba som au pair, haha! Bara hänga:) Sen kom vi fram till att det är tack vare våra familjer vi kan bo här, så att jobba 20 tim per vecka tyckte vi verkade bra, haha! Bra deal som aldrig kommer hända, haha!

Avslutningsvis vill jag säga världens största tack till världens bästa pappa. Min pappa är en av de papporna som svarar OK på dina sms ( om han svarar alls ), svarar Hej Pernilla, det blir bra. Vi ses kl 3. Hälsningar Pappa på mail. Den typen, haha! Rambo typen:) MEN igår gjorde han något som jag inte trodde var möjligt, han skickade mig ett A4 långt mail. Yes, skrivet av Thomas Rambo Karlsson. Han vet att jag har vart nere nu och börjat tveka på mitt beslut om förlängning etc, så det var ett mail fullt med visa ord, hur han har hanterat svåra beslut, hur man vet att de är rätt och han fick mig redan där att veta att jag tagit rätt beslut! Insåg även då att det finns otroligt många fler beslut i livet som är svårare, tex i Pappas fall, Ska jag bygga ut företagets fastighet ännu en gång? Tänk så får vi mindre och göra och vi får inte in tillräckligt med pengar att betala personalens löner. Ett sånt beslut är ett mega beslut och man vet som sagt aldrig om det är rätt beslut eller ej, förrän man vägt för och nackdelar mot varandra och efter ett tag får facit i hand. Fast jag antar det är lite tjusningen med livet? Jag hade inte velat ha en liten gubbe som sa till mig exakt vad jag skulle göra och vad som var rätt eller fel.
Även om ett av pappas beslut är väldigt viktigt så är vi i olika faser i livet och just nu var detta ett av mina stora beslut i livet och att gå på magkänslan är vad jag gjorde och tack pappa för att du fick mig på rätta tankar igen. Jag är mer säker på att jag tagit rätt beslut nu och det finns bara en sak att göra:
Göra det absolut bästa av beslutet!

Avslutar med pappas favorit citat:)

Varje morgon tänker du ”ny dag nya möjligheter” och Ingvar Kamprad´s led ord ”försök och göra varje ny dag lite bättre än gårdagen”

Roliga är att det nu låter som att jag har en jätte djup och känslosam pappa fast måste nog säga att det är motsattsen, haha! TACK Pappa!

Pics from today





Haha, Mona har precis upptäckt smaken av avocado så vi blev lite kreativa med hennes frulle:)


21 dagar till min kära bästa vän Alexandra Pehrs kommer hit. Aleex jag ler med hela facet när jag tänker på att vi kommer få världens bästa semester!


Kommentarer
Postat av: Valle

Oj, det var sannerligen ett lite oväntat mail från Bullen...men ibland så poppar han upp som ur en liten ask den lilla gubben :) Det gillar vi!



DU fixar detta sis, ingen tvekan!

Pussar i mängder!

2010-08-25 @ 09:38:41
Postat av: Anonym

tompa är go han!!!



gött för er som kan hänga på stranden!!!!! njuuut. snart kmr jag som en storm ;)



kyss

2010-08-25 @ 22:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0