Upper East Side.

Im in New York City annnnd I love it<3 Of course! Förlåt för denna uppdatering, som inte ens blivit någon uppdatering men busy schema här kan jag lova, så ingen tid för dator inte! Men det är väl lite av skönheten med "semester" (även om det inte är min semester). Jag gör allt för att uppdatera mina dagar för er, ska försöka fatta mig kort både för min egna och er skull.
Dont even know where to begin...Måste säga att det känns lite konstigt att tänka svenska, min hjärna blir förvirrad, haha! Skulle aldrig kunna vara tolk tror jag inte:) Pratar ingen svenska alls längre, eftersom jag inte har svenska vänner här, vilket både är på gott och ont, jag lär mig sjukt mycket engelska iaf:) Och åh, jag fick världens bästa kommentar igår, blev så sjukt glad, även om jag inte tycker det själv.
Pratade med barnens farbror och han frågar, var kommer du ifrån? Hur länge har du vart här?
8 månader. Wow? Du har redan börjat få en non-accent:) Vilket innebär amerikansk accent, yihhaa, det är lite av mitt mål!!

Så hur ska jag komma ihåg detta? Vi flög hit i måndags, vilket gick super bra, kidsen var jätte duktiga och det gick hyfsat fort:) Väl framme kommer världens grymmaste bil och hämtar upp oss som deras faster fixat. Älskar de bilarna, en svart SUV, splitter ny, riktigt fet:) Tar oss från JKF till deras faster lägenhet där jag bor med barnen. Okeeeej, då bor hon on the upper east side, vilket är det finaste området i hela New York området ( Precis vid Central Park och 5th Av) inte nog med det. Hon har en meeega lägenhet för att vara New York, allt är oftast tiny, tiny här, men galet allt är typ från 1500 talet och så coolt. Jag är inget fan av antika saker, men detta är bara så coolt. Och vad har de inte? Ett jäkla bibliotek i lägenheten. Väl inne i bibblan snurrar hon på en av väggarna som är fyllda med böcker, ni vet hur man kan snurra på väggen och det är ett "secret room" där bakom? Då är det ett badrum där bakom, haha! Så sjukt coolt! Jag bara älskar deras faster, smart, rolig, så otroligt omtänksam, full av spännande historier:) Dessutom gör hon grymt goda kakor, haha! Det är 2 personer som jobbar i lobbyn hela tiden, och en av dem åker med dig i hissen hela tiden och vevar upp den, ahha! Det är sant, det känns precis som i Pretty Woman!! När man kliver av på rätt våning är det som ett extra rum med en soffa, tavlor, spegel, m.m. innan man knackar på. Bara så grymt!
Kan prata om detta i evigheter...Jo förresten New Yorks borgmästare bor i granntrappan, står alltid en polis utanför! Haha, hej jag är granne med borgmästaren!! :)

Så här sover jag med barnen och fastern + uncle Clint:) Föräldrarna på hotell. Så vi lyckades ta den varmaste dagen i New York på hela året. Nära 40 grader..Yiikes! Barnen såg svimfärdiga ut ibland, men de kidsen klagar nästan aldrig, det måste jag säga!!! Jag har vart riktigt trött ibland, tänk då kidsen, de har vart grymt dukitga!! Så igår gjorde vi en båttur runt frihetsgudinnan och vi åkte upp i The Empire State Building, allt är riktigt coolt som vanligt!! Blev många glasspauser för att kidsen skulle överleva:) Solbränd blir man iaf, det är alltid nice:)
På kvällen tog jag hand om kidsen och innan läggdags ville fasterna att jag skulle ge mig ut på äventyr i stan, så hon erbjöd sig att lägga barnen!
Så out I went:) Började promenera 10 min senare märker jag att jag går i fel riktigt, smarthead. Gick tillbaka och hittade rätt, tog förresten buss några block för mina fötter var inte lika glada som jag:) gick ner till Rockerfeller Center och shoppade på H&M och de va den grymmaste HM någonsin!! Grymma kläder och grymt stort!! Efter 1 tim gick jag därifrån med 3 klänningar och 1 par öronhängen. Riktigt nöjd! Gick runt och njöt kl 10 på kvällen och bara tog in livet på manhattan!! LOVE IT! Varje plats jag åker till vill jag alltid flytta till, haha men hit ska jag flytta ngn gång på riktigt!!! Bara måste. Mamma berätta inte för mormor att jag var ensam, haha! Blev tillslut för trött för att gå hem så tog en taxi, haha! Väl hemma stod hiss killen och väntade på mig:)
Måste flika in med att kidsen sov 6 tim igår natt och jag ca 5, så de somnade typ stående tillslut så inatt sov Kayla 13 tim, haha!

Idag, onsdag, precis lika varmt, härligt! Började med att gå till Museum of art. Ett av världens största museum, och JA de va grymt stort. Kidsen gillade det fasktiskt och jag också tro det eller ej, man skulle aldrig gå dit med en kompis antar jag så det var intressant:) Efter det spenderades dagen i Central Park, så fint, ser faktiskt ut som Sverige, haha! Bokskogen för er som vet:) Gick vidare in till Central Park Zoo, vilket var riktigt kul, men varmt! Pingvinerna var hiiiilarious!! Så kul:) Vi såg Isbjörnar, snow leopards, apor, sälar m.m. m.m. Gillar Zoo!
Avslutningsvis gick vi till en gigantisk leksaksaffär och de fick båda välja en sak:) Kayla köpte bla lite swedish fish som de sålde i lösvikt, hon gillar det, haha!
Väl hemma, badade jag barnen lite fort, tog en snabb dusch sen gav vi oss ut på en fancy dinner som de kallas, haha! Åkte till Chinatown och åt på en, inte så överraskande,  chinesisk restaurang, yuuum!! Åh, vad jag gillar aunt katie och uncle clint, så söta! 
Första dagen hade jag på mig en zebra randing klänning och Clint säger: Wow, u look great, you really New Yorkish! Så kul för han är en sån man verkligen inte trodde sa sådana saker, men han är sjukt rolig och genomsnäll. Idag vid middagen hade jag mina New York öronhängen och han lägger märkte till dem, Ohh, I love your earrings, that is just marvelous, haha!  
Så cool gubbe, han berättade om World Trade Center, han jobbade där, men hans möte i en annan byggnad blev flyttat till 9 istället för 10 så tack vare det var han inte där, men han såg båda planen flyga in i tornen från en annan byggnad och han önskar att han aldrig sett det. Så hemskt!!!

På tal om att jobba där, min värdpappa brukar pendla mellan LA - NY varje vecka för några år sedan och jobba på Wallstreet, så coolt, vill också det!!! Dock vill jag inte flyga 12 tim varje vecka, haha! But, you do what u gotta do...

Så det var lite av uppdateringen för de här dagarna,som alltid jag kan hålla på i evigheter!! Nu ska jag försöka sova lite innan kidsen vaknar igen! Imorgon bitti tar vi ett tåg ut till deras farm, tror det kommer bli kul:)
Tråkigt att lämna NY city dock, men jag kommer tillbaks!!!

Ska bjuda på ett par bilder!!



Har denna jätte tavlan från IKEA hemma, eller en tavla på detta området, men huset etc. Någon mer? Nu har jag äntligen vart där i verkligheten:)






Här står grabben och väntar på mig, haha


Central Park.




Inget mot riktigt afrikansk safari i serengeti eller va säger ni brudar??:)
( HAHA, glömmer aldrig malins kommentar till aporna)


Hoppas ni alla har en underbar sommar!

Kommentarer
Postat av: Getingen

Å tack för NY uppdateringen...har väntat så :) Älskar dina inlägg. Wohoo...vilken lägga, jag vet en som skulle gilla den lägenheten. Antik Emelie hi hi :) så glad att du får uppleva så mkt sis!!

Ha en fortsatt underbar "semester"!

Love! Miss B

2010-07-08 @ 12:18:37
Postat av: Loppan

Pernilla de va inte som andra världskriget museum i london eller ??

Jisses NY is the shit, antar att ni åker hem nu men the view är en grym restaurang annars <3

2010-07-09 @ 21:14:04
URL: http://linaloppangustafsson.blogg.se/
Postat av: alex

haaaalååå va gör du i NY utan din bästisssss..?

jag blir ju sååå avundsjuk. hoppas du hade det helt fantastiskt. inte bara din mormor som blir orolig när du går själv ute på kvällarna, JAG MED! haha.



i love you so much, du tar väl hand om dig väl? du e värd de bästa!!!

2010-07-12 @ 20:50:19
Postat av: Ray Ban 2140 Jackie Ohh Aviator

How-do-you-do? an amazing blog post dude. Thnkx But I'm having problem with ur rss feed. Unable to subscribe. Is there anybody else facing similar rss feed issue? Anybody who knows please respond. Thanks in advance
Ray Ban 2140 Jackie Ohh Aviator


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0