Roadtrip i L.A.

Då var man tillbaka efter en riktig roadtrip genom Los Angeles gator, skogar, berg, freeways, vägar...
Ja det var minsann en händelserik dag, precis som jag ville:) Detta är min lediga helg och eftersom jag bara är ledig var 4e helg så vill jag alltid utnyttja den till 100% vilket betyder att inte vara hemma. Jag flyttade inte ändå hit för att spendera min lediga tid i huset. Här ska det utforskas!!
Kl 11.00 hämtade Sofia upp mig och med mig som kartläsare burnade vi iväg mot Camarillo Outlet som ligger 1 tim och 4 min härifrån, haha! Inga avstånd här inte. Vad ska jag säga? Pernillas leende gick inte att missa...hur man kan bli så glad av shopping kommer jag nog alltid undra.
Mitt ute i ingenstans låg detta outlet och det var minst sagt GRYMT! Lite bildbevis krävs nästan..





Planerings människa som man är har jag redan köpt min nyårsklänning för 2010/2011:) Nu är det årliga bekymret löst! ( Om jag inte hittar ngt bättre förstås, haha ) Svart + silvrig + rosett = Pilla.



Det absolut bästa med detta var att Forever 21 precis öppnat där och det var heaven att kliva innanför tröskeln, tro mig. De firade öppningen med en DJ i butiken. Han fick tydligen en praktikant för en stund också:)



Både jag och Sofia är lika anti-kort, men idag kom vi fram till att vi ska ta mer kort så vi 80 år gamla kan titta tillbaka på våra kort och bevisa att man faktiskt var med och inte bara googlat korten till sin Scrapbook. Där blev alltså första steget idag...
Efter några timmars shopping körde vi till Farmers Market i Hollywood och köpte Sushi. P.g.a en frusen Pernilla fick det bli picknick i bilen, haha! Min cirkulation är inte alltid som den ska, men en släkting till min v-familj sa till mig att kalla händer betyder varmt hjärta så det kör jag på:)



Okej nu kom den riktiga roadtripen..Vi skulle möta en annan svensk au pair som bor i Studio City, men vi skulle ta oss till Ventura Blvd där hon för stunden befann sig med sina kompisar. Utan GPS i detta land är inget att rekommendera, som tur är har Sofia bra lokalsinne men svårt att använda sig av det när man inte ens vet vart man ska. De tjejerna vi skulle till visste knappt heller vart vi skulle, men efter många om och men hade vi en vägbeskrivning. Sunset Blvd, sväng vänster på Beverly Dr och ring när ni är på Ventura Blvd. Okej men inga problem dit hittar vi:)
Den lilla detalj som orsakade lite felkörning var att de trodde vi kom från norr när vi kom från söder, vilket resulterade i att deras vänster blev istället höger. Vi åkte och åkte, plötsligt åker vi in i Beverlywood som jag aldrig hört talas om förr, mysigt ställe dock men något kändes inte rätt.
Till slut löste vi missförståndet att de trodde vi kom från norr och vi gjorde ett nytt försök..Väl uppe på Beverly dr, denna gången åt rätt håll ser vi hur Beverly plötsligt övergår i en annan väg. Jaha, vad nu då?
Vi gör en U-sväng och hoppas väl på att en skylt med Ventura ska uppkommit de senaste 5 min, men tyvärr inte. Testar en annan väg, men efter att tålamodet börjar gå utför ser vi en Lexus parkera på gatan och där ser jag vår räddning.
- Kör fram till henne och fråga om Ventura Blvd Sofia, säger jag.
Ut kliver en dam med en leopard kappa och det var nog hon som gav Botox ett namn, haha! Wow, hennes ansikte hade bara ett läge. Ska dock tacka henne eftersom hon blev kvällens hero och förklarade vägen:)
Framme på Ventura Blvd, äntligen 1 tim senare.
Ringer Malin och meddelar att vi är framme och säger att vi står på parkeringen utanför Ralphs. Ja men vad bra, det finns ett Starbucks där också va? Ja det gör det säger jag. Härligt då kommer jag säger Malin.
30 min senare och ingen Malin...
Malin ringer:
- Vart är ni?
- På Starbucks.
- Men nej, jag är där också och ni är inte där. Säg inte att ni är på en annan Starbucks?
-Finns det en annan Starbucks frågar jag?
- Malin inser att vi är på 2 helt olika Starbucks.
Hur stora är oddsen att det finns en Ralphs och en Starbucks bredvid varandra på samma gata?
Tydligen tillräckligt stora att det skulle hända...

Efter 1 tim på Ralphs parkering får vi nya vägbeskrivningar om att ta oss mot Studio City och hem till Malin. För omväxlingskull åkte vi rätt hela vägen och träffade tillslut Malin:)
Åkte till Universal, gick på city walk, fikade lite och hade det trevligt!!!
Även om det ibland kan vara segt att köra fel hade vi det super kul iaf, vi fick se mycket annat trevligt man aldrig sett annars:) Njuta av L.A lite extra som jag älskar!





Har haft en super dag idag med härliga äventyr:) Tack Sofia och Malin!!
Ikväll messade min v-mamma mig och sa att jag är bjuden på Lakers Game imorgon om jag vill för de hade en biljett över.....JAAA, jag har alltid velat gå på Lakers Game, men..Jag och Sofia hade planerat att gå på Universal Studios imorgon som jag verkligen sett fram emot. Min värdmamma sa att hon visste att jag hade planer men vill ändå fråga mig. Har haft beslutsångest hela kvällen, men det blir Universal imorgon och här är min förklaring.
Jag uppskattar verkligen att de erbjuder mig, det är super snällt, men ni som är au pairer vet hur dyrbar och viktig sin lediga tid är. Man tillbringar otroligt mycket tid med familjen och jag har inga problem med det, men när man bara har 1 ledig helg i månaden som jag vill man verkligen ut på äventyr och vara iväg från hemmet ett tag. Även om jag inte skulle jobbat imorgon så kommer jag vara iväg med familjen hela dagen och just nu känner jag att jag behövde denna lediga helgen för mig själv. Jag vet ändå att jag kommer gå på en match innan jag åker hem:) Otroligt tacksam för inbjudan iaf! 

Nu är kl 01.40 på natten, men om jag inte hade uppdaterat nu är det ingen chans att jag skulle komma ihåg senare. Nu behöver jag däremot sova och få lite sömn innan morgondagens äventyr:)
Jag älskar Manhattan Beach men Beverly hills, Hollywood och de trakterna, gör mig så glad att jag inte finner ord<3 Det är något speciellt jag gillar av någon okänd anledning!  

Avslutningsvis en bild till Felipe. Tog kort på skylten där det fanns granar i bakgrunden, nu när du bytt palmer mot granar. Tyckte det passade dig!!



Hoppas ni har en bra helg!!


Kommentarer
Postat av: F

tack for bilden ;)

2010-02-28 @ 18:52:24
Postat av: Getingen

Aaahhh galet snygga kläder Sis!! som vanligt :) grym nyårsklänning! Kul att du lagt upp massa bilder från helgen...:) vad nice att du var på roadtrip på din lediga helg! Love u! P&K

2010-02-28 @ 18:55:43
Postat av: julia

Tänkte bara säga att jag nu har streckläst din blogg. inte ett ord har jag hoppat över:) du verkar värkligen ha det superbra där borta och jag kan knappt vänta tills jag går ut gymnasiet (går i nian nu)då ska jag också bli au pair i usa:)

2010-02-28 @ 21:32:39
URL: http://juliasundstroms.blogg.se/
Postat av: Tinde

Härliga felkörningar! :-) Sån blommig klänning från forever21 har jag med. Den är super!

2010-03-01 @ 16:38:20
URL: http://theadventuresoftinde.blogg.se/
Postat av: Fanny

Vilken fin klänning, den svartsilvriga tycker jag är jätte fin, den kan du ha på dig när du kommer hem o hälsar på mig, kram från Fanny.

2010-03-01 @ 18:21:33
Postat av: tyra

Hej Pernilla!

Jag tycker om din blåa klänning.

Snart ska vi skriva brev till dig...

Mamma läser din blogg för oss och det är jätte roligt att titta på dina bilder. Konstigt att det är morgon hos dig nu.... kram

2010-03-01 @ 18:28:54
Postat av: Malin

TACK SJÄLV! KÖR HÅRT IKVÄLL!

2010-03-03 @ 00:49:32
URL: http://malinwennergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0