4 months today!

Då var det exakt 4 månader sedan man den 19 oktober tog avsked av familj,vänner,släkt och Sverige. Det var nog en blandning av skräck och förtjusning jag satte mig på det där planet till New York, men nu 4 månader senare kan jag inte vara mer stolt och glad att jag gjorde det. Med hjälp av min envishet hade jag inte den minsta tvekan om att göra det, men hur det skulle gå kan man aldrig veta. Jag kan heller inte förutspå hur de 8 resterande månaderna kommer bli, det enda jag kan säga nu är att det här har vart några av de mest lärorikaste, roligaste,kämpigaste, underbaraste, häftigaste månaderna i mitt liv! Livet har sina ups and downs men för det mesta älskar jag att vara här och jag kan inte vänta på att få uppleva de 8 återstående månaderna:)  


Igår jobbade jag största delen av dagen och på morgonen tog jag Kayla till min v-familjs kompisars hus här i Mammoth. Efter att ha vart här i 4 månader har man fått se många riktigt fina hus så jag förvånas faktiskt inte längre, tills igår. Huset de hyrde låg MITT i backen, sittliften åkte precis utanför fönstret. Det första jag möts av inomhus var ett stort vattenfall med stenar,växter och belysning från 3e till 1a våningen.Hela huset var bara stort, allt var stort och maffigt. Palats skulle jag nog mer kalla det. Alla kändis "hemma hos" reportage ni ser i hänt bild kan ni bara glömma, haha! Det var riktigt kul att se faktiskt, men nu förvånas jag nog inte mer. Där blev det lite lek med 6 andra barn tills det var dags för mig och Kayla och äta lunch!
Efter det tog Kayla faktiskt en nap på 2 tim och även jag fick mig en liten tupplur.
Var ute på en liten promenad till The Village här i Mammoth och det tar 5 min att gå över alla affärer och då är det exakt samma saker sedan 4 veckor tillbaka, haha! Spännande:) Eftersom det är helt underbart väder här uppe tänkte jag ta en liten extra promenad på tillbaka vägen. Satte på grym musik i lurarna och började traska ner för en väg i min lilla egna värld tills jag plötsligt möts av något odjur. Jag vet seriöst inte om det var någon slags hund eller prärievarg. Plötsligt var inte min promenad så njutbar längre. Stannade upp som en staty och tog upp min telefon,som jag förmodligen trodde skulle skrämma iväg odjuret. Då börjar fulingen gå mot mig med lömska steg. Själv slutar jag andas och förbereder mitt avskedstal till nära och kära. Efter några fler lömska steg mot mig ser jag nog inte tillräckligt färsk ut för djurets smak, han bestämde sig för att vända om...
So did I...även om jag inte såg det lilla äcklet mer vägrade jag fortsätta samma väg, gick istället tillbaka hela vägen och gick en annan väg:) Trevlig liten historia va?
Är det nu jag ska ångra att jag alltid säger att det är kul med lite spänning i vardagen?

Imorse skulle alla i huset åka iväg på sledding och det var valfritt för mig att följa med, men de ville gärna att jag skulle med för kul skull, vilket jag också gjorde:)
Det var lätt det roligaste jag gjort här uppe, så jag är glad att jag hängde på. Det hela kallas Super Sled Tube, vilket innebär att man sätter sig i en stor uppblåsbar ring, man åker sedan upp i en lift och sen slänger man sig på ringen och åker ner för en backe som aldrig förr:) Jag var seriöst livrädd första omgången, trodde jag skulle åka utanför banan, haha! Om Kayla 3, 5 år gör det då vågar jag:)
Woooho, det gick sjukt fort och var riktigt kul! Här kommer bilder så ni förstår.
Här kommer jag precis i slutet av backen:)
Måste bara säga att jag förstört min UGGS..var tvungen att ha dem idag och nu är de helt förstörda. Framsidan är missfärgad och djupa spår i dem. Inte okej! Är det värt att köpa ett par nya här?


Familjen ser taggad ut:)



Här är jag på väg upp i liften och längst upp vid avstigningen fick jag en ny polare. Alla killarna som jobbade där var väl i min ålder och lite äldre, en del väldigt trevliga, vissa också väldigt missnöjda med tillvaron. Varje gång jag steg av min ring skulle han  som stod där uppe alltid säga något och efter ett tag frågar han:
- Jaha vad kommer ni ifrån då?
- Jag är från sverige men..
- Woow, de va en lång resa
( Nej, jag har inte rest ända från Sverige för att åka super sled tube i Mammoth tänkte jag)
- Jag är här med dem för ett år, men de bor i Manhattan Beach och har hus här.
- Jaha, va kul. Coolt!

Nästa avstigning visste han var min sista så innan han gav tillbaka min ring tog han fram handen,
- Casey, nice to meet you. Hope I see you again. 
- Pernilla, nice to meet you too.

Kul med trevliga service människor i USA. De börjar bli sällsynta! 

Idag jobbade jag inte alls på dagen pga jag ska jobba heeela dagen imorgon. Efter sleddingen gick jag ut och la mig i snön och solade lite, hoppas man är en nyans brunare imorgon! 
Ikväll är föräldrarna ute och jag har precis lagt 5 barn. Det gick bra förutom att Parker kom upp några gånger och en av gångerna hade han näsblod stackarn, fast det är pga av altituden här. Då gällde det att ta fram nanny skillsen:) 
Nu ska jag ladda batterierna för morgondagen.

 


Kommentarer
Postat av: Lollo ♥

jag hade typ svimmat om jag möts av ett "odjur", HAHAH.

Men det där Super Sled Tube låter skit kul, haha!

2010-02-19 @ 09:48:53
URL: http://theaupaircousins.blogspot.com/
Postat av: Emma

hej! läser din blogg ibland :) håller på att söka familjer i usa nu och de är alltid kul å läsa om vad ni som redan är där har för er om dagarna :)

2010-02-19 @ 17:56:37
URL: http://takbox.blogg.se/
Postat av: Loppan

Ohh shit va roligt de där ser ut :D awsome lixom !



Det känns skönt att du också får uppleva snön, de vore en skam om du bara fick sol .. eller`?



:):)

2010-02-19 @ 21:22:33
URL: http://linaloppangustafsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0