Pernilla Obama.

Yes då var man hemma 20 kakor och 2 kilo glass senare och det är dags för en uppdatering av ännu en gryyyym helg! Kommer bli svårt att toppa alla de grymma helgerna jag haft här i staterna när man kommer hem. Då var det väl bara att gnugga till geniknölen och se vad jag kan komma ihåg..
Börjar med en sjukt cool sak som hände i onsdags. Mina värdföräldrar var ute på middagen i Hollywood Hills på kvällen med en annan familj och dagen efter frågar jag hur det var och svaret blev:
- Det var kanon bra, tittade du på serien The. O.C?
- JAAA, jag var besatt.
- Vet du vem Ben McKenzie är? Vet inte vad han heter i serien..
- Ja, RYAN!!
- Vi snackade med honom hela kvällen, så himla trevlig kille.
- Ursäkta vad sa duuuuuu??
Jag blev helt galen, jag är besatt av serien och då har de pratat med killen hela kvällen. På den restaurangen introduserar de alla som kommer in pga att de är så många kändisar där.
De berättade massa om vad han sa och vad han gjorde, m.m. ( han var kortare än mig,haha) Han sa även att han älskade Manhattan Beach men det är så dyrt att bo där sa han. Mina värdföräldrar bara, Jaha jaa..haha! Vad fick han för lön efter OC åren egentligen?
Ahh, det är så coolt! De tóg hem mat därifrån till mig så jag har ju lite connection till honom, eller hur?
Ska nog börja hänga där..

Torsdag/ Fredag:
Jobbade fram till 8.30pm och för 1 år sedan hade jag nog stressat upp mig rejält över att jobba ända tills jag åker, planeringsmännsika som jag är men nu la jag barnen, Parker kom upp 10 gånger,jag stängde väskan och ringde taxi.
Åkte med Virgin America till Washington och jag blev verkligen positivt överraskad. Röda mattor, tända ljus och musik när man checkade in. Riktig lyx och planet var även det hur fint som helst!!!
De bokade in mig på en fönsterplats på vägen dit vilket var tur för 4, 5 tim gick sjuukt fort. Jag somnade , vaknade lite här och var sen var vi framme! Riktigt nice, men nu börjar något som inte alls var lika nice! Frusterarad jag bara tänker på det..finns en sak att säga:
INKOMPETENTA ***** AMERIKANARE!!!
Jag landade 6.15 på morgonen och Malin skulle hämtade mig vid 11 tiden så jag ville ju stanna inne på flyplatsen och vänta så man kunde slagga och äta lite. När jag gått av planet för att hämta min väska tänkte jag att om jag går ut för att hämta min väska kanske jag inte kommer in till gaterna igen. ( Ni vet hur det är att det bara är ett rullband och i stort sett inget mer där man hämtar väskan, och där ville jag inte sitta i 5 tim )
Innan jag lämnar själva insidan av flygplatsen går jag fram och frågar en gubbe om jag kan gå ut och hämta min väska och sedan komma tillbaka? Ja har du din biljett? Ja jag kom precis från L.A, så berättar jag hela historien. Ja men det går bra säger han du behöver bara gå igenom security igen. Okej bra!
Går ut och hämtar min väska men är fortfarande liiite skeptisk. Kommer fram till security igen:
-Nej här kommer du inte in.
- Va? Jag pratade med en gubbe och han sa att det gick bra.
- Nej du måste ha en biljett som tar dig ut från Washington.
- Berättar historien igen och tjatar.
- Du kan gå till dig flygbolag och be dem skriva ut ett boardingpass.
- Okej bra, en security vakt där såg att jag bloev lite sur tror jag så han sprang efter och frågade var som hände..
- Jag berättade och han berättade vart jag skulle.

Kom fram till mitt flygbolag och berättade historien..
- Nej det går tyvärr inte..
-Va??? Nu har jag pratat med 3 stycken som sagt att jag kan göra så, jag hade aldrig lämnat om det inte funkade.
-Finns det absolut inget du akn göra? Jag vill inte sitta ute och vänta i 6 tim.
- Tyvärr...
Jag har verkligen lärt mig att säga ifrån nuförtiden, men detta var inte direkt hans fel, det är den första gubben jag ville slå ner.
- La till mitt väldigt sorgsna och arga face och mumlade thank you och drog därifrån.

Envis som jag är ville jag gå ner till security igen för att bevisa att de hade fel, haha! Så jag frågade en donna där och nej det gick inte som sagt...mmm, hej då!!

Så det var inte mycket mer än att sätta sig på en stol och titta på ett rullband i 5 tim. The good news är att jag somnade sittandes kramandes med min resväska i någon timma, haha! Det fanns en affär där jag var och det var Starbucks, thank god!! Så lite frulle fick jag iaf. Det var den historien det, var väldigt frusterard för en timma, men det släppte för vad kan jag göra åt saken när det redan hänt? Inget.
Alltså för att slippa prata med folk i detta landet måste man typ spela döv eller stum. Alla pratar med mig heela tiden och ja det är jätte trevligt, det tycker jag men ibland går det för långt! Efter 5 min vet man för fasen vad deras faster heter typ..

Runt 11 träffade jag fina Malin på flygplatsen och åhhhh vad det är kul att träffa någon hemifrån. Vettigt folk, man vet vad man pratar om, kan snacka om platser, människor...Love it!
Spenderade fredagen i Washington D.C och herrejäklar det var 32 grader, stekande sol och vindstilla. Behöver jag säga att vi svettades? Hela helgen har vart så sjuk varm, jätte kvavt också, trodde bara djungeln kunde bli så varm, jag lovar! California har aldrig haft sånt väder så länge jag vart här..inte i närheten, vilket förvånade alla, haha! Frös ju nästan av att komma tillbaka till CA.
D.C var grymt, tycker det var en jätte cool stad, mysig också! Bara vetskapen om att Obama finns några meter bort gör saken bättre:) Besökte de vanligaste sevärdheterna och hade det allmänt kul!!
Körde sedan mot hotellet där även skolan äger rum i Baltimore, Maryland. Tog ett besök på IKEA på vägen och där blev det efterlängtade gifflar och singoalla som nu är slut tyvärr, haha! ( Såg dock att min värdmamma vart på IKEA i helgen och köpt 3 påsar gifflar och svensk musli,hon är väl för söt ) Checkade in på hotellet och tog definitivt en dusch!!
På kvällen blev det bio, SEX AND THE CITY 2 igen för mig, haha men Malin hade inte sett den och jag ser den gärna igen:) Kul att vi var 4 stycken på bion inkl oss, haha!
Innan bion började blev det Baskin Robbins till dinner:P Muums! Ungefär som Ben & Jerrys för er som inte vet, i kulglass! YUM!

Somnade efter 2 någon gång på fredagen och jag har aldrig fattat hur man kan somna i sin egna mening men nu vet jag..haha! Märke själv hur jag verkligen slumrade till när jag snackade så vi var tvugna att avsluta, haha!

Lördag:
Skolan började och ja tkr verkligen skolan var grymt bra!!! Hade inte vart kul alls om jag inte gjorde det med Malin tror jag itne, iaf inte i närheten av så kul!! Vi träffade säkert 20 svenskar varav 5 var från Jkpg så coolt, en från min skola och man hade gemensamma kompisar med nästan alla, riktigt kul!!
Hade lektioner från 9-8 på kvällen, sen var det filmkväll på kvällen. Jag hade massa bra lektioner som Life Skills, Stress management, Money, Boxing t.ex. Jag säger bara en sak, maten på skolan var gryym! Alla måltiderna var hur goda som helst, buffé med massor av god mat, men gud jag väger nog 5 kilo mer efter denna helg, det var snacks precis hela tiden och 10 oilka sorter av cookies. Chocolate chip, macademia nuts, white chocolate, peanut butter, Smarties m.m m.m. Har aldrig ätit godare kakor i mitt liv, de var varma, färska och mmmm!! Ni anar inte, glad att jag inte räknade antalet av alla kakor som nu ligger i min mage! Man var liksom tvungen att äta för att inte somna så det var ju inte direkt att man hade något annat val..eller hur?:)
Blev sängdags efter 2 även ikväll, det går att snacka i evigheter...

Söndag:
Lektioner även idag tex, grammatik, american politic, sports in america. Man fick välja på olika klasser men detta var de klasserna jag valde och de flesta var kanon bra!! Tiden gick waaay tooo faaast, som alltid! Vi har säkert garvat hela tiden, så grymt kul har det vart verkligen. Det är allt lite jobbigt att träffa folk hemifrån, då saknar man allt mer för man inser hur kul man har, men samtidigt vet man att Habo är som vanligt där hemma och finns kvar när jag kommer hem och förhoppningsvis alla vänner också, men lite hemmasug får man när snackar om allt och alla där hemma!!
Skolan slutade kl 5pm, Malin skjutsade då mig till flygplatsen i Baltimor där hon höll mig sällskap tills det var dags för mig att gå. Vi har jobbat på ICA i habo tsm så vi skrev även ett vykort till personalen på ICA, haha!
TACK MALIN för en helt grymt rolig helg!! Saknar dig redan massor, njut av de sista veckorna i staterna nu så ses vi i Habo igen, då blir det Style och bokskogen, haha!
- Nee, nu luktar jag också..
- Ne, men då var ni klara..
- Fyyy va ful du är!!!
- Chiilliiiiinnnn.

( Lite intern skämt gillar vi )
/ Love Phinies & Ferb.

När jag checkade in sa snubben att jag skulle fråga vid gaten efter en plats för han kunde inte ge mig ett seat number. Sure, no problem!!
Kommer dit och frågar:
- I don´t have a seat assigntment..
- Eh, okay. We are actually oversold, so do you wanna leave tomorrow morning at 6?
- What? NO, I can´t im working tomorrow( drog jag till med ). Fast jag skulle aldrig gå med på det eftersom jag redan bokat min biljett och är lovad en plats.
- Okay, I will get a seat for you.
Min mördarblick sa väl allt, haha! Ne men de försöker väl alltid att se om folk vill lämna över sina platser, men inte jag tyvärr.
30 min senare fixade han en plats som tur var.
Sen var planet 1 tim försenat också pga en storm, men inte några större problem!
Gick in i planet och ser att det inte finns någon dyna på mitt säte, bara ett stort hål. Jaha, var det, det bästa snubben kunde fixa tänkte jag? haha!
Då har sätet blivit blött så de väntade på ett nytt säte..så de kan bli:) Hemresan tog 5 tim o 30 min, lite halvsegt. Alltid svårt att somna när man sitter i gången tycker jag, men fick mig nog någon timmas sömn iaf, för jag gjorde inget annat än att bara sitta där i 5 tim, så jag borde somnat lite!
Älskar att flyga in över L.A på natten, det är helt fantastiskt fint, går inte ens beskriva!! Klev av planet och ser palmerna vinka åt mig. Då är jag hemma!! Borta bra, hemma bäst antar jag! Kul att det var kallare här bara, haha! CA vart är sommaren??
Tog taxi hem till kära The Strand vid 1 tiden och somnade  gott..

Idag måndag, vaknade, packade upp, tvättade, frukost och kl 1 åkte jag till Torrance för att ha min UPPKÖRNING! Haha, körde väl runt i MAX 15 min, ingen freeway el något, bara lite runt omkring här och var, fick backa längst en trottoar och jag märkte själv några fel jag gjorde under uppkörningen tex stannade för långt ut vid en limit line. Men vem fasen bryr sig när man klarade uppkörningen?:) YEEY, då har man ett amerikanskt körkort också!! NICE!!

Nu är det dags för mig att pallra mig till gymmet sen blir det nog bara hemmakväll för min del, för de flesta verkar jobba kväll!! Men.. The Bachelorette is on tonight..so I will be more than fine:)

Lite bilder måste jag väl bjuda på från helgen:)

The White House. De hade faktiskt massa press konferenser när vi var där så vi antog att Obama var där:)


I want to be Obamas assistant so freakin baaad!!!


Glassen smälte innan jag ens hunnit ta av pappret typ..haha!


WAA, jäklar nu skakade till här..jordbävning, jo tack! Blev det en annan gång när jag bloggade också, haha! Detta är nog min 4:e jordbävning på 7 månader. Ja så kan det vara!

En ring för varje delstat.


Abraham Lincoln!






HAHA! FYY, det var så sjukt varmt så mina fötter svullnade det dubbla typ och det kändes som om jag var gravid då fötterna kan bli som korvar..titta mina tår, hahaha. Så feta! fick knappt på mig mina sandaler som är löösa i vanliga fall. Härligt solbränna man fick också..


Fanns recept på IkEA och kolla in denna översättningen, haha! Janssons frestelse - Janssons temptation, HAHA!

BAGEL Mallan:) 


Hittade en klocka på flyplatsen av alla ställen, love at first sight så var tvungen att köpa den:)

Alldeles för stor dock men ska åka och förminska den nu faktiskt. Bara det inte kostar mer än klockan, haha! Står 20 dollar på klockan, ingen aning om varför, haha! Tro det eller ej, kostade bara 19 dollar:D


Hoppas helgen vart grym, men mkt tårta på nationaldagen också <3

Kommentarer
Postat av: anna

jag undrar också vart sommaren är här i south bay!

men det är ju juni, vilket kallas för june gloom pga vädret, juni är vanligtvis en ganska molnig månad!

2010-06-08 @ 03:00:08
URL: http://bigtown.blogg.se/
Postat av: Valle

Herregud!!! Vilken helg Brädan, hade gjort vad som helst för att vara där. Men Jönnet är inte fel det heller ;)



Saknar dig så förbannat mycket!



Puss o kram

2010-06-08 @ 20:31:40
Postat av: Getingen

Wohoo...gött att du rattat in ditt amerikanska körkort :) du kör ju som en kung!! Vilken fantastisk helg du har haft, coolt! Asså det här med RYAN...waaaaa jag dör typ! Så jädra häftigt att de snackat med honom, tänk om du hade varit med :))

Miss you! Puss och kram!

2010-06-08 @ 22:14:40
Postat av: Anonym

alltså din blogg är så himla braaa! :D

2010-06-08 @ 23:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0