22:47

God kväll:)

Idag har jag varit och gjort mitt tuberkulos test, som behövs hos SI:s hälsoundersökning, det var verkligen inte alls farligt, de stack in en spruta i armen typ 1 dm från handleden, där sprutade de in något som kroppen sedan reagerar på eller inte, beroende om man är positiv eller negativ. Så på fredag ska jag tillbaka och kolla testet, men förmodligen har det inte hänt något :)

Sedan ringde min intervjuare från SI, alltså de är ju underbara! Tänk att de åker från Malmö för att intervjua mig i Jönköping kl 10.00 i morgon. TACK SI:) Jag passade på att fråga lite frågor om hur fort jag blir godkänd mm. Han sa att de bara tar ett par dagar eftersom jag gjort klart allt, så jag skulle vara redo :) Så bra är de!
Pratade även lite om CA, att svenskar inte är så populära där, p.g.a. många svenskar åker hem därifrån konstigt nog, vilket familjerna vet om. De vill dessutom ha många typ mexikanare, sydamerikaner eftersom deras kultur är sådan att de städar, är hemma på kvällarna och sånt där, det tar de med sig till USA och städar alltså även om de inte behöver, vilket gynnar familjerna! Medan svenskar är självständiga och vill ha ett eget liv utanför familjen.  Förstår ni? haha!
Men självklart finns det familjer som vill ha svenskar också:) Han sa däremot att han tänker inte skriva i ansökan att jag bara vill till CA, för det minskar mina chanser att komma dit, vilket CC också sagt. Familjerna tror du att jag bara vill dit för placeringen. Men hoppas jag har tur:)
Fick även veta att SI är den dyraste au pair förmedlingen för familjerna i USA, för de vet att au au pairerna oftast är bra. SI gör ju ingen reklam för sig själva, utan de som hittar den, de au pairer går verkligen  in för det sa han!
Oj, va FÖR SI jag blev nu..haha! Men har verkligen inget negativt att säga om dem än så länge:D

I morgon blir det alltså intervju med SI, hoppas de går bra:) Sen kan familjerna börja ringa..ring på bara!!

Ikväll när jag slutat jobba såg jag att CC ringt..Undrar verkligen va de ville! Hoppas de ringer i morgon igen. Hoppas på roliga nyheter av något slag!

För er som vill veta mer om SI kan fortsätta läsa:)

Referenser: Om du har barnerfarenhet för över 200 tim hos EN referens, då behöver man bara EN skriftlig referns..Sen om du har 5 andra refernser med olika timantal tar du med de också, men de skriver du in online, de behöver du ingen skriftlig referens för. De tycker jag var skönt! Kom ihåg att du bara får räkna 50 tim från SLÄKT.
Sedan behövs 2 personliga refernser, tex. lärare, kollega, vän. Du behöver alltså 3 SKRIFTLIGA REFERENSER!!

Ansökan: Du gör i stort sett hela ansökan online, väldigt smidigt, och man får massa hjälp:) Sen laddar du bara upp 8 foton.

När det är klart, och du skickat in kopia på pass, betyg, körkort, så bokas en intervju:D
Sen kan du skicka in hälsoundersökning och utdrag ur polisregistret!


Lite kortfattat om SI, vet att några av er funderar på de:) 

Tack alla för all info ni ger mig, super super bra! 

 


Kommentarer
Postat av: Stella - åker som aupair till D.C i september

Vad skönt att det går så snabbt och smidigt för dig :) Vet inte hur du känner men när jag hade bestämt mig för att åka så ville jag bara komma iväg så fort som möjligt och inte behöva vänta flera, flera månader!

2009-07-07 @ 23:33:07
URL: http://stellal.blogg.se/
Postat av: Anna

ellerhur är de jättebra!! :D Jag åker ju med SI och det känns verkligen som att de bryr sig om man undrar något eller annat :)

2009-07-07 @ 23:52:39
URL: http://tredjemaj.blogg.se/
Postat av: Sabina

Ja du ser att de är mycket bättre ;D haha jag tror nog att du kommer ha mer tur hos dem :) och hoppas att du kommer iväg i slutet av augusti ;)

2009-07-08 @ 00:27:09
Postat av: Rebecka

I told u they were good! :D

2009-07-08 @ 13:15:51
URL: http://partofmyworld.blogg.se/
Postat av: Mimmi

Ellerhur =) Amerikanska myndigheterna som ändrade reglerna bara sådär =/ att båda värdföräldrarna måste vara amerikansk medborgare eller ha greencard, och hon hade bara jobbvisum än sålänge =( Thats why!

2009-07-08 @ 17:50:37
URL: http://moreofmimmi.blogg.se/
Postat av: Lollo♥

får hoppas att du har bättre lycka med SI eller att CC hade något bra att komma med när de ringde ^^



tack för infon. kan behövas nu när jag är lite så i valeto ch kvalet om jag ska gå med där med ^^

2009-07-08 @ 21:18:17
URL: http://anystar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0