Jalla Jalla!

Kul att så många hittar hit:) Tycker själv det är super kul och spännande att läsa andra au pair bloggar, man känner ju igen sig i det  mesta!!

Ska börja med att rikta ett STORT tack till Jessica  http://jessicainusa.blogg.se/ som erbjöd sig att hjälpa mig med min blogg, ni kanske ser att det ändrats lite:) Hon var grym på det där! Hon satt och hjälpte mig i går kväll trots att hon skulle åka till USA i natt. Det hade jag aldrig klarat av..haha! Men kanske är bra att sysselsätta sig med något helt annat.. Jag blev i alla fall så himla glad:) Tack igen!
För er som också vill ha hjälp med bloggdesignen, så kan ni alltid ta hjälp av http://designadinblogg.se/ om ni inte redan gjort det. Den är kanon, lätt att förstå och hjälper till med det mesta!

I natt kunde jag verkligen inte sova, låg och stressade upp mig över att tiden börjar rinna iväg.. Jag vill inte va kvar här i oktober för då kommer jag hem i november nästa år, och ju mer tiden går ju äldre blir min systers barn ( som föds i jan 2010) kommer missa för mycket ändå. Så jag vill komma iväg! Men å andra sidan så vill man ju hitta sin familj man verkligen tror man kommer trivas med, inte ta någon för att stressa iväg..Får hoppas på det bästa helt enkelt, har bett syrran att knipa lite...haha!
Ja hade vealt komma iväg fort även om jag inte skulle bli moster, men, får väl njuta extra mycket av sommaren:)

En fråga om Skandinaviska Institutet till er som vet:
Hur gör man ett tuberkulos test? ( hörde att det gjorde ont, hjälp) Vad är det de testar?
Hur lång tid tog det för er att bli godkända from att ni varit på intervjun?
Tror ni jag kan komma iväg i augusti om jag ska på intervju på onsdag?


Hoppas ni kan svara:)


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Jag gjorde aldrig ett test :P haha Min läkare sa att inga i sverige har turbekulos och om man mot förmodan skulle ha det så skulle man veta om det! så han skrev bara att ja inte hade det och att han hade gjort ett test fast att han inte hade gjort det :P haha...



och JA jag tror du skulle kunna komma iväg i Augusti, allt beroende på hur snabbt du hittar en bra familj och om de är fullbokat på ambassaden. Men isånafall tror jag 24 aug som tidigast.. men man vet ju aldrig :P det kanske går på rekordfart för dig och du blir godkänd till programet på en vecka.



Lycka till!

2009-07-06 @ 15:20:15
URL: http://partofmyworld.blogg.se/
Postat av: Sabina

När jag gjorde det så sprutade hon in nåt i armen och om det gjorde utslag tills den tredje dagen (då jag skulle tillbaka) så var jag antingen smittad eller skyddad mot det. Jag fick inga utslag så jag var frisk.. Fattade inte hur de tänkte men jaja, det blev ju bra till slut :P

Och ja, jag tror nog att du kan komma i väg i augusti, slutet av augusti :)

2009-07-06 @ 15:24:07
Postat av: Anna

Jag har inte gjort det testet än, men jag har också hört att det typ bara är en spruta så kollar dem ngt.. ^^ haha :)



Jag kommer inte ihåg hur lång tid det tog att bli godkänd, men inte alls lång tid. De brukar vara snabba med det mesta så :)



Jag tror att du kan komma iväg i augusti :D

2009-07-06 @ 15:29:21
URL: http://tredjemaj.blogg.se/
Postat av: Sandra

Ååh :) Jag ska också åka iväg som Au Pair med SI, gud vad jag längtar. Vill komma iväg så snabbt som möjligt :D

2009-07-06 @ 23:43:41
URL: http://sandraaandersson.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag har pratat med 4 olika familjer. Jag blev godkänd 23 Januari, men jag ska inte åka förens i oktober. Nej jag har inga önskemål om något ställe eller så. Känns som att jag vill hitta en bra familj och sen kan man isåfall på sin semester eller sista månad åka runt och besöka de ställena man gärna vill :)

2009-07-07 @ 00:52:15
URL: http://tredjemaj.blogg.se/
Postat av: anna

Ja, hälften var engelska. själva intervjun var på eng, men info och så var på svenska. det tog en timme kanske.. lite mer. Jag ska ta mitt test nästa vecka, ingen aning om hur man gör. jag får säga till att jag vill ha de.. från intervjun till godkänd är kanske 2 veckor, max! ja, jag tror du kan komm iväg i augusti om de skynder sig med dina papper och så :)

2009-07-07 @ 09:50:52
URL: http://aupairanna.blogg.se/
Postat av: anna

så lite så :) jag tror att det kommer gå ganska fort.. ja, jätteskönt att ha allt avklarat. men ändå lite panik, för nu vet jag inte vad jag ska göra.det var skönare att veta :p nu vet jag inte vad som ska hända härnäst :P

2009-07-07 @ 11:31:52
URL: http://aupairanna.blogg.se/
Postat av: Sandra

Hehe, jag hade inte en tanke på att anmäla mig hos två organisationer, funderade på CC först men de har ett så dåligt rykte så jag vågade inte riktigt ta dem till slut.

Näe, jag har inte fått familj än. Min dator där jag har alla mina anökningsgrejer har gått sönder så det är lite stopp med ansökningen just nu. Först satsade jag på att komma i väg i Augusti men jag har insett att det är helt kört så min nya plan är i början av Oktober, fast gärna före om det skulle gå :)

2009-07-07 @ 15:43:29
URL: http://sandraaandersson.blogg.se/
Postat av: Amira

fick ett mail ifrån SI, och de ärverkligen jätte söta och omtänksamma!!!

Ska skicka iväg allt imorn tänkte jag på posten!!, Men får inte tag på den sista barn referensen!!! Lte tråkigt, för jag vill verkligen på intervju!!!

Hur går det för dig då?? =)

2009-07-07 @ 21:22:50
URL: http://amirausa.blogg.se/
Postat av: Frida

tack för all info pernilla! Velar verkligen fram och tillbaka om jag ska satsa på SI med. Kan ju aldrig skada att öka sina chanser för den perfekta matchningen. Stämmer du det att du inte alls behöver lika många referenser på SI som hos CC? :)

2009-07-07 @ 21:30:27
URL: http://fridagrundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0