Update, Update..

Update är verkligen vad det här kommer bli kan jag säga...vi har försökt få igång internet här i stugan hela veckan utan framgång:( Får panik utan internet, men min syrra har kollat åt mig varje dag så jag har varit uppdaterad på det mesta...Kan börja med att säga att Britney va grymt i måndags. vi stod verkligen precis vid stängslet, NÄRA:) Någon mer som va där??

I tisdags fick jag ett mejl från skandinaviska institutet där det stod att jag blivit godkänd:) Där är det snabba ryck..inte ens en vecka tog det att bli godkänd! Dagen efter fick jag ett mejl från Therese på SI, ett flera sifor långt mejl om massa info bla. att familjerna kan börja ringa precis när som..men där kommer de ringa från hela USA eftersom jag inte begränsat där för att få större chans att komma till CA. Så nu är det bara vänta på samtal :)

Igår när jag och familjen precis var på väg ner till stranden för att grilla och titta på solnedgången, ringde ett väldigt långt nummer som började på 06....... ja sprang runt som en galning och frågade familjen om det var från utlandet, vilket de trodde det var..Svarade..
-Hej, det är Pernilla
- Hi, Pernilla, It´s Maria from Cultural Care Au Pair, I have a hostdad on the phone...
- Ehh, helt ställd va jag, eftersom de va från CC, ja hade ju inte sett ngt mejl eller nåt...men visst jag kunde prata..

Det var pappan som ringde på sin lunchrast, han hade precis sett min ansökan och förstod att jag inte hunnit se deras, vilket han tyckte va orättvist, så snäll:) Pratade först med pappan i 30 min och han var underbar, ett tvillingpar på 3 år och en kille på 5...mina drömåldrar...mamman ringde mig senare på kvällen för att prata lite...
Visst låter det super??
Familjen bor i Chicago..
Varför får jag en match i Chicago??
Jag hatar att säga nej, och de va en sån härlig familj, aktiv och allt jag vill ha..kan man då säga, nej jag vill komma till CA, känns helt dumt verkligen!!
Men när mamman ringde sa jag att jag ville vara ärlig och sa som det var.., men att jag ville tänka på saken och sådär..och hon blev hur glad som helst och tackade mig flera gånger för att jag var så ärlig..det var det bästa jag kunde göra sa hon..både för min och deras skull, men jag ville typ börja gråta efter för de va så snälla...,men CA är fortfarande en dröm som jag inte är beredd att släppa, vilket är synd!!

Vi bestämde att jag skulle kolla deras ansökan och sedan höra av mig, men deras mejl stod inte där:( Så jag får ringa till CC sen och säga som det var, men tråkigt att inte kunna meddela dem själv:(
Måste även fråga CC vad problemet är? Hur kan min ansökan va så bra som den kan vara (säger de), men ändå får jag ingen i CA, när jag ser flera stycken som får i CA..

Det är ett mysterium det här..men visst hade jag rätt om att jag skulle få en match den här veckan:)

Nu kommer jag inte ihåg allt jag skulle uppdatera om, men nu vet ni lite iaf. '
Jag är så spänd på att höra hur det går för alla er andra?? Tell me....

I helgen kommer jag kunna uppdatera igen..det är psykiskt jobbigt att inte ha tillgång till internet..haha!
Hoppas ni alla mår bra!
Grattis till min kompis MALIN som tackade ja till sin familj i Pensylvania i veckan, de kommer bli grymt:)

Kommentarer
Postat av: Sara

Åh Pernilla! Jag håller verkligen tummarna för dig. Jag tror det är meningen att du ska vara i CA, tror absolut att det kommer ringa en familj snart därifrån.

STOR KRAM

Ps. Hälsa Lommen... haha ;) .Ds

2009-07-17 @ 12:18:03
Postat av: Amira

Hoppas att SI kan hitta drömmen i CA åt dig! ;)

fick ett mail ifrån Viktoria, ifrån Boston kontoret i USA! och hon skrev att jag hade en grym profil blablablablablabla, JA - du förstår!

ska posta det i ett inlägg på bloggen senare!!

Så, aa, jag vet inte hur det ska gå!!

Men fattar varför jag inte kan få en enda jävla match!!

Vart som helst i hela jävla USA!! Chicago om det nu ska vara så!

Ja ja----, men nu får vi se...........

2009-07-18 @ 00:02:56
URL: http://amirausa.blogg.se/
Postat av: Anna

haha jaa jo, det är så att antingen så får du mail direkt från familjen, där de skriver lite kort om sig själva och om du då vill prata mer så säger du de, så skickar de med sin "essay", precis som vi gjort personligt brev, och bilder på familjen. Då betyder detta att familjen har hittat din ansökan och tycker att du verkar bra.



Annars kan man först få ett mail från deras kontor i usa, där det står "You have been identified as a candidate for Host Family review‏" och då har du liksom blivit matchad och familjen fått din ansökan och tyckte de ville prata mer med dig. Med i detta mailet får du då deras essay och bilder.

Även när man fått detta mail så kontaktar familjen via mail eller att de ringer direkt. Men jag har pratat emd 6 familjer och endast en ringde direkt utan att maila så ;P



Som du själv sa så vet inte SI när du blir kontaktad utav familjer utan det är mellan dig och familjerna. Så fort du blivit godkänd så kan en familj kontakta dig. Dessutom är det vanligast att de kontaktar 2-3 månader innan de vill att nästa au pair ska komma. Inte förens du och en familj tackat ja till varandra får SI reda på det ( :



Hoppas det hjälpte lite grann :D Säga gärna till om det är något mer du undrar över :)

2009-07-18 @ 11:39:12
URL: http://tredjemaj.blogg.se/
Postat av: Emma

Britney var ju helt gaaaaaaalet bra =)=)

Ja fick en match förra veckan men ja tackade nej direkt för dom ville ja skulle komma i december :/

Var en toppen familj men ja orkar inte vänta så länge! Du har inte tur, hoppas du får en familj i CA snart=)=)

2009-07-20 @ 12:08:14
URL: http://emmahellstrom.blogg.se/
Postat av: Amira

Tjohooo:D

Jag åker Augusti i såfall! Familjen ville att jag skulle komma tredje veckan i augusti faktiskt!!

Så det blir väl den tredje tisdagen tror jag eller ngt!!

Ngt nytt hos dig då?

Kramar :D

2009-07-20 @ 17:40:37
URL: http://amirausa.blogg.se/
Postat av: Jonna

Vi sitter i en väldigt liknande situation =) Jag vill också till CA, är med i CC och vill inte åka för sent för min syster ska också ha barn i januari 2010, man vill ju inte missa för mycket de första åren som moster... men mitt prel datum är nu 21 september som jag hoppas håller i sig...



man måste nog ändå ha lite is i magen

2009-07-21 @ 13:54:24
URL: http://jonhag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0