Blizzard

Blizzard, blizzard, det är bara förnamnet. Mamma du kan förmodligen börja fundera på att stänga ner denna sidan redan nu..fast tur att allt redan hänt så du slipper bli alltför orolig, gjort är ju gjort:) Vilken gaaalen dag, jag är från Sverige och jag har aldrig vart med om dess like på mina 20 långa år. Den värsta snöstormen har slagit till i Mammoth och jag skämtar inte om det kommit 2 meter snö på 1 dag. Så nu snackar vi 4 meter snö här, och då är snöhögarna högre än husen, och då snackar vi inte små fjällen stugor, här är ju deras "vinter" hus större än de flesta svenne hus, så då kan ni försöka förstå mängden. Det är galet!!! Det är som sagt snöstorm också, det är STORM, snöar och all snö flyger helt galet. Man ser inte ens!! Svinkallt och det riktigt piskar på en.
Det började igår kväll, men imorse såg man inte ut genom fönstret, haha!
Barnen skulle ha skilessons men när de kom upp till backen kom de på andra tankar, så de kom tillbaka efter 1 tim. Ja började 8.15 imorse, var hemma med Kayla, en av familjerna var också hemma, sen kom 3 andra kids hem pga den inställda lektionen. Föräldrarna åkte ut å åkte lite, medans jag fick ansvar för 4 kids och den andra familjen hade deras 3 kids som de var ansvariga för såklart. Så, what to do now? Vem vill inte ut å leka i snön i det vädret, så om jag var okej med att köra barnen upp till pulkabacken så fick jag, vilket jag var. Mamma, jag körde typ i 10 miles/hour, jag var väl medveten om att det låg is under snön så jag kröp fram, plus att det var som ett vitt moln överallt. Jag älskar att ha ansvar, men ansvar kan ha lite olika innebörder..bara för att jag tkr det att kul att ha ansvar vill ja ju inte åka ut med alla barnen i snöstorm bara för att ja vill ha ansvar. Att ansvara för ngns barn är nog det största ansvar man kan ha, eftersom det är det viktigaste i någons liv. Iaf, den andra familjen körde också till backen så vi var 2 bilar, vilket gjorde allt mer okej. Hade aldrig åkt ut om jag inte kände mig säker med det.
Så då var det bara att börja ta på alla 4 kids 150 lager kläder..föräldrarna här blir lite lätt stressade av att få alla ut ur huset och stressar runt som dårar, haha! Visst det är svårare när man ska göra alla kids redo, plus sig själv..men ja blir aldrig direkt så stressad över det!
- Pernilla, where is my gloves? Can u put my boots on? Pernila, im cold. Do I need my helmet? Can u put my goggles on? Can I go outside? I cant put my sock on...
Okay, lite halv stressigt kan de ju bli..haha! En sak i taget så blir de nog bra..vilket det blev också:) Vi alla kom till backen, med rätt vantar å strumpor. Jag höll dock på att tappa mina fingrar av kyla..alla tappar ju vantar hela tiden så man vill hjälpa dem såklart, sen hade jag typ tyg vantar med, haha! Smart ass!!
Åkte några turer upp och ner..sjukt svårt för man såg inte ett skit så man bara körde, haha! Jag åkte med Kayla varje gång och en av gångarna åkte vi helt ur track och sjönk ner typ 2 meter i snön och ingen såg oss, haha jäklar va vi garvade:) Den andra familjens barn blev kalla fort så de åkte och käkade lunch ngn stans medan ja stannade med de andra 4 kidsen. Vi begravde varandra i snön, gick på kottjakt, haha. De har gigantiska kottar här, så vi hittade en, men alla andra låg väl 5 meter under snön. En av barnen är den sötaste jag vet, han är lite halvmullig, eller hans benstomme är bara riktigt grov medans hans syster har pinnar till ben och armar. Han är världens sötaste, så han blir lite halvklumpig ibland...när ja tittar bak ligger han under ett stort träd, begravd det enda man ser är hans söta runda tryne som smilar...Heeelp, säger han lite försynt. Ja kunde bara inte hålla mig. När allas kinder var illröda och snön låg innanför jackan var det dags att brumma hem igen. Riktigt kul var det iaf!!
Väl hemma var min värdmamma tillbaka och var överlycklig att vi åkt pulka:) Vi lagade lunch till kidsen, klockan var 1 och jag fick ledigt.
Självklart blev det gymmet för mig i vanlig ordning, sen en simtur och jacuzzi på det och varje dag får jag brottas med mina fobier. Duschdraperi och offentliga dushar, framförallt golvet. Tycker man inte det är äcklig är man i min mening lite halvkonstig, jag är inte så nojig med saker, men det är nåt jag bara inte pallar. Ja kan knappt ta i draperiet.  Detta är ju inget luffigt ställe, men usch, längtar tillbaka till min dusch, haha! Ja känner mig liksom aldrig riktigt ren.

Well, well, ute från gymmet och ut i stormen. Fy fasen, vilken mardröm!! På den stunden ja var på gymmet var bilen typ begravd. Då var det bara att ta fram skraparen och DÅ insåg jag varför jag inte är en vinter människa. Stod där och svor för mig själva..nr 1 bilen är så stor att ja inte ens når att skrapa rutan. Nr 2 jag dör av köld Nr3 när jag skrapat ena sidan är andra täckt i snö redan. Jag ska inte klaga, I know, men seriöst hur kan man bo här uppe?? Ja hade begravt mig inomhus tror jag!!
Tro det eller ej, men jag hörde att det kan bli så kallt i L.A inatt att det är möjligt till snö. SNÖ i L.A har inte hänt på 50 år..va händer med världen?
Ska man behöva flytta till Afrikas djungel för att slippa kylan?
Nej jag är inte bitter:) Faktiskt så är jag inte alls bitter, det är helt okej med lite snö nån vecka så där, men att bo i kylan, de kan jag slippa!!

Väl hemma gjorde min värdmamma "mountain coffee" till mig..hon vet att ja inte alls gillar kaffe, men var ju tvungen att va lite snäll..så hon körde i kaffe, baylis, och lite grejs..haha! Skulle ju inte göra en själv, men inte så att jag spydde heller, haha!
Ikväll blev föräldrarnas restaurang bokning inställd, pga snön, ingen kommer fram på vägarna. galet, men till slut fick de ett bord på ett annat ställe, så jag var kvar med 7 kids:) Ja älskar många barn!! Visst de e lite galet att lägga 7 barn ibland, men ja gillar det. Efter att flyttat om lite madrasser, letat efter en gose kanin, gett kayla en banan efter läggdags, sett till så alla kidsen är tysta och slutar göra ljud så de andra inte kan sova..haha så somnade de små liven:) Roligaste kommentaren av Fred, 4. Han är en lite tjurig en, gillar att gnälla väldigt mkt, men när han väl ligger där och jag har släckt säger han..I want my football..what fred? I want my football..ja börjar garva, och alla andra..But Fred, u dont need a football right now, its bedtime...Då säger hans bror..nej men det är hans gosedjur..haha! Så börjar alla garva som också trodde det va en fotboll han menade. Till slut hittade han sin lilla nalle, named football:) man måste ha lätt till garv när man är med kids, ja säger då det.
Haha, som Kayla idag..
- Kayla you need to go potty säger jag.
- No I dont need to.
´- Yes, KK u need to try..
- But guess what? som hon alltid säger...I actually went pee in the middle of the brownie...
- What? hahaha! Yes, I did,I promise! Då menar hon att hon gick på toa när hon åt sin brownie..man lär sig deras språk väldigt bra:) en annan kan ju fatta det lite fel.

Päronen va hemma tidigt, så nu var det slut på friden och jag är tillbaka i min knarrande säng...NÄSTSISTANATTEN!! Yes, imorgon är det lördag och sista dagen i machmut! Ser inte fram emot imorgon dock, vi ska över till deras kompisars hus..eller mansion och hänga, bada i deras innomhuspool etc..inte alls taggad, men som tur är, är det sista kvällen så då står jag ut!!

Hem på söndag och då ska föräldrarna på Oscars party så då jobbar ja hela kvällen igen..puuuh!! Över 45 tim? skulle man kunna säga.
Vill så gärna in och kolla på röda mattan på söndagen, när det är Oscars galan..men jobbar ju:(

Hoppas ni har en trevlig helg!!!

rolig konversa


Kommentarer
Postat av: Getingen

Inget dåligt väder du var med om...fy sjutton! Måste bara säga att du är så duktig med barnen :) all the time! Love <3

2011-02-28 @ 22:10:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0