Chicago-Toronto-Niagara Falls.

LA->Cincinnati->Chicago->Detroit->Toronto->Niagara Falls->Toronto->LA. 4 states, 5 planes in 3 days!! Som vanligt har vi alltid ett schema som nästan är omöjligt att utföra, så vi är riktigt stolta över vår trip:) En trip som var en av de bästa men även en av de värsta. Önskar jag hade en filmkamera på huvudet 24-7 eftersom det alltid är så mkt att berätta, men ska göra mitt bästa utan att skriva en hel självbiografi.
Äventyret började 10.00 på kvällen med att Mona hämtade upp mig och Nicole och körde oss till flygplatsen, super gulligt av henne! Allt gick fint, men eftersom planet gick 11.30 skulle vi missa en hel natt så Nicole hade laddat upp med sömntabletter som hennes pojkvän hade när han reste, haha! Vi var redan trötta, men man får aldrig en djupsömn på ett plan vilket vi var beroende av. Lite väl att missa en hel natt. Jag ville köra utan tablett först, men sen tänkte jag va fasen, ge mig lite sömn! Vi tog en var och snoozade gott i 4 tim, bytte bara lite ställningar här och var. Det funkade kan jag lova, man vaknar ju då och då, men somnar lika fort, haha! Landade i Cincinnati, Ohio, där vi 10 min innan nästa plan lyfte kom springade. Sist in på planet men vi hann:)
1 tim och 20 min i nästa plan innan vi var framme i stora staden Chicago. Vi tog reda på tunnelbanor, bussar osv och tog oss till vårt Hostel kl 7 på fredagsmorgonen. Vilket hostel, jag skulle hellre använda ordet hotell, nästan iaf. Så otroligt fräscht och modernt! Riktigt gött!! Det är ju dock alltid den där känslan att lägga sig i lakanen, men eftersom vi var helt slut den kvällen så somnade vi fint:)
Så vi tog en liten frukost innan vi begav oss in till City. Började med att åka upp i Sears tower som är ett mega tower med glas golv och väggar där man ser över hela staden, riktigt coolt! Efter det blev det sighseeing buss i 2 tim och 15 min. Alltid bra sett att se staden på. Kan meddela att jag har frusit konstant i 3 dagar. Fy faaasen va kallt det var. Chicago är ju känt för The Windy City, jo tack! Inte bara windy, det var 0 grader och jag trodde jag skulle dö på ritkigt, har aldrig känt den kylan. Denna helgen har jag tvekat lite på min resa hem till Sverige. Varför bor man i norden? Iaf, jag hade mössa, halsduk, vantar, uggs, jacka, men det kändes som jag gick naken. Bussturen, öppen buss, var rena pinan, men va gör man inte för att uppleva och ta kort:)
Efter turen gick vi och åt lite soppa på ett cafe för att tina upp lite! Efter det, vidare till den kända The Bean, ska visa kort. Tog kort och kollade runt lite i The millenium park, Lake michigan etc. Fast man längtade hela tiden efter att få gå in någonstans, så lite svårt att njuta av staden, haha! Jag fick 2 matchningar i Chicago innan jag fick denna familjen, nu vet jag varför ja sa nej:) Haha, nej men jag gillade verkligen staden i sig, men kallt!
Vid 5 tiden åkte vi hem mot vårt Hostel och våra planer att gå ut var långt borta. Vi var trötta, kalla och hade inget ID. Vårt val blev att ta en dush och lägga oss tidigt. Kl 8pm somnade en svensk och en tysk skönt i sina goa hostel sängar, haha!
Klockan är 3.30am på natten och klockan ringde för nästa flight. Ingen vila ingen ro. Tog oss ut i mörkret, åkte tunnelbanor etc ut till flygplatsen och kom precis lagom till flyget mot Detroit.
2,5 tim senare framme i Detroit, Michigan, där vi bytte nästa plan som tog oss till Toronto, Canada och vi var inte längre i the united states.
Okej, så vi landade 11.15 i Toronto och vi hade bokat en Bustour till Niagara fallen kl 2 med pick up från vårt nästa hostel. Vid 12 tiden tog vi oss från Toronto flygplats in till City via buss och tunnelbana. Vi var inte redo för 5 öre, så vår plan var att hinna göra i ordning oss på vårt hostel innan bussen hämtade upp oss. Klockan tickade och vi räknade stationerna på tåget. Började bli lite små stressade. Väl framme på vår station, hoppade vi av och försökte hitta vårt Hostel, vi hade adressen och gick i riktning mot vårt hostel. Kl var 1.15 och vi stod utanför vårt hostel. Fast vart är det? 2 restauranger fanns på den adressen, inget mer. Frågade folk, men ingen visste om ett hostel där, what the? Frågade inne på restaurangen och de sa att det låg bakom knuten. Vi gick dit, hittade inget men frågade en kines. Vi lyckades nämligen boka ett hostel i CHINATOWN. Förlåt, men efter denna resan är jag inte vän med kineser. Aldrig mer chinatown. En kines sa att det var in där och pekade på en dörr, eh okej. Vi ville bara ha rummet FORT. De fattade typ ingen engelska alls, vi gick in men de va inte ens ett hostel bara rum och så förbannat äckligt, de fattade ingenting och vi gick.
De springer efter oss och säger, det är här, det är här. Okej, better be!
De gav oss ett rum, vi gick in och mitt rum i Tanzania var himmelriket mot detta, men stressade som vi var hann vi knappt tänka. De anklagade oss för att inte betalat, när vi hade kvitto och papper med oss. Okej, kan vi göra detta sen, vi MÅSTE göra oss i ordning för vår tur.
Vi börjar byta om, Nicole fönar håret etc. Det knackar på dörren för 5e gången. Jag öppnar och visar en snubbe vårt papper med betalningen då säger han: This is not it!
- Are u freakin kidding me? Det fick jag ur mig, ahha! Det måste va ett skämt tänkte jag. Men tanten släppte in oss och sa att det var här. Det är inte här. Okej då fick vi panik. Glada över att inte behöva sova där men panik över att turen snart började och vi hade inget hostel och heller inte klara.
Vi sa att vi kommer om 10 min, ska bara packa ihop våra saker. Så gjorde vi iordning oss lite mer, medan de knackade på dörren 100 gånger till. Vi lämnar hostlet i hopp om att hitta det rätta.
Vi ringer vår busstur och säger att de kan hämta upp oss på ett annat ställe för vi hittar inte vårt hostel.
Nicole pratar fram och tillbaka med chauffören som säger vart de hämtar upp oss osv. 1 tim tidigare ringde vi vårt hostel, men inget svar. Nu ringer en tant Nicole, nicole svarar och kines igen som inte fattar ett skit.
- Where are u?
-We are standing outside the dragon mall. What kind of car do u have?
- Normal car.
Och där ser vi en tant vinka åt oss på gatan och vi följer efter henne.
- So our hostel doesn´t excist.
- yea yea. svarar hon.
helt plötsligt öppnar hon en dörr bredvid restaurangen där adressen till hostlet var.
- Wait? What, is this our hostel? Did u call from the hostel?
- yea.
PANIK!!!!! Vi trodde det var från bussturen som ringde och skulle leda oss till bussen. Då inser vi att det är en tant från vårt hostel. Vi skulle stå utanför mallet så chauffören kunde hämta upp oss där och kl var nu efter 2. Vi försöker förklara för tanten att vi bara måste slänga in vårt bagage i rummet och sen springa till vår tur.
Vi ringer chauffören igen, som denna gången var den riktiga chauffören. Haha, varför svarade tanten, normal car, haha! Varför skulle vi fråga vilken bil hon kör? idiot!
Efter många om och men hämtar en mini limo upp oss? Limo? Då var det jag och Nicole och en dam från Nya zealand i bilen och vår privata chaufför och guide. Då blev bussen full så vi fick en limo:) Tackar man inte nej till!!! Vi båda ville bara börja lipa ett tag, men väl inne i limon kunde vi släppa allt någorlunda!!

On our way to The Niagara Falls:) Vilket inkluderade mer än att bara se vattenfallen. Vi började med att åka till en Wine tasting:) Hade ingen aning om åldersgräns i Canada, men ofta man säger något, haha! Vi fick gratis vinprövning och jag hittade riktigt fina favoriter, jag som inte gillar vin, men nu så:) Vi hade inte hunnit äta på hela dagen, så inte det bästa att börja med vin, så vi kände att några smakprover fick nog räcka:)
Vidare for vi mot The floral Clock som den kallas, det är en klocka som gått i 125 år och där de planterar olika blommor hela tiden, ska visa kort på det! Vi närmade oss the river som går ända till fallen och naturen, husen och allt var så otroligt vackert där! Alla städerna vi besökt nu har vart så otroligt fina eftersom det är riktig höst där nu. Löven är röda, oranga, gula, så otroligt fint! Insåg faktiskt att jag saknar hösten lite. Det är verkligen fint när man tänker efter! Stannade i en liten town utanför Niagara Fallen som var hur mysig som helst, såg ut lite som western filmer.
Vidare till något som kallas Whirlpool, som ligger nära fallen. Helt enkelt en whirlpool. En gigantisk sådan, kommer bilder på det. Nästa stop var NIAGARA FALLEN, och staden som låg bredvid fallen var SÅ annorlunda än vad jag trodde. Det såg ut som the city walk i universal city och för er som inte vet vad det är så skulle jag kunna beslriva det som lite mini vegas. Väldigt lustigt, lampor, blinkande skyltar, spelhus etc. Vi var riktigt lucky eftersom vinter säsongen precis börjat och de firade med fyrverkerier samma dag vi var där:) De hade även satt upp deras berömda julbelysningar som var ngt makalöst. Så otroligt fint, det var även en julkonsert samma kväll och gud vilken julkänsla jag fick. Fick nästan rysningar, speciellt när jag vet att jag kommer fira jul med nära och kära i år:) Så mysigt!! Vi åkte också en tur för att se alla belysningar som fanns ute på en liten mini-ö. Belysningar som speglade sig i vattnet etc. Super mysigt!
Det första vi gjorde när vi kom till fallen var att gå på en tur kallad: journey behind the falls. Fick ta på oss regnkappor och gå ut på en plattform i höjd med vattenfallen, eller mer under skulle jag nog säga. Riktigt häftig känsla! Eftersom det började bli kväll och mörkt tändes även belysningen under fallen, så det blir alla regnbågens färger på vatten fallen. Även det helt otroligt vackert! Vattenfallen i sig var ju bara helt obeskrivligt! Hoppas att alla någon gång får uppleva det:)
Efter många bilder och lite regn var det hög tid för upptining. Vi tog oss till närmsta Starbucks och köpte havregrynsgröt och mös i värmen, om vi någonsin tinade upp tvekar jag dock på.
Klockan var 9 på kvällen och det var dags för Eddie chaffisen att köra oss damer hem till Toronto igen. Nöjda och glada, men trötta går vi in på vårt hostel. Vi hann inte riktigt se hur det egentligen såg ut tidigare, men nu fick vi det klart för oss och även om de hade IKEA lakan så ville vi båda bara stå upp och sova. Här sover vi inte! Okej, det var bättre än där vi bytte om hos kineserna, men seriöst. Jag trodde inte jag var så nojig längre, men jag fick rysningar i hela kroppen när jag skulle lägga mig i sängen. Vi bestämde direkt att här blir ingen dusch, aldrig någonsin! Jag virade in min kudde i en av mina klänningar, tog på mig leggings, strumpor och lånade en tröja av Nicole. Här nuddar man inte täcket inte, då får man väl rabies på köpet! Vi försökte sova, kl var efter 11, men det var ingen höjdare så vi tog en sömntablett och somnade, haha! Vi var bara tvugna, seriöst!!!! Jag har tyvärr börjat tveka på det här med att backpacka ett par månader när jag är klar här. Asien har ju inte direkt bästa standarden. Antingen får jag spara mer pengar så jag har råd med någorlunda sovplatser eller får jag vänja mig:) Well, vi vaknade av kl 7.30 morgonen därpå, trötta som tusan, men vem stannar frivilligt, gosar in sig i täcket och trycker på snooze? Njaa, inte riktigt läge för det!!
Eftersom de inte fattar ett skit i chinatown fick vi inte lägga våra väskor på hotellet så vi fick dra runt på dem hela dagen i Toronto och det är alltså söndag och det är dags för Toronto Sightseeing. Vi började med att käka frulle på ett riktigt fräscht ställe, såg precis ut som ett hotell. Mätta och goa gick vi vidare mot CN Tower, som för ett par år sedan var världens högsta byggnad, men ligger förnuvarande bara 3a. Självklart ligger Dubai på första plats med världens högsta byggnad som jag tror är 1 km hög, det var iaf tanken ett par år sedan vet jag.
Strosade runt lite i city, innan det var dags för ännu en sighseeing tur på 2 tim. Vet inte om jag gillade staden sådär hemskt mycket, lite skitig stad och inte riktigt min smak, men ångrar absolut inte att jag åkte dit! Efter bussturen hoppade vi av och besökte min favorit Hockey Hall Of Fame:) Riktigt många svennar som får äran att sitta på väggen där inne, blir riktigt stolt när man ser Salming och gänget pryda väggar, hyllor och bilder:)
Klockan var 3.15 och det var dags att ta sig till flygplatsen ännu en gång. Vi ringde faktiskt Eddie, limo chaffisen så han skjutsade oss till flygplatsen vi orkade inte med mer kommunaltraffik.

Vi checkade in med Virgin America, bästa flygbolaget ever! Älskar det! Det var boarding kl 4.15 och 4.20 hade vi precis fått våra biljetter. Börjar svettas bara av att tänka på det. Kan säga att det är ett under att jag sitter här just nu!!
Eftyersom vi befann oss i Canada och skulle in i USA igen får man stå i kö för att svara på frågor, fingertryck etc. Det var min tur att gå fram och jag får panik varje gång jag ser snubbarna som ställer frågor, de tror att de äger precis hela världen och har all makt i världen.
Jag visar mitt pass och andra papper. Först ballar han ur för jag missat skriva i flygbolag. Sen säger han att mitt visum gått ut i mitt pass, vilket det också har, men jag har ett papper på mitt nya visa, men det sitter inte Í passet eftersom jag förlängt och har bara papper på det.
- This is not the original paper.
-Ehm, yes it is.
- ´No it´s not.
- Or it´s a copy.
- Where is the original, i need the original.
- In los angeles, i made a copy of it, cuz i didn´t wanna loose it.
Nu flippar han ut totalt.
- I am an immigrant officier and u didn´t bring ur original, what are u thinking?
- I am so sorry.
Han frågar ut mig om vad jag ska göra i USA, varför jag inte har det i mitt pass m.m. Tar mina fingeravtryck och ser att jag har en status i USA, han tar ett kort på mig och ger mig mina papper och jag trodde allt var frid och fröjd.
Jag och Nicole ska visa våra papper igen för att gå genom security då säger de,
- You have to go that way och pekar..Your friend can wait for u at the gate.
Jag fattade ingenting men så fort jag såg rummet insåg jag vart jag var påväg. FÖRHÖR!
Jag kände mig riktigt lugnt på ett sätt, för jag visste att jag inte gör något olagligt i landet, och tänkte att det kommer ordna sig. Snubbarna i det rummet var de värsta jag någonsin träffat, de måste vara så otroligt olyckliga med livet och måste ha världens tråkigaste jobb.
- Sit down!
Okej, där sitter jag och hör hur de frågar ut andra utlänningar och de är så taskiga. Jag förstår att det är viktigt, men va fan, ser jag ut som en terrorist?
Då var det min tur, samma frågor kommer igen, Why didn´t u bring ur original paper? Did u loose it? No i did not, I brought it on purpose, cuz i didn´t wanna loose it. You have to bring it with u at all times.
I can send u back right now, u know that right?
Okej, han måste skämta!! Jag var riktigt dum att inte ta med originalet, jag vet, men seriöst. Kopian ser exakt likadan ut, det är inget jag kunnat fejka!!
En annan snubbe kommer och 100 frågor igen. We can send u back right now and someone have to ship the original paper.
Nu är det 15 min till mitt flyg lyfter. Lite små panik! Kan inte prata med Nicole eller nåt..
De ger mig ett Visa i mitt pass och jag sa att jag aldrig ska göra om det igen. Hörde de gubbarna snacka och säga något som : Blond beautiful girls...och sen något styding..och små flinade...SKIT KUL!! NOT!

Han släpper igenom mig, jag kutar igenom security, slänger av mig kläderna och gubben där va pratsugen och sa att min vän väntar på mig utanför, och fortsätter babbla på...Oh, why are u so tanned?
Jag slänger på mig kläderna springer och ropar typ i farten.. I live in L.A, bye thank u!
Där sitter Nicole och väntar och vi kommer till gaten sådär 7 min innan flyget lyfter!!
Messar min värdmamma direkt och berättar och hon flippar typ ur och ringer massa gånger men ja kunde inte svara på planet. Berättade hela historien i morse:)
Puh!! Kunde lika gärna blivit kvar i Canada ett tag till! En 5 tim resa hem utan stop denna gången. Riktigt lång resa och kunde aldrig somna heller även om jag va skit trött. Väl hemma i Manhattan Beach vid 8 tiden igår kväll blev det taxi hem, dusch och läggdags:)
Åh det var såå kul att träffa barnen igen, kom ner i morse och Kayla skrek, PERNILLA och de båda kom springandes och kramade mig:) Dessa barn, kommer aldrig klara mig utan dem! 3 dagar utan dem och jag saknar de faktiskt lite!
Don och Parker var och campade i helgen och Kristy och Kayla åkte till Palm Springs så alla var ute på olika äventyr i helgen.
Jobbade imorse sen åkte jag till gymmet en sväng, efter det köpte jag blommor till min värdmamma som fyllde år igår:) Så svårt att köpa presenter till henne, hon har ju det hon vill ha! Hon fick iaf Sex and the city 2 dvd för hon har inte sett den och pratat om att hon vill se den och sen kort och blommor. Tanken som räknas antar jag!
Resten av dagen gick åt till jobb och tvätt. Nu är klockan 8 och jag ska snart åka över till Nicole, vi ska byta lite bilder och kolla Gossip Girl!

Nu är det faktiskt min b-day i Sverige, men inte här än:) Ska förhoppningsvis ut och äta brunch med några tjejer imorgon, men de flesta jobbar så lite svårt, och på kvällen har jag min balett som jag inte vill missa, men lite festligheter kanske det blir, annars blir det i helgen:) Jag ser allt jag gjort här det senaste som lite firande, haha! Ska på so u think u can dance nästa vecka också, än så länge ska jag gå själv, haha! Kan inte fatta det, men har blivit lite strul med biljetter, men förhoppningsvis får tjejerna tag på biljetter!
Vardagen är minsann en liten fest:)

Nu ska det bli lite bilder innan jag måste kila!! Får bli lite bilder varje dag.

Chicago:)


Sears Tower.


Ser ni den fina kanalen?


Yeeeey!











The BEAN!


Bönan.




Ett smakprov av fallen:)


Måste kila, Nicole väntar!


Kommentarer
Postat av: Getingen

OMG...det där var mig ett spännande blogg inlägg. Shit syrran, du har minsann varit med om mycket! Läskigt med förhör, så dryga dem var! Måste vara skönt att va hemma i MB igen. Vilka fina bilder du lagt upp, asså hur snygg får man vara :) Galen resa ni vart med om, hände ett och annat he he!



Love you!

Kram kram

2010-11-09 @ 05:54:30
URL: http://emelieinaustralia.blogg.se/
Postat av: malin

dock kallas inte Chicago för the windy city pga att det är så blåsigt :P när jag bodde där trodde jag med de, (boston är usa's blåsigaste stad ;D )

2010-11-09 @ 10:36:15
URL: http://wakoo.blogg.se/
Postat av: Mamma

GRATTIS!!!! på 20-årsdagen min älsklingsunge. Skulle gärna ha dig här idag men snart kommer du ju. Vi hörs på skypen senare.



Grattiskramar från din lilla mamma.

2010-11-09 @ 17:00:17
Postat av: Anonym

Grattis på 20 årsdagen från pappa (jag och mamma sitter på olika arbetsplatser med olika datorer därför dubbla hälsningar, vi lever ju i dataålder

2010-11-09 @ 17:40:53
Postat av: Pernilla

Till Malin: Jaha, vad lustigt! Då har jag lärt mig ngt nytt. När vi satt på bussturen satt jag och frös som en idiot och guiden sa: Are u cold? Welcome to the windy city...vet han inte bättre? haha!

2010-11-09 @ 18:21:42
URL: http://pilly.blogg.se/
Postat av: Matilda Sjöberg

Hahahaha, Jag hade nog dött av panik om det var jag! Tack för en spännande blogg =)

2010-11-09 @ 21:16:22
Postat av: Madde

Shit vilken spännande resa, på många olika sätt;). Måste bara säga att du skrivet så himla bra och intressanta inlägg!=)Massa beröm till dig!

2010-11-10 @ 19:22:10
Postat av: Madde

Glömde fråga haha, Men när får vi se skydiving bilderna/filmen? Det vore super roligt att se =) Ha det så bra.

2010-11-10 @ 19:27:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0