Jamba love.

Day off in MB!! Sounds pretty awesome to me:) Hade som sagt ledigt igår och hur nice är det inte då att termometern står på 28 C och inte ett moln så lång ögat kan nå. Beachen kallar!!
Först blev det en skype med min kära vän alexandra och Hawaii planerna kokade:) Hotellet i Waikiki är nu bokat och flyget från ön Oahu - Kauai är även det bokat!!! Idag är det exakt 3 månader tills jag flyger över till paradiset och kommer leva loppan med min twin.
Nu har föräldrarna även kommit tillbaka från Hawaii och självklart hade de det helt underbart:)
Efter skypen tog jag mitt pick och pack och la mig på stranden och stekte! Läste tidningar och bara njöt av Manhattan och sommarvärme i januari månad!

Swedish magazine + 28 C, what a goood mix!!


Faktiskt ganska krävande att jobba på brännan!!


Blev lite rastlös efter ett tag och gick då upp och bytte om till löparkläder:) Fråga mig inte varför jag sprang 6 km i 28 C, kl 2 mitt på dagen och inte ett moln. Svettigt, men gött efteråt!! Slog mitt rekord med 3 minuter:) Och tro mig, ja fick springa som en jagad katt från piren för att slå rekordet, haha! Är nu medlem på Jogg.se som mina fina systrar tipsat om:) I hopp om större motivation. Måste ändå hålla med om att det är ganska kul det där. Var än i världen man befinner sig kan man mäta ut sin runda, föra tränings dagbok, kolla in sina kompisar hur de sköter sig med sin träning, sitt person bästa/snitt bästa, ja det är en trevlig site får jag säga!! Hoppas det ska boosta min träningsmotivation, som nu ligger på ca 0. Kom helt ur fas när jag slutade träna under semestern i Sverige och sedan dess har det vart kämpigt att komma igång. Jag började mitt nya liv idag och det varade fram till kl 3 idag. Yeey me!! jag skyller ALLT på Corn Syrup som gör oss feta, plus ger oss ett stort, riktigt stort sötsug beroende. Inte konstigt att det är förbjuder runt om i hela Europa!!! Läser man om det på google, blir man rädd. Det har förstört lite av min kropp, det tar skit lång tid för kroppen att bli av med det där och man måste vara utan det länge för att bli " återställd" om jag nu kan använda det ordet, haha!
Himla skit är vad det är! Vill hem till svensk normal mat!!

Nog om det, kollade på Solsidan igår och galet va kul det är!!! Skrattar konstant:) Finns väl inget som svensk humor:) Hade en väldigt bra, relaxing söndag!!

Snodde en bild från google, orkade inte leta upp mina! Här har vi mitt paradis. Manhattan Beach Pier.





Idag fick jag min lediga dag för denna veckan så blev 2 dagar på raken. Åkte till El Camino College imorse för att fixa en engelska klass. Herregud, är ju som en helt annan värld där borta. Jag var den enda blonda jag såg i hela området, hela skolan som är stor för den delen och bara man åker närmre de områdena hör man sirener. Lustigt hur det kan ändras så bara man passerar en viss gata, bortanför den klassas det som finare eller not safe, beroende på riktningen.
Ska dit i veckan igen och göra ett engelska test så de kan se vilken nivå jag ligger på. Hoppas så inerligt att detta funkar nu, orkar inte med klasserna längre.

Efter det åkte jag till Manhattan Beach piren och gjorde det jag är bäst på:) Checka in surfarna!! Först gjorde jag ett mkt intressant besök på Jamba Juice för en Mango smoothie för frukost/lunch var den nu klassades som.
Beställer min smoothie och killen frågar efter mitt namn som de alltid gör. Och han var den första som inte frågade om namnet när jag sagt det.
Sen frågar han var namnet kom ifrån och konversationen var igång. Ja frågade honom hur han stavade det och han stavade mkt riktigt fel, han bad om ursäkt fast det var inte riktigt därför ja frågade, haha! Berättade att ingen kan stava mitt namn m.m. Sen tog han fram en lapp och bad om stavningen igen. Jaha okej, så du uttalar inte R.et eller gör du det? Va hände med konversationen? haha!
- That is a really cute name, now I like u even more säger han då.
Ehm, jupp, haha!
Han hade namnskylt och ngt på Est..something, var hans namn, namnet var från costa rica tydligen.
Han blir inte godkänd av mina föräldrar kan jag ju säga direkt, eftersom han hade tatueringar på armarna. Opps! haha!
You have a great day, Ill see u around Pernilla.
Thanks, have a good one säger jag och försöker skynda ut genom dörren som jag tror är halvöppen. Pang, okej,  inte så halvöppen. Hittade snabbt handtaget, öppnade och skyndade iväg med min smoothie i högsta hugg, haha!
Får ändå erkänna att han va lite halvsnygg, eller kanske tom helsnygg, haha!
Trevligt med en liten flirt på jamba juice en måndag vid lunchtid:)

Stod ue på piren en stund och beundrade surfarna som tog vågorna med storm, grymma skills:) 
Åkte till posten, tankade, sen hem, la mig på uteplatsen och solade/halvsov och nu sitter jag här i väntan på Zumba! sjukt glad att få gå på Zumba ikväll:) Hoppas det är en bra instruktör bara:) 

Innan jag avslutar ska jag svara på några kommentarer jag fått, förlåt för mina dåliga svar. Har verkligen blivit urusel, men här kommer några svar. 

Hej.
Jag har läst din blogg ändra från början och läser den dagligen.
jag ska åka som au pair om ett och ett halv år så som de är tänkt så ska jag söka till cultural care efter sommaren för då har jag tagit mitt körkort.
Jag har blivit kontaktad av en familj som verkar jätte jätte bra verkligen men det jag känner är tråkigt är att dom bor i Nebraska. Mitten av hela usa och jag vill som du till california. Har du några tips?
Dom vill även att jag ska åka med en organisation som inte är svensk.
/ Jennifer

Svar:
Hej och Tack Jennifer!
Du gör SÅ rätt i att åka som au pair. Detta är alltid en svår fråga, eftersom man nog aldrig får det rätta svaret. Kom ihåg att det bara är du i slutändan som kan ta beslutet men så här resonerar jag: Familjen är ABSOLUT prio nr 1. Ingen tvekan om det, du kan komma till bästa stället, med det största huset och de fetaste bilarna, men om familjen beter sig som skitstövlar kan du glömma allt det materiella, så familjen är absolut det viktigaste. Min situation är nästan för bra för att vara sann, jag lyckades få den bästa familjen på bästa stället (enligt mig) men om du trivs i familjen kommer du också falla för platsen.
Sen ska jag dock vara helt ärlig och säga att jag hade aldrig trivts lika bra i tex norra usa mitt ute i skogen, eller i en liten håla. För mig är det hela paketet. Få leva i en ny familj, helt ny miljö, livsstil och visst är CA en dröm men stirra dig inte blind på CA. Det finns massa fantastiska platser runt om i USA. Jag tycker du ska ställa massor av frågor om hur det är där dín ev familj bor, finns det många au pairer? får du tillgång till bil om du bor långt från en stor stad ( bil är nödväntigt i USA ). Vad kan du göra på din fritid, googla stället:) ( Glöm dock inte att fråga mest frågor om barnen och familjen ) Känns allt bra där, då är det bara att du åker på semester till CA istället:). Gå på magkänslan!!! Det är en stor chansning man gör och det får bära eller brista. STORT lycka till Jennifer! 


Hej Pernilla! Hittade dig pa nagon annans blogg och sag att du var au pair i La. Just nu ar jag au pair I annapolis Maryland men funderar pa att forlanga i California i ett halvar och vill darfor onska LA bland annat.

Hur ar det att vara au pair dar? Finns det nagot jag kan tanka pa nar jag ska matchas med familjer? :)

Jatte tacksam for svar

kram marieke


Svar: 
Hej Marieke, kul att du funderar på att förlänga, go for it:) Åk inte hem och ångra att du inte stannat! 
L.A är enligt mig det bästa tänkbara stället, det passar verkligen mig till 100%. Alla älskar det inte, men det gör jag:) CA är i det stora hela helt underbart, finns så otroligt mkt att se och jag får ALDRIG nog av CA. 
Jag tycker det viktigaste att tänka på när du matchas med familjer här är att inte falla för hus/läge/bilar etc även om frestelsen kanske kan vara svår att motså, det är trots allt väldigt mycket av det goda här. Eftersom du redan vart au pair 1 år vet du hur viktigt valet av familj är, så det behöver jag inte informera dig om. 
En annan sak som är super viktigt är att du frågar om det är ett au pair tätt område eller inte. Där jag bor finns det tex inte speciellt många, min kompis var au pair i Menlo Park, San Francisco där det istället kryllar av au pairer. Du kan komma till en familj uppe i The Valley, där du kanske måste åka 40 min för att komma till närmsta vän. CA är i allmänhet ingen au pair tät stat, det är vad jag hört och även vad jag upplevt, men det beror helt på vart du kommer såklart. Kolla upp det innan!!! Fråga även om du får tillgång till bil även om det kan låta som en oviktig fråga, du klarar dig INTE utan bil i L.A. Det är sant, då är du fast!! Bussar kan du glömma! 
Hoppas det var till lite hjälp! Lycka till!! 

Nu är det dags för mig att röra på asset och ta mig till gymmet!! Zumbaaaaaaaaaa!
 



Kommentarer
Postat av: Malin

Vilka bra frågor och svar, sånt är verkligen hjälpsamt :) Har precis skickat in min preliminäransökan till Skandinaviska Institutet och är så taggad på att åka nu! Men har ett par frågor till dig som jag hoppas du har tid att svara på:



1. Jag kommer nog inte ha tagit mitt körkort förrän i juni och jag hade planerat att åka i september ungefär. Är det tillräckligt med tid för att hinna matchas tror du?



2. Hur vet man om familjen är "bra"? Några tecken du kan tipsa om på en bättre resp. sämre familj? Förstår att det är väldigt individuellt vad man tycker är bra och dåligt, men det kanske finns något sådär generellt som man kanske ska akta sig lite extra för om du förstår vad jag menar? :) Är så himla rädd för att behöva rematcha.



Tack för en av mina favoritau pair-bloggar!! Kram!

2011-01-25 @ 07:56:55
Postat av: alex

pernill, vi ska ut på ääventyyyrr!!!



underbart å läsa om din vardagslyx å allt flörtande, ;) PUSS!

2011-01-25 @ 22:52:25
Postat av: Rascha!

Ok, Playa-Pernilla =)) Ser hur nice ut som helst där på beachen. NJUUUUUT!!!

Jag gissar på att Juice-killen heter Esteban. Vad annars?? =))

Ta hand o dig

KRAM

2011-01-26 @ 15:33:36
Postat av: Getingen

Sooool!!! Jag är avis! Guud vad bra du har det :) idag var det -10 grader i Linkan, inte okey! Love!!

2011-01-26 @ 16:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0