Aloha Hawaii!

Aloha, I´m back, I´m alive, but Osama Bin Laden is not, haha! Jag och alex satt på hotellrummet en kväll och jag ropar: Aleex, Osama Bin Laden är död! What?? Yes, han är dead! Sen kollade vi på nyheterna hela kvällen och det kom som sagt fram att han blivit dödad av en amerikanska trupp, så typiskt oss att börja skämta om allt och spinna vidare på historien, men helt galet hur USA firar. Hela New York är ju ute och firar på gatorna och överallt runt om i USA. Tycker hela den här grejen är så otroligt dum, den kommer bara fortsätta i denna onda cirkel, vi ger igen, de ger igen och så håller det på. Lämna dem och deras problem i fred! Om de tror att döda ledaren och grundaren till världens största terroristgrupp har de FEL. Hämnd, hämnd, hämnd kommer det bli och jag tror redan de börjat planera hämnden på USA. Jag tror nämligen inte allt detta skedde pga 1 person, 1 ledare, nej det finns fler som är villiga att göra precis samma sak. Tur att det finns andra saker i livet att oroa sig över, och tur att man bor i Sverige:) 
Denna fick jag av syrran igår, haha!
De som sörjer honom är hans syster Pina co Laden, 
svågern Cesar Sal Laden, dottern Sura Marme Laden,
sonsonen Choko Laden, mostern Remou Laden 
samt hans gamle senile farbror Var var det jag Laden.

Osama nyheten är ju förstås inte det enda som hänt den senaste veckan! Jag borde börja videoblogga, haha. Jag får ju kramp av att uppdatera dessa mega updates, måste dock erkänna att 1 v break från blogg, mail och FB var ljuvligt, men desto svårare att ta tag i det nu. Jag har inte skrivit upp va vi gjort varje dag, jag och alex började men blev aldrig klara så ska försöka att göra en update så gott jag kan. Det är så mkt att säga att då får jag sitta här i timmar, men delar av det ska ni få:)
Jag lämnade alltså L.A förra måndagen, flygresan gick fint, anlände i Honolulu vid 12 tiden och där träffade jag världens bästa vän Alexandra:) Vilken lycka, hon gav mig ett Hawaii halsband, tradionella med blommor:) Så gulligt!!! Kramkalas och updates om våra liv och vi kan va ifrån varandra i år och ingen skillnad, efter 1 sek känns det som man vart tsm varje dag hela livet. Det är precis vad en bästa vän är! Vi bytte terminal för att 3 tim senare flyga över till ön Kauai. En flygresa på ca 20 min, så de gick fort, väl framme skulle vi ta oss till IslandCars där vi skulle hyra bil. Det enda bilföretaget som hyrde till under 21, så vi var happy about that. Vi tog en taxi dit och där började första skräcken på resan..Klev in i den skabbigaste receptionen, in kommer en skallig medelåldersman med jeansen nere på låren och INGA underkläder. Det var den äckligaste syn jag någonsin sett. Ni kan inte ens föreställa er. Vi var trevliga och började snacka, betala osv. Jag och Alex snackade lite svenska och diskuterade betalningen och då flippar han ur: You are not talking swedish in front of me, och slänger pennan. NEJ han skämtade INTE. I had 1 swedish car once, the worst car ever, I hate sweden! Eh, okej, jag var seriöst rädd på riktigt. Mest obehagliga människa jag träffat. Vi får se bilen och herre min gud, vilken bil. Min bildörr va inte ens samma som resten, bucklor överallt och luktade skit. Självklart ingen A/C, bromsen skit kass, man fick typ bromsa 5 min innan, haha och gasen lös. Härlig bil!!! Först ville jag inte ens sitta eller hålla i ratten, men som sagt som människa vänjer man sig fort och 2a dagen var den som vårt lilla hem, haha! Vi var iaf sååå glada att ha en bil, för man kan inte åka till den ön utan bil. Funkar bara inte! Det finns i stort sett 1 väg, 1 fil i varje riktning. Kanske 1 buss på hela ön, haha! Bil är ett måste.
Vi åkte direkt och checkade in på Kauai Sands Hotel, låg precis på stranden, men inte super fin strand men läger var ändå bra:) Rummet stort och ja precis vad vi behövde. Vi hade en skit stor balkong men vi fick aldrig upp dörren på 4 dagar så vi kom aldrig ut på balkongen, haha! Bra vi är:)
Vi la oss vid poolen och bara läste tidningar och göttade oss för en stund, sen åkte vi till ett annat finare hotell och åt middag, super gott och mysigt!! Det var första dagen det:)
Dag 2, tisdag, gick upp åt frulle på stranden, sen brummade vi iväg upp med kusten, aleex var kartläsare med typ 50 olika kartor och jag chaffis. Alla gator och ord är så sjukt svåra, Kaualaki, Naoonsiakajo, ja lite sådana namn, haha! Alla börjar på K eller N känns det som. Vi körde iaf uppåt längs kusten, stannade på olika stränder vi läst om och vissa verkade bara fina, så underbart är det! Vårt motto hela resan var:
- Vi kan göra precis vad vi vill i hela världen, haha! Det är verkligen så..vi kan göra precis vad vi vill. Vill vi ligga här på stranden 1 tim, då gör vi de. Vill vi äta en pizza, då gör vi det.  Vill vi bestiga ett berg, då gör vi de! Älskar den friheten:) Denna resan har vart ett enda stort äventyr, vi har vart på äventyr varje dag, vi älskar att beacha, men vem vill ligga still på en strand i en vecka? Inte vi, ut på äventyr ska de va:)
Åkte upp hela norrakusten första dagen och vi båda tappade hakan precis hela tiden. Det går inte beskriva Kauai i ord, det är så vackert att det finns inte. Har aldrig sett ngn liknande i mitt liv! Kauai har vackra stränder, djungel, berg, vulkaner, hela galet bra blandning, en väldigt lugn ö, inget turist ställe, ingen gata med alla affärer man behöver, här får man hitta allt själv, inga skyltar heller, haha! Fast det är nog lite av charmen!
En liten detalj första dagen...vi var på Tunnels Beach, otrolig strand och det ligger också en gigantisk grotta som såg ut exakt som månen, haha. Det är sant, så otroligt mäktigt!! Vi lägger oss på beachen, det är eftermiddag och vi går upp efter en liten stund på stranden, vi möter en kvinna:
- Hi, do you guys have a phone I can borrow?
- No we are sorry, we dont! Hon såg lite hemlös ut först så vi sa nej.
- I locked my car keys in...
- We are sorry!
Vi går vidare mot vår bil..jaha, då börjar Pernilla leta efter våra nycklar. Letar ÖVERALLT börjar bli lite svettig, vi kan inte ha tappat bilnycklarna.. Alex, kolla om de sitter inne i bilen..Pernilla, de sitter i bilen, haha! Denna skruttiga bil måste man trycka ner knapparna innan man stänger, så bilen är låst. Inte alltid det bästa dock..
Nu sitter nycklarna inne i bilen och vi är utelåsta...Smart Pernilla!!! what the heck? Va gör vi nu? Ok, det kändes skit gött att nycklarna iaf va inne i bilen, så man inte tappat dem. Jag känner mig ändå ganska lugn i en sån situation, för ja vet att det löser sig, men de suger ändå. Hur äcklgit va det inte att tanten precis frågat oss efter hjälp, och vi hjälpte inte henne..sen 1 min senare behöver vi hjälp med exakt samma sak. Tydligt tecken på att man borde hjälpa andra mer.
Vi började fråga runt folk om hjälp, till slut kommer en local och säger att han kan åka hem och hämta sin Wire, haha! 2 gubbar åker och hämtar hans special gjorda 1 meter långa wire, med en krok på toppen, haha! Vi hade planerat att ge honom några dollar, men innan han ens börjar säger han:
- You know, the rental service would charge you 150 dollar for this...I only take 40. haha!
- Can I just borrow ur wire I do it myself säger aleex, haha!
- NOO, It´s special to me, I made it myself. Undra hur många bilar han har rånat med den.
Vi kan inte ge han 40 dollar för tusan...sen säger han 20..så 20 fick de bli för skiten. Vår bil är så kass att man kan öppna lite av bildörren sticka in wiren och fiska upp nyckeln och få ut hela knippan genom dörren utan  att ens öppna den. Så dålig va bilen, haha! Fast i vårt läge var det sjukt gött att vi hade en skruttbil. Så ja, det löste sig, vi blev 20 dollar fattigare, men vi kunde brumma vidare!
Sånt man verkligen kan garva åt:) Nu vet vi hur man bryter upp en bil iaf!!
På kvällen tror ja vi åt på en Sushi restaurang som sägs vara Kauais bästa sushi place, och gott var det minsann:) Vi har båda vart helt slut på denna resan, vi har vart ett riktigt pensionärspar, fast riktigt skönt. Lagt oss ganska tidigt, kollat TV, snackat, deckat, haha! Både kroppen och huvudet har vart helt dött, men tur att vi båda va hela slut, haha!
Dag 3, onsdag bestämde vi oss för att göra en känd hike till en beach, vi körde upp hela kusten och över till the east side, parkerade bilen och började hiken. Den var en sjukt jobbig hike eftersom den gick rakt uppåt hela hela tiden och man gick över stock å sten hela tiden, men den utsikten. Oh my freakin gosh..det vackraste jag sett!! Så otroligt fint! Det var värt varje svettdroppe. I flipflop hikade vi också, haha! Man kunde hika skit långt, och vi ville egentligen till en beach, men det var för långt märkte vi..men det var bara underbart att få se det. Sen är det alltid skit kul att hika:) Det är vår grej det!! Väl tillbaka åkte vi ner kusten, stannade på en beach, badade, stekte och tog det lugnt i eftermiddagssolen. Som sagt, vi kan göra preeeecis vad vi vill:) När man åker längs kusten tappar man andan varje minut av hur vackert det är. Går inte beskriva!
Väl hemma gjorde vi oss iordning för att ta oss ut på en middag, men den kvällen hade vi bara 1 hotellnyckel på rummet. Det var inga kort utan riktiga nycklar. Vart är den andra? Vi är inga tjejer som tappar bort saker, så när de säger, så om ni tappar bort nyckeln blir det 30 dollar osv, lyssnar man inte ens, för vi gör inte sånt, haha! Trodde vi! Vi la nycklarna på TVn men den kvällen var en inte där. Vi letade hela rummet, gick igenom våra väskor, allt! Vad händer med oss? Vi gav upp och gick ut och åt i Kapaa, så himla gott. Localfooden är såå god! ( Förutom Spam då alex ) Mysig restaurang med utsikt över staden vi bodde i. Staden, som består av 1 gata, haha!
Dag 4, torsdag, dags att åka andra hållet, söder ut på ön, första stoppet blev Poipu, där kristys syster gifte sig ( Vi åkte även förbi vart mina värdföräldrar gifte sig ) la oss på den beachen, samma strand där min v-familj brukar bo när de är där. Super mysigt!! Stekte där ett litet tag, såg en stor mega säl rulla upp på stranden och visade upp sig, haha! Sen åkte vi vidare upp mot en Canyon, upp för berget, runt och runt, tog en evighet men vi älskar roadtrips och utsikten är underbar så va gör det:)
Tillslut kom vi dit och där svimmade vi nog för en sekund. Ser lite ut som Grand Canyon i Las Vegas, men detta var något makalöst vackert. Man stod där och kunde inte ens förstå om det var nära eller inte för det var så stort och mäktigt! Så glad att vi åkte dit!!
Nu förstår ni hur mycket ön har att erbjuda.
Efter det åkte vi tillbaka till Poipu för att se solnedgången på stranden, men vi tyckte solen gick för sakta och vi blev kalla så vi lämna utan att se hela solnedgången, haha! Vi skrattade åt hur oromatiska vi är..Äsch, va fasen, vi har väl sett en solnegång, samma överallt. Typiskt oss:)
Vi struntade i att åka hem och göra i ordning oss för vi ville verkligen besöka en restaurang i Poipu som verkade super mysig och oh yeees vilket bra beslut. Det var vattenfall, facklor och allt inne på restaurangen som var både inne och ute. Så underbart mysigt!! Vi satt bredvid en bröllopsmiddag faktiskt, så då var vi delaktika i ett bröllop också:)
Maten var gudomlig, vi båda åt räkor, med pesto och macadamia nuts, sen fick man massa andra saker till bordet, förrätter och grejer, Hawaiiii food:) Riktig kärleksmiddag hade vi, jag å min soulsister!
Varje kväll sa vi, jaha, ännu en så där riktigt skit bra dag..sen har det vart en del motgångar, denna resan har mycket gått emot oss, men inget får oss att få en dålig dag eller dålig semester, som vi brukar säga: Vad finns det som vi inte klarar? haha!
Det var sista natten med gänget på Kauai och det finns sååå mycket att berätta, men detta var iaf en beskrivning några delar från paradisön!
Dag 4, fredag morgon, vi checkade ut på morgonen och vår teori om ofunna nyckeln var att vi glömt den i nyckelhålet och ngn förmodligen lämnat in den, annars var det ett mysterium. Vi frågade om ngn lämnat in nyckeln och se där..där låg vår andra nyckel. Ingen aning om hur, men där va den, haha! Så gött!!!
Då var det dags att lämna tillbaka Bulan..vi döpte bilen till Bulan. Vi hade båda ångest inför att träffa äcklet igen, men bestämde att ligga lågt och inte säga ett skit, enbart svara på hans frågor.
Det ingår att han skjutsar oss till flygplatsen så vi hoppade in i baksätet och då säger han:
- One in the front..
- No we are good in the back.
- One in the front säger han svinarg.
- I am not leaving..
- That´s for you dog säger Alex.
- he is not a dog svarar han och trycker gasen i botten och kör iväg som en idiot. Vi vågade inte säga ett skit. Sen var det ngt annat som hände och fy jag var liuvrädd hela tiden, som tur var kom vi till flygplatsen och vi slapp se honom ever again!!!!! Ingen trevlig upplevelse. Han hade flyttat till Kauai från New York, så min teori är att han var en brottsling och rymde dit typ, haha!

Vi satte och på planet och flög tillbaka till Waikiki, Oahu. Framme vid 10.30am, tog en shuttle till vårt hotell och ska checka in..Vad säger idioterna då?
- Eh, you know our policy is that you have to be over 21, in order to stay at our hotel.
- What? Well, we are not so..
- Yea, but that´s our rule.
- We booked and payed and it didnt say anything about that on the website.
- That is up to hotels.com, you have to talk to them.
- Are you kidding me? How can we even book your hotel if we are under 21?
- Here is the number to expedia.
Och där hade vi inget hotell...nu pallar vi inte mer skit!! Först gav de oss fel nr, så de hittade inte ens min beställning dit jag ringde..konstigt, det var inte ens rätt nr. Fick numret till Hotels.com från de vi ringde till och där satt jag i telefon i typ 40 min och försökte på ett nytt hotell och vi vägrade betala dubbla priset för ngt som inte ens var vårt fel. Han kunde inte ens se att man behövde va over 21, how the heck are we suppose to know?? Tillslut fick vi ett annat hotell, rakt över gatan faktidkt och fick betala 11 kr mer, så de va lugnt:)
Kom dit och yihaaa, bästa hotellet ever. Lobbyn va riktigt snygg och modern och rummen va också skit bra, tror det var väldigt nytt hotell. Stort rum, balkong, havsutsikt, all good! Kanske var en mening med det..kl var 1 och incheckning var vid 3 så vi lämnade bara väskorna där och drog ut..det räknade faktiskt och var molnigt men väldigt varmt så vi åkte till största och bästa köpcentrumet. Farligt!!!!!! Där blev det självklart shopping, Frozen Yogurt och hade det allmänt bra:)
Tillbaka på hotellet, gjorde oss iordning och promenerade ner till beachen och vårt älskade Waikiki, efter 1,5 tim fick vi bord på Cheesecake Factory, hade en underbart god middag som vanligt!! Strosade runt i Waikiki, mellan facklor och palmer! Vi har vart så äventyrliga under dagarna att vi inte orkat göra mer på kvällarna, men det har vart såå skönt att ha en sån semester. för det första kan vi inte gå ut och för det andra har det bara vart så gött att bara käka middag, strosa runt och decka i sängen, haha!

Dag 5, På lördagsmorgonen var det dags för hike igen. Jag hikade upp till Diamond Head förra gången jag var på Hawaii, men nu blev det med alex, gött att hika loss lite igen, men svettigt kan jag lova att det var! Puh!! Fantastisk utsikt!!
Väl tillbaka, belönade vi oss med Frozen Yogurt, sen la vi oss på Waikiki Beach och snackade, stekte och läste skvaller:) Livet är väl ändå gött!!
Gjorde oss redo för kvällen igen, denna kväll blev det en china restaurang, super mysig och en gudomlig middag igen!

Dag 6, söndag och sista dagen på Hawaii!! Tiden går bara fööör fort när man har det så där galet bra. Denna helg hade Alex organisation STN som hon jobbat för i 3 månader anordnat en surftävling så på söndagem hängde vi med hennes polare hela dagen. Så himla kul å träffa alla hennes svenska/amerikanska/m.m. vänner som hon träffat. Alla var så goa och roliga!! Hängde vid tävlingen, kollade in surfarna, la oss lite på beachen, gick och fikade, och ja, bara hängde med alla!
Sen var det dags att surfa också...klart man måste:) Ja har bara testat 1 gång innan och aleex har surfat lite nu under hennes 3 månader. Vi lyckades låna 2 brädor av STN så vi kunde bara va ute en stund, men jäklar det är så jobbigt att paddla, haha! Sen efter varje våg man paddlar över åker man typ bakåt 10 m, haha! Men det är sjukt kul, jag var lite för trött och gav upp lite kändes det som, fast jag stod upp i några sekunder innan ja föll pladask, haha! Jag var lite för feg och fegade lite och ställde mig därför upp för sakta tror jag..men ska lätt surfa igen:) Tror man blir beroende när de väl börjar sitta!!!
Fast just nu ligger Windsurfing varmt om hjärtat:)
Vid dagens slut bestämde vi att tsm med 5 andra, både svennar och amerikanare, killar som tjejer att äta på Cheesecake tillsammans. Jag och aleex sprang hem och bytte om, sen hade vi en super rolig middag tsm med alla!! Sista natten med gänget på riktitgt! Speciellt för aleex som lämnade alla efter 3 månader.
Vi gick hem och började packa och släckte runt 1 tiden och ställde sedan klockan på 4.55. Puhh! Min hals gjorde skit ont så jag tror knappt jag sov. Vi gick upp packade ihop och checkade ut, men resan är inte slut här, haha! Dagen innan hade vi beställt en taxi för morgonen och när vi kommer ner kl 5.30 på morgonen står det en LIMO och väntar på oss..haha! Eh va? We didn´t order a limo? We ordered a taxi..this is a taxi..haha, ok? Ja vi hade inte tid att ändra, så vi hoppade in i Limon och åkte till flygplatsen. Jäklar va vi skrattade, vi som gjort narr av alla kineser som åker runt på Hawaii i Limo, va tänker de med? Ja nu var det vi istället, sen var det inte riktigt vår avsikt, men ändå, haha! Inte alltid man åker limo till flygplatsen:)
Våra flighter avgick samtidigt och skulle båda till L.A men olika plan, riktigt irriterande, så vi åkte till olika terminaler, men så kan det va! Jag flög till L.A och stannar som sagt här, medans alex flög vidare hem till Svedala!
TUR att vi ses igen om 2 veckor annars hade jag saknat henne waaaay too much!
Fick ett glatt välkomnande här hemma som alltid, fast Parker låg i spysjukan, inte alls kul. Han hade spytt i flera timmar natten innan och nu låg han i hög feber, stackarn! Själv är man typ döv i ena örat och svullen hals, men det är peanuts mot Parker.
Alltid kul att komma hem, har saknat familjen!! Det har vart en helt underbar resa, Hawaii är sånt paradis och att gå uppleva det med sin bästa vän..kan verkligen inte bli bättre!!!!! Vi är bästa bästa teamet!! No doubts!!

Inatt var jag uppe mitt i natten med halsont, men jobbade ändå idag i 4,5 tim och nu har jag suttit här i typ 2 tim  och bloggat...vad gör man inte för er?
Tvättade ALLA mina kläder från resan igår och jag torktumlar aldrig, men nu gjorde jag det på låg värme, pga all skit som jag ville döda. KUL!!!!! Jag krypte min dyraste och finaste klänning, en långklänning, hur kul är det om den är kort? Har använt den 1 gång, så ledsen. Sen gick min nya jumpsuit sönder i tvätten..och nu märkte jag att min andra favorit långklännig krympt på längden. Börjar seriöst lipa av tanken!!! VARFÖR, efter 1,5 skulle jag krympa mina favorit plagg?? Mamma, ngt tips? Nu får jag väl sy om hela skiten...va ledsen jag blir!!
Tur att det finns värre saker i världen!!

Ivkäll har jag vart iväg och letat resväska, tror ja hittat en som ja ska köpa imorgon, så gigantiskt stor!! Fast de behövs!
Förövrigt är livet gött i L.A, sommarvärme och jag har 2 veckor kvar. Börjar lipa när jag tänker på det, men samtidigt är det dags nu!!!

Ska ge er 2 pics idag, sen blir det massor av Hawaii pics en annan gång!



Waikiki Gateway Hotel. Semester!!!!

Kommentarer
Postat av: Julia

Hej!



Hur lång tid tog det för dig att få en match i Cali? Fattar det som att du hade lite problem i början att komma dit eller? Jag vill såå gärna dit, men vet inte hur lång tid jag orkar vänta ;)

2011-05-04 @ 16:57:41
URL: http://juliaasaupair.blogspot.com/
Postat av: julia

älskar dina långa updates!;D

2011-05-04 @ 17:11:23
URL: http://juliasundstroms.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0