Unbeatable feeling.

Vilse? Lite smått..Om Miami Intl Airport är stor? Nej, den är huuuuge!! Seriöst, jag och pappa pratade om att detta tydligen var en av världens största och det har jag fått uppleva idag. Min väska var även några kilo för tung..ooops, men hon var jätte trevlig och gav mig bara en varning, jag spelade väldigt ovetandes om max vikten och bad om ursäkt. Frågade sedan om hon kunde fixa en fönsterplats till mig..man tjänar alltid på att va super trevlig, sen började hon fråga ut mig om Sverige och grejer och jag lämnade disken med en fönsterplats med extra benutrymme och ett leende på läpparnaJ Sweet!  Ja, jäklar va stor flygplatsen är, jag har gått, gått och gått. Jag ska ändå bara inrikes, men jäklar va långt bort jag skulle. Det stod Gate 8 på mitt boarding pass, men kollade på screenen för att vara säker..Bra gjort P, jag skulle till Gate 43. Lite skillnad, så jag har traskat och traskat.  Nu sitter jag här vid gaten 2 timmar innan, eftersom pappas flight var 1 tim tidigare och han behövde va 2 tim tidigare eftersom han flyger utrikes. Sitter här och chillar, och sörjer att en helt underbar resa är över. Som tur är ska man tillbaka till värmen och inte till kalla Sverige som stackars pappa ska, känns inte lika motigt, samtidigt som jag ska tillbaka till min verkligheten som innebär jobb och grejer, så semester är aldrig fel. Jag ska dock inte klaga alls, om 5 veckor flyger jag till Hawaii för 1 veckas semester och då är även mitt år över. Det ska vi inte prata om nu, då får jag panik!
Ska ge er en liten update på de senaste dagarna som varit. I lördags åkte vi som sagt till Everglades, som för er som inte vet är en stort sumpmark utanför Miami, med 2 miljoner alligatorer, ja 2 miljoner och ca 2 tusen krokodiler, samt fåglar, sköldpaddor, ormar m.m. Det är väl mest känd för sin airboat, som ofta är med i filmer och grejer. På lördagsmorgonen solade vi ett par timmar först, sen vid 1.30 tiden hämtade bussen upp oss, blev lite fördröjningar och bussbyten men vi kom dit iaf. Hoppade i airboaten, längst upp på toppen satt vår guide, skit cool va hon! Vi åkte lite sakta i början genom  sumpmarken, såg några alligatorer, fåglar etc. Sen kom vi ut på mer öppet vatten eller vad man nu ska kalla det och jäklar då åkte propellern på och hon slirade åt höger och till vänster..så sjukt kul!!! Sen gled vi igenom sakta i slutet såg aligator bebisar, sköldpaddor, super häftiga fåglar, ja det var coolt!
Väl tillbaka fick vi kolla på Crocodile Wrestling. En Krokodil skötare visade oss hur man handskas med krokodiler, han hoppade verkligen på ryggen, öppnade munnen, satte in handen utan att hålla upp hans mun och visade massa trick, riktigt coolt, men måste säga att jag blev riktigt svettig ett tag. När crocodilen stängde hans mun..och han hann preeecis ta ut handen..fy lite panik! Lek gärna med döden grabben!! Cool va han iaf:) Fick se skorpioner, påfåglar och allt möjligt!! Vid 18 tiden var det hemfärd igen!!
Väl hemma på hotellet gjorde vi oss klara för middag, blev en super mysig restaurang vid vattnet, en italiensk. Riktigt gott kan jag lova! Vi satt precis vid det öppna köket och vi satt och illstirrade i 1 tim typ, haha. Kockarna jobbade i 150 Km/h , svetten rann och där var det ingen vila direkt. Ingen tid för snick snack där inte!
Det var lördagen det! På söndagen var det BEACHDAY, låg i de glassiga solstolarna på stranden hela dagen, vattnet var helt underbart och vi hade det allmänt bra!! Även ett litet skott i pannan på oss som var så otroligt orutinerade. Vi ville bli lite extra bruna nästsista dagen och drog ner alltför mkt på solkrämen...när vi lämnade stranden runt 4 tiden kom vi båda upp och kände lite smärta här och var, haha! Så jäkla orutinerat nu fjällar man säkert där. På den fronten blir man aldrig klokare det är en sak som är säker. Pappa 55, fortfarande inte klok nog, haha! Jaja, hellre röd än död som man brukar säga. Jag tog mig på löparskorna och tog en 6K löprunda på strandpromenaden, så himla skönt, men varmt. Var nog en del av 5 olika partyn på vägen, haha! Det är sista helgen på deras springbreak här så det var fester och festivalliknande överallt som ja sprang igenom, hehe. Sen antar jag att det är lite halvgalet där alltid i Miami. Väl hemma skrev jag klart alla 150 vykort, haha. It sure felt like 150..
Sen tog vi oss ut på Miamis gator med avsikten att shoppa loss. Vi har dock haft lite svårt att  hitta rätta shopping gatan, men igår hittade vi. Lincoln och Washington är grejer det. Lincoln Rd var väldigt likt Santa Monica 3rd Promenade och även Santa Barbara. Lite för många exklusiva butiker, men det var ändå en super mysig gata med hyfsat bra butiker. Tråkigt bara att vi hittade den så sent, för det var vår sista kväll, så det var enda rikitga shopping turen, annars hade bara blivit lite här och där. Bra för mig som borde spara pengar,haha, men några rundor till där hade inte skadat höll vi båda med om. Tom pappa hade velat ta några extra rundor där. Ja köpte iaf en tröja jag är väldigt nöjd med, pappa en t-shirt sen lite andra grejs, så jag är nöjd ändå.
Vi var hemma runt 11.30 tiden tror jag, och då kollade vi senaste avsnittet av Solsidan, haha! Ja det får man aldrig nog av, vi kollade förförra avsnittet i lördags och vi garvade så vi dog. Klockrent!
Idag, måndag allra sista dagen i paradiset. Sad! Åt frulle i vanlig ordning, sen köpte vi till en halv dag till på rummet så vi kunde ha tillgång till rummet längre. Mkt bra!!!
Konstigt nog så kände ingen av oss att steka på stranden..förstår inte varför? Aloe Veran används flitigt, haha!
Vi gick en promenad på stranden istället, helt underbart väder!! La oss sedan under ett parasoll och tittade ut över havet, slutade med att vi låg med enbart huvudet i solen, enda stället där ingen bränt sig, haha! Var sjukt längesen jag var såhär solbränd iaf, så de känns riktigt nice. Karibien bränna gillar viJ Även om det oftast är sol i L.A varje dag, ligger jag ju inte och pressar på det sättet, men här då jäklar. Varje dag stod jag och pappa i spegeln som två fåfänga fån och kollade ränderna, haha!
Åt en lunch i baren på det italienska stället, mysigt som alltid, sen var det dags att packa väskan och åka till flygplatsen runt 4 tiden.
Taxin släppte av mig först så fick säga hej då till kära pappa. Aldrig roligt det där, men tur att vi ses om 8 veckor, annars hade det blivit jobbigt!

Vi har haft det helt underbart!! Har i största delen haft jättebra väder, lite moln ibland gör oss nog bara gott=) Kryssningen var högt över förväntingarna, resmålen fantastiska, miami underbart och pappa som sällskap är alltid lika roligt, haha! Alltid händer det någotJ Speciellt när språket kommer fram, haha! Inget ont om pappas engelska skills, men ibland behövs det lite tillrätta visning, haha. Sorry dad! Kan inte tacka pappa nog för allt vi gjort på resan och vad bra du tagit hand om mig..  ( kanske var ömsesidigt det sistnämnda, haha ) Tack också kära mamma att du lät pappa komma hit, önskar du kunde vart med, det vet du!
TACK!!!

Älskar resor, får inte nog av dem!! Känns därför skit bra att jag förhoppningsvis har hela livet framför mig att resa!
Har nu nästan 6 tim framför mig uppe i luften, hemma i L.A kl 23 ikväll, sen börjar jag kl 7.30 på tisdag morgon igen..back to business!! På onsdag åker föräldrarna till Colorado på skidsemester och jag ska ha hand om kidsen, då blir det 24-7 jobb antar jag. Eller ska få hjälp av lite släktingar så de blir nog bra. Tycket det är skönt att ta hand om dem själv, då bestämmer jag, haha!
Hoppas allt är bra med er där hemma!! Saknar er massor!

Kunde aldrig uppdatera igår, så skriver lite mer om vad som hänt..igår hamnade jag som sagt vid fönstret vid exit utgången..fick genomgå lite extra safety saker in case of emergency, finns dock alltid en nackdel med den platsen. Det är lika kallt som att sitta på vingen ungefär. Efter att mina ben typ domnat frågar jag flygvärdinnan efter en filt..
- do you wanna buy one?
- eh, what?
- It is for sale..8 dollars..
- Eh okay, no thank you, im good then.
Hon  var hur trevlig som helst, tyckte synd om mig, erbjöd varma drycker och så, men ändå..köpa en filt? Tror de ja tar med den äckel filten hem och lägger på soffan sen eller?
Killen bredvid såg mina svenska tidningar och börjar snacka, han var nämligen german/french..men bodde här, sjukt trevlig kille asså!!! Rikitgt rolig också, jag är alltid lite reserverad med att prata på flyg så man inte får en riktig kackelperson bredvid i 6 tim, men han var preeecis lagom pratgladJ Vi snackade lite då och då, men han ville ändå inte störa liksom. När jag läste tände jag inte lampan, men det gjorde han åt mig..han frågade om jag ville ha hjälp med matbordet..som sitter i armstödet på de platserna. Han hade fru som tur var, annars kan det bli lite mkt ibland, hahah!
Iaf, när jag tackat nej till filt säger han:
- You can borrow my fleece jacket if you want. -
- No thats fine..ill be fine, but thank u.
- Its okay, u can borrow it..
- You don’t have to do that.
Då reser han sig upp och öppnar hans väska och tar ner jackan till mig. Så snällt!!
- Do you want me to buy it from you? Säger ja då..
- haha, yea that would be 5 dollar sager han..
- Or could I rent it? Säger jag, haha!
Gubben bredvid bara garvade…Han tyckte de va skit töntigt att man behöver köpa en himla filt.
Men det var väldigt snällt av honom…när ja kom fram till L.A var mina fötter stelfrusna..kunde knappt gå för tusan..men jag ska inte klaga jag fick iaf fönsterplats..
- I should be use to the cold, since im from sweden right?  Well im not, haha. Ill bring a sleepingbag next time...
- han bara garvade och var glad att stå till tjänst.
Trevligt med hjälpsamma människor!!

Hemma runt 11 tiden igår, träffade min värdmamma lite snabbt, packade upp ALLA mina grejer  innan ja gick och la mig vid 12.30 tiden, miami tid 3.30, puhh. Skönt att packat upp allt, kan inte bara låta det stå där. Somnade som en stock i ett nystädat rumJ Vaknade vid 6 igen av massa poliser och grejer ute..sen kunde ja inte somna om konstigt nog..gick upp vid 7 och började jobba…vid 7.25 kommer en nyvaken Kayla in: Peeeerniiilllaaa!!!!
Så jäkla söt, slänger sig över mig och säger: Pernilla, Im so tired, I havent been able to sleep, ive been waiting and waiting for u to come home, haha! Så söt!! Hon skrattade konstant I morse, kramades och var allmänt söt. Likaså Parker var söt som alltid! De båda hade klippt sig, kayla har nu lugg och lite page..så jäkla söt!
Sen kom hela familjen och kramade mig och välkomnade mig hem. Finns inget som slår den känslan av att komma hem till denna familjen efter en tid borta..( eller jo inget slår att träffa mina nära å kära i sverige såklart ) men om vi snackar här..Kristy berättade att Kayla vart svår mot henne hela veckan, de går ihop lite de två ibland..och igår höll hon kristy i handen, helt plötsligt gör hon ett hopplasteg och hoppar upp i luften..Kristy frågar..What was that for? Haha
- Pernilla is coming home tonight..I can´t wait!! Man blir så glad av att höra allt det där! Sen imorse var hela familjen i köket, då säger Kayla:
- Pernilla you r the only person that makes me happy when I cry..då säger Don, Yea, she keeps saying that, hehe!
De sa att nu när jag vart borta kom de fram till att de inte kan va utan au pair just nu..de trodde det, men de kan de inte sa de, hehe. Så nu ska de ha en ny au pair efter mig. Ska ta detta en annan gång, men de känns lite halv jobbigt just nu, det är ju så det är såklart, men jag är bara så fäst vid dem.
Pratade med min värdmamma i morse, när barnen åkt till skolan, hon vill ha mina råd om allt..och helt plötsligt börjar ja gråta..De bara kom, ja bara insåg att ja inte kan lämna dem!!! Men men, ska njuta av sista tiden, ja vet att vi ses igen!!

Har precis vart på gymmet en sväng, nu börjar ja snart jobba igen!!

Pics kommer när tiden kommer:)


Kommentarer
Postat av: Getingen

Tack för en underbar uppdatering. Va go han va killen på flyget. Schyst att låna ut sin fleece :) Så lamt att man måste köpa en filt!! Va söt hon är Kayla, fatta hur mkt hon har saknat dig, förstår att du blev lite ledsen igår.



Ta hand om dig sis och njut de sista veckorna.

Tro mig, de kommer gå fort!

Puss och kram

2011-03-15 @ 21:25:28
Postat av: veronica

Jag ska åka som au pair till hösten, skulle gärna vilja tagit över din familj :D

2011-03-16 @ 15:52:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0