Whale?

Im in Santa Barbara och morgonens känsla var: Varför gör jag detta? Jag har ångest varje gång vi ska lämna Manhattan Beach och resorna blir inte färre, och det är något man aldrig kommer förstå om man inte vart au pair. Tro mig! Fast det är bara fredag-söndag så jag ska inte klaga. Kom upp hit vid 3 tiden idag, började jobba 8.30 imorse klockan är nu 9.30 och barnen försöker fortfarande somna, vilket innebär 13 tim jobb idag. Vi är här och campar men det kallas Luxury camping vilket innebär att vi sover i stugor och jag har fått äran att sova bredvid barnen på loftet. Vi sover verkligen alla 3 på madrasser på golvet där uppe med 30 cm mellanrum. Helt plötsligt känns sängen i hallen i Mammoth lyx. 2 nätter ska jag nog överleva. Så länge de inte väcker mig 150 gånger om natten. Sorry, vill inte att detta ska bli en klagoblogg men jag har vart mer nöjd med min tillvaro. Det är skog och åter skog här, 5 andra familjer, typ 15 barn som springer runt, ödlor, råttor, rådjur, allt du kan tänka dig springer runt överallt här. Ikväll när vi grillat klart lämnade vi soppåsen ute och när det blivit helt mörkt kommer min värdpappa och säger att det är en skunk uppe vid vår stuga. Alla springer dit med ficklampor och mkt riktigt där sitter en jäkla skunk utanför vår stuga och käkar korv. Då fläker den upp svansen och är redo att stinka....då flyr vi fältet, haha! No, det kommer stinka resten av helgen. Tror inte han stank på oss som tur var.
Något som däremot är väldigt coolt här är stjärnorna. Det är stjärnor ÖVERALLT. De har med sig teleskop hit, så de såg shootingstars ikväll och jag fick se The milky way galaxy. Tror jag den hette. Det är som en stor vit regnbåge över hela himlen, det är så tjockt med tusentals stjärnor där att det ser ut som en vit båge på himlen, tydligen vår galax. Det var faktiskt riktigt häftigt!

Känner mig stressad att blogga nu, för snart kommer nog föräldrarna in och då ska jag gå och lägga mig för det finns ingen annan stans att vara, haha!
Måste berätta en liten händelse så typisk USA som hände innan turbokickklassen i tisdags. Jag stod utanför salen och väntade när en tjej börjar snacka med mig om klassen, fråga lite om allt möjligt, efter ett tag säger hon:
- So are u a student here?
Jag försklarade situationen och då säger hon:
- ah okay, I kind of heard an accent, but I wasn´t sure.
Sen babblar vi på i 10 min och när klassen börjar visste jag vart hon bodde, att hon bodde med sin pojkvän att hon har en systerdotter på 1 år m.m.  För det första: hur kan man inte höra direkt att jag inte är härifrån? Eller vissa gör iofsig det, haha! Hon kanske bara ville va artig:) För det andra: I Sverige får man ett hej från främlingar, på sin höjd. Jag tror att alla är såhär öppna, men får påminna mig om att det inte alls är så hemma. T.ex om man går på en klass på gymmet i Sverige gör man inte high five med främlingar eller pushar varandra. Det är väl bara usa! En bra sida av usa. Fejk som äkta! I like it!

Igår var jag heeeeeelt död. Som jag vart hela veckan, men jag orkade bara inte ta mig till gymmet, dessutom var det soligt så jag var så sugen på att boogie boarda en stund på min "rast". Gick ner till beachen, vilade lite innan jag tog min bräda och hoppade ut bland vågorna. Det är seriöst det bästa jag vet, vill aldrig sluta. Vattnet är dock iskallt just nu, men man vänjer sig fort. Var några surfare ute där jag var och de alla har våtdräckter på sig utom jag som bara har bikinitrosor och en långärmad surftröja, vad det nu kallas. (tunn tunn våtdräcktsmaterial ). När jag ligger där och paddlar, paddlar en surfkille förbi.
- Aren´t u freazing??
- Ehm, no! haha!
Surfkille i 24 årsåldern - borde nog boogieboarda oftare:)
När jag ser en mega våg komma, vänder brädan och slänger mig i vågen ser jag en gigantiskt fisk bredvid mig och då menar jag stor. Såg ut att va en halv meter, och det är stort för mig. Usch, kanske därför man har våtdräckt, haha!
Började jobba igen och senare samma dag ringer min värdmamma mig när jag gör middag till barnen:
- My friend just saw a WHALE out there..keep ur eyes open.
- A WHALE?
Okej, jag var ute och boogieboardade 2 tim sedan och blev skrämd av en fisk. Helt plötsligt kändes inte den där fisken så stor, haha! Galet, en val? Nu blev jag lite skraj..

HAha, kom precis på Kaylas kommentar ikväll.
- I want mommy to sleep right there ( hon menade på min madrass )
- Well, now it´s me sleeping there.
- But, why? I´ll just have u sleep with daddy...
HAHA, då började ja as garva och hon fattade inte riktigt vad som va så konstigt med det.

Ah en annan sak, på vägen upp i bilen frågar Parker:
- How many bathrooms are there in our cabin?
- Just one, its just our family.
- Ah okay, but daddy, then u have to let us go potty first before u go. (pga pappans nr 2)
HAHA, jag satt och väntade på den meningen, men jag hoppades så att han inte skulle säga det. Hans pappa svarade:
- Eh, okej, haha!
Då säger Kristy:
- We definitely are a family now, haha!
- yea, Im use to it:)

Haha, kids, man vet aldrig vad de ska säga!!!
Nu ska jag iaf gå upp till loftet och krypa in under min sovsäck. Yes imorgon kan jag säga: Imorgon åker vi hem:)
Trodde inte jag skulle ha internet här så de blev surprise. Hoppas ni har en bra helg allesammans!!!

Kommentarer
Postat av: Getingen

Då var man tillbaka igen och har uppaderat sig om vad som händer i Staterna :) Så coolt när du skrev det där om stjärnorna. Jag såg också The milky way på min resa. Har aldrig sett en mäktigare stjärnhimmel som i outbacken! Helt magiskt! Hoppas du har haft en underbar helg! Love!

2010-09-12 @ 15:04:26
URL: http://emelieinaustralia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0