Fireworks.

Att + 12 grader kunde få mitt humör att gå betydligt fler grader åt det bättre hållet är väl helt fantastiskt!! Har av både kända och okända anledningar inte vart på världens tip top humör det senaste, men när öppnade garageporten imorse, klev ut och möts av någon slags hetta stegrade humöret direkt till toppen av skalan:) Från att ha vart max 15 grader en väldigt lång period och idag mötas av 27 grader och värmande strålande sol var precis vad jag behövde:) Att ligga på stranden i mitten av december är väl inte alltid vardagsmat för en skandinav som mig!!! Mycket uppskattat!!
Det är så mycket som hänt det senaste, men med tanke på att mitt förra inlägg försvann ( pga att jga var utloggad när jag skrev inlägget ) har jag ingen ork till ett helt nytt inlägg, men ska göra mitt bästa för att sumera veckan!
I tisdags var det som sagt Louises avskedsfest/au pair meeting och jag önskar den bruden allt gott i framtiden, hon är verkligen den goaste tjejen och jag blir alltid på världens topp humör efter att träffat henne!! Hoppas verkligen vi ses igen:) Måste bara berätta att hon berättade för hela sin familj, vänner, släkt, alla hemma i Australien att hon valt att förlänga 6 månader och kommer hem i juni nästa år. Hon berättade sanningen för hennes syster som hämtade upp henne på flygplatsen, men ingen annan visste att hon kom hem. Så hon knackade helt enkelt på hemma och surprise:) Haha, önskar jag gjort detsamma! Kommer sakna den tjejen!
Skypade med min kära syster hemma i Sverige i torsdags morse, alltid lika kul och jag kan inte få in i min hjärna att vi ses om ca 1 vecka! 15 månader sedan och nu är det 1 vecka. När jag läser 15 månader, eller 14 månader har jag vart hemifrån då blir jag nästan lite stolt över mig själv:) Det är ju ganska länge när jag tänker efter!! Jessica, jag blir tårögd bara jag tänker på att få krama om dig och Joline för första gången!!
Skypade även med andra systern i australien i fredags, och självklart det alltid lika kul! Jag kan inte ens beskriva den kärleken jag har till mina systrar! Jag är inte mycket för att blotta min kärlek, haha men det är så obeskrivligt hur mycket de betyder för mig!! Mina absolut bästa vänner och bästa systrar no matter what!

Veckan har i allmänhet bestått av jobb, lite gym, target m.m. Gick förresten till frisören i tisdags, blev väldigt nöjd med slingorna, men tyckte det blev alldeles för kort först, men det växer alltid ut så det är ganska lugnt! Jag har aldrig klippt mig på det stället, bara gjort slingor, men jag har ju inte page direkt, haha!
Tog min flueshot i torsdags också, min värdfamilj ville betala för den, vilket de verkligen inte behövde, så snällt av dem! Hoppas inte jag blir sjuk nu eller i sverige, är inte alls välkommet! Förhoppningsvis är jag lite imun mot diverse baciller.
I fredags var ingen bra dag alls, en riktigt pissdag och en sådan dag då jag bara behövde en enda person och hon har titeln mamma. Min mamma var den enda person jag behövde och 14 månader utan mamma kan vara på både gott och ont, visst har jag klippt navelsträngen under detta året och klarat mycket själv, vet inte direkt att jag ringt hem och verkligen behövt mamma! Oftast har man fixat saker själv, vilket är en positiv sak, men i fredags behövde jag min mamma! Tog fram telefonkortet och ringde hem till Habo. Mamma svarade väldigt överraskad över att det var lilla Pilla i andra sidan luren och där kom tårarna. Varför är det alltid så? Så fort man hör mammas röst då kommer tårarna! Fick fort försöka förklara att inget allvarligt hänt, och jag vill inte gå in på varför nu heller, men mamma du är den bästa jag har!
Det finns inget så bra som ett pep talk från mamma. Om jag bara var hälften så vis och klok som du! Nu blir jag tårögd igen för att det finns ingen som du! Om jag var hälften så omtänksam,vis,givmild, snäll, allt, som du hade jag vart en helt fantastisk person!!!
Kan aldrig tacka dig nog för att du alltid bara är ett telefonsamtal bort.
Resten av dagen blev jobb i 11 tim!! Blir inte mycket gjort på helgerna nuförtiden eftersom jag jobbar sent varje helg fram till jag åker, men det är lugnt för mig faktiskt!! Igår kom Kristy hem från ett designer party och hade köpt en t-shirt till mig. Hon är världens sötaste! En av hennes kompisar är designer, så fick jag välja på 2 t-shirtar. Blev en grå spräcklig i suuuper mjukt material, tror den kommer bli riktigt snygg till jeans!
Igår sa hon: Pernilla, jag ser att du börjat packa..och gav mig en ledsen min. Haha, jag ska vara borta i 2 veckor, ta det lugnt:)

Precis, XL väskan är avdammad, handbagaget framme och jag har börjat packa ner lite av mitt liv i 2 väskor och jag kom fram till att det kommer bli betydligt lättare att bara packa ner ALLT när jag ska hem för gott, då ska allt med, nu måste jag prova, prioritera, väga, vika, packa om, väga, ta ut, packa i, väga igen..och så kommer det hålla på. Dock vet jag inte ens vilken vikt jag får ha hem, men det får jag väl reda på snart hoppas jag. Har börjat slänga fram allt jag vet, for sure jag vill ha med hem, sen får jag gå igenom allt i veckan!
Mitt resetips är att lägga alla skor och jeans i handbagaget för det väger mest, men de väger det aldrig ändå. Smart va?:) Igår spenderade jag hela kvällen åt att anordna alla julklappar i separata påsar och skriva namn på alla, så jag kan slå in dem när jag kommer hem. De ligger nu längst ner i väskan och väntar på att få glädja en och annan:) Förhoppningsvis!!
Här har vi tomteverkstaden!


Angående ambassad inlägget, tog jag bort det med flit efter att jag och min syster kommit fram till att vissa saker i det inlägget kan lämnas osagda, haha!
Vågar man åka till sthlm nu? Min värdpappa berättade om bombdådet, bara ett par timmar efter det hänt, så checkade aftonbladet. Va läskigt!!! Lättad att ingen blev allvarligt skadad, förutom självmordsbombaren då såklart!
Tiden går så fruktansvärt sakta just nu, de 2 senaste veckorna har vart en pina. Tiden har aldrig någonsin gått så sakta här. Känns som jag aldrig ska åka hem! Tror nog att nästa vecka kommer springa iväg ganska fort! Imorgon kan jag säga: på söndag åker jag hem! Jag kommer aldrig förstå att jag ska hem förrän jag träffat alla där hemma! Helt otroligt!

Idag gick jag upp med kidsen på morgonen, lagade frukost m.m. sen åkte familjen till kyrkan och lilla Kayla sjöng i kyrkan, haha! Sen fick jag hela dagen ledigt efter det, tanken var universal studios med nicole, men jag ville inget annat än att gå till stranden och få så mkt sol som möjligt på min numera blekare och blekare kropp:( Man känner att solen inte är så stark som innan, men definitivt skönt med ett par timmar på beachen så här i december:) Åkte först till gymmet, sen joinade Mona mig på stranden!!
Nu ska jag snart göra mig redo för den stora kvällen i Manhattan Beach - Fireworks!! Såg det förra året, tydligen väldigt stort här. Ska träffa Mona och Nicole vid piren och kolla på fyverkerierna och lyssna på musiken och allt vad det är, sen ska vi nog gå på bio för omväxlingsskull, haha!

Förlåt för ett flummigt inlägg och även förlåt för att min svenska inte alltid är som den ska! Jag sa något i fel ordning när jag pratade med mamma och då sa hon att hon ibland märker på bloggen att jag tänker på engelska så jag skriver lite fel ordning på orden! Sorry, hinner inte läsa igenom inläggen så ni får stå ut med det! Kommer alltid va lättare att prata svenska SÅKLART men eftersom jag nästan aldrig pratar svenska så blir det så svårt att helt plötsligt ändra om ordningen på orden, haha!

Hoppas ni haft en bra helg & en mysig 3e advent, tanken slog mig just att det är 3e advent:)

Kommentarer
Postat av: Getingen

Jag ar sa glad for din skull att SOLEN och VARMEN ar tillbaka! Jag blir pa stralande humor nar jag kan ga till stranden. I morgon ska det bli bra vader sa alla ska dra till beachen. Blir nice att spendera min sista dag i solen :) Tack for alltid lika bra inlagg!

Love u! Puss

2010-12-13 @ 14:42:31
URL: http://emelieinaustralia.blogg.se/
Postat av: Valle

Kan meddela att det faktiskt var lite sol här idag också, dock tillsammans med -7 gr men man får vara glad för det lilla :)



Du, glöm inte att packa ner lite schyssta kläder som du kan lämna kvar till mig här hemma...



Äntligen ses vi snart, tur att tiden går snabbt här hemma iaf.



Puss

2010-12-13 @ 16:04:44
Postat av: Frida

Frugan! Det var ju under fireworksdagen vi träffades för första gången! :) Åhh vad jag saknar dig baby! <3

2010-12-14 @ 06:02:26
URL: http://fridagrundstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0